Cake Competition

På försäsongen avslutar vi varje träning med en skottävling. Alla utespelarna på ett led med varsin boll, en av målvakterna i målet och tränaren vid straffområdeslinjen. Tävlingen är enkel, passa till tränaren som stannar bollen, sen avslut från 16 meter. Gör man mål är man "klar" och kan lämna tävlingen. Missar man går man tillbaka och ställer sig sist i ledet. Den som gör mål femte sist får 1 poäng osv. Alltså när det återstår två personer får den som gör mål först 4 poäng och den som inte lyckas göra mål får 5 poäng. Poängen tas med till nästa träning. Då börjar den med mest poäng skjuta och den som har minst börjar skjuta sist. Är man inte på träningen får man automatiskt två poäng. De två som har mest poäng när tävlingstiden gått ut får baka kaka/tårta till hela laget, som avnjuts efter en träning. Det kan sägas att det är en fantastiskt tävling, lite sykningar blir det, men tävlingen tas emot med glädje och bakverken blir alltid skitgoda. Spelarnas mammor ska ha stort tack för det!

Ställningen efter två dagars spel är (lite suddigt på vissa namn, men mest poäng har Adam och Oscar):


Film från första omgången av årets cake competition, många bra avslut och en spännnande avslutningsfight mellan Tom och Adam.



Hejdå Oktay

I förrgår gjorde han sin sista träning, i övermorgon står han i gröna kläder. Nä, han har inte börjat i Kyrkheddinge, han ska till Karlskrona. Oktay Körhan börjar på måndag i svenska armén. Vi önskar honom stort lycka till och hoppas att han återvänder till oss, så snabbt han kan. Vi kommer sakna Oktay mycket, både på och utanför planen. Nu har bloggen gjort en avskedsintervju med vännen..............



Bowlar´n

Mackan är en man att lita på. Jag bad om en strike, jag bad om en målgest, jag fick allt. I väntan på Oktays avskedsintervju som släpps imorgon runt lunch njuter vi av Mackans säkerhet på Bowlingbanan......

 


Tillbergs

Bloggen hälsade på hos familjen Tillberg igår. Hela familjen var hemma och en kramvänlig hund var alldeles för nära mig som kraftigt hundrädd. Vi pratade handboll med Bloggens handbollsexpert Stefan Tillberg och med Tidde handlade det om hans klubbyte. Vi bjuder på drygt fyra minuters njutning............


Nyförvärv 1

Årets första nyförvärv presenteras i bloggen idag. Vi har fler nya ansikten i herrtruppen, men det är unga spelare från egna ungdomsleden. Igår tog bloggen ett snack med Henrik Andersson, 26. En trevlig påg och en riktig skåning, det är iof samma sak. Välkommen till SSIF! 







LIKA SOM BÄR



Sebbe Persson                   Boxer Robert

J-tränare: M.Pärsson

Bloggen har skrivït att Magnus Pärson är juniorlagstränare 2011. Magnus gör comeback i föreningen, senast var han tränare och innan dess har han varit spelare i Sandby. Nu berättar han i bloggen om sina tränartankar. Det måste vara härligt att vara juniorspelare i år. Som Mange beskriver det ska det vara roligt att träna och spela fotboll, bollen ska alltid vara med och spelarna ska få chansen att utvecklas till bra fotbollsspelare och givetvis tillföra a-laget mycket på sikt (kort el lång). Grattis juniorerna säger bloggen..............




Välkommen tillbaka till SSIF, hur känns det?

Tack, det känns bra. Tillbaka där allt startade en gång i tiden.
 
Vilket är ditt bästa minne från SSIF?

Bra fråga, skulle tro att det är de sista åren jag spelade då vi fick en bra gemenskap i hela A-truppen som jag inte upplevde när jag var yngre.

 
Du skrev nyligen på som juniortränare i SSIF, hur gick det till?

Gert-Inge ringde mig under jullovet och frågade om jag var intresserad av att bli juniorlagstränare. Han berättade om om hur senior/junior truppen hade tänkt att arbeta tillsammans under året med att utveckla spelare och hur tränarna skulle arbeta tillsammans och det fick mig att tacka ja till att bli tränare.

 
Hur kommer din roll som juniortränare se ut?
Under försäsongen så kommer jag och Johnny att hålla i träningarna för J/U tillsammans och när sedan säsongen drar i gång så blir det jag som har hand om J, med forsatt sammarbete med Johnny och en del även med Fredrik och Micke.


Vilken är din målsättning?

Målsättningen är densamma som föreningen har satt upp och det är att vi ska försöka att utveckla varje spelare till att bli så bra spelare som det går. För min del så innebär det att vi ska spela teknisk fotboll med högt tempo och ha stort bollinnehav under matcherna med mycket focus på anfallsspel.
 
Hur kommer ditt upplägg se ut i år (tema på träning, fotbollsfilosofi m.m.)?

Det kommer att vara mycket boll under träningarna och fokusera på högt tempo i spelet med få tillslag och mycket rörelse/variation. Jag ska försöka att ha roliga träningar så att spelarna ser fram emot nästa träning.
 
Vad kan spelarna förvänta sig med dig som tränare?

Att de kommer att utvecklas under året i sitt passningsspel,teknik,spelförståelse och bolltempo så att de kan konkurrera om en A-lags plats nästa/detta år.
 
Är tränarsuget tillbaka och du är taggad på att utveckla talangerna i SSIF igen?

Självklart är jag taggad. Alltid roligt att vara på en fotbollsplan. 


Harlösa-Roth

Årets enda Harlösa-inlägg kommer redan den 23 januari. I årets Harlösa-inlägg fokuserar vi på gamle SSIF:aren Alexander Roth. Han lämnade juniorlaget för att pröva lycka i Harlösa. Harlösa som är en jojo-förening, upp å ner mellan sexan och sjuan. Facit mot Harlösa förra året blev 10-0 till oss, på två matcher. Harlösa är ett trevligt gäng, fina ledare och mysig idrottsplats. Alex Roth berättar nu för bloggen varför det blev Harlösa IF och målsättningen där. Roth är en smart och tuff försvarare, fotbollsgalning och träningsflitig. Vi önskar Roth lycka till i Harlösa, han blir en viktig bricka att föra upp Harlösa för att hälsa på ett år i sexan. Det är härligt att få skriva om Harlösa igen, från hjärtat en bra förening......................




Ryktet går att du skrivit på för Harlösa, stämmer det?
 Aa det stämmer bra.

Varför ville du inte fortsätta i SSIF?
 Jag börja tappa suget lite och kände att jag behövde en ny miljö för att hitta tillbaka.

Vad var lockande med Harlösa?
 Att få pröva på spel i A-lags nivå, sen har Harlösa alltid legat i bakhuvudet i och med att pappa spelat där, så jag känner klubben lika bra som min egen ficka.

Vad jag förstått har du tränat och spelat lite med dem, hur beskriver du laget?
  Vi är ett härligt gäng i blandade åldrar som har roligt tillsammans, känner redan att jag är en del av laget. På plan är vi ett lag som går in till match med inställningen att vi ska vinna.

Vilken roll hoppas du få?
  Jag satsar på att ta en plats i startelvan, så förhoppningsvis gör jag det

Vad hoppas du å laget på året i sjuan?
  Självklart är vi heltaggad på att jobba oss upp i sexan igen, satsar på serieseger.

Hur gick det i Harlösaspelen idag (läs förra söndagen), för dig och laget?
  För mig gick de väl okej tyckte ja, men för laget gick de sämre.

Kan du tänka dig comeback i SSIF nångång?
  Jadå en comeback är kanske inte helt omöjlig, blir det inte som seniorspelare så kanske en old boys spelare.

Sebbe Persson

Sebbe är lundabon, snorungen och duktige spelaren, som är en av fyra juniorer som testar i seniortruppen under försäsongen. Nu talar han ut om tiden i herrlaget, oktays armbåge och bomull i näsan. Sebbe har överraskat väldigt positivt, han är väldigt seriös, inte rädd för nått och har en kraftfull vänsterkänga.





Bloggen håller på att uppdatera herrarnas sida på SSIF.se. Cirka hälften har skickat in sina svar och fått profilen uppdaterad. En av dem är Sebbe, nedan visas ett exempel på hur det numera ser ut på SSIF.se.



Nummer: Inget bestämt
Position: Vänsterback
Smeknamn: Sebbe, Basti, Bebbo
Längd i cm: 185
Vikt i kg: 79
Födelseort. Lund
Hänt/fotad: Vänster
Moderklubb:  Lunds BOIS
Kom år: 2008
Civilstatus: Singel 
Sysselsättning: Polare och fotboll
Styrka: Fysiken och Viljan
Bästa minne: När vi kröka i Spanien fastän vi inte fick:)
Tre ord: Familjen, vänner, sandby
Favoritlag: Barca
Favoritspelare: Puyol
Favoritmat: Pasta med skinksås by Carina Norling
FavoritdrycK: Cider
Favorit-tv: Idol
Favoritfilm: The girl next door
Favoritmusik: Blandat







Läget i GOF IF

Bloggen har som mål att involvera alla lag i division 6 mellersta i år. Tanken är att någon från varje förening ska skriva lite inför och lite efter varje omgång. Intresset för division 6 ska aldrig ha varit större, bloggen hoppas på stor bevakning. GOF´s skribent har redan skrivit kontrakt med bloggen, det är vi väldigt glada för. Och på eget initiativ lämnar nu Philip Nyhlén en rapport om läget i GOF, grannbyn som inleds med SSIF-Lindhs blåa villa. Denna fredag tillägnar vi GOF IF............





Träningsstarten för GoF IF börjar nu på Lördag.
Då kör vi igång med 3 träningar i veckan tills dess att träningsmatcherna ersätter 1 träningspass.
Patrik Lundberg är kvar som huvudtränare.
Joacim Hansson som varit ass.tränare är nu bara spelare i GoF.
Peter Frank är kvar som lagledare.
Vi har fått in en nygammal ledare i Anders Larsson. Han kommer ansvara för reservlaget.
Juniorerna tar steget upp i seniortruppen.

Spelarförluster:
Gustav Nygren lämnar pga jobb.
Daniel Olsson lämnar pga jobb.
 
Nyförvärv:
Kokeb Tefera Trollenäs IF
Martin Thelandersson Trollenäs IF
Robin Åkesson Löberöds IF
Robin Nilsson Löberöds IF
Mikael Johansson FC Helsingkrona
Marcus Andersson Hörby FF
 
Våra förhoppningar är att få 2 nya spelare till innan seriestarten.
 
Träningsmatcherna som är inplanerade är:
Mot Örtofta, Tjörnarp, Dalby, Svensköp, Kyrkheddinge och plus DM matcherna

Försäsongspremiär

I tisdags var det årets första träning, säsongen är invigd och försäsongen har startat. Bloggen var med när truppen började fotbollsåret 2011. Vi var 17 på träningen, helt okej med tanke på mycket sjukdomar. Vi kommer stabilt ligga över 20 man när alla tillfrisknat och insett att allvaret är igång. Det var en positiv första träning, glada sugna och duktiga spelare. Det var lagom tempo och mycket boll, helt enkelt en bra och rolig träning.

5 snabba med Viktor "Virre" Ingemansson

1. Hur känns det att uppehållet är över?
- Det var skönt med uppehåll ett kort tag men sugen kom tillbaka ganska snabbt så det är kul att börja träna och träffa alla i laget igen. Förstås tar det ju ett tag innan man kommer tillbaka till normal form men det får man ta

2. Hur kändes det att träffa lagkamraterna igen?
- det är ju förstås trevligt, vi kommer alla bra överens och har väldigt roligt tillsammans

3. Hur sammanfattar du första träningen?
- Inte för tuff men bra tempo ändå. Lite uppvärmning sen possessionspel och vanligt spel. Alla verkade vara taggade och redo för försäsongen vilket gjorde det till en bra första träning

4. Hur kändes fotbollsformen?
- Lite seg var man väl, men inte allt för illa. Klart det tar ett tag innan man får in känslan igen men för att vara första träningen så kändes det ok.

5. Vilket är bästa minnet från träningen?
- Det var väl att träffa alla igen, var ett tag sen nu så


Håkan ombytt och redo för träning, idag i tröja nummer 1


Tom och Sebbe fixar mössorna som sista förberedelse innan avfärd till konstgräset i Dalby.


Adam, Jeppe och Conne fixar sina känsliga fötter inför träningen


Mackan trär po böjsorna. På bilden: Jeppes t-shirt, Conne, Jens, Krågan, Henke, Oskar och Lindh.


Laget efter uppvärmningen, töjer lite


Sebbe täcker Virres skott, men Lindh i målet hade bra koll på första stolpen.


Virre i friläge, Lindh täpper till luckan mellan benen och gör en ny kanonräddning.


Nicolai

Mittbacken Anders Weirum, 30 år idag! Stort stort Grattis! Bloggen önskar dig en toppenfödelsedag! Jag,Jeppe och Joel välkomnar dig in i vår 30-klubb. Nu e vi fyra över 30...........

Det är dags för en intervju med vänsterbacken, tränarsonen, domaren, vännen: Nicolai Paradis. Intervjun gjordes på Sandbycupen i söndags. Bra och trevlig intervju kan jag tyvärr inte kalla det. Det handlar lite om hans skada som kan förstöra hela säsongen. Lai var ett av de största utropstecknen förra säsongen, nu hoppas vi få tillbaka honom snabbt. Lyssna på intervjun nedan, fokus på dömning och fotskada........





U-laget

Idag fokuserar vi på U-laget. Johnny Lindkvist har svarat på frågor. Vi är väldigt glada att Johnny har skrivit på nytt kontrakt med Sandbys U-lag. Johnny skriver också lite om turneringen igår, då var nämligen ett herrlag med i Harlösaspelen. Det laget bemmanades av ett U-lag. Längst ner har Petter Afzelius uttalat sig om turneringen igår och lite om satsningen 2011.




Du kommer fortsätta i föreningen, hur känns det? 
Spännande med en delvis ny ledarkonstellation där Magnus Pärsson och jag kommer att ha ett nära samarbete i synnerhet under försäsongen. Dessutom att vi tillsammans med Fredrik och Micke har en kontinuerlig dialog kring träning, matcher och spelarprestationer. Det känns mycket bra!
 
Beskriv din blivande roll? 
Fortsätter i stort i min "gamla roll" med ansvar för att höja den individuella skicklighetsnivån fast nu med fokus på ett större antal unga spelare och dessutom minst två gånger i veckan.
 
Jag har även i år fått förtroende och det glädjande uppdraget att "coacha" tränare och ledare i de yngre åldersgrupperna pojk och flick. Jag ska bistå och på ett instruktivt sätt finnas tillgänglig, vara ett bollplank för ledarna så att träningsinnehåll och matchning av de unga spelarna ligger i linje med SSIF:s spelarutbildningsplan "Leksam". Syftet är att utveckla flera teknisk drivna och välutbildade spelare som i ett långt perspektiv kan lyfta seniorlagen till högre nivåer.............
 
 Vad ser du mest framemot med fotbollsåret 2011 i SSIF? 
Fler unga spelare som får att chansen att känna på senirofotboll och att några som redan står nära ett genombrott får och tar chansen fullt ut.
 
Vilken målsättning har du med din roll i föreningen? 
Att i samverkan med mina tränar- och ledarkollegor höja kvaliteten på verksamheten strax under senior. 
 
Hur mycket kommer herrlaget träffa och tränas av dig? 
Svår fråga! Kanske inte så ofta under försäsongen, även om vi delar plan två gånger i veckan. Ev mer under tävlingsäsong beroende på vilka insatser vi prioriterar och vilka behov som föreligger hos de enskilda spelarna. Jag gör såklart gärna insatser i seniorgruppen om jag kan bidra med något!
 
Hur kommer ditt arbete med u-laget se ut  år? 
Som sagt närmast ett nära samarbete med Magnus där u och j utgör en grupp, ev uppdelning u och j från april där u knyts närmare senior. Hur det ska se ut i detalj får framtiden utvisa.
 
Jag kommer såklart att tillsammans med Anders Gustavsson även att coacha u-laget under hela säsongen och där kommer många både senior och j-spelare att figurera.
 
Ni var på cup idag i harlösa med ett förstärkt juniorlag i seniorcupen, sammanfatta eftermiddagen i Harlösa? 
Började litet knaggligt i första matchen mot Ekebo där vi förlorade klart för att sedan spela upp oss och göra två gedigna insatser mot VVK och Klagshamn från Malmö. Trots att spelarna inte har varit igång på ett bra tag fick vi se flera goda ind prestationer som bådar gott för framtiden men också en del situationer där vi gör enkla tekniska fel och tar felbeslut som direkt straffar oss med baklängesmål. Detta får vi arbeta vidare med!

Frågor till Petter Afzelius:




Du var med i juniorlaget som spelade Harlösaspelen för herrar idag, hur var det att möta seniorer? Vad var det svåraste?
- Fysiken är en del av det svåra med att möta seniorer. Men idag stig vi upp mycket bra, i alla fall de sista två matcherna. De är ofta mycket mer samspelta som lag än vad vi är. 

Vad är det bästa med att möta seniorer, och hur gick det i seniorcupen igår?
- Jag tycker att det är mycket utvecklande att möta seniorer. Vi får mer rutin och lär oss mer varje gång.
Resultatet blev väl sådär. Två förluster och en oavgjord. Men vårt spel var bra. Vi spelade vårt spel så bra vi kunde och vi hade lite otur med resultaten och domsluten. 

Vilken fördel har ni unga när ni möter seniorer?
- En fördel vi unga har mot de äldre är kanske att vi är lite mer tekniska i många lägen.

Ni hade spelarmöte igår, Gert-Inge och Anders presenterade nyheter och ni träffade era tränare; Magnus Pärsson och Johnny. Hur känns upplägget för er 2011?
- Upplägget på träningarna och vårsäsongen verkar mycket bra och det kommer nog bli det också. Jag tror att det kommer bli jättebra med J och U och som sagt verkar upplägget väldigt bra :)

Herrar på Sandbycupen

Herrarnas sida på SSIF.se håller på att uppdateras. Träningstider är uppdaterade i kalendern och information om varje spelare uppdetareas dagligen, i takt med att spelarna skickar in sina svar.

Ikväll avslutas årets upplaga av Sandbycupen för tjejer. Herrarna har ställt upp som funktionärer. I fredags satt Mange Pålsson i sekretariatet, igår var det Jeppe och Lindhs tur. Både mitt och Håkansson pass ställdes in. Men igår var det härligt samarbete på Sandbycupen, alla deltog. Bloggen gjorde ett besök på cupen. Jeppe och Lindh ansvarade för mikrofonen och klockan, en junior fixade med resultaten. Oskar Svensson och Nicolai dömde turneringen, Oktay väntade på att få kliva på sitt domarpass. Damlagets Louise Andersson var prisutdelare. En ungdomsledare, Hasse, var hallvärd och styrelsen, Olle och Ingvar skötte fotograferingen och lite till. Med andra ord: ett vackert föreningssamarbete fick bloggen skåda under sitt korta besök. Det var vackert, vackert, vackert!






Nytt omklädningsrum

Angående Gert-Inges kommentar i föregående inkägg, så ska givetvis Anders Gustavsson och Olle också ha en stor eloge för sitt arbete, vi är väldigt tacksamma. Alla som ställer upp, och lägger ner så många timmar för oss ska givetvis veta att vi är väldigt tacksamma.

Vi hoppas på konstgräs i Sandby om några månader, även om det är som Gert-Inge sa: "Jag tror inte på det förrän jag ser det". Så är det med allt som lovas, men detta kommer säkert bli skitbra och jag tror på att arbetet snart kan påbörjas.

Med ny plan hoppas vi på nya omklädningsrum också, jag har skickat en video till kommunen där jag visar hur jag vill att det ska se ut, ni kan se mitt insända förslag nedan................


Spelarmöte

Igår träffades truppen för första gången 2011. Vi bjöds på hemmalagade pepparkakor och läsk, samt intressant information och organisationen, tränarstaben, träningstider, träningsupplägg, träningsmatcher, träningsläger m.m. Följ kvällen i bilder och text nedan.




Gert-Inge inledde kvällen. Han har gjort ett kanonjobb. Har han haft hjälp av någon ska de givetvis ha en massa tack dem också. Men jag vet att Gert-Inge lagt ner mycket tid och ännu mer energi på att bygga en fantastisk organisation. Vi gick på uppehåll, igår kom vi tillbaka. Under den tiden har man gjort några sit-ups och upphopp, då har Gert-Inge jobbat med träningsmatcher, fixat bra träningstider, träffat tränare för att få ihop tränarstaben m.m. Att vi kommer till dukat bord är bara att lyfta på hatten och visa sin tacksamhet till Gert-Inge.

Sammanfattning av Gert-inges presentation:
På tavlan ovan ser du föreningens organisationsschema. Så här kommer det se ut 2011. I herrlaget fortsätter alla inblandade. Fredrik och Micke är vi väldigt glada att få ha kvar som tränare. Bakom dem kommer Matte, Stefan och Wendt fortsätta jobba och sprida glädje, härligt! Gert-Inge fortsätter jobba för laget. För U-laget fortsätter Johnny Lindkvist, det är oerhört positivt för hela föreningen, mestadels för spelarna som vill bli bättre och ta del av Johnnys kunskaper. Anders Gustavsson fortsätter som lagledare för u-laget. För juniorlaget är Magnus Pärsson tillbaka. Han har tränat P93orna för något år sedan, sen har han varit juniorlagstränare i Klagshamn och assisterande i Åkarps a-lag när de tog steget upp i fyran. Nu är han tillbaka i sin moderklubb, Mange spelade många år här innan knäna förstörde hans karriär. En mycket trevlig kille, samt seriös och kunnig fotbollstränare. Hela tränarstaben känns klockren, juniorerna som levt i ovisshet några veckor kan andas ut och se framemot ett grymt 2011. Den tränarstaben håller långt över div.6-klass. Grattis herrar och juniorer.

Glädjande är också att vi kommer få nya träningskläder och nya matchkläder.

Vi bestämde att fokus på träningslägret ska vara lagbyggande, på ren skånska: "hitta po massa jäklet roliga sager tisammans".

Det är väldigt positivt att Kallitta fortsätter som målvaktstränare.

På tavlan ser ni också prioritetsordningen och målsättning. Juniorerna kommer få denna information och mycket mer intressant information av sina tränare på deras spelarmöte på söndag kl 14. 





Fredrik presenterade upplägget för 2011.

Fredriks presentation:
Som Fredrik sagt till bloggen kommer vi jobba med kondition, posession, smålagsspel, taktiska övningar, samt inleda varje träning med spänst och snabba fötter. Vi kommer träna tisdag, torsdag och söndagar i Dalby. Fredrik presenterade träningsschema, träningsmatcherna, samt seriekonkurrenterna. Hans ordval och röstläge gav en tydlig signal om att han och Micke är väldigt taggade, sugna och förberedda inför starten.







Många på plats på spelarmötet. Utanför bild Matte, Gert-inge, Fredrik.
På bilden syns Månsson, Stefan, Wendt, Joel, Oskar, Adam, Nicolai, Anton, Jeppe Larsson, Lindh, Robin G, Anders, Jeppe, Håkansson, Conne, Jens, Mackan, Robina A, Mange, Oktay, Eric, Henke, Emil Jakobsson.


Stefan Tillberg

Imorgon är det dags att starta fotbollssäsongen 2011, det är spelarmöte. I föreningsgården kl 19:00 samlas det gänget som blivit utvalda att föra fram byns stoltheter i år. Det ska bli spännande att höra lite tankar om fotbollsåret, och givetvis att träffa alla igen! Bloggen kommer finnas med när truppen samlas för första gången. Följ kick offen i bloggen på fredag.

Bloggens årspremiär på Sandbyvallen blev en snabb intervju med Stefan Tillberg, dagen till ära iförd Sanndbykeps.


 

Virre, 19

Idag blir det fokus på Viktor "Virre" Ingemansson i bloggen, och det är han värd. Idag är det Virres 19års-dag. Ett stort grattis säger vi till Virre. Vi är tacksamma att han tog sig tid att svara bloggen på sin födelsedag. Medan han sitter och dricker Baileys och äter tårta 200 meter ifrån bloggens redaktion, sitter bloggen och redigerar hans intervju med knäckemacka och vatten på skrivbordet. Stort grattis Virre!

 



Hur har Jul- och nyårshelgerna varit?
Jo det har varit fint, skönt att vara ledig och ta det lugnt


 Hur är fotbollssuget efter några veckors uppehåll?
Klart man är sugen. Man har fått kompensera genom att titta extra mycket fotboll på TV, fast det är ju förstås inte samma sak. Ska bli kul att träffa alla i laget igen också.


 Vad förväntar du dig av 2011 i SSIF?
Att vi slutar i toppen av serien, att vi spelar en rolig, rörlig, offensiv fotboll som är rolig att se på.


 Hur sammanfattar du ditt fotbollsår 2010?
Sådär får man väl säga, ny position som ytter, det var en del att lära men man kom ju in i det efterhand. En del skador som tog en del på en med, kan jag hålla mig frisk detta året så ska det säkert bli hur bra som helst.


 Vilken personlig målsättning har du denna säsongen?
Göra bättre ifrån mig än förra året.


 Har du tränat något under uppehållet?
Lite grann har man ju fått hålla igång, varit ute och sprungit några gånger så konditionen inte försvinner helt.



Vilka är dina styrkor på planen? 
Djupledsspelet, att löpa i luckor och jobba med instick á la Arsenal-style. Sen är väl även avsluten, tekniken och bollkänslan någorlunda bra också.


 Vad vill du förbättra för att bli ännu bättre?
Det fysiska, bli snabbare och starkare i luftrummet.


 Vilken fotbollsstjärna jämför du din spelstil med?
Özil


Vilken fotbollsstjärna blir du gladast av att se spela, och varför?
Gillar att se duktiga offensiva spelare, så det blir väl främst Barcelona och Real Madrid man får titta på då när inte Arsenal spelar. Både Messi och Ronaldo är ju bland de bättre i världen och väldigt roliga att se spela. Sen är det ju även kul att se Zlatan spela.


Vad förväntar du dig av bloggen 2011?
Att det blir lika bra som 2010. Mycket humor och intressant läsning. 


Silly Season

Silly Season gör fotbollen het året om, övergångssnack är alltid superintressant. Bloggen har inte haft någon silly season uppdatering. Men när det kom ett mejl till bloggen, ska vi givetvis presentera den läsningen. En man med signaturen Johnny Evans önskade att få veta hur det ser ut i truppen, vem lämnar och vem är ny i truppen? Allt är inte klart, jag vet inte allt och jag vet inte hur officiellt allt är. Men vi gör ett försök...........

Spelare in
Tre spelare har provtränat efter säsongen, Connes polare, Lindhs polare och Henke från BW90. Henke tränade varje träning och var med en halvlek i testmatchen mot Lödde. Sen har en handfull juniorer testat, det återstår att se vilka av de som ska fortsätta. Facebook har spridit två comebackande rykten: stämmer det att Jocke Hugosson och Marcus Bengtsson gör comeback? En känd person i byn är kanske på väg också, men det väljer bloggen att hålla hemligt ett tag till för att få igång spekulationer. Det är väl det silly season handlar om..........

Hur verksamheten ska formas får vi reda på när det är dags för spelamöte på torsdag.

Spelare ut
Klara:
David Johansson (Lunds SK), Calle Öster (studera i Australien fr.o.m februari), Daniel Gustavsson (jobbar i Norge, när han är tillbaka vet ingen)

Rykten: Tidde till HBK, Norrland verkar ha praktikplats i Stockholm, sen får vi se hur det blir med Oktays och Håkanssons militärtjänstgöring (eller när det är dags rättare sagt). obs! detta är rykten.......


Tage fortsätter som världens sötaste supporter............

Wendt, 40

Idag är ingen vanlig lördag. Lördagen den 8e januari betyder Magnus Wendts 40årsdag. Vår fantastiske materialförvaltare fyller 40 idag. Wendt är alltid glad och ser till att folk i hans närhet är glada. Bloggen vill framföra de största gratulationerna till Wendt!!!!

Begreppet "sätta den i klykan" är ett citat av Wendt. Och han har tyngd bakom uttalandet. Det kvittar om det gäller bandy eller fotboll, så är hans känsla grym. Och ofta hamnar bollen i krysset (läs: klykan). Nedan ser ni ett litet bevis på hans skicklighet.............



Danne G´s liv i Norge

Daniel "Danne G" Gustavsson flydde landet efter kvalmissen i oktober. Sen dess har han varit i Norge, och tillbringat sin tid på en ICA-affär i Oslo. Givetvis saknar vi vår superkille och duktige försvarare, nu har bloggen kollat läget med norrmannen......


Danne G efter south sandby tournament i somras, Ja, han har damlagets kläder på sig


Hur leker livet i Norge?
det leker bra! Har precis flyttat in i en ny lägenhet med en kompis och trivs mycket bra.

Är allt bra med dig?
Jag mår bra. Trivs på jobbet och så.. Saknar självklart sandby, fotboll och alla polare hemma.

Du var hemma några dagar i jul el?
jadå, var hemma tre dagar över jul. Hängde även med familjen några dagar till sälen och åkte skidor.

Vad passade du på att göra när du besökte sannabyn?
Handla på konsum och besöka Gert-Inge. Sen blev det party på juldagen, fast inte i sandby då..

Är du fortfarande på ICA i Oslo?
Det stämmer. Fast snart ska vi byta namn till Rimi..

Hur högt har du stigit i rankingen där?
Ja faktiskt! Har blivit "skiftledare". Är ansvarig/chef för butiken på torsdagkvällar.

Är Lindh fortfarande lagets mäktigaste ICA-anställd?
Lindh kommer alltid vara mäktigast :)

Tränar du nått i oslo?
Jag tränar på gym och springer.. är svårare att träna på egen hand än vad man tror.

Blir det någon fotbollskarriär i norge?
Nej, bara SSIF som gäller.

När blir det comeback i SSIF?
Kanske till sommaren, vem vet ;)

Sundis tankar

Med en vecka kvar till försäsongsträningen börjar tar vi nu ett snack med högsta chefen, huvudtränaren Fredrik Sundblad. I skrivande stund vet vi inte när och var träningen börjar, detta får vi reda på så fort kommunen fastställt schemat för  Dalbys konstgräs. Nu lyssnar vi på Fredriks tankar om julhelgen, försäsongsträning och snabba fötter.

Fredrik lirar bandy, å Lindh säger att bandy inte är en sport.......





Nu var det några veckor sen träningen, har du saknat fotbollen?
Jag, precis som spelarna, tycker det är skönt med lite uppehåll. Men nu är jag väldigt sugen på att få dra igång på allvar.
 
Hur har jul- och nyårshelgen varit?
Mycket lugn och trevlig förutom att värmepannan, datorn och bilen gick sönder. Dessutom har jag ju fyllt år, så nu börjar man närma sig 30.
 
Har det blivit nån fotboll (live el tv) eller varit helt vila från fotboll?
Det har faktiskt varit vila från fotbollen. Jag har tittat en hel del på handboll och vintersporter istället. 
 
Har du planerat mycket inför träningsstarten?
Ja, framför allt har vi jobbat en del med hur organisationen ska se ut kring seniorlagen. Utöver det har jag och Micke utvärderat och i stort dragit vilka linjer vi ska arbeta efter under säsongen. Detaljplanering kring träningar gör vi veckovis.   
 

När drar träningen igång igen?
Vecka 2. Tid och dagar väntar vi fortfarande på i skrivande stund.
 

Hur många gånger i veckan och vilket fokus blir det när vi startar?
Förhoppningsvis får vi tid till 3 ggr/v. Fokus blir snabba fötter, kondition/tempospel, passning/mottagning och possession. Vi kommer även arbeta med kollektiva anfalls- och försvarsmetoder. Självklart ska vi även dra igång en cake-competition.  
 
Blir det några förändringar i upplägget jämfört med förra försäsongen?
Förra året arbetade vi in ett nytt spelsystem. Skillnaden blir att vi i år istället kan utveckla det och lägga mer tid på detaljer. Vår satsning på "snabba fötter" är också en förändring. 
 
Du har visat dig väldigt skicklig på bloggens rebusar, har du fått hjälp hemma, är du grym på klurigheter eller var de för enkla?
Jag är grym på klurigheter. En eloge till illustratören för det djup och liv bilderna i rebusarna besitter.
 
Vad förväntar du dig av fotbollåret 2011?
Hårdare konkurrens om platserna. Att jävligt revanschsugna spelare kan föra en jävligt revanschsugen förening till division 5 och att vi har förbannat roligt på vägen.
 
Vad förväntar du dig av ssif-bloggen 2011?
Målande matchreferat. Intervjuer i toppklass. Sköna porträtt och dokumentärer om människorna i och kring laget. Roliga omröstningar. Bevakning av Tillbergs satsning på fotbollsgolf. D.v.s. precis som 2010. 

Turneringsseger för damerna

I söndags vann damerna Eslövsturneringen, Grattis tjejer! Denna klassiska eslövsturnering, som herrarna inte är speciellt förtjusta i. Våra fantastiska ledare tog förnuftet till fånga och anmälde oss inte till årets upplaga. Det brukar nämligen stå mellan oss och Teckomatorp lag fyra, om vem som ska bli tredje bästa fyra och gå till slutspel. Slutspelet är en annan dag och där får vi Torn lag 1 eller Eslöv lag 1, och förlorar med 7-8 mål. Det är kanske inte så konstigt att vi ogillar Eslövsturneringen. Tornspelen och Sandbycupen däremot, där e vi oftast längst kvar.





Frågor till Lina efter turneringssegern:


Lina in action

Grattis till segern i Eslövsturneringen, hur känns det?
 Tackar tackar! alltid kul att vinna, speciellt mot sjöbo som vunnit så många år förut. Så det känns bra att börja det nya året med en vinst.

Hur firade ni, eller firandet pågår fortfarande?
 Det blev inte så mycket firande på söndagskvällen, men vi väntar med att fira tills vi ser hur det går i Sandbycupen!!

Hur var resultaten i gruppspelet?
 
Vi möte Sjöbo, Stehag, Sösdala, Blentarp och TFK Nova i gruppen. Vi vann alla matcherna klart och tydligt så vi stod som gruppsegrare när gruppspelsdagen var slut.

Hur var slutspelsmatcherna fram till finalen?
kvartsfinalen var inget snack om saken, där mötte vi löberöd och vi vann med 6-1. Vi spelade runt bollen lugnt och säkert men hade ändå bra tempo och de hade inte mycket mer än den chansen de satte sitt mål på. 
Semifinalen var jämnare målmässigt men inte spelmässigt. Våra motståndare var Stehag och slutresultatet blev 2-1 efter 15 sekunder in i förlängningen. Men vi borde ha kunnat spela av matchen tidigare, vi ledde med 1-0 fram tills ca en halv minut kvar, då vi börjat stressa upp oss lite och inte riktigt hittade våra positioner och vårt egna spel. Som tur var fixa vi till det i förlängningen och Tozz fick näta mot lillsyrran.

Kan du sammanfatta finalen?
 Det var egentligen aldrig något snack om saken, lite rörigt i början och lite felpass och sådär men sen när vi väl lugna ner det, hitta vårt spel och spela runt bollen med bra tempo så körde vi över Sjöbo. De hade inte bollen mycket och desto mindre chanser på mål, finalen sluta 5-0 vilket var en övertygande seger.

Vilka spelare ingick i vinnarlaget?
 
Lina, Louise, Tozz, Ivar, Annelie, Melle, Höst, Linnea, Malin, Felicia & Hanna!

Vad tycker du om kvaliteten på turneringen?
 
Den var lite låg för vår del, Det var mest div.3 och div.4 lag så det var kanske ingen jätte oväntad seger från vår sida. Men det är ju inte vårt fel att det var så få lag med, i stort sett alla gick vidare till slutspel.

Var spelades turneringen nu när den vanliga hallen brunnit ner?
Turneringen spelades i ett tillfälligt "tält" eller typ som en plasthall, istället för den vanliga hallen. Men det var nästan bättre i tältet än i vanliga gamla norrevångshallen faktiskt.

Det brukar vara prispengar i den turneringen, hur mycket pengar spelade ni hem?
 
Vi fick 1500:- i prispengar, medan herrarna fick 3000:-

Blev någon utsedd till turneringens spelare, om inte vem utser du till turneringens spelare?
 
Ingen blev utsedd till bästa spelare och det är sjukt svårt att säga. För Melle som fick ta Ivars plats i målet gjorde det skitbra, även vi backar gjorde som vi skulle och som vi blev tillsagda, vi fyllde på i anfallet och jobbade bra tillsammans. Men samtidigt så gjorde våra anfallare bra jobb i både anfall och försvarsarbetet så att utse någon enskild spelare är för svårt. Så vi får väl säga att det var en lagseger där alla var lika delaktiga.

Vad betyder denna turneringssegern för er?
klart ger det bra självförtroende och bra taggning inför Sandbycupen. Men annars är det väl mest som en skön vinst och ett bevis på att vi är bättre än våra motståndare och att vi ska ligga i högre serie än de andra. Vi kände såklart en press på oss att vinna och iochmed att vi slog fjolårets segrare Sjöbo med 5-0 i finalen så känns det som att vi klarade av förväntningarna.

När börjar allvaret igen med försäsongsträningen?
Den 17.e januari sätter vi igång med uppbyggnadsträningen!

Hur mycket kommer ni träna under försäsongen?
Vi kommer träna fem ggr i veckan blandat med fys, fotbollsträning, krav maga och bodypump.

Andy Lindh

Medan havrebrödet tar 1 timme och 40 minuter att bli klart i min nya bakmaskin, så passar jag på att smälla in Lindh i bloggen. SSIF:aren, MFF:aren, ICA-arbetaren, glädjespridaren. Det är Andy Lindh................



Hur e läget med Lindh efter julhelgen?

Jo det e kanon. Fick trevliga jul klappar som ett par nya benskydd t.ex. Har ätit gott, drukigt gott (och mycket) och träffat nära och kära. men skönt den är över nu, inte så jätte kul att jobba i butik när alla människor handlar som galningar.
 
Är formen på topp eller vikten i topp?

Brukar inte ha för svårt med att hitta tillbaka till mitt tempo, förmodligen för att jag inte har så bra tempo. Men vi får se när träningen drar igång igen. vikten ligger på ungefär samma inga större förändringar där.
 
Är du sugen på att börja träna boll igen efter uppehållet?

Det största suget är att få spela fotboll på naturgräs igen men det dröjer väl 2½-3 månader till om vi har tur med vädret. Men jo det e klart att suget är stort när man ändå haft en bra säsong bakom sig vill man ju aldrig ha ett uppehåll man vill ju fortsätta köra på.
 
Har du avlagt några nyårslöften?

Blev tvingad till att ta ett så jag sa: att utvecklas som fotbolls spelare så mycket som möjligt.
 
Går du fortfarande på moln efter MFF´s SM-guld?

Inte på samma sätt som innan, nu går jag mest längtar till Svampligans lottning och den första match i kvalet den 28 juni  och även att Allsvenskan ska börja så Malmö kan börja försvara sitt guld och kul att det börjar med ett derby på tjongavallen.
 
Vad tror du om 2011 för MFF o SSIF?

Precis som Malmö gjorde förlorar Sandby nu sin stora tunga target player (även om kung Eddy lämnade i somras) men annars har vi mer eller mindre samma lag plus att det blir väl nåt nytt, men jag är säker på om vi bara behåller fokus och skärpa i matcherna att vi kan gå obesegrade genom serien. För Malmös del ser det också ljust ut, även om man har mist en viktigt kugge i maskineriet och då pratar jag om den förre assisterande tränaren Pep som blev huvudtränare i Halmstad. laget ser ut att få behålla sina spelare och alla i klubben ser ut att sträva åt samma håll. I Allsvenskan är jag övertygad om att Malmö kommer vara med och försvara sin titel. och när det kommer till CL kvalet är det svårt att säga ännu med tanke på att man kan ha väldigt mycket oflyt i lottningen, men jag är har en bra känsla och tror att de unga spelarna verkligen vill visa sitt bästa och att dom kommer klara det och gå hela vägen till CL grupp spel. En rolig grej är att finalen i CL 2011/2012 spelas i München dock inte samma arena som 1979 så Malmö får väl prova denna final arenan också, hehehe.
 
Hur ser ditt arbete ut för bloggen 2011, har du några heta uppdrag på g?

Jag kommer köra på som vanligt, precis som när Batman ser Bat signalen i skyn ställer han upp kommer jag ställa upp när jag ser SSIF emblemet i skyn. några uppdrag har jag inte fått ännu men har haft några idéer som jag delat med mig med el capitano. Bloggen var ju precis i London, det kommer nog bli nån annan fotbolls stad i Europa beroende på Malmös lottning och resultat.
 
Hur kommer du förse bloggen med priser 2011?

Blir väl lite av sakerna jag får ta hem från jobbet och kanske nån souvenir från här och där och så har jag ett väldigt fantastiskt pris på gång vad det är vill jag inte avslöja men jag vinner gärna det här priset och jag tror många av bloggens läser vill det också.
 
Vad förväntar du dig av bloggen 2011?

Jag förväntar mig att bloggen ska va så rolig och kul att läsa så det blir det första man gör när man vaknar och det sista man gör innan man går och lägger sig, så att alla pojk och flick spelare springer hem från skolan bara för att få se vad mackan nu har sagt, så att alla som sitter på jobbet smyger in på arbetstid för att se om Jeppe har sjungit en ny Sandby låt på fyllan, så att man smiter iväg från mormors fasters begravning bara för att se om man vann rebusen. Det är vad jag förväntar mig.

Vad har du för målsättning med fotbollen 2011?

Att jag ska fortsätta ha lika kul som 2010 och att jag ska förbättra mitt spelande ännu mer.
 
Vad önskar du dig mest av allt just nu?

En härlig sommardag med 25 grader och ett derby mot Bönderna från berget.


Lindh & Wendt

Davve byter klubb

David "Davve" Johansson, 20årig Klostergårdsbo, fantastiskt trevlig kille. Nu tillhör han Lunds SK. I år har han varit osugen på fotboll och höll bara ut några månader, året innan blev förstört av massa bristningar. Nu verkar han ha suget tillbaka, det är tråkigt att det suget inte tillhör SSIF. Bloggen önskar givetvis Davve lycka till i Lundafotbollen. Vi har måga härliga minnen av David. Dels för hans mål för Sandby, dels för hans härliga humör och personlighet. och givetvis festminnena, usian Bolt rakt in i taggbusken och breakdansandet som fällde ett pensionärspar på Björka. Det finns många härliga minnen av Davve!




Jag läste LSK på din facebook-status, har du skrivit på för den klubben?
 
Ja, jag skrev på för ungefär 2-3 veckor sedan.
 
Varför blev det LSK?
 
Det blev som det blev. Kändes bäst för mig att gå dit. De kontaktade mig för ett tag sen och jag har haft klubben i åtanke sedan dess. När de kontaktade mig var jag fortfarande trött på fotboll så jag valde att tacka nej och fortfatte istället med mitt uppehåll. Tiden gick och för ungefär en månad sen skrev några vänner på för klubben och då kände även jag ett sug på att börja lira igen.
 
Varför ville du inte fortsätta i Sandby?
 
Jag var som tidigare sagt väldigt trött på att spela fotboll. Alla träningar och matcher kändes allt mer som en börda. Jag har alltid spelat fotboll, kört på i med- och motgång men tyckte helt enkelt att det inte var kul längre. Fotboll ska vara kul, annars är det inte lönt att spela. Så tycker jag iallafall. Uppehållet som jag har haft var väldigt skönt och viktigt för mig. Men nu är jag sugen. Ibland kan ett uppehåll hjälpa en att få tillbaka gnistan igen. Min gnista är iallafall tänd och jag vill ge mig själv en ny chans, i ett nytt lag.
 
Hur har du trivts i Sandby?
 
Jag har trivts mycket bra. Känt mig som en i gänget ända sen dag ett. Stort tack till Tidde som tog hand om mig direkt från första början. Det är svårt att inte trivas i en klubb som SSIF.  

Vad var det bästa med Sandby?
 
Listan är lång vad gäller den fronten. Men framför allt vill jag poängtera det sociala utanför fotbollsplanen.
 
LSK lirar i division fyra, vad hoppas du få för roll i laget?
 
Jag vill och har alltid velat spela framme i anfallet. Det är där tränaren vill ha mig också. Tränaren tror på mig vilket känns bra.
 
Hur ser din målsättning ut med fotbollen 2011?
 
Att bli bättre vad gäller allt. Det jag är bra på ska jag bli ännu bättre på och det jag inte är bra på ska jag förbättra. Jag ska göra en bra försäsong så jag hinner komma i bra form tills serien drar igång. Tränarna vet vilken situation jag är i och de ska hjälpa mig att komma tillbaka. Dem har alla sett mig spela innan så de vet vad ja kan.

Kommer du följa hur det går för SSIF?

Ja, självklart. Lycka till med allt!


2011

2011 är bara några timmar gammal. Bloggen önskar alla ett gott nytt år. 2011 har alla förutsättningar att bli helt fantastiskt. Fotbollsmässigt har vi startat något som 2011 ska bli ännu bättre. Vi ska bygga vidare på den härliga lagandan och allt roligt vi gör tillsammans, vi ska bygga vidare på det fina spel som vi lagt en grund för 2010. Nu ska det spelet bli ännu bättre. 2011 ska med andra ord bli det roligaste fotbollsåret någonsin, då blir det nog avancemang till femman också. Nu är det nytt år, det heter 2011 nu. Det är i år serien början, allt känns plötsligt mycket närmare. Snart börjar försäsongsträning, träningsmatcher, träningsläger och seriepremiär. Det är i år!

Bloggens nyårslöfte:
* Under säsongen ska bloggen ha 200 läsare om dagen
* Alla seriens lag ska involveras, fullständig bevakning på div.6-mellersta
* Fler roliga reportage och filmer
* Större bevakning på damlaget
* Lindh fortsätter som grävande journalist och prissnattare
* Tävlingar, mer sällan men fetare priser
* Mycket spelarreportage

Förhoppningar på 2011
* Givetvis seriesger för a-laget
* Topp 5-placering för u-laget
* Alltid minst 20 på träningarna
* Nya fina träningskläder och matchkläder
* Lika mycket publik och stöd på hemma- och bortamatcherna
* Roligt träningsläger och fartfyllda fester och arrangemang
* Roliga träningar med mycket boll och högt tempo
* Att vi har mycket boll, spelar offensivt och för spelet på matcherna

DETTA NORMALA LAG VILL ÖNSKA ETT GOTT NYTT ÅR


RSS 2.0