sicken vändning

Strålande väder, nyss sprungit 14 km i Skrylle, nu oboy. Söndagen har startat bra. Idag blir det att kolla U-laget på smöret. Det är mot LFF, det kan nog bli en välspelande match. Denna söndag går tankarna till Aaron Ramsey, arsenals stora talang som fick benet avsparkat igår mot Stoke. Detta Stoke, borde de inte kastas ur det engelska seriesystemet? De gör fan ingen nytta. Deras publik blir i extas när de får ett inkast på motståndarnas planhalva, alla bollkallar e utrsutade med handuk så de kan torka av bollen när de har inkast. Varje gång de får inkast går en minut av matchen. Stoke handlar om inkast. Sen blir det inte roligare när deras spelare sparkar av benen på folk, Robert Huth spelar vänsterback och deras enda roliga spelare, Tuncay, kommer in på slutet. Nä, ut med Stoke!

Igår var det a-lagsmatch mot Furulund på Kävlinges fantastiska konstgräsplan. Det var en fröjd att lira på den. Vädret var bra, blåste litta kallt gjorde det dock. När matchen startade kändes det som en fortsättning på LFF-matchen. Vi kom inte nära dem med vår press och när vi fick bollen satt våra passningar i knähöjd på kompisen. Så här såg det ut i 30 min, då hade Furulund utnyttjat sitt övertag och tagit ledningen med 2-0. De spelade rörligt och bra, sökte till slut sina två jättar på topp. Efter 30 minuter kom vi in i matchen, vi tog över helt och släppte aldrig på det de resterande 60 minuterna. De 60 minuterna var suveräna, det är så vi vill spela. Det var ett tryggt och fint passningsspel, som tillsammans med ett snabbt kontringsspel resultade i ett stort övertag. Vi ryckte upp oss i försvarsspelet också, pressen var bättre och vi spelade mer fysiskt på deras stora anfallare. Vårt mittfält och anfall låg rätt i försvarsspelet och kunde vinna mycket boll högt upp. Vi var för bra för deras svaga backlinje.
Vi vände 2-0 underläget till seger med 4-2. Målskyttar blev Virre, Månsson, Calle och 4-2 gjorde månsson på frispark. Det var härligt att spelet stämde bra i 60 min, då var alla våra 15 spelare i matchen riktigt bra.
bäst i blått: som du förstått var detta en fin laginsats där alla bidrog med mycket. Danne G ska ha plus för en offensiv och aggresiv insats på högerbacken och Månsson gjorde ett stort jobb och två mål från sin mittfältsposition.

Vi får hoppas att U-laget kan lira lika fint idag, och bjuda på härlig söndagsunderhållning.

Detta var det 99:e inlägget i herrseniorernas blogg. Nästa är nr 100. det ska firas!!!!