Lill-matte

Årets sista inlägg är ett faktum, bloggen tackar alla läsare för ett trevligt 2010. Gott nytt fotbollsår alla! 2010 avslutas med en av de största bloggen har skrivit om i år. Lill-matte har gjort det igen, dvs tränat med sveriges två bästa lag. Först tränade han med SSIF, sen drog han på landslagssamling. Följ Mattes fina vecka...........

Mathias Andersson

Du gjorde comeback i SSIF för två veckor sedan, om än bara för en kväll, hur var det att träna med SSIF igen?
Det var som vanligt roligt, ett bra kompisgäng och riktigt go stämning i laget. Det var en bra träning tycker jag och stundtals med mycket bra kvalite och tempo.

Hur tycker du träningen var, har Sandby förändrats mycket på de två åren du varit i BOIS?
Träningen var bra tycker jag, tycker sandby har utvecklat ett eget spel under säsongen och det visade sig även under träningen. Det ar bra kvalite och bra tempo. Sandby har också bytat tränare så jag vet faktiskt inte hur det brukar se ut men det var bra och alla var motiverade även om det då var slutet av säsongen.

Har du saknat gänget i Sandby?
självklart har jag gjort det, framför allt kompisarna från sandby, det var ett härligt gäng. Men jag har kompisar från Landskrona också och även det har varit ett äventyr. 

Du tränade med SSIF för att förbereda dig inför landslagslägret, är SSIF-träning bästa uppladdningen?
Ja precis, vi hade upphåll med både Alaget och Ulaget, därför bestämde jag mig för att fråga om jag kunde träna med er en träning för att verkligen känna att formen satt i och att bollkontroll och annat fungerade. Det kändes bra och nu i efterhand tycker jag det ar en bra uppladdning även om jag skulle få det i Landskrona också.

Hur sammanfattar du landslagslägret?
Ett roligt läger men många bra spelare. Roligt att utvecklas och känna att man är en av dem. Men även riktigt god mat och många bra kompisar.

Detta var ditt andra landslagsläger, vad var skillnaden jämfört med det första?
Jag kunde framför allt ta för mig mer, nu visste jag var jag låg till och kunde gå ut på ett helt annat sätt och viste hur det kändes. Jag var liksom inte lika nervös. Tyckte även det var bättre boende och mycket bra mat eftersom vi bodde på hotellet på bosön.

Båda lägren har varit med P17-landslaget, hur tycker du att du står dig i konkurrensen?
Jag tycker jag ligger bra till, har lika goda chanser som vem som helst där, även om jag inte gjort någon landskamp så tycker jag att året varit bra och det är framför allt i klubblaget det ska kännas bra och det är där man utvecklas mest.

Är det en självförtroende-kick, en rolig grej el lär du dig mycket med landslaget?
Det är alla tre sakerna tycker jag, självklart får man en själförtroende-kick men det är även en rolig sak där man inte bara tränar. Man har även olika teorier och lär sig om kost och media osv.

Sa förbundskaptenerna något speciellt till dig?
nä inget speciellt, jag hade mitt spelarsamtal förra lägret i halmstad.

Senast minns jag att du fick mediaträning, var det fokus på något nytt på detta lägret?
Samma saker men framförallt om kost och idrottspsykologi.

När fortsätter a-lagskarriären med BOIS efter uppehållet, och hur ser schemat ut då?
Träningen börjar den 17 januari, men just nu håller jag på med ett träningsschema som vi fått av fystränaren som ska utföras två gånger i veckan. Så man kan säga att vi fortfarande håller igång men inte lika mycket. Så det är ganska skönt att vila lite även om jag längtar tills säsongen ska börja. 

Lill-matte & bloggen på South Sandby Football Tournament & Fest i somras

Best of fotbollsresa

Efter fyra dagar i London är nu bloggen tillbaka i vardagsrummet i Sandby. Det var en helt sjuk resa, värd vartenda öre. En fotbollsresa är den i särklass fetaste resa man kan göra, om man är riktig fotbollsfantast! Som Arsenalfan måste man över och känna atmosfären, har man inte varit där är det nog svårt att förstå hur vacker klubben är och hur en riktig supporter har det. Det är där över det händer! Nedan är en vacker film med fantastisk stämning, som avslutas med Walcotts 3-0-mål.




Resan i bilder


Vi hoppade av taxin, en gigantisk arena blottade sig, framför två vackra kanoner


När vi betalat de bäst spenderade 160 kronorna någonsin (kostnad för rundvandring på arenan samt museums-inträde) poserade alla med Mr Wenger framför klubbmärket.


I directorsroom var det dukat fint för middag mellan hemmalagets- och bortalagets styrelsefolk


Stolarna på hedersläktaren var väldigt sköna


Robin Andersson i omklädningsrummet, på Fabregas plats, med Fabregas tröja


Tom i spelartunneln, på väg in på Emirates Stadium


Ström, Tom och Sköldis nere på innerplan


Glada grabbar trots att de sitter på avbytarbänken


Stjärnorna på väg ner från scenen efter presskonferensen


Guiden var smart som avslutade rundvandringen i shoppen, det fanns en del att välja på


En DVD med bara klassiska segrar över värsta rivalen Tottenham


Robban kysser Henrys bänk utanför arenan, 226 mål på 370 matcher i klubben är helt ok.


669 matcher i Arsenal gör Tony Adams till en av de största


På Museet väcktes många gamla minnen och många spelare och segrar hyllades. Här ett citat från Platini om Arsenal


Ett vackert uttalande från Mr Wenger


Tre Sandbybor posar utanför arenan


Arenan en stund innan match


Några trappsteg kvar till livets vackraste ögonblick


.... å det blev en liten Arsenal-korv osså


Lagen värmer upp


60 000 väntar på avspark


En grym match spelades


Sandbybo + mäktig arena


Vacker syn


Jeppe och Mackan del 3

I London är det en fin fotbollsdag, kallt, blåsigt och nervöst. Lagen ser nästan helt ordinarie ut, läge för en toppmatch. Vi får hoppas att det blir en fin livematch, galna tjocka nakna engelsmän, hög sång på pubarna. Nu är klockan snart 2 här, en timmes vila sen bär det av till arenan för uppladdning med flera tusen supportrar. Bloggen hälsar till Sandby, vi älskar er. Soliga hälsningar från London, nu över till Jeppe o Mackan! Come on you Gunners!


Avsnitt två presenterades nyligen, finns under. I detta sista avsnittet i serien med Jeppe och Mackan, är det bara mackan som deltar. Men han förklarar sin vänskapliga kärlek till Jeppe. Det är äkta, det är fint och Mackans skratt smittar enormt!


Jeppe å mackan del 1

Här kommer ett blogginlägg från ett internetcafe på Picadelly Circus efter en massa pizza hos Antoni på Pizzahut. Det blir några SSIF-filmer under tiden vi hänger här. Idag har vi upplevt drömmen för en Arsenal-supporter, det har varit gåshud från början till slut. Att åka taxi mitt i staden och plötsligt få syn på Emirates Stadium var gåshud nummer ett. Sen var det rundvandring på arenan, då upprepade sig gåshudarna hela tiden. Det var spelargång, det var omklädningsrum med en stund på fabregas plats som höjdpunkt. Vi kikade på duschrummet som var lite fetare än SSIF's, efter matchen chillar spelarna lite i en spabassäng. I directorsrum var allt dukat lyxigt med Arsenalprylar och press-rummet var som en biosalong och innehll 147 biostolar. Sen tillbringade vi cirka 2 timmar i en av fyra shoppar, storlek som killebäckshallen, sen en timme på arsenal-museet, sen blev det två timmar på arsenal officiella pub som vi ska återvända till imorgon innan supermatchen mot lillebror Chelsea. Arsenal är laget, ny reseberättelse och feta bilder kommer! Det har också blivit många pinsamma språkmisstag och en lärdom att vi inte hittar alls, samt att en liten taxiresa kan kosta 500 spänn och en skitlång bussresa bara en tjuga.

Nu kommer jag publicera filmer som visar äkta SSIF-glädje. Jeppe och Mackan är experter på detta, och får därför äran att presentera detta i tre avsnitt. Älska SSIF!


Jeppe å mackan del 2

Idag sjungs Sandbylåten på en stadsbuss i Lund, Jeppe och Mackan tar ton och Eric och Jens fyller i. Det var en mäktig känsla när hela bussen gungade och alla stod upp och sjöng S-Ö-D-R-A - S-A-N-D-B-Y, nästan......


Julafton

Bloggen börjar med att önska alla läsare en riktigt God Jul. Tack för att ni följer bloggen. Pga vinterkräk har endast rimmande från sängen varit möjligt. Givetvis rimmar alla på sina julklappar, men oftast blir det tidspress precis inför julklappsutdelningen. Här kommer några tips på rim:



Vi börjar med att hjälpa er som ska ge bort ett årskort till herrarnas hemmamatcher nästa säsong
Att se fotboll på vallen är en vacker syn
Det är glädje att följa pågarna från byn
Nu kan du se fotboll när du vill
Blir det kval får du en match till


Nu hjälper vi alla er som ska ge farsan en sit-ups maskin
Nu kan du träna 24/7
Jag tycker du ska börja nu
Du kan få Sandbys finaste kropp
Med viktökningen är det stopp
Vill du ha Håkanssons mage
Då får du fantamej ta dig i krage

Nu kommer ett rim på ett årskort till Sandbys hejarklack
Sprid stämning på Vallen varje gång
Fyll i i Lindhs galna sång
Det är viktigt att vara minst två
Så att sången fortsätter när Fridolf bett Lindh att gå

Rim på presentkort
Detta är det tråkigaste att få
Nu har jag gjort det ändå
Det är varken mjukt el hårt
Användningstiden är väldigt kort
Det är en tråkig liten lapp
Men jag är glad att jag långa köer slapp


Rimtips till er som ska ge bort en fotboll
Den rullar, studsar och är liten
Jag blir livrädd när jag får skiten
Den kommer ju aldrig på samma sätt
Och jag har aldrig fattat hur man använder den rätt
Jag kan inte förstå hur den blivit så populär
Vi backar hatar er som i denna är för kär


En ensam julafton behöver jag lite stämning, och julsången nedan ger mig det. Stefan är ett musikgeni, säg nån låt han inte kan. Jag är tacksam att stefan ger mig den julstämningen jag behöver.


Rebus

Onsdag betyder ny rebus, men tyvärr betyder det också att Lindh för andra veckan i rad nekar ett samarbete med bloggen. Idag är det Lindhs värsta fiende, Konsum, som står för en gigantsik gåva. Skicka in ditt svar till [email protected]. Minst 10 svar krävs för att en vinnare ska koras......


Dagens rebus



Veckans pris, en lycklig vinnare får en svensk fiskehatt



Svar på förra veckans rebus är Vagner Love, brassen med blått hår som spelat i Ryssland länge



Vinnaren av förra veckans rebus är Anton Brandin, grattis till en årsförbrukning av smörknivar


Dennis Jürs

Idag har Dennis Jürs ställt upp på en intervju. Han skrev nyligen på för Genarps IF, en fin förening som vi inte mött på flera år som jag faktiskt glömt bort fanns. Nu vet jag att den finns, och att Dennis ska stå i deras mål. Dennis har utvecklats mycket det senaste året. Att han lämnar är inte bra, men bloggen är storsint och önskar honom givetvis lycka till i sin nya förening. Och välkommen tillbaka!



Ungdomssatsningen

Victor Engdahl har ställt upp på en intervju om sitt fotbollsår, hans drömmar att ta steget upp i a-truppen och hur det är att vara ungdomsspelare i SSIF. Nedan beskriver jag hur ungdomssatsningen förändrats radikalt på tio år. Numera är det så mycket bättre, men är spelarna lika lojala nu?










Jag kanske går på tunn is, jag kanske är inne på andras område. Men jag måste
säga att jag förvånas av yngre spelares naivitet (om det ordet finns). Först
och främst måste jag säga att i år finns det fantastiskt många talanger i och
under seniorlaget. I åldrarna närmast under seniorerna finns där fler talanger
än vad jag någonsin sett i en by av vår storlek och i en klubb med vår
divisionstillhörighet. Sen vet jag om att mitt SSIF hjärta är så stort att jag
ibland glömmer att andra klubbar och sporter existerar. Men jag minns för tio
år sedan, när jag började spela i u-laget (då sa alla b-laget). Vi från 15-
16års-laget fick ställa upp för att det fattades folk, vi låg i division 1 och
förlorade med tio mål/match. Det var tidiga söndagsmorgnar och mer regel än
undantag att spelarna var kraftigt bakfulla. När jag fick chansen på bänken i a-
laget var det för att det fattades folk och tränaren hoppades att han slapp
byta in mig. Sen ramlade a-laget ur fyran och stjärnorna slutade, då flyttades
hela vårt lag upp. Vi var absolut inte redo för femman och början på raset var
ett faktum. Det sattes orimlig press på oss, vi 17-18åringar skulle bära fram a-
laget.

Numera ser det helt annorlunda ut. Föreningen (Gert-Inge och Anders tsm med
duktiga seniortränare och ledare) tänker större. Nu är u-laget ett seriöst lag
där unga får chansen och får spela på en utvecklande nivå. U-laget har haft en
fantastiskt tränare i Johnny och dessutom haft träningar tillsammans. U-
lagsspelare har fått chansen på a-lagsträningar och a-lagsmatcher. Unga spelare
ges bra träningsmöjligheter, får chansen till bra matchning, får extra träning
om motivationen finns och ställs inför bra utmaning i juniorserie div.2 och u-
lagsserie div.3. Unga spelare har inget orimligt ansvar att bära fram sina lag,
utan finns i en bra miljö för att utvecklas. Prestation före resultat. Dessutom
är gemenskapen så mycket bättre nuförtiden, samt två år i rad med spanienresa
för juniorerna är ren lyx (även om jag vet att spelarna själv betalar resan).

Det jag säger är att SSIF´s ungdomssatsning har gått framåt enormt på tio år,
från att det bara var seniorer och resultat som gällde. Idag är
ungdomssatsningen det viktigaste, det är föreningens framtid. Det görs allt för
att talangerna ska få den möjligheten de vill att bli så bra som de vill.
Prestation och utveckling kommer före resultat. Det bidrar givetvis till att
konkurrensen ökar. Men ändå blir ens sandby-hjärta ledset när rykten går att
spelare provtränar här å där. Det är synd att dessa spelarna inte ser vilka möjligheter
de missar i SSIF. Man ska inte kunna ha det roligare nån annanstans och man
ska kunna bli så bra som man vill här, möjligheterna ges.............. SSIF
gör ett grymt jobb, vi ska vara stolta och ta vara på chansen. Inte
packa väskan å dra!

Tobbe Malm

Förra veckan var Tobbe Malm mycket omskriven på olika fotbollssidor. Det började med att HIF ville rycka åt sig MFF- talangen, det slutade med ett a-lagskontrakt med SM-guldvinnarna. Bloggen är glada och stolta över att ha två spelare i ett allsvenskt matchprogram med moderklubb: Södra Sandby IF. Stort tack för intervjun Tobbe, och stort lycka till!



Best of Jeppe

Fyra gånger Jeppe på film bjuder bloggen på idag. Denna trevliga, ödmjuka och tokiga påg som vandrar runt från anfallet, till mittfältet, till högerbacksplatsen. Trogen SSIF:are som behövs överallt, plan-omkl-fest!


Jeppe funderar på att kandidera till ordförandeposten, han brinner för det och är seriös i sin ansökan. Hans tal till folket släpps till allmänheten idag......



Jeppe tog det lugnt på festen i fredags, han hade ju trots allt jouren.......




Jeppe är en förebild för de yngre, nu ska han göra så de osså får lira fimme-fodboll en dag......



Att kräva lite kärlek är inget fel............

Rebus

Förra veckans rebus hade Ravelli som rätt svar. Räv-prickarna+el+livrem-vrem. Vinnarna som får varsin rosa-bandet-nyckelring är Anders Weirum, Niklas Widerberg och Anton Brandin. Grattis!

Nu är det dags för ny rebus. Priset är hemligt, denna hemliga julklapp kommer lottas ut till en lycklig vinnare. Sänd in ditt svar direkt, till [email protected]. Nytt fotbollsnamn, hela namnet denna gången. Lycka till!

Kom igen nu............... Ledare, stjärnor, svikare, oldboysare, damspelare, HBK´are. Till rebusen är faktiskt alla välkomna.


 


Tre man i baren med Anders Andersson

En sjuk tisdag kan inte bli bättre än Anders Andersson, i fredags gjordes en intervju med Anders. Det bjuds på både felsägningar och lite fel i frågorna av reportern. Anders däremot, var helt felfri! För er som lever för rättvisa och korrekt statistik, så kan jag lugna er att denna intervju inte är en officiell- tre minuter i fotbollsbaren. Anders kommer få nyktra frågor som ingår i tävlingen, denna intervju förmedlar glädje och SSIF-kärlek ivf.



Serien fastställd

För ett tag sedan fastställdes serierna, det blev ingen ändring i division 6 mellersta. Det blir en rolig serie: några heta derbyn, trevliga idrottsplatser i Löberöd, Örtofta och Hörby, dags för Dalby igen och nya bekantskaper i Trollenäs och Tjörnarp. Nu kommenterar Micke nästa års serie.........






Serien är fastställd, div 6 mellersta!
 
Dalby, GOF, Hörby, Lunds Bois, Löberöd, Maglasäte, SSIF, Teckomatorp, Tjörnarp, Torna Hällestad, Trollenäs, Örtofta.
 
1. Vilken är din första tanke om serien?
Att det blir en tuff serie. Kanske inget lag som är lika bra som Dösjan, men 3 lag från femman gör troligtvis att toppen blir bredare nästa år. Sen är det klart kul med ytterliggare ett derby (dalby). Tror att det blir en spännande serie, med många jämna matcher.

 
2. Kan Sandby vinna division 6 mellersta 2011?

Absolut kan vi det. Vi har många bra spelare och dessutom i en ålder som gör att man blir ett år bättre för varje år som går. Men det blir viktigt att höja oss ett snäpp och verkligen ta mer poäng mot topplagen för att vi ska ha chansen.
 
3. Är där något lag som ska bli extra roligt att möta?

Det får bli Dalby, de kommer från femman, det är grannbyn. Det finns ett par 93:or där som jag stött på många ggr under mina år som ungdomstränare. Det är alltid kul att se hur de utvecklas.
 
4. Är det något lag som är en helt ny bekantskap för dig?

Kan inte påminna mig att jag någonsin har mött Tjörnarp varken som ledare eller spelare. Örtofta hade pojklag när jag lirade som grabb, men det är ju längesedan nu, så det är också halvnytt.
 
5. Det är många möten mot byarna runt omkring, vilken match ser du som det största derbyt?

Måste ju bli Dalby eftersom vi är de lite större byarna. GOF och TH hade vi jämna matcher med i år så det ska bli spännande och se hur det blir nästa år.
 
6. Vilken arena efter Sandbyvallen ska bli roligast att komma till och spela på?

Löberöd har en mysig idrottsplats, där det känns som man nästan är med och spelar även när man står vid sidan om.

 
7. Ser du frameot att lira i div 6 mellersta nästa år?
Direkt efterkvalförlusten så kändes det tungt, men det är borta nu. Däremot så tänker jag inte så mycket på serien utan är mest taggad på att sätta igång försäsongsträningen och vidareutveckla vårt spelsystem. Det såg bra ut i år och jag hoppas vi kan ta det ett steg till nästa år. När väl träningsmatcherna startat så kommer suget efter att spela serie och tävlingsmatcher. Då kommer jag se framemot att spela div 6 mellersta!  

 
8. När det är flera decimeter snö ute och mellan 5 och 10 minusgrader, hur känns det att tänka på seriespel just nu?
Tänker inte så mycket på seriespelet egentligen, bara nu när man får frågor från bloggen. Däremot är det kul att hålla igång med träningar och någon match. Vi får se lite nya spelare både från egna led och utifrån. 


Cherrio

Klockan var några minuter i tre i fredagsnatt när ett fantastiskt framträdande ägde rum. Både herr och damspelare agerade kör till Lasse Stefanz hitlåt "cherrio". Jag måste vara ärlig och säga att Stefan sjunger verserna riktigt bra. Han kan Lasse Stefanz låtar och har bra röst. Min målbrottston i andra reffrängen e härlig osså. Alltså ytterligare ett bidrag i bloggen från en fantastisk kväll!


Herr & Damfest

04:40 kom jag hem. 07:45 var det uppstigning för städning. 3,5 timmar tog det att städa ensam. Men denna gången var det inte mycket spill på golvet och inga spyor. Istället gigantiska mängder saliv på golvet, det hånglades mycket!

Det var en mycket trevlig kväll, klubbkänslan var stor och sammanhållningen stärktes enormt.

Vi var 18 från herrlaget och 17 damspelare. Vi började med att äta smörgåstårta. Under maten sjöng vi snapsvisor och snackade massa skit. Efter maten hade vi en frågeduell mellan herrarna och damerna, 10 frågor var. Herrarna vann duellen med 6-5. Herrarna fick frågor om damlaget, som t.ex vad deras Malmöbil kallas och vad nigerianerna heter. Damerna fick frågor om herrarna, som t.ex vem som hoppat över 2 meter i höjdhopp och vem som har ett MFF-märke tattuerat på bröstet.

Sen blev det efterrätt, kladdkaka med glass. Innan det var fri lek hade vi en tävling till, tre lag gjorde upp i en introtävling. Det gällde att lista ut vilken låt det var och sen kunna sjunga refrängen. Lindh och Sofia lyfte fram sitt lag till seger.

Sen blev det mycket dans, snack och mer som inte nämns vidare här.

Jag hoppas att alla hade en trevlig kväll, det kändes väldigt lyckat och alla såg ut att trivas. Det blev en lång och glad kväll!

Bilder från kvällen


Eric och robin gjorde entré och hälsade på damerna



Halva gänget, väntar på mat



Tom, Håkan och Robin minglar över ett glas vin



Dryck och glada damspelare



Norrland, Oktay och Tozz



Glada junisar



Kramkalas i köket




Lindh, en stolt SSIF:are


Senast vi festade med damerna var på South Sandby Football Tournament & Fest i somras, då försvann Robin Andersson och polis tillkallades. Denna gången ville Stefan slippa det, så han tog ett snack med Robin innan han skulle hem.


Bäckström

Idag behandlar vi mycket, i intervjun med Andreas Bäckström snackar vi fest, framtid, dåtid, utmärkelser, film, sandbys juniorer osv. Andy var en av de bästa Hardebergaspelarna i år som tog laget till fyran, han har tränat Sandbys juniorer under året, spelat en massa år i SSIF. Med andra ord välkänd i denna byn. Nu lämnar bloggen över till Bäckström, dags för lite Hardeberga och lite Sandby.


Glada knattar i Hardeberga, tre skickliga lirare, Bäckström till vänster



Ni har börjat träna igen efter kvalsegern, hur är läget i div.4-laget?
   Ja det stämmer. Vi har genomfört en träning vilken jag inte medverkade på. Den träningen var dock, enligt min säkra källa Oliver, bra genomförd med glatt humör och mestadels spel. Läget verkar vara fortsatt bra efter en lång och härlig säsong. Träningsmatcher är spikade och nästan alla lag håller hög klass (ska bl.a. bli kul att mäta våra krafter mot IFK Malmö). 
 
Ni spelade match ikväll (läs i måndags) mot landskrona BOIS juniorlag, sammanfatta den matchen kort?
Vi kom till start med sex startspelare från säsongen och hade även två testspelare med. Vi visste från början att de skulle föra spelet och så såg det ut i 90 minuter. I första halvlek  pressar vi dock otroligt bra högt upp i banan och vinner många bollar men BOIS är snabba och skickliga. 1-0 blir till efter inlägg och självmål. En godkänd första halvlek från vår sida. Kul att få möta Matte Andersson, som gjorde en stabil första halvlek och fick tampas med mig och Martin Svensson på innermitten. I andra halvlek gör vi tre byten och förlorar kontrollen och lagspelet helt. BOIS kan spela ut och gör det riktigt bra. Deras 2-0 är ett härligt mål - jag tokpressar och blir tunnlad, BOIS:aren slår en fin djupledsboll och det är bara att rulla in den. Bra insatser av Sebbe Löfkvist och Tegedal som fick visa upp sig och extremt skönt att få springa av sig i 90 minuter.

Har ni några nya spelare som testar och verkar vara på gång tll er?
Ingen som är på gång till oss. Det krävs ändå en del för att kunna komma in i Hardeberga nu när vi gått upp i två serier och det är kul att klubben kan ställa vissa krav nu. Vi har haft en provspelare på den enda genomförda träningen.  

Har ni några som lämnar truppen?
Inte som det ser ut i nuläget. Naturligt blir det så att några kommer att träna lite mindre, bl.a. vår härliga profil Kristoffer "stollen" Nilsson. Annars är truppen intakt och vi hoppas knyta till oss några starka förvärv innan övergångsfönstret stänger nästa onsdag. 

Ni hade den traditionella årsfesten i Killebäcks matsal i helgen, hur var den?
Den var, som oftast, magisk. Vi körde förfest uppe hos mig på Sandby Hills där 20 taggade gåbbar satt och drack lite bärz och hade trevligt innan vi samlades i killebäck vid 18.30. Den suveräna maten bestod av fläskfilé, ugnsbakad klyftpotatis, kantarellsås & två olika sallader. En bra grund inför kvällen alkoholhaltiga intag. Bandet spelade rolig och bra musik, damerna var snyggare än någonsin och stämningen var fantastisk blandat med dans och intressanta konversationer.  

Jag hörde om en film som bloggen genom westeson beställt, vad kan man förvänta sig av den?
Oj, Oj, Oj! Den fick oss att känna en viss form av eufori och filmen  är otroligt mäktig. Jag ska inte avslöja för mycket men Martin Svensson, hans Mathilda, Roxström och Oliver har gjort ett mycket bra jobb och filmen uppskattas otroligt. Martin är en guldklimp i sådana här lägen då han älskar att klippa och redigera. Låtarna i filmen är av mustig och kraftfull karaktär.   

Ni hade intern prisutdelning också, vem blev den "galans" kung?
Galans kung var definitivt vår underbara målvakt Mikael Kehler. Stilig som han var gick han fram och kunde, helt rättvist, ta emot priset som årets spelare. Utöver det gick guldbollen till Weste. 



Vad jag förstod på en facebook-status slutar du som juniortränare, hur känns det beslutet?
Tyvärr så stämmer det. Det var med ledsna ord jag berättade för grabbarna i söndags att jag inte kommer att vara huvudtränare nästa år. Det var inget beslut jag ville ta då året har varit jätteroligt och jag trivs jättebra i en tränarroll. Det känns allmänt tråkigt och tungt men hoppas att alla förstår beslutet och att jag själv kommer tillbaka inom en snar framtid i hopp om att klubben vill ha mig.  

Ska du satsa på skolan el div.4 fotbollen nu då?
Beslutet togs endast på grund av skolan. Det tar för mycket tid att pendla och vi går in i en mer intensiv period i början av nästa år. Jag känner att jag inte kan göra tränaruppdraget fullt ut och då vill jag inte göra det alls. Jag vill vara huvudtränare och vara där vid alla tillfällen under veckorna - det blir en omöjlighet nästa år. 

Hur seriöst satsar ni på den årliga Eslövsturneringen inomhus som efter branden har rekordfå lag, läge att ta hem prispengarna?
Jag vet faktiskt inte. Det verkar som att informationen inte når hela vägen upp till Båstad men jag tror att vi har ett lag med. Är SSIF med? Men känner jag Benny rätt så kommer vi att åka dit för att vinna turneringen och ta hem lite prispengar. Tror dock att konkurrensen, som vanligt, kommer vara tuff trots att det verkar vara få lag med i år. Inomhusfotboll är ingen favorit längre men vi brukar kunna göra bra ifrån oss och ha roligt under cuperna vi är med i. 
   Jag önskar SSIF stort lycka till nästa år och hoppas ni får en ännu bättre säsong än föregående. Hoppas även att er fest i helgen blir lika magisk som vår egen i lördags och önskar er alla God Jul och Ett Gott Nytt År! 

Rebus

Förra veckans rebus fick bara några insända svar: Vinnaren av smörkniven är Fredrik och vinnare av tandtråden är Sjövall. Rätt svar var Lehmann (le+h+man+n).

Vi kör idag en ny rebus på samma tema, skicka in ditt svar till [email protected].
Idag har Lindh fixat tre nycelband från cancerfondens rosa bandet-kampanj. Alltså rosa bandet-nyckelband till tre lyckliga vinnare.

Skicka in ditt svar nu.............



Ny comeback

Först gick Hugoson ut på facebook och snackade om comeback, nu är det dags för nästa comebackande försvarare. Denna gången kommer han från Stockholm, tillbaka till Sandby. Första tanken är då givetvis fotboll i SSIF. Innan han dyker upp på träningen dyker han upp i bloggen. Marcus "Bengan" Bengtsson är 86:an som med sitt långa hår gjorde succe på högerbacken för många år sedan.


Rockstjärnan Bengan har turnerat i bl.a. Storbrittanien med sitt band

Förklara facebookstatusen: "Så var man skåning på pappret igen"?

Den enklaste förklaringen är att jag numera är folkbokförd i Södra Sandby. Har ju alltid varit skåning i blodet, även under de år jag stått skriven i Stockholm. Men nu är jag alltså åter skåning även på pappret.


Blev längtan efter Sandby för stor?

För att göra en lång historia kort så har jag och Linda (min flickvän) under mer än ett års tid pratat om hur less vi är på storstan med grannar åt alla håll å kanter. Och om hur gärna vi skulle vilja bo på landet. Hon är uppifrån Härnösand så det stod mellan att flytta norrut eller söder ut. Ganska snabbt bestämde vi oss för söder ut då där finns bättre chanser till jobb och utbildning etc.
Men det är klart att man vid varje besök i byn känt en viss längtan tillbaka till byn. Dock antar jag att mycket har hänt där sedan jag lämnade för 5 år sedan. De flesta polarna har väl flyttat osv. Men men. 166an går väl fortfarande till Lund antar jag.


Var ska du bo?

Den första tiden kommer vi att bo på mina föräldras övervåning. Mest av praktiska skäl eftersom det är lite krångligt att organisera en flytt på 60mil. Planen var att vi sedan skulle hyra något medans vi letar efter ett bra ställe att köpa. Men då bloggens starke man upplyste mig om hur dyster hyresmarknaden verkar vara i byn, så får vi kanske revidera den planen.


Vad ska du jobba med här?

Eftersom jag har ett jobb i Stockholm med fruktansvärt förmånligt schema (och som är förmånligt på ett par sätt till) så kommer jag att fortsätta jobba där.

Ska du pendla till Stockholm å jobba, hur ska det gå till?

Jo, det blir till att börja pendla. Kommer att ta flyget till Stockholm varannan vecka. Jobbar nämligen 3-4 nätter och sedan är jag ledig en vecka. Så oftast blir det inte mer än 3 tur och retur resor per månad.

Är ju fortfarande så pass ung så att jag kan få flygbiljetter hyffsat billigt. Och så ligger jobbet bara en liten bit ifrån Bromma flygplats. Snabb, smidig och enkel pendling (hoppas jag) alltså.



Blir det fotboll igen?

Jag har under det gångna året blivit allt mer sugen på att lira fotboll igen. Så planen är att jag ska dyka upp på någon träning och latja lite å känna mig för. Måste bara träna upp konditionen och styrkan lite så att jag kan slå en långboll utan att få träningsverk (true story).
Dock verkar ni ju ha en bra backlinje så jag får väl sikta in mig på b-laget.


Bengans besök på Sandbyvallen i år

har du saknat fotbollen mkt?

Första två-tre åren efter att jag slutade saknade jag inte fotbollen ett dugg. När jag slutade var jag så less på allt vad fotbolssträningar och matcher hette. Troligen mycket pga den turbolens som rådde samt att vi hade haft ett par år av misslyckande backom oss.
Men nu har så sakterligen suget efter att lira läderkula vuxit. För att sedan nu i år känt en stark längtan efter att lira fotboll igen.


Vilken målsättning har du med din fotbollscomeback?

Har inte tänkt så mycket på min målsättning med min tänkta come back. Inte mer än att jag vill ut på fotbollsplanen och ha roligt. För det är något som jag fått uppfattning av att ni har nuförtiden.
Sedan vore det ju klart roligt om man fick mycket speltid i a-laget. Men tyvärr kommer mina arbetstider hindra mig från att kunna vara med på alla träningar och matcher.


Är det fortfarande högerbacksplatsen du strävar efter?
Det skulle jag nog vilja påstå. Eller iallafall en backposition. Var i backlinjen spelar väl egentligen ingen större roll, men det är ju ytterback som jag spelat mest.
Dock säger väl min kondis att jag borde vara målvakt eller kanske tom materialförvaltare.


Vilken form är du i nu?
Det har väl varit bättre om man säger så. Har lirat lite fotboll med polare vid ett par tillfällen under de senaste åren. Och då har det räckt med en rusch på en 5-a-side plan för att jag ska bli ordentligt trött. Å andra sidan brukar jag inte ha några problem med att springa 5-10km de gånger då jag fått för mig att börja träna.
Men hur som helst måste jag nog köra lite egen konditionsträning innan jag börjar träna med laget igen.


Är du fortfarande United-fan? (fler sånna orkar vi tyvärr inte med)
Om det är något lag i premier leauge som jag håller på så är det United. Dock har jag noll koll på vilka som spelar där nuförtiden. Förutom gigs, han med brottarnacken (som jag inte kommer ihåg namnet på, och jag tänker för en gångs skulle inte fuska genom att söka på google) och scholes. Rio Ferdinand spelar nog kanske också.
Annars hejar jag väl mest på Helsingborg. Inte för att jag har någon koll på spelare där heller. Men där följer jag iaf resultaten lite mer noga.

Fotbollsexperten!

Bloggen kommer starta en ny serie, fotbollsexperten heter den. Det är en frågetävling, endast fotbollsfrågor, där en fotbollsexpert ska utses.

Anmäl dig genom att mejla till [email protected]. Skriv bara att du anmäler dig till fotbollsexperten.

Fina priser väntar vinnaren!

Det kommer gå till så här: När alla som vill anmält sig, lottas par. Båda i paret får samma fem frågor. De får inte frågorna samtidigt, båda ska svara på fem frågor, båda filmas. I bloggen presenteras båda filmerna och alla ser vem som vinner. Vinnaren i paret går vidare till nästa omgång. Så håller det på tills vi fått en vinnare: som kan kalla sig FOTBOLLSEXPERTEN!

Anmäl dig nu, spelare, ledare, föräldrar, supportrar, HBK:are. Ja, alla är välkomna i denna stora tävling. Kom igen!!

Beroende på hur många som anmäler sig styr upplägget, men cirka två matcher i veckan kommer presenteras. Det blir en spännande följetång i bloggen. Delta och följ detta i bloggen.

AJAJAJ

Det blev tyvärr två pinsamheter idag. Som vanligt många som var sena till samlingen, men värst var alla återbud. Några återbud var sena och två var inte ens anmälda. Tongivande spelare borta gjorde förutsättningarna sämre, men denna matchen var mest till för att testa de nya. Men vi hade lag och åkte spelsugna till Lödde för match. Lödde är en seriös förening, lag i både pojkallsvenskan och juniorallsvenskan, väldigt fina omkädningsrum, kaffe till ledarna och väldigt fin konstgräsplan. Vädret var skönt, planen bra och två bra lag skulle göra upp. Det var en rolig träningsmatch inför försäsongen.

Det viktigaste var att visa spelglädje och ta chansen att göra en bra prestation, och så var det i 45 minuter.

Första halvlek
Matchbilden kändes väntad. Lödde går igenom en generationsväxling och verkar satsa på att deras juniorallsvenska grabbar ska ta över seniorlaget. De hade mest boll, var extremt bollskickliga på många fötter och hade ett fint och genomtänkt passningsspel. Vi spelade mer på kntring och ett rakare spel. Första halvleken slutade 0-0. Båda lagen hade några halvchanser var och några hörnor. Det var en bra halvlek från vår sida. Minus var väl lite för passiva på andra bollar och ibland lite slarvigt i passningsspelet.

Andra halvlek
Andra halvlek var 45 mörka minuter, här var dagens pinsamhet nummer två. Vi släppte in sex mål, var yra, trötta, hade två anfall och nästan 0 i passningsprocent.

Matchen
I första halvlek var det en rolig och välspelad match, vi tänkte höja oss lite till andra och då vinna matchen. Så blev det inte riktigt. Lödde hade en bra trupp. Deras två innermittfältare, 160 centimeter långa, var extremt skickliga. När niclas Lundberg kom in på anfallaet i andra halvlek hade de en måslkytt som levererade på fina framspelningar. Matchen i december är inte vår melodi, antingen förlust med 5-0 eller 6-0 brukar det bli. Det är skönt att det inte är något som skrämmer oss, utan något som taggar extra att träna hårt på försäsongen för att bli bättre och vända storförlust till storsegrar när serien börjar. Som vi gjorde i år...........

Bäst i blått:
I första halvlek var alla bra, det var en fin laginsats. I andra halvlek var ingen godkänd. Sebbes a-lagsdebut visade att han är sugen på vänsterbacksplatsen.

Framtiden
Framtiden är några träningar till, herr och damfest, samt massa julmad.


Inför Lödde - SSIF

Imorgon är det a-lagsmatch igen, senast var det jobbiga kvalet. Imorgon ska vi till Lödde, om vädret tillåter. Klockan 13:15 är det avspark på Löddes konstgräsplan. Förra året mötte vi deras u-lag, då blev det 6-1 seger. Nu ska vi försöka oss på deras a-lag, de har blivit sämre och vi bättre. Men det kommer bli en mycket svår match. Det viktigaste blir väl att testa runt lite och att alla som spelar visar spelglädje och att man vill ha en plats i laget 2011.

Följande spelare stod på hemsidan som kallade till matchen, kanske några förändringar. Jag hoppas att alla förstod sms:et: Kolla på hemsidan om ni är kallade, kan ni inte så meddela cheferna.


Jens
Anton
Conrad
David
Eric
Jesper S
Joel
Mange
Marcus A
Marcus H
Niclas J
Niclas M
Oktay
Robin A
Robin G
Virre
Henrik Andersson
Sebastian Persson
Emil Jacobsson


Lite frågor till Oktay inför morgondagens match:



Imorgon är det dags för träningsmatch, är du sugen på decembermatch?
Nja. Det är ju alltid kul att lira matcher, men det är ju lite för kallt. Men det är ju bara att köra vafan.
 
Hur är känslan att lira match i 5 minusgrader på konstgräs jämfört med 20 plusgrader på Sandbyvallen, förutom att det är kallare nu?
Det är ju precis när man går ut på plan som det är jobbigast. Kallt och förjävligt. Men sen när man blir varm är det inte så farligt. Sen är det mycket skönare att lira på vanligt gräs än konstgräs.

  
Du avslutade säsongen mycket bra, och har fortsatt prestera bra på träningarna, hur beskriver du din form?
Jo den är ganska bra nu tycker jag. Det har gått bra och det har varit riktigt roligt på träningarna. Hoppas det håller i sig bara.
  
Vi ska möta Lödde imorgon, har du spelat på deras fina konstgräsanläggning någon gång?
 Vet inte. Kanske. Minns faktiskt inte.

Lödde ramlade ner från fyran, vad förväntar du dig av deras lag?
  Jag vet faktiskt inte. Jag trodde de spelade högre upp men tydligen inte. Tror säkert det är ett bra lag ändå.

Hur tror du matchbilden kommer se ut i morgon?
  Vet faktiskt inte. Jag har ingen koll på Lödde så det är lite svårt att svara på det. Vi får se imorgon helt enkelt.

Hur tycker du det har sett ut på träningarna efter säsongen, vilken form befinner sig truppen i?
  Jag tycker det har sett bra ut. Bra tempo och oftast många på träningarna. 

Hur är det att träna i din by bara 300 meter ifrån ditt rum, har du stor fördel av det?
  Det är riktigt skönt. Jag behöver inte byta om så tidigt och är hemma snabbare.

Bloggen flyttar in.............

Bloggen har en ny serie som är en kopia av TV4´s "Carina Berg flyttar in". Den heter bloggen flyttar in, och först ut i serien är en flytt till Gunnesbo. Ganska nyktra presenterar vi avsnitt 1.



Rebus

Dags för ny rebus, dags för ny fotbollsspelare, dags för en psycho keeper!

Skicka rätt svar till [email protected].

Vem har fixat priserna denna veckan? Ja, självklart Lindh!
1a pris: smörkniv
2a pris: tandtråd

Med andra ord riktigt mogna priser denna gången, visa att du tillhör de smartaste läsarna och skicka in ditt bidrag även om du inte faschineras av priserna.

Right answer of last week rebus was Tommy Söderberg. First an empty candybag, then little My. And the surname was first south and then mountain. Alltså rigt answer Tommy Söderberg. Bloggen fick 16 rätta svar, mycket trevligt! Plektrumet vann Marcus Amasalidis och Perikles-vykortet vann Felix Dahlkvist!

Denna veckan önskar bloggen fler än 16 insända svar!

Ett tips: tänk stort, tänk enkelt!


RSS 2.0