Lag-kväll

halva laget är i Spanien på cup, andra halvan fick en sms-inbjudan av mig i måndags. Och igår hade vi en trevlig lag-kväll. Skitsnack, kubb, öl och spanien - portugal.

Vi tippade så klart kvällens match, både halvtid och full tid, halvtidsresultatet först. Spanien - Portugal

Nico, 1-1, 3-1
Emanuel, 0-0, 1-0
Tom, 1-0, 3-0
Danne G, 1-0, 2-1
Månsson, 0-0, 0-1
Robin A, 1-1, 2-2
Oscar, 1-0, 2-0
Matte, 2-0, 3-1

Månsson hade rätt på pausresultatet, men Emanuel hade ju rätt på båda. Jäkligt starkt att sätta både pausresultat och slutresultat. Senaste gången han var hos mig var det lagfest, då tog han hem fotbolls-quizet. Han verkar ha koll, lagets spå-herre, jag ska nog be han spå i vilken omgång jag går om Calle i skytteligan.


Party-mackan på kubbplanen


Träffar Tom den??


Så ser ett proffs ut



vinnarna, plus oscar o jag


Förlorarlaget



Gänget kollar Spanien - Portugal



Jeppe, Måns, Danne G, Robin A, Tom, Oscar, Emanuel, Matte


Copa Cataluna

För andra året i rad är föreningens juniorlag på cup i Spanien, nära Barcelona. Seniorlaget innehåller många med juniorålder, med på resan är Oktay, Robin G, Virre, Pålsson, Håkan, Davve och Lai. Sammanlagt tror jag det är 32 personer med på resan. Det är spelare från P94-91, samt ledarna Bäckström, Erixon, Widerberg, mamma-virre och pappa-norrsén. Bloggen är givetvis också på plats, bloggens utsände Micke Paradis har full koll på allt som händer i Barcelona med omnejd. Nyligen mejlade han mig Bäckström-Widerberg-Erixsons reseberättelse för den första tiden.

Följ juniorlagets fantastiska resa hela veckan i bloggen. Vi hoppas på trevliga bilder också!


Lördag 26/6 - Avresa

Snacket om en blöt midsommarkväll hade gått inom laget sedan länge men när vi väl samlades för avfärd till Santa Susanna k.l 08.00 på lördagen visade det sig att grabbarna mest varit exalterade över resan och tagit det lugnt på midsommarkvällen. Istället hade de gjort matsäck och fyllt sig själva med entusiasm och självförtroende.

Bussfärden ned skulle visa sig vara helt smärtfri men ändå njutbar mot alla odds. Bra musik, en frågesport som lämnade mycket till fantasin och lekar av högsta klass gjorde en 27 timmars svettig bussresa till en grym aptitretare för hela den kommande veckan...MumsFilliBabba!


Söndag 27/6 - Arrival day

Kvart i 12 landade vi på hotell Riviera, beläget 3 min från stranden och nära till verkligen Allt man kan behöva en sån här typ av vecka. In snabbt och få informationsboken och spelschemat för veckan;

fyra matcher/lag och vi är det enda Nordiska laget i vår ålder - perfekt! Bl.a ett lag från Libanon och sen följde nationerna Spanien, Italien och Tyskland.

30 grader och strålande sol mötte oss när vi väl var inkvarterade på rummen och steg ut på poolterassen med leenden stora som batmans grotta. Allt klart med lagen, maten, schemat och spelplatserna. Skulle vi verkligen klara av att vända den bittra busschaffisens humör och få honom på vår sida den här veckan?!

Kvällen avslutades med kvinnlig och ack så exotisk dans inför våra grabbars öppna munnar och lysande ögon. Marcus Wadby & fräs fick visa sina dance skills med dessa vackra kvinnor uppe på scenen tills resten av laget blev så pass avundsjuka att de stormade scenen och startade en legendarisk ringdans...

... Men så k.l halv 12 var det läggdags för de högt suckande killarna och grunden för en magisk vecka var lagd!


Måndag 28/6 - Invigning, Sol, Bad & SKUM

Dagen började med gemensam frukost för att sedan ta plats på bussen för avfärd mot Pineda De Mar Stadium och invigning, MEN, redan vid samlingen för avfärd fattades vi Johan Montgomery, som somnat med tandborsten i munnen. Som tur var vaknade han och kunde springa ifatt oss andra.

På plats i bussen började förberedelserna för ett imponerande men samt oväntat intåg. De ljuva stämmorna skuggade tätt från första sekund tills vi väl avslutade invigningen med nationalsången. Pålle hade i vanlig ordning inhandlat en megafon som tillsammans med alla andras härliga röster gick på högvarv och överröstade bokstavligt allt i sin väg under 2 hela timmar... inte ens 20 brunstiga tyskar kunde matcha klassen på vår volym och kvalité. Som ni mycket väl förstår drog vi till oss all uppmärksamhet och visst var det häftigt att ett svenskt "bonnalag" var det gänget som skulle äga invigningen och bjuda på mest samba, både sång- och dansmässigt - WOW! Vi t o m, under nationalsången, överröstade högtalarsystemet med en ytterst liten hjälp från Borgebys 94-tjejer.

Väl tillbaka på hotellet tog alla en välförtjänt siesta med sol, bad och extrem "topless-spaning". Men efter lunch ökade tempot på gänget igen och en hård men rättvis??? vattenpolo/rugbymatch utspelades till den milda grad att poolområdet tömdes på folk. Jag tror matchen slutade med att lag "magarna" vann med 52-51, och då ska det tilläggas att laget "magarna" bokstavligt talat var de som hade mage eller som vi brukar sajja - kagge. Trötta som få, kramp i vaderna, klösmärken på ryggarna, ömma kulor och en Lars Erixon med en brusten vad i slutminuten gjorde vi oss redo för taktiksnack, dock för fotbollen.

Kvällsmat och sedan sade det bara Pang!!! och det var skum som gällde för hela slanten när ett glatt gäng trippade ned för trapporna till grannhotellets QK-disco... skumdisco. Med endast vatten i ådrorna dansade vi häcken av både dansgolvet och tjejerna inne på klubben i ca. 1,5 timme för att sedan gå och slagga under dessa lena vita lakan som förhoppningsvis ska hjälpa oss att bli vinnare av Copa Cataluna 2010.


P.s

QK-disco var faktiskt namnet på detta disco och ska inte missuppfattas, det var definitivt fler tjejer än killar, iaf om man ska tro Oskar S och Nicolai P som visade moves never been seen before i ett hav av såpa och skum.

Mera informacionen kommar lupande veckan under... ursäkta Hannnes Karlssons spanska accent ;)

Dagens Guldstjärna: MIa Ingemansson för sin utomordentliga fingertoppskänsla i hanterning av grumpy busdrivers och planering av mat samt Tomas Norrsén som bidragit med hög humorstandard och stabilitet i planeringen.

Dagens Nakenfisar: Kullberg och Lilja som båda hamnade under ytan utan några badbyxor och paketet flytande fritt.

Dagens Kommentar: Marcus Wadby, som skrek till Tobbe J på stranden: - "Tobbe, jag e han killen i baywatch" och sedan dyker i som en luad ål.

Dagens Uttryck: TG - Töm & Glöm, myntat av Tomas...

Dagens Offer: Killen utklädd till lejon tillika turneringsmaskot som blev utsatt för SSIF J:s tokspel under invigningen.

Dagens Rattar: tillhörde konstigt nog en skyltdocka, men pålle hann aldrig uppfatta detta och drog ned dockans tröja...

Dagens Fulaste:det kommer en ranking för hela veckan.......

Dagens Inköp: Solbrillorna som ordnade en date på 5 röda...

Postat av de tre taktikerna Andy, Lasse och Niklas

I väntan på bilder från årets resa kommer en från förra årets copa cataluna-vistelse




tjockast i laget

Jag har hittat bilderna, därav kommer resultatet nu. Tävlingen är från förfesten innan Danne G:s student. Vi mätte, det är vanligt att killar gör det. Ännu vanligare på förfest när alkohol är inblandat. Men ingen ville ha störst. Vi började att snacka om midjemått, sen var tävlingen igång. Vi mätte allas midja, med ett skärp och en tummstock fick vi fram resultaten:


virre hjälper Jeppe att kolla hans resultat


Conne 82 cm
Tom 82 cm
Virre 83 cm
Håkansson 83 cm
Nicolai 83 cm
Mange 83 cm
Calle 85 cm
Robin G 87 cm
Jeppe 87 cm
Nico 88 cm

Jag vann, eller förlorade. Jag vet inte om det är en ära att ha 88 cm i midjemått. Frågan är om Calle visste att vi skulle mäta och deffade några dagar.  


håkan mäter


Lill-matte på henkes bänk

Mathias "lill-matte" Andersson lirar i Landskrona BOIS, hur det är har bloggen intervjuat honom om. Nu skriver vi nästa kapitel om matte, han har debuterat på bänken i superettan-matchen mot Norrköping. Det blev aldrig a-lagsdebut, men 90 minuter på Henkes bänk är respekt. Det närmaste jag kommit Henke Larsson är att imitera honom i omklädningsrummet (mycket uppskattat, eller?) Bloggen har intervjuat Matte om hans dag med Henke, uppladdningen inför matchen och hur de firade segern mot serieledarna


Matte i U21-matchen mot Östers IF

Du tränade med a-laget innan du drog till din brors studentfest, hur var den a-lagsträningen?
- Den var riktigt rolig, tyckte det gick ganska bra och verkligen utvecklande. Jag är bara glad att man får chansen.
Några dagar senare blev du kallad till a-lagsmatchen i superettan mot Norrköping (Landskrona vann i lördags med 3-1). Hur blev du kallad till matchen?
- jag blev kallad genom min egna tränare stefan som förmodligen hade pratat med a-lagstränarna. Riktigt roligt detta med och man får ju extra mycket självförtroende genom detta. Laget spelade också riktigt bra och det var en upplevelse att titta från bänken. Även roligt att in och köra lite gris och lax osv i halvtid.

Hur var dina känslor efter att du blev kallad?
- självklart glad och förväntansfull, det var en ny upplevelse och man var klart lite chokad. inte speciellt nervös dagarna innan men väl samma dag kom fjärilarna men väl i omklädningsrummet var det lugnt, alla var schyssta och tog hand om en bra, då var det bara och gå ut och njuta.

När samlades ni till matchen?
- vi samlades som vanligt 1 h och 30 min innan matchstart, detta brukar vi även göra med u så det var inget nytt.

Hur var uppladdningen med laget, vad gjorde ni inför matchen?
- vi samlades bara i omklädningsrummer och snackade lite, läste tidningar osv, taggade. Alla var som sagt schyssta och tog hand om en mycket bra.

Hur var snacket inför matchen, vad sa Henke?
- det var inget speciellt snack, vi visste vad vi skulle göra och vad som krävdes för vinst.

Hur värmde du upp inför matchen?
- avbytarna gjorde inget speciellt vi lirade lite gris och snackade.

Hur var stämningen på bänken under matchen?
- väldigt bra, alla hade en positiv känsla och alla var taggade, så det skulle vara.

Hur var Henkes coaching under matchen?
- grymt bra tycker jag, han är inte som alla andra i superettan, han står framme vid linjen nästan hela tiden, han manar på hela tiden, hjälper spelarna och man märker att han kan mycket fotboll. Sen vill jag tillägga att det inte bara är henke som gör allt, han har ett mycket bra assisterande gäng som hela tiden hjälper till.

Vad gjorde du i pausen?
- lirade gris.

Vet du vad Henke ville förändra till den andra halvleken?
- ingen aning faktiskt, jag var inte med i omklädningsrummet.

Du blev aldrig inbytt, skällde du ut Henke?
 HAHA klart ;) nä, jag var beredd på detta och som sagt jag är bara glad att man var med och fick chansen.

Sa Henke något speciellt till dig innan, under eller efter matchen?
- han sa att det inte blir något byte men vi vet vad du kan och fortsätt ta för dig när du får chansen i u och på träningarna med a.

Vad sa Henke efter matchen till laget?
- han var grymt nöjd med laget och därför fick de även ledigt dagen efter. det var en grymt bra känsla i omkläddningsrummet efteråt.

Hur firade ni segern?
- vi sjöng i omkläddningsrummet  och hade en otrolig känsla det var grymt roligt. alla var riktigt nöjda. Jag satt även kvar längst i omkläddningsrummet, jag ville njuta lite extra av att sitta där.

Vad betyder det för dig att få vara med i a-lagstruppen?
- det är självklart sjävförtroendehöjande, och mycket roligt att man får chansen, det är väldigt utvecklande att komma upp där och träna och det är kul, det viktigaste för mig är att jag utvecklas och jag är bara 17 år så det är ingen brådska, jag njuter bara av varenda sekund när jag får chansen.

Hur glad och stolt är du över att vid 17års-ålder få vara med på Superettan-bänken?
- självklart grymt glad, man njuter av varenda sekund, det är en otrolig känsla att få chansen och det händer ju endast 1 gång som det är den första gången och det njöt jag verkligen av.



Glad midsommar!!!!

ssif.blogg.se önskar alla vänner och fotbollsvänner en riktigt skön midsommar!

Det är midsommarafton, det innebär öl och städning nu. Men det innebär också väldigt snart att det var onödigt att städa, lika skitigt igen och att öl var ju bara vattnet, snapsen är framme. Vädret verkar erbjuda dukning utomhus.

Bloggen bjuder på några riktigt somriga SSIF-bilder:


Mackan njuter av korv


Lindh hoppade studsmatta och bröt........ strumpan


En full student är sommarkänslor


öl och Jeppe är ett radarpar på sommaren (och våren, hösten och vintern)


jag som liten, absolut inga sommarkänslor där


Turkisk dans till Tarkans gamle hitlåt, Simarlik



Årets bild



Sommarmat



Tummen opp för sommar och Lindh


sommaruppehåll

Bloggen tar inte sommaruppehåll, absolut inte. Träningen tar inte sommaruppehåll, absolut inte. Men fotbollsträningen tar sommaruppehåll, igår var sista träningen. Nu väntar 4 veckors ledighet. Istället blir det löpning, tennis och litta trixande. Kroppen och huvudet behöver vila, sen kommer alla sugna tillbaka och redo att plocka in Dösjebros 4 poängs försprång. Det blir en blodig jakt på avancemang. Hällestad och GOF tänker nog likadant. Vi måste visa att det är vi som jagar bäst.

lika som bär 

lill-lindh


lindh

bra måndag

Det blev en bra måndag......

....trots att Stille tog över min ledning i VM-tipset. Följ hur det går på ssif.blogg.se/tipset

Snart kommer nya och gamla bilder upp i bloggen, ny kamera och söndriga datorn är lagad. Lindh och lill-lindh bör snart vara uppe i lika som bär.

Igår var det u-lagsmatch i Dösjöbro, båda lagen ställde upp med a-lagsspelare. Vi hade dock fler än dem. Vi ställde upp med ett roligt och trevligt gäng. Utöver dagens träning var det en trevlig avslutning på våren. Dösjöbros idrottsplats är väldigt mysig, bra omklädningsrum och mycket bra plan. Vädret var också perfekt. Ja, domaren var också bra. Det var som dag och natt jämfört med a-lagsmatchen mot Dösjebro i lördags. Då hade vi en tråkig och arg domare, igår var det en gammal gammal man som tyckte det var roligt att döma och var noga med att vi hade skoj där ute. Sen att vi fick avsparken i båda halvlkarna gjorde inte honom sämre heller. Vi får kanske tacka hans ålder för det.

Det var en seg match, vi kämpade bra och spelade helt ok. Det var länge en lugn afton, men så hade de gjort ett reduceringsmål (1-4) och hade straffspark. Det blev nervöst för en stund. Men istället räddade Dennis snyggt straffen. Sen kom två drömmål. Först dribblade Tom två spelare och satte en grym djupledare till conne som rundade Igor! Denne Igor som provspelade för oss förra vintern stod nu i mål för Dösjebro. helt ok asså! 6-1-målet, jag säger bara 6-1-målet. Bland det snyggaste jag upplevt live. Jeppe drog till från ca 40 meter. Stenhårt rakt upp i krysset. Den avslutningen behövde denna måndag!

Tack för en mysig kväll, tack för ett trevligt dubbelmöte denna helgen Dösjan och tack Jeppe för att du bjöd på drömmål (och kondomer i Gårdstånga på vägen hem).

Tobias Malm, Malmö FF

Tobias Malm bor i Sandby, han har också spelat i SSIF. Men han gick tidigt till MFF. Han har lyckats behålla suget för fotboll och tagit sig upp bland lagen i MFF. Nu kan man läsa att han gör bra insatser i U-21-laget. Imponerande och väldigt roligt. Han är vänsterback, där är konkurrensen stor. Ricardinho, Elanga och Halsti har alla fått speltid i a-laget i år. Men räkna med Tobbe Malm i framtiden. Bloggen är glada att han velat svara på våra frågor. Här kommer sandbybon som numera är himmelsblå istället för klarblå.



När lämnade du SSIF för MFF?
Lämnade SSIF för Malmö redan som 10-åring. Efter MFFs nätverksturnering med Sandbys 90:or så blev jag tillfrågad av MFF att komma dit o träna. Matchen mot TFF i Stenstenson cup blev min avskeds match i Sandby tröjan.

Vad var det bästa med SSIF?
 Gemenskapen o alla goa killar i laget och alltid lika kul att vinna mot Hardeberga vilket vi alltid gjorde...O att spela med Jönsa ! J Trots jag spelat med Marko Mitrovic och Oscar Lewicki så är de långt ifrån att vara lika grymma och sköna som Jönsa e på planen!


Vad har flytten till MFF betytt för din fotbollskarriär?
 Jag kommer aldrig glömma tiden i Sandby men jag måste faktiskt säga att MFF har gjort mig till den spelare jag är idag. Har ju trots allt lirat i MFF i snart 8 år. Har mognat i spelet och utvecklat mitt spel något oerhört.


Vilken trupp tillhör du nu?
Juniorlaget.


Vilket lag spelar du matcher med?
 Både med juniorlaget och u21.


Jag läste i matchreferatet från U21-matchen mot BOIS att du fick bra betyg och skulle träna med A-laget, hur mycket a-lagsträning har du fått?
 Det blev en rehabsträning i A-lagets gym efter Bois matchen, om det räknas ?
Det var tänkt att jag skulle träna lite med A-laget efter BOIS matchen. Jag hade en inflammation i foten när vi mötte BOIS och vi chansade med att jag skulle kunna spela utan att förvärra skadan. Men tyvärr så förvärrades skadan och Dahan tillät mig inte träna. Och efter det så har jag försökt komma back in shape så att jag kan få nya möjligheter att träna med de stora grabbarna.


hur är stämningen i a-laget?
Svårt för mig o säga. Men de gånger jag vatt med dem så har det varit en go och skämtsam stämning. Med spelare som Jimmy så måste stämningen va go för den killen e SKÖN !


Vilka spelare hänger du mest med där?
 Degar inte direkt med nån i A-truppen... Men har lite bättre relation med de som brukar lira i u21. Typ Jimmy, Jille, Ivo, Nille, Stenström, Mudi, Ponne, Kruys, Dejan och Dusan är de jag pratar med om jag undrar något och så.

Hur är de olika a-lagstränarna?
Rolle: De gånger jag talat med honom så är han en lugn person som tar sig tid att prata med en.
Leif: Lugn, går att snacka om allt med honom och han har alltid snus i munnen. Både han och jag kommer från Sandby så vi har en speciell relation.
Pep: Riktigt, riktigt bra tränare !. Rolig, seriös och gillar anfallsfotboll. Den bästa tränaren jag haft och hans sätt att tänka fotboll och tagga oss är ”top class”!


Du är vänsterback, hur är det?
Ytterback är en rolig position där man får springa en jäkla massa. Man har mycket boll och får oftast sköta uppspelen ! Så kan inte klaga på min positon.

På din plats rankas väl Ricardinho etta, Halsti tvåa, Elanga tre och du fyra, eller?
Aa så ser det ut just nu skulle jag tro. Men det sker saker snabbt i fotbollen och vi har sett att Elanag varit förstavalet så man ska inte stirra sig blind på var i rangordningen man är utan det gäller o kämpa på så kommer förhoppningsvis ens chans.


Hur har din säsong varit?
Började utmärkt tyckte jag och fick chansen i A-truppen när Ricradinho skadade sig. Tyvärr fick jag en bristning i ljumsken och var borta i 5 veckor så hann bara med 1 träning med A-laget under Ricardinhos skadeperioden. När ljumsken var bra och jag började komma back in shape och skulle få träna lite med A-laget så fick jag en inflammation i foten. Nu är jag helt frisk och försöker hitta tbx till rytmen i mitt spel fast de små detaljerna i spelet tar en tid att hitta tbx till.

 
Vilken målsättning har du med fotbollen?
 Att knipa en startplats i A-laget och få gå in till MFF hymnen(med en skrikandes Lindh i klacken) skulle va som en dröm som går i uppfyllelse. Men den stora drömmen är att få spela i Liverpool och gå ut på Anfield underbara gräs och höra fansen sjunga You’ll Never Walk Alone !!!!


Hur kommer det gå för MFF i år?
 Hoppas på Sm-guld men säger topp 3-placering.


Vilka är de tre bästa spelarna i truppen enligt dig?
 Danne L, Danne A och Ivo Pekalski ! Gillar även Jimmy Durmaz stil som fasen men han är inte riktigt där än. Även Gische och Halsti är riktigt bra !

Vem blir nästa stora utlandsproffs från MFF?
 Många säger Gische och Danne L och de lämnar kanske MFF snart men jag skulle vilja säga Ivo!


Vad önskar du dig mest av allt just nu?
 Något speciellt med en viss person och sen en go och härlig sommar på beachen där man kommer ligga med sin bonnabränna...Även att jag får chansen att träna med A-laget under sommaren



Fan osså.............

Det blev ingen seger i seriefinalen, det blev tyvärr en uddamålsförlust. Med 8 min kvar gjorde en offsidestående Dösjöbro-spelare 2-1-målet. Det var en trevlig seriefinal, mycket publik, bra fotbollsväder och lite hetsk stämning. Allt perfekt, utom att vi inte kunde hålla poängen hela vägen ut. Dösjöbro är bra, inget snack om att vi och dem är seriens två bästa lag. Vi har båda bra spelare på alla positioner, vilket är unikt i denna serien. Dösjöbro klarade sig med nöd och näppe kvar i sexan förra året, nu är de serieledare. Om det är deras danska tränare eller om det är för att de är ett köpe-lag, men imponerande uppryckning från förra året är det.

Första halvlek
Vi gjorde ingen toppen-halvlek. Vi var disciplinerade i försvarsspelet över hela banan och skapade några farliga lägen på snabba kontringar. Vi spelade helt enkelt på det sättet vi behärskar bäst. Men vi hade lite boll i första halvlek och tempot blev för lågt. Dösjöbro var bättre än oss i första, 1-0 var ställningen i paus. De hade ett mål bortdömt för offside och ett öppet läge där Jens gjorde en kanonräddning. Deras mål klassas som turmål/självmål. Ett andra-vågs-skott som ändrar riktning på robins rygg.

Andra halvlek
Andra halvleken handlar mest om oss, Dösjebro stack upp i nån kontring och nån hörna. Men det såg ut som bortamatchen mot Dösjebro, de var bättre i första och vi lika överlägsna i andra. Det kändes ibland som att vi inte hade flytet och känslan att komma till de hetaste lägena. Men vi var aggresiva, tog hand om bollen och försökte vara kreativa på deras planhalva. Vår kvittering gjorde Anders på sin egen straffretur. Straffen var som hämtad från Serbiens VM, ett inlägg där deras spelare tyckte det bästa alternativet var att gå upp med händerna högst i duellen. På slutet var många trötta och spelet böljade fram och tillbaka, men med åtta minuter kvar fick de in segermålet. Ett inlägg bakom backlinjen friställde en offsidestående spelare som enkelt lade in 2-1-målet.

Matchen
Det var en trevlig seriefinal mellan seriens två bästa trupper och roligast spelande lag. Det kändes som en perfekt seriefinal, förutom resultatet. Det var tufft ute på planen, stundtals lite hatiskt. Det spelades bra fotboll och vädret och publiken var med oss.

+
Svårt, kanske att inmarschlåten var tillbaka. Också att vi gjorde en bra seriefinal. Bra spel och grym fight.

-
Domartrion. Missade mycket och huvuddomaren var katastrofal(t aggresiv). Det blir rapport på honom för hans helsjuka kommentar till Pålsen. Samtidigt hotade han att rapportera mig för att jag snackade med linjemannen efteråt och sa att han måste se den offsiden. Det var till den gamle linjemannen, när den ännu äldre linjemannen började tjafsa sa jag att han borde få huvuddomaren att sluta döma om han ska vara så jävla arg hela tiden. Han är fan-ta-mej den enda domaren som skäller innan matchen startar, helt absurt. Efteråt snackade jag lite med dem i deras omklädningsrum (bad om ursäkt å sånt), då var dem fan trevliga. Skämtsamma gubbar, kan bli en grillkväll där. Döma borde de inte syssla med ivf.

Bäst i blått:
Idag får det bli det tråkiga svaret: hela laget. Det var en laginsats, en sån insats som måste till i en seriefinal. Tyvärr räckte det inte hela vägen. Jens gjorde en bra match, Håkansson har börjat prrestera fantastiska andra-halvlekar, Anders mycket bra i backlinjen, Joel tung och rutinerad när han kom in och som vanligt gör våra tre anfallare mycket bra saker. Där kom några halvplus ivf, men laget ska ha det största pluset.

Framtiden:
Imorgon ska u-laget ta revansch på Dösjöbro, a-laget tränar. Sen tränar hela truppen på tisdag, sen är det sommaruppehåll (sommarlov med mycket egenträning).

Inför SSIF - Dösjöbro

Imorgon är det fantastiska seriefinalen i div.6 mellersta. Seriens vackraste lag gör upp på sandbyvallen. välkomna och stötta byns stoltheter. Avspark: 14:00. Här talar Dösjöbros kapten ut inför morgondagens heta fight:




Hur är läget med serieledarnas kapten?
Det är ju klart bra med mig, med tanke på tabelläget..........

Fysiskt: krämpor sen helgen, men det brukar släppa lagom till nästa helg.

Hur mår serieledarna?

Mycket bra! Hur är det själv där nere?

Varför leder ni serien?

Vi har för det första ett spelskickligt lag sett till divisionsnivån, som hela tiden vill framåt. Samtidigt har försvarsspelet, sett över hela plan, fungerat väl och vi vinner ofta boll högt upp i banan. Vi har vinnarskallar som hatar att förlora!! Denna kombination tror jag har gjort att vi i dagsläget leder serien. Bortsett från andra halvlek mot er och en rent ut sagt riktigt kass kvälll ute i Gårdstånga eller va det Flyinge? Så har vi spelat ganska bra. Faktum är att vi inte alltid öst in mål (som ni), dock har vi spelat en trevlig fotboll i de flesta matcherna. Vi har ett fantastiskt härligt gäng, efter ett par goa matcher och en ”blöt” spelarfest är sammanhållningen på topp. 
 
Är ni seriens bästa lag?

Ja det är vi.
 
Vad förväntar du dig av helgens seriefinal?

Alla ser framemot helgens match mot er, då vi tror att det äntligen kan spelas lite fotboll från båda lagen, för en gångs skull… (nu kommer väl de andra lagen jaga en)
 
Kommer vinnaren på lördag också vara den som vinner serien till slut?
Svar JA om vi vinner! Svar NEJ om ni vinner! ;-)

Självklart är denna match viktig, men matchen mot Pelagonja innan uppehållet ger ju klart lika många poäng vid vinst. Dock tror jag matchen betyder väldigt mycket rent psykologiskt.


Vad krävs för att vinna division sex?
Ett eget spel, en bred trupp (då man alltid har ett gäng spelare borta till varje match… Ibland har man ont här och ibland där, ibland är det broloppet och ibland har mormor eller farmor kalas!!!),ett gott gäng och en hög vinnarskallar.


Vilka lag i serien tror du hade klarat sig i division 5?
Dösjöro IF (för att vi försöker spela boll)

Södra Sandby (för att ni är tunga att möta)


Hur sammanfattar du division 6. mellersta så här långt?
En rolig serie…

Det bjuds inte alltid på skönlir! Dock har många roliga klassiker framkommit under våren allt ifrån kommentarer till säregna personligheter och fullständigt fantastiska situationer. Men allting görs med full seriositet!! Division 6 mellersta är väl precis som en division 6 serie skall vara…

 

Vem är seriefavoriter?

Fortfarande ni!

 

SES På LÖRDAG!

Helstörige Söderström har gjort ett eget elva snabba frågor till sig själv, bloggen har inte med detta att göra. Men som divisions sex största stjärna (enligt honom själv) kommer bloggen publicera hans fantastiska initiativ.

Söders egna frågor & svar:
Löberöd eller GOF? Hmm...

Gårdstånga eller Flyinge? Usch vad tråkigt

Spel på marken eller långa bollar? Spel på marken

Argentina eller Brasilien? Italien!

Nordkorea eller Sydkorea? Sydkorea

Harlösa eller Ljungbyhed? Ljungbyhed

Sommar eller vinter? Sommar

Torna Hälllestad eller Södra Sandby? Sandby

Fisk eller fågel? Gädda

Swedbank Stadion eller Malmö Arena? Swedbank Stadion

Niclas Johansson eller den haltande mittbacken i Torna Hällestad? Den haltande mittbacken!


Jeppa talar ut.......

Idag är det sol, tre VM-matcher, träning och Jeppe "jeppa" Svensson i bloggen!




Är det fullt ös på golfbanan denna varma dag? Det är faktiskt ovanligt lugnt, men jag klagar inte! Kunde dock traskat in några doffsingar bara..
 
Hur lever livet i golfshoppen? Det funkar bra, kan inte direkt säga att jag förtar mig. Nackdelen är väldigt långa dagar och mycket helger men så är det!
 
Blir det mycket eget golfspelande? Har varit väldigt skralt på den fronten, så för att föda lite golffeber har jag ivesterat i nya klubbor som anlände igår faktiskt.
 
Hur vass är du på golf? Jag brukar jämföras med Tiger woods, men om det har med golfen att göra lämnar jag osagt..
 
Hur sammanfattar du kvaliteten på fotbollsVM så här långt? Första omgången brukar alltid vara otroligt tråkig att kolla på, ingen vill förlora så det blir sällan någon samba direkt. Så det kan bara bli bättre!
 
VM´s största utropstecken så här långt? Gervinho hand i hand med Schweiz.
VM´s största frågetecken så här långt? Var fan är alla coola brassar? Ronaldinho, Adriano, Ronaldo och Roberto Carlos??
VM´s största tabbe så här långt? Algeriets målvakt storspelade men gjorde det sämsta nånsin, Greene för en liten tistel också. Men sämst av allt är Cahills röda kort, en riktig domarskandal!
VM´s snyggaste mål så här långt? Sydafrikas premiärmål. Kloses Kenneth Andersson nick var inte dålig heller.
VM´s bästa spelare så här långt? Mesut Özil?? Nä Veron imponerade stort, fy fan vilka passningar och vilken kontroll på långbollarna, coolt att han ser exakt likadan ut som för 10 år sen också!
 
vad tycker du om domarnivån i årets VM? Tycker den har varit riktigt dålig, i klass med våra nästan. In med Rolf Brandt!
 
Vad tycker du om filmandet  årets VM? Har varit en del riktigt dåliga, kanske inte riktigt Hagi-klass men nära. Men överlag så tycker jag det har varit ganska lite med tanke på att i dagens fotboll måste man trilla, rulla några varv och skrika, för att kunna få frispark.
 
Vad tycker du om vuvuzelorna? Kass eller konst? Coolt om Lindh skulle haft en på läktaren på lördag.
 
Vem vinner VM? Tyskland, tyvärr.
 
Vem vinner skytteligan? Miroslav Klose, gammal är äldst.
 
Vad tror du om lördagens seriefinal i div6-mellersta, SSIF - Dösjöbo? Årets roligaste match! Det kommer krävas vilja, enorm inställning och blod för att knipa segern i den. Så det är helt klart en match man ser fram emot, Jag garanterar tuffa närkamper, och jag ska inte ligga ner..
 
Vad betyder Björka Loge för Sandby? Oerhört mycket! Jag jämför det med vad Eifeltornet betyder för Paris, Lutande tornet för Pisa, Big Ben för London. Björka Loge ligger väldigt nära hjärtat och det finns inget bättre än att fira en seger med laget uppe på Logen!
 
Vad innehåller sommaren 2010 för dig? God dricka och vackra kvinnor! Siktet är inställt!





 

Damlaget

För er som vill kolla ställningen i vm-tipset, sä hänvisar jag er till www.ssif.blogg.se/tipset

För er som saknar några bilder, bl.a från förra veckans vilda studentfester, kan jag meddela att de flytit iväg med coca cola. Förhoppningsvis går bilderna att rädda, då kommer givetvis Lindh och Davve upp i lika som bär.

Ni är det fokus på damlaget, vårt kära damlag. Senast vi pratade med dem var på festen den 6e december. Men vi ser dem ofta och i tidningen har de många poäng i sin tabell. Givetvis borde herr- och damlaget ha bättre kontakt, men så har det tyvärr aldrig varit. Men alla ska veta att vi ändå ät stolta över varandra och stöttar varandra. Damernas (och Revinges) stjärna, Lina Härle har svarat på några frågor.


Damlaget


Antal spelare i truppen: ca 20 st.
Nyförvärv: Louise Jonsson, Chatrine Jonsson, Gabriella Johansson Edfast, Johanna Lönnbom, Jessica Johansson Lindgren, Jannice Söderberg
Förluster: Petra Bengtsson, Annika Andersson, Anna (Olle) Olofsson, Linda Tjernström, Angelika Asterhed, Sandra Lindsjö 
Tränare:Cliff Lindström, Niklas Widerberg, Roger Wärlestedt 
Ledare: Sten Svensson, Patrik Lindgren, Lars Larsson
Lagkapten: Anna Oliw
Stjärnan: Johanna Lönnbom
Liraren: Hanna Lindström
Busen: Tozz (therese Andersson)
 
Herrlaget och damlaget har tränat brevid varandra hela året, vi har förvånats negativt över att ni varit 10-12 i snitt på träningarna. Nu förvånas vi positivt att ni hänger på i toppen av div.2. Det är imponerande. Hur kan ni ta så mycket poäng?
- De andra lagen är bara 6 st på deras träningar?, nej men vi har en bra tränare som ser till att hålla tempot och kvalitén uppe för oss som är där.
 
Är det för att ni spelar utan press eller är ni så bra?
- Vi är ett väldigt bra lag, vi har stark startelva och bänken är också väldigt stark. Men såklart får vi även psykisk press av att det går så bra för er, för då måste vi också prestera, vi kan ju inte vara sämre än herrlaget!!   

Vad är nyckeln till er framgång?
- Bolt jr (vår maskot) 

Vad är fokus på era träningar?
- vara snygga i håret och komma upp snabbt och rätt i press. Sedan jobbar vi även mycket med flytta boll & flytta fötter.  

Vilka är grunderna i ert spel?
- Att jobba med hög press och när vi vinner bollen hålla i den så att vi kommer upp med hela laget till anfall. Även att rulla runt bollen och värdera våra lägen.  

Eftersom ni inte är så många, hur påverkar skador och avstängningar er?
- oftast skadar vi dem innan de hinner skada oss. Men om vi nu skulle råka ut för någon skada eller avstängning så måste jag säga att vi har stor hjälp underifrån. När vi behöver folk så ställer många av de mindre upp, vilket vi är väldigt tacksamma för.

Hur klarar ni att ha två lag så högt upp, div2 och teamet i trean, med ert antal på träningarna?
- Vi håller hög klass på träningarna även om vi är få, plus att vi faktiskt har blivit mer träningsflitiga sedan vi gått på riktigt gräs! Dock även här måste jag säga att det är de mindre tjejerna som hjälper oss hålla teamet uppe.

Hur kommer det gå för teamet i år?
- Jag tror och hoppas att vi kommer hålla kvar teamet i div3. Vårt mål i teamet är att spela alla matcherna trots få spelare, där vi i div2 får gå ner och dubblera och hjälpa till för att hålla teamet vid liv. Vi har redan lämnat en WO vilket inte får upprepas.

Vad är era förhoppningar om placering i div.2?
-Vi hoppas givetvis om en hög placering i div2. Just nu ser det väldigt ljust ut, men serien är lång så tabellen kan se helt annorlunda ut om några omgångar eftersom alla lag vinner och förlorar över alla. Dock tror jag att det kommer vara tre lag som slåss om toppplaceringarna i slutet, IF Limhamn Bunkeflo, Rödeby AIF och Södra Sandby IF.
 
Hur är stämningen i truppen?
- Det är lite jobbigt just nu för det är mycket gula skor som tar för mycket uppmärksamhetfrån oss andra.. Men annars är stämningen verkligen på topp! Inga sura miner, alla är alltid lika glada och vi har alltid roligt tillsammans!

Vad är det bästa med damlaget?
- Att vi har så roligt tillsammans och att alla är med i gänget, även nya spelare kommer in i gänget direkt. Och att vi är ett sånt starkt gäng tillsammans.

Vad är det bästa med SSIF? 
- bra tränare och träningsförutsättningar till att utvecklas som fotbollsspelare.
 
Hur är er relation till herrlaget?
- Vi är professionella, don´t mix buissnes and pleasure.

Vad är det bästa med herrlaget?
- inte deras närvaro på våra hemmamatcher iallafall.. Men det är väldigt trevligt när de fixar gemensamma lagfester vilket vi uppskatta och tyckte var roligt.

Du och David i herrlaget är det enda kärleksparet i SSIF´seniorlag, hur tror du möjligheten är att det antalet ökar?
- tjaa, jag tror att det finns en ganska stor chans att det skulle öka, vi har ju redan sett lite potential mellan louise A och Viktor I ! haha

Vad önskar du dig mest av allt just nu? 
- först och främst en vinst mot växjö på lördag, för då har vi gjort en super vårsäsong med endast två förluster! Sen även ett soligt varmt och långt sommarlov, så man blir brun och så man är utvilad inför höstsäsongen.


Lina i duell med LBK-are


L I N A

Robin G har tagit studenten.............

.... fy fan vad han e bra!

I torsdags var det först träning, sen drog de flesta upp mot Dalby stenbrott. Hos Robin G var det studentfest. Tält med folk och garage fullt med dryck och mat. En hel trädgård fylld med trevligt folk. Det var en toppenfest som varade länge, jag var hemma 02:30.


Matvraket och studenten


Studenten


United-tröja, studentpresent från herrlaget


Robin fick flyttkartonger. "-Men jag ska I N T E fytta hemifrån sa han.


Tom och Sebbe ställde upp i tävlingen, SSIF´s största mun


Vem har störst? Tom längst, Sebbe bredast. Vinnare: Tom va?


mange, lindh, norrland


några spelare, lindh vad gör du?


Robin å Eric



Danne G har stagit studenten.....

.... fy fan vad han e bra.

Det var ett jäkla röj på rapsvägen i onsdags. Mkt mat o dryck, och gott. Mycket folk, och trevligt. Det var en toppen-studentfest.


Jeppe med Håkan i ena handen och flaskan i den andra


Studentskylt


Studenten


Pålsen å Conne


Lindh o Eric kom lite senare, Lindh hällde öl på sig själv direkt


Jeppe kollar snett på män som dricker cider


Dannes fyllepose


Härlig trio

Tre härliga pinnar

Nyss tog SSIF en viktig seger, 5-0 hemma mot Pelagonija var väldigt viktigt.

Här följer så klart en matchrapport. Från och med nu följer du hur det går i VM-tipset på www.ssif.blogg.se/tipset. Dagligen kommer den sidan uppdateras. Imorgon bitti kommer första inlägget där, med ställning efter dagens tre matcher och med morgondagens resultat.

Idag var det storm på Sandbyvallen, det var inte enkelt att spela boll. Men vi gjorde det väldigt bra.

 

Första halvlek

Första halvleken såg lika dan ut hela tiden. De slog långa (för långa) bollar som Anton lätt kunde ta hand om, de hade nån hörna också. Men det handlade mest om ett SSIF som försökte lira sig genom motvinden. Vi spelade bra, kämpade kopiöst och skapade mycket. Första halvan av halvleken tog vi dumma beslut sista tredjedelen och fick inte de hetaste lägena. Men andra delen av halvleken skapade vi många farligheter, tyvärr var kylan dålig då. Motvinden tog med nästan alla avslut över ribban. Vi hade 17 avslut, bara fyra på mål. Men ett gick i mål. Robin A var framme och störde sig till ett friläge som han enkelt lade in. Där var det kyla. Vi spelade vacker fotboll och kämpade väldigt bra i första halvleken. Vi var överlägsna, men hade bara 1-0 i paus.

Andra halvlek
Vi bestämde oss i paus att fortsätta ha roligt och börja träffa mål med skotten. Med vinden i ryggen fick vi lite extra gratis i andra halvleken. Vi fortsatte kämpa på och fick tidigt några mål till. Jag tror Eric gjorde två, Conne 1 och Håkansson 1. Jo, så måste det ha varit. Vi var lite slöa och nonchalanta i andra. Det kan ha berott på att vi fick några enkla mål och kände att de gav upp lite. Vi kontrollerade spelet och samtliga gjorde vad som behövdes.

Matchen
Vi var väldigt taggade, vi förstod att det krävdes god vilja, bra tempo och skickliga fötter om vi skulle besegra Pelagonija. Ingen underskattning av någon, alla ville ta en komfortabel seger. Alla 15 får minst VG, det var kul att spela idag, trots vinden.

+
Alla älskade att spela boll idag och hade hjärtat på helt rätt ställe.

-
Ingen Sandbylåt när vi marscherade in. Tråkigt, dåligt, synd

Bäst i blått:
Detta var en laginsats där alla får höga betyg. Men Håkansson gjorde sitt första a-lagsmål och var väldigt offensiv hela matchen. Det uppskattar bloggen och ger honom dagens plus.

Framtiden:
Öl, VM. Sen tre bra träningar nästa vecka och seriefinal om en vecka, innan det är dags för litet sommaruppehåll. Det är en väldigt motiverande vecka, ska bli fantastiskt roligt med seriefinal.


VM-tipset har egen adress

Det blir mycket resultat och statistik i bloggen under VM. Nu slipper du det. Här följer du herrlaget och kanske det hetaste kring VM och VM-tipset. Men VM-tipset har fått en egen adress. På ssif.blogg.se/tipset följer du dagligen hur det går i VM-tipset. Aktuell ställning och alla de 50 deltagarnas resultat för dagen.

VM, dag 2

Idag är den viktigaste matchen den på Sandbyvallen, SSIF - Pelagonija. Men bloggen måste också uppdatera VM-tipset och presentera ställningen efter dag 1 och allas resultat dag 2.

Gårdagens resultat:
Sydafrika - Mexico 1-1
Uruguay - Frankrike 0-0

Ställningen efter dag 1:
1 Norrland (Robin Hedenstedt), 4 p
   Jag (Nico), 4 p
3 Dennis Jürs, 3 p
   Oktay, 3 p
  Rasmus Asterhed, 3 p
   Jenny & Martyn Cartlidge, 3 p
   Daniel Liljenberg, 3 p
  Carmith, 3 p
   Micke Paradis, 3 p
  Viktor Ingemansson, 3 p
  Anders H, 3 p
  Johanna, 3 p
  Stefan A, 3 p
  Kenneth 3 p

Mackan och Stefan tillberg har 2 poäng, 9 st har en poäng, 25 st har 0 poäng.

Det första röda kortet har redan delats ut, ingen fick poäng. Efter två snabba gula kort åkte Uruguays talang Lodeiro ut med tio minuter kvar.

Bloggen analyserar Grupp B:
Argentina är det mest intressanta laget i hela VM, de kommer vinna grupp B. Lätt eller knappt? Det verkar som att Argentina kommer spela 3-4-3. De har ett fantastiskt lag! Juan Sebastian Veron är med, spelar han fortfarande? Det ska bli helt underbart att se Veron idag. Yttermittfältarna Gutierez och Di Maria kommer överraska världen, anfallarna Messi, Higuain, Tevez är VM´s bästa. Avbytarna Milito och Agüero är helt okey också. Men det finns tre frågetecken i Argentina. Håller målvakten Romero VM-klass? Klarar den galna (helgalna) backlinjen Heinze, Samuel, Demichelis att hålla sig utan röda kort i 90 minuter? Det största frågetecknet är om Maradona har kompetens att föra sitt land till VM-guld? De övriga laget är inte så kul att snacka om. Nigera har Lagerbäck, det är ganska kul. Sydkorea har Park, det är ganska kul. Grekland har Karagounis, det är ganska kul. Tvåan i gruppen är svårt att analysera, vi hejar och tror på Nigeria.

Bloggen analyserar grupp C:

England ska vinna gruppen, USA bör väl ta andraplatsen. England har ett väldigt spännande lag, jokrarna är högerbacken Johnson, defensive Barry och långe Crouch på topp. Och dessa osäkra kort är ändå spelare som håller hög Premier League-klass. Men vem ska stå i mål? Bäst hade varit Hart, coolast hade varit James, men det troliga verkar vara Green. Vi hejar på England, och tycker att Slovenien och Algeriet är tråkiga inslag i grupp C.


Allas resultat dag 2, Första resultatet är Sydkorea - Grekland, andra resultatet är Argentina - Nigeria, tredje resultatet är England - USA.


Sebbe Löfkvist, 0-1, 4-1, 2-2

Andy Lindh, 1-0, 2-0, 3-1
Dennis Jürs, 0-0, 0-1, 2-0
Oktay, 1-1, 3-1, 2-0
Fredrik Sundblad, 3-0, 2-1, 2-0
Rasmus Asterhed, 0-0, 1-1, 2-0
Gert-Inge, 0-0, 2-1, 2-1
Cartlidge, 0-0, 3-1, 2-1
Bernt Persson, 1-2, 3-1, 1-2
Daniel Liljenberg, 1-1, 2-0, 2-0
Carmith, 1-1, 2-0, 1-1
Andreas Kullberg, 1-2, 4-0, 3-0
Emanuel, 0-0, 3-1, 2-0
Christer, 0-0, 3-2, 3-1
Robin A, 1-1, 3-0, 2-0
Staffan, 1-1, 3-1, 2-2
Alex Roth, 1-1, 2-0, 1-0
Davve Jönsson, 0-1, 3-1, 2-1
Carl Öster, 1-0, 2-1, 2-2
Micke Paradis, 2-0, 3-1, 3-1
Carl-Johan, 0-0, 2-1, 2-1
Matte andersson, 2-2, 4-0, 3-1
Danne G, 3-1, 2-0, 2-0
Fredrik Rutberg, 2-1, 2-1, 2-0
Viktor Ingemansson, 2-1, 2-0, 2-2
Robin Hedenstedt, 0-0, 3-1, 2-1
Anton Gemback, 1-1, 3-0, 2-0
Felix Dahlkvist, 2-2, 4-0, 3-0
Jörgen, 1-0, 1-0, 3-1
Kerstin, 1-0, 3-2, 2-1
Ludvig, 1-0, 3-0, 3-1
Jens Haglund, 1-1, 3-0, 2-1
Anders H, 0-0, 3-0, 2-1
Linda, 0-2, 2-0, 2-0
Mackan Amasalidis, 1-2, 3-0, 2-1
Nico, 1-0, 2-0, 1-0
Johanna, 2-2, 1-0, 2-1
Stefan A, 1-2, 2-1, 3-0
Joel, 1-0, 2-0, 2-1
Tom, 2-1, 3-1, 2-1
Matte "lill-matte" Andersson, 1-1, 2-0, 2-0
Anders Weirum, 1-1, 4-1, 2-1
Mange Pålsson, 1-0, 3-1, 2-0
Markus Håkansson, 2-0, 3-1, 1-0
David Ström, 0-0, 2-0, 2-0
Lee, 2-1, 3-1, 2-1
Kenneth, 1-1, 1-1, 2-1
Thomas Gard, 0-1, 1-1, 1-1
PG Nilsson, 2-0, 0-0, 2-1
Stefan Tillberg, 1-0, 4-2, 1-0 


VM, dag 1

Om några timmar börjar fotbolls-VM 2010, äntligen. Längre ned finns allas resultat på kvällens två matcher. I föregående inlägg finns allas svar på finallagen, skyttekung, första röda kort och tre spelare i världslaget. Nu kommer lite förtydligande regler, så inga missförstånd uppstår.

50 deltagare i tipset, det innebär 2500 kronor i vinstpengar. Vinnaren får 1500:-, tvåan får 750:- och trean får 250:-.
Fråga 5: Vem som går längst, Svennis eller Lagerbäck är struken. Anledningen är att de som frågat mig om man kan svara lika har fått svaret att det inte går. När jag igår sammanställde de sista tipsen såg jag att en del svarat lika. Därför stryks den frågan.
Jag har, med hjälp av Challe och Stille, lagt massa timmar på att sammanställa alla tipsen till ett dokument för att underlätta rättandet. Jag hoppas att alla resultat blivit rätt. Om ni märker att nån siffra är fel, så lämna protest i kommentarer. Jag har allas orginaltips på datorn eller i pärmen. Alltså kan ni inte lura mig, jag har koll på allas tips.  
På frågan vem som får första röda kortet, menas första utvisningen. Det kvittar om det är efter två gula kort eller rött kort direkt.
Poängräkningen är enkel: har du tippat sydafrika - mexico 1-0, och det blir 1-0 får du 3 poäng. Har du tippat 2-1 får du 1 poäng. Du har fel resultat, men rätt på att Sydafrika vann.
På fråga ett, om finallagen, får du 1 poäng om du har ett rätt, har du båda lagen rätt får du 3 poäng.
Har du rätt på skytteligavinnaren får du 2 poäng.
Har du rätt på första röda kortet får du 1 poäng.
På spelarna i världslaget får du 1 poäng för varje rätt svar, alltså är 3 poäng max på den frågan. Spelaren måste vara med i den världselva, startelvan, som tas ut.




Experten, Stefan Andersson, tippar Grupp A

Grupp A
1. Frankrike
2. Uruguay
3. Mexico
4. Sydafrika

Gruppens stora stjärna:Ribery, Frankrike
Gruppens stora besvikelse: Sydafrika utan Benni McCarthy klarar sig inte vidare.


Bloggen analyserar: Frankrike är gruppens favorit och kommer gå vidare. Trots hemmaplan klarar sig inte Sydafrika, deras trupp är för dålig. Lirare som Tshabalala och Pienaar kommer bli roliga att se. Urugauy med anfallarna Suarez och Forlan kommer bli en överraskning i årets VM. Det ska bli spännande att se hur långt Uruguay kan gå. Mexicos Andres Guardado kommer få sitt internationella genombrott, men Mexicos trötta och tråkiga trupp klarar sig inte vidare från gruppen. Det känns som en offensiv grupp, med många fina dribblers. Det kommer bli trevliga matcher i grupp A, men blir det målrikt?

Nu kommer allas resultat. Det första resultatet är Sydafrika - Mexico och det andra är Uruguay - Frankrike.

Sebastian Löfkvist, 1-0,2-2
Andreas Lindh, 1-2, 0-3
Dennis Jürs, 1-1, 0-1
Oktay, 1-1, 1-3
Fredrik Sundblad, 2-0, 1-1
Rasmus Asterhed, 1-1, 0-1
Gert-Inge, 0-1, 1-1
Jenny & Martyn Cartlidge, 1-1, 0-1
Bernt Persson, 2-1, 1-3
Daniel Liljenberg, 1-1, 0-2
Carmith, 1-1, 0-1
Andreas Kullberg, 1-2, 0-2
Emanuel Leander, 0-1, 1-1
Christer, 2-0, 0-2
Robin A, 2-1, 1-3
Staffan Berntsson, 1-2, 1-3
Alex Roth, 2-0, 0-1
Davve Jönsson, 1-2, 0-1
Carl Öster, 0-2, 1-2
Micke paradis, 1-1, 0-2
Carl-Johan Andersson, 2-1, 0-1
Mattias Andersson, 1-2, 2-1
Danne G, 1-2, 0-3
Fredrik Rutberg, 1-0, 1-1
Viktor Ingemansson, 1-1, 1-0
Robin "norrland", 1-1, 2-2
Anton Gemback, 0-2, 1-2
Felix Dahlkvist, 2-1, 0-2
Jörgen, 2-1, 1-1
Kerstin, 1-2, 0-3
Ludvig, 1-2, 1-3
Jens Haglund, 2-3, 1-1
Anders Henriksson, 1-1, 0-2
Linda, 1-2, 0-1
Mackan Amasalidis, 0-0, 1-1
Nico, 1-1, 1-1
Johanna, 1-1, 1-2
Stefan Andersson, 1-1, 0-2
Joel Lindquist, 1-0, 0-1
Tom Hansson, 0-0, 1-2
Mathias "lill-matte" Andersson, 0-1, 0-1
Anders Weirum, 2-1, 1-3
Magnus Pålsson, 2-2, 0-1
Markus Håkansson, 2-0, 0-1
David Ström, 0-1, 1-2
Lee Barber, 1-2, 0-2
Kenneth Nordstrand, 1-1, 0-2
Thomas Gard, 2-1, 1-3
PG Nilsson, 3-1, 0-2
Stefan Tillberg, 0-0, 1-1  


16:00 spelar Sydafrika - Mexico. Matchen spelas i Johannesburg, den sänds på TV4, sändningen startar 15:00. Kommentatorer är Robert Perlskog och Jens Fjällström.

20:30 spelar Uruguay - Frankrike. Matchen spelas i Kapstaden, den sänds på SVT1, sändningen startar 19:30. Kommentatorer är Staffan Lindeborg och Glenn Strömberg.

pelagonija

Tyvärr har inte bloggen lyckats få tag på Pelagonija för en intervju.

Det blir en spännande och rolig match imorgon. Efter den dåliga förlustmatchen senast och bara två träningar denna veckan är spelsuget enormt. Det ska bli jävligt skoj med match på vallen igen. Och det är en fantastiskt viktig match. GOF tappade poäng igår, Hällestad närmar sig med stormsteg. 3 poäng imorgon betyder mycket.

Vi är taggade för match och ska fortsätta vara obesegrade på hemmaplan.

Vi vet att Pelagonija kommer köra stenhårt och vi måste få en bra start för att vinna. Börja dutta vatten och käka taggtråd redan nu!

Imorgon klockan 14:00 på Vallen smäller det, vi ses där då!

svar på final, skyttekung, första röda och världslaget

Nu presenterar VM-tipset allas svar på de fyra frågorna. I nästa inlägg står varför fråga 5 är struken. Läs alla deltagarnas spännande svar:


Namn: Sebastian Löfkvist
Vilka går till final? England - Brasilien
Vem vinner skytteligan? Messi
Vem får första röda kortet? Taiwo (nigeria)
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Messi, Julio Cesar, Rooney
 
Namn: Dennis Jürs
Vilka går till final? Spanien - England
Vem vinner skytteligan? Torres
Vem får första röda kortet? Terry
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Torres, Fabregas, Glenn Johnson

Namn: Andreas Lindh
Vilka går till final? England - Spanien
Vem vinner skytteligan? Villa
Vem får första röda kortet? Terry
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Villa, messi, lahm

Namn: Oktay
Vilka går till final? Spanien - Argentina
Vem vinner skytteligan? Messi
Vem får första röda kortet? Lugano (uruguay)
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Xavi, messi, Iniesta

Namn: Fredrik Sundblad
Vilka går till final? Tyskland - Nordkorea
Vem vinner skytteligan? Villa
Vem får första röda kortet? Marquez
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Villa, Schweinstieger, Lahm

Namn: Rasmus Asterhed
Vilka går till final? Spanien - Brasilien
Vem vinner skytteligan? Gomez (tyskland)
Vem får första röda kortet? ingen
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Lloris, Pique, Drogba

Namn: Gert-Inge
Vilka går till final? Spanien - Holland
Vem vinner skytteligan? Villa
Vem får första röda kortet? Lugano (Uruguay)
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget?  messi, villa, xavi

Namn: Jenny & Martyn Cartlidge
Vilka går till final? Argentina - Spanien
Vem vinner skytteligan? Villa
Vem får första röda kortet? marquez
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? messi, xavi, gerrard

Namn: Bernt Persson
Vilka går till final? Brasilien - argentina
Vem vinner skytteligan? Messi
Vem får första röda kortet? Rooney
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? messi, drogba, gerrard

Namn: Daniel Liljenberg
Vilka går till final?  Argentina - Brasilien
Vem vinner skytteligan? messi
Vem får första röda kortet? marquez
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? xavi, torres, messi

Namn: Carmith Mårtensson
Vilka går till final? Tyskland - Brasilien
Vem vinner skytteligan? Rooney
Vem får första röda kortet? Vidic (serbien)
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Messi, Rooney, Lucio

Namn: Andreas Kullberg
Vilka går till final? Argentina - Tyskland
Vem vinner skytteligan? Messi
Vem får första röda kortet? Terry
Nämn tre speaklre som kommer med i världslaget? Messi, kaka, Maicon

Namn: Emanuel Leander
Vilka går till final? England - Brasilien
Vem vinner skytteligan? Forlan
Vem får första röda kortet? Odiah, Nigeria
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Rooney, Julio Cesar, Lucio

Namn: Christer Persson
Vilka går till final? Brasilien - England
Vem vinner skytteligan? Rooney
Vem får första röda kortet? Lugano (Uruguay)
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Messi, Rooney, Ramos

Namn: Robin Andersson
Vilka går till final? Spanien - England
Vem vinner skytteligan? Van Persie
Vem får första röda kortet? Mascharano (argentina)
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Casillas, Van persie, Villa

Namn: Staffan Berntsson
Vilka går till final? Spanien - Elfenbenskusten
Vem vinner skytteligan? Villa
Vem får första röda kortet? Kyrgiakos (Grekland)
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? messi, villa, christiano Ronaldo

Namn: Alexander Roth
Vilka går till final? Spanien - England
Vem vinner skytteligan? Villa
Vem får första röda kortet? Kyrgiakos (grekland)
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Villa, Xavi, Messi

Namn: David Jönsson
Vilka går till final? Spanien - Brasilien
Vem vinner skytteligan? Villa
Vem får första röda kortet? Lucio (brasilien)
Nämn tre speaklre som kommer med i världslaget? Messi, Villa, Ramos

Namn: Carl Öster
Vilka går till final? Argentina - Tyskland
Vem vinner skytteligan? Messi
Vem får första röda kortet? Rooney
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Schweinsteiger, messi, maicon

Namn: Michael Paradis
Vilka går till final? Argentina - Spanien
Vem vinner skytteligan? Messi
Vem får första röda kortet? Mokoena (sydafrika)
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Messi, Xavi, Christiano Ronaldo

Namn: Carl - Johan Andersson
Vilka går till final? England - Spanien
Vem vinner skytteligan? Villa
Vem får första röda kortet? Deco (Portugal)
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Christiano Ronaldo, Puyol, Xavi

Namn: Mattias Andersson
Vilka går till final? Argentina - Spanien
Vem vinner skytteligan? Louis Fabiano (brasilien)
Vem får första röda kortet? Drogba (elfenbenskusten)
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Messi, Xavi, Fabiano

Namn: Daniel Gustavsson
Vilka går till final? Tyskland - Spanien
Vem vinner skytteligan? Klose
Vem får första röda kortet? Kyrgiakos (grekland)
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget?  Robben, Lucio, Klose

Namn: Viktor Ingemansson
Vilka går till final? England - Spanien
Vem vinner skytteligan? Rooney
Vem får första röda kortet? Gallas
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Rooney, Xavi, Terry

Namn: Fredrik Rutberg
Vilka går till final? Spanien - Argentina
Vem vinner skytteligan? Messi
Vem får första röda kortet? Gallas
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Messi, Xavi, Pique

Namn: Robin "norrland" Hedenstedt
Vilka går till final? Argentina - Tyskland
Vem vinner skytteligan? Rooney
Vem får första röda kortet? Godin (uruguay)
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Rooney, Messi, Özil

Namn: Anton Gemback
Vilka går till final? Spanien - England
Vem vinner skytteligan? Van Persie
Vem får första röda kortet? Rooney
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Casillas, Fabregas, Terry

Namn: Felix Dahlkvist
Vilka går till final? England - Argentina
Vem vinner skytteligan? Rooney
Vem får första röda kortet? Gallas
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Messi, Ronaldo, Rooney

Namn: Jörgen
Vilka går till final? Argentina - Spanien
Vem vinner skytteligan? Tevez
Vem får första röda kortet? Carmona (Chile)
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Messi, Xavi, Dani Alves

Namn: Kerstin
Vilka går till final? Spanien - Brasilien
Vem vinner skytteligan? Messi
Vem får första röda kortet? Ronaldo
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Messi, Puyol, Torres

Namn: Ludvig
Vilka går till final? Holland - Brasilien
Vem vinner skytteligan? Robinho
Vem får första röda kortet? R Song (Kamerun)
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Messi, Xavi, Schnejder

Namn: Jens Haglund
Vilka går till final? Spanien - Brasilien
Vem vinner skytteligan? Torres
Vem får första röda kortet? Lugano (uruguay)
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Julio Cesar, Xavi, Torres

Namn: Anders Henriksson
Vilka går till final? England - Brasilien
Vem vinner skytteligan? Rooney
Vem får första röda kortet? Marquez
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Rooney, Xavi, Messi

Namn: Linda
Vilka går till final? England - Brasilien
Vem vinner skytteligan? Messi
Vem får första röda kortet? Lugano, Uruguay
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Messi, Henry, Ribery

Namn: Mackan Amasalidis
Vilka går till final? Spanien - Tyskland
Vem vinner skytteligan? Rooney
Vem får första röda kortet? Sagna (frankrike)
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Messi, Robben, Xavi

Namn: nico
Vilka går till final? Brasilien - Spanien
Vem vinner skytteligan? Villa
Vem får första röda kortet? kyrgiakos (grekland)
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Messi, Pique, Schweinstieger

Namn: Johanna
Vilka går till final? Spanien - England
Vem vinner skytteligan? Torres
Vem får första röda kortet? Godin (uruguay)
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Messi, torres, C.ronaldo

Namn: Stefan Andersson
Vilka går till final? Brasilien - Spanien
Vem vinner skytteligan? Messi
Vem får första röda kortet? Rommedahl (Danmark)
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Messi, Rooney, Villa

Namn: Joel Lindquist
Vilka går till final? Tyskland - Argentina
Vem vinner skytteligan? Messi
Vem får första röda kortet? Christian Poulsen (danmark)
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Ramos, Messi, Casillas

Namn: Tom Hansson
Vilka går till final? Spanien - England
Vem vinner skytteligan? Villa
Vem får första röda kortet? S Muntari (Ghana)
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? iniesta, villa, maicon

Namn: Mathias Andersson
Vilka går till final? Spanien - England
Vem vinner skytteligan? Villa
Vem får första röda kortet? ingen
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Messi, Villa, Xavi

Namn: Anders Weirum
Vilka går till final? Spanien - england
Vem vinner skytteligan? Van Persie
Vem får första röda kortet? Mandjek (kamerun)
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Rooney, van persie, Casillas

Namn: Mange Pålsson
Vilka går till final? England - Brasilien
Vem vinner skytteligan? Rooney
Vem får första röda kortet? Seitaridis (Grekland)
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Terry, Dani Alves, Rooney

Namn: Markus Håkansson
Vilka går till final? Brasilien - Spanien
Vem vinner skytteligan? Robinho
Vem får första röda kortet? gattuso
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Kaka, Ronaldo, Schweinsteiger

Namn: David Ström
Vilka går till final? Spanien - England
Vem vinner skytteligan? Torres
Vem får första röda kortet? M Bradley (usa)
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Torres, Rooney, Xavi

Namn: Lee Barber
Vilka går till final? Brasilien - Argentina
Vem vinner skytteligan? Messi
Vem får första röda kortet? Kyrgiakos (grekland)
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Messi, van persie, rooney

Namn: Kenneth Nordstrand
Vilka går till final? Spanien - Brasilien
Vem vinner skytteligan? Villa
Vem får första röda kortet? marques
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Xavi, Messi, Xabi Alonso

Namn: Thomas gard
Vilka går till final? Spanien - Argentina
Vem vinner skytteligan? Villa
Vem får första röda kortet? Rodriguez (mexico)
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Messi, Ramos, Kaka

Namn: PG Nilsson
Vilka går till final? england - Brasilien
Vem vinner skytteligan? Rooney
Vem får första röda kortet? Mokoena (sydafrika)
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Ashley Cole, Messi, Iniesta

Namn: Stefan Tillberg
Vilka går till final? England - Argentina
Vem vinner skytteligan? Torres
Vem får första röda kortet? K Toure (elfenbenskusten)
Nämn tre spelare som kommer med i världslaget? Maicon, Xavi, Torres

50 deltagare i VM-tipset

Imorgon startar VM, och VM-tipset. 50 tips har kommit in. De 50 deltagarna i bloggens VM-tips ser du nedan.

Imorgon kommer allas resultat för de två matcherna som spelas imorgon.

Äntligen drar VM igång!

Deltagarna:
Sebastian Löfkvist, Hardebergare
Andreas Lindh, senior
Dennis Jürs, junior
Oktay Körhan, senior
Fredrik Sundblad, seniortränare
Rasmus Asterhed, Harlösare
Gert-Inge Andersson, Sandbys mäktigaste man
Jenny & Martyn Cartlidge, släkt till bloggen
Bernt Persson, släkt till bloggen
Daniel Liljenberg, junior
Carmith, vän till Sandbys mäktigaste man
Andreas Kullberg, junior
Emanuel Leander, senior
Christer Persson, vän till Sandbys mäktigaste man
Robin Andersson, senior
Staffan Berntsson, Hurva´re
Alexander Roth, junior
David Jönsson, senior
Carl Öster, senior
Michael Paradis, seniortränare
Carl-Johan Andersson, vän till bloggen
Mattias Andersson, lagledare
Daniel Gustavsson, senior
Fredrik Rutberg, fd ssif:are
Viktor Ingemansson, senior
Robin Hedenstedt, senior
Anton Gemback, senior
Felix Dahlkvist, junior
Jörgen, vän till Sandbys mäktigaste man
Kerstin, vän till Sandbys mäktigaste man
Ludvig, vän till Sandbys mäktigaste man
jens Haglund, senior
Anders Henriksson, fd ssif:are
Linda, vän till bloggen 
Mackan, senior
Nico, senior
Johanna, fru till bloggen
Stefan Andersson, ledare
Joel Lindquist, senior
Mange Pålsson, senior
Anders Weirum. senior
David Ström, fd ssif:are
Markus Håkansson, senior
Mathias Andersson, fd ssif:are
Thomas Gard, vän till Sandbys mäktigaste man
PG Nilsson, vän till Sandbys mäktigaste man
Kenneth Nordstrand, fd ssif:are
Lee Barber, fd ssif:are
Tom Hansson, senior
Stefan Tillberg, ledare

För Oktay har tagit studenten...............

.... fy fan vad han e bra!

Igår festade halva laget med Oktay och firade att han tagit studenten. Det var bra väder att fira student i ett tält i Dalby. Det bjöds på god mat, mycket öl och några turkiska specialiteter. Tack för ett klockrent studentfirande, Oktay! Toppen


Oktay och Eric på väg...........


studentskylt





en glad Oktay



Oktay blev glad för studentpresenten herrlaget gav honom


festsugna herrseniorer


Lika som bär - storebror o lillebror


sportbil, student o chaufför


Vi dansade Oktays dans till Tarkans Simarik


Mackan krävde att få avsluta kvällen med Gert-Inge

VM-experterna

Bloggens VM-experter har landat. Direkt från Östervång 5 kommer bröderna Andersson. Bloggen har anlitat Stefan Andersson som VM-expert och damernas målvakt Anders Andersson är VM´s målvaktsexpert.

Stefan Andersson
Ålder: 38
Favoritmat: Pizza
Favoritlag: Manchester United
Favoritspelare (och varför): Rooney, bäst och tuff i närkamperna, ettrig spelare, med ett jävla tillslag



Hur mycket ska du följa VM?
- rätt mycket, hinner jag så ska jag se alla. Men förmodligen krockar någon match med jobbet.

Tror du det blir ett målsnålt eller målrikt VM?
- Jag hoppas på mycket mål, risken finns att det blir tufft och fult spel som leder till ett målsnålt VM.

Vilket land överraskar i VM?
- Jag hoppas England går långt, dem överraskar många.

Vilket land blir mest förnedrat i VM?
- Nya Zealand

Vilken spelare får sitt stora genombrott i VM?
- Antonio Di Natale, Italien

Vilken blir VM´s största skandal?
- Blir säkert nått bråk mellan spelare, danskarna kommer säkert slåss

Anders Andersson
Ålder: 37
Favoritmat: Pasta m korv å lög
Favoritlag: Chelsea
Favoritspelare (och varför): Drogba, han e bäst



VM´s fem bästa målvakter:
1. Julio Cesar, Brasilien - skitbra målvakt, nybliven Italiensk mästare.
2. Iker Casillas, Spanien - Rutinerad målvakt, utvecklat sitt spel i luften
3. Manuel Neuer, Tyskland - jättetalang, men frågan är om han klarar pressen i VM
4. Maarten Stekelenburg, Holland - Hollands givna förstaval, grym i Ajax, duellstark
5. Gianluca Buffon - Italien - Höll nollan under 453 minuter i VM 2006, det slår han nog i detta VM


Talangen

Robin Olsson är talangen som har spelat i HBK, LBK och nu SSIF. Han har spelat på de flesta positioner, i dag är han mittback i juniorlaget (och u-laget). Han tränar för närvarande två veckor med seniorerna. I gårdagens juniormatch gjorde han båda Sandbys mål i segern mot Höllviken. Nu bjuder bloggen er på Robin Olsson.


Nummer 4, Robin, under Sandbycupen i i höstas

Namn: Robin Olsson
Ålder: 17 år
Trupp: J-Trupp
Position: Mittback
Favoritlag: Manchester United
Favoritspelare (och varför): Wayne Rooney, en spelare som alltid ger 100% och lite till
Favoritmat: Mors kycklinggryta
 
Hur trivs du i SSIF?
- Trivs som fisken i vattnet
 
Vad är det bästa med att spela i Juniorlaget?
- Tycker att vi har en stark sammanhållning som är väldigt viktigt, alla ger allt för varandra
 
Vad är fokus på träningarna just nu?
- Fokusen på träningarna har varit mycket smålagsspel och mycket uppspelsövningar
 
Är du nöjd med er prestation så här långt?
- Jadå det tycker jag absolut att vi ska vara, har varit lite smådetaljer som vi inte har fått med oss riktigt i matcherna men tycker för övrigt att vi kämpar på och verkligen bevisar hur bra vi faktiskt är
 
Vad är nyckeln till framgång i ert spel?
- Tror det är vår enorma vilja, att vilja gå ut på mattan och verkligen göra allt för varandra och vilja spela underhållande fotboll
 
Vad behöver laget förbättra för att ta ytterligare kliv framåt?
- Svårt att säga i nuläget
 
Vilka är dina styrkor som spelare?
 
- Inte riktigt min grej att prata om styrkor men skulle väl säga snabbheten, högerdojjan och min vilja
 
Vad behöver du förbättra som spelare?
- Vill förbättra precis allt när det gäller mig som individuell spelare
 
Vilken är din personliga målsättning med fotbollen 2010?
- Att utvecklas så mycket som möjligt som fotbollsspelare, både på och sidan av planen
 
Vad ser du mest framemot med fotbollsåret?
- Ser självklart framemot vår resa till Italien (Italy Trophy) ska bli ett underbart minne hoppas jag och även att kämpa för ett avancemang uppåt i seriesystemet
 
Varför ska man kolla på juniorlaget i år?
- För att vi vill spela en underhållande och fartfylld fotboll
 
Vad kan man förvänta sig av dig på sandbyvallens gräs 2010?
- Ett stenhårt jobb till 100% för att hjälpa mig och laget att ta tre pinnar och sen så mycket mer
 
U-laget är en viktig utvecklingsmiljö för dig och ett bra skyltfönster. Tror du på mycket spel för dig i U-laget i år?
- Absolut, jag ser det som en utmärkt miljö att utvecklas i och få spela fotboll som går snabbt och är mer fysisk, men ser just nu J1 som en första prioritet
 
När får vi se dig ta på a-lagströjan?
- Det är ju en bra fråga, det får högkvarteret avgöra
 
Vill du spela i Sandbys A-lag i framtiden?
- Självklart vill man de!
 
Följer du a-laget?
- När det är i Sannabyn så är det klart man kommer ner och kollar


Robin Olsson å Håkansson på Åhushandbollen -09

tappad serieledning

När jag vattnade växterna i trädgården nyss hörde jag ett konstigt prasslande ljud utanför grinden, det var två iggelkottar som hade sex. Den bakre kämpade för att inte glida iväg på den stenhala asfalten. Det var det roligaste som hände idag!

Matchen var fan ingen rolig historia.

Det kunde varit roligt. Fantastiskt väder, loppmarknad, mycket folk, toppmöte. Det var två lag som verkligen ville ha de tre poängen. Det fanns förutsättningar för en fantastisk eftermiddag. Men så blev det inte. Nu är Dösjöbro nya serieledare. Som vanligt åkte Sandby hem från Hällestad med poängförlust.

Första halvlek
Efter några sekunder fick Hällestad hörna, några misstag senare ledde de med 1-0. Sen handlade halvleken om långa inkast, nä vi mötte inte GOF. För oss handlade det om straffar. Vi första straffen blev Conne nersparkad, vid den andra blev Robin A crosscheckad. Båda straffarna satte Anders lekande lätt i mål. Hällestad gjorde mål i halvlekens första och sista minut. Ett snabbt och långt inkast, nä vi mötte inte Bukten. Sen fick vi inte bort bollen på mållinjen och de kunde peta in 2-2.

Andra halvlek
De gjorde 3-2 ganska snabbt, på hörna. Nä, vi mötte inte GOF eller Bukten. Bollen studsade på nån och sen intill stolpen. Sen handlade det om oss och lite frisparkar för Hällestad. Vi skapade mycket, men mest halvchanser. Det blev inga fler mål. Matchen bestod mest av kamp, dåliga domslt och fem fula mål.

Matchen
Det var ingen typisk toppmatch, vi var för dåliga för det. Hällestad gjorde en bra match, de utnyttjade sina styrkor, spelade hårt och psykade mycket. De fick matchen dit de ville och vann rättvist. Vi kom inte upp till normal standard, passningsspelet fungerade inte och vi vann inga andra bollar. Vi försökte slita, kämpade oss in i matchen och skapade tillräckligt för att vinna över Hällestad, men inte idag tyvärr.

+
Vädret och publikantalet

-
Vi är hatade i Hällestad, deras attityd är helt enkelt vidrig. Spelarna var de snällaste, publik och tränare uppförde sig osportsligt. Minus också till att vi släppte in tre mål idag, lika många som på de nio matcherna innan. Men det berodde fan på att Hällestad, mest deras store anfallare, var väldigt tunga i boxen. De störde oss i första duellen och var först på alla andra bollar.

Bäst i blått:
Ingen får toppbetyg. Plus till Månsson som kämpade stenhårt trots många smällar, samt yttrarna Robin A och Conne som verkligen vann sin kamp, de lekte fullständigt på kanterna.

Framtiden:
Efter en sån här förlust känns det som att det inte finns nån framtid. Men, va fan. Vi ligger tvåa och har ny match nästa helg. Jag vill spela den nu, vill ha revansch direkt. Två bra träningar och tre bra studenter, sen är Pelagonija jävligt välkomna till Vallen.

Snart är det deadline för VM-tipset!
Oväntat många är med, hoppas några till slinker in under de sista timmarna. Kom igen!

T.Hällestad - staffan danmyr

Nu har jag fått svaren av Staffan Danmyr, Torna Hällestads tränare. Tack så mycket Staffan! Till min förvåning är "åke" profilen, har han gjort comeback? Gamla anfallsstjärnan. Nu är det läggdags, imorgon ska Åke stoppas. det blir en härlig fight i Hällestad imorgon.

profilen
Namn: Fredrik"ÅKE" Åkesson
Ålder: 36
position: Center
Favoritlag: Aston Villa
Favoritspelare: Maradona
Favoritmat: Kokt Kyckling i Vit Sås
 
Laget
Nyförvärv:Fahrad Hassan , Micke Andersson
Förluster:Jacob Sernefell
Tränare:Staffan Danmyr
Lagets stjärna:Alla
Lagets buse:Niklas Gunarsson
Lagets lirare:Markus Niemi
 
2010
Vilken är lagets målsättning 2010? Div. 5
Vilken är er nyckel till framgång? Kontinutet
Vad förväntar ni er av matcherna mot SSIF 2010? Vinst
Varför ska man följa er 2010? Vi spelar en offensiv och attraktiv fotboll.
Hur är känslan i er trupp inför helgens match? Positiv
Vilka lag blir topp tre i år? THIF, SSIF, Dösjöbro
vilka lag åker ur? Harlösa och Pelagonia

Hällestad

Imorgon är det sveriges nationaldag, passande nog också mackans födelsedag. Det är också tuff bortamatch för Sandbys herrar. Formstarka Hällestad står för motståndet. Jag vet inte om loppisen eller matchen är det största i Hällestad imorgon. Men fint väder och jäkligt mycket folk väntas till loppisen/matchen. Det ska bli skoj att lira toppmöte i sommarvärme och inför mycket folk på halvmysiga Hällestads idrottsplats, tornavallen tror jag den heter.

Jag har snackat med Hällestads tränare, Staffan, i telefon, samt sms:at några gånger. Jag har äntligen fått rätt mejladress och väntar nu på hans svar. Jag lägger in det i bloggen så fort han svarar, hoppas det blir innan matchstart imorgon.



Det kommer bli tufft i morgon, Hällestad bjuder inte på något på hemmaplan. Samtidigt spelar dem väldigt fysiskt, och matcherna oss emellan har tendens att bli extra hårda. Bloggen tror på en jämn, tät och trevlig tillställning imorgon.


oktay

Dalbypågen som spelat några år i SSIF nu, han tog sig tidigt upp i a-laget. Han är teknikern som har körkört, och om fyra dagar tar han studenten. Oktay har blivit stor påg. Han är dagens man i bloggen!


Oktay har blivit modell efter sin vackra balbild från i tisdags


Det blir en hektisk sommar för dig. Först ut är studenten, fyra dagar kvar. Hur känns det?
- Det är lite spänt och nervöst faktiskt. Men det släpper nog sen. Det kommer bli en grym dag och man ser fram emot det som fan!

Vad ska du göra efter studenten. Resa, plugga el jobba?
- Det blir inget plugg för mig i höst. Bestämde mig rätt tidigt för att ta det lugnt ett tag och försöka fundera ut på vad jag verkligen vill göra i framtiden. Just nu är jag också väldigt trött på att plugga.
Jag kommer att åka med juniorerna till Italien om ca 3 veckor, sedan vet jag faktiskt inte så mycket vad som händer i juli, men i augusti jobbar jag i en månad på Dalbybadet. Sen hoppas jag att jag har lyckats skaffa mig ett jobb till hösten. Annars vet jag faktiskt inte vad som händer. Kanske drar till Turkiet också, vi får se helt enkelt.

Efter en veckas studentfirande börjar fotbolls-VM, kommer du kolla mycket?
- Det är klart att man kommer att kolla mycket! Synd att både Turkiet och Sverige inte lyckades ta sig dit, men jag tror det kommer bli riktigt coolt ändå!
 
Vem hejar du på i VM?
 - I och med att Turkiet och Sverige inte är med blir det Spanien. Jag älskar spansk fotboll och Spanien har världens bästa landslag för tillfället. Grymma spelare på alla positioner. Hoppas verkligen de tar ett VM-guld.

Vem blir VM´s överraskning och vem blir VM´s flopp?
- Jag tror att Italien floppar och Elfenbenskusten överraskar.

Sen ska du med juniorlaget på cup-resa till Italien, hur kommer det bli?
- Det kommer bli fantastiskt! Det är ett härligt gäng som drar ner. Förra året var det Barcelona och det var en fantastisk upplevelse. Det blir ju sista resan som junior och jag tror det blir en oförglömlig resa!

 
 
hockey el innebandy: Hockey
Vitt el rött: Rött
Johnnys eller slotts: Johnnys
meloner el lökar: Meloner
4-4-2 el 4-3-3: 4-3-3
hund eller katt: Hund
Ensam mamma söker el bonde söker fru: Bonde söker fru
Full frys el varan-tv: Full frys
Lund eller Malmö: Lund
Björka eller Slagt: Slagt
Turkiet el Thailand: Turkiet
Pommes el Potatissallad: Pommes
AC/DC eller Green Day: Green Day
VM el CL: I år är det VM som gäller!
Glass el choklad: Glass
Klubba el Rack: Klubba
Utsläppt eller uppsattt: Uppsatt
plugg el jobb: Jobb
solsemester el skidsemester: Solsemester
Träna el vila: Träna
Asiat el ryska: Ryska
Badtofflor el trätofflor: Badtofflor
Chips eller lösviktsgodis: Chips
Midsommar el Valborg: Midsommar
Bibeln el Kvällsposten: Kvällsposten
Behrang Safari el Safari: Safari
Lagerbäck el Svennis: Svennis
Korv el Hamburgare: Hamburgare
Knäckebröd el Wienerbröd: Wienerbröd
Stan el landet: Stan
Lomma beach el tvedöra: Lomma Beach


Oktay hittade camp nou i somras

Robin vänstrar

Robin Andersson, byggaren från Revingeskogen. Högerfotad och försvarare, men i år är han anfallaren som gjort 8 assist. De flesta, kanske alla, har han gjort med vänster fot. Det har bloggen kollat närmare på.




Robins vänsterfot

Hur är det att vara vänsteranfallare?
- De är väldigt kul eftersom man får vara med i alla anfall. Man får en fri roll vilket är roligt då man kan testa på lite svårare saker utan att det kan resultera i baklängesmål utan snarare mål framåt.
 
Vad är skillnaden efter tre år som vänsterback?
- Allt är i stort sett annorlunda. Som vänsterback så blir de inte farligt direkt om man slår en fel passning, tappade bollen eller liknade. De gör de inte som anfallare vilket är skönt. Enda likheten är att det är på samma kant.


Du har gjort många assist med vänstran, hur har du fått så bra känsla med den?

- Det beror nog på att jag spelade just vänsterback i tre år. Då blev man tvingad att använd vänstran vilket gjorde att jag fick en ganska bra vänsterfot.


Tycker du själv att du är tvåfotad?
- Ja de är jag nog. Jag är i alla fall inte rädd för att använda den vilket är en bra fördel typ en mot en.
 
Är vänsterinlägg ditt farligaste vapen?
- Ja kanske. Eftersom jag är högerfotad så tror kanske inte motståndarna att jag inte kan använda vänstran vilket kan vara ett farligt vapen.


När börjar du göra mål med vänstran?

- Haha, nä de har inte blivit så många sådana. Det är ju kanske lättare att göra mål med högran som vänsterforward men det har inte blivit så många sådana heller. Kommer förhoppningsvis till helgen.

Som snickare, vad är du bäst på: Hamra med vänster hand eller slå inlägg med vänster fot?
- Helt klart slå inlägg med vänster fot! De är helt omöjligt att hamra med vänster han. Men med höger hand är jag grym. Haha!



Robin A


"gamla rävar"

Lång, passningsskicklig och grym på fasta situationer. Han kommer från samma skog som Robin Andersson. Skattebergapågen är numera domartalangen som har synts mer och mer i fina sammanhang. Han är alltid lojal att ställa upp som domare i Sandbycupen. Här kommer f.d ssifaren, som vi tror och hoppas gör comeback någon gång. Bloggen presenterar Jakob Magnetorp!




Namn: Jakob Magnetorp
Smeknamn: Lill-Torpet
Ålder: 24
Bor: Lund
Sysslar med: Nyligen klar med min utbildning till fastighetsmäklare
Spelade i SSIF mellan åren: 1991-2005
Position: Mittfältare
 
Vilken är din största framgång i Sandbytröjan? 
- Två silver i Sandby Cupen!! Alltid en härlig känsla att spela inför ett fullsatt Sandbyarena!!!

Har du nått personligt rekord/merit i Sandbytröjan?
- Jag har alltid varit bra på att skruva in hörnor direkt i mål (säker gjort 15 mål på detta viset)

Vilket är ditt bästa SSIF-minne?
- När 85-86 laget var uppe i Göteborg och spelade riktigt bra fotboll mot tufft motstånd!! Vi hade det även jävligt trevligt där uppe och gänget kunde inte varit bättre

Blir det comeback i SSIF?
- Jag kommer ju faktiskt lite då och då och tränar, så det känns som tiden är inne för att kanske göra ett lite längre gästspel!

Tränar du nått nuförtiden?
- Det gör jag en hel del, springer ofta och länge, men helst utan boll!! 

Följer du hur det går för SSIF?
- Japp, Missar inga resultat!!

Hur ser ditt SSIF-dream team ut, från de åren du lirade?
Målvakt:
Jensa
Backlinje från vänster: Martin Svensson, Nico, Franke, Kent
Mittfält från vänster: Jesper Jernberg, Jag, M.Ramsbjer Mackan 
Anfallare: Fredrik Jernberg, Öster
Bänken: Docho, Månsson Bäkis, Tegedal, 



Robin G

Snart studentdags, men fotbollsmässigt handlar det mest om skador för Robin Gustavsson. Bloggen har kollat läget med skadan, och tagit reda på mer om Robin G.




Hur e läget med skadan?
- De går lite upp och ner, men det känns faktiskt ganska bra nu.   

Vad är det för skada du drabbats av?
- Muskelbristning i vänster framsida lår.

Varför slår du upp den hela tiden?
- Nja det är väl för jag börjar träna för tidigt så hinner de inte riktigt läka ordentligt, och sen är det lite att jag inte är noga med uppvärming och lite sånt.
 
Hur frusterande är det att inte kunna träna?
- Ibörjan var det skit drygt och tråkigt, men som tur är tränar jag på gymmet så det är inte hela världen, men man saknar fotbollen som fan.  
 
När gör du ett nytt försök att börja träna?
- hoppas på nu i veckan eller nästa vecka faktiskt, tror det ska funka nu.   
 
hockey el innebandy: Innebandy
Vitt el rött: Rött
Johnnys eller slotts: Johnnys
meloner el lökar: Lökar
4-4-2 el 4-3-3: 4-3-3
hund eller katt: Hund
Ensam mamma söker el bonde söker fru: Ensam mamma söker
Full frys el varan-tv: Full frys
Lund eller Malmö: Lund
Björka eller Slagt: Björka! ;D
Turkiet el Thailand: Turkiet  
Pommes el Potatissallad: Potatissallad
AC/DC eller Green Day: AC/DC
VM el CL: CL
Glass el choklad: Glass 
Klubba el Rack: Klubba
Utsläppt eller uppsattt: Utsläppt
plugg el jobb: Jobb
solsemester el skidsemester: Solsemester
Träna el vila: Träna
Asiat el ryska: Asiat
Badtofflor el trätofflor: Trätofflor 
Chips eller lösviktsgodis: Lösviktsgodis
Midsommar el Valborg: Midsommar
Bibeln el Kvällsposten: Kvällsposten
Behrang Safari el Safari: Safari
Lagerbäck el Svennis: Lagerbäck
Korv el Hamburgare: Korv
Knäckebröd el Wienerbröd: Wienerbröd
Stan el landet: Landet

VM-tipset

Vem går till final i VM? Hur slutar öppningsmatchen mellan Sydafrika och Mexico? Vem vinner skytteligan? Vad blir resultatet i matchen Holland - Danmark? Går Lagerbäck eller Svennis längst?

Visa att du är bäst på att tippa, delta i VM-tipset!

Följ VM dagligen i bloggen, daglig uppdatering av ställningen i VM-tipset.

Nedan finns tipset, fyll i och skicka till [email protected]

VM startar fredagen den 11e juni, den nionde presenteras alla deltagare i bloggen. Den 11e presenteras allas tips för omgång 1.

Jag ska sammanställa alla tips den sjunde. Därför måste tipsen vara inne senast 24:00, söndagen den 6e juni. Alltså är deadline för VM-tipset förlängd med några dagar!

Ditt tips och 50 spänn, senast 24:00 6/6, och du är med i sommarens hetaste tipstävling (i Sandby)!








Missa inte VMelvan.se. Utse dina elva favoritspelare i VM och samla flest poäng. Gå med i Lindhs liga, Sandby bloggen. helt jäkla gratis e det!


VM-TIPSET 2010

 

Grupp A                  Resultat                                    Grupp E                     Resultat

 

11/6                                                                                                 14/6                                                

Sydafrika-Mexiko                         -                                                   Holland-Danmark                     -          

Uruguay-Frankrike                        -                                                   Japan-Kamerun                         -                      

 

16/6 & 17/6                                                                                     19/6

Sydafrika-Uruguay                       -                                                    Holland-Japan                          -

Frankrike-Mexiko                         -                                                    Kamerun-Danmark                  -

 

22/6                                                                                                  24/6

Mexiko-Uruguay                           -                                                    Danmark-Japan                        -     

Frankrike-Sydafrika                     -                                                    Kamerun-Holland                    -

 

Grupp B                                                                        Grupp F

 

12/6                                                                                                  14/6 & 15/6

Sydkorea-Grekland                       -                                                    Italien-Paraguay                       -

Argentina-Nigeria                          -                                                    Nya Zeeland-Slovakien            -

 

17/6                                                                                                  20/6

Argentina-Sydkorea                      -                                                    Slovakien-Paraguay                 -

Grekland-Nigeria                           -                                                    Italien-Nya Zeeland                 -

 

22/6                                                                                                  24/6

Nigeria-Sydkorea                           -                                                    Slovakien-Italien                     -

Grekland-Argentina                      -                                                    Paraguay-Nya Zeeland            -

 

Grupp C                                                                        Grupp G

 

12/6 & 13/6                                                                                     15/6

England-USA                                 -                                                   Elfenbenskusten-Portugal         -

Algeriet-Slovenien                         -                                                   Brasilien-Nordkorea                 -

 

18/6                                                                                                 20/6 & 21/6

Slovenien-USA                               -                                                   Brasilien-Elfenbenskusten        -

England-Algeriet                            -                                                   Portugal-Nordkorea                  -

 

23/6                                                                                                 25/6

Slovenien-England                        -                                                   Portugal-Brasilien                     -

USA-Algeriet                                   -                                                   Nordkorea-Elfenbenskusten      -

 

Grupp D                                                                       Grupp H

 

13/6                                                                                                 16/6

Serbien-Ghana                               -                                                   Honduras-Chile                         -

Tyskland-Australien                     -                                                   Spanien-Schweiz                       -

 

18/6 & 19/6                                                                                    21/6

Tyskland-Serbien                          -                                                  Chile-Schweiz                            -

Ghana-Australien                          -                                                  Spanien-Honduras                      -

 

23/6                                                                                                25/6

Ghana-Tyskland                           -                                                  Chile-Spanien                             -

Australien-Serbien                         -                                                  Schweiz-Honduras                     -



Frågor!

1. Vilka två lag går till final? (1p för ett rätt, 3 p för båda)

 


2. Vem vinner skytteligan? (2p)  

 


3. Vem får första röda kortet? (1p)  


4. Välj tre spelare som du tror kommer med i världslaget: (1p/rätt) 

     
5. Vem går längst, Svennis (Elfenbenskusten) eller Lars Lagerbäck (Nigeria)? (1 p) 

 

Reglerna är få och ytterst enkla.

Fyll i resultat och ha så MYCKET poäng som möjligt för att vinna.

1p: Rätt på 1,X,2 (ex Sydafrika-Mexiko, ni har 1-0 på matchen och den slutar 2-0, då får 1p för att man har rätt på matchen).

3p: Rätt på resultat (ex Sydafrika-Mexiko, ni har 1-0 på matchen och den slutar 1-0, då får man 3p).

Maximal utdelning per match: 3p!

Kostnad: 50 kr

Deadline: 3/6


Pris:
1:a plats: 60% av vinstpotten.

2:a plats: 30% av vinstpotten.

3:e plats: 10% av vinstpotten.


Ledaren efter tippningen av gruppspelsmatcherna vinner en ssif t-shirt. 


RSS 2.0