Lunds FF - SSIF 1-3 (1-2)


Stora delar av truppen i det fina omklädningsrummet

Försnack
Det var väldigt härligt vårväder i Lund idag. Vi var på Smörlyckan för att ta revansch på Lunds FF, det har blivit storförluster på senare tid mot LFF. Tyvärr blev matchen försenad pga en totalt ojämn pojklagsmatch mellan LFF och Bjärred. Vi värmde upp på Smörlyckans glömda gräsplan precis bredvid våra gröna motståndare. LFF hade helt nytt lag, jag kände endast igen tränaren och den rakade innermittfältaren. Vi kom till match med en bra 13manna-trupp. Vi har väldigt många spelare borta, mest pga skador. Idag gjorde våra nya ledare debut, Mattias och Billy. Hjärtligt välkomna till laget!

Första halvlek
LFF visade direkt att de har samma spelstil trots ett helt nytt lag. De bygger sitt spel på ett kontrollerat kortpassningsspel, sen trycker de ut bollen på kanterna och tillbaka in igen och försöker få in bollen i boxen efter många djupledslöpningar. När de hade bollen under kontroll på vår planhalva satte de ofta upp högsta fart med one-touch-spel. Vi märkte direkt att det skulle bli en match i högt tempo där vi tvingades var vakna i huvud och snabba i fötterna. Vi visade direkt att vi var taggade idag, vi skulle ha revansch för förra veckans pinsamma förlust mot Stehag. Vi löpte mycket, kämpade hårt och spelade tufft. Det gjorde att LFF snabbt fick respekt för oss och vi kunde vinna bollen några gånger och ställa om snabbt. Närkampsspelet och kontringar var vår melodi i första halvlek. Men vi gjorde det väldigt bra. Vi tog ledningen efter ett väldigt bra anfall, det började med ett långt uppspel från Anders, Robin A tog sig in från kanten och hittade Mackan i straffområdet. En klack bakåt och Håkan kunde stänka upp ledningsmålet i nättaket. En stund senare gjorde vi faktiskt 2-0 också. Anders vann bollen på mittplan, lämnade över till Mange som hittade Conne med en cross. Fri med målvakten gjorde Conne inget misstag. I halvlekens sista minut gick vi bort oss några gånger, till slut var det jag som inte hängde med och en av deras engelsmän kunde placera in 1-2-bollen.


Connes skott räddas, men ser ändå ut att gå in......deras back hann få undan bollen


Den gamle engelsmannen hängde inte med Conne, det innebar 2-0

Paussnack
Vi var nöjda, vi gjorde en bra halvlek. Vi ledde mot ett div.5-lag. Men vi ville lira lite mer boll, variera de långa snabba omställningarna med lite mer lågrisk-spel.


Vi spelade väldigt fysiskt i första halvlek, här är det Mange som tätt följer deras andre engelsman

Andra halvlek
Vi fortsatte att jobba på, det fortsatte med kontringsspel från vår sida. Men lite mer korta snabba pass när vi ställde om. Det var mer mittfältsfight i denna halvleken, mycket spel runt mittcirkeln. LFF hade mer boll än oss, de hade kontroll på händelserna med boll. Men det ska sägas att de inte skapade så mycket farligt mer än målet. Lite halvchanser känns som det hetaste de producerade. Med tio minuter kvar drog Conne iväg på en kontring, till slut hamnade bollen hos Tobbe Jönsson som drog till från 20 meter, hårt upp i nättaket. Det innebar 3-1, så slutade matchen.


Håkan och Davve kämpar, Robin vilar en stund


Johan limmar en pressad LFF-frispark

Matchen
Det var en härlig lördagslunch, fint väder och en trevlig match. Det var en härlig fight och bra tempo, stundtals bra spel. Vi gjorde en bra match, ett klassiskt VG i betyg. Det var kul att möta LFF, det var dock ingen vanlig match mot dem. De hade två engelsmän, varav en gammal man som var duktig, men förvirrad och med en konstig dialekt. På tal om dialekt så var det nog många studenter i LFF, konstiga olika dialekter hörde man hela tiden. Trots det var det en trevlig match, lite grinig dock. De led hårt av vårt tuffa spel.

+
Två nya trevliga lagledare gjorde debut

-
Vi har för många spelare borta varje match

Blåttz topp 5:
Det var en bra insats av samtliga där alla 13 får bra betyg. Nykomponerat, ungt och kortväxt mittfält var det som imponerade mest. Johan A i målet gjorde en bra SSIF-debut!
5. Mange/Davve - Jobbade hårt, vann sina flesta närkamper. Blandade passningar, mestadels bra
4. Robin A - Lekte fullständigt med sin polare på vänsterkanten. Hade en teknisk leklördag
3. Conne - Bra insats, kryddade sin snabbhet och dribblingar med ett mål idag
2. Håkansson - Lycklig man på mittfältet, löper mycket och lagets bästa i mottag-pass
1. Anders - Bäst! Hänsyslöst backspel med fina uppspel


Matchen lirare, Anders, håller undan sin LFF:are

Framtiden:
Pga många skador i både A, U och J-lag blir det ingen U-lagsmatch imorgon. Vi ska läka alla skador och träna bra i veckan. Nästa helg ska vi på träningsläger och vila ut, eller? Vi vet inte vad som händer, men ingen fotboll ivf. Jag hoppas på rundpingis!

Kommentarer
Postat av: Micke P

Gott jobb killar, skont med revansch mot LFF. Det far bli en Chang pa det. Rundpingis var ju ett bra tips. Ses i veckan!

2011-03-26 @ 18:15:58
Postat av: Eva

Inte konstigt med dialekten - den "gamle engelsmannen" är faktiskt portugis som bott i Irland

2011-03-26 @ 19:00:25
Postat av: Gneten

På Irland väl?

2011-03-26 @ 22:35:47
Postat av: Nico

Jösses. Portugis, fräckt. Han e cool ivf, har tränat Hörby när vi mötte dem med 91orna. Galen irländare det.

2011-03-27 @ 13:07:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0