sicken vändning

Strålande väder, nyss sprungit 14 km i Skrylle, nu oboy. Söndagen har startat bra. Idag blir det att kolla U-laget på smöret. Det är mot LFF, det kan nog bli en välspelande match. Denna söndag går tankarna till Aaron Ramsey, arsenals stora talang som fick benet avsparkat igår mot Stoke. Detta Stoke, borde de inte kastas ur det engelska seriesystemet? De gör fan ingen nytta. Deras publik blir i extas när de får ett inkast på motståndarnas planhalva, alla bollkallar e utrsutade med handuk så de kan torka av bollen när de har inkast. Varje gång de får inkast går en minut av matchen. Stoke handlar om inkast. Sen blir det inte roligare när deras spelare sparkar av benen på folk, Robert Huth spelar vänsterback och deras enda roliga spelare, Tuncay, kommer in på slutet. Nä, ut med Stoke!

Igår var det a-lagsmatch mot Furulund på Kävlinges fantastiska konstgräsplan. Det var en fröjd att lira på den. Vädret var bra, blåste litta kallt gjorde det dock. När matchen startade kändes det som en fortsättning på LFF-matchen. Vi kom inte nära dem med vår press och när vi fick bollen satt våra passningar i knähöjd på kompisen. Så här såg det ut i 30 min, då hade Furulund utnyttjat sitt övertag och tagit ledningen med 2-0. De spelade rörligt och bra, sökte till slut sina två jättar på topp. Efter 30 minuter kom vi in i matchen, vi tog över helt och släppte aldrig på det de resterande 60 minuterna. De 60 minuterna var suveräna, det är så vi vill spela. Det var ett tryggt och fint passningsspel, som tillsammans med ett snabbt kontringsspel resultade i ett stort övertag. Vi ryckte upp oss i försvarsspelet också, pressen var bättre och vi spelade mer fysiskt på deras stora anfallare. Vårt mittfält och anfall låg rätt i försvarsspelet och kunde vinna mycket boll högt upp. Vi var för bra för deras svaga backlinje.
Vi vände 2-0 underläget till seger med 4-2. Målskyttar blev Virre, Månsson, Calle och 4-2 gjorde månsson på frispark. Det var härligt att spelet stämde bra i 60 min, då var alla våra 15 spelare i matchen riktigt bra.
bäst i blått: som du förstått var detta en fin laginsats där alla bidrog med mycket. Danne G ska ha plus för en offensiv och aggresiv insats på högerbacken och Månsson gjorde ett stort jobb och två mål från sin mittfältsposition.

Vi får hoppas att U-laget kan lira lika fint idag, och bjuda på härlig söndagsunderhållning.

Detta var det 99:e inlägget i herrseniorernas blogg. Nästa är nr 100. det ska firas!!!!

inför Furulund- SSIF

Imorgon är det dags för a-lagets andra träningsmatch. På andra sidan står gula Furulund, matchen spelas i Kävlinge 12:15. Micke har även inför denna matchen svarat på några frågor. Jag har även sökt Johnny, för en kommentar inför söndagens U-lagsmatch mot LFF.

     

  
Furulund      -       SSIF


1. Hur sugen är du på ny match i morgon efter förra helgens 5-0förlust?
- Är fruktansvärt sugen, hade det gått skulle jag gärna spelat i söndags redan.

2. Kan man kalla det revansch nu?
-  Nja, inte efter en match tycker jag. Klart att vi alla är missnöjda med resultatet och att vi tappade spelet en stor del av 1:a halvlek. Imorgon ska vi visa att det var en engångsföreteelse, så det blir en liten revansch. Men jag hittade en hel del bra saker också som vi absolut inte behöver revanschera.

3. Vilka förbättringar vill du se från 5-0förlusten mot LFF senast?
-  Att försvarsspelet från 2:a halvlek fungerar hela matchen. Att vi är hungrigare dvs att vi vill äga varje situation och ligger lite före vår motståndare i tanken. Att vi är lite noggrannare i passningsspelet och därmed får till lite längre anfall, mer kantspel med ytterbackar som kommer upp.

4. Vad vill du att vi tar med oss från den matchen?
- Helt klart 2:a halvlek, vi spelar då ett disciplinerat försvarsspel över hela planen. Vi hittar också våra positioner mycket bättre, både framåt och bakåt.
 
5. Vad ligger fokus på i vårt spel i morgondagens match?
-  Försvarsmässigt som sagts tidigare. Bra disciplin över hela planen, vi ska styra redan när de har bollen i deras backlinje. Dessutom hitta rätt i positionerna när vi sätter press osv. Anfallsmässigt att vi varierar mer och spelar mer diagonalt, hittar vinklar. Vill ha med ytterbackar mer i anfallsspelet.
 
6. Vilka spelare är nya i laget från förra matchen?
- Joel, Jens, Virre, Conne och Erik nya i truppen, så det blir ju en del förändringar sedan sist. Fast, startelvan håller vi för oss själva ett litet tag till.  

7. Hur tror du matchen kommer arta sig?
- Med tanke på avslutet i förra matchen och hur Furulund spelade ifjol så kommer vi få se ett SSIF som har mer boll än sist. Vi kommer också att få se ett mer varierat anfallsspel med mer inlägg från kanterna. Sen ska vi ju vinna för tu….
 
8. Vad önskar du dig mest av allt just nu?
- Mer tö!


gästkrönika

Vi fortsätter med en gästkrönika. Vi får återställa ordningen och köra blåvitt i bloggen. Efter Hardebergas starke man igår, kliver Sandbys mäktigaste in i bloggen idag. 



För några dagar sedan fick jag frågan av Niclas om jag ville skriva en gästkrönika på bloggen. Först var jag lite tveksam eftersom jag tycker Niclas gör det förbannat bra med ett varierat innehåll och intressanta artiklar. När jag sedan såg att den första gästkrönikan kom från en spelare i grannklubben ( hur jag än söker hittar jag inte tangenterna för att skriva namnet på klubben), då bestämde jag mig snabbt. Man kan ju faktiskt skriva om vad som helst……


Fördelen med en krönika är att man inte behöver bygga allt på fakta. Det är ok att utmana lite.


Hoppas det kan reta en del att skriva om Arsenal, SSIF, MFF, grannklubben m.m. Vi får se om något väcker uppmärksamhet. Det finns en risk att jag ger vår grannklubb lite tändmedel, att någon Arsenalfan inte tål sanningen men den smällen får vi ta.


Niclas skrev om några personligheter som skulle få frågan om att vara gästkrönikörer. Efter denna krönika tror jag att han placerar mig i den sämre grupperingen.


Vi börjar lite lugnt med att kommentera SSIF 2010. Det skall bli mycket intressant att se utvecklingen för våra herrseniorer. Efter förra årets nedflyttning har vi nu chansen att börja om, hitta rätt i spel, utvecklas både individuellt och som lag. Naturligtvis ser nog många SSIF som en av favoriterna i serien och det är en nyttig erfarenhet för alla. Jag tror dock att det är många lag som vill uppåt i seriesystemet redan i år. Det är en bra div 6 serie som kommer att bjuda på många bra matcher. Var lagets egna målsättningar finns vet jag inte men för vår långsiktiga utveckling är det viktigaste att vi spelar den fotboll vi vill i föreningen. Då kommer resultaten. Jag tror att Fredrik o Micke kommer att på sitt lugna metodiska sätt nå fram till ett spel som alla trivs med. En annan sak som talar för detta är första träningsmatchen. 0-5 mot LFF. Lars-Tommy inledde med 0-4 mot Spanien och det vi hur det utvecklades.


Gert-Inge jämför Lars-Tommy med Fredrik-Micke

SSIFs damer kommer att skörda framgångar, är jag övertygad om. Ny serie med lite mindre resor, stabil trupp, några nyförvärv, unga spelare underifrån. Då kan inte ens Roger W o Nicklas W stå ivägen för framgång. (Detta får jag äta upp vid pokerbordet, men det är bra att de tappar fokus på korten)


U-laget o J-laget ska bli riktigt kul att följa. Johnny, Andy o Lasse sitter på SSIFs kommande stjärnor. De ska förberedas på seniorspel på högre nivå än dagens och med rätt träning o matchning ska det bli intressant att se spelarnas utveckling i år.


SSIF är fullt av Arsenalfans. Hur har detta gått till?


Landskrona BOIS + Gert-Inge =Sant




Som en trogen Liverpoolsupporter har jag svårt att förstå att dagens ungdom är så vilseledd att man hamnat i någon Londonsörja. I år ser det ut som att Liverpool släppt lite väl många poäng men det gör bara ligasegern mera heroisk när säsongen är slut.


Fabregas har också blivit någon typ av ikon för den vilseledda ungdomen. Jag håller dock med  om att det är en duktig fotbollspelare som kan gå långt. Likheterna med Maradona är faktiskt slående: bra fotbollsspelare, konstiga klubbval, inte förstått att man inte får ta med händerna i fotboll. Snart kommer han att börja snorta kokain och sedan blir han förbundskapten.


Men samtidigt hoppas jag faktiskt att Arsenal vinner ligan. Alla vet att den avgörande punkten för Arsenals vändning kom i matchen mot Liverpool, närmre bestämt när Fabregas väljer att fuska genom att hindra ett bergsäkert Gerrardmål med handen. Samtidigt kan vi Liverpoolfans stå med gott samvete i vetskapen om att Benayoun valde att inte filma till sig en straff mot Manchester C i ett utsatt läge som ingen domare hade kunnat blunda för.  Vi sover gott om natten!


En annan grupp av vilseledd ungdom är den del herrseniortruppen som har MFF som sitt favoritlag. Klubben firar i dagarna 100 år. 100 år med många framgångar att fira. Klokt att lägga firandet innan säsongen. Vid detta tillfälle av säsongen är MFF alltid svenska mästare.


Jag unnar MFF verkligen framgång men blir mycket överraskad om man hamnar på övre halvan i år. Jag hoppas att det inte blir ännu värre eftersom jag gärna vill se allsvenskt derby 2011 mellan MFF o Landskrona BOIS!


Äntligen har Sverige fått en förbundskapten som kan fotboll. Det som media betecknade som överraskning är för alla insatta en självklarhet. Jonas Olsson gör landslagsdebut. Denna Boisfostrade stjärna följs sannolikt av fler, rasmus Lindgren o bröderna Farnerud nästa.


Gert-Inges favrorit Jonas Olsson, här i West Bromwich-tröjan


Jag hörde att vår grannklubb har förhoppningar om att vinna div 5. Inte sannolikt! Bjärred kommer att köra över allt motstånd i denna serie. Redan förra året var de ett av de bästa lagen och med ytterligare förstärkning, bl a Danne, kan inget stoppa dem i år.


Lite andra saker där förhoppningarna är större än sannolikheten:

-         Vi får se SSIF trycket i våra brevlådor. Ja, jag vet att det inte är sannolikt. Med tanke på allt som hänt i SSIF sedan förra numret, allt som skrivits men inte publicerats, allt som kunde visat alla sandbybor vilken kanonförening det finns i byn skulle nästa nummer kunna ges ut i katalogform.

-         Mackan äter under tre korvar på torsdagsträningarna

-         Jeppe betalar medlemsavgiften i tid.     


Med glimten i ögat


Gert-Inge


gästkrönikan

Spelarintervjuer och "gamla rävar" finns redan, nu startar bloggen sin tredje storsatsning. Det är dags för gästkrönikan. Trogna läsare, fina människor eller sämre människor får skriva en krönika på ämnet fotboll. Vi startar denna serie med det sistnämda alternativet. Det börjar med en Hardebergare, som jag känner väl. En fin kille, med stort stöd hemmifrån som helst hade spelat i SSIF. Han sticker ut hbk-hakan i denna krönika. Det var jag som valde ämnet till honom, jag tyckte att SSIF:are bör veta hur lillebror mår. Skönt att alla vet att HBK kan jämnföras med Phil Neville och Sandby med Gary Neville. Phil kommer alltid vara lillebror, även om han är bäst för tillfället. Gary har fetast meriter och är den som folk alltid kommer minnas. Det är ofta tråkigt att vara Phil.
Dagens krönikör är Andreas "weste" Westeson. Tack för ditt bidrag till bloggen! Det gjorde du helt ok. Kram po di


Hardeberga BK -Klubben där alla har kul.

Jag blev ombedd av min f.d lag- och gymnasiekamrat Niclas Johansson att skriva en gästkrönika åt hans blogg. Självklart var jag intresserad att göra detta för att fylla ut bloggen med intressant fakta om den andra klubben i ”byen”. Förra året låg Hardeberga och SSIF i samma division och två derbyn var höjdpunkterna för både HBK och SSIF.  Vi i HBK lyckades vinna både matcherna, uppe på Knutsvallen minns väl alla Magnus Ljungbergs frisparksprojektil (Jens lär minnas den i alla fall). Och nere på Sandbyvallen i höstderbyt var det till en början hyfsat jämnt men sedan visade HBK rutin och spelglädje och det blev till slut en komfortabel 4-0 seger (undertecknad målskytt två gånger). Det var förstås skönt att vinna båda matcherna för att visa vem som var bäst men att SSIF skulle ramla ur tror jag ändå inte många HBK:are önskade, i alla fall inte jag. För då går vi miste om två underbara derbymatcher och sex lätta poäng =)?!.


Hade våren varit lika bra resultatmässigt som hösten var hade vi kunnat nå en betydligt bättre tabellposition. Nu var våren inte misslyckad men mindre lyckad än hösten då vi förblev obesegrade. Kom fyra och var hyfsat nära en kvalplats uppåt.


Min säsong för egen del var ok. Med en perhört tung början med två veckor på sjukhus och en läkardom att jag inte skulle nå full kondition förrens till hösten var det förstås en nattsvart inledning. Försäsongen försvann och jag gick miste om all träning plus ett träningsläger som enligt utsago var fantastiskt. Men jag körde så gott det gick och fanns ändå med i truppen i början av serien. Presterade efter förmåga, men fick bakslag med mycket sjukdomar i stort sett året igenom. Det var egentligen inte förrens till sena hösten som jag kände att jag var hyfsat tillbaka. Säsongen slutade med tio baljor och till sist kände jag mig ändå ganska nöjd med säsongen med tanke på starten. Både för egen del men främst för lagets del.


HBK:s styrelse genomgår en stor förändring i år. Knut Andersson, mister HBK, lämnar ordförandeskapet i HBK:s styrelse. Han har haft problem med sjukdomar och orken att fortsätta som ordförande tröt. Knut har därför avsagt sig ordförandeskapet efter 60 år som medlem i styrelsen. På HBK:s årsmöte som nyligen gick av stapeln blev han avtackad av många (däribland SSIF:s egen ordförande Olle Fridolf). Jag vill här själv passa på att tacka Knut och önska vår nya ordförande Hasse Rasmussen (Hasses gräv) lycka till med ordförandeskapet. På årsmötet prisades även spelare som gjort många matcher i klubben. De som prisades var Magnus Ljungberg som gjort över 300 matcher i HBK, Tobias Svensson, David Johansson och undertecknad som gjort över 200 matcher och Martin Svensson som gjort över 100 matcher. Tobias Jönsson blev även tilldelad ett Fair-play pris.


Vad gäller det sportsliga har det också skett några förändringar. Tränarskapet är oförändrat, Benny Gullberg och Magnus Bertilsson fortsätter. På spelarsidan har det försvunnit (vissa tillfälligt) några spelare. Martin Rosdahl lämnar för studier i Karlskrona, Jakob Ekesbo är utomlands just nu och Markus Lindkvist har också lämnat för studier på nordligare breddgrader. Men det positiva är att vi även fått några nyförvärv. Målvaktsbiten var ett problem förra året. Vi fick Lars Wedin ”Wåle” inför säsongen men skador och jobb bidrog till att han inte kunde delta fullt ut. Detta ledde till att vi använde många olika på målvaktsposten, däribland vår tränare, placeringssäkre Magnus Bertilsson. Nu har vi värvat Mikael Kehler från Uppåkra och det har sett mycket bra ut under första biten av försäsongen. Andra nyförvärv är Henrik från Uppåkra och Adam från Vellinge. Båda två stabila och hårdföra backar som kommer tillföra mycket. Sedan har vi Sandbybekante Oscar Tegedal, back även han som också skrivit på för oss. Spännande nyförvärv allihopa och det kommer bli hård konkurrens i Hardeberga i år, inget snack om det.


Läget just nu i HBK är att två träningsmatcher avverkats. Först tvingade vi ner Croatia i Dalby med siffrorna 4-0. Och igår vann vi borta mot Skanör/Falsterbo på Vellinges fina konstgräsmatta med 3-2. Säsongen har börjat bra och där finns intressenta ideér vad gäller spelsystem. Men det är bara en lek med siffror eller är det de? Alla spelsystem har sina fördelar och nackdelar, svårigheten är att finna rätt system för det spelarmaterial man har. Det är det som säsongen får utvisa. En sak är säker. Oavsett hur det går kommer vi i Hardeberga ha förbannat roligt. För Hardeberga är klubben där alla har kul!


Vill som slutord bara önska SSIF lycka till i serien!


/Andreas Westeson  # 14



Bloggen vill tacka en av stjärnorna från det trevliga och skickliga gänget från berget där borta för sitt bidrag i byns enda fotbollsblogg. Lycka till!


en glad weste trots petningen i Sandbycup-finalen


"gamla rävar"

Igår spelade U-laget bortamatch mot Anderslöv. Nicolai bjuder på ett litet matchreferat:
Det var ett ungt u-lag idag ,14 unga och Lindh.

Matchen startade och i början spelade vi lite tjongbollar och fick inte något bra spel, men efter ett tag fick vi tag i bollen och började ta det lite lugnare.
Vi försökte få upp bollen genom att spela upp på mittfältet och sen ut på en ytter. Vi lyckades emellan åt men kom aldrig fram till något riktigt avslut.
Anderslöv gör två mål i första och det är inte så mycket att säga om, de spelar rätt bra men vi låter dem göra lite mycket vid vårt straffområde.
Det var nya positioner för vissa, vilket gjorde att de fick lite längre tid på sig.

I andra halvlek kommer vi igång direkt och spelar bra men det är fortfarande på sista tredjedelen vi saknar, vi kommer fortfarande inte fram till något super bra avslut. jag vet inte om de gör 2 eller 3 mål, kommer inte ihåg. Jag tror om vi hade varit lite hetare hade vi nog gjort något mål men som jag skrev innan det var vissa som hade nya positioner och vi slarva lite på den sista tredjedelen. Men jag tyckte att alla jobbade på bra och vi försökte verkligen hitta något spel, vilket vi gjorde emellan åt. Tror att vi kommer bli riktigt bra med u-laget om vi bara kommer igång med spelet på sista tredjedelen

det var lite kortfattat om U-lags matchen

/Lai


Sebastian Malm. Han är känd för många ting, han tränar P94orna i SSIF, han spelar själv i NIKE i tvåan, hans brorsa står bakom Elanga i MFF. Jag tror att Sebbe snart benämns som backklippa i SSIF. Eller stannar han i Lomma? Här kommer i varje fall en intervju med den oerhört gamle förra ssif:aren. 21 år Sebbe Malm.


en stilig påg

Namn: Sebastian Malm
Smeknamn: Sebbe, Malm
Ålder: 21
Bor: Södra Sandby
Sysslar med: Fotboll, studerar
Spelade i SSIF mellan åren: från fotbollskoj till 2003/2004
Position: Back
 
Vilken är din största framgång i Sandbytröjan? 
Vi va ett framgångsrikt gäng pojkar födda 1989! KOm ju med i LTU så det var nog individuellt sett den största framgången.  som lag säger jag vinsten mot MFF.

Har du nått personligt rekord/merit i Sandbytröjan?
Den klubb jag gjort flest mål i. Har lyckats göra hattrick i en match (sjumanna).

Vilket är ditt bästa SSIF-minne?
Finns en del, men när vi slog MFF med 7-0 i finalen i sandby cupen var riktigt härligt!
När vi vann en cup i Kristianstad som 10-åringar. Vann både semifinalen och finalen på straffar mot kristianstad. Johan räddar den avgörande straffen och vi springer som galningar runt hela idrottsplatsen efter Johan innan vi fångar honom och faller  ihop i en jublande hög på gräset.

Blir det comeback i SSIF?
kanske i framtiden

Tränar du nått nuförtiden?
Fotboll i Nike

Följer du hur det går för SSIF?
Självklart


Hur ser ditt SSIF-dream team ut, från de åren du lirade?
Målvakt:
Niclas "Bengan" Bengtsson
Backlinje från vänster: Fredrik Larsson ("Larry"), Henrik Magnusson, Sebastian Malm, Eric Norling
Mittfält från vänster: Tom Hansson, Andreas Bäckström-Svensson, Niclas Gustavsson, David Nkoubou (stavning?)
Anfallare: Boban Nedejkovic (stavning?), Daniel PErsson (vilken målskytt på 7-manna)
Bänken: Johan Nilsson, Adrian Bäckström-Svensson, Robin Andersson, Tobias Jönsson, Sebastian Berglund

Sebbe skickade med bild på sitt gamla gäng i SSIF. Här syns Tom, Larry, Boban, Nkoubou m.fl


ajajajaj för denna start

Det var en fint preparerad plan och lördagsvädret var fint på smörlyckan. Allt var bra förutom 5-0 (3-0). Det var ingen rolig start på säsongen 2010. Det finns mycket att jobba på. Men det ska sägas att Lunds FF är ett mycket bra fotbollslag. Jag tror och hoppas att de hamnar på den övre halvan i femman, de kan nog hamna på plats 4-6. De spelar med hög press i försvarsspelet och framåt har de en enorm rörelse och ett tryggt passningsspel. Fast vi pressade på en meters avstånd kände de sig inte stressade. Vi jobbade på bra över 90 min, men räckte helt enkelt inte till. När de spelat bort oss uttnyttjade de utrymmet som fanns genom sin teknik och fart för att skapa fria skottläge. Några snygga avslut och två straffar gjorde att matchen slutade 5-0. Vi gör en svag första halvlek, i andra är vi det bättre laget. Vi spelade då med ett större självförtroende och mer agressivitet. Tyvärr rann våra djupledsbollar precis fram till deras målvakt. Vi ska göra nått mål i andra, istället gör de två i slutet när vi e trötta. Vi fick aldrig igång ett eget kortpassningsspel som vi ville, mest pga en blandning av nytt spelsystem, brister i mottag-pass, samt deras höga press och numerärt övertag på mitten. LFF ska ha beröm för sitt vackra spel, så vill vi spela om ett tag. Vi ska ha beröm för en godkänd andra halvlek.
Bäst i blått: Nicolai - yngst, men visade störst vilja. Löpte mycket och skapade en del i andra halvlek.

På matchen hände en annan olycklig sak. Peter Pålsson, manges farsa, berättade för min morsa om herrlagsbloggen som jag sköter. Plötsligt är morsan en av våra läsare. Nu gäller det att tänka vad jag skriver. Jag kan lova att jag inte kommer vika ut mig fler gånger i bloggen.

I fredags slutade jag på jobbet. Tiden på SSIF och Killebäckskolan är slut, en trevlig epok är över. På avskedsfikan fick jag bl.a. en t-shirt, den var från Ken1 & co på Fritid Sandby. Det var en svart t-shirt med texten: "you´ll never walk alone", röd och vit text. Som tur var där inget Liverpool-märke. T-shirten var en liten diss, men även ett budskap från Ken1 att de finns där för mig när jag ska ut i världen på egna ben. De tvingade på mig t-shirten och sen togs det bilder. Sprids dessa bilder ut på hemsidor ska ni veta att jag är tvingad till detta. jag säger som Adebayor när han intervjuades för några veckor sedan, han intervjuades som Man city spelare men hade på sig en arsenal-piké: "den förste jag frågade gav mig den tröjan, jag förstod inte då att det var en arsenaltröja". Så säger jag också.

Det diskuterades igår på premier league-lördag om det var rätt att ge Wolverhamptons manager böter för att han spelade med bara reserver mot Man United för några månader sedan. Han fick böter för att han spelade med ännu sämre spelare än vad Wolves brukar lira med. Jonas Dahlquist tyckte då att Benitez borde få böter för att han spelar med Lucas Leiva varje match, det är samma sak. Haha, kung Jonas.


no training

Snö och blåst=inställd träning. IGEN!

När vi inte tränar får vi glädjas åt annat. Pålsen tog körkort idag, Danne G förra veckan. i lördags fyllde Pålsen 18. Detta unga lag mognar, snabbare än någon kunnat ana. Kvar att fylla 18 är nu Lai, Gemback, jönsson och håkan. Snabba er, så vi kan ha riktiga lagfester snart.

Jag, mackan och Challe såg en inspelad match. Det var Brösarp mot Sandby. Det var a-laget som lirade träningsmatch. Året var 2003. Alla vi tre i tv-soffan deltog i matchen. Det roliga var att en kortklippt Calle Öster fixade en straff, som han inte fick lägga. Han visade inget intresse att lägga straffen. Rickard Svensson, med nummer 10 på ryggen, var självklar straffläggare. Straffen satt säkert. Det ska sägas att det inte var straff. Calle ska ta avslut när en brösarpsback ska täcka skottet. Han gör det med rak sula, domaren blåser straff. Bakom målet ligger brösarpsbacken och vrider sig i smärtor när domaren går fram och varnar honom.

Träningsmatchspremiär på lördag. YEES! Laget har tränarduon lagt in på herrarnas sida på ssif.se.

Martin Hansson. Han dömde Arsenal igår. Det gör han mestadels bra. Men han tacklar Sol Campbell och spelar fram till Portos 2-1-mål. Stäng av den jäveln! Nån som har hans telefonnummer?

Jeppe Svensen har drabbats av ryggskott. Några dagar innan första träningsmatchen och några dagar innan han fyller 33. Jävla otur! Han skulle vrida lite på sig, när det bara small till. Han själv kommenterar det hela som en Kvällsposten-löpsedel: Södra Sandbys ålderman har ryggskott, igen.....

Tänk att damhockeyn får så mycket uppmärksamhet i media. E det inte sjukt? Canada vinner gruppen efter segrar: 18-0, 10-1, 13-1. Känns det lönt att ha med damhockey i OS? Svar: NEJ!

Martin hansson hyllas med en domarfilm........ http://www.youtube.com/watch?v=kzvadEuyrRQ&feature=related


rapport från juniorlaget

Andreas Bäckström har spelat många år i SSIF. Sen valde han Lunds BK, Hardeberga Veberöd och en trip till USA. Nu är han tillbaka i SSIF, men bara som tränare. Han har tillfälligt lagt fotbollsskorna på hyllan och satsar stenhårt på tränarrollen. Andreas blev nyligen tränare för SSIF´s herrjuniorer, pågarna födda 91-93. Nu har han också gjort debut i bloggen. Han har svarat på några frågor om spelarna som är föreningens framtid.


Andreas Bäckström


Hur är känslan att ha börjat träna SSIF´s herrjuniorer?
- Känslan är mycket positiv och vi har fått en riktigt bra start gällande träningskvalitén. Tyvärr har vi fått en oturlig start gällande matcherna men vi ser positivt på de spelet vi visar upp och inte resultetet så tidigt in på säsongen samt med en lite ny trupp med två nya tränare. Känslan fråna alla grabbar och glöden de visar upp är inspirerande vilket gör att jag känner att mitt beslut att comitta mig till det här 100% känns rätt trots att det tar väldigt mycket tid. Jag och lasse trivs mycket bra tillsammans och vi har lyckats få till en hög disciplin och kontinuitet mellan tränare och spelare.
 
Du har spelat div 3- och div.4-fotboll de senaste säsongerna, vad gjorde att du valde att satsa som tränare 2010?
- Jag var i USA det senaste halvåret för att studera och spela fotboll men när väl säsongen var slut där borta kände jag att suget började avta. Jag har tränat p.93 innan och tyckte att min tid med dem var väldigt rolig samt att jag trivdes med det gänget och att dem trivdes med mig. Jag har alltid varit intresserad av ledarskap och älskar att vara tränare. Så nu när suget inte var där för att spela själv kände jag att jag vill göra en liten satsning inom tränarkategorin. Detta beslut kom efter många om och men efter att mina nära och kära ville att jag skulle fortsätta satsa själv och våga gå ännu högre upp i systemen, ett alternativ som fortfarande inte känns avlägset för min del.
 
Vilken inriktning har du på juniorernas träning, vad jobbar ni med under försäsongen?
- Vi jobbar stenhårt med grunderna nu i början. Passingsspel med passningskombinationer och att hela tiden vara i rörelse för att öppna upp fria ytor för sig själv och lagkamrater. Men det vi har lagt mest tid på är fokusen gällande snack och kommunikation på/utanför banan under både träning och match. Nu börjar vi även att gå in detaljerat på vårt försvarsspel inkluderat mycket taktiksnack och "rita på tavlan för att sedan gå ut och genomföra det" samtidigt som vi nu den här veckan går in i en 4 veckors "nedträningsperiod" med riktigt tunga träningar. Därefter ligger fokus på att toppa formen, finslipa anfallsspelet och grabbarnas tekniska kunskaper.
 
Vad är din målsättning med juniorerna 2010?
- Målsättningen det här året är att skapa en riktigt stark kärna i J-truppen där alla känner tillhörighet och har möjlighet att bygga upp ett stort självförtroende med hjälp av stöd från både mig och lasse samt sina lagkamrater. Målet är att snitta 20 spelare på varje träning och att disciplinen är hög vid alla tillfällen vi är tillsammans. Jag vill självklart att alla ska utvecklas individuellt så mycket som det är möjligt för det här året. Målet gällande serierna är en top-3-placering i div.2 samt att vi är ett mittenlag i kvalserien så det blir tufft om vi ska ha 2 lag i div. 2. Däremot säger jag inte att jag skulle bli besviken om vi vinner båda serierna men vi kan inte tänka på det nu utan fokuserar helt på hur vi spelar, hur vi kan bli bättre och att inte bli lurade av att sätta upp placeringsmål. Sen har vi Italienresan i sommar som kommer att bli fantastisk.
 
Något speciellt du ser framemot under året?
- I princip allting eftersom jag är ny tränare och varje ny utmaning är något jag ser fram emot. Jag längtar lika mycket som spelarna till seriestarten och då självklart Italien i sommar. Men innan det har vi hela 20 matcher under våren att klara av och det är viktigt att vi fokuserar på det.

Någon speciell spelare du tror kommer göra stora framsteg 2010?
 - Jag tror lika mycket på alla spelare även fast dem har olika egenskaper. Alla kan göra stora framsteg om de lägger ned slitet som behövs. Men jag tror speciellt på en kille som Tommy Magnusson, som aldrig missar en träning och är en riktigt go kille. Han utvecklades enormt under min tid som tränare för 93.orna och fortsätter nu i samma takt. Jag tror även på Felix, som  jag tror kommer att blomma ut ordentligt i år tack vara hans nytändning och vilja att lägga ner tid på att lyckas. Jag kan egentligen radda upp nästan alla 24 spelare i truppen i svaret på den här frågan.
 
Vilken eller vilka spelare i juniortruppen tycker du seniortränarna Fredrik-Micke bör ha ett öga på, varför just den/de spelarna?
 - Där kan jag också radda upp en del spelare men om man ser till den tekniska biten så håller minst 75% högre klass än vad som visas i div. 6 och även högre upp i systemen. Många av grabbarna har grymma tekniska färdigheter redan. Men vi har grabbar som robin, adam, danne, kullberg, sebbe, oskar och någon till som man alltid ska hålla ögonen på. Alla dessa har enorm glöd och vilja att utvecklas, precis som de flesta i j-laget, men dessa besitter också kunskaper som är högt upp i herrseniorers seriesystem.  Saken är den att jag kommer inte att favorisera någon spelare, någonsin. Man måste hela tiden visa respekt och ödmjukhet, samt att ställa upp för sina lagkamrater för att skapa den här kärnan jag beskrev innan. Samt att man kan inte slappa och tro att man är nyckelspelare om man har mig som tränare för då är man rökt direkt. Regelbunden ärlighet och seriositet gäller till 100%.

Tack för intervjun Andy och stort lycka till med juniorlaget!


Micke inför premiären

På lördag börjar herrseniorernas träningsmatcher. Det är match mot Lunds FF på smörlyckans konstgräs. Matchen startar 12:00. Nu börjar uppladdningen: assisterande tränaren Micke Paradis svarar på några frågor inför matchen!

Nu börjar det närma sig första träningsmatchen, hur är känslan för dig att matcherna börjar? 
- Ska bli oerhört spännande, härligt med pirret som kommer i magen inför match. Sen ger det ju en ytterliggare dimension till vår träning. Det är ju i skarpt läge vi ser om det fungerar.
 
Hur är känslan i truppen inför första matchen?
- På topp, många på träning, mycket skratt och bus, men också 100% fokus när det är allvar. Här kan man inte önska mer.

Vad förväntar du dig av matchen mot Lunds FF nu på lördag?
- Hårt arbete och att vi får se en del av det vi tränat på. Hoppas också få se ett stort mod, att vi vågar spela vårt eget spel. En och annan läckerhet hoppas man alltid på. 
 
Vad kommer du och Fredrik titta mest på i vårt spel?
- Dels att vi som lag fungerar enligt de linjer vi lagt upp, sen att man individuellt kommer in bra i systemet och hittar sina positioner.
 
Finns det något du är orolig för inför första träningsmatchen?
- Nej, skulle något inte fungera (allt lär ju inte fungera första matchen) så har vi gott om tid att justera det.
 
Är det någon spelare som sett het ut som du tycker ska bli spännande att se på lördag?
- Egentligen är jag lika nyfiken på alla som kommer att spela, men det blir lite tråkigt svar så därför blir det ett enkelt JA.
 
Hur har det extrema vintervädret påverkat verksamheten?
Lite negativt, några inställda träningar samt halt på någon träning, men eftersom humöret är på topp så har det inte påverkat så mycket. Dessutom är det ju lika för alla lag.

Vad önskar du dig mest av allt just nu?
- Tö.

Tack Micke!


Micke inför träning


porr

Igår var det träning, söndagsträning. Tyvärr innebar helgträning att antalet sjönk från dryga 20 till bara 16 pers. När dessutom yngre förmågor saknades, blev det ingen internmatch. Istället blev det vanlig träning. Synd! Den vanliga träningen blev bra ska sägas, passningsträning, omställningar offensivt och litta lir. Nu är suget på match stort. På lördag startar träningsmatcherna, LFF på Smörlyckan är premiären.

De som sågat filmen "farsan" saknar känslor och humor. En riktigt bra film, rekomenderas starkt.

När jag hämtade lagbussen på bilverkstaden i byn i onsdags ville jag undersöka en sak. Jag har fördommar om bilverkstäder, eller om deras fikarum. Jag ser framför mig en kaffekokare, mikrovågsugn, massa smutsiga kaffekoppar och gamla kakpåsar. Givetvis fanns allt detta i deras fikarum. Men det jag egentligen ville undersöka var om det hängde en stor kallender med nakna damer på väggen. Mitt uppdrag var slutfört efter bara några sekunder. När jag kom in såg jag först chefen sitta och röka och snacka telefon, med en smutsig kaffekopp framför sig på bordet. Men sen kollade jag runt, snabbt såg jag kallendern på väggen. Givetvis var en dam på bild, givetvis saknade hon kläder.

Jag fortsätter på ämnet porr. I fredags fick jag ett brev hem som var adresserat till hon som flyttade ut när vi flyttade in. Eftersom hon flyttade till Spanien vet jag inte hur seriöst hon gjort adressändring, det kommer ofta brev till henne och hennes kille. Jag kan ju inte skicka breven vidare till henne eftersom jag inte vet var i Spanien hon flyttat. Jag öppnar breven och mejlar ofta till avsändaren att personen lämnat landet. Just detta brev har jag faktiskt sparat, jag rodnade svagt när jag öppnade brevet. Det var från tjejlust.se Det första jag läser är: "Gratis penisring vid beställning inom 8 dagar!" På baksidan finns en stor bild på Pirate Patrica. Hon säljs för 174:-, REA. Det står så här om henne: "Uppblåsbar docka i piratkläder. Hennes kläder är avtagbara och 3 härliga hål väntar på dig. Hennes bröst är stora med hårda bröstvårtor. Kasta loss!" Jag ser detta utskick som stor humor. Å liten lärdom: shit vad leksaker det finns. Jag hoppas att ingen i laget har med sig Lilo Lucy till träningslägret. Det är en luftmadrass. Beskrivningen är: "Ta med den på resan, blås upp och lägg dig på det häftiga motivet. Den har ett skönt hål som väntar på dig om du vill. Garanterad till att väcka uppmärksamhet och göra dina kompisar avundsjuka." Svar NEJ!

Hon där himma tycker min nya look är lik sångaren i weezer.
Lika som bär

Sångaren i the rastvacktz               sångaren i weezer

per jönsa-bussen

Den kallas finlandsfärjan, i torsdags var det per jönsa-bussen. Herrarnas lagbuss tillhör lundafolket. Per Jönsa folket har länge krävt ett fordon att ta sig till träningen med. Vi tycker vi gjort oss förtjänta av ett fordon från klubben. För er som inte vet är Per Jönsa-folket spelare som bor på Per Jöns väg, vägen bakom föreningsgården. När Jeppe bodde i byn fick han tillhöra Per Jönsa-folket trots han bodde en bit in på Revingevägen. I torsdags skedde ett känslosamt återförenande. Vi fick chansen att döpa om finlandsfärjan till Per Jönsa-bussen, men bara för en liten stund. När vi skulle hem tog givetvis lundafolket åter beslag på bussnycklarna, sen såg vi inte bussen mer.


Per Jönsa-folket fick fem minuters återförening i lagbussen

Torsdagsträningen var trevlig. Mkt folk som vanligt. Det var länge sedan vi ständigt var över 20 pers på träningen. Det är fantastiskt. Korven (korvarna) efter träningen satt fint.


Lai posar med sin korv


Eric med korv, juice och Pyjamas


Korvstund i blue-room. Wendt försöker dölja ansiktet bakom pappret, men det vek sig


fotbollssnack

What a night.......igår var det härligt att vara Arsenalsupporter. Efter 1 poäng på de tre senaste matcherna, kom igår en viktig seger. Kanske är guldet redan kört. Men sånna kvällar som igår är ändå guld värda. Arsenal vinner, Chelsea torskar och United kryssar. Dessutom var Arsenals seger över Pool. Det är det bästa som kan hända.


Abou.....Abou......Abou Diaby

Många lag, framförallt damlag, kör knästabilitet för att slippa svåra knäskador. Varför gör inte IFK Göteborg detta. De har för tillfället sex spelare i laget som är korsbandsskadade. Bra jobbat! Värre skada finns inte och med en fjärdedel av truppen med den skadan kan det bli jobbigt för änglarna. Svenska spel borde starta livebetting på vem nästa spelare i Göteborg som drabbas är. Att det kommer ske igen ger pengarna tillbaka. 

Leon Best - en hedersam man. Då menar jag en man som inte är som woods eller terry. Best värvades till Newcastle nyligen och blev erbjuden nummer 9- Shearers gamla nummer. Men han tackade nej och tog nummer 20 med förklaringen: "-Nummer 9 måste man förtjäna här."
Så ska det låta, bra kille där. Så sa dock inte Calle Öster, han bara tog Rickard Svenssons nummer 10.

Gais-tränaren Alexander Axén är ingen känd eller respekterad tränare, men i mina ögon är han värd lite respekt. Tanken jag haft många gånger har han nu tänkt testa med sitt GAIS. Han kommer spela 4-6-0. Jävligt coolt. Han vill förstöra motståndarnas positionsförsvar och inte ge dem nån anfallare att sätta backlinjen efter. Intressant är hans förklaring hur mittfältet ska agera i anfallsspelet: "De sex mittfältarna jobbar med ständiga positionsbyten och i trianglar för att skapa rörelse i så väl sidled som djupled."

Efter regn kommer sol......efter korv kommer choklad.....efter arsenal kommer liverpool. Det finns många sånna........den senaste skrev olle i sin krönika i Skånskan: "Efter grus kommer konstgräs." Gert-Inges hårda arbete med att ge Södra Sandby en konstgräsplan har nu Olle tagit till media. Vi syns i media, vilket är perfekt. Det tycks synd om oss, folk imponeras av vår stora verksamhet. Nu ska vi bli värda konstgräs. Då kommer Gert-Inges kastas i luften av spelarna, så som man gör med en sann hjälte.

http://www.skanskan.se/article/20100131/NYHETSBLOGGAR04/701319857/1178/lund/*/efter-grus-kommer-konstgras


konstgräs

Konstgräs vore fantastiskt. Att slippa åka till Dalby och Lund för att träna. Istället vill jag träna i byn. Byta om i vårt omklädningsrum, ta vattenflasken och bollnätet och gå ner till planen. Jag vill ha en vinterarena med konstrgräs i byn att vara stolt över. Konstgräs i Sannabyn vore fantastiskt.

"gamla rävar"

Brandmannen från Laholm pluggade i Revinge ett tag, då passade han på att lira i SSIF. Han bodde på vänsterbacken, spelade med ett stort hjärta. Tson var en trevlig grabb. Nu gör han debut i bloggen!

Namn: Erik Mattsson
Smeknamn: Matts               
Ålder: 24
Bor: För tillfället i Laholm
Sysslar med: Njuter av livet på västkust
Spelade i SSIF mellan åren: 2006, 2007
Position: Vänsterback/Mittback/Def. Mittfältare 


Mattsson i Sandbytröjan             Mattson i landslagströjan
 
Vilken är din största framgång i Sandbytröjan? 
spela aldrig en hel säsong men var när SSIF gick upp till femman.


Har du nått personligt rekord/merit i Sandbytröjan?
100% som frissparks skytt.

Vilket är ditt bästa SSIF-minne?
Känslan att få springa in på Sandbyvallen samt lägret i ishöj

Blir det comeback i SSIF?
Det vet man aldrig.

Tränar du nått nuförtiden?
Japp, med Ysby BK samt all annan övrig tid

Följer du hur det går för SSIF?
Självklart

Hur ser ditt SSIF-dream team ut, från de åren du lirade?
Målvakt:
Jens
Backlinje från vänster: Matts, Nico, Mansfield, Tegedal
Mittfält från vänster: Amasalidis, Jojje, Sträng, Månsson
Anfallare: Adrian, Conne
Bänken: Danne, Robin, Mange, Tom, Rutan


Mattsson i rollen som brandman


lagdag

Lite bakfull var det spännande att följa EM-kvallottningen. Drömlottning skriver Sportbladet.se. Jag håller med. Dels ska det bli kul att möta Holland och Finland, samtidigt som Sverige har god chans att bli etta, annars tvåa i gruppen. Att möta Ungern igen blir skittråkigt. San Marino och Moldavien är där för att ta 0 poäng mot Sverige, inga länder att bry sig om. Rolig grupp med goda förhoppningar om gruppseger. Sverige kan börja drömma om Polen/Ukraina-EM.

Grupp E:
Holland, Sverige, Finland, Ungern, Moldavien, San Marino

Igår var det lagdag. Först träning på smörkyckan, 10-12. Sen tog några en vilostund. Några satt hos mig och såg fotboll o drack beer. Sen träffades vi alla på pizzerian. 17:30-19 satt vi där och åt o drack. Sen bar det av till byskolan och 7kamp. En jämn och trevlig tävling följdes av dusch och skilsmässa. Halva laget drog till Rimberts fest och andra halvan drog till Wendt. En mycket trevlig dag med laget sammanfattas i bilder så här:
Tack alla!


Dagen började med träning


Liverpool - Everton och Man Utd - Portsmouth. Saknas på bilden: Robin G, Christos, jag


Sjukamp, gren 1: spökboll


Spökboll


spökboll


Blindjakt: Håkansson


Blindjakt: samla bokstäver för att kunna bilda namnet "Gerrard"


Bra kast av Eric i blindboll


Jeppe byttes in i målet


Avgörande grenen: basketstraffar


Robin G ska lägga straff, Kråkan klackar bollen till honom och Jeppe är arg på Lindh


Segern är klar. Jeppe, Mange och Emanuel "deppar"


Segerglädje


Lite stökigt efter slutsignalen


Hos Wendt: pålsen i hatt


Robin G i hatt


Virre i hatt


Robin G, calle o Emanuel


Jag o mange kramas, Lai o tom hånglar


Emanuel o Calle


Mange dansar










mkt en torsdag

Idag är det torsdag, det ser ut att bli en vanlig torsdag. Efter några träningsdagar med inställd träning verkar detta bli en helt vanlig torsdag.

På lördag är det lagfest, eller rättare sagt: Först pizzamys, sen 7kamp, sen ?.
17:30 - träffas på pizzerian, beställa dryck o käk
19:00 - 7kamp på byskolan
21:00 - Dusch
21:30 - vidare partajande

Idag bjuder bloggen på en gammal räv. På lördag fyller han systembolag, Rimberth blir 20 på lördag. Övergången från lagfestsnack till Rimberth är passande, eftersom han bjudit (halva) laget på sin fest efter 7kampen. Rimberth spelade en säsong i SSIF, han gjorde en b-lagsmatch. Därför passar han i bloggen. Mest spelade han i P90-91-laget. Han har ett fantastiskt rekord i Sandby-tröjan. Han gjorde endast tre träningar, men över tio matcher. Rimberth är en trevlig kille och en glad skit, som var skadad på träning, men i toppform på match. Njut lite av Rimberth.

Namn: Daniel Rimberth
Smeknamn: För många!
Ålder: 20 på lördag
Bor: Södra sandby
Sysslar med: Inte ett skit just nu!
Spelade i SSIF mellan åren: 07
Position: Mittback, högerback, vänsterback
 
Vilken är din största framgång i Sandbytröjan? 
- hm, det måste vara Gothia! Vi tog oss till 16 delsfinal i b-slutspel!


Har du nått personligt rekord/merit i Sandbytröjan?
- Eftersom jag spelade i sandby i 1 år så har jag ingen speciell merit där.. Men jag har aldrig tränat så lite som jag gjorde i sandby, så de får blir ett personligt rekord !


Vilket är ditt bästa SSIF-minne?
- Jag får säga att det är hela Gothia resan, riktigt jävla roligt!


Blir det comeback i SSIF?
- haha, det finns väl alltid en chans till de!


Tränar du nått nuförtiden?
- Jag har börjat lira korpen, dock är det en match en gång i veckan! Så det är ju ingen speciell träning


Följer du hur det går för SSIF? 
-  Nej de gör jag faktiskt inte!


Hur ser ditt SSIF-dream team ut, från de åren du lirade?
Målvakt:
Joakim Jönsson
Backlinje från vänster: Simon Bossmar, Björn Jönsson, Daniel Gustavsson, Daniel Rimberth
Mittfält från vänster: Matte Andersson, Robin Andersson, Oktay Körhan, Henrik Nilsson
Anfallare: Robin Gustavsson, Andreas Kullberg
Bänken: Alexander Olsson, Johan Hansson, Daniel Liljenberg, Robin Jönsson, Magnus Pålsson, Larry!




Fotbollshumor, ullared-kjell och en simmare är alltid kul att se på en torsdagskväll.

http://www.youtube.com/watch?v=wuEcLjbUS1E&feature=related
fotbollshumor


http://www.youtube.com/watch?v=d0PZyh0YrtM
kjell

http://www.youtube.com/watch?v=xf8beJji6zk
kaj simmar ur bild


lai underhåller en inställd dag

Inställd träning idag, inte så oväntat. Sundis såg tre bilar i diket på väg från Malmö till Bara och Stillberg sade att vägen mellan Lund och Sandby är avstängd. Det är livsfarligt ute. Det är surt med inställda träningar, både i söndags och idag. Man planerar och gör sig redo för träning, sen blir det inget. Missade träningar är inte bra, vi behöver verkligen träna mycket. Detta väder gör ju också att vi nog kan glömma Revinge och kanske de första serieomgångarna måste flyttas till konstgräs (eller grus). Det är en extrem vinter, den värsta i min livstid.

Vi får se det positivt! lite magträning, sen några choklad sen paradise hotel. final idag va? Inte helt fel det heller

Nicolai Paradis, i laget kallad Lai, har svarat på fem vinterfrågor. Han fick ta ställning till olika påståenden. Så här har han svarat:

1. Ikväll blev träningen inställd, vad gör du istället?
1. självklart tränar jag på egen hand, armhävningar å sånt. X, fastnar nog framför datorn, counterstrike å facebook ju. 2. chips å tv lockar i detta väder
Svar:  X

 
2. Du går förbi fönstret o ser en fågel sitta och leta efter mat, men all snö gör att det inte finns någon mat. Vad gör du?
1. Skiter i den jävla fågeln. X, slår på rutan så att fågeln ska flyga iväg. 2. Går ut med lite brödsmulor, så att fågeln kan bli mätt
Svar: 1
 
3. När du sitter och äter ser du att en pensionär med rullator ramlar utanför ditt hus. Vad gör du?
1. Jag springer fort ut och hjälper honom/henne. X, Jag skrattar för mig själv. 2. Jag hämtar kameran och fotograferar honom/henne, lägger ut på facebook ikv
Svar: skrattar nog lite först sen hjälper jag personen så 1
 
4. När Micke kommer hem ber han dig skotta uppfarten och trottoaren utanför. Vad gör du?
1. Jag väntar lite och hoppas att han glömmer det eller att han gör det själv. X. Jag gör det så klart. 2. Jag gör det om jag får en hundring
Svar: 1 eller 2
 
5. I detta vädret kanske bussen inte kommer i tid imorgon bitti. Hur reagerar du?
1. Jag står snällt kvar o väntar tills den kommer, hur sen den än är. X. Jag går hem, ringer och skäller lite på skånetrafiken och frågar när bussen kommer. 2. jag går hem, ringer skolan och säger att bussen inte kommer, så stannar jag hemma istället.
Svar: är ledig imorgon så behöver inte oroa mig men annars hade jag bett min mamma köra mig :)


En glad Lai-Lai


Lasse Lagerbäck, i love you. han hedras med sina egna filmer


http://www.youtube.com/watch?v=CEWaLtd0JR8

http://www.youtube.com/watch?v=r3_Mbx2fmUs

RSS 2.0