jens världslag


Igår fick jens en spännande utmaning av mig. Han skulle utse sitt världslag, samt bestämma lagets taktik. Han har gjort ett oslagbart lag. Det tycker i varje fall Jens. Robin Andersson håller nog inte med. På tisdag kommer robins världslag, samt taktiken för att vinna över Jens världslag.

Uppställning 4-3-3

MV:Casillas

HB:Maicon
MB:Pique
MB:Vidic
VB:Evra

HM: Xavi
DCM: Pirlo
VM: Giggs

HF:Messi
CF:Torres
VF:Robben


Bänk:
Van der Sar
Dani Alves
Wayne Rooney
C.Ronaldo
Eto

Coach:
Sir Alex Ferguson


Offensiv taktik:
Ett snabbt och rörligt anfallsspel. Förutsättningarna för ett bra passningsspel finns. Pirlo hämtar boll långt ner i plan och styr anfallsspelet tillsammans med Xavi. På kanterna härjar Messi och Robben. Vi ser gärna att dessa skiftar kant då och då. Ytterbackarna Evra och Maicon fyller naturligtvis på. Utrymme finns eftersom Xavi och Giggs gärna håller  sig centralt. Dock utesluts inte en och annan räd från gamle kantdominanten Giggs på vänstersidan. I boxen finns Torres som hugger på inlägg och instick från övriga. Skulle Torres ha en dålig dag skiftar Sir Alex in "killern" Eto. På plan finns också ett gäng bra distansskyttar som hotar från längre avstånd. Hörnor och frisparkar blir också ett orosmoment för motståndare då Pirlo och Xavi prickskjuter på mittbackarna Pique och Vidic som kliver upp i box. Också Maicon kan skapa oreda här. Det finns snabba spelare i laget och snabba omstälningar från försvar till anfall blir en av många nycklar till seger i detta gänget. Förutsättningar för snabba omställningar finns med snabba spelare i både backlinje och anfallslinje finns och med den modernt spelade målvakten Casillas är en mästare på snabba ingångsättningar med både händer och fötter.  

Defensiv taktik:
Hög press förespråkas och vilja att vinna boll högt och gärna redan av motståndarens backlinje. Naturligtvis hänger detta på vilket typ av motstånd som står på andra sidan men med detta gänget finns det kanske inte många övermän. Diskussion kan föras kring arbetskapaciteten och viljan att vinna boll bland vissa spelare men skulle den aggressiva pressen inte fungera gör Rooney entré och höjer lagets vilja med sitt agressiva spel. Inlägg och hörnor plockas bort av Firma Pique-Vidic. Casillas finns som fantom mellan stolparna om utespelarna skulle misslyckas i sitt försvarspel.

Frisparksskytt:
Finns en del att välja mellan i detta gäng. Pirlo och Xavi delar på frisparkar i lägen för en högerfot. Robben kan få testa i vänsterlägen. Finns Ronaldo på plan är han definitivt med i diskussionen.

Straffskytt:
I detta laget finns det ett gäng högst kompetenta straffskyttar men eftersom Pirlo är en personlig favorit får han förtroendet.

Lagkapten: Xavi får bindeln med Giggs som vicekapten.


Överraskningen i Jens världslag, gamle Ryan Giggs.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0