Nyss tog SSIF en viktig seger, 5-0 hemma mot Pelagonija var väldigt viktigt.

Här följer så klart en matchrapport. Från och med nu följer du hur det går i VM-tipset på www.ssif.blogg.se/tipset. Dagligen kommer den sidan uppdateras. Imorgon bitti kommer första inlägget där, med ställning efter dagens tre matcher och med morgondagens resultat.

Idag var det storm på Sandbyvallen, det var inte enkelt att spela boll. Men vi gjorde det väldigt bra.

Första halvlek

Första halvleken såg lika dan ut hela tiden. De slog långa (för långa) bollar som Anton lätt kunde ta hand om, de hade nån hörna också. Men det handlade mest om ett SSIF som försökte lira sig genom motvinden. Vi spelade bra, kämpade kopiöst och skapade mycket. Första halvan av halvleken tog vi dumma beslut sista tredjedelen och fick inte de hetaste lägena. Men andra delen av halvleken skapade vi många farligheter, tyvärr var kylan dålig då. Motvinden tog med nästan alla avslut över ribban. Vi hade 17 avslut, bara fyra på mål. Men ett gick i mål. Robin A var framme och störde sig till ett friläge som han enkelt lade in. Där var det kyla. Vi spelade vacker fotboll och kämpade väldigt bra i första halvleken. Vi var överlägsna, men hade bara 1-0 i paus.

Andra halvlek
Vi bestämde oss i paus att fortsätta ha roligt och börja träffa mål med skotten. Med vinden i ryggen fick vi lite extra gratis i andra halvleken. Vi fortsatte kämpa på och fick tidigt några mål till. Jag tror Eric gjorde två, Conne 1 och Håkansson 1. Jo, så måste det ha varit. Vi var lite slöa och nonchalanta i andra. Det kan ha berott på att vi fick några enkla mål och kände att de gav upp lite. Vi kontrollerade spelet och samtliga gjorde vad som behövdes.

Matchen
Vi var väldigt taggade, vi förstod att det krävdes god vilja, bra tempo och skickliga fötter om vi skulle besegra Pelagonija. Ingen underskattning av någon, alla ville ta en komfortabel seger. Alla 15 får minst VG, det var kul att spela idag, trots vinden.

+
Alla älskade att spela boll idag och hade hjärtat på helt rätt ställe.

-
Ingen Sandbylåt när vi marscherade in. Tråkigt, dåligt, synd

Bäst i blått:
Detta var en laginsats där alla får höga betyg. Men Håkansson gjorde sitt första a-lagsmål och var väldigt offensiv hela matchen. Det uppskattar bloggen och ger honom dagens plus.