Lagbild, proffskoll och korvpremiär


Underbara laget innan träningen i förrgår

Tisdagskvällen var bra! Vi tränade nästan hela träningen i dagsljus, vi var många på träningen, det var många som presterade bra vilket bidrog till en väldigt bra träning som avslutades med korv i omklädningsrummet.



Fotbollsbibeln är här, Allsvenskan är snart här. I helgen är det allsvensk premiär, men i min hand har jag redan Kvällspostens allsvenska bilaga. Drygt 150 sidor om Allsvenskan, samt några sidor om Damallsvenskan och Superettan. Som SSIF:are blir jag stolt över viss läsning. I MFF´s trupp finns Tobbe Malm med, trevlig läsning är Moderklubb: Södra sandby IF.
På HIF´s sida hittar vi Johan Eiswohld, samma sak där: Moderklubb: Södra Sandby IF. Väldigt vacker läsning!



Jag tittar på sidorna med Superettan-lagen. En fjärdedels A4-sida får varje lag. Halva rutan om Landskrona BOIS utgörs av frågor till den assisterande tränaren Hans Eklund. På frågan: "Vilka spelare i ditt lag ska man hålla ögonen på" säger Hans: "Bradley "Surprise" Raleni kommer absolut att sticka ut den här säsongen. Han var bra redan i fjol men kommer att vara ännu bättre nu. Marcus Lantz så klart, men det vet vi ju alla redan hur bra han är. Dessutom har vi en ung kille som heter Mattias Andersson född 1993, som säkert kan vara med och visa upp sig redan nu."
Fräckt, jävligt fräckt säger bloggen!!!! Mattias Andersson från SSIF det ja, det är vi väldigt stolta över.


 

 Efter träningen igår bjöd våra nya lagledare på korv, premiärkorven för deras del. Det var en bra debut, korven gillades och stämningen var hög. Lite bilder från det nedan.


Nya lagledarna, Billy och Mattias, vilar ut efter sitt första korvuppdrag i SSIF





Lite påklätt, lite naket, men framförallt nykokad korv




Anders lägger på en sträng ketchup


Damernas träningsläger

Damnerna tillbringade den gångna helgen i Danmark, årets träningsläger är över för denna gången. Damlagets Lina Härle har svarat på lite frågor till bloggen. De verkar ha haft det trevlig, några bra tips på practical jokes fick vi oxå. Till helgen är det vår tur att åka iväg och ha en trevlig helg tillsammans.







Ni är nyss hemkomna från årets träningsläger, berätta var ni var och lite om det stället?
Vi bodde på ett hostel, City Copenhagen,  mitt inne i köpenhamn precis bredvid ströget. Ett 18 våningar högt hostel med 4- eller 6beddsrum, där serverades frukost. Träningarna skedde i Ishöj ca 20 minuters bilfärd (utan felkörningar). Här åt vi även vår lunch och middag! Träningarna skedde på både konstgräs och naturgräs, det var otroligt skönt att redan få göra gräspremiär.
 
Vad var fokus på träningarna?
Vi hade endast 2 träningar då fredagsträningen blev en match istället. På träningarna övade vi mycket på fasta situationer och lite uppspelsvarianter. Det fungerade mestadels bra (när vi var koncentrerade och fokuserade), men ibland så blev vi lite oskärpta och då märktes det direkt på passningsövningar och spelet. Dessutom tränade vi mycket på spel på "sista tredjedelen", så det var mycket fokus på vårt egna offensiva spel.
 
Ni lirade match också, berätta om den?
Det var vår första poäng under träningsmatcherna vilket är positivt!! Vi spelade med två jämna halvor iochmed att vi var så många spelare att vi kunde byta ett helt lag. Första halvlek spelades med låg press och andra halvlek spelades med väldigt hög press. Det negativa med första var väl att vi blev lite passiva i vårt anfallsspel tack vare vår låga press, det smitatde av sog och gick inte så bra att skifta från låg press till normalt offensivt spel. Däremot kom vårt mål i första, en grymt bra hörna av Gabbi där tozz kunde sätta dit huvet och nicka in ett mål. Första halvlek slutade 1-1, precis som hela matchen. Andra halvlek var det vi som hade bollen mest och det mesta spelet var på deras planhalva, vi hade några bra chanser och kom runt bra på kanterna. Vårt spel i andra blev mer effektivt och offensivare trots att vi inte lyckades sätat in en boll till. Men med ca 3 veckor kvar till seriepremiär så känns det som att vi är på bra och rätt väg, 1-1 mot ett ettablerat div.1 lag är helt okej när vi inte ens spelade med full startelva hela matchen igenom.
 
Hade ni någon teorilektion, hur gick snacket där i så fall?
Vi pratade mycket om vår målsättning inför sässongen, vilket tillslut blev att hamna ovanför sträcket med några placeringars marginal. Det snackades även om att inställning och vilja va ett måste på både träning och match. Det vi inte gör på träning gör vi inte på match.. Det krävs även att vi kommer alla på träningarna så vi får bra tempo i våra övningar så vi kan sätta in det i spelet så småningom. På teorilektionen gick vi även igenom matchen rätt så grundligt med positiva och negativa saker, det togs även upp lite om positionsspel och uppspelsvarianter rent teoretiskt.

Vad hittade ni på för festligt på kvällarna, nån kul lek?
Vi var fyra tjejer som på kvällarna hade fixat lite kul för de andra, de blev indelade i fem olika lag. På lördag kväll så gjorde vi något i form av en blandning av fångarna på fortet och minuten. Vi hade tävlingar som att trixa 60 trixningar, hålla tre ballonger i luften, springa och samtidigt flaxa med armarna så att två stegräknare tillsammans fick ihopa 400 steg, och många fler lekar. Alla lekar skulle klaras på 1 minut.
Vi hade även en annan lagtävling som pågick under hela helgen, varje lag fick en lista på saker som skulle filmas, fotas eller fixas fram. Det kunde t.ex. vara att filma en dansk som trixade till tre, ta ett foto på någon i ett träd eller fixa fram en diskborste m.m. De fick också en uppgift att komma på en sång, vilket ni kan se på vår blogg så småningom (när vi nu kommer igång med den igen!?)
På lördagen hade även tränarna fixat en "rebusorientering" för oss, där vi skulle ta reda på lite fakta om köpenhamn och leta upp olika byggnader som fanns kring där vi bodde.
 
Blev det något practical joke eller någon jobbig överraskning för nyförvärven?
De nya fick vars ett uppdrag under hela helgen som t.ex. sjunga schlagerlåtar hela tiden, bära kläder ut och in, göra gamla "klappramsor" med alla m.m. På fredagkväll hade vi även en lek för de nya, de skulle sätta sig in i tanken att de befann sig i öknen (de fick sätta sig under ett täcke), sedan skulle de ta av sig plagg efter plagg (iochmed att värmen höjs för var minut i öknen). Alla var inte smarta nog att ta av sig täcket som ett plagg, någon satt tillslut helt naken under täcket när de insåg hur lurade de blivit...
Sist på lägret hade vi en samarbetslek där de nya utsattes litegranna för en tradition vi har i laget..  ;)

Vilket är bästa minnet från lägret?
Svårt val det hände mycket roligt och minnesvärt men om något speciellt ska nämnas så var det väl att ett nyförvärv (efter att ha hört att "öknenleken" gick ut på att ta av sig så mycket kläder som möjligt) gick så långt att både trosor och bh åkte och sedan frågade om man vann något :P
Eller kanske när vi alla visste att vi behövde ha alla bilar och minibussar fulla för att alla skulle få plats till träningen, medan vår käre lilla lagledare Sten åkte ensam i sin bil utan att tänka sig för!!
En annan sak värt att mämna är att vi fyra lekledare gjorde lite små bus på alla i laget, flyttade omkring på deras saker i rummet, pressade vitlök i deras schampoo m.m. Klockrent var att vi pressade en vitlöksklyfta i Stinas schampoo vilket hon inte märkte förrens idag (tre dagars användning senare) haha!
Många minne från lägret, men alla kan tyvärr inte skrivas ner!




Connes dribblingsskola

Om 90 minuter är helgen slut och måndagen inleds. Det blir en vanlig måndag på många sätt, jobb och big brother. Men det blir två nyheter också. Dels börjar mitt nya liv. Inget onyttigt, mycket träning, mycket protein och viktnedgång. Vågen skrämde mig i går, den har aldrig visat så många kilo. Nu börjar satsningen mot Beach -11 som i min värld heter (med inspiration från Mackans svenska): Sandbybadet nollelva. Den andra nyheten är ICA! Nu kommer ICA ha öppet till 21 alla dagar. Men glöm inte bort Konsum! Vi behöver två affärer i byn.................



Bloggen fångade Conne in action. Det han gör kan direkt överföras som instruktionsbok till föreningens unga spelare. Så här ser en bra dribbling ut. Vi snackar om en fin tvåfotsdribbling, vi kan kalla den balansfint och tempoväxlingsfint. Bra var det i varje fall. Tiita noga nedan och börja träna hemma direkt............

1. Vänta på bollen, låt motståndaren komma nära dig och få honom att slappna av






2. När motståndaren är nära dig och har sänkt farten kommer en oväntad flytt av bollen i sidled





3. Finten är klar, viktigt med bra touch med vänstran och den avgörande tempoväxlingen

Snygg löpstil Håkan!




Tack för tipsen Conne!!


Lunds FF - SSIF 1-3 (1-2)


Stora delar av truppen i det fina omklädningsrummet

Försnack
Det var väldigt härligt vårväder i Lund idag. Vi var på Smörlyckan för att ta revansch på Lunds FF, det har blivit storförluster på senare tid mot LFF. Tyvärr blev matchen försenad pga en totalt ojämn pojklagsmatch mellan LFF och Bjärred. Vi värmde upp på Smörlyckans glömda gräsplan precis bredvid våra gröna motståndare. LFF hade helt nytt lag, jag kände endast igen tränaren och den rakade innermittfältaren. Vi kom till match med en bra 13manna-trupp. Vi har väldigt många spelare borta, mest pga skador. Idag gjorde våra nya ledare debut, Mattias och Billy. Hjärtligt välkomna till laget!

Första halvlek
LFF visade direkt att de har samma spelstil trots ett helt nytt lag. De bygger sitt spel på ett kontrollerat kortpassningsspel, sen trycker de ut bollen på kanterna och tillbaka in igen och försöker få in bollen i boxen efter många djupledslöpningar. När de hade bollen under kontroll på vår planhalva satte de ofta upp högsta fart med one-touch-spel. Vi märkte direkt att det skulle bli en match i högt tempo där vi tvingades var vakna i huvud och snabba i fötterna. Vi visade direkt att vi var taggade idag, vi skulle ha revansch för förra veckans pinsamma förlust mot Stehag. Vi löpte mycket, kämpade hårt och spelade tufft. Det gjorde att LFF snabbt fick respekt för oss och vi kunde vinna bollen några gånger och ställa om snabbt. Närkampsspelet och kontringar var vår melodi i första halvlek. Men vi gjorde det väldigt bra. Vi tog ledningen efter ett väldigt bra anfall, det började med ett långt uppspel från Anders, Robin A tog sig in från kanten och hittade Mackan i straffområdet. En klack bakåt och Håkan kunde stänka upp ledningsmålet i nättaket. En stund senare gjorde vi faktiskt 2-0 också. Anders vann bollen på mittplan, lämnade över till Mange som hittade Conne med en cross. Fri med målvakten gjorde Conne inget misstag. I halvlekens sista minut gick vi bort oss några gånger, till slut var det jag som inte hängde med och en av deras engelsmän kunde placera in 1-2-bollen.


Connes skott räddas, men ser ändå ut att gå in......deras back hann få undan bollen


Den gamle engelsmannen hängde inte med Conne, det innebar 2-0

Paussnack
Vi var nöjda, vi gjorde en bra halvlek. Vi ledde mot ett div.5-lag. Men vi ville lira lite mer boll, variera de långa snabba omställningarna med lite mer lågrisk-spel.


Vi spelade väldigt fysiskt i första halvlek, här är det Mange som tätt följer deras andre engelsman

Andra halvlek
Vi fortsatte att jobba på, det fortsatte med kontringsspel från vår sida. Men lite mer korta snabba pass när vi ställde om. Det var mer mittfältsfight i denna halvleken, mycket spel runt mittcirkeln. LFF hade mer boll än oss, de hade kontroll på händelserna med boll. Men det ska sägas att de inte skapade så mycket farligt mer än målet. Lite halvchanser känns som det hetaste de producerade. Med tio minuter kvar drog Conne iväg på en kontring, till slut hamnade bollen hos Tobbe Jönsson som drog till från 20 meter, hårt upp i nättaket. Det innebar 3-1, så slutade matchen.


Håkan och Davve kämpar, Robin vilar en stund


Johan limmar en pressad LFF-frispark

Matchen
Det var en härlig lördagslunch, fint väder och en trevlig match. Det var en härlig fight och bra tempo, stundtals bra spel. Vi gjorde en bra match, ett klassiskt VG i betyg. Det var kul att möta LFF, det var dock ingen vanlig match mot dem. De hade två engelsmän, varav en gammal man som var duktig, men förvirrad och med en konstig dialekt. På tal om dialekt så var det nog många studenter i LFF, konstiga olika dialekter hörde man hela tiden. Trots det var det en trevlig match, lite grinig dock. De led hårt av vårt tuffa spel.

+
Två nya trevliga lagledare gjorde debut

-
Vi har för många spelare borta varje match

Blåttz topp 5:
Det var en bra insats av samtliga där alla 13 får bra betyg. Nykomponerat, ungt och kortväxt mittfält var det som imponerade mest. Johan A i målet gjorde en bra SSIF-debut!
5. Mange/Davve - Jobbade hårt, vann sina flesta närkamper. Blandade passningar, mestadels bra
4. Robin A - Lekte fullständigt med sin polare på vänsterkanten. Hade en teknisk leklördag
3. Conne - Bra insats, kryddade sin snabbhet och dribblingar med ett mål idag
2. Håkansson - Lycklig man på mittfältet, löper mycket och lagets bästa i mottag-pass
1. Anders - Bäst! Hänsyslöst backspel med fina uppspel


Matchen lirare, Anders, håller undan sin LFF:are

Framtiden:
Pga många skador i både A, U och J-lag blir det ingen U-lagsmatch imorgon. Vi ska läka alla skador och träna bra i veckan. Nästa helg ska vi på träningsläger och vila ut, eller? Vi vet inte vad som händer, men ingen fotboll ivf. Jag hoppas på rundpingis!

GOF IF

Det blev inget kombinerat träningsläger med damerna i år heller, i skrivande stund hänger damlaget med HBK´s herrar i Ishöj. Det är Danmarks träningsläger-paradis. Om några danmarksturister sitter med Iphones och kollar bloggen med tanken: Vad händer i byn? Bio. Ja, givetvis är videon laddad. Big Brother ska spelas in. Annars snackar de flesta om Let´s dance-finalen. Icas café säljer numera risbollar för 5:-, då går det inte att bara köpa en. SSIF´s herrarverksamher spelar tre matcher på Smörlyckan denna helgen. Det var en fullständig rapport från Sandby.

Det roligaste som finns är när någon har glömt att ta av de blåa plastskydden efter tandläkarbesöket och går och handlar på ICA i dem. Näst roligast är Mackan. Gårdagens mackan: Vi snackade gamla Gothia minnen och hur länge sedan det var. Vi snackade -07 och -08. -Å nu är det fan -011 (nollelva) sa mackan.


Dagens mackan var helt enkelt att mackan kallade babian för bambian


Här kommer en liten rapport från grannarna i hästparadiset, GOF IF. Deras skribent för vår blogg, Philip Nyhlen, gör ett fantastiskt jobb. Han skickar kontinuerligt rapporter, vilket vi är väldigt tacksamma för. Är GOF bättre än nånsin i år? Kanske är det så, vidare i DM, imponerande resultat och intressanta nyförvärv. Njut en stund av GOF IF. Imorgon eftermiddag kommer text och lite bilder från SSIF - LUNDS FF, avspark 12:00 på Smörlyckan i Lund.






Hallå kära grannar!!
 
Ser framemot en bra bloggläsning när serien startar!
GoF slog Spjutstorp i sista DM matchen med 2-1.
Vi vann DM gruppen och ska möta Makedoniska IF (Helsingborgslag) tisdagen 29 mars på Eslövs konstgräsplan 19:30.
Sen väntar träningsläger i Yngsjö där även en träningsmatch mot Yngsjö IF är planerad.
Vi har får ett nyförvärv spelklar den 30 mars, Adnan Aliskovic från Marieholms IS.
Samtidigt som ett nyförvärv från frimånaden har gått tillbaka till sin gamla klubb Löberöds IF, Robin Åkesson.
 
Ni är välkomna till Eslövs konstgräsplan tis 29 mars 19:30.
 
Philip.N GoF IF

Två skadade

Idag tar bloggen upp det negativa med fotboll, skadehelvetet. Vi har just nu Joel och Nicolai som dras med långvariga skador. De berättar om sina skador nedan. Tack för väldigt snabba svar. Virre har inte hunnit svara än, men det är inte så konstigt då en av frågorna var: beskriv dina skador genom åren, stora som små? Det kan ta några dagar det.......... Hur det ser ut med övriga småskador har bloggen inte full koll på. Virre bör vara tillbaka om 1-2 veckor med sin dåliga tå, Oscar har lite fot- och ljumskproblem. Vi önskar alla skadade ett snabbt tillfrisknande!






Joel Lindquist

1. Du skadade handen på en träning för cirka en månad sen, hur gick det till?

Fick under träningen en tackling bakifrån och var inte helt beredd på det. Föll lite illa och fick handen under mig i fallet.

2. Det tog tid innan du kollade upp det, har du hög smärttröskel?

Det tror jag i och för sig att jag har men nu berodde det mest på att jag trodde att det var en kraftig stukning (vilket såhär i efterhand visade sig vara riktigt obegåvat).

3. Vad sa läkaren att felet var?

En dislocerad spiralfraktur på Metacarpal för vänster ringfinger. En fraktur som normalt kräver operation men inte om man väntar drygt två veckor att undersöka den…….

4. Hur länge blir du borta?

Ingen aning, säkerligen 4-6 veckor till med tanke på att jag inte bör utsätta handen för någon belastning/yttre våld den närmaste tiden. Kan bli både kortare och längre konvalescensperiod, följer det veckovis.

5. Tränar du något annat medan du väntar på fotbollscomebacken?

Absolut, kör "Skryllemilen" 3-4 ggr/vecka. Utöver detta har jag blivit utmanad i en badmintonfight vilket känns inspirerande





1.      
Nicolai Paradis


Hur mår du och foten idag?

jag mår bra fast foten är väl sådär tror jag har fått en inflammation vid ett av ärren.  
 
Var det en lyckad operation?
ja eller läkaren sa att det hade gått bra och att de hade lyckats med det skulle ta bort och sätta fast.
 
Det var drygt en månad sen du opererades, har rehabiliteringen gått som väntat?
ja enligt min sjukgymnast har jag väldigt bra rörlighet på foten så det ser bra ut förutom den inflammationen eller va det nu är.
 
När är du tillbaka på fotbollsplanen?
jag vet inte riktigt måste första komma igång ordentligt med foten för just nu är det rätt svårt att jogga eller att belasta den så dröjer nog ett tag till tyvärr.
 
Har du längtat mycket?
längtan har varit och är fortfarande fruktansvärt stor, har inte lirat fotboll på skit länge och nu när vårvädret börjar komma längtar man bara mer.
 
Du ska med på träningslägret, blir det comeback med laget då?
ja det ska jag om allt funkar med foten. ja det blir min comeback med laget.

 


Lindhs sång

Bilderna från träningen blev inte bra, filmerna innehöll några alldeles för snea skott, utskickade intervjuer har inte blivit besvarade. Vad gör bloggen då? Ber Lindh bränna av en ramsa, det blev två. Lindh ställer alltid upp. Å han gör det bra. Idag väljer han att hylla Mackan, samt tagga upp laget inför premiären mot Löberöd om tre veckor med en egen premiärsång.








Nedan är en tveksam film. Är det ok att sända sådan tv. Ullared, Bonde söker fru, Köping........ Det handlar om att personer omedvetet bjuder på djupa garv. Jag vete fan om det är okej. Men jävligt roligt ivf. Det står klart att jag och personen nedan hade kunnat pratat engelska med varandra och förstått varandra klockrent, det är så engelska pratas. Vi båda klarar oss bra med det iaf.


Davve Jönsson

Idag presenterar bloggen David Jönsson, mannen som toppat formen och presterar på sin högsta nivå för tillfället. Innan han bjuder på trevlig måndagsläsning vill jag bjuda på några vardagliga händelser som förgyller livet. Ett gott skratt förlänger livet sägs det, små saker kan göra livet roligare för stunden.

* Jag fick ett sms av Tom, han och mackan hade snackat om toastmasterrollen på bröllop. Enlig Tom ska mackans kommentar till den rollen vara: "Toastmaster vad fan. Han grillar ju ändå bara maten!"

* På Icas parkering stod en Audi med regestreringsskylt BMW, sen tre siffror. Det förgyllde min söndagsvandring till konsum, gladde lika mycket som 8 gräddbullar och tre pingvinstänger.

* Jag drömde inatt om att Arsene Wenger var i Sandby. Fråga mig inte varför, men jag "köpte ut" Julmust till honom eftersom han inte fick köpa. Wenger i Sandby förgyllde min natt.

* En tråkig dag på jobbet kan snabbt bli rolig. Utanför mitt fönster är en liten gräsmatta på en innergård. På andra sidan är ett typ av behandlingshem. Några därifrån hade gett sig ut med golfutrustning på denna lilla gräsplätt. Full sving med långa järnklubbor och riktiga bollar blev några minuter av komedi och livsfarlig lek. Bollar mellan, mot och på hus var en udda eftermiddag.

Dessa saker och David Jönsson har förgyllt min helg och måndag..................





1. Du kallas krågan, var kommer det smeknamnet ifrån?
 Ska jag vara helt ärlig så minns jag inte! Men det är heller inte något smeknamn som används så mycket längre som tur är..
Men ja det var nånting vi kom in på djur och man skulle ha samma förstabokstav på sitt namn och djur som t ex Danne blev Danne duva, roth blev Alex allbatross och felle blev Felle Fjäril Sen hade Danne redan D så då fick vi ha en annan bokstav till mig och eftersom jag var kapten i innebandylaget då så Blev det K och där kom väl Kråka men lät mer skånskt med Krågan så fick bli det då! Sjukt långsökt jag vet! haha

2. Din mejladress är SSIF-davve, hur länge har du spelat i SSIF?
 Ja med brist på fantasi så blev det så för några år sen. Jag vet inte riktigt men jag började när jag var 5-6 år så runt 13

3. Vad tycker du om föreningen?
 Jag tycker det är en fin förening med många eldsjälar som lägger ner väldigt mycket av sin fritid för att det ska bli så bra som möjligt!

4. Du har spelat innebandy i många år också. Varför innebandy och vad var det bästa i din innebandykarriär?
 Svår fråga varför, men ja det var många polare som lirade så jag ville testa på och tyckte det var ball. Sen det bästa i min innebandykarriär kan jag inte välja ut något "bästa" för har så många. Men det står mellan när vi vann DM guld, semifinal i gothia cup eller när vi var i SM slutspel.

5. Du har fått mycket speltid i träningsmatcherna, är det i år du tar en fast a-lagsplats?
 Ja det har blivit en del! Det har jag ingen aning om, många som har gjort det bra på positionerna jag har testat

6. Vad har gjort att du utvecklats mycket och toppat formen just nu?
 Om jag har toppat formen vet jag inte men skulle tro att det är för att jag slutade på innebandy efter förra säsongen och kunnat satsa på fotboll för fullt

7. Du gillar inte att spela mittback, du har fått testa på defensivt mittfält, men spelat mest på högerbacksplatsen. Vilken position tycker du att du ska spela på?
 Nä jag tycker det händer för lite och man får inte springa av sig där.. Ja det är alltid kul att testa på nya positioner men känner mig mer hemma som ytterback. 



8. Du deltar i söndagskvällspokern som Fredrik startat där du möter dina lagkamrater. Hur går det för dig i pokern och vem är din svåraste motståndare?
 Ja det stämmer och det går rätt bra, har vunnit 3 utav 6 gånger och 2.a en gång så det är väl ett okej facit. Den svåraste motståndaren är nog en som heter Rickard om jag har förstått det rätt och är Fredriks polare

9. Du pluggar till snickare väl? Varför känns det yrket rätt?
 Ja det stämmer! Jag gillar att använda min kropp och skapa grejer och tycker det är ball så därför känns det rätt.

10. Om några månader tar du studenten, hur förändras ditt liv då?
 Ja det ska bli jäkligt najs! Ja det förändras väl på det sättet att jag inte kommer gå i skolan mer utan kommer jobba hela veckan istället annars vet jag inte ritktigt om det är någon större skillnad

11. Hur tror du det kommer gå för SSIF i årets serie?
 Det har sett bra ut tycker jag så topp 3 ska väl vara rimligt!

12. Om fem år, vad har inte förändrats i herrlaget då, och hur bra har laget blivit?
 Allt ball som händer på och utanför planen hoppas jag! Får vi fortsätta att ha bra tränare så ligger vi utan problem i 5.an kanske 4.an om vi har lite flyt. 
 
13.Du har spelat på båda kanterna och använder båda fötterna, kan du reda ut nu om du är högerfotad, tvåfotad eller nollfotad?
Haha ja bra fråga! Men eftersom jag på senaste tiden bevisat att jag har en vänsterfot också så är jag väl lite tvåfotad iallafall!




Stehag - SSIF 2-1 (1-1)

Idag är inte texten det intressanta, njut av Toms bilder från matchen medan du läser den smått negativa och trista analysen av matchen. Men vi är positiva: nya tag, nya matcher, snart träningsläger, snart riktigt gräs, snart träning i Sandby. Men först massa chokladpudding och Big Brother.


Robin A & G spanar in matchen mellan våra kvalmotståndare 2010 Limhamns FF och våra pemiärmotståndare 2011 Löberöds IF.


Dagens tränarpar främst: Fredrik och Mange Pä



Försnack
Match mot Stehag, på Berga i Eslöv. Det har blivit en försäsongsvana. Men nu hoppas jag faktiskt att det var sista gången. Vi kom till spel med en 14manna-trupp, ganska likt den vi hade förra helgen. Stehag hade några unga, men tre gånger Brunnström, Möller och Anders var kvar. Det är häftigt att möta lag för sjunde året i rad och känna igen spelare som varit med hela tiden. Bergas konstgräs är en bra plastplan, idag påverkade vinden spelet stundtals.



Ny taktik på uppvämningen: Jag får en egen boll att hålla koll på, vilket är svårt nog

Första halvlek
Det var mycket kamp, ganska slarvigt spel och lågt tempo. Så var hela halvleken och så såg det ut för båda lagen. De hade lite mer adress på sina passningar. På mitten var det väldigt trångt, Stehag var lite bättre på att hitta upp till sina anfallare samt att nå sina yttermittfältare. Svaret fanns nog i att de pressade högre än oss, de hade lite mer tid att hitta lediga fötter att spela upp på. Chanserna var inte så många i första halvlek, men två mål blev det. Deras mål var ett skottinlägg som blåste in, vårt mål var Anders straff efter att Conne armbågats av en av tre förvirrade Brunnströms.


Månsson i kamp, som han förmodligen vann


Paussnack
Det gällde att vakna lite till, bry sig lite mer om händelsena på planen. Ta tag i det vi kunde och försöka lira mer boll.

Andra halvlek
Det var likt den första, med motvinden blev vi lite mer tillbakapressade. Vi skapade alldeles för lite. Målchanserna var få och vackra passningskombinationer lös oftast med sin frånvaro. Stehag hade två bra spelare, det var en väldigt teknisk innermittfältare och den äldsta i skaran Brunnström, anfallaren Magnus Brunnström som var överlägset bäst på planen idag. Han gjorde deras segermål i början av den andra halvleken, bra spel men vi sov alldeles för länge på vår egen planhalva.


Mackan, Robin A och Emil J i anfall

Matchen
Dålig match, tråkig match, gnällig match. Mot stehag spårar alltid matcherna ur, men aldrig genom fula tacklingar. Vi som är ett bonde-lag blir plötsligt väldigt moderna stadsbor i dessa mötena. Kommentarerna är på en väldigt udda nivå, det gnäls och klagas på de mest ologiska sakerna. Det går inte att skylla förlusten på detta, vi var för många som underpresterade. Stehag var bättre idag: löpte mer, hade mer organiserat anfallsspel och var mer aktiva i spelet. Vi kom inte upp i den närvaronivå som krävs, vi var inte riktigt där i allt som hände.


Håkan sneglar nog mot Robin A för att se om han är på språng på vänsterkanten

+
Stort omklädningsrum

-
Årets sämsta SSIF-match

Citat:
"Han blåser offisde så fort han tror det är offside" Deras anfallare var inte nöjd med den svaga domaren, men att kräva att den ensamma domaren alltid skulle vara i linje med båda backlinjerna är lite mycket krävt.

Blåttz topp 4
Inga höga betyg idag, svårt att betygsätta i en match som aldrig riktigt kom igång. Men fyra kommentarer bjuder jag på.
4. Mackan - Var rörlig och löpvillig, kämpade hårt i anfallet
4. Anders - Bra helt enkelt, hård som få
4. Emil - Vann vänsterkanten, pigg och rätt placerad
4. Robin G - Bra högerbacksinsats igen. Höll tätt där 

Framtiden:
Träning och träning, sen tror jag minsann att det är en svår Smörlyckan-match mot LFF på lördag.

Referat sista U-matchen i DM, av Davve Jönsson





Ovan stjärnan Balotelli. han är lika bra på fotboll som han är korkad. Nedan referat från U-matchen igår, Sandbys U mot Håkanstorp A, DM. Jag hade David "Krågi" Jönsson på länk nyss, det är hans ord om matchen.

Referat SSIF U - Håkanstorp, skrivet av Nico, berättat av David Jönsson



Försnack
Laget var: Anton, Tobbe Jö, Engdahl, Jeppe L, Tommy, Davve, Adam, Jim, Noah, Henke A, Hannes, Fredrik Ke (95), Andreas Roos (95), Lindh, Fredde J. Dem hade helt ordinarie lag, förutom två som fattades. De kom trea i sexan förra året, placeringen efter Limhamn som vi mötte i kvalet.


Första halvlek
Dem ledde med 2-0 efter första. De hade tekniska spelare, ett typisk Malmölag. De började med långbollar, men sen fick de ned bollen efter hand. Första målet kom från kanten, pass snett bakåt sen de petade in. Andra målet var en kommunikationsmiss som deras anfallare kunde utnyttja genom att nicka över Anton. Vi hade inte så jättemkt boll, men försökte hålla den på marken när vi hade den. Vi fick till några fina anfall, Noah kom runt på kanten och slog några inlägg. Men vi hade för lite folk i boxen för att kunna trycka in bollen. Vi hade inga riktigt heta chanser, några bra lägen bara. De hade inga farliga förutom målen. 

Paussnack
Vi skulle ta tag i det mer, fylla på med mer folk. Vi skulle komma närmare i pressen. Johhny var rätt nöjd med första.

Andra halvlek
De fortsatte ha mest boll, lite säkrare pass och mer på marken i andra. De fick ett tidigt mål, bröt bollen på mitten och skott från straffområdet, placerade in den snyggt. På slutet tog vi tag i det och hade pres på dem, rullade runt bra tycker jag. Då gjorde vi också vårt mål. Snyggt spel. Inifrån Adam ut på kanten, sen in till Fredde Jönsson i mitten som placerade in den. Lite Arsenalspel där. Då gjorde vi 1-5-målet. Innan dess gjorde de två mål. Fyran var en nedtagning på bröstet och sen tryckte han in den, femte målet var massa dribblingar sen placerade han in den i krysset.

Matchen
Dem var lite mer rutinerade och ett bättre lag helt enkelt. Vi tar med oss det vi gjorde bra, höll i bollen och försökte lira på marken.

+
Att vi inte gav upp, kämpade hela och fick till slut vårt mål.

-
Vägde för lätt i duellerna




Träningsmatcher




LIKA SOM BÄR



Justin Bieber                                     Anton Gemback




I bilen hem från träningen i tisdags undrade tränar-Fredrik hur det gått för våra seriekollegor i sina träningsmatcher. Bloggen hade inget svar då, idag är svaren fler. Jag har kollat runt på konkurrenterna lagsidor och hittat några resultat. Träningsmatchresultat ska vi inte stirra för länge på, resultatet är oftast inte det högst prioriterade i träningsmatcher. Det testas uppställningar och spelare. För att analysera motståndarnas resultat imponerar många. GOF och Lunds BOIS verkar ha presterat bra DM-resultat. Teckomatorp och Maglasäte verkar inte ha försämrats, resultat som vittnar om stor förbättring. Är Hörby favoriter? Efter de resultaten får vi nog ge dem den pressen. Löberöd och Trollenäs då? Resultaten skrämmer inte, kommer deras gamla rävar tillbaka lagom till seriestarten? Förmodligen!

SSIF´s resultat:
- Dösjöbro 2-1
- Korpföreningen Malmö 5-1
- Lödde 2-4
- Höör U 2-2
- Kyrkheddinge 6-0
DM Gylle AIF 1-2
DM Linero 2-0

Hur analyseras våra resultat då? Skräms motståndarna? Starten med seger över Dösjöbro imponerar stort, även 6-0 mot Kyrkheddinge låter bra. Jag tror våra motståndare tänker: De är nog lika bra som förra året. Rätt tänkt.........

Seriekonkurrenterna resultat nedan. Det är seriekonkurrentens resultat som står först, alltså i översta matchen är det GOF som vunnit över Vellinge i DM med 1-0. Tjörnarps resultat finns inte med, bloggen tror att de fortfarande firar avancemanget till sexan på nån medelhavsö, den klubben är galet rik.

GOF IF DM
- Vellinge 1-0
- Bosnien Herzegovina 0-0

Dalby DM
- röke IF 5-2
- Jägersborg 4-0

Löberöd DM
- BK Skansen 3-5
- Nydala 0-3
träningmsmatch- Kyrkheddinge 0-3
träningsmatch - Harlösa 2-0

Torna Hällestad DM
- Hurva 3-0

Trollenäs DM
- Hakoah 0-6
- Kosova 0-7
träningsmatcher Önnekap 2-2

Örtofta IS
- Bara 1-8
- Sösdala 2-4

Hörby FF
- Marieholm 1-2
- Arlöv 4-1
- Linderöd 3-1
- Åhus 3-0
- BW90 1-5
- Kivik 3-0

Lunds BOIS
- Klågerup 2-2
DM - Bara 2-0
DM - Sösdala 0-1

Maglasäte
- Snogeröd 2-2
- Tyringe 3-2
- Ljungbyhed 7-0
- Wollsjö AIF 2-0

Teckomatorp
- BK Fram 4-2
- Svalöv 5-2




Proffskollen: Johan Eiswohld

Idag har proffskollen tagit ett snack med Johan Eiswohld, sandbys representant i Helsingborgs IF. Bloggen är väldigt tacksam att våra proffsspelare alltid ställer upp på intervjuer med kort varsel. Denna gången med en Johan Eiswohld på träningsläger med en toppform i bagaget. Han har startat de flesta träningsmatcherna och vi hoppas och tror på mycket allsvensk speltid.


Johan, till vänster, i duell med en Elfsborgsspelare


Förra året fick du två inhopp i Allsvenskan, nu kallar Sydsvenskan dig "Lantz arvtagare" och du får beröm av tränaren Conny Karlsson, vad har hänt sen förra säsongen?
Jag har fått mer förtroende på träningar och matcherna som vi har spelat under försäsongen. Det är enklare att vara bra när alla spelare runt omkring en håller minst samma klass.  
 
Hur har din satsning sett ut på att ta en ordinarie plats, har du förändrat något i träning, kost, vila, mental träning osv?
Jag har alltid varit seriös med mat och sömn, så det är ingen skillnad mot tidigare. Jag har tidigare haft problem med att ha inställningen "att varje match är viktig", det är något som har förändrats. Alla kan vara bra i en match, men att vara det vecka efter vecka är det få som klarar.

Vilka spelare slås du med om en plats på mittfältet?
Det är framför allt May Mahlangu och Ardian Gashi som jag konkurrerar med om en plats. Men det är väldigt jämnt och vi har olika kvalitéer.
 
Vad behöver du göra för att få fortsatt fortroende på Lantz gamla plats?
Att spela mitt spel eget spel, ha mycket boll och styra spelet. Dessutom krävs det att jag vinner mycket boll på mitten. 

Du och Marcus Lantz har väldigt olika spelstil, beskriv era likheter och skillnader?
Många tror att Lantz bara är en slitvarg men det var han som styrde allt vårt spel förra säsongen. Jag känner att min styrka ligger i passningsspelet. Men jämfört med förra säsongen har min arbetsvilja och mitt duellspel utvecklats mycket.
 
Vilken fördel får HIF i sitt spel med dig istället för Lantz?
En yngre spelare som är mer sugen på att spela och en spelare som följer med högre upp i banan när vi har bollen.
 
Du har startat 5 av 7 träningsmatcher i år, vad betyder det förtroendet?
Jättemycket, tidigare säsonger har jag varit orolig i vissa situationer. Men nu har jag fått så pass mycket speltid med de rutinerade spelarna att jag inte är rädd för att misslyckas i deras närvaro.

Du fick mycket beröm efter TFF-matchen i veckan, dels för ditt fina passningsspel och för två fina assist, på vilket sätt var den matchens prestation speciell?
Det fungerade bra hela matchen. Framför allt andra halvlek när vi inte lät Trelleborg få känna på bollen. Jag vann mycket boll på mitten och slog inte bort många passningar. 
 
Hur går dina tankar inför den närmaste framtiden och den allsvenska starten, både för dig personligen men också för lagets del?
- Vi har gjort en jättefin försäsong med bara en förlust. Det är bara att fortsätta på det sättet både för laget och för min egen del. Min chans kommer komma och då gäller det att jag är beredd.  
 
Nu var rubriken "Johan Eiswohld kan bli Marcus Lantz arvtagare", hur ser drömrubriken ut i Sydvenskan nästa gång du nämns?
- "Eiswohld bakom segern i skånederbyt", haha.


Två matcher. Facit: 2 segrar, 2 nollor

Både A-laget och U-laget hade söndagsmatch, det blev en bra söndag. Det blev en väldigt bra söndag. Enda besvikelsen var att Sanna åkte ur Big Brother! Läs om matchrapporterna nedan, först A-lagets och nederst om U-lagets fina DM-triumf.

A - Kyrkheddinge, 6-0

Försnack
Det var första gången i år som A och U spelade samma dag, en olycka kommer sällan ensam. Idag hade vi många spelare borta pga skada och sjukdom. Vi ställde upp med en stark 13manna-trupp. Kyrkeddinge är ett div.6-lag, de ska spela i Malmösexan. Vi kommer alltså inte mötas i årets seriespel. Kyrkheddinge har många unga spelare, kryddat med gamle Mange, Rickard, Weber och Hannes.

Första halvlek
Vi började okoncentrerat de första fem minuterna, stillastående och många felpass. Men ganska snabbt tog vi tag i händelserna och då märktes det att vi hade några nivåer över Kyrkheddinge i alla delar. Framförallt höll vi högre passningstempo och hade mer speed under fötterna. De gångerna vi spelade på två touch och bytte kant snabbt hängde inte Kyrkheddinge med. Då skapade vi några bra lägen, mest skott från kant eller snett-inåt-bakåt-lägen. Så länge som Kyrkheddinges storspelande målvakt orkade stå emot hängde de med i matchen. Kyrkheddinge skapade inget vettigt alls. Vi lyckades göra ett mål i första halvlek. Eric höll upp backlinjen, Månsson löpte in i den luckan som uppstod mellan deras backlinje och mittfält. Robin G slog en bra pass, Månsson hittade Eric vid bortre som kunde stöta in ledningsmålet. Varför blev det inte fler mål i första halvlek? Svaret är att vi löpte lite för lite, spelade lite för långsamt passningsspel och var okoncentrerade i deras straffområde.

Paussnack
Öka helt enkelt, det fanns mer att ge. Kyrkheddinge var oorganiserade och ganska ofarliga. Vi kunde låta våra kvaliteter spela ut i andra, det skulle ske!

Andra halvlek
Vi tog direkt tag i det, nu syntes skillnaden. Jag har dålig tidsuppfattning när målen kom, men 5 mål till gjorde vi. De var nog jämt utspridda över halvleken. De flesta målen var: några snabba pass, djupledsboll på Conne, inspel, där fanns Virre eller Eric. Virre gjorde 3 mål, Eric 2 och Håkansson 1. Vi vann kampen i andra, spelade snabbt och enkelt med mycket folk och stort intresse i anfallsspelet. Sista kvarten slog vi av på tempot och deras offensiva vänsterkant skapade lite oro. Vi lyckades hålla nollan och kunde vinna på tennisvis: 6-0.

Matchen
Vi gjorde en bra insats, vi var helt enkelt för bra för Kyrkheddinge idag. Framförallt hade vi ett högre tempo och var mycket bättre organiserade. På kanterna kom vi runt väldigt enkelt och löpningarna centralt var nyttiga eftersom deras centrala spelare inte följde med. Det var helt enkelt klasskillnad, men också ett styrkebesked av oss.

Blåttz på 5:
Idag var det en laginsats, alla var bra. Alla får VG i betyg, ingen får MVG. För att ge lite spelarkommentarer säger jag:
* Emil gjorde en bra offensiv insats på vänsterbacken, bra passningsspel och inlägg. Defensivt hade han det lugnt eftersom Kykheddinge valde att spela utan högermittfältare.
* Robin G på andra ytterbacken gjorde en bra match, mötte två vänstermittfältare men löste det bra och var offensiv med en nick i ribban som närmsta målläge.
* Davve på defensivt mittfält gjorde det väldigt bra för att vara första gången, väldigt bra form på den killen.
* Håkan har roligt på planen för tillfället, klockren som mittfältare. Fick krydda insatsen med ett mål.
* Eric mötte deras hundraåriga mittback som spelar med gigantisk rutin. Men Eric gav honom en match och spelade bra!
* Conne skapade många lägen med sin snabbhet och dribblingar på högerkanten, trots att deras vänsterback var en av deras bästa spelare så var han chanslös.
* Tre mål från Virre!


Linero - SSIF U, DM, 0-2

Försnack
Nu går vi över till att snacka om DM-matchen. Den spelades några timmar efter A-lagets seger mot Kyrkheddinge. Som bekant ställer vi upp med U-laget i DM, men vi möter A-lag. Idag mötte vi Lineros nystartade A-lag. De börjar i division 7, men deras tekniska spelare ska nog kunna avancera. De behöver lite seniorrutin, samt få ordning på det taktiska spelet och humöret. Deras lag består av 90-92or som SSIF har mött flera gånger varje år i väldigt jämna och tuffa fighter. Vi ställde upp med en 13mannatrupp, några halvskadade. För bilderna står bloggens nya fotograf. Jensen Haglund!


Lagets enda gamlinga: Jeppe, Lindh, Henke och jag. Resterande SSIF:are var unga och pigga pågar


Första halvlek
Linero tog direkt tag i matchen, första minuterna skapade de några halvheta skottlägen från nära håll. De spelade snabbt och satte sedan hård och hög press när de tappade bollen. Det syntes direkt att det skulle bli en jobbig match för vårt unga lag. Men vi stod emot bra, vi jobbade hårt och längst bak var Anton tryggheten själv. Vi ställde om snabbt och rakt när vi vann bollen. Vi ett av tillfällena, efter cirka 10 minuters spel, hamnade bollen efter fint spel hos Oskar. Fri med målvakten kunde Oskar sätta 1-0. Vi fortsatte spela tufft bakåt, framåt vågade vi lite mer men det var våra kontringar och fasta situationer som var hetast. Med en stund kvar av halvleken blev Lindh fälld, Tommy slog en bra frispark som Jim nickade hårt i stolpen. På returen dök Henke Andersson upp och stötte in 2-0-bollen.

Paussnack
Lineros teknik och snabbhet skapade problem för oss. Vårt välorganiserade försvarsspel och hårda jobb löste det oftast bra. Framåt skulle vi våga hålla i bollen mer, det krävdes rörelse, blicken upp och fokus i passningsspelet. 2-0 var inte rättvist, men vi fightade till oss en ledning som vi inte tänkte släppa.

Andra halvlek
Det började ungefär som första. När vi började hitta lite trygghet i anfallsspelet fick vi Oskar utvisad. Han blev brutalt fälld, skrek i smärtan ett ord som domaren inte tyckte var lämpligt. Den återstående halvtimmen sparkade vi bara långt för att få med oss tre viktiga DM-poäng. Lineros chanser handlade om ett friläge som Anton räddade och några halvfarliga hörnor, utöver det var det snea skott och inlägg bakom målet som var Lineros övriga försök. Vi lyckades hålla nollan och vann med 2-0.



Tränarduon Johnny och Anders njuter av Tobbes fina inläggsfrispark




Henke Andersson med en bra skruvad frispark


Matchen
Linero hade mest boll och lirade bäst, men fotboll handlar inte bara om det. Taktik, fysik, vilja och skicklighet i avgörande lägen spelar stor roll. I allt det var vi bättre, då kanske man ändå kan säga att vi vann rättvist.

Blåttz topp 5
5. Jeppe Svensson - pigg comeback, kämpade hårt för segern
4. Tobbe Jönsson - har utvecklats enormt: snabbare, skickligare, tuffare. Såg ut som en van vänsterback.
3. Anton Gemback - stod rätt på Lineros friläge, väldigt säker i luftrummet och med fantastiska utsparkar
2. Jim Hansson - Fantastisk kämparinsats, blivit starkare i kroppen och med väldigt skickliga fötter. Grym insats på innermittfältet. Bra nick låg bakom 2-0-målet.
1. Victor Engdahl - matchens gigant. Johnnys genidrag att placera honom på defensivt mittfält. Enorm bollvinnare, utmärkt huvudspel. Var överallt! Stundtals fina passningar.




Matchens lirare Victor med en av sina hundratals nickar i matchen


Dagens citat:
2-0-målet kom till på frispark efter att Lindh blivit fälld. Alla tyckte det var filmning, domaren blåste frispark och valde att varna Linerospelaren. Lindh sa: "Här ser du att jag inte filmade" (titta på bilden)

Känsliga läsare varnas! Otäck bild!!!!!!!




Tävling: leta efter den röda pricken



SEGERGLÄDJE




best of årsmötet

I onsdags var det årsmöte i föreningsgården, det hände lite av varje. Jag minns bäst den goda äppel-flätan, fantastisk kaka. Bit nummer sex var nog godast. Här kommer en väldigt kort rapport från mötet: Olle blev omvald som ordförande, medlemsavgifterna är oförändrade och klubben ska börja sälja halsdukar.

Mötet inleddes med att jag intervjuade Josse och Matte, hör fyra av frågorna nedan:

När började ni idrotta i SSIF, och varför?






Varför tror du att just du kommit så långt?



Hur ser en normal träningsvecka ut?



Vilken målsättning har du med ditt idrottande?




Damerna tilldelades pris för sin fina säsong, på plats på årsmötet var en ny damlagsmålvakt. Landslagsmålvakt för Israel, fräckt!


Grattis till priset!




Tommy Hartmans pris gick 2010 till mig, Louise Andersson och Lina Härle. Föreningens bloggare delade på priset, motivering nedan:


2002 fick jag Tommy Hartmans pris första gången, då med motiveringen: "Niclas har sedan unga år varit en ledargetalt bland kompisarna i P85. Utöver sin egen fotbollskarriär har Niclas tidigt visat intresse för övrigt föreningsarbete. Han har varit ungdomsdomare, tränare och ledare för SSIF´s idrottsskola. En välförtjänt utmärkelse."

Det är hedrande att få pris, lite tråkigt att behöva dela det. Vi ska dessutom få ett överraskningspris imorn. Jag vill med detta förklara hur en karriär kan se ut. Åtta år efter första utmärkelsen får jag pris för att jag kan blogga. Redan som 17åring hade jag alltså varit domare och tränare. Om jag får priset igen om 8 år är det nog med motiveringen: "Niclas har som förtidspensionär suttit flest timmar på ICA och sålt rekordmånga bingolotter. En välförtjänt utmärkelse."

Helg

En spännande helg väntar. Ska det bli snö eller anländer våren? Ska det bli Gin & Tonic hela kvällen eller gör Rom & Colan ett besök? Blir Gert-Inge bästa pokerspelare vid kvällens turnering eller kan Fredrik snuva honom på prispengarna? Blir det United eller Arsenal som tar sig till FA-cup semi? När dessa frågorna fått svar är det söndagsmorgon och dags att ladda för viktiga matcher. Först spelar A träningsmatch mot Kyrkheddinge, närmare kvällen ska U-laget upp i ny DM-fight. Kan förra veckans skrällmatch kryddas med tre poäng mot Linero?

Imorgon förmiddag kommer en rapport från årsmötet i onsdags. De två sakerna jag minns ska jag rapportera om. Det blir lite om Damernas pris. Jag fick ett pris, varför undrar du? Svaret kommer imorgon. Som inledning på årsmötet intervjuade jag Josse "Sveriges bästa 400meterslöpare" Magnusson och Matte "Henkes favorit" Andersson. Det bästa ur intervjuerna kan ni lyssna på till lunchfikat imorgon.

Men först vill Mackan ha lite tid i bloggen.
Förra helgen fick jag ett kvälls-sms av honom. Det var bara ett vanligt sms där han undrade en viktig sak:
"Glömde jag min Plopp-påse i din bil?????"

Senare på kvällen såg han denna tös på mcDonalds. Jag kände också igen henne. Men när Mackan berättade var vi sett henne sken han upp. Han såg nästan lite kär ut. Dagen efter förklarade han att det kryddade hans lördagskväll. "Fan vad kul vi handlade av henne".

I mejlet Mackan skrev till mig stod det följande: "

Jag lyckades beställa mat av en kändis förra veckan, Pernilla från Bonde söker fru.




Tjejen som blev mycket ledsen efter att ha blivit utröstad från programmet.


Spelarfrun

Idag är det premiär i bloggen för nya serien "spelarfrun". Manges "fru" Amanda har ställt upp på en intervju. Amanda är en flitig besökare på våra matcher, och alltid lika glad och trevlig. Njut nedan av denna toppentjens syn på vårt herrlag. Hur är det att vara spelarfru? Vad gör laget kul att följa? Kan hon tänka sig ett samarbete med Lindh? Det är en ära att bli kallad "favoritspelaren", är det för mina tekniska kvaliteter? Eller inte denna gången heller? Spänningen är uppbyggd, läs NU!

 
Amanda på herrlagets årsfest i November



Vad är det bästa med att vara en spelarfru till en duktig fotbollsspelare?
Duktig? Det är väl lite att ta i va... ? nej men såklart att se honom spela och få se era matcher:) 

Vad är negativt med att ha en man som är fotbollsspelare?
Det är väl träningarna skulle jag säga, man vill ju alltid träffa honom!
 
Vad gör Mange till en bra fotbollsspelare?
Han är envis, bra på hörnor, snabb.. Ja det är väl det jag kan komma på just nu :)
 
Vad gör Mange till en bra man?
Otroligt mycket :) han är omtänksam, rolig, snäll, jag kan hålla på hur länge som helst :)
 
Du ser de flesta seriematcherna, vad gör laget kul att följa?
Ni är ett härligt lag tycker jag :) roliga spelare och härlig stämning på matcherna för det mesta!

Vad tycker du om atmosfären på Sandbyvallen? Ser du vallen som ditt andra hem?
Jag ska vara ärlig nu och säga att ni faktiskt borde skaffa sittkuddar för dom bänkarna är inte nådiga... Sen tycker jag faktiskt ni även skulle haft ett eget relax-bås för oss fotbollsfruar!
Men bortsett från det så.. Antalet supportrar är bra och det är alltid härligt stämning på Vallen :)
 
Vem är din favoritspelare i SSIF?
Självklart du Nico, jag tycker dina skrik och ditt pepp-snack över planen gör matcherna extra värda att se :)
 
Vad tror du om årets säsong?
Ah du det vetifan, har inga större förhoppningar om jag säger så ;) haha nej men jag tror absolut på en bra säsong!
 
Du är medbjuden på lagfest, hur tänker du?
A)
Klart jag ska dit, världens skönaste människor ju
B) Tveksam, hänger väl med så jag inte blir den tråkiga spelarfrun
c) Nog bäst att stanna hemma, jag har hört för mycket historier om de där lagfesterna
 
Svar: C, Jag har varit med på en lagfest... Lindh spruta grädde över golvet och bordet och på sin kropp, så vem vågar gissa vad som händer på resterande lagfester för SSIF man är med på..?
 
 
Det är lördagseftermiddag,  snart match i Teckomatorp och familjen Pålsson vill att du ska följa med o kolla, hur tänker du?
A)
Vi sticker direkt, kom igen Sandby, kan jag låna en supporter-tröja?
B) Om solen fortfarande skiner när vi ska åka hänger jag med
C) Teckomatorp? Haha, nej tack. SMS:a resultatet sen
 
Svar: B, alltid trevligt att umgås med familjen Pålsson, så lite sol och fotboll på det, så jodå det funkar absolut :)
 
 
Det är en avgörande match på Sandbyvallen, Lindh ber om hjälp i hejarklacken, vad säger du?
A)
Klart lindh, vi gör allt för detta laget
B) Jag sjunger inte, men ge mig trumman.........
C) Du klarar det bra själv, vill inte bli utslängd denna viktiga match
 
Svar: Inga kommentarer... Han klarar det nog bra på egen hand Lindh.




Skyll på Lindh? Ni lekte oxå med grädden............

Tom

Förra veckan var Bäckström i bloggen, idag gör hans sambo entré. Student, Båstadsbo, skadefri och många tankar om livet. Idag har bloggen tagit ett snack med Tom Hansson. Det finns mycket gott att säga om Tom, men läs å njut av honom istället. Tack.......





1. Du sitter uppe i Båstad, skånes bratthuvudstad, hur ser denna terminen ut i skolan?
- Om du kallar Båstad för någon slags huvudstad brer du på lite mycket och hade någon resenär tagit sig till Båstad i hopp om storstadsliv hade den blivit väldigt besviken då det för tillfället händer mindre i Båstad än vad det gör en regnig söndagsnatt ute i Skattebergas skogar. Denna terminen läser vi två kurser på utbildningen och sedan är det dags för en 11 veckor lång LIA-period (praktikperiod). 
 
2. På vilket sätt känns utbildningen klockren för dig? Vad hoppas du jobba med när du är klar?
 
- Jag kan just nu inte uttala mig i frågan då jag inte riktigt vet på vilket sätt som utbildningen känns klockren för mig. När jag sökte till utbildningen var drömmen att till sist kunna arbeta som sportchef i en av toppklubbarna inom fotboll i Sverige. Det är väl fortfarande en dröm men precis som då vet jag inte om det kommer att bli mitt framtida yrke. Jag tror inte att så kommer bli fallet men du frågade som sagt vad jag mest av allt hoppas på :).

3. Vad gör du på fritiden i Båstad? Tränar du mycket?
För tre till fyra veckor sedan inhandlade jag faktiskt ett gymkort tillsammans med min kära sambo Becks. Så nu tränar vi för fullt varenda ledig timme vi har till vårt förfogande. I övrigt så bor vi mer eller mindre hos vår älskade och storvuxna polare David Kvist som blivit vår gemensamma guru. Antingen arbetar vi mycket hårt med något skolprojekt eller så lirar vi NHL, ser på någon härlig rulle, streamar fotboll, snackar skit eller dricker öl och festar. Detta kan även ses som beskrivningen över alla de aktiviteter som finns att göra i ett Båstad som under denna tid är helt ödelagt och någon större upphetsning bjuds det inte på i denna by (stad?). 
 
4. Det börjar närma sig säsongen då staden Båstad vaknar igen, när börjar turisterna anlända till Båstad och vilket ställe rekommenderar du om man vill ha en trevlig kväll med fett partaj?
Jag vet inte riktigt när sommargästerna anländer men det är nog ingen dum gissning att säga att de anländer i samband med att semestern börjar. Sedan är det väl störst tryck i samband med Swedish Open som startar den 2 juli om jag inte har fel för mig och därefter äger någon innebandyturnering även rum i  Båstad. De fetaste partajen som det bjuds på i Båstad sker även de så klart under denna tiden och då rekommenderar jag att du som vill festa ska besöka antingen Pepes eller Madison. Madison är lite mer av ett sunkhak och Pepes är både mer känt och håller högre klass. I övrigt har vi i klassen bjudit på en del sköna hemmafester som lämnat väldiga spår efter sig likt fornristningar.   
 
5. Under något år har du lidit av ljumskproblem, hur har den tiden varit?
Den tiden har varit väldigt tung för mig. Jag har alltid spelat fotboll som är en av de stora passionerna i mitt liv och under de skadedrabbade åren har jag inte kunnat spela mycket fotboll. Även om jag rehabtränat något enormt för att kunna ta mig tillbaka så har det ständigt inneburit bakslag och varenda gång jag försökt ta mig tillbaka till fotbollsspelande har jag med svansen mellan benen fått dra mig tillbaka till att spendera de flesta vardagskvällarna med att se på film eller Entourage i huset på Norrevång 7. Även om det är bra skit så blir det ganska långtråkigt och jag fick kropp som en säck potatis, varken skönt eller snyggt.
 
5B. Din bror lider av ljumskproblem nu, ligger det i släkten med kassa ljumskar? Hur ser Jims fotbollsframtid i klubben ut?

Jag vet inte hur allvarliga hans problem är men han har varit hos en sjukgymnast och börjat rehabträna. Om jag inte har fel för mig så fick han börja träna lite lätt fotbollsträning igår så förhoppningsvis är han väldigt snart i full gång med fotbollsträning igen. Tror inte att ljumskproblem ligger i släkten för jag vet inte att någon tidigare i släkten haft det. Det beror väl på tillfälligheter eller otur och jag hoppas att jag slipper föra problemen vidare till min avkomma, om jag får någon sådan. Jag kan inte svara på hur Jims framtid i Sandby ser ut då jag är för dåligt insatt i det. Därför ser jag hellre att brorsan uttalar sig i den frågan.
 
6. Nu är du skadefri, men skolan gör att du inte kan träna varje gång. Hur ser fotbollssatsningen ut i år?
 
Som sagt har jag köpt gymkort här så i och med skolan tränar jag nu mer än vad jag har gjort tidigare. Det blir en gång mindre fotbollsträning i veckan men jag tränar i någon form nu varje dag i veckan och det var nog ett bra tag sedan jag var i så god fysisk form som jag är nu om jag får lov att bortse från tillfällig träningsvärk emellanåt. Anledningen till att jag tränar så mycket uppe i Båstad är att jag ska vara i bra form även om jag nu missar en träning i veckan fram till maj. Sedan finns det inte så mycket övrigt att göra i Båstad så då kan jag lika gärna bli lite bättre tränad så att jag orkar dansa på helgerna :). Jag satsar självklart på att ta en plats i A-laget som antingen innermittfältare eller kanske ytterback och om jag presterar bra på träningar eller u-lagsmatcher så får jag kanske chansen att ta en ordinarie plats i a-laget sedan och då ska jag göra allt för att behålla den.

7. Vad behöver du göra för att ta tillbaka mittfältsplatsen som du hade under Lasses tid som tränare?

Som jag skriver i föregående svar så gäller det att visa både på träning och i u-lagsmatcher att jag vill ha/är tillräckligt bra för att axla rollen som central mittfältare match efter match. Förhoppningsvis blir så också fallet då jag är väldigt sugen på att ta tillbaka denna platsen då det är på denna position jag trivs bäst.

8. Hur beskriver du dina glada lagkamrater och stämningen i herrlaget?

Jag trivs väldigt bra i laget och är hur lycklig som helst över alla pigga, goa och glada lagkamrater som finns i laget. Jag känner även att jag blivit en mer levnadsglad person sedan Sebastian Persson blev uppflyttad i seniortruppen och intog platsen till vänster om mig. Sebbe är en glad prick med mycket sjuk humor och ett sjukt skratt som förgyller varje träning. Saknar dock Erik och Robin till höger då de alltid åker direkt till träningen och det blir lite tomt till höger om min plats men så fort vi börjar träna i Sandby igen så kommer grabbarna att sitta där igen och förgylla snacket ytterligare.

9. Du har alltid haft en speciell relation till domarna, beskriv den på ett objektivt sätt?

Min filosofi är väl att det finns inga bra domare. Det finns bara de som är mindre värdelösa. Men även en tonårspojke ska växa upp vilket jag känner att jag gjort nu och jag har numera en väldigt bra relation till domarna tycker jag. Jag har insett att de inte gillar mig och jag kommer aldrig att gilla dem heller. Men jag har lagt ner det ständiga tjafset och så får i så fall motståndarna känna av min frustration. Dösjebros kanske 20-åriga målvakt tycker tydligen att jag är totalt jävla hjärndöd! :) och det är bara något som sporrar mig lite extra och får mig att jobba ännu hårdare samt springa ännu längre.

10. Vad är härligast, en skön crossboll eller en klockren eftersläng?

Efterslängar är något av det som jag hatar mest av allt. Så svaret är: en skön glidtackling och därefter en perfekt crossboll från hörnflagga till hörnflagga på sandbyvallen ;)

11. Hur bedömmer du Sandbys chanser att nå division 5?

Jag tycker det är för tidigt att uttala mig om det då det fortfarande är långt kvar till att säsongen startar och jag vet i princip ingenting om de andra lagen i serien. Men ifall alla spelare anstränger sig 100% på träningarna och är villiga att vinna varje kamp i matchen och varje match så tror jag på chanserna för SSIF är väldigt goda i år. Kanske att det behövs en lite större vinnarmentalitet hos fler huvuden men jag kan se att den börja infinna sig hos allt fler.


South Sandby Football Tournament & Fest 2011

Den 23 Juli 2011 är det dags för andra upplagan. Förra året blev en rolig premiär. South Sandby Football Tournament & Fest handlar om att ha en rolig dag tillsammans och stärka klubbkänslan, spela fotboll och festa ska vi göra. Bjudna är alla medlemmar i SSIF som är äldre än 15 år, samt sponsorer. Precis som förra året bjuds f.d seniorspelare som gjort ett gott intryck under sin seniortid. Håll utkik i din mejlbox, inom två veckor ska alla inbjudna ha ett mejl. Där släpps alla nyheter om årets arrangemang. Anmäl dig direkt, skriv in 23 juli i kalendern redan nu! För att sammanfatta arrangemanget väldigt kort säger jag: 7-manna, 3kamp, priser, grillat, DJ, fest! Missa inte detta!!!!!!!!!!!!!!!


Hur var South Sandby Football & Tournament förra året?
- Det var 100 deltagare och drygt 25 åskådare. Det var en extremt lyckad premiär. Det var en spännande turnering, men en överlägsen segrare i trekampen. Många glada pristagare och alla tacksamma efter grillat kött med potatissallad. Festen var härlig och välbefolkad!
 
Vilka förändringar kan man se framemot i år?
- Vi kommer blir minst 150 deltagare, fler lag i turneringen och roligare trekamp. Priserna kommer bli fetare i år, maten lika god som förra året. I år är vi i föreningsgården och utanför och festar. Det bli DJ och godis till festen. I år stannar alla några timmar längre.



Bilder från förra årets South Sandby Football Tournement & Fest


Laget med gamla SSIF-stjärnor


Roffe prisad som turneringens lirare och skyttekung


Stefan och Marita serverade grillat kött m potatissallad


Wendt, skicklig målvakt och captain


Tege och Bure festar i tältet


Höör - SSIF 2-2 (2-1)

Försnack
Vi åkte med en stark 15manna-trupp till Höör idag. Matchstart klockan två, härligt och varmt vårväder var tillsammans med en perfekt konstgräsplan perfekta förutsättningar. Vi mötte Höörs U-lag, på förhand visste vi inte alls vad de skulle komma med för spelare. Deras A-lag kom tvåa i division tre förra säsongen och har kända TFF-profiler som Thylander, Sloth, Liljenberg, Ringström och Owuso i föreningen. Jag tror inte någon av dagens Höörspelare spelar div.3 fotboll, men att de lirar i en div.3-förening syntes. De var ett kortpassningslag, skickliga med boll och väldigt snabba. De hade en mix av unga och gamla spelare. Det var helt enkelt en väldigt nyttig match för oss.


Emil och jag inför matchen, äldst får äldst strumpor.

Första halvlek
Det började inte bra. Det märktes direkt att det skulle bli en jobbig eftermiddag. Redan efter tre minuter gjorde Höör 1-0 genom ett distansskott av deras innermittfältare. Men vi visade direkt att vi hade en bra dag, vi tuffade till oss och hade genom hela matchen ett fint mottag-passningsspel. Efter 6-7 minuter slog Conne en fantastisk djupledspassning till Månsson som kom fri med målvakten. Måns rundade snyggt målvakten som kastade sig över båda knäna på honom, given staff och utvisning på den lille pågen i målet. Vi lät honom ta på tröjan igen och fortsätta matchen, han blev snabbt förnedrad av Anders kyliga straff. I mitten på halvleken hann vi inte med i ett snabbt Hööranfall, deras anfallare tryckte in bollen vid bortre stolpen. Det var två billiga mål där deras snabbhet och vår sekund av okoncentration ledde till enkla mål. Men vi stod upp bra i första, hårt jobb och bra passningsspel. Vi hade några bra lägen där vi med oväntade djupledslöpningar och bra djupledsbollar fick några fria lägen.


Paussnack
Några byten gjordes. Vi skulle fortsätta jobba hårt och spela respektlöst anfallsspel. Viktigt var också att hjälpas åt mot deras snabba spelare, en handfull spelare besatt en fruktansvärd speed. Robin A kom in istället för Adam precis innan paus, det gjorde också Emil istället för skadade Sebbe på vänsterbacken. På högerbacken tog Robin G över Davve Jönsson, och en bit in i andra avlöste Mackan nickskarvande Eric.

Andra halvlek
Andra halvlek blev lite av en tvärtomhalvlek jämfört med första. Höör spelade mycket kortpassningar, ganska långsamt. Vi spelade tätt och ställde om med snabba kontringar. De skapade inte så mycket, vi hade några bra lägen. Jag volleypassade Månsson som stötte in 2-2-målet, tyvärr bortdömt för offside=tveksamt. Vi hade några perioder i matchen då vi på ett rörligt och vackert sätt höll i bollen i några minuter, i de flesta fallen kom vi till avslut också. Med tio minuter kvar kom 2-2-målet, denna gången godkändes målet. Å snyggt var det. Jag tror det var Emil j, Adam och Månsson som stod för det första förarbetet, sen tog Robin Andersson över med dribbling och vackert inlägg. Conne störtade fram och nickade in 2-2 precis framför målvakten.

Matchen
En väldigt bra fotbollsmatch där båda lagen jobbade hårt och spelade ett skicklig kortpassningsspel. Det var fantastisk fotbollsväder, domaren gjorde det bra och det var vänskaplig stämning där vi lät Höör spela sista 83 minuterna med elva man istället för tio. Nedan presenteras våra fem bästa för dagen, men det ska sägas att alla gjorde en väldigt bra insats. Mackans och Robin A´s inhopp var väldigt positiva. Dagens ytterbackar (Sebbe, Emil, Krågan och Robin G) stod inför svåra utmaningar. De blev oftast överbelaste, ställdes mot minst två motståndare, samt att de var vindsnabba. De löste det bra. Mange var som vanligt Paul Scholes på innermittfältet. Eric gjorde en bra insats och lyckades med många nickskarvar, när han plockat upp mössan varje gång kunde han störta mot mål. Adam spelade både ytteranfall och innermitt, hans tredje match denna helgen, men ändå pigg och hårdjobbande. I mål stod idag Andreas, en halläning som fått jobb i Revinge och endast gjort en träning. Pga Jens sjukdom och Antons två DM-matcher denna helgen blev det snabb detub för Andy. Nicolai med kryckor hade tagit sig till Höör idag, kul att se honom igen.

Blåttz topp-5
5.
Anders, stabil som vanligt, tuffa dueller och presterat på en jämn hög nivå i alla träningsmatcherna.
4. Andreas, mycket bra målvaktsinsats, greppsäker med långa utsparkar.
3. Månsson - vår Meireles. Jobbar hårt, alltid där han behövs och kryddar det med fantastiska djupledslöpningar.
2. Conne. Jobbade ofta väldigt hårt, ständigt farlig med sin snabbhet och var idag lite hetare än vanligt.
1. Håkansson- Gattuso var bäst idag igen, löper farligt mycket och har alltid adress på passningarna.

Dagens citat
Rulla till Håkan skrek jag: "-vem e Håkan blev svaret?". Nye målvakten Andreas lär sig nog.

+
Det egna passningsspelet som vi visade upp idag blir en avgörande faktor i vår jakt på femman.

-
Vi behöver bli hetare i moståndarnas straffområde, faktiskt i vårt eget oxå

Framtiden
Nästa helg blir det två trevliga matcher. Tyvärr verkar de hamnat på samma dag, söndag. Först A-lagsmatch mot Kyrheddinge, sen på kvällen ska U-laget knipa en DM-seger mot Linero.


På vägen hem såg vi storkar och gäss, väldigt fint. Nu hann jag inte fota dem, de står cirka 50 meter åt höger.

Nära drömstart av Sandby i DM

Igår startade Sandby vägen mot Europa, det var DM-match mot div.5-laget Gylle AIF. Sandby ställde upp med ett rent U-lag, endast a-lagsrutin i Tom och Mackan. Det blev tyvärr förlust med 2-1, men det låter som en väldigt stark insats av SSIF. Det förstärktes av Lindh som ringde direkt efter matchen och sa att det var en bragdmatch och alla Sandbyspelare var fantastiska. Jag har pratat med några spelare som sa att det var en ok match, Sandby var typ bra men Gylle väldigt svaga. Bloggen sammanfattar att Sandbys u-lag ska vara stolta över att ha gett ett div.5-lag en riktig fight och förhoppningsvis har Sandbyspelarna stor nytta av en sådan här match i utvecklingssyfte. Tre spelare u-lagsdebuterade: Fredde Jönsson, Hannes och Tommy, Tobbe Jönsson har på kort tid debuterat i både U och A-lag och nu dessutom målskytt. Mackan var enligt Tom matchens stora stjärna, han verkar vara i sitt livs form. Nedan presenterar Johnny sitt matchreferat, tack Johhny!


Matchens lirare


Från Johhny:
Har försökt skriva ner mina intryck från DM-fighten igår kväll på Anderslövs kg-plan.
Matchen spelades i en isande kraftig vind men märktes inte nämnvärt då spelet värmde mestadels.
 
                               Anton,
Laget;  Tommy M, Viktor E, Jesper L, Adam L
                               Thomas G
                          Tom H         Emil J
             Tobias J         Oscar S      Marcus A
 
Lindh, Hannes K, Fredrik J och Petter A
 
Använde alla spelarna, alla fick minst 30 min. Körde relativt korta byten dels för att orka på nyckelpositionerna och behålla en hög energinivå rakt igenom.


Försnack
Tävlingsmatch - DM 1/3 men för oss också lika mycket en "utvecklingsmatch". Bestämde oss för att om vi skulle lyckas mot detta div - 5 lag så krävdes att hålla korta avstånd mellan lagdelarna och hårt arbete av alla för att få äga bollen" och därigenom komma fram till avslut och målchanser.


Första halvlek 
Medvind! Stark inledning med ett engagerat och gott arbete i samliga lagdelar. Stabilt försvarsspel styrt av Gemback, Larry och Engdahl. G skapar en handfull målchanser varav en resulterar i 23:e. Även vi har då varit framme och skapat en rad farligheter varav några direkta målchanser, bl a ett friläge gm Fredrik J , Lindh mfl, genialt framspelade av Petter A. Kvitterar i 28:e gm Tobbe J (93:a) - "ett lågt avslut från långt håll", snabbt och smart beslut av TJ. Bollinnehav ca 60-40 i Gylles favör. Har en kort svacka i mitten av halvleken men vi lyfter oss snabbt och lägger åter arbetsinsatsen på "rätt nivå".

Paussnack
Bestämde oss för att hålla bollen på marken, satsa på snabba omställningar, släppa bollen tidigare och ta löpningar när vi bryter deras uppspel på vår planhalva. Arbeta hårt för att ej tillåta G etablera tryck mot vårt mål.


Andra halvlek
Började även här respektlöst och målchansmässigt gör vi en 50-50 halvlek. G har även nu ett ngt större bollinnehav (kanske 60-40 igen) men de har svårt i medvinden. Tom H balanserar mkt bra och är en viktig länk mellan backlinje och övr lagdelar.

Flera av deras försök rinner ut ofta över linjen eller så tar storspelande Anton hand om bollen. Anton gör några kval räddningar och agerar med stor säkerhet. Kan han bara spela "närmare backlinjen" och sätta igång spelet snabbare så blir det helt perfekt. Gylle gör 2-1 (70) på ett välplacerat (?) skott i Antons vänstra hörn.

Därefter är det vi som tar tag i spelet rejält och kommer i upprepade attacker mot Gylles mål. Flera iscensatta av Oscar S, Emil J och Petter A som visar prov på stor passningsskicklighet och god speluppfattning. Noterar även fina egna genombrottsförsök av bla Hannes K, Thomas G m fl. Vi är oerhört nära att både kvittera och vi kunde t o m ha vunnit matchen med litet större avslutsvilja, tur och skicklighet. En starkt avslutning som vi tar med oss in i framtiden.


Tränaren J.Lindkvist

Matchen
2-1 (1-1)

Blåttz topp- : 15
Alla 15 presterar på en hög nivå av sin förmåga.



Spelarintervjun
Ingen ställde upp! De här spelarna är ödmjuka och njuter i tystnad av prestationen tills nästa träning.

Mackan är frustrerad över att hans lagkamrater använder sin privata sponsors duschtvål efter matchen. Han kommer att göra en anmälan till spelarnämnden i SSIF och kräva bestraffningar för "snyltarna"......

Fortsättning följer!



Dagens citat : "Om vi hade vunnit idag hade vi då fått möta ett allsvenskt lag i nästa DM-match?" (Anonym)

Framtiden :
Att vi har varit få på UJ-träningana de senaste veckorna gör kanske inte så mycket för om det är de här unga spelarna som det handlar om då finns det minst 5-6 st som är potentiella goda A-lagsspelare i SSIF inom de närmaste åren.

Fick dessvärre ett par skador som vi hoppas inte är för allvarliga; Adam L fotled (liten svullnad efter tryckförband) och Thomas G (förmodad ny hamstringsruptur)

Glömde det bästa av allt. Domartrion (som var bra!) önskade oss lycka till i serien och en av dem sa att "med detta spelet skulle vi klara oss bra i div 6......."

Replikerade att detta var i stort sett ett U/J-lag (förstärkt med "några gamlingar") och då hade han ingen kommentar men han tänkte nog ngt ..................ett gott betyg!


Inför DM med Andy Lindh

Idag inleds årets DM-spel, eller europaäventyret som Lindh kallar det. I DM är det vårt U-lag som tar chansen att få tufft seniormotstånd. Kvällens match blir en rejäl utmaning, division 5-laget Gylle står för motståndet. Det blir tufft, jobbigt och kanske en härlig chans till skrällseger. Ungdomlig entusiasm mot ett segt femme-lag. Nedan publicerar bloggen en nyskriven krönika av Lindh.......


Gylle AIF


De flesta fotbollsspelare drömmer eller har drömt om att få spela i de stora klubbtävlingarna ute i Europa. Oftast tänker man sig själv spelande i nåt av dom stora ligornas lag som Barcelona, Liverpool, Juventus och kanske även i sitt favoritlag i allsvenskan. Men det är inte så ofta man tänker sig spelandes ute i Europa med sitt div.6 lag i byn. För dessa lag är det en lång och svår väg att gå. Först och främst måste man göra bra ifrån sig i DM, därefter kan man få en kvalplats till svenska cupen och vinna den om man inte möter allsvenska mästarna. Helt plötsligt får man en inbjudan till Europa Leagues kval.

Imorgon börjar SSIF den långa och spännande vägen mot Europa genom att möta div.5 laget Gylle IF. Även om jag vet att vi aldrig kommer gå hela vägen kan jag inte sluta drömma om att Sannabyn ska spela i Europa. Kalla mig obotlig optimist men lite måste man få drömma även om man drömmer stort och orealistiskt.

/Lindh #8




Lite annat + plus mackan i Stockholm

Smått å gott i bloggen. Äntligen fick vi världens godaste muffins, mackans sponsor Johnny har levererat nya prylar och medföljande krav. Längst ner kan ni läsa om mackans första vistelse i Stockholm, vad tyckte han om huvudstaden? Han fick ett Stockholmstest också, hur mycket Stockholm är Mackan?


Efter träningen bjöd Conne på fika. Han var en av tre i toppen på Cake Competition, som betyder botten och bakning. Igår bjöds vi på de godaste muffins som använt min mun, kladdekaksmuffins med non-stop-kulor. Tack Conne!


Grabbarna njuter av kakorna efter träningen


-vilken ska jag välja?



Johnny har levererat två stora schampooflaskor till Mackan. Igår kom nästa sponsring, som ni ser på bilden ligger där ett block och penna på mackans plats. Den gåvan kommer givetvis från Johnny Lindkvist, hälsningen som följde med från Johnny var: "-där ska du skriva ner dina innersta tankar, om form, fotboll och livet. Sen får jag läsa det i bloggen." Bloggen är tacksamma att Johnny startat serien "Mackans liv". Varje vecka kommer ett nytt kapitel från mackans dagbok. Mackans reaktion och tacksamhet ser ni nedan!




Stockholmsfrågor till Mackan:

1. Du besökte Stockholm för första gången, hur sammanfattar du vår huvudstad?
 

Som en väldigt stor stad. Det var verkligen jättemycket folk överallt hela tiden, en stad med många gamla byggnader.


2. Vad var det fetaste med Stockholm?

Haha, ingen aning, vi va där 3 hela dagar och kolla och gjorde grejer hela tiden, kul och se dom klassiska sakerna som globen, riksdagen, var Reinfeldt bor, Gondolen som är en utsiktsplats över Stockholm, alla enorma köpcenter och såklart att festa och gå ut i Stockholm.
 
3. Vad saknade du från Sandby under din helg i Sthlm?
 

Saknar alltid Sandby! Nä, men såklart skånskan, fotbollen o alla man känner….blev lite trött att ständigt höra stockholmska både på tv och när vi va på stan.


4. Vad gjorde du i huvudstaden?

Vi va 6 st som åkte upp där, 4 st av mina kompisar och en polares tjej va uppe, va egentligen meningen att vi skulle hälsa på en annan av mina kompisar som bor där och ha en rolig helg bara!
 
5. Hur beskriver du stockholmarna?

Blandade känslor faktiskt, det e helt klart mer snobbigt och mer uppklätt än vad det är på många andra håll i Sverige, kändes som att statusen va viktigt, emellanåt såg man en och annan ”schtek”. Annars hyfsat trevliga.
 
6. var det något strul på flygplatsen eller på planet, eller något annat som störde greken?

Haha, nä jag klara mig ganska bra, han kollat på ”gränsbevakarna” på tv och vet vad som gäller när man kommer till en flygplats + att min syrra jobbar på Sturup lite då och då inom tullen.
 
7. Hade du några problem att hitta i huvudstaden eller probelm att anpassa dig till staden?

Haha, jag va ständigt förvirrad och mitt lokalsinne va mer eller mindre noll, som tur var det några som hade varit där tidigare och hade bättre koll på läget, språket va det inga problem med heller, tjejen som hängde med oss tyckte att det va lättare att prata engelska istället för svenska, men jag håller nog inte med henne där.




 
Sthlm-test:
1, Vad heter området i den ostligaste delen av Stockholm som har över 30 000 öar?
 

Djurgården kanske. Nä, Stockholms skärgård säger jag.

Rätt


2. Vad heter det medeltida slottet som förstördes i slottsbranden 1697?

Haha, ingen jävla aning…

Fel (Tre kronor)
 
3. I vilken del av Stockholm ligger kungliga slottet?

Gamla stan eller Kungsholmen, måste gardera där!
 
Rätt (gamla stan)

4. Vad heter det stora torget som i folkmun kallas för "plattan"?

 Hötorget tyckte jag att det hette.

Fel (Sergels torg)
 
5. Vad heter det kända museet och den stora djurparken som ligger på Djurgården?

Vasamuseet, vi va faktiskt där…Djurparken har jag ingen aning om.

Fel (vasamuseet e rätt, men djurparken heter Skansen)
 
6. Vad kallas pubområdet som bl.a. spybar ligger på?

Stureplan?

Rätt
 
7. Vad heter arenan som byggdes för OS 1912?

Globen! Jag kan bara den i Stockholm........

Fel (Stockholms stadion)


3 av 7, skitbra!!!!!!!!!!


en loosers bekännelser

"En loosers bekännelser" är en nyskriven bok av mig. Den publiserades i den andra herrbloggen i byn idag, boken behandlar ämnen som hatet som gick överstyr, nästan misshandeln efter kontroversiell film och tårarna att inte få kalla sig bäst. Redaktör Bäckström bad mig skriva en krönika grundat på 12 frågor som handlade om allt från rivaliteten i byn till ssif 2011. Jag är stolt som blev utvald att förmedla dessa känslor, att hänga ut mig själv inför byns fotbollstokiga. Jag tackar Bäckis för förtroendet och för er som inte läser deras blogg presenteras "en loosers bekännelser" även i vår blogg idag! Förbered dig på lång läsning.......




Sandby IF. Byns stolthet och storebror, men ändå bara näst bäst. Redaktör Bäckström skickade tolv frågor till mig och bad mig snickra ihop en krönika. Den ska handla om allt från hatet i byn, den frostiga relationen mellan klubbarna och SSIF´s dåtid, nutid och framtid.
 
Jag börjar med att avhandla ämnet Sandby mot Hardeberga, är det hat frågade Bäckström? Självklart är det så ibland, men extrem rivalitet och hatmöte kryddar fotbollen på ett vackert sätt. Som Arsenalfan får aldrig Tottenham vinna mot oss eller ligga före i tabellen, samma gäller för H43 och HIF som inte får passera LUGI och MFF. I de tre fallen kommer jag aldrig bli besviken. I det fjärde och sista fallet har det varit sju jobbiga seniorår för mig. Givetvis vill man aldrig se konkurrenten prestera bättre, givetvis vill man kunna kalla sig bäst i byn. Några ordföranden bakåt i tiden berättade för mig förra året om hur relationen var mellan klubbarna för 40-50 år sedan. Då låg planen där Killebäcksskolan har parkering idag, där tränade Sandby och Hardeberga på varsin planhalva. Han berättade att de tränade i 45 minuter, sen slogs de i 45 minuter. Riktigt så illa är det inte i dagsläget, även om smockan hängde i luften några gånger under sandbycupen i november och när vi möttes i femman -09. Derbyn har en tendens att hetta över och skapa grinig stämning. Av den anledningen finns det säkert hat mellan de grinigaste spelarna. Men utanför planen ser jag många HBK:are som mina vänner. Tro inte att Lindh är den genomsnittliga Sandbyspelaren, han är den överlägset största HBK-hataren, men umgås mest med HBK:are och tränat er i senaste årens beachfotboll. Vi övriga Sandbyspelare är tvärtemot Lindh, vi hatar inte HBK, men försöker undvika er. Jag bodde mina första fem år i livet på Assarhusa, jag föddes på Hardebergas sida. Jag gjorde en träning med Hardeberga, men jag grät mig igenom hela träningen. Det fanns bara ett alternativ, det var att flytta till rätt sida, börja på Byskolan och spela i SSIF. Sen blev jag en lycklig pojke. Efter 18 år i SSIF är det självklart att föreningen står mig extremt nära. Och givetvis vill man vinna varje derby. Jag följer jag HBK, numera genom Bäckströms proffsiga journalistik. Förr besökte jag Knutsvallen, det slipper jag nu när jag kan läsa om matcherna istället. Men HBK är roliga att hålla ett öga på, väldigt familjär förening, mysig hemmaarena, herrarna spelar en rolig fotboll och många vänner spelar i laget. Från mig finns inget hat mot föreningen, bara lite avsky ibland, men för att avsluta ämnet kan jag bara säga: Det hade varit roligare att vara bäst i byn (eller sammarbeta för att bli EN stor förening)..........
 



Hardebergas blogg är nyfikna på hur läget är i Sandby. Frågor som årets målsättning, vem som får sitt genombrott i år och vilka de svåraste konkurrenterna i serien är ska besvaras. Förra året var ett bra år för oss, nästan perfekt. Tyvärr slutade Dösjöbro tre poäng före oss i serien, de vann båda seriefinalerna mot oss med uddamålet. I kvalet var Limhamn några nivåer över oss och vann rättvist. Tyvärr var det bara att inse att de två lagen var bättre än oss, det kostade oss en plats i femman. Vi hade ett härligt år tillsammans, vi har fantastisk stämning i truppen och det blev många lagfester. På träningarna snittade vi 20 pers och hade bra fart och kvalitet. Tränarna gjorde ett bra jobb och vi spelare gjorde mest mål av alla lag i serien och släppte in minst. Ska man prata om detaljer var det offsidemålet på Sandbyvallen som innebar 2-1 till Dösjöbro med bara minuter kvar som gjorde att de vann serien och inte vi. Förutom matcherna mot Dösjöbro och Limhamn var det ett fantastiskt år. Jag vill jämföra oss med Arsenal, vi spelar rolig och teknisk fotboll, gör mycket mål och lever med inställningen att fotboll och öl hör ihop. Arsenal har två engelsmän i truppen och vi har två som inte är från Sandby, det är enda skillnaden.
       Årets säsong blir spännande, tre lag från femman tar plats i division 6 mellersta. Serien kommer bli mycket jämnare i år, det kommer bli som årets Premier League där uppstickare kommer närma sig de stora lagen. Matcherna mot Harlösa, Ljungbyhed och Pelagonija förra året innebar 18 gratispoäng, i år finns inga givna segrar. Kampen om seriesegern kommer att stå mellan oss, Torna Hällestad, Dalby, Lunds BOIS, Hörby och GOF, det blev nästan en helgardering. Bäckström undrade om målskyttet, både hur många strutar jag gör och vem som vinner skytteligan. Kommer Robin Andersson ur sin djupa formsvacka vinner han skytteligan, för min del blev det fem mål förra säsongen, men lika många självmål året dessförinnan. Statistiskt borde det bli ett självmålsår i år. Vem som får sitt stora genombrott och vem som blir nyckelspelare var svåra frågor, om de unga klarar det fysiska spelet är enklare att svara på. Det är nämligen fysiken och viljan som kännetecknar våra unga och hungriga killar så det är inget problem. Får vi bara passningsspelet och avsluten att stämma stoppar inget lag oss. Jag tror att Sebbe Persson och Håkansson är de unga som tar klivet in i startelvan i år, samt att Jens och Månsson fortsätter som nyckelspelare. Redaktör Bäckström kallade mig pappa i laget, den rollen fortsätter Anders och Joel att fylla på ett fantastiskt sätt. Jag är lagets hönsmamma!!


 
Livet som bloggare är intressant, den halvtimmen om dagen som bloggen får brukar vara kärleksfylld och stressig. Men bloggandet har en baksida också. När man lämnar huset och blir attackerad för kontroversiella inlägg undrar jag om det är värt det. Att bli attackerad av Harlösa-spelare på Björka Loge för att ha publicerat en film med helt normala frågor till deras lagledare är inte roligt. Det är kul att Bäckström tagit upp kampen om byns läsare, han skriver bra och det ska bli fantastiskt att följa det röda laget i mitt hjärta, Arsenal! Ryktet säger att Bäckis redan är uppe i samma antal läsare som Sandbys blogg, vilket är imponerande. Ni har fördelen att ha supportrar och damlag som förmodligen följer er blogg. Eftersom en av de tolv frågorna till mig handlade om vår blogg och hur den föddes passar jag på att göra lite reklam för ssif.blogg.se. Bloggen föddes i oktober -09 i en spansk småstad, inspirerad av Helena Ögrens fotbollsblogg. Sandbys blogg har som motto att informera och glädja, det som händer inom laget hamnar på bloggen. Var 30e timme ska bloggen släppa ett nytt inlägg för att tillfredsställa sponsorerna. Det handlar om spelarintervjuer, inför-match-snack, matchanalyser, intervjuer med motståndarspelare, dolda-kameran reportage, på-byn-intervjuer, proffskollen med våra allsvenska spelare, tävlingar och lite naket. Med andra ord försöker vi göra lagmedlemmar, nyfikna och motståndare som snokar nöjda, kärleken i laget från byn ska förmedlas.
 
SandbyBloggens tankar om årets HBK avslutar denna krönika. Hur kommer det gå för nykomlingen? Klarar sig Benny utan det tysta geniet Bertilsson? Blir det Kocke som ska stå för det taktiska i år? Kommer Weste fortsätta filma till sig en straff per match? Frågorna är många, men svaret är nog att HBK ska kunna göra det bra i fyran. Ni kommer ha seriens bästa målvakt, seriens bästa försvarare i Tobbe Jönsson, bästa innermittfältet med Martin, David och Bäckström, många olika spelartyper på anfallet som alla kan avgöra matcherna och stjärnorna Oliver och den eviga talangen Weste på kanterna. Med andra ord ett roligt lag som bör klara sig bra. SSIF.blogg.se önskar er lycka till i fyran, men hoppas att ni ramlar ur.

Skrivet med ironi, kärlek och stolthet av Nico#4

RSS 2.0