Jens, 24

Idag fyller målisen 24 basst. Bloggen vill hylla Jens på sin stora dag. Grattis! Bloggen ger dig ett par hela revben. Ha en fantastisk födelsedag!


Vi gnäller att 12åringar i Sandby rögar, i Indonesien är samma problembarn bara 2 år när de röker två paket om dagen. Kolla klippet nedan!




Jag och mackan, hade fläta 2009. Gjorda av afrikanska i Spanien. Jag e rätt nöjd, därför den passar i bloggen!


"gamla rävar"

Erik Ekman är HIF:aren som lätt kan blandas ihop med HIF:s vänsterback Erik Edman. Inte bara namnen är nästan identiska. Båda är HIF:are, vänsterfotade, offensiva och har bra inlägg. Det var några år sedan Erik slutade, tråkigt att Ekman inte blir Edmans efterträdare. Erik är ödmjuka och roliga Sandbybon som lätt slår Lindh på Nintendo Wii. Njut en stund av Ekmans debut i bloggen!




Namn: Erik Ekman
Smeknamn: Oakie, Ekan, Oakman, Fekman har säkert glömt något
Ålder: 22
Bor: Skånes metropol(S.Sandby)
Sysslar med: Sliter på Gambro
Spelade i SSIF mellan åren: 1994-2006
Position: Ytterback, mittback, yttermittfältare
 
Vilken är din största framgång i Sandbytröjan?
- Har väl tyvärr inga direkt stora framgångar.


Har du nått personligt rekord/merit i Sandbytröjan?
- Nä inte direkt, kan endast minnas att jag fick något pris för träningsflit under junior tiden.


Vilket är ditt bästa SSIF-minne?
- Inget specifikt sådär på rak arm, finns ju många, men det som kommer upp i huvudet är ju gohtia cup gånger två.


Blir det comeback i SSIF?
- Skulle varit extremt kul att komma tillbaka, man saknar ju att lira boll, men som kvällsarbetare är det svårt att träna så mycket som man vill i så fall.


Tränar du nått nuförtiden?
- Har väl varit ganska dåligt med det, men har börjat träningscykla 5 dagar i veckan nu på senare. Annars blir det väl oftast lite tennis eller basket när sommarvärmen tillåter det


Följer du hur det går för SSIF?
- Självklart, via bloggen och everysport


Hur ser ditt SSIF-dream team ut, från de åren du lirade?
Målvakt: Jens
Backlinje från vänster:Robin-Nico-Thais-J,Ramsbjer
Mittfält från vänster:Mackan-Månsson-Tegedal-Tom
Anfallare:Jesper-Conne
Bänken: Calle, George, Tobbe, Sjövall, Lindh(en match utan lindh på bänken är inte värd att spela ;))



Hörnspecialisten

Mange Pålsson, enligt everysport Paulsson, enligt bloggen Pålsen. I vilket fall är han Sandbys okrönte hörnkung. Där tränarna bestämt att vi ska stå eller löpa, där lägger Pålsen bollen. Med bra tillslag och fin precision har manges hörnor legat bakom många mål och ännu fler farliga chanser i år. Mot maglasäte gjorde han dessutom mål på hörna. Bloggen har tagit ett snack med Odarslövs hörn-stolthet!



Hur är det att vara hörnläggare?
- Det är kul! Men det är lite jobbigt ibland, när jag behöver springa från mittplan hämta bollen, slå in den så nickar dom ut den så får jag springa över till andra sidan... Men annars är det kul :)
 
Ranka följande efter hur gärna du vill göra det (börja med det du helst vill göra): Slå hörna, vara i straffområdet och nicka, andra våg, stanna hemma?
1. Slå hörna
2. Andra våg
3. Nicka
4. Stanna hemma
 
Hur ska en bra hörna vara?
- Hårdt skruvad om det är inåt. Utåt ska den vara flack och ganska hård.
 
Var har du fått ditt fina tillslag från?
- Har väll ärvt av farsan haha, nä skoja. Vet inte, tränade lite på det när jag var yngre.

Var har du fått din fina precision från?
- Det vet jag inte om jag har, men om det är så, så skulle det väll vara från, äh jag vet inte.

Vilka tips vill du ge till hörnläggare i föreningens ungdomslag?
- Oj, svårt... Träning skulle jag säga. Jag har faktiskt nästan alltid slagit hörner så har väll kommit på tekniken nu efter 5-6 år.
 
I näst senaste matchen gjorde du mål på hörna, hur många procent var din förtjänst, målvaktstavla och vindens hjälp?
- Eftersom pappa sa till mig innan jag åkte att "idag blåser det bra så du kan säkert dra en hörna direkt in" så tror jag att det var 40 % vinden 60% var min förtjänst, ingen kepper hade tagit den ;)


Som tack för intervjun sa bloggen: Du får önska en låtjävel. Men eftersom Mange inte fått svara på frågan, så valde bloggen hans stora favoriter. Han har erkänt att han älskade Hjalle & Heavy när han var liten......alltså nu.


serieledning

Teckomatorp ligger inte så långt borta som jag trodde, anläggningen var inte så tråkig som jag trodde. Men väldigt stor. Suddiga linjer och stora ytor utanför planen lurades att planen kändes större. Härligt fotbollsväder och två unga lag kämpade om de tre poängen.

Första halvlek
Teckomatorp var taggade, de tacklades hårt och sprang mycket. De skapade inget farligt i första halvleken, deras hot var snabba yttermittfältare och anfallare. Kortpassningar med kvalitet var extra svårt denna matchen. Planens tjocka gräs i kombination med skumma adidas-bollar gjorde kontrollen svårare. Sen gjorde planens storlek att vi fck ett långt lag, samtidigt som att samtligas kroppar var lite för stela för ett snabbt passningsspel. Återigen hade vi stort övertag på deras ytterbackar, conne sprang förbi och Robin A dribblade förbi. Vid några tillfälle bet vi oss fast på deras halva och skapade några heta chanser. Vi utnyttjade våra styrkor och blev för svåra för Teckomatorp i den första halvleken. 1-0 gjorde jag på en grym nick-assist av Månsen, efter känslig hörna av Pålsen. Sen gjorde Jeppe 2-0 efter fina förarbeten, men det vinkades av för osffside. Istället satte Månsson tvåan innan pausvilan. I det anfallet var våra tre anfallare tunga och kreativa, vilket gjorde att bollen dök upp på Månssons vänsterfot. Han tryckte in 2-0 på en vänstervolley från straffpunkten.

Andra halvlek
Vi gjorde ingen perfekt halvlek, sega kroppar och huvuden. Planen kändes ännu större i andra halvleken. Vi hade några farliga inlägg och hörnor, Eric hade en nick i stolpen. Annars var det tyvärr hörnor för Teckomatorp som präglade den andra halvleken. Några blev halvfarliga, men Teckomatorps styrka satt i snabba spelare och två tekniska innermittfältare. Deras farligaste chans var ett skott i stolpen.

Matchen
En härlig fotbollseftermiddag slutade med 3 poäng, det var det viktigaste. Tyvärr har vi ett litet bortaspöke, spelet och huvudena fungerar inte klockrent på bortaplan. Men det blev 3 poäng, hyffsat enkla faktiskt.

+

Sjätte raka nollan imponerar, idag hjälptes Jens och Anton åt att förlänga rekordet till 580 minuter utan insläppt mål. Efter att Jens klarat 500 gränsen (520 minuter lång nolla), lämnade han över till Anton. Uppslagen revbensskada för Jens innebär att Anton börjat sin vandring mot hålla-nollan-rekord.

-
Huvuddomaren dömde bort Jeppes mål för offside, linjemannen stod i linje och sa efteråt att det inte var offside. Passningen till Jeppe slås snett-inåt-bakåt, omöjligt med offside. Det var andra gången i år som huvuddomaren dömde bort vårt mål för offside. 

Bäst i blått:
Alla får godkänt, Månsson får VG. Mål och assist, samt ett stort slit ger honom matchens plus. 

Framtiden:
Härlig träningsvecka, sen en tuff bortamatch mot Hällestad på nationaldagen!

GOF´s tränare har snackat sig svettig i veckan om att serien kunde delas denna omgången. Lagen på plats 1-6 mötte lagen på plats 7-12. Med seger för lagen på den övre halvan skulle innebära 7 poängs skillnad mellan sexan och sjuan. Vi gjorde vårt jobb, och ett litet ryck. Löberöd fortsätter kryssa mot topplagen hemma, imponerande. Dösjebro fick 3-3 där igår, konsitgt att de inte vann när de gjorde 3 mål i Löberöd. Att få hål på Löberöd är svårt. Bukten fick ett kryss mot Bois. Hällestad som vi har nästa helg trummar på och klättrar en placering varje omgång, igår seger mot Harlösa med 5-2.

 


Teckomatorp

Det är dags att åka till Teckomatorp imorgon, 15:00 är det viktig match. Jag vet inte var det ligger, jag vet inte hur Teckomatorp spelar. Jag vet att de är röd-gröna och har hört att de spelar bra fotboll. Senast vi mötte dem var under krisåret 2005, jag kommer ihåg att vi förlorade med några mål på bortaplan. Mer finns där inte att säga om morgondagens motståndare. Vi är taggade inför match och ser framemot årets näst längst resa. Det blir pastasallad och se&hör i bussen upp, och det blir läggdags efter Så ska det låta ikväll. Serieledarna förväntar sig en tuff och rolig match imorgon, vi hoppas på tre poäng om vi spelar lika bra som senast.



profilen
Namn: Linus Kylander
Ålder: 21
position: Mittfältare
Favoritlag: Arsenal
Favoritspelare: Messi
Favoritmat: Tacos
 



Laget
Nyförvärv:Glenn Bengtsson,Andreas Johansson,Johan Pålsson alla från Axelvold. Johan Horvat Tågarp. Matti Sutinen Karlslund. Jocke Nilsson GoF. Daniel Magnusson Stehag.
Förluster:Linus Edvinsson Svalöv. Hampus Sääski Landskrona BoiS. Per-Olof Seiron Eslövs BK
Tränare:Stefan Nilsson
Division och placering 2009:Div 6 Mellersta 5:a
Lagets stjärna:Danne Jönsson
Lagets buse:Andreas ”Lillen” Johansson
Lagets lirare:Glenn Bengtsson
 
2010
Vilken är lagets målsättning 2010? Mittenlag
Vilken är er nyckel till framgång? Passningsspelet när det fungerar som det ska…
Vad förväntar ni er av matcherna mot SSIF 2010? Mycket svåra matcher. Alla poäng vi kan kämpa till oss är ren bonus.
Varför ska man följa er 2010? I våra bästa stunder spelar vi en underhållande fotboll med bra passningsspel.
Hur är känslan i er trupp inför helgens match? Ett par ordinarie spelare avstängda och skadade + match mot serieledaren, kan inte kännas annat än tufft men vi ska ge det ett ärligt försök iaf.
Vilka lag blir topp tre i år? Södra Sandby, Lunds Bois, Dösjebro
vilka lag åker ur? Pelagonija, Ljungbyhed



VM-tips och VM-elvan!

Gör fotbolls-VM lite roligare, missa inte bloggens VM-tips. Tippa alla gruppspelsmatcherna! Senast 3e juni ska det vara inne. Be att jag mejlar dig det eller kopiera VM-tipset från bloggens inlägg för några veckor sen. Kostnad: 50 kr. Mejla ditt tips till mig, [email protected]

Klicka också in på vmelvan.se. Där gör du ditt VM-lag och sen gäller det att samla poäng. Gå med i Lindhs liga: sandby bloggen. Där får vi veta vem som är den bästa coachen bland bloggens besökare.

Hur det går i VM-tipset och vmelvan kan du givetvis följa dagligen här på bloggen, under hela VM.

Bloggen storsatsar under VM, vi har kallat in förstärkning. Det som händer i VM hamnar i bloggen!

Dags för VM-känsla, Danmark - Brasilien var en bra VM-match, se målen nedan. Laudrup, bebeto, Ronaldo, Schmeichel.....och Rivaldo igen


Vem är Eric?

Idag ska du få lära känna Eric, vi ska ta oss närmare honom. Vi ska ta oss in till två meter päls från Odarslöv. Glad, ödmjuk och väldigt vacker. Men vem är han egentligen?



hockey el innebandy: Innebandy
Vitt el rött: Rött
Johnnys eller slotts: Johnnys
meloner el lökar: Meloner
4-4-2 el 4-3-3: 4-3-3
hund eller katt: Hund
Ensam mamma söker el bonde söker fru: Bonde söker fru
Full frys el varan-tv: Hahahaha, utan tvekan full frys, bara pack som kollar på varan tv! ;) 
Lund eller Malmö: Lund
Björka eller Slagt: Slagt
Turkiet el Thailand: Har inte varit på nåt av ställena men får väl säga Thailand
Pommes el Potatissallad: Pommes!
AC/DC eller Green Day: Green day
VM el CL: Cl
Glass el choklad: Choklad
Klubba el Rack: Klubba
Utsläppt eller uppsattt: Uppsatt
plugg el jobb: hmmm.. får väl säga jobb eftersom man tjänar lite kulor då :)
solsemester el skidsemester: Solsemester
Träna el vila: Träna
Asiat el ryska: fy fan, inget av de egentligen! men måste man välja hade jag nog tagit en snygg ryska :P
Badtofflor el trätofflor: Trätofflor
Chips eller lösviktsgodis: Lösvikt
Midsommar el Valborg: Midsommar
Bibeln el Kvällsposten: Kvällsposten
Behrang Safari el Safari: Safari
Lagerbäck el Svennis: Svennis
Korv el Hamburgare: Hamburgare
Knäckebröd el Wienerbröd: Wienerbröd
Stan el landet: Lätt landet! ;)


Mackan brukar väga sig på min exakta våg, idag valde han en hästvåg i Flyinge. Helt normalt. 90 kg visade den, riktiga män väger över 90 kg. Hylla inte mackan för det, skicka en present till gröna kiosken istället.

Träning eller cirkus, cirkus eller träning. Det blir träning ikväll!


Rivalodo var stor, det fick jag berättat för mig på jobbet idag. Jag minns honom som skicklig, och givetvis när han låtsades få bollen i huvudet mot Turkiet i VM 2002. Men jag visste inte att han själv sparkade Barca till en champions leagueplats -99. De behövde vinna över Valencia i sista matchen. Och det fixade Rivaldo med ett hattrick, snygga mål också. Han är värd dagens filmsnutt.







supernollan

Igår blev det målrekord på Sandbyvallen, det blev rekord i bloggen också. För första gången hade vi över hundra unika besökare. Det firar vi med Jens Haglund. Han har hållit nollan i fem raka matcher, samt de sista 40 minuterna i GOF-matchen. Det innebär 490 minuter utan insläppt mål för Sandby, och målvakten Jens.




Så här ser Jens på situationen:

Nu har du hållit nollan i fem raka matcher, hur känns det?
- Ja, det känns helt klart skitgött! 

Vad är hemligheten bakom dina fem nollor?
 - Finns nog ingen större hemlighet bakom dessa nollor. Bra jobb av hela laget i försvarsarbetet och koncentration, fokus och vara på tå när väl ett läge för motståndaren uppstår (vilket verkar vara sällan i år). 

När var närmast att din nolla sprack?
- Hm, Löberöd hade ett farligt avslut innan för ramen i fredags! Sen hade ju Ljungbyhed en eller två träffar i ribban eller stolpen. 
 
Blir det en ny nolla på lördag?
- Det kan man alltid hoppas på såklart. Men det viktigaste är helt klart tre poäng till SSIF!  

Du har hållit nollan i 490 minuter, är det rekord för dig?

- I seniorsammanhang är det nog det! Kan inte minnas att jag har varit med om detta tidigare.  
Är 500 minuter din drömgräns?
- Det vet jag inte! Men det är en jämn och bra siffra att hålla reda på så vi kan säga det :)


På matchen igår blev jag hånad, då lovade jag Odarslövs mäktigaste män (inte Mange och Eric) att lägga upp en bild där jag är brun. Pappa Fräs och pappa Pålsson gratulerade mig till att vara vitast i laget. Därför ska de få se en bild från 2008, då jag var väldigt brun (och vit också). Några kallar det bonnabränna.




Obesegrade på Sandbyvallen

Det var nervöst, nästan hela dagen var en nervös väntan. Vi var tre lag i toppen på 16 poäng, Maglasäte jagade på 13 poäng. De ville komma ikapp oss................

Första halvlek
De hade mest boll, men de kom inte så långt. De lirade runt på sina skickliga offensiva mittfältare. Men med endast en spelare som löpte in i boxen, så var de aldrig något hot. De var snabba och skickliga, men saknade tyngd och taktik. Vi skapade ganska många målchanser i första halvlek, alla var på höga bollar utanför deras ytterbackar. Där hade vi ett giganstiskt övertag. Vi vill inte lira långt och högt. men blir det friläge varje gång är det inte fult att spela så. 1-0 kom efter att vi bitit oss fast i deras straffområde, efter några lägen slog Robin A ett långt inlägg som Joel nickade in. Några minuter innan pausvilan placerade Conne in tvåan. Det var skönt att gå till pausvila med 2-0. Vi var bättre, men de hade mest boll och vi var överrens i pausvilan att vi skulle spela mer på marken.

Andra halvlek
Vi fick tidigt in trean, sen var det kattens lek med råttan. Maglasäte hade inget försvarsspel alls, men anfallsspelet var bra. De hade några distansskott och frisparkar i andra halvleken. Annars handlade det bara om Sandby. Vi gjorde sex mål i andra halvleken. Vi var snabbare, starkare, skickligare, ville mer och hade ett gott lagsspel.

Matchen
2-0 målet precis innan pausvilan var avgörande.  I första halvlek fungerade inte vårt kortpassningspel och återigen hade vi dålig kyla i avsluten, det kändes som Löberödsmatchen i första halvleken. Men sen lossnade det. Ett skickligt hemmalag hade inga problem med ett slarvigt och generöst bortalag. Vi fick både bollar och ytor till skänks. Det var ettan mot fyran i tabellen, men det var stor klasskillnad igår.

+
Publiken! Återigen mycket folk. Det var familj, vänner, hardebergare, supportrar, juniorlaget, skadade spelare m.fl m.fl. Riktigt skoj!

-
Domaren gjorde en helt okej insats, men att varna Eric när Jeppa sågade den lille blonde är pinsamt, riktigt pinsamt att både domaren och linjemannen även efter matchen var säkra på att det var Eric som syndade.

Bäst i blått:
Det var en laginsats, vi var bäst på varje position. Eftersom alla vann sin kamp både framåt och bakåt, hade Maglasäte ingen chans. Bäst i blått för dagen blir: lagspelet.

Framtiden:
Träning på torsdag, sen match mot Teckomatorp på lördag. Det är bortamatch, där har vi varit mycket sämre än på hemmaplan. Det gäller att nu börja fokusera på en tuff uppgift på lördag. Det går inte att dra slutsatsen om en lätt match. Maglasäte slog Teckomatorp i förra omgången, igår lekte vi med Maglasäte. Jag hoppas ingen underskattar motståndet av den anledningen. Teckomatorp ligger före Löberöd som vi fick 0-0 mot sist. Det är en ny match, nya förutsättningar och nya möjligheter, för båda lagen. Trots att byn Löberöd påstår att vi inte är ödmjuka, så är det verkligen det vi är. Det ska bli skoj att komma till Teckomatorp på lördag och fightas i 90 minuter för tre poäng. Blod, svett och (glädje)tårar............

Målskyttar: Joel, Conne 2, Calle 2, Mange Pålsson (Paulsson enligt everysport), Nico, David Johansson

Det är härligt....
.... att leda serien
.... att ha fem raka matcher utan insläppt mål
.... att ha gjort 27 mål på 8 matcher
.... att ha ny match redan på lördag
.... att vi har tagit full pott på Sandbyvallen
.... att målskillnaden på Sandbyvallen 2010 är 17-0
.... att hela laget samlas och firar efter varje mål
.... att vi har seriens bästa publikstöd

Maglasätes assisterande tränare lämnar följande referat på deras hemsida:

Södra Sandby - MIF 8-0 (2-0)

Det är bara att bryta ihop och komma igen!

Det här blir en extremt kort analys för jag vet inte exakt vad som hände ikväll, men vi blev överkörda av ett lag som var större, starkare och bättre på det mesta. Men så länge vi hade lite jävlar anamma (ursäkta språket) och slet så höll vi faktiskt uppe spelet. Men det duger inte att  bara spela i en halvlek och sen  plötsligt skita i att kämpa och kriga. Vi vinner som ett lag och vi förlorar som ett lag.
Nu bryter vi ihop, reser oss igen och visar både på träning och vår hemmapublik i matchen mot Pelagonija på fredag att detta var en tillfällighet som vi inte vill upprepa.
Jag vill också passa på att be alla våra fans som rest till Södra Sandby om ursäkt för det ni fick se. Hoppas korven smaka bra i alla fall.

Peter Lindberg
Ass.tränare.



Häng med till Teckomatorp på lördag!

Ikväll spelar tvåan Dösjöbro mot trean Lunds BOIS. Det kittlar lite att åka dit och följa toppstriden live.


Maglasäte

Ikväll är det match på vallen, 19:00 blåses toppfighten igång. I morse var det för kallt med sommarjacka, härligt att hösten redan kommit. Men på Sandbyvallen blåser alltid positiva vindar. Kvällens match kommer bli en rolig drabbning. Vi har 16 poäng, Maglasäte 13 poäng. Men båda lagen har gjort 19 mål, vi har dock släppt in 9 färre än Maglasäte. Men det blir säkert en offensiv match med mycket målchanser. Det är svårt att tippa resultat, men jag kan lova att inget annat än 100% gäller ikväll. Senast mot Löberöd kom ingen upp till 100 % i nån kroppsdel. Redan nu känner jag att hjärta och hjärna ligger över hundra, nu är det bara att hoppas att benen är med oss. Maglasäte, publik och domare är välkomna till Vallen ikväll. Vi hoppas på en härlig fotbollskväll......och tre friska pinnar.

Maglasäte är det gula laget, som förra året kvalade till division 5. De är ett bra, trevligt och välspelande lag. De har en fin och mysig hemmaarena, som man alltid råkar köra förbi innan man kommer på att det var där. Maglasäte ligger nånstans mellan Eslöv och Höör, i nån skog. Det är ett bra område att få duktiga spelare ifrån. Maglasäte kommer smyga med i toppen länge tror jag.

Laddning, fokus, taggning. Absolut, redan nu!

profilen
Namn:Erik Larsson
Ålder: 26
position: Mittfält och lagkapten
Favoritlag: Man United

 

Laget

Nyförvärv: Jade Grannum BK Flagg

                Johannes Persson Askeröd

                Glenn Svensson Höörs IS

                Kristoffer Stenbom Höörs IS

Förluster:

Tränare: Bo Lundh ( huvudtränare ) , Peter Lindberg ( assisterande tränare)

Division och placering 2009: Div 6 , 3:e plats

 Lagets stjärna: Det blir en överraskning i kväll.

 Lagets buse:Thomas Nilsson

 Lagets lirare: Det blir en överraskning i kväll.

2010

Vilken är lagets målsättning 2010?
- Övre halvan av tabellen.

Vilken är er nyckel till framgång?
- Bra bredd inom truppen. Härlig lagmoral ,  alla jobbar för alla.

Vad förväntar ni er av matcherna mot SSIF 2010?
- Vi hoppas på spännande och trevliga matcher mot Södra Sandby.

Varför ska man följa er 2010?
- Vi försöker spela en attraktiv fotboll inför vår publik.

 Hur är känslan i er trupp inför vår match på tisdag?
- Efter de 2 senaste matcherna är självförtroendet på topp.  I Torna Hällestad låg vi under med 2-0 när det var 15 minuter kvar att spela. Då vi lyckades få 2-2  innan slutsignalen medförde detta att vi kunde gå in till förra matchen ( Teckomatorp) med gott  självförtroende och vinsten mot Teckomatorp stärkte ytterligare vår moral.

Vilka lag blir topp tre i år?
- De lag som kom från div 5 har pressen på sig att ligga i toppen.

vilka lag åker ur?
- Det är många matcher kvar så allt kan hända under fotbollsåret.


Gof - Maglasäte


Lindh har sökt

Lindh har sökt en mamma. Omröstningen i bloggen gav inte så många röster. Men Lindh tog själv tag i saken. Han valde Petra, det är Lindhs drömtjej. Och Lindh har svarat på frågorna på Petras sida på tv3.se.


Petra - Lindhs val

Lindhs svar:
Vad har du för fritidsintressen?
- Mina intressen är bl.a. matlagning, ser gärna en bra film eller umgås med vännerna. Men det största intresset är ändå fotbollen, spelar med Södra Sandby IF, men går gärna och kollar på fotboll också.

Berätta kort om dig själv?
- Är en glad människa som alltid ser den ljusa sidan av livet. Jag är inte den som är rädd att bjuda på mig själv och lever för att få folk att skratta. Ställer altid upp för mina vänner.

Varför vill du träffa just Petra?
- Du verkar vara en otroligt mysig och charmig tjej som vet vad du vill. Du har ett fint leende och fantastiska ögon.

Vilket är ditt drömresemål?
- Hade gärna besökt många platser som Seychellerna där världens finaste stränder finns eller Val D´Isere och åkt skidor. Drömresemålet är att resa genom hela Italien.

Beskriv hur en bra dejt ska gå till?
- Den ultimata dejten hade varit i Paris med en picnic vid parken framför Eiffeltornet med en flaska rött vin och sen uppleva Paris-natten på stans vackra gator tillsammans och caféer och bara prata hela natten tills det blir gryning.


Bloggen blir tårögd av Lindhs vackra ord. Men bloggen vill också hjälpa Lindh. Bloggen har skickat till Emma, från Lindh. Det är malmötjejen som älskar rockabillys och killar som har sin lekfulla sida kvar. Förutom att använda Lindhs svar har bloggen skickat in en dikt till Emma.



Från Lindh till Emma:
Att va med i TV blir en kul grej,
hoppas jag hittar en tjej.
Om det blir du å jag,
ska jag tacka mitt lag
Jag vill gå med dig på en strand,
och begrava dig i sand
Men bara på låtsas,
jag kan också lära dig brottas
Jag har varit nästan bäst,
där jag bor luktar bara häst
Om du vill mysa,
kan du höra min syster nysa.
Jag flyttar gärna snart,
bestäm du vart
Dig ska jag aldrig svika,
jag lever för Ica.
Du å jag genom livet,
för mig är det givet.


Bloggen skickar med denna bilden till Emma
 

söndag

Calle Öster är skyttekung, och kom med i Skånska Dagbladet. För att komma med i Aftonbladet behöver han göra några mål till, kolla länken nedan.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/article7175524.ab


Hamburgetallrik och lyssna på Jens. Jag kollar faktiskt på honom också. På lundakarnevalen.se kan man se Jens jobba på Karnevalsradion. Han står i glasburen på karnevalsområdet och snackar mat och intervjuar Karnevalsfolk, allt från artister till nyligen ett snack med en tös som byggt på en av vagnarna i karnevalståget. Jens gör det bra. Go´Jensen!


För en stund sen vann juniorernas andralag med 6-3 mot Hörby FF. Nicolai var på plats och sa att Danne Liljenberg gjorde ett sjukt snyggt mål, magiskt och världsklass sa han. Jag bad Danne beskriva målet:

"det började med att fredde passade mig en bit utanför straffområdet, sen drog jag två man, sen kom en annan som jag drog och sen till slut drog jag målvakten och sen en lätt tåfis stolpe in".



Bloggen vill hylla mackan, han är värd det efter alla dagens mackan. Vi hyllar honom med en grekisk flagga, färskt fotograferad från Kreta. Vi kan stolt meddela att mackan skrivit på nytt kontrakt med bloggen. Vi får fortsätta att publicera 10 % av alla grodor som kommer ur hans mun. Dagens mackan kommer fortsätta i bloggen. Det är vi oerhört glada för. För det kommer mackan få en nybakad muffins.

Baka muffins och ha mustasch är ingen bra kombination. Det är omöjligt att säga att all smet användes till formarna. Med glasyr hängades från mustaschen var det bara att erkänna och dela med sig.



Mackans kontrakt innehåller en muffins, kanske fyra......

Karneval
Karnevalståget 2010 bjöd på några fina bilder


E det Robin A´s nummer?


....de drev med askan


....de drev med Anna Anka


.....systembolaget



Ronny

I fredags tog Sandby en poäng mot Löberöd, det var inget att fira. Istället firade vi vår största supporter. Ronny Landin fyllde 50 år, det firade han med sin bror Bengt i Löberöd. Ronny missar aldrig en seriematch. Innan matchen sjöng hela laget för Ronny och gav honom en present. Herrlaget gratulerade Ronny, önskade honom en bra födelsedag och tackade för det stora stöd han ger oss. Han är en riktig supporter!


Ronny i sin 50årspresent, egen matchtröja


Landin 50

Dagens mackan:
Mackan satt i trädgården, nersjunken i en träsoffa med sköna dynor. Några meter till vänster om mackan stod en dam med en korv i handen. Hon flyttade den i luften för att väcka uppmärksamhet, det var tänkt till hunden som satt bortom mackan, på gräset bredvid soffan. Hunden flyttade huvudet efter korven, likt publikens huvud på en tennismatch. Huvudet följde korven identiskt. Men Hunden var inte ensam. Mackan såg nog inte hunden bakom sig. Han gjorde nämligen samma som hunden. Han följde varenda centimeter korven flyttades i luften. Det slutade med att alla skrattade så vi grät........och det blev hunden som fick korven.


0-0

Löberöd var inte intresserade av att skriva om sig själv i bloggen, de ville inte passa på att skrämma oss i seriens bästa bloggg. Men skriva anonymt som "lifare" att bloggen inte är ödmjuk är mer Löberöd-style. jag ska säga att bloggen är ödmjuk och har respekt för Löberöd. Bloggens lever efter mottot: Kärlek, ödmjukhet och Fredrik Jensen.

Det var en härlig fotbollskväll igår. Fint väder, sveriges bästa gräsmatta, mycket folk, mysig anläggning, tuff match och ....................Fredrik Jensen.

Första halvlek
Vi började helt ok faktiskt, det var jämt i närkampsspelet, men vårt snabbare spel skapade några farligheter, eller halvchanser. Tyvärr var vi inte på rätt plats och hungriga nog för att skapa tillräckligt farliga lägen för att göra mål. Så fortsatte första halvleken, men ju längre den gick ju mer överlägsna blev Löberöd i löpningar och närkamper.

Andra halvlek
Vi gör faktiskt en bra andra halvlek. Under hela matchen var vi lite trötta, sega och inte 100-procentiga i varken huvud, hjärta eller fötter. Men i andra halvleken hade de en målchans och vi kanske 10-15 stycken. Vi hade 5 farliga nickar på hörsnspecialisten Pålsen mackor. Måns hade en touch i stolpen efter Joels magnifika Xavi-pass. Conne hade en handfull inbryt från kanten och några till ahde avslut. I andra halvlek borde vi gjort mål. men idag var vi inte hundra och Löberöd gjorde en fin match.

Matchen
Jag ska vara ärlig och säga att jag tycker Löberöd var bra, det menar jag. Deras målvakt var grym, mittbackarna slet kopiöst, innermittfältarna skickliga och anfallaren var grym på att suga in bollar. Den lille anfallaren sprang som fan. De gillar inte anfallsfotboll, nä de hatar att anfalla. Men Löberödsspelarna sprang flera mil var och gav sig aldrig. Då tar man poäng, framförallt på hemmaplan. Löberöd är ett bra mittenlag. Idag kom ingen i vårt lag upp till 100 %, och då kan Löberöd sno poäng från oss. Vi gjorde en bra andra halvlek, det borde givit vinst. men avsluten för dåliga och Löberöd för bra. Därför 0-0.

+
Publiken. Det var 28 stycken på plats som hejade på SSIF. Det tackar vi för, det stödet på bortaplan är grymt.

-
Deras hårde anfallare fick frispark emot sig och sa: Det är bara för att det är jag! Vem fan e du kan man undra......

Bäst i blått:
Löberöd var blåa och bäst var deras målvakt, sen kapten, sen skallige anfallaren. men bäst i vitt då? Nja, svårt där. Jens höll sin fjärde raka nolla, Joel vann alla närkamper och slog en grym pass till vår farligaste chans. De får matchen plus.

Framtiden:
Förutom Lundakarneval och SK8, så är det taggning för många träningar och matcher på kort tid. Det ska bli fantastiskt kul. Vi är kvar i serieledning, men vill dryga ut den den närmsta tiden. Det var ödmjukt sagt. Ä L S K A SSIF............ å Fredrik Jensen

Löberöds IF

18:45 ikväll, Löberöds IF - SSIF

Det är tråkigt att meddela att Löberöd inte vill delta i SSIF´s blogg, de har ju Fredrik Jensen i TFF. Den undanflykten fungerar alltid. Istället kommer jag presentera allt jag vet om Löberöd:



Mitt Löberöd - detta vet jag:

* Det bor ca tusen personer i byn
* 93 % av Löberöd ligger i Eslövs kommun, 7 % i Höörs kommun
* Deras hemmaplan heter Ölyckevallen
* Deras tränare Ingemar Malmström har varit tränare i SSIF för cirka tio år sedan
* GOF´s tränare Patrik Lundberg gjorde succé i Löberöd för några år sedan (ska kanske bli staty i centrum)
* På 6 matcher har Löberöd gjort 5 mål och släppt in 6 stycken
* Omklädningsrummen är väldigt små
* Deras arena är väldigt mysig
* Deras plan brukar vara mycket bra
* Trelleborg anfallaren Fredrik Jensen har våra 85-86or mött i Löberöds J,U och A-lag
* Fredrik Jensen är stark, snabb och har näsa för mål
* Söker man på Löberöds IF på Wikipedia får man ett svar: Fredrik Jensen

Det ska bli jävligt skoj att komma till Löberöd ikväll, vi ska ta tillbaka serieledningen. Men det kommer bli väldigt svårt. Löberöd har gjort nästan ett mål/match och släppt in exakt ett mål/match. De verkar spela en väldigt snål fotboll. De ligger under mitten i tabellen men att bara ha släppt in sex mål är näst bäst tillsammans med Dösjebro och Lunds BOIS. Fem av Lunds BOIS insläppta kan de skylla oss för. Nu är det ett nytt defensivt lag vi ska få hål på. Det är tråkigt och svårt att spela mot ett lågt försvar, det gjorde vi på träningen igår. Men vi vet hur det ska dyrkas upp, och den tändningen som jag redan känner fast klockan bara är 7, filmjölk i mustaschen och katten gnäller: det känns gott inför kvällen. Det ska bli skoj att spendera fredagskvällen i Löberöd. Jag tror på fint väder, vacker anläggning, bra plan, heltaggad SSIF, spelsuget SSIF och 3 poäng.

Vi vill ta tillbaka serieledningen, vi vill ge Parra en seger i sin första seniormatch som huvudtränare och vi vill kunna ringa till Fredrik och säga att det var många hål i Löberöds ost, det blev 3 pinnar.

Kommentarer från Löberöds gästbok efter förra matchen:
Ingemar Malmström (tränare): Bra match mot Teckomatorp där alla jobbar för varandra. Bra organisation i backlinjespelet som inte var så lätt eftersom planen och väderleken inte var så bra. Vi ligger rätt och Teckomatorp skapar inte så mycket på oss. Målet vi släpper in är mer en turspark. Anfallsspelet är stundtals bra. När vi lugnar ner oss lite kan vi få fram bra kombinationer. Det man önskar som tränare är att vi får en snabbare speluppfattning och kan alternera spelet på fria ytor, t ex spel bakom deras backlinje, men det kommer mot serieledaren på fredag. Vi ses på måndag.

Jensa (spelare): Jätte bra jobbat av alla igår!! Vi har en grym moral i laget,, alla jobbar verkligen hårt hela matchen,, en pinne är ett steg i rätt riktning!! Får vi försöka hålla i de mot serieledarna!!

Intressant att båda kallar oss serieledarna, det tyder på respekt, men också att de kommer kämpa lite extra, spela extra fult och vilja ta poäng extra mycket.

Den som kollar får se




Löberöds IF



Fotbollspanelen

Spanska cupfinalen och lite fotbollssnack med mackan och tom denna onsdag. Fotbollspanelen, samt duell i fotbollskunskap. Så klart bjöd Mackan på några dagens mackan också.

Fotbollspanelen


Vad kommer David Villa betyda för barca?
Mackan: Han kommer göra massvis med mål. Han om någon kan konkurrera om skytteligasegern.
Tom: Han passar bättre i barca än vad Zlatan gör, Zlatan e stillastående men får inga bollar att hålla i. Villa e snabbare och bättre i boxen.

Var kommer Zlatan spela nästa säsong?
Mackan: han stannar. Han vill vinna championsleague med barca, lämnar han e han välkommen till Real Madrid.
Tom: I barca, tidningarna hittar på bara för att de köpt Villa och de är missnöjda med Zlatan. De betalar inte så mycket som de gjorde för Zlatan om de bara ska ha honom en säsong. Lämnar han blir det City.


Mourinho verkar klar för Real Madrid, vad kommer det betyda för Real?
Mackan:
Han är en idiot som tränare, men samtidigt ett jävla geni. han lyckas alltid. Det känns som att Real har större chans med Mourinhos kunskaper.
Tom: Mourinho är sjukt skicklig, Real kommer vinna med Mourinho. han är en tränare som vill vinna matchen, lik Capello. Vill de spela en attraktiv fotboll är Mourinho inte rätt.

Vad tycker du om Hamréns landslagstrupp?
Mackan:
Riktigt tråkig landslagstrupp, men inte Hamréns fel. Sverige har inga roliga spelare längre. Jag gillar Berg, Dusan, Bajrami.
Tom: Backlinjen är ju bra, målvaktssidan också. Bra med offensiva ytterbackar. Mittfältet är bra, men fan att Anders Svensson är med, han e slut. Wernblom borde spela defensiv mittfältare. Anfallarna är flopp, Zlatan måste vara med. Goitom också. hamrén har i varje fall förbättrat landslaget.


Är Ballotelli en frisk fläkt eller ett problembarn?
Mackan: Problembarn, finns inget mer att säga.
Tom: Helt klart ett problembarn, men en grym fotbollsspelare. Han är en ny Totti.

Dagens mackan:

Mackan: Sverige har en tråkig VM-trupp

Programledare: vilket band dansar du helst till?
Tävlande: - Blender.
Mackan: - Sa hon bränder?

Mackan skrek; Jag e nere på 79 kilo nu
Jag o tom: Va?
Mackan: 87,9 menade jag.


Duellen
två män, tio frågor, en vinnare

1. I Vilket land är Gonzalo Higuain född?
Tom: Argentina 
Mackan: Argetina
0-0, rätt svar: Frankrike

2. Vad heter Hammarbys hemmaarena?
Tom: ---------------------
Mackan: Bajen Arena
0-0, rätt svar: Söderstadion

3. I fotbollsVM i år kallas Grupp G för dödens grupp där Nordkorea är svagaste laget. vilka är de tre övriga?
Tom: Nigeria, Argentina och Danmark
Mackan: Elfenbenskusten, England, Serbien
0-0,5 Rätt svar: Elfenbenskusten, Brasilien, Portugal

4, Vilken tysk skadade sig i FA-cupfinalen och missar sommarens VM?
Tom: Ballack
mackan: Ballack
1-1,5, rätt svar: Ballack

5. Vilket år föddes John Terry?
Tom: 1980, nej han är yngre..........1983
Mackan: 1976
1-1,5 Rätt svar: 1980

6. Från vilket land kommer Atletico-backen Tomas Ujfalusu?
Tom: Serbien
Mackan: Uruguay
1-1,5 Rätt svar: Tjeckien

7. Vilket nummer har Zlatan i barca?
Tom: 9
Mackan: 27
2-1,5 Rätt svar: 9

8. Vilket land spelar Jose Antonio Reyes för?
Tom: Spanien
Mackan: Spanien
3-2,5 Rätt svar: Spanien

9. Från vilket land kommer Sir Alex?
Tom: Skottland
Mackan: Skottland
4-3,5 Rätt svar: Skottland

10. Vad heter Arenan där Danmark spelar sina hemmamatcher?
Tom: Parken
mackan: Parken
5-4,5 Rätt svar: Parken

slutresultat: Tom: 5  Mackan: 4,5
Vinnare: Tom


Intervju med Rasmus Jönsson, Johan Eiswohld och Conny karlsson efter HIF´s seger i Svenska Cupen. Kul med speltid för Johan i a-laget. Hans grymma inlägg borde lett till en vacker assist, men Makondele var för dålig.

http://streaming.streamoco.se/?page=player&pid=2411&cid=2208&caid=144&rcaid=0&hideTop=0&hideRight=0&hideAd=0&tid=2&sid=17

Gamla rävar

Marcus Bengtsson, mest kallad Bengan. Han spelade i SSIF från barnsben till någon gång efter gymnasiet då han flydde landet (sandby). Han var högerback och hann med något a-lagsår innan han slutade. Han var med under den framgångsrika tiden när Fredrik Sundblad senast var i klubben. Bengans farsa var ledare och äldsta brorsan gjorde en sandbylåt som snart är upphittad. Bengan är aktiv bloggbesökare och snabb med beröm efter våra segrar. En äkta SSIF´are och varm person, här kommer f.d högerback, numera rockstar.




Namn: Marcus Bengtsson
Smeknamn: Bengtsson, Bengan eller Bengt. Nuförtiden lyssnar jag oftast till namnet Bänke. Med "Ä" såklart. "Jävla skåning", "Das little kinder" och "bonnjävel" är också vanligt förekommande, främst inom musikbranschen.
Ålder: Snart 24 bast
Bor: Fruängen, Stockholm, Sweden med utsikt över Segeltorps IPs gröna konstgräs.
Sysslar med: Jobbar som driftövervakare på ett läkemedelsföretag. Är alltså kollega med Homer Simpson (fast han jobbar ju på ett kärnkraftsverk). Annars är det en hel del tid som går åt att spela bas i Stockholms bäst rockband. Ledig tid ägnar jag gärna åt att åka skidor (på vintern) eller åt att gå upp på ett berg, ta en bild och sedan gå tillbaka igen.
Spelade i SSIF mellan åren: Oj, ja när kan man ha börjat. Tror det var 1994/1995. Slutade gjorde jag efter kvalet 2005.
Position: Back. Höger, mitt eller vänster.

Vilken är din största framgång i Sandbytröjan?
Kommer inte ihåg vilket år det var, men det var ett år då vi kom delad trea i Öresundsbro Cup (efter 2-1 förlust mot IFK Göteborg), helgen efter kom vi trea i Romelecupen och så tror jag att vi kom tvåa i Sandbycupen samma vinter.
Även matcherna mot IFK och GAIS i Gothia Cup som i allafall är roliga att ha med i bagaget.

Har du nått personligt rekord/merit i Sandbytröjan?
Tror att jag gjorde 14mål i fotbollskolans uppvisningsmatch på vallen. Då insåg folk min enorma talang och jag fick skriva kontrakt med P-86laget.
Har även gjort världens troligen mest menigslösa språng-nick någonsin. Det var i en match mot FC Ajax i "brocupen". Jag var försvarspelare och var helt fri inom 10-tals meters omkrets och kunde egentligen lungt tagit ner bollen, eller bara släppt den till målis. Men nä. Jag rusade fram och gjorde en språng-nick som förmodligen gick ut till deras inkast eller något.

Vilket är ditt bästa SSIF-minne?
Förutom det som jag svarade på framgångsfrågan, så får jag nog säga Gothia Cup och den där cupen i Danmark som bl.a innehöll brottningsmatch mellan Sundis och Westeson(?) med Johan Jönsson som dommare. Framför allt var det det sistnämnda som var oerhört underhållande.
Och för att inte tala om Hansas psykning mot en englsk spelare som skulle lägga en hörna i en match mot oss. Har för mig att Hansa gick på linjen och gick i vägen för spelaren.
Och självklart stämningen i och kring laget, framför allt under förra Sundis-eran. Inklusive själva träningen, trotts att jag inte är mycket för träning. (Fjäsk för att få fribiljett in i A-truppen vid en ev comeback?)

Blir det comeback i SSIF?
De senaste månaderna har jag känt en stark längtan efter att åter lira med laget. Så jag öppnar absolut för en comeback. Dock är det i dagsläget lite långt att pendla till Sambi ett par ggr per vecka. Så det får väl vänta tills att man uppfunnit teleportern eller till en ev. återflytt till Skåne.
Så vidare inte Olle kan få till ett sponsoravtal med Malmö Aviation förstås.

Tränar du nått nuförtiden?
Javisst! Ett par gånger om året tar jag på mig mina Adidasskor som Jens var med mig och köpte på Löplabbet, Kungsgatan en ruggig höst/vinterdag.
Har även skaffat mig årskort på gym vid ett par tillfällen. Vilket har lett till extremt dyra träningspass som landat på omkring 500:- styck eftersom jag gått dit tre-fyra gånger första veckan. Sedan har jag insett att gym inte är något för mig.
Tjejen, som sysslar med Ultradistanslöpning (lopp som är 42+km), väckte mig här om eftermiddagen(jobbar natt) och sa att hon anmält mig till Göteborgsvarvet. Nu var jag i och för sig ute och sprang 7km för någon månad sedan så det ska nog vara lungt. Siktar på att klara det under 02:24:00. Återkommer med resultatet.
En eloge till henne förövrigt som idokt orkar med att försöka locka ut mig på en träningsrunda med konstens alla medel.
Annars får jag väl mest träning på vintern när jag åker skidor. Vilket jag gör så ofta jag kan.

Följer du hur det går för SSIF?
Måste erkänna att det varit skralt med det under de senaste åren. Har dock alltid försökt se någon match i samband med att jag varit nere på besök. Men sedan Februari har jag varit inne på bloggen dagligen. Och så har jag bokat en ståplatsbiljett till matchen den 28 Maj mot Löberöd.

Hur ser ditt SSIF-dream team ut, från de åren du lirade?
Målvakt: Jens
Backlinje från vänster: Jag, Nico, Franke, Pär Glantz.
Mittfält från vänster: Anders Henriksson, Mackan, Mange Svensson, Niklas Månsson
Anfallare: Conne, Calle
Bänken: Bure, Andreas Westeson, Challe, Kiuru, Mattias Ramsbjer, Mansfeld


PS. Avslutningsvis undrar jag om någon har en SSIF t-shirt att låna ut till när jag ska springa Göteborgsvarvet? En sådan där som man brukade ha på uppvärmningar/träningar vore fint! Ds.



Lindh söker ensam mamma

Lindh, snart i TV3

Lindh har sökt till Robinson, men kom inte med. Lindh har säkert sökt till Paradise Hotel och Bonde söker fru också. Men nu har han bestämt sig för en mamma, men han vet inte vem han ska välja. Det är snart premiär för Ensam Mamma Söker, det är hög tid för singelkillar i Sverige att försöka få en tv-dejt med en av mammorna. Nu har Lindh vänt sig till bloggen för att få hjälp. Läs om de sex mammorna och rösta i kommentarer, vem tycker du Lindh ska försöka dejta i sommar?

1. Petra

Namn: Petra
Ålder: 25
Ort: Tenhult
Yrke: Personlig assistent
Barn: Lowa, 6 år, Willy, 4 år.
Intressen: Älskar inredning, att få folk att känna sig välkomna hos mig. Gillar också att styrketräna och att sticka.
Drömkillen: En charmig, glad och spontan kille som är bra med barnen men som samtidigt är min bäste vän.

2. Lindsey

Namn: Lindsey
Ålder: 34
Ort: Göteborg
Yrke: Ekonom
Barn: Isaac, 10 år
Intressen: Älskar att träna, laga mat och dricka vin med vännerna. Åker gärna snowboard på vintern och båt på sommaren.
Drömkillen: En kille som är sig själv och kan ha roligt. Någon jag kan ha förtroende för, men samtidigt festa till det med.

3. Jill

Namn: Jill
Ålder: 37
Ort: Linköping
Yrke. Merchandiser
Barn: Vidar, 10 år, Embla 7 år och Karin, 3 år
Intressen: Mina barn är mitt största intresse. Har också gått kurser i kroppsvård och gillar design, mode och att träffa mina vänner.
Drömkillen: Det är de inre egenskaperna som är viktigast. Han får gärna vara humoristisk, varm, omtänksam och trygg.

4. Emma

Namn: Emma
Ålder: 23
Ort: Malmö
Yrke: Undersköterska
Barn: Vilde, 2,5 år
Intressen: Allt som har med 50-60-tal att göra, jag älskar rockabilly. Har dansat i cirka 16 år och när jag är barnfri träffar jag gärna vänner och går ut på klubbar.
Drömkillen: En ärlig och pratglad kille som har lätt för barn och sin lekfulla sida kvar. Det vore roligt om han delade mitt intresse för rockabillykulturen.

5. Linda

Namn: Linda
Ålder: 35
Ort: Partille
Yrke: Receptionist
Barn: André, 16 år, Caroline, 8 år.
Intressen: Kampsport, har tränat mycket thaiboxning och jobbar på ett kampsportcenter. Tycker också om musik.
Drömkillen: En glad och stilig kille som är social och som gillar att pussas och kramas.

6. Josefine

Namn: Josefine
Ålder: 37
Ort: Uppsala
Yrke: Frisör
Barn: Iza 6 år och Cesar 5 år.
Intressen: Brinner för inredning, mode, smycken och resor. Thailand ligger mig varmt om hjärtat.
Drömkillen: En omtänksam och snäll kille som är stadig i sig själv och med båda fötterna på jorden. En kille som är lite busig ibland…

Hjälp Lindh att slippa singellivet. Rösta nu!


Vem blir den lyckliga som får denna man på besök?




Ny efterlysning

Marabou Polka är hittat, å smakat, å smakat, å smakat. Helt ok faktiskt. Hade en enorm chokladupplevelse igår, jag köpte ett Geisha på Netto i Lund som smakade oerhört mycket Geisha. Jag har aldrig fått så mycket Geisha i ett Geisha, riktigt krispig och krämig på samma gång.

Nu kommer nya erfterlysningar:

1

Apparat som kan spela in korta filmer, tillsammans med person som kan lägga in på datorn. Som läsare hoppas jag att du vill hjälpa till att ta bloggen till nya höjder. Vi närmar oss hundra läsare om dagen. Utan ett skånskt språkprov med Norrland tror jag inte att vi når hundra läsare. Men då behövs enkel filmutrustning, teknisk person och ett par gula stövlar med Norrland i.



2

VM-tips. Än så länge har tre tips kommit in. En senior, en junor och en hbk:are. En gamling också så har vi den perfekta mixen, nu hoppas bloggen att fler ur varje kategori vill vara med.


4 nya

Gert-Inges initiativ med nya namnskyltar i omklädningsrummet är uppskattat. Bilder i färg, inplastade med ens favoritlags klubbmärke i ena hörnet. Men på några skyltar står det rookie, vem ska sitta där?

Jo, två talanger från U-truppen ska träna med seniorerna sex gånger (två veckor). Där kom svaret. De ska byta om på en rookie-plats. Det känns som en spännande idé. Det är nyttigt för spelarna, de inspirerar övriga ungdomsspelare, det är bra att seniortränarna och seniorspelarna lär känna framtidsspelarna och att de lär känna oss. Detta är en fin belöning till talangfulla spelare, men också hjälp att ta nästa steg i fotbollskarriären. Först ut att träna med a-laget i två veckor är Sebastian "björka loge" Persson och Adam Lindahl. Om en timme gör de sin första a-lagsträning. Bloggen har tagit ett snack med båda två inför kvällens träning:


Sebbe boxas

Namn: Sebastian Persson
Ålder: 18
Bor: Lund
Familj: Mamma, pappa en låssemamma och en låssepappa :P och 6 systrar.
Pluggar till: rörmockare
Position: vänsterback
Favoritlag: Barca
Nämn en världsspelare som du har samma position och spestil som (och nämn era gemensamma styrkor):
har fan inte bra koll på positioner och sånt, men tar Puyol för jag diggar hans frilla. Mina styrkor är att jag inte ger upp och att jag är fysisk och bra vänsterfot. 
 
 
Ni ska träna med seniorerna i två veckor, hur känns det?
- Det känns jävligt skoj. Det är ju ett tecken på att man har gått fram i utvecklingen och att man har fått ögonen på sig.
 
Vad ser du mest framemot med att få testa a-lagsträning?
- Att mäta mig med de lite äldre grabbarna och utvecklas mer som spelare.
 
Vad hoppas du lära dig under dessa sex träningar?
- Att spela lite mer moget och ta rätt beslut oftare.
 
Vad tror du den största skillnaden kommer vara jämfört med juniorfotbollen? 
- Tempot och den fysiska delen i tex närkamper.
 
Hur tror du denna tvåveckors-uppflyttning kommer påverka din utveckling?
- Jag kommer helt säkert att ha blivit bättre på något, sen blir man ju inte expert på de 2 veckorna. Jag säger som Jhonny att det tar 10000 timmar för en att bli expert på något! Men jag tror absolut att jag kommer utvecklas.


Lai o Adam

Namn: Adam Lindahl
Ålder: Fyller 17 i juni
Bor: Södra Sandby
Familj: Mamma, pappa och 2 äldre brödrar
Pluggar till: Jag ska gå ekonomi i 2:an så något inom det kanske.
Position: Innermittfält
Favoritlag: Barcelona
Nämn en världsspelare som du har samma position och spestil som (och nämn era gemensamma styrkor): Xavi säger jag väl då. Jag vågar hålla i bollen tills jag hittar någon att spela och kan slå bra bollar igenom backarna. 
 
 
Ni ska träna med seniorerna i två veckor, hur känns det?
- Det känns kul och spännande

Vad ser du mest framemot med att få testa a-lagsträning?
- Ska bli roligt och se var nivån ligger jämfört med U och J-laget.

Vad hoppas du lära dig under dessa sex träningar?
- Jag hoppas kunna lära mig mycket av allt i stort sett.

Vad tror du den största skillnaden kommer vara jämfört med juniorfotbollen?
- Jag tror fysiken är tuffare jämfört med juniorfotbollen

Hur tror du denna tvåveckors-uppflyttning kommer påverka din utveckling?
- Jag hoppas kunna lära mig mer hur spelet fungerar som jag kan ta med mig till kommande U-matcher

Idag gör Tom riktig comeback. Han är skadefri (kanske). Bloggen har snackat med honom också inför kvällens träning.



Efter förra veckans läkarbesök fick du godkänt att testa träna för fullt, hur känns det beskedet? 
 - Det känns otroligt skönt. Har varit borta till och från i över ett år så skönt att kunna träna igen.
 
Tror du att ljumskarna håller nu?
 - Ärligt talat är det svårt att tro på när jag har haft problem så länge nu men det känndes inte i veckan så kan ju hoppas. Mycket dans i niclas vardagsrum i helgen men hoppas inte det har gjort någon skada.
 
Vad är det bästa med att vara tillbaka i träning?
 - Att få lira boll och träffa alla goa gubbar igen. Sen ska det bli skönt att komma i bättre form. Har blivit ganska försoffad efter ett år framför tvn. En liten kula på magen börjar visa sig.

 Hur känns formen?
 - Nja den är ju inte den bästa. Lite fotboll känns det som att jag har kvar i kroppen men timing, tempo, närkamspspel, kondition......ja det mesta måste förbättras. Men ska träna hårt så hoppas jag att det kommer tillbaka om några veckor eller månader. Om bara skadan försvunnit helt så att jag kan lira boll så kommer det av sig sjölvt hoppas jag på.
 
Vad behöver du förbättra/hitta tillbaka till för att bli a-lagsaktuell?
 - A-lagsaktuell vet jag inte om jag blir. Det är grym konkurrens och a-laget har hittills bara förlorat en match och leder serien som ni vet, så det blir ritkigt tufft. Men om jag ändå skulle ha någon chans är det främst timing, tempo, balans, snabbhet och närkampsspel som jag behöver jobba med. kanske finslipa passningsspelet också. crossbollarna i tisdags blev rätt sneda.
 
Vilken målsättning har du med fotbollen denna säsongen?
- Framförallt att bli helt frisk och hitta formen igen. det är den främsta målsättningen. Sen är det klart att jag hoppas på att få lira matcher också men om jag kan hålla mig frisk får jag ju säkert chansen att lira lite tillsammans med brorsan i U-laget osså
 
Du har spelat på många positioner, vilken position vill du spela på i vårt 4-3-3-system?
- Min favoritposition är såklart innermittfältare. Där får jag mycket boll och det händer saker där hela tiden. Jag kan snacka skit med motspelare och domare också. Lite extra tändvätska. Så jag kommer försöka bevisa att jag ska spela där. Sen är det helt klart tuff konkurrens på alla positioner men kanske framförallt där. Finns många innermittfältare i föreningen. Offensiv ytterback i det nya spelsystemet verkar också riktigt kul. Nästan lika kul som innermitt så någon av dessa positioner hoppas jag klart på.

Mackan är tillbaka ikväll efter sin skada. Härligt härligt med fyra "nya" ikväll. Bloggen har snackat med mackan också.
Hur var den nya affären Stil i Lund?
- Där var en het brud.

G-A

Tro det eller ej, men jag har gått i skolan. Tro det eller ej, men vår gympalärare sålde gräddbullar efter lektionerna. Tro det eller ej, men vår gympalärare vann nyligen 15,5 miljoner kronor. Han är travexpert och sandbybo. Den kombinationen gör att han är experttippare i Aftonbladet. 

Läs om honom nedan (givetvis hoppas bloggen att han svarar på våra frågor till Sandbys stoltheter (och kanske sponsrar herrlaget)).


http://www.aftonbladet.se/kampanj/datumlotteriet/article7127702.ab

Han, är Göran Andersson. Han kallas G-A. Han var min glada och härliga gympalärare på Killebäckskolan i årskurs 6. Han var väldigt uppskattad. Som ni kommer förstå i den länkade intervjun är han en riktigt skön typ.




Göran  
G-A

 


Party

Igår var det lagfest. En mycket trevlig kväll med grabbarna. Alla ska ha tack. Här kommer lite bilder från kvällen.................................


Jens, Robin, Mange och Sandby överlägset i sexans seriefinal


Tom och Sandby överlägset i sexans seriefinal


Lai, Sandby överlägset i sexans seriefinal och Eric


Sandby överlägset i sexans seriefinal och Mange


Sandby överlägset i sexans seriefinal och Anders gör fotbollsquiz


Fotbollsquiz


Tias, Sandby överlägset i sexans seriefinal och Jeppa


Snapsvisa (utan snaps)


Månsson och Sandby överlägset i sexans seriefinal


Wendt och Sandby överlägset i sexans seriefinal


Körvgrillning


Sandby överlägset i sexans seriefinal, Anton, Wendt å jenzen


Grillmästar-Lai, grillskolkar-mange å party-jeppa


Måns i lånade tofflor


Mange å jao


"Din korv e konstig mange"


Party


Jeppa


Tias å Lai


Kung i baren


Oktay, Sandby överlägset i sexans seriefinal och Håkan


Feeeeest


Målvakterna


Greken


Tommy, Lai å Rolle


Partyyyyyyyyy


Bolt


Robin och Sandby överlägset i sexans seriefinal


Rock


Bandet


Kvällen avslutades med.........Stille


......dagen efter

"Sandby överlägset"

För tio år sedan var Calle med i tidningen senast, han var stor höjdhoppartalang. Jag tror han tagit 1,91, och det skapade rubriker. Sen kom Linus Thörnblad i vägen för Calles OS-satsning. Han valde fotbollen, nu har talangen blommat. Efter Lunds BOIS-matchen kunde inte pressen missa hans hattrick. Skånskan säger: "Sandby överlägset i seriefinal". "Tremålsskytten Carl Öster sänkte Lunds BOIS".

Det var länge sedan SSIF var i tidningen, eller länge sedan herrarna var där rättare sagt. Damerna har varit med, den stora ungdomssidan syns ibland, framgångsrika friidrottare, Olle skriver om konstgräs då och då. Men herrarna........dessa dåliga herrar. År efter år av misslyckande. Äntligen är rubriken tillbaka: "Sandby överlägset". Under alla år av förluster och människors förakt har stoltheten alltid varit stor att tillhöra SSIF, men visst fan blir stoltheten större och halsen längre sånna här dagar.

Äntligen i pressen, äntligen medvind, äntligen en dunk i ryggen för vårt slit. Vägen är lång, den har precis börjat. En tidningsartikel är inget värt om vi missar avancemang, men visst kan en tidningsartikel vara hjälp på vägen.

Läs själv om oss, länken nedan leder dig till ett unikt ögonblick.................

.............. http://www.skanskan.se/article/20100513/SPORT/705139868/1057/*/sandby-overlagset-i-seriefinal


Jubel i Södra Sandby efter tremålsskytten Carl Östers 1-0-mål. Foto: Eric Bliding


























Ljungbyhed slog Pelagonija med 7-1 (2-1), i botten av denna serien sker det konstiga saker. Ljungbyhed är värda att ha poäng, nu förbättrade de sin usla målskillnad också.

Skål!

Talangen

Dan´ före dan´, kvällen före dimman. Imorn är det lagfest. I denna soffan är det relativt lugnt nu. Skittråkig hockey är över och 87 kilo grek och lugn byggare sitter och kollar på grannfejden. Imorgon kommer denna soffan fyllas med glada fotbollsspelare och många tomflaskor.

Dagens mackan:
- Idag har jag ätit siba-glass på IKEA (han menade sia-glass)

- Han, Martin, på centralkiosken är alltid sur (han menade cetrumkiosken)

Nu över till veckans talang, Andreas Kullberg. Geni eller problembarn? Sandbys Guti, med en teknik och blick som få. Han är en stor talang som inte riktigt vill ta vara på den. Han ger publiken några äkta leenden varje match. Bloggen ger dig Andreas Kullberg, lika skön person som han är grym med bollen. Som nybliven lundabo tvekar han lite om sin fotbollsframtid. Han bör satsa på U-laget så han själv får upptäcka att det är bra miljö, å bättre kvalitet än J (även om Jdiv.2 är väldigt bra också).


Redig påg kägar körv

Namn: Andreas Kullberg
Ålder: 17
Trupp: SSIF J
Position: Innermittfält
Favoritlag: Real Madrid
Favoritspelare (och varför): Guti för ingen har sån känsla som honom (kanske pirlo)
Favoritmat: en stor grillad köttbit med potatisgratäng
 
Hur trivs du i SSIF?
- Jag trivs mycket bra !

Vad är det bästa med att spela i Juniorlaget?
- Stämningen i laget är underbar både på och utanför plan

Hur ser en normal träningsvecka ut i juniorlaget?
 - Tisdag:19,00-21,00 Torsdag:19,30-21,30 tror jag sen match till helgen

Hur kommer det gå för juniorlaget 2010?
- Förhoppningsvis bra men gått lite segt nu i början men det är ju en helt annan nivå om man jämför med föregående säsong

Vad är nyckeln till framgång för juniorlaget i år?
- Hålla bollen både på mark och mycket inom laget

Vad behöver laget förbättra för att ta ytterligare kliv framåt?
- Att våga hålla i bollen och inte slå den avgörande passen för tidigt

Vilka är dina styrkor som spelare?
- föredrar inte att prata om mina egna styrkor men blicken för spelet, skottet och tekniken

Vad behöver du förbättra som spelare?
- viljan och att fortsätta jobba i motgång

Vilken är din personliga målsättning med fotbollen 2010?
- att förbättra jobbet i motgång och viljan

Vad ser du mest framemot med fotbollsåret?
- Italien så klart och att kanske även ta steget med J1 upp till div.1

Hur är känslan efter några seriematcher??
- Den är okej, träningarna flyter på mycket bra men vi har svårt för att göra mål och släpper även in lite för enkla mål

varför ska man kolla på juniorlaget i år?
- För att klubben har gjort en "satsning" och även för att vi spelar fin fotboll på marken

vad kan man förvänta sig av dig på sandbyvallens gräs 2010?
- Ett enormt slit för att hjälpa laget att plocka hem tre pinnar efter slutsignalen

U-laget är en viktig utvecklingsmiljö för dig och ett bra skyltfönster. Tror du på mycket spel för dig i U-laget i år?
- nja vet inte riktigt, är inte mycket för att spela där. En topp match i J1 är bättre kvalité än B-laget

När får vi se dig ta på a-lagströjan?
 - När tränaren slår en signal och behöver nytt folk på mittfältet

Vill du spela i Sandbys A-lag i framtiden?
- Det är ju klart men vi får se hur det blir med det, pendlingen osv

Följer du a-laget?
 - inte IRL men via ssif.blogg.se


En kväll av stolthet

God morgon världen, det är vår dag idag. Det var enkelt att gå upp halv nio idag. Kroppen visar tydligt att det var match igår, leendet visare tydligare att det blev seger igår. 5-0 mot serieledarna, nu är det vi som toppar tabellen. Det var en härlig höstkväll på Sandbyvallen med en gräsmatta som inte är värd att ligga på Sandbyvallen. Igår var hjärtat större än allt, vi gjorde vårt till hundra procent. Vi spelade för bra för att gnälla på plan och domare.

Första halvlek
Vi har inlett slött de senaste matcherna. Idag brann det i allas kroppar från början. Alla tio utespelarna vann sin första närkamp, tog löpningar och gick fram två meter istället för att backa en. Vi vann kampen och utnyttjade ett bra spionjobb att attackera längs kanterna. En bit in i matchen kom Robin a runt på sin vänsterkant och spelade snett-inåt-bakåt till Calle som behärskat placerade in 1-0. Första halvleken fortsatte med att vi spelade varierat, kämpade kopiöst och skapade målchanser. Vi hade två bollar som studsade på mållinjen och två bollar som touchade BOIS-armar (inte målvaktens) i deras straffområde. I halvlekens sista minut kom en höjdboll in i deras straffområde, Joel gick modigt in i duell med målvakten. Bollen landade hos Calle som behärskat satte 2-0. Avspark, hemåtpass, sen var halvleken slut. Skönt med 2-0-målet!

Andra halvlek
Vi kändes inte lika heta i början av andra, lite nervösa kanske. Allt gick så jäkla bra första 45. Vi var en meter ifrån dem i början, men de skapade aldrig något farligt. Det är tur att vi spelar grym fotboll i år, ett världsklass-anfall senare stod det 3-0. Vackert från början, robin a till månsson på sutet. Inlägg och enkel bredsida. Nu släppte nerverna, vi spelade ut hela registret. Snabbt kom både 4-0 och 5-0. 4-0 var återigen assist av Robin A, denna gången var det Joel som attackerade första stolpen och plaerade in bollen. 5-0 var en grym Pålsson-hörna som Calle omarkerad tryckte in mellan benen på målvakten. De återstånde 20 minutrarna fortsatte vi spela offensivt och jaga fler mål. Vi var pigga och älskade att vara på Sandbyvallen igår kväll. Det var njutning i 90 minuter.

Matchen:
Att spela så bra, att vinna med 5-0 mot serieledarna, att alla vara 100procent taggade och med i huvet hela tiden, att vinna på Sandbyvallen, att leda serien. Det är detta fotboll handlar om. Detta är detta som skapade en kväll med mycket stolthet. Ett bra lag har lite flyt också. 2-0 kom i första halvlekens absoluta slutskede, ologiskt eftersom sista kvarten i första var vår sämsta kvart i matchen. Det var skönt att gå in till pausvilan med 2-0. 3-0 kom efter tio minuter i andra, de tio minuterna kom vi heller inte upp i den press och tempo som vi önskade. De två målen gav oss den styrka och självförtroende som vi behövde för att punktera matchen.

+
När vi kom till samlingen låg ens matchställ fint vikt på sin plats, med matchtröjan hängandes på kroken. Proffsigt! Stille sa det var han, det tackar vi för! Gert-Inge ska ha fett tack för de nya namnskyltarna, väldigt vackra.

-
Där satt en herre i basker på läktaren och skrek de sista fem minuterna. "Fyran har två gula", var det han fokuserade på.

Bäst i blått:
Denna matchen är alla värda ett personligt omdöme:
Jens - trots färre revben än vi andra, skapade han trygghet med snack och säkra ingripande
Nicolai - Släppte inte en jävel över bron, 100procentig och offensiv
Anders - Starkt att redan vara tillbaka efter näsbrottet, han var ännu grymmare än masken. Stensäker och lugn med bollen
Davve Jö - Fantastisk första halvlek, tröttnade lite i andra. Pigg var han säker, hård och offensiv.
Mange - Farligt vapen med precisa hörnor, vann nickduellerna mot deras nickspecialist, svårpaserad.
Joel - Hans rutin var viktig, vann alla närkamper. Fixade 2-0 och gjorde 4-0.
Månsson - Överlägsen fysik, myket viktig, målgörare igen
Robin A - Magi på vänsterkanten, 3 assist.
Calle - Spelade med stort hjärta, nickstark. Säker avslutare, 3 mål är fantastiskt.
Conne - Kämpade oerhört, livsfarlig med sin snabbhet, stackars deras vänsterback. Bra inbryt och inlägg.
Håkansson - Bra inhopp, säker back, stark, snabb och vårdad med bollen.
Jeppe - Kämpade och hade mycket boll. Ett tungt distansskott och en vacker kapning.
Eric - Vann alla sina dueller, skapade några chanser, tyvärr inte målskytt.
Davve jo - Fortsatte Robins A´s lek på vänsterkanten. Kämpade hårt, kunde blivit målskytt.

Som ni förstår på min spelarkritik var alla fantastiska idag, bra fötter och gigantiskt Sandby-hjärta hos alla. Men ska jag utse dagens plus går det till Robin A. Ganska kass vänsterback i några år, nu bjuder han på fotbollskonst på vänsteranfallet. Vår messi gjorde 3 assist igår. 

Framtiden:
Nu blir det några dagars ledigt (lagfest imorgon). Sen är det u-lagsmatch på söndag, en veckas bra träning och match mot Löberöd nästa fredag. Fotboll e kul, det går bra nu..........

Gert-Inges ord:
I glädjen efter matchen var Gert-Inge tvungen at ändra på det. Han sa till mig att jag hade matchens bästa kommentar. Jag slog upp en boll 20 meter ifrån Calle och skrek: " håll i den Calle". Calle sa inget, han e nog van.
 

många säger.....

Jag säger......
...att det ska bli underbart med seriefinal på Vallen ikv. Vädret ger stora förhoppningar på en fullsatt hemmasektion på den högra läktardelen.

John Pohlman säger........
....regn och 9 grader över Södra Sandby ikväll, han säger också att det ska bli uppehåll och elva grader på lagfesten på fredag. Sommarväder ju.

Patrik Lundberg säger.......
....att han vill att Everysport ska ta fart. Menar han att Nyhlén ska snacka igång serien? Patrik Lundberg är GOF´s fantastiske tränare, han säger så här på Everysport: "Serien är nu i gång,ser väldigt intressant ut tycker jag.
Frågan är om man ska ge sig på att tippa hur serien slutar...
Jag tror att lagen som blir på platserna 1-6 är (utan rank) S Sandby,Teckomatorp,Lunds Bois, Maglasäte, GOF, Dösjebro....på platserna 7-12 tror jag följande lag kommer att hamna (utan rank) Harlösa,T Hällestad, Pelagonija, Löberöd,Ljungbyhed,Bukten"

Jaha säger jag då.

Maradona säger.....
...att Cambiasso inte är med i VM-truppen. Då säger jag att vi kan räkna bort de som guldkandidat. Fast anfallsuppsättningen imponerar: Lionel Messi, Gonzalo Higuaín, Sergio Agüero, Diego Milito, Carlos Tevez, Maxi Rodriguez. Gårdagskvällen var fantastisk, vm-trupp efter vm-trupp offentliggjordes. Kul som fan, så klart kom Maradona in med Argentinas trupp efter deadline.

Toppmöte

Ettan möter tvåan, imorgon är det kvällsmatch på Vallen. Det väntas fin fotboll och grym stämning. Det väntas regn och bara 7 grader, det innebär att all publik samlas på läktaren och känslan av fullsatt infinner sig. Lunds BOIS har börjat imopnerande, de är serieledare efter 5 omgångar. Imorgon kväll hoppas en hel by att vi ligger etta. Jag har inte sett BOIS på många år, det ska bli kul att möta dem igen. Calles polare svarade på frågor innan seriestarten, nu bjuder bloggen dig på Lunds BOIS, snart bara näst bäst i serien.

Profilen
Namn: Carl Sjöstrand
Ålder: 25
position: Back/ mittfält
Favoritlag: MFF
Favoritspelare: Zlatan
Favoritmat: Pizza



Laget
Tränare:
Sonny Persson
Division och placering 2009: 6:a div 6 mellersta
Lagets stjärna: lagmaskinen, svensk som jag är vågar jag inte höja någon till skyarna.
Lagets buse: Någon av våra britter...
Lagets lirare: Anders Fex

2010
Vilken är lagets målsättning 2010? Ta steget upp i 5:an
Vilken är er nyckel till framgång? Har material till att vinna serien enligt mig men behöver nog lite mer vinnarskallar. Hoppas jag får käka upp det uttalandet och att vi krossar allt motstånd!
Vad förväntar ni er av matcherna mot SSIF 2010? 6 poäng
Varför ska man följa er 2010? För att vi kommer förhoppningsvis ge er en ordentlig kamp om seriesegern.
Hur är känslan i er trupp inför seriestarten? Bra
Vilka lag blir topp tre i år? BOIS, Sanby & Dösjöbro
vilka lag åker ur? GOF & Bukten



ssif.blogg.se hälsar Lunds BOIS och publiken .............och bra domare, välkomna till Sandbyvallen imorgon!

VM-tipset

Om en månad börjar fotbolls-VM. Sverige är inte med, men det gör ju inget eftersom
Svennis och Lagerbäck är med. Not. VM blir inte lika roligt utan Sverige,
men nu ska vi göra VM lite roligare. Bloggen startar VM-tipset. Var med och tippa
hur VM-matcherna går. Senast 3 juni måste jag ha dina svar, mejla till [email protected].
Regler ser du nedan. Har du problem att kopiera över nedanstående till din mejl i normalt snitt, så säg bara till
så mejlar jag över dokumentet. Eftersom detta är ologaligt kostar det inget (jo, 50 kr, men säg inget).
Vinnaren blir rik! Lycka till! var nöjd om du kommer tvåa.

Njut av den fantastiska VM-låten medan du tippar!
 






VM-TIPSET 2010

 

Grupp A                  Resultat                                    Grupp E                     Resultat

 

11/6                                                                                                 14/6                                                

Sydafrika-Mexiko                         -                                                   Holland-Danmark                     -          

Uruguay-Frankrike                        -                                                   Japan-Kamerun                         -                      

 

16/6 & 17/6                                                                                     19/6

Sydafrika-Uruguay                       -                                                    Holland-Japan                          -

Frankrike-Mexiko                         -                                                    Kamerun-Danmark                  -

 

22/6                                                                                                  24/6

Mexiko-Uruguay                           -                                                    Danmark-Japan                        -     

Frankrike-Sydafrika                     -                                                    Kamerun-Holland                    -

 

Grupp B                                                                        Grupp F

 

12/6                                                                                                  14/6 & 15/6

Sydkorea-Grekland                       -                                                    Italien-Paraguay                       -

Argentina-Nigeria                          -                                                    Nya Zeeland-Slovakien            -

 

17/6                                                                                                  20/6

Argentina-Sydkorea                      -                                                    Slovakien-Paraguay                 -

Grekland-Nigeria                           -                                                    Italien-Nya Zeeland                 -

 

22/6                                                                                                  24/6

Nigeria-Sydkorea                           -                                                    Slovakien-Italien                     -

Grekland-Argentina                      -                                                    Paraguay-Nya Zeeland            -

 

Grupp C                                                                        Grupp G

 

12/6 & 13/6                                                                                     15/6

England-USA                                 -                                                   Elfenbenskusten-Portugal         -

Algeriet-Slovenien                         -                                                   Brasilien-Nordkorea                 -

 

18/6                                                                                                 20/6 & 21/6

Slovenien-USA                               -                                                   Brasilien-Elfenbenskusten        -

England-Algeriet                            -                                                   Portugal-Nordkorea                  -

 

23/6                                                                                                 25/6

Slovenien-England                        -                                                   Portugal-Brasilien                     -

USA-Algeriet                                   -                                                   Nordkorea-Elfenbenskusten      -

 

Grupp D                                                                       Grupp H

 

13/6                                                                                                 16/6

Serbien-Ghana                               -                                                   Honduras-Chile                         -

Tyskland-Australien                     -                                                   Spanien-Schweiz                       -

 

18/6 & 19/6                                                                                    21/6

Tyskland-Serbien                          -                                                  Chile-Schweiz                            -

Ghana-Australien                          -                                                  Spanien-Honduras                      -

 

23/6                                                                                                25/6

Ghana-Tyskland                           -                                                  Chile-Spanien                             -

Australien-Serbien                         -                                                  Schweiz-Honduras                     -



Frågor!

1. Vilka två lag går till final? (1p för ett rätt, 3 p för båda)

 


2. Vem vinner skytteligan? (2p)  

 


3. Vem får första röda kortet? (1p)  


4. Välj tre spelare som du tror kommer med i världslaget: (1p/rätt) 

     
5. Vem går längst, Svennis (Elfenbenskusten) eller Lars Lagerbäck (Nigeria)? (1 p) 

 

Reglerna är få och ytterst enkla.

Fyll i resultat och ha så MYCKET poäng som möjligt för att vinna.

1p: Rätt på 1,X,2 (ex Sydafrika-Mexiko, ni har 1-0 på matchen och den slutar 2-0, då får 1p för att man har rätt på matchen).

3p: Rätt på resultat (ex Sydafrika-Mexiko, ni har 1-0 på matchen och den slutar 1-0, då får man 3p).

Maximal utdelning per match: 3p!

Kostnad: 50 kr

Deadline: 3/6


Pris:
1:a plats: 60% av vinstpotten.

2:a plats: 30% av vinstpotten.

3:e plats: 10% av vinstpotten.


Ledaren efter tippningen av gruppspelsmatcherna vinner en ssif t-shirt. 


Mustaschkampen

Kampen är igång!





Kampen fortsätter!




Gör som ssif.blogg.se! Köp en mustasch och stödj kampen mot Prostatacancer!

efterlysning o söndagsfilosofering

Jag måste börja detta inlägg med två efterlysningar

Efterlysning 1: Marabou har två nyheter, passion och polka. Jag har ätit ett dussintal Marabou Passion, men jag hittar inte Marabou Polka. Är det någon som vet var det finns så snälla säg till. Fan om den fanns i lanthandeln i Stockamöllan, där körde vi ju förbi igår.


Efterlysning 2: Jag behöver någon form av filmkamera. Jag ska ge bloggen en ny dimension, intervjuer och annat ska spelas in på film. De cirka 70 olika läsarna varje dag är värda lite rörliga bilder om laget också. Problemmet är att jag varken har videoutrustning eller kunskap att spela in och lägga upp i bloggen. Jag behöver ingen avancerad videokamera, jag tror att man kan filma med digitalkamera. Det går kanske med mobil också. Det handlar bara om enkel filmning med ljud i cirka 3-5 minuter. Någon som kan ställa upp med utrustning och teknisk kunskap?

Jag påminner igen........
Några inlägg ner kan ni rösta på låtar till lagfesten på fredag. Hjälp till! Jag valde (självklart) hej hej Monika som min favoritlåt. Med så få som röstat just nu kommer den spelas en gång i halvtimmen. Vill ni det?

En del har undrat...........
Var gjorde jag mitt mål igår? här gjorde jag det..............................


Fotboll är ologiskt ibland........
När vi slog på tvn på parmiddagen igår ledde Barca med 3-0 och Real hade bara 1-1. Det såg ut att bli klart med guld till Barca. Men en stund senare hade barca panik (2-3), och Real hade gått ifrån till 5-1. Det kan svänga snabbt i fotboll. I helgen vann GOF över Dösjebro med 3-0 och Bukten slog Hällestad med 6-1. Oerhört oväntade resultat. De som var på plats tyckte kanske det var logiskt. Men som tidningsläsare var det ologiskt. Jag måste imponeras av GOF, det Nyhlén & co gör är grymt.

Fotboll kan också vara logiskt........
Chelsea vann nyss Premier League, de har den bästa och bredaste truppen i England i år. De gjorde 103 mål på 38 matcher och Drogba vann skytteligan med 29 mål. Oerhört logiskt och imponerande.

Nästa år dock..............
Då kommer Arsenal vara bäst, jag lovar er. De kommer också vara snyggast. Kolla de nya matchtröjorna nedan.


hemmatröjan


Bortatröjan






Ljungbyhed - Sandby 0-3 (0-2)

Det var årets längsta bortaresa, 45 minuter i bil är jobbigt för oss. Men vi klarade resan, vi kom samtidigt som deras planskötare. Vi gick runt och myste medan han jämnade planen. Jag måste säga att det var ett vackert och mysigt ljungvalla vi spelade på. Det var en typisk div.6 arena. Trance-musik, grillad korv, alkohol intagande hemmasupportrar och mysig inramning.

Första halvlek
Det började lite oinspirerat. Vi var lite slarviga och lata. Men återigen fick vi ett tidigt ledningsmål. Calle målnickade på ett vackert inlägg. Det gjorde att vi slappnade av i huvudet och började spela vårt spel. Vi skapade mycket framåt. Lite senare stod Jeppe fri i bortre deln av straffområdet och lyfte läckert in bollen i bortre krysset. Vi hade lägen att öka på ledningen, men 2-0 stod det i paus. De vände spel någon gång och försökte skapa genom långbollar på en ensam och halvsnabb anfallare. Annars var de mest intresserade av efterslängar, måste ha varit deras tränares enda uppmaning inför matchen.

Andra halvlek
Återigen skapade vi mycket, men tyvärr var sista touchen dålig och vi var alldeles för avvaktande i deras straffområde. Kylan och viljan i deras straffområde var för dålig idag. I mitten av andra kom 3-0. Mange slår fina hörnor, på denna kom Erik på bollen och tryckte in den framför mål. Det var bara för mig att vinkla in den med låret. Segern var klar. Vi fortsatte ha mycket boll och skapa, men mest halvchanser. Vi var inte heta i deras straffområde.

Matchen
Vi var det bättre laget, vi gjorde vad som krävdes. Men de dominerade i luftrummet. De hade säkert tio nickar på mål. Jens hade koll, men med lite flyt och nån vass anfallare kunde de skakat oss genom nått mål. Men de var för dåliga med fötterna. De kämpade, var fysiska, spelade taktiskt bra fotboll. Tyvärr var tekniken för dålig. Jag vill ändå påstå att de var bättre än Harlösa och Bukten. Ljungbyhed kommer ta nån poäng snart. Vi släppte till för mycket chanser idag. Vi spelade ok fotboll och kämpade bra. Men kylan i avsluten, fighten i luftrummet och noggrannheten i försvarsspelet var för dåligt idag

+
Deras målvakt, jäkligt bra fantamej.

-
Synd att vi inte passar på att spela ut och ösa in mål när vi hade alla förutsättningar att göra det idag.

Bäst i blått
Godkänt från alla. Joel vann sina nickdueller och hade några vackra inlägg. Jönsson sprang som fan och såg jävligt spelsugen ut. De får dagens plus.

Framtiden
U-lagsmatch på måndag, viktig träning på tisdag, sen en fullsatt Sandbyvall på onsdag. Då är det toppmöte. Tvåan Sandby mot ettan Lunds BOIS. Det ska bli jävligt roligt! På onsdag kväll ska vi vara serieledare.

Ljungbyhed

Imorgon är det dags för omgång 5. Vi ska till Ljungbyhed. Jag har ingen aning var det ligger, jag har ingen aning hur de spelar fotboll. De har noll poäng hittills. Men jag tror att vi kommer spela på en mysig skogsarena. Jag tror också att vi kommer möta ett lag som kommer kämpa sig blodiga för sina första poäng. Nervositeten börjar komma, det ska bli sjukt jävla roligt att spela match imorgon. Och vi hoppas på tre poäng. Här kommer en kort intervju med Ljungbyhed-Cornelia, inte speciellt rolig. Men att de tänker ta 6 poäng mot oss skrämmer lite.



Laget

Nyförvärv: Christopher Hedlund, Hampus Jönsson, Axel Loftan, Johan Waldow

Förluster: Pontus Wejsfeldt

Tränare: Ulf Heidfors

Division och placering 2009: Div 7, 2:a

Lagets Stjärna: Sam Peurell

Lagets buse: Torbjörn Lindau

Lagets lirare: Lars Jöner

 

2010

Vilken är lagets målsättning 2010: Mitten av serien

Vilken är er nyckel till framgång: Vår inställning

Vad förväntar ni er av matcherna mot SSIF 2010: 6 pinnar

Varför ska man följa er 2010: Ny bekantskap för serien

Hur är känslan i er trupp inför helgens match? Förväntansfull

Vilka lag blir topp tre i år? Har inga favoriter pga vi är nya i serien

Vilka lag åker ut? Ingen aning


På deras hemsida står träningstider, tisdagar och torsdagar 18:30-19. Ett tips är att träna längre än 30 minuter om man ska ta några poäng.

Det ska bli kul att möta Ljungbyhed, det har jag nog aldrig gjort. Ny by, nytt lag, ny livserfarenhet. 15:00 smäller det!

GLÖM INTE ATT HJÄLPA TILL MED PARTYPLATTAN! RÖSTA FRAM DIN FAVORITLÅT OCH DEN BÄSTA SKÅNSKA LÅTEN: GÖR DET NU I DET FÖRRA INLÄGGET!


Lagfest

Det zlatan kan göra med en boll kan Danne G göra med en dator. Nu har han fixat låtomröstning till bloggen. Hjälp herrlaget att få en roligare lagfest. Nästa fredag är det lagfest på PJV 33, förutom fotbollsquiz och korvgrillning är Pålsson DJ. Men han behöver låttips. Skriv ditt namn, välj en grym skånsk låt och din absoluta favorit(fest)låt. Sen skickas ditt bidrag till bloggens mejl. Sen sätter mange ihop partyplattan med de låtar som fått flest röster. Kom igen och delta. Ingen lyckad fest utan bäst musik.
Ditt namn

Skånsk låt

Favoritlåt



Lika som bär

Jenzen


Robben

Jag tycker du ska ta en titt i Harlösas blogg, där finns ett fantastiskt referat från vårt möte i söndags. Deras bloggskrivare, anfallsstjärnan med knäskydd, gnällde på att det var dålig publiksiffra för ett derby. För oss var det mycket folk, ska bli kul att spela på Harlösa IP inför ännu större publik.

http://harlosa.blogg.se/



Gert-Inge


Gert-Inge och Tillberg

Idag bjuder bloggen dig på en intervju med Gert-Inge. Lanskrona BOIS-fantasten, SSIF´s viktigaste person, herrlagets sportchef, och starkt kämpande tillbaka efter operationen. Det går inte att ta miste på att Gert-Inge älskar SSIF, men har verkar älska konsum också. Jag har aldrig förstått den kopplingen, men han jobbar inom coop-koncernen med fastigheter, kanske. Stor, stark och helt fantastisk........GERT-INGE

Hur är läget med dig idag?
- Får nog använda ett tråkigt svar: Efter förhållande OK

Hur långt har du kommit på "vägen tillbaka", fysiskt, efter operationen?
- Jämfört med de första veckorna en bra bit, jämfört med hur man vill må har jag en bra bit kvar. Det händer konstiga saker i kroppen vilket man inte riktigt har koll på. En dag i taget ....tråkigt men sant uttryck.

Hur har du fördrivit tiden på dagarna?
- Det finns en massa skitprogram på tv.... senaste veckorna har jag ägnat mycket tid åt rehabträning.Promenader i byn. Det har hänt en del saker i byn utan att man fattat det. Det ser man när man är ute o går. Nästa steg blir kanske att mata ankorna, haha

Hur viktig har all form av fotboll varit för dig under "rehabiliteringen" efter operationen?
- Fotboll har en läkande effekt. Ärligt talat är det först de senaste veckorna man börjat uppdatera sig. Så man har missat en del både SSIF, BOIS, Barca o Livepool.

Vad betyder SSIF för dig?
- Är man uppväxt i föreningen är det givet att man har ett starkt intresse. Ibland kanske engagemanget blir för stort. SSIF är en fantastisk förening men som kan bli ännu mer fantastisk.

Hur mycket av ditt engagemang för SSIF har du ärvt av din pappa?
- Som sagt uppvuxen i föreningen. På gott o ont kunde man inte låta bli att lyssna på styrelse möte m.m. när de avhölls i hemma i vardagsrummet. Samtidigt var det att antal år där jag inte hade något större intresse. Det var
dock inte svårt att tända till igen när barnen började spela fotboll. Så ärvt är nog inte rätt ord

Vad är det bästa med SSIF?
- Möjligheterna att utvecklas till en än mer fantastisk förening.

Vad är du mest stolt över med SSIF´s seniorverksamhet 2010?
- Jag tror att vi hittat en harmoni som kan bära långt i många år. Många yngre som knackar på och som kan växa in i denna harmoni.

Vad tror du om fotbollsåret 2010 för herrseniorverksamheten?
- Ser det viktiga att utveckla nämnda harmoni och ett eget spel. Resten kommer av sig själv när tiden är mogen. I år? Ja , kanske men som sagt: Laganda,  Engagemang, Kul, Stolthet, Ansvar, Motivation.

Vad är du mest stolt över med Södra Sandby (som by)?
- Ska väl svara SSIF? COOP Nära så klart haha.

Vad saknar du i Sandby?
- Ett allsvenskt lag.

Vilken är den vackraste platsen i byn?
- COOP Nära.

Vilken är den fulaste platsen i byn?
- Centrumhuset och vägen till Hardeberga ;-)

Vilken person är mäktigast i Sandby?
- Redaktören för ssifbloggen.

Om du fick 10 miljoner att spendera på byn Södra Sandby (konsgräsplan är redan lagd då), vad gör du?
- Nya omklädningsrum med fungerande duschar och utan den sura doften. Pengarna räcker inte till en golfbana men några hål....



10 halvsnabba:

Tippa i kiosken eller på ICA: Kiosken

Panta på Ica eller på Konsum: Skänker flaskorna o burkarna till SSIF trupper  som sparar till resor o cuper

Pizza på Grönan eller Sandby Pizzeria: Sorry, no more pizza

166an eller 155an: Har lärt mig ta 166. Det funkar ju att ta buss till Lund. Tekniken går framåt.

Hänga vid tjollan eller plan-b: Haha

Sitter du helst på läktaren eller hänger på räckena vid föreningsgården: Gubbahyllan vi föreningsgården

ssif.se eller ssif.blogg.se: bloggen

rondellen vid Landins eller rondellen vid cementgjuteriet: Måstesäga Landins annars blir Bengt syrak

Sandby förort till Lund eller Lund förort till Sandby: Förstår inte frågan,  vad är Lund?

Rangordna förorterna, börja med den bästa: Revinge, Flyinge, Dalby, Torna Hällestad eller Gårdstånga: Går inte att välja på dessa metropoler.



Gert-Inge jagar mig med Champagne-flaska efter kvalsegern 2007




Tisdagskul

Igår spelade U-laget mot Lunds BOIS på Klostergården, tyvärr förlust med 2-1. Men en liten rolig historia berättar Jesper "Larry" Larsson från matchen. Han spelade andra halvlek, men när han trixade lite för sig själv under första halvleken fick han fult besök:

det var cirka 20 minuter in i matchen, jag står och trixar med bollen men blir plötsligt avbruten av cirka sju stycken små killar i  10-12års åldern dem samlar sig runt mig.
en liten kille med lbk träningskläder säger till mig i brytande dialekt
-Hur gammal är du?
-19
-Du kommer aldrig bli fotbollsspelare!
-jag spelar fotboll så jag är redan fotbollsspelare.
- Men i europa!
- nä det tror jag inte att jag kommer göra, vaddå kommer du det?
- eh ja jag spelar i fucking lbk så vad tror du?! 


Lika som bär

                 Arshavin                                                             Conne

Mattias Lindström har odlat en vacker mustasch. Mustaschkampen, kampanj mot prostatacancer, har påverkat fler att låta mustaschen växa. På lördagens match mot Ljungbyhed hoppas jag många Sandbyspelare lirar med mustasch. På torsdagsträningen tror jag att tendens till mustasch kommer synas på många. Om nu spelare och ledare antar "utmaningen". Mustasch är snyggt, och nu har den en vacker innebörd också. Prostatacancer är sveriges vanligaste canserform. Jag har börjat odla. Yngligarna ska också ha mustash. Men Nicolai, Davve Jönsson och Virre m.fl förväntas inte ha synlig mustasch förrän vi möter Ljungbyhed på hemmaplan, nån gång i augusti. Till bortamatchen på lördag hinner de nog inte.


Christoffer Andersson, Robert Laul, Erik Edman, Mattias Lindström i mustasch






Norrland

Han heter Norrland, han har flyttat de trehundra milen ner till utkanten av Revinge. Han ska bli brandman. En riktigt skön snubbe som har kommit grymt in i gänget. Det är killen som älskar örhänge och the hills, och han vet varken vad coca eller körslaget är. Men vi gillar honom ändå.

Fakta Norrland:
Norrland är den nordligaste och största av Sveriges tre landsdelar och består av landskapen Gästrikland, Hälsingland, Härjedalen, Jämtland, Lappland, Medelpad, Norrbotten, Västerbotten och Ångermanland.

Norrland har en area på 261 292 km² och utgör cirka 59 % av Sveriges yta. Omkring 12 % av landets befolkning (omkring 1 116 000 invånare) bor i landsdelen. Liksom de andra landsdelarna (Svealand och Götaland) saknar Norrland idag egen administrativ betydelse, men begreppet används dagligen, till exempel i väderprognoser. Nästan alla postnummer som börjar på 8 eller alla som börjar på 9 ligger i Norrland.




Fakta:
Namn:
Robin Johan Sebastian Hedenstedt
Smeknamn: Norrland, Padilla, Rang, Robinho... Kärt barn har många namn
Födelseår: 1988
Längd: 189 cm
Vikt: 77 kg
Skostorlek: 44
Tre bra egenskaper du har som fotbollsspelare: Uthållighet, uthållighet, uthållighet
En egenskap du vill förbättra som fotbollsspelare: Allt kan bli bättre men svarar spelförståelsen
Favoritmat: Allätare
Favoritdryck: Vanilla Ice recovery ( 3cl rom, 3 cl, vodka, 250 ml Gainomax recovery Vanilla Flavor
Favoritfilm: Pass
Favoritlag: Djurgårdens IF, FC Barcelona
Favoritspelare: En blandning av Lionel Messi och Gennaro Gattuso 
Världens bästa fotbollsspelare: Lionel Messi, han kommer bli tidernas bäste...
Världens mest sevärda fotbollsspelare: Se FC Barcelonas startelva.
Världens mest underskattade fotbollsspelare: Arjen Robben
Världens mest överskattade fotbollsspelare: Anders Svensson
Motto: "Cut off my legs and I will keep running"
Framtidsdröm: Att bli framgångsrik brandman och arbeta utomlands.
Det bästa med SSIF: Stämningen i laget
Antal år i SSIF: 3 månader
Personlig målsättning 2010 (inom fotbollen): Att fortsaätta utvecklas och spela till mig en plats i laget.
Sveriges snyggaste: Mikaela Brännström
Älskar: Fotboll, Sthlm, sommaren, min familj
Hatar: Städa badrummet
Hobby utanför fotbollen: Resa
Favorithemsida: Hemlig
Spelas i MP3n nu: La Roux
Favorit-tvprogram: Fotbollskanalen Europa, Scrubs, The Hills
Favoritplagg: Örhängena
Bästa spelaren du mött: Kim Källström men det var utanför fotbollsplan...
Bästa spelaren du spelat med: Robin Moström
Störigaste spelaren du mött: En spelare som gjorde armsving på mig när han tyckte jag stod i vägen. Jag flög som en vante och fick inte ens frispark!


 
 
Elva snabba:
Snaps eller Whiskey: Whiskey
GOF eller Harlösa: Harlösa
Körslaget eller på spåret: Vad är körslaget?
Anna Anka eller Maria Montazami: Maria Montazami
konstgräs eller naturgräs: naturgräs
Burger King eller McDonalds: BK
Hamrén eller Lagerbäck: Svennis
Pizza eller kebab: Pizza
Kaffe eller coca: Det heter cola...
Spanska- eller engelska ligan: Båda
Serieseger 2010 eller 2011: 2010

 
Tre personliga:
Hur känns det efter dina första månader i SSIF?

- Det känns bra, lite svårt att hitta rätt i positionsspelet och att lära mig alla namn men det känns bättre och bättre.
Du kallas Norrland, var i "norrland" kommer du ifrån?
- Jag är från södra norrland, Solna närmare bestämt.
Vad gör du här nere?
-? Pluggar till Brandman i Revinge.


Lindh kan börja göra mål

Nu kan Lindh börja göra mål, omröstningen om hans målgest är avslutad. 20 röster kom in, vann gjorde Fowler (sniffa linjen) med 7 poäng. Tvåa blev Klinsman/Anja Pärson med 5 poäng. Vill inte Lindh riskera utvisning är det okey om han kör sälen som sin målgest.

Vinnaren


Reserven


Synd att Lindh inte har kompetens att göra någon av nedanstående tre målgester....................













Ibland straffar sig ett långt målfirande..............





Ibland misslyckas målfirandet................





Klassiskt försök till volt av Zenden.................




Den var lite udda.....................


3 nya pinnar

Äntligen match på Sandbyvallen, äntligen varmt väder och äntligen musik på uppvärmningen och en egen inmarschlåt. Nästan allt var perfekt, gräsmattan kunde varit bättre. På många ställen hade gräset dött, dessutom var mattan ojämn och lite långhårig. Återigen var det mycket folk på plats, det är härligt att spela inför mycket folk. I år är vi värda publikstödet. Vi spelar med stort SSIF-hjärta och spelar en offensiv- och teknisk fotboll.

Första halvlek:
De första minuterna böljade spelet, ingen fick bollen under kontroll. Vi saknade lite självförtroende i inledningen. Vi backade en meter istället för att gå fram och pressa. Men efter cirka 15 minuter hade vi tagit tag i spelet och fått ett ledningsmål. Mange jobbade fint fram bollen till Månsson som snyggt pricksköt i ena hörnet. Vid 2-0 var återigen samma spelare i huvudrollen, Mange slog hörnan som Månsson nickade in. Vi var bättre än Harlösa i första halvleken, men helt nöjda var vi inte. Det blev mest korta passningar, inte så mycket variation och ofta (kanske pga planen) använde vi för många tillslag.

Andra halvlek:
De tröttnade, vi höjde tempot. Vi hade större variation och med bättre fart och självförtroende kunde vi bjuda på många fina anfall. Våra ytterbackar följde med mycket framåt, våra mittfältare hade mycket boll och våra anfallare fick mer bollar att jobba med. Både på djupet och på fötterna. T.o.m jag och Håkan hade offensiva utflykter. Vi kontrollerade matchbilden mer i andra halvlek. Conne gjorde två mål, hans snabbhet och rätta touch fastställde slutresultatet. Förlåt till er som gjorde assist till Connes mål, jag minns inte alls. Vi hade många fler lägen, bröderna Öster hade några. Vi hade också några lägen där vi tog fel beslut, passa istället för att skjuta eller tvärtom. Men det påverkade inte poängutdelningen, vår seger var ohotad. Vi (jag) fick dessutom ett mål bortdömt, offside. Det var första gången det har hänt mig.

Matchen:
Det var klassskillnad idag, men en rolig match. Vi hade mycket boll, mycket publik, en egen inmarschlåt och härligt väder. Vi spelade hem 3 poäng och förbättrade målskillnaden med fyra mål. Avslutsstatistiken var 33-5, hörde ni? Det gjorde ni säkert och ni hörde rätt. Vi hade mer än ett avslut var tredje minut. Det har jag nog aldrig varit med om. Men det visar bara hur bra vi är i år.

+
Efter matchen snackade jag, tias och jeppe. Jag och tias sa: Vi spelade ut dem. Jeppe sa: dem spelade fan ut sig själv. Bra analys.

-
Vår utveckling av klunghörnan blev inte bra. Den blev istället till en farlig Harlösa-kontring.

Bäst i blått:
Hela laget var taggade och gjorde en trygg insats. Nicolai gjorde en bra andra halvlek, Conne och Månsson gjorde två fina mål var. Största plusset får Månsson, två mål och hårt slit från sin mittfältsplats.

Framtiden:
Nästa helg är det bortamatch mot Ljungbyhed. Imorgon är det U-lagsmatch på Klostergården mot Lunds BOIS. Dessutom är det tre träningar i veckan, äntligen dags att träna i Sandby. Fotboll i SSIF är fantastiskt just nu. Vi ligger i toppen av tabellen, det är roligt att träna, stämningen är på topp, dags att träna i Sandby, vädret är härligt. Det bästa av allt är bredden vi har i år. De som just nu är utanför kanske inte tycker det är så roligt för tillfället. Men jag måste säga att det är avgörande för oss. Kvaliteten på träning blir bättre, konkurrensen är stor och vi är inte så känsliga för bortfall som våra motståndare är. Det är ett privelegium att ha så många duktiga seniorspelare i ett div.6-lag. Skitbra! 

Harlösa IF


Det är derby om 24 timmar, tur det inte är idag. Nu börjar derbyfjärillarna byta av bakfyllevärken. Det ska bli fantastiskt kul med derby på Vallen imorgon. 14:00 smäller det. Kom och skapa stämning. Nu blir det mycket Harlösa!



profilen
Namn: Rasmus Asterhed
Ålder: 16
Position: Varierande
Favoritlag: Barça
Favoritspelare: Lionel Messi
Favoritmat: Grönans Kebabpizza
 


Laget
Nyförvärv: Micke Nilsson, comeback
Förluster: -
Tränare: Magnus Persson och Stefan Jönsson
Division och placering 2009: 2:a Division 7
Lagets stjärna: Martin Hansson
Lagets buse:
Lagets lirare: Robert Nilsson
 


Harlösa IF, 2009

2010
Vilken är lagets målsättning 2010?
Jag tror att vår främsta målsättning är att få fortsatt spel i division 6 även nästa år, vi kommer ju som sagt från division 7 förra säsongen. Försäsongen hari mina ögon gått väldigt bra och vi har visa prov på bra fotboll både mot division 6 och division 5 lag. Jag tror förhoppningsvis att vi kan skrälla lite i serien. Självklart är det en målsättning att få oss unga i laget att pröva på tuffare divisioner.

Vilken är er nyckel till framgång?
En stark lagmoral och ett sammansvettsat gäng där vissa har spelat tillsammans i över 10 år. Rutinerade gubbar på trettiofem bast och unga killar på sexton ger oss en bra mix.

Vad förväntar ni er av matcherna mot SSIF 2010?
Härlig kamp med mycket tacklingar och hårda dueller, men samtidigt ett fint lir från båda lagen på en bra gräsplan. Vi förväntas väl också att se ett sprängfyllt Sandbyvallen?
 
Varför ska man följa er 2010?
Vi har en bra mix med äldre och yngre som är hungriga på division sex. Vi kommer försöka spela vår egen fotboll och hoppas att det kan tillfredställa framtida åskådare.

Hur är känslan i er trupp inför seriestarten?
Vi är taggade för att komma ut på gräs och visa att vi är något att räkna med. Efter en bra försäsong har vi ingen anledning att inte visa oss rädda. Vi vill självklart visa att division sex inte bara blir en tillfällig sejour.  
 
Vilka lag blir topp tre i år?
Jag kan väl inte säga att jag är direkt insatt om lagen i serien, men drar till med följande: Dösjöbro, Södra Sandby och Lunds BOIS

Vilka lag åker ur?
Det vågar jag inte yttra mig om.

Är ni nöjda med er inledning?
- Absolut inte. Till exempel mot Maglasäte var vi inte det bättre laget, men vi ledde 1-0 i paus. 2-0 var väldigt nära, och skulle vi fått in det tror jag att det inte skulle blivit 5 mål på andra hållet. Vi vet att vi kan bättre - vi har haft en del bortfall i truppen nu under inledningen, men det är inget vi ska skylla på.

Vad har varit mest positivt med era tre första matcher?
- Inställningen.

Vad har varit negativt med era tre första matcher?
- Saknad av vissa framträdande spelare och framförallt har vi fått prova på en rad nya positioner för att få det att gå ihop.

Kommer era första poäng mot Sandby på söndag?
- Vi har redan 1 poäng inspelad, men klart kommer vi att satsa på tre poängare i derbyt. Moralen och kämpavilja blir såklart starkare i derbyn och det tyckte jag vi visade i en stenhård kamp mot Löberöd.

Är förutsättningarna dem bästa i laget inför helgens match?
- Vi har inte haft de bästa förutsättningarna under starten på seriespelet. Vi har haft en del skador och en del framträdande spelare har arbetat under tränings och matchtillfällen.


Harlösa mötte Teckomatorp förra helgen. Harlösa förlorade med 4-1

Tack för bidraget R.Asterhed!


RSS 2.0