Svag insats gav ändå enkel 3-0-seger

Försnack
Det var liknande förutsättningar som mot Löberöd senast. Fast ännu fler spelare borta och en ännu tuffare match. Derby mot Dalby på deras konstgräs med endast 11 spelare från seniortruppen tillgängliga är ingen lätt uppgift. Jag tippade två resultat inför matchen, 1-1 och 1-2. Jag var beredd på en tuff och spännande kväll i Dalby.

Första halvlek
Det började lite trevande. Lagen kände på varandra. De satte långbollar mot sin duktige kapten på topp och vi satte ut bollar på och framför Håkansson på högerkanten. Sen var det mycket duellspel där Dalby var lite hetare. Efter cirka tio minuters spel tog vi ledningen. Det var ett snyggt anfall, bollen spelades fint upp till Noah som kom in från sin vänsterkant och tryckte av ett hårt skott på målvakten. Han lyckades inte hålla bollen, på returen var Håkan väldigt vaken och tryckte in ledningsmålet.


Håkan på rätt plats och trycker enkelt in returen

Vi fortsatte bra efter ledningsmålet. En perfekt boll från Anders landade framför Håkan som hittade in till Tom och Noah i straffområdet. Den gången lyckades vi inte få in bollen. Men några minuter senare kom 2-0-målet. Håkan frispelades och gjorde inget misstag, han tryckte dit bollen vid närmsta stolpen.


Håkan med ett kontrollerat vristskott, 0-2

Andra delen av halvleken tog Dalby över. De spelade smått, varierat med crossbollar och långbollar bakom backlinjen. Vid ett tillfälle rann bollen igenom, men deras kapten lyckades inte få kontroll på bollen. Annars handlade det mest om ofarliga inlägg och massa utsparkar från vår målvakt, Johan. Dalby hade lite mer boll, men skapade inget farligt. Vi spelade sådär, hade tre chanser och gjorde två mål.

Paussnack
Det var en okej första halvlek. Lite mer kontrollerat passningsspel med adress, samt tuffare närkamper (framförallt nickdueller) önskades.

Andra halvlek
Första 20 minuterna var riktigt usla av oss. Vi hade knappt bollen, jobbade inte som vi brukar och gnällde för mycket. Dalby hade väldigt mycket boll, spelade sig fint igenom oss men farliga avslut kom de inte till. Noah fick ett gyllene läge att göra 3-0 när Johan slog en fantastisk utspark. Den gången missade vi, med kvarten kvar kom istället 3-0-målet efter en underbar framspelning av Eric. Sen hade Eric ett läge på slutet att göra 4-0, men missade tyvärr. Spelmässigt var Dalby överlägsna i den andra halvleken. Vi var inte bra, förutom sista kvarten då vi smällde på bra och hade några fina anfall när Dalby tröttnat eller gett upp. Trots Dalbys dominans i halvleken gjorde vi ett mål och hade de bästa två chanserna utöver målet. Dalby hade någon halvchans.


Noahs friläge

Matchen
Hur ska man analysera detta? Dalby hade 65% bollinnehav, spelade varierat med långa bollar och vackert kortpassningsspel. Jag kan tycka att de hade ett bra lag igår. De saknade Mattias på topp och deras målvakt lätt att överlista. Men de hade några duktiga spelare som inte var med sist, båda anfallarna var nya för oss och väldigt duktiga. Dalby ska absolut kunna vara topp 5, det tycker jag. Men då måste de bli hetare. De var bättre än oss spelmässigt, men skapade inget. Vissa kanske tycker att vi var utspelade, men vi gjorde 3 mål och hade de hetaste chanserna utöver målen. Så man kan undra vad duktiga Dalby höll på med. Analysen blir väl att kampen var jämn, bollinnehavet överlägset till Dalbys fördel, medan nyckeln att vinna matchen hade vi. Säg så här: Vi var utspelade, men överlägsna!


Fredrik tackar domartrion

Blåttz topp-5:
Jag presenterar en topp 5 så klart. Svårt idag! Jag kommenterar lagdelarna:
Målvakt: Det var Johan, stabil insats. Massa utsparkar och svaga avslut han fick hämta överallt.
Backlinjen: Hade bra koll, noga och seriösa.
Mittfältet: Dalby spelade med ett brett fyramanna-mittfält, våra mittfältare fick löpa mycket och mest i sidled. En jobbig match men de stod upp bra mot deras fyra mittfältare
Anfallet: Fick jobba med korta anfall. Men de jobbade bra då och gjorde 3 mål på 5 frilägen, bra!
Avbytarna: Alla kom in och gjorde det bra! Bäst var Adams inhopp!
5: Mange - vann mycket boll och spelade väldigt fysiskt
4: Nicolai - framförallt sista halvtimmen var han den som stod upp och visade fysisk vilja
3: Anders - stabil och hård där bak
2: Sebbe - Tuff, grym på huvudet och väldigt bra där bak
1: Håkansson - ÖVerlägsen på uppvärmningsspelet och tog med sig det in i matchen. Pigg första 25 minuterna, innebar två mål och fixad seger


Tvåmålsskytten Markus Håkansson


Alla sjunger och är glada

Publiken:
Väldigt många igen, underbart att se så många från Sandby!

Domarna:
Gjorde det bra! Får väl tycka synd om Dalby när de blev avvinkade för offside när det var väldigt tydligt att Tom spelade fram bollen. Ett horibelt inkast godkändes också. Domarna påverkade inte resultatet, alltså en bra insats.

Konstgräset:
Det passar oss bra, vi har tränat där hela vintern. Men varför inte använda den fina gräsplanen.


Sebbe spanar in den fina gräsplanen som Dalby inte vill använda

Hardebergarna:
Satt ganska många sånna å kollade på oss, trevligt!

Filmningen:
Dalbys stjärna och trevliga Tommy J, bjöd på en underbar filmning som jag var väldigt nervös att domarna skulle gå på.

Kebaben:
Anton verkar ha slagit vad med Håkan om en kebab om han gjorde två mål. Kebab till Håkan alltså.......

Stort tack:
Efter matchen bjöds vi på grillat med pommes och beer på föreningsgården! Väldigt uppskattat. Stort tack Anders och Gert-Inge!!!!!!!!!!!

Firandet:
Det var bra segersång och väldigt trevligt att fira segern med laget. Gott käk och en del beer. 01:30 var bloggen åter på sin redaktion. Dimmigt var det då!


Vi var 26 stycken som firade med mat och dryck i några timmar, mycket trevligt. Stort tack Gert-Inge och Anders G


Sommarlov:
Nu har vi fyra veckors ledigt, tisdagen den 26e juli börjar vi igen


Inför Dalby - SSIF

Imorgon är det en väldigt svår bortamatch. De flesta lagen har uppehåll, vi har ett väldigt tufft derby kvar. 3 poäng hade varit en världsklass-avslutning på en underbar vårsäsong. Vårt tränarpar talar ut inför matchen imorgon......Ge oss ditt stöd, 19:00 på Dalbys vackra konstgräsarena imorgon!



Fredrik, Micke å lite Sebbe

Hur var känslan efter 5-0-segern senast?
Fredrik: Det var en bra match som vi är nöjda med.

Vad vill vi ta med från den matchen?
Fredrik: Passningsspelet börjar sitta. Efter Teckomatorpsmatchen har anfallsspelet fungerat bra med bra rörelse. I det avseendet var Löberödsmatchen den bästa i år.

Hur är känslan i truppen inför Dalbymatchen på onsdag?
Fredrik: Vi har inte träffats sen i onsdags, men det känns som det är svårt att stoppa oss. Det blir en tuff bortamatch på onsdag, det är derby och deras tabellläge är lite pyrt.
Micke: Vi har bra självförtroende och vi är väldigt fokuserade på vår uppgift.

Vad blir viktigt i matchen mot Dalby?
Micke: Först och främst inställningen.
Fredrik: Fortsätta spela med den farten vi haft. Vi måste utgå från det kompakta försvarsspel vi har, sen bygga upp långa anfall.  Tillåter vi dem kontra kan det gå hur som helst, de har några snabba pojkar.

Vad tror ni om matchen?
Fredrik: Dalby är ojämna, har de en bra dag blir det riktigt tufft. Jag tror vi kommer vinna. Svårighetsgraden på matchen är omöjlig att säga.

Har ni något mer att tillägga?
Micke: Vi fortsätter jaga poäng, det som är fokus.
Fredrik: Vi fortsätter jaga vår målsättning

Stor intervju med Mathias "lill-matte" Andersson

Igår gjorde bloggen en stor intervju med Landskronaspelaren Mathias Andersson. Vi pratade om Henke Larrsons tips, känslan att avgöra inför 3000 Landskronabor och hur hans fotbollsliv förändrats av framgångarna. Följ vårt möte i text och bilder!




För en vecka sedan vann Landskrona BOIS senast, 3-2 mot Åtvidaberg. BOIS-tränaren Henke Larsson har varit med om stora segrar i sin karriär, men i tidningen säger han att denna var en av hans största. Raden under i samma tidning står att 18-årige Mathias Andersson avgjorde med sitt 3-2 mål i den 88e minuten.
- Jag har tittat på målet många gånger på datorn. Jag kollar för att se allas reaktioner, det ger mig självförtroende, säger Mathias med ett stort leende.
Mathias avgörande 3-2-mål var fotbollsgodis. Mathias lagkamrat Surprise hämtade boll och blev rättvänd mellan Åtvidabergs mittfält och backlinje, då gjorde sig Mathias redo. Han visade att luckan fanns mellan Åtvidabergs vänsterback och ena mittback, passningen slogs i rätt tid av Surprise. Mathias fick med sig bollen bra på första touchen och kunde peta bollen förbi den utrusande Åtviabergskeepern och sen enkelt lägga in bollen i öppet mål.
- Det var ett snyggt fotbollsmål, erkänner Mathias.
Det gick inte att ta miste på Henke Larssons glädje. Först tog han sats och hamnade i famnen på assisterande tränaren Hans Eklund, sen ett litet varv i det tekniska området innan han sprang 30 meter mot Mathias där lagkamraterna omringat honom.
- Henke var glad efteråt, han kramade om mig och sa att det var ett perfekt inhopp jag gjorde.
Vad tänkte du när du såg att bollen gick in?
- Tänkte inte så mycket, jag tänkte bara att jag nog avgjort matchen. Sen hörde jag givetvis publikens och medspelarnas jubel.
Vi sitter i solen hos mig och pratar om de senaste veckornas framgångar. Han har startat matcher, kommit in som inhoppare och avgjort, blivit utbytt och gjort sitt debutmål genom att sätta spiken i kistan mot Jönköping med sitt 2-0-mål. Det är den bästa tiden i hans fotbollskarriär, det största hittills är det avgörande målet förra veckan. Vi pratar om varför framgången kommit nu, Mathias har en ödmjuk och proffsig syn på det. Han förklarar att utvecklingen går i vågor, svackan kommer nångång. Men just känns det riktigt bra för honom på träning och den tuffa konkurrensen har hjälpt honom till den toppformen han själv känner att han är i just nu.
Hur "tacklar" du framgången?
- Positivt, det är bara kul att folk berömmer mig. Men det gäller att inte sväva iväg, jag måste behålla båda fötterna på jorden, erkänner Mathias.





Mathias säger att han blivit mer igenkänd på gatorna i Landskrona efter målen, några har kommit fram och gratulerat honom till det senaste målet. Numera är inte Sandbys blogg ensamma om hans tid, det ringer ofta i mobiltelefonen. Igår kväll ringde Helsingborgs Dagblad och ville prata med Mathias inför matchen mot Västerås ikväll. Det har blivit en hel del autografskrivande också för honom. Men han tar uppståndelsen med ro. Än så länge har det bara skrivits positivt om honom och journalisterna har varit snälla och bara skrivit så som Mathias sagt.




Mathias tillhör A-truppen helt nu, han tränar alla pass med A-laget. Det blir 1-2 dagar ledigt varje vecka beroende på hur matcherna ligger. På träningen fokuserar Henke på Landskronas egna spel, de tränar på sitt 4-3-3-spel och bryr sig väldigt lite om hur motståndarna spelar. Mathias menar att deras träningar och spelsätt är Barca-inspirerat. Henke vill ha ett snabbt spel med få tillslag där hans spelare vågar göra saker. Efter träningen kör Mathias och andretränaren Hans Eklund specialträning.
- Vi tränar avslut med högerfoten. Jag har blivit mycket bättre med högerfoten, förr hade jag ingen höger alls. Jag måste bli så vass som möjligt med den, säger Mathias.
Mathias är nöjd med att få spela mycket i Superettan i år. Innan säsongen såg han det bara som en bonus om han fick speltid. Nu tycker han att det känns väldigt bra på tränignarna och han vill spela hela tiden. Men han betonar att han är glad för den speltiden han får, det viktigaste är utvecklingen. Han lär sig något nytt varje dag och vill hela tiden få tips av spelare och tränare för att utvecklas. Mathias har en väldigt proffsig attityd, att utvecklas i Landskrona är det viktigaste för honom. Jag försöker pressa honom lite genom att fråga om inte Superettan är för låg nivå nästa år.
- För mig är denna nivån perfekt, det är en jämn serie med många bra lag. Allsvenskan är ett steg på vägen, sen därifrån vill jag längre. Men Landskrona BOIS är en bra klubb som utvecklar unga spelare och vågar satsa på unga spelare. Det har dem alltid gjort, säger Mathias.
Han tror att spelet är tuffare i Superettan än i Allsvenskan, men att det är mer lir genom hela planen i Allsvenskan. För honom finns det inga enkla backar i Superettan, det gäller att jobba för att få utdelning. Försvarsspelet är väldigt agressivt i Superettan och det handlar mycket om att "smälla på". Mathias har spelat både vänsteranfallare och högeranfallare i år, men han ser sig fortfarande som innemittfältare. Där är konkurrensen väldigt hård och spelare som Fredrik Svanbäck och Marcus Lantz har viktig rutin. Mathias styrkor som fotbollsspelare är hans teknik, snabbhet och spelförståelse, kvaliteter som Henke Larsson vill använda i anfallet just nu.




Mathias har nu sitt sista sommarlov. I augusti börjar han sista året på Polhemskolan. Det funkar bra att kombinera skolan och fotbollen, han säger att skolan är första prioritet. Men han tillägger att det är fotbollen också, han menar att skolan går lite före. Skulle fotbollen "skita" sig vill ha han något att kunna falla tillbaka på. Men samtidigt måste han gå tidigare varje dag för att hinna till träningen och något betyg hade han gärna bytt från G till VG.
Ikväll är det match mot bottenlaget Västerås, hemma på Landskrona IP. Västerås har nio poäng medan Landskrona ligger några placering över med sina 14 poäng. En seger idag skulle vara viktigt för BOIS dröm om Allsvenskan.
- Det är en jämn serie, vill vill ta så mycket poäng som möjligt. Men givetvis vill vi upp i Allsvenskan, säger Mathias.
I skrivande stund är det några timmar till laget samlas på idrottsplatsen inför kvällens match. Det är inte omöjligt att Mathias ligger i soffan och tänker igenom matchsituationer just nu. Han jobbar mycket med visualisering. Han peppar sig själv genom att tänka på saker han gjort bra innan. Han tänker säkert på vad Henke brukar säga till honom: "Gå ut och gör det du är bra på. Våga avöra! Det är inga konstigheter jämfört med träning".
Med dem tipsen i bakhuvudet hoppas jag att Mathias har trevliga nyheter att sms:a efter kvällens match. 90 minuters speltid eller ett nytt mål kanske?



NICOLAI

idag har bloggen tagit ett snack med en formstark spelare, 1/3 av Paradis i herrlaget och vänsterbacken de senaste matcherna. Nicolai paradis talar ut i bloggen idag. Han berättar om sin form, skadorna och vem som får mest skäll vid köksbordet. Njut av äldsta sonen paradis. Längst ner kan ni läsa referat från matchen Hörby - Maglasäte.




Hur är läget, kan du äntligen kalla dig skadefri?
- Med skaderna börjar det faktiskt kännas bra, får lite ont i foten ibland.

Du låg ner några gånger under Löberödsmatchen i onsdags, ingen känning efter de smällarna?
- Nä, det var inte så allvarligt. Det värsta var att jag tappade luften. 

Är du fit for fight på onsdag mot Dalby?
- Ja, ska bli jävligt ballt att möta Dalby. En i min klass spelar i Dalby, så det ska bli kul att vinna mot dem igen.

Hur är fotbollsformen?
- Helt ok, har väl inte kommit upp till max än, men siktar på att göra det!

Du har startat de senaste matcherna som vänsterback, hur känns det att ha tagit tillbaka din plats?
- Sjukt skönt att kunna spela igen, speciellt när man får starta.

Vad tycker du om din egen prestation i de tre senaste matcherna som du startat?
- Helt ok!

Vad är du mest nöjd med?
- Först och främst att jag tagit plats i startelvan, att jag är mer offensiv än tidigare. Skönt att ha kommit igång ordentligt igen, så jag är faktiskt nöjd med det mesta.

Är det något du önskar mer av i ditt spel?
- Konditionen måste jag få tillbaka till max, jag orkar inte riktigt hela matcher nu.

Vänsterkanten kan kallas paradiset, du å lillbrorsan har haft hand om vänsterkanten de senaste matcherna, hur känns det?
- Jävligt bra. Jävligt roligt att se att den lille också kan spela.

Har ni nån fördel av att vara syskon och förhoppningsvis känner varandra extra bra?
- Det är lättare att veta hur Noah spelar än någon annan eftersom jag sett honom spela mycket. Jag vet var han vill ha bollarna.

Eftersom ni är syskon, gnäller ni på varandra extra mycket eller peppar varandra mer istället?
- Vet jag inte riktigt, inte ofta vi gnäller på varandra. Vi vet om vi gör fel, så några ord behövs inte för att vi ska förstå varandra.

Blir det mycket fotbollssnack hemma efter matcherna?
- Ja, det brukar bli en del om hur laget spelat osv.

Är det farsan (tränaren) som styr snacket och berättar vad ni kunde gjort annorlunda?
- Ja, han snackar oftast mest med Noah. Jag säger bara ja, dem tjaffsar mer..........

12 av 22 matcher har spelats, hur sammanfattar du säsongen så här långt?
- Jävligt bra! Förlorat en match och vunnit resten. Vi utnyttjar det vi är bra på. Positivt är att vi har en stor trupp, så när vi saknar spelare kan vi sätta in andra som är lika bra.

Vad är viktigt nu för att behålla serieledningen?
- Att vi går in med rätt inställning till varje match, ska ha tre pinnar med oss när domaren blåser av matchen.

Vad tror du om höstsäsongen?
- Jag tror den kan bli riktigt bra om vi fortsätter göra vårt jobb på träningar och matcher. Då blir vi seriesegrare.

I vilken match eller matcher är du mest nöjd med lagets totala insats?
- Nu senast mot Löberöd spelade vi jäkligt bra, där visade vi att vi kan spela fotboll. Jag är nöjd med laget i alla matcher, alla kämpar hela tiden och ingen viker ner sig.

Vilket motståndarlag har imponerat mest på dig?
- Trollenäs tror jag, dem var jävligt duktiga. Det var en jämn och rolig match.




Hörby - Maglasäte, 2-1, av Peter Lindberg
En mycket innehållsrik och tuff fight avslutade A-lagets vårsäsong. Totalt 11 gula kort, en utvisad tränare samt en missad straff i slutminuterna säger väl lite om hur mycket adrenalin som flödade, inte minst den sista kvarten då det mesta hände.

Vi började matchen på ett strålande sätt och skapade flera chanser. Tyvärr så fortsätter vi att inte göra det som fotboll går ut på, mål. Men vi för verkligen matchen och Hörby faller djupt ner på egen planhalva och försöker kontra med sina snabba forwards. Det är en mycket trevlig match under de första 45 minuterna och det är en fröjd att få spela på en så fin gräsmatta som den Hörby bjöd på.

I paus går Peder ut och Albert kommer in. Andra halvlek börjar som den första, men vi har svårt att låsa fast bollen på deras planhalva. Vi blir, med en analkande trötthet slarvigare i vårt passningsspel och Hörby straffar oss med vassa kontringar. Joel byter med Liridon efter ca 70 minuter och Även Erik Larsson kommer in istället för Henrik Bergström. I Minut 71 så uppstår en kontringsituation och Alex förlorar en duell i straffområdet vilket ställer deras kille fri och han rullar in 1-0 till Hörby. Vi blir tyvärr lite stressade av detta trots att det är mycket tid kvar och bara 10 minuter senare så får Hörby en något tvivelaktig frispark ca 7-8 meter utanför vårt straffområde. Lite billigt känns det när deras kille smeker in bollen i Jerrys vänstra hörn, men vi är inte fokuserade i situationen som uppstått. 0-2 men vi ger oss inte. Matchen hettar till ordentligt och båda lagen smäller på, viklet resulterar i flera gula kort för båda lagen. Vi börjar nu lyfta in bollar i straffområdet och Hörby spelar virrigt. Ett tveksamt offsidemål gör inte stämmningen bättre. I 88 minuten fälls Joel när han är på väg igenom och domaren dömer straff. Den läggs av Ragge stenhårt stolpe ut och vi har verkligen inget flyt denna kväll. Men vi ger oss inte. På inlägg i anfallet efteråt så är Linus på rätt plats och stöter in bollen. 2-1 och lite hopp. Deras tränare blir utvisad för snack och vi tror att det ska vara lite mer tid kvar med tanke på skador och maskning i slutet från Hörby, men domaren ger oss bara 4 minuter extra och blåser av mitt i ett inlägg som såg bra ut.

En mycket frustrerande förlust då vi återigen inte är ett sämre lag än vår mostsåndare, men det är som sagt målen som räknas. Vi går nu in i ett uppehåll och har endast matchen med U-laget kvar och den spelas på onsdag 29/6 kl.19 mot Tjörnarp, hemma. Sen väntar ett matchuppehåll till början av augusti.

Inför höstpremiären har vi både Mirre, Liridon, Erik och Jocke avstängda, men vi har en bred trupp och det ska betala sig vid sådana här tillfällen.


south sandby-uppdatering och referat

Efter Toms missnöjda kommentar på det låga deltagarantalet till South Sandby kommer nu en ny deltagarlista. Anmälningarna ökar snabbt, nu är 54 anmälda. Fortfarande har många sagt de ska vara med men behärksar inte internetbank så väntar till de träffar mig och lämnar över pengar. Vi var 100 spelare förra året, vi ska bli fler i år hoppas jag. Jag hoppas att jag inte missat skriva upp någon som betalt, säg till isf. Är det någon som inte sett inbjudan, säg till så mejlar jag. Är du spelare över 15 år, ledare eller f.d spelare och gjort seniormatch. Då ska du givetvis vara med på årets turnering och fest! Se deltagarlistan nederst............

Referat GOF- Trollenäs, av GoF´s Nyhlén

Inför matchen:
En match vi visste skulle bli riktigt tuff. Vi spelade 2-2 i premiären.
Inför matchen så saknade vi 9 spelare!!!!
Pga avstängningar, jobb och skador.
Vi var nöjda med oavgjort. Det viktiga var att vi skulle vara kompakta i lagdelarna, ligga tätt på motståndarna och ligga rätt i positionerna.
Vi ville få bort seriens bästa mittfältare Andreas "Trolle" Nilsson så vi låg tätt på honom under hela matchen.

1:a halvlek
Vi har några nya ansikten i startelvan och spelare som spelar på nya positioner.
Vi hade en 16 åring som skulle göra det svårt för "Trolle".
Trollenäs är väldigt farliga i 1:a halvlek och det är tack vara vår målvakt och en stolpe som gör att vi är kvar i matchen.
Johannes i mål gör 3-4 kalas räddningar och sedan räddar stolpen oss en gång.
Tyvärr så kunde vi inte hota framåt. Vi fick jaga mycket och ligga rätt i defensiven.
Är faktiskt tveksam ifall vi ha något skott på mål i 1:a halvlek.

Paussnack
Vi var nöjda med resultatet och inställningen vi hade. Vi krigade för varandra och visade hjärta.
Vi ville ligga ännu tätare i markeringarna, vi ville ha ut fler bollar på våra yttrar och vi skulle absolut inte vika ner oss.
Det kändes som att vi kom in i matchen mer och mer. Kanske berodde det på att Trollenäs inte orkade lika mycket eller att det var frusterade.
Dem skapade inte så många lägen och var inte lika farliga.
Istället så kom vi längre upp i banan och kunde hota några gånger.
Vi fick 3 frisparkar i hyfsade lägen som vi tyvärr sköt över. Vi fick någon halvchans men inte mer.
I slutminuterna så blev det en löpduell mellan vår mittback o deras anfallare. Dem låg jämsides o drog lite i varandra.
Trollenäs spelaren vädjade till domaren att han ville ha straff.
Men det var absolut ingenting. Ingen av spelarna trillade och Trollenäs spelaren fick till ett avslut.
GoF är riktigt nöjda med 1 poäng, tror dock inte att Trollenäs var lika nöjda.
Ett extra plus till GoF-målvakten som räddar oss kvar i matchen och till Marcus Andersson som spelade sina första 90 min i GoF-dressen!

Sommarvila
Vi kommer möta Stehag i en träningsmatch veckan innan seriens omstart.
Sommaruppehållet kommer riktigt lägligt då vi får tillbaka avstängda spelare och 3-4 skadade spelare.





Marcus Amasalidis, Herrlaget
Tom Hansson, Herrlaget
Robin Gustavsson, Herrlaget
Andreas Lindh, Herrlaget
Daniel Gustavsson, F.d spelare
Joel Lindquist, Herrlaget
Fredrik Sundblad, Tränare Herrlaget
Billy Jonsson, Ledare Herrlaget
Jens Haglund, Herrlaget
Mattias Mårtensson, Ledare Herrlaget
Tobias "HBK" Jönsson, F.d spelare
Mats Sjöstrand, F.d Spelare
Stefan Borgudd, Oldboys
Noah Paradis, Herrlaget/juniorlaget
Michael Paradis, Tränare Herrlaget
Tina Paradis, Oldgirls
Karl Björnsson, F.d spelare
Joakim Hugoson, Herrlaget
Robin Andersson, Herrlaget
Jakob Magnetorp, F.d spelare
Lars Olsson, Ledare P98
Hans Persson, Oldboys
Dennis Jürs, F.d spelare
Staffan Berndtsson, F.d ledare
Lasse Erixon, Oldboys
Mattias Håkansson, F.d spelare
Lars Larsson, Ledare Team Sandby
Emma Larsson, Team Sandby
Fredrik Larsson, F.d spelare
Andreas Kullberg, F.d spelare
Daniel Liljenberg, F.d spelare
Jim Hansson, Juniorlaget
Sebastian Malm, tränare
Sebastian Bringhorn, Juniorlagsspelare
Petter Afzelius, juniorlagsspelare
Tomas Gustavsson, juniorlagsspelare
Niklas Widerberg, tränare damlaget
Erik Ekman, F.d spelare
Eva Engdahl, oldgirls
Victor Engdahl, juniorlagsspelare
Jonas Bladh, F.d spelare
Johan Mårtensson, f.d spelare
David Mårtensson, f.d spelare
Kim Kiuru, f.d spelare
Håkan Hultgren, f.d spelare
Jens Carlsson, f.d spelare
Roger Hermansson, f.d spelare
Kristian Adler, f.d spelare
Niclas Johansson, herrlaget
Gert-Inge Andersson, herransvarig
Robin jönsson, juniorlagsspelare
Viktor Ingemansson, seniorlagsspelare
Sara Johansson, Team Sandby
Niclas Bengtsson, F.d spelare



Årets spelmässigt bästa insats gav oss enkel fem-nolla

Försnack
Jag var orolig inför matchen. Vinner man mot Hällestad några dagar innan, så förväntar sig alla att Löberöd ska besegras enkelt. Min oro stärktes av problemen inför matchen. Våra tre målvakter, samt juniorernas målvakt var alla skadade. Månssons krock med Jens dagen innan höll jens borta, men skulle Månssons höft hålla? Lägg till några halvkrassliga spelare. Dessutom Robin A, Virre, jag och Joel borta från spel. Men Johan ställde upp trots axelproblem och vi kunde ställa upp med en målvakt och 15 riktigt bra utespelare. Löberöd är jobbiga att möta, de löper enormt mycket och spelar enkelt: långboll-skarv.


Som vanligt bara Sebbe som klappar om Sandbyskylten



Två trevliga lag och en trevlig domartrio önskar varandra lycka till

Första halvlek
De första tio minuterna kände lagen på varandra, Löberöd hade en del boll och kunde komma ut med boll på kanten för att slå inlägg. Senare i matchen blev de inläggen långbollar från mittbackarna då de inte kunde spela sig genom vårt mittfält. Men början var öppen, vi låg långt ifrån varandra på mittfältet och gav Löberöd möjligheten att avända de ytorna att spela på. Men efter tio minuter kom bomben som löste upp vårt spel. Efter ett vackert anfall bombade Tom matchens hårdaste skott i insidan av stolpen. Efter det skottet vaknade vi och tog över fullständigt. Månsson hade ett fritt läge, Noah kom runt några gånger på kanten och Eric missade några öppna lägen. Men spelet var väldigt bra, på mitten var det stängt, vi jobbade väldigt hårt, låg tätt och ställde om blixtsnabbt. Deras tränare skrek ut att de skulle ha vårdade uppspel, för vi låg bara och väntade på deras misstag för att kontra. Enkla uppspel betyder långboll på duktige Matte Samuelsson som skulle skarva till den lille snabbe bredvid honom. Efter 23 minuter kom ledningsmålet, snygg framspelsskarv av Månsson friställde Noah. På något sätt rensades bollen av en Löberödsback på Noah och in i mål. Flyt säger kanske några, men vi var helt överlägsna och ledningsmålet var logiskt. Bara minuten senare kom matchens snyggaste mål. Sebbe ser att Conne vill smyga in bakom sin ytterback och slår en fantastisk långboll. Bollen går precis över backen och Conne tar den med på Messi-vis på ett tillslag, sen fortsätter han leka messi och smidigt glida förbi målvakten och lägga in bollen. Vi fortsätter spela väldigt bra och skapa lägen. Sista minuterna av halvleken slappnade vi av och spelet blev jämt. I halvlekens sista minut får Löberöd sitt enda läge i matchen, Johan och backlinjen var inte överrens vem som skulle ta bollen och den lille snabbe fick fram en tå och skottet träffade stolpen.


Conne glider förbi och placerar in 2-0


Tidigt tog vi en 2-0-ledning

Paussnack
Vi gjorde en bra halvlek, VG+, endast fokus i hela halvleken och fortsätta jobba på med det egna passningsspelet behöver förbättras tyckte jag. Givetvis att sätta dit alla fria lägen också.

Andra halvlek
Vi tog direkt tag i denna halvleken också, vi var lika överlägsna nu. Vi hade mest boll, spelade ett enkelt och snabbt passningsspel och alla lägen stod vi för. Erics måltorka och besvikelse från den första halvleken försvann direkt. Snyggt framspelad av Noah rundade han målvakten och lade in bollen. Några minuter senare gjorde samma man 4-0. Efter en fast situation stod Eric fri framför målvakten och med en insidesvolley kunde han placera in bollen, i stor frånvaro av Löberödsspelare. Vi fortsatte att spela bra, för att förklara hur bra så kan jag väl säga att vi skapade lägen på löpande band, de flesta i laget hade avslut mot mål och passningsspelet var det bästa i år. 5-0 kom också. Jag tror det var Månsson som snyggt spelade fram till Eric, Erics skott räddades av målvakten, på returen sköt Conne bollen i mål snett från kanten. Några byten sista 20 minuterna gjorde att vi kunde ta över igen, i mitten av halvleken gick vi ner oss lite när båda lagen insett var poängen skulle hamna. Motiverade och pigga inhoppare gjorde att vi var överlägsna igen sista kvarten. Då skapade vi lägen att göra fler mål, men slutresultatet skrevs till 5-0.


Eric stöter in 4-0


Underbart att se att alla firar ett 5-0-mål med den glädjen

Matchen
Fantastiskt fotbollsväder, mycket publik och årets spelmässigt bästa match. Löberöd hade inte sin bästa dag, målvakten, den lille 8an på mitten och Matte på topp var väldigt bra. Men det räckte inte, vi hade 16 bra spelare. Löberödsspelarna brukar löpa mer än oss och fightas bättre än oss i våra möten, framförallt på deras hemmaplan. Men på Vallen igår vann vi kampen stort. Då kunde vi spela ut, i teknik och passningstempo var skillnaden stor. Därför kunde vi spela ut igår. Vi löste situationerna genom ett tryggt passningsspel på marken, på ett eller två touch. Vi löste trängda situationer med vårt passningsspel, vi tog oss fram i banan med vårt passningsspel och vi tog oss fram till frilägen genom vårt fina passningsspel. Från sidan var det härligt att se så rörligt, glatt, helhjärtat, snabbt och kontrollerat som vi spelade. Full kontroll, hårt jobb och årets bästa passningsspel.

Bäst i blått:
Som vanligt vid en bra seger får alla betyg. Topp 5 har jag tagit ut, svårt. Vem som ska få vilket betyg, ännu svårare. Alla presterade väldigt bra och som vanligt är det svårt att ha full koll när nervositeten är stor och kameran hänger runt halsen.
Johan - väldigt skönt att han trotsade skadan och ställde upp, hade lite å göra
Robin G - riktigt stabil, både i duellspelet och passningsspelet. Ny fin insats
Anders - riktigt bra, förlorade inte en närkamp på 90 min + vårdade fötter
Nicolai - tuff o offensiv, låg skadad många gånger
Tom - riktigt bra i första halvlek, tuff med passningar som medspelarna enkelt kan göra nått vettigt med
Noah - första a-lagsmålet, kom förbi sin ytterback varje gång, spelade snyggt in till Eric och gjorde en riktigt bra match
Håkansson - återigen det bästa av inhoppen, spelsugen och bra med bollen
Davve - städade rent på mitten, bra
Rasmus - Smart och med väldigt fina fötter, bra högerback
Adam - Jobbade hårt på sin kant och kom runt några gånger under sitt inhopp
Hannes - A-lagsdebuterade med en kvart på högerkanten, jobbade hårt, men framförallt kvick som fan med bra teknik
5: Conne - Stod för ett världsklassmål och såg riktigt spelsugen ut på sin kant, väldigt delaktig i spelet
4: Eric - Två mål och riktigt nyttig på topp. Var spelbar och befann sig på rätt plats. Något mål till ville han nog ha gjort
3: Mange - Riktigt bra insats som defensiv mittfältare, städade rent i alla närkamper. Dessutom aktiv framåt med passningar och dribblingar med bra kvalitet
2: Sebbe - Hänsynslös mot sig själv och motståndarna, heltaggad. Desutom mycket snack och flera offensiva utflykter
1: Månsson - Bäst! såg slö ut och hämmad av sin skada första tio minuterna, sen vaknade han och dominerade. Vann som vanligt sina nickdueller och löpdueller. Bra passningar och har väldens smartaste löpningar.


Två glada sandbyspelare

Publiken:
Många och bra med i spelet


Som vanligt först på plats, mest nervösa och gladast på Vallen

Skriket:
Morsans skrik vid friläge var längre än vanligt

Fulast i år:
Löberöds bortatröjor är fulast i år

Trevligast:
Jag har inte snackat med alla motståndartränare, men Löberöds Malmström var tillbaka på sin gamla arena och bjöd på några trevliga minnen

LöberödsZlatan:
KonsumMange fick bara en kvart, men hann visa upp vilken bolltalang han är. Fast bättre som bandymålavkt

Domarteamet:
Lättdömd match, men de hade full koll. Väldigt bra. Löberöd ville ha lite fler frisparkar, men vår tuffhet accepterades av domarna.

Krampcombacken:
Sebbes kramp var tillbaka. Men det kom senare än vanligt och efter att han löpt enormt mycket i matchen. Pinsamt med godtagbart denna gången.

Fan-vad-bra-vi-är-känsla:
I mitten av den första halvleken gjordes två mål och spelet var helt fantastiskt. Jag fick en fan-vad-bra-vi-är-känsla, när Tom får ett uppspel från backlinjen och vänder upp. Han ser att Månsson löper in bakom innermittfältarna. På andra tillslaget hittar Tom till Månsson med en 30-meterspass som Månsson tar med i steget. Enkelt har vi ett 4 mot 4-läge där vi får ett avslut. Så jäkla bra liksom




Segersång


Eric gör 3-0


Conne gör 5-0, suddigt men fräckt

South Sandby Football Tournament & Fest

Imorgon kväll är det hemmamatch mot Löberöd. Matchen kan beskrivas som viktig, rolig och svår. Två bortamatcher på rad mot Löberöd har varit väldigt svåra, 0-0 näst senast och underläge i 80 minuter senast. Nu är det match på Vallen och vi går givetvis för tre poäng. Det blir tufft, men vi kommer ge allt vi kan. 19:00 på Vallen behöver vi ditt stöd.


Var finns information om South Sandby Football Tournament & Fest?
- På ssif.blogg.se/southsandby

Hur anmäler man sig?
- Lämna 50 kronor till Nico eller sätt in 50 kronor på konto: 9300, kontonummer: 7.152.829-3

Bra åt veta då?
- Det är tio dagar kvar av anmälningstiden. Det kommer bli en häftig turnering, en skitrolig trekamp och en fartfylld fest med underhållande prisutdelning. Grym DJ spelar hela natten. Vi kommer fixa så att vi kan visa HIF - MFF klockan 4 på storbild i föreningsgårde, så att man kan glida in där mellan sina matcher.

Vilka är anmälda(betalat)?
Marcus Amasalidis, Herrlaget
Tom Hansson, Herrlaget
Robin Gustavsson, Herrlaget
Andreas Lindh, Herrlaget
Daniel Gustavsson, F.d spelare
Joel Lindquist, Herrlaget
Fredrik Sundblad, Tränare Herrlaget
Billy Jonsson, Ledare Herrlaget
Jens Haglund, Herrlaget
Mattias Mårtensson, Ledare Herrlaget
Tobias "HBK" Jönsson, F.d spelare
Mats Sjöstrand, F.d Spelare
Stefan Borgudd, Oldboys
Noah Paradis, Herrlaget/juniorlaget
Michael Paradis, Tränare Herrlaget
Tina Paradis, Oldgirls
Karl Björnsson, F.d spelare
Joakim Hugoson, Herrlaget
Robin Andersson, Herrlaget
Jakob Magnetorp, F.d spelare
Lars Olsson, Ledare P98
Hans Persson, Oldboys
Dennis Jürs, F.d spelare
Staffan Berndtsson, F.d ledare
Lasse Erixon, Oldboys
Mattias Håkansson, F.d spelare
Lars Larsson, Ledare Team Sandby
Emma Larsson, Team Sandby
Fredrik Larsson, F.d spelare
Andreas Kullberg, F.d spelare
Daniel Liljenberg, F.d spelare
Jim Hansson, Juniorlaget



GOF - Maglasäte 1-0, referat av GOF´s Philip N
Inför Maglasäte matchen så saknade vi några startspelare.
Vi fick ändra om lite i truppen och det fanns några nya ansikten på nya positioner.
Vi hade inte så mycket info om Maglasäte. Det vi visste var att dem spelade väldigt rak fotboll på sina snabba anfallare.

Det var också matchen efter en tung förlust mot Teckomatorp där vi släppte in 5 bollar. Så fokus låg på att hålla tätt i matchen och ta tillvara på målchanserna som skulle dyka upp.
Utnyttja våra fasta situationer där vi har gjort många mål.
I första halvlek så kände vi på varandra, jag tycker dock att det var GoF som hade mest boll. Vi skapade några halvlägen innan 1-0 målet kom.

Bra räddning från Maglasäte målvakten som sedan lämnade retur och en GoF-spelare skönt in 1-0 målet.
Precis innan halvtidsvilan så får Maglasäte ett bra läge till att kvittera.
Det är efter ett inlägg mot bortre stolpen som deras spelare nickar mot mål. På någon sätt så räddar GoF-målvakten bollen. Han landar på bollen som sedan "skjuts" iväg med hjälp att rumplandningen.
Oehört viktigt att få gå in i pausen med en 1-0 ledning.

I 2:a halvlek så förväntde vi oss att Maglasäte skulle trycka på. Men jag tycker inte att dem hotade så mycket.
GoF hade några bra lägen där vi ofta kom 4 mot 3 eller 3 mot 2. Men vi lyckades inte komma fram till avslut.
Maglasäte får en möjlighet i slutet av matchen att kvittera men GoF lyckades hålla tätt.
GoF-spelaren Johan Jeppsson fick sitt andra gula i den 82 min.
Matchen slutade 1-0.
Oehört skönt att vinna med 1-0.
Vi har haft ledningen i matcher mot Trollenäs, Dalby, Tjörnarp, Lunds Bois men tappat till oavgjort. Därför var det riktigt skönt att vi orkade hålla i 90 min.

Nu väntar en tuff match mot Trollenäs på onsdag.
Vinst eller minst ett x och vi är definitivt med i kvaldisskusionen!!!

Gof - Maglasäte, referat från Maglasätes Peter Lindberg

Förväntningarna var stora inför matchen mot GOF utifrån vad laget presterade senast mot Tjörnarp. Då man såg planens beskaffenhet ( eller rättare sagt åkerns ) på Flyinge idrottsplats blev man orolig att vi inte skulle kunna rulla boll på det sätt som vi gjort så framgångsrikt hittills i de matcher som planerna varit bra.

Vi började matchen bra och var det spelförande laget i de 15 första minuterna, dock skapas enbart några halvchanser, men sen tappar vi spelet och GOF kan mer och mer ta över.
Som vanligt den här våren har vi problem med att skapa riktigt heta målchanser.
Att vår backlinje gång på gång får tillbaka bollen efter uppspel kan bara i förlängningen resultera mål i baken. Mycket riktigt är det det som händer efter en halvtimme.
GOF  gör 1-0  i 34:e minuten. Efter stolpretur kan GOF spelaren slå bollen i öppet mål.
GOF  uttnyttjar sin fysik och har ett spel utifrån vad planens beskaffenhet kan erbjuda. Kanske är det dags för oss också att gå över till tjongfotboll på de planer passninsspel är omöjligt?
Den bästa målchansen i första halvlek får Liridon som efter uppspel på högerkanten nickar bollen  hårt mot mål. GOF:s  målvakt gör "årets räddning" och tyvärr känns det som tidigare att det har gått troll i våra försök att sätta bollenl.

I andra halvlek  för vi  matchen  utan att kunna skapa några riktigt  heta chanser.
Byte görs i Maglasäte:  Albert och Peder går ut och in kommer Frans och Andreas P .  Bästa chansen är en frispark av Ragge från c:a 25 m. Målvakten gör en bra räddning och lämnar retur, tyvärr så är vi inte tillräckligt heta för att sätta dit bollen. I slutet av matchen byts både Erik och Dansk in istället för Henke och Ekastiga. Safet flyttar upp på topp och vi går ner på 3 man i försvaret. Men det hjälper inte.
I 87.e minuten får GOF spelar sitt andra gula och i 6 minuter får vi chansen att spela med en man mer,dock för kort tid för att utnyttja denna fördel.

Sammanfattningsvis kan man säga att vi absolut inte är ett sämre lag än GOF, men dom är hetare i straffområdet och de betalar sig till slut. Vi saknar aggresivitet i båda straffområdena när det hettar till och det är svårt att träna in, det handlar om inställning. Bollen ska bort till varje pris i eget område och hos motståndarna gäller det att klippa dit returer med livet som insats.

Matchen mot GOF är nu historia och istället fokuserar på vårens sista match  ( eller rättare sagt höstens första ) ,  då serien vänder och vi åker till Hörby. Vi har revanch att utkräva efter premiärutspelningen och visst vore det kul att ge deras Big brother stjärna, Martin Granetoft några blåmärken.



U-lagsseger

Lill-matte har gjort det igen. Bloggen pratade precis med honom, jag e blöt i ögat och har gåshud på hela kroppen. Landskrona BOIS - Åtvidaberg 3-2. Mattes ord: "Jag kom in sista kvarten, i 88e minuten fick jag en djupledsboll. Jag rundade målvakten och lade in bollen. Alla blev helt galna". Lill-matte avgjorde för BOIS. Utan Matte hade Henke Larsson varit i division 1, nu ser Sandby ut att rädda Landskrona. Så mäktigt!





U-lagsmatch Div 3 Mellersta. av Jocke Hugoson. Stort tack Hugo!

SSIF – Harrie-Kävlinge 3-2 (1-1)

 

I lördags stod A-laget för en bragdartad seger mot Torna Hällestad med 3-2. På söndagen var det U-lagets tur att visa upp en liknande bedrift. Trots underläge två gånger i matchen blev det en härlig seger mot Harrie-Kävlinge.

 

Pre-talk

Johnnys mantra inför matchen var tydlig - Att äga boll är bättre än att jaga boll.

 

Första halvlek

Vi hade problem inledningsvis. Harrie-Kävlinge var piggast och ägde spelet mycket tack vare en hög skickliga spelare. När vi väl hade bollen slarvade vi ofta i passningsspelet och var alldeles för stressade.

Motståndarna började som sagt bäst även om vi stack upp med ett par bra anfall då och då. Harrie-Kävlinge, seriens kanske gnälligaste gäng, tog ledningen på straff efter att ha deras spelare ”rivits ner” av Jens. Jag såg ärligt talat väldigt dåligt vad som hände där men den såg väl kanske lite tveksam ut. Domaren var hursomhelst säker och trots att Jens fick fingertopparna på bollen var straffen tillräckligt hårt lagd för att gå in.

Vi ryckte dock upp oss lite efter målet och i första halvleks sista minut kom Hannes runt på sin högerkant, en av flera gånger, och serverade undertecknad som enkelt kunde bredsida in 1-1 vid främre stolpen. Viktigt att få in kvitteringsbollen precis innan halvtid.

 

Harrie-Kävlinge passade på att skämma ut sig under pausen genom ett internt bråk vid sin spelarbänk. Det var lite sorgligt att se. Vi fokuserade istället på vårt, vi hade en bra känsla i laget men ville gärna stänga av deras inspelsförsök till sina skickliga centrala mittfältare på ett bättre sätt.

 

Andra halvlek

Det lyckades vi bättre med i andra. Istället för att deras mittfältare kunde vända om och leverera passningar fick deras backar allt som oftast slå iväg långpastejer som vår backlinje enkelt tog hand om. När de väl lyckades hitta in med passningar centralt däremot blev det farligt. De tog också ledningen efter ungefär 55 minuter. Jag tror det blev ett litet olyckligt inkast som gjorde att deras anfallare kom fri med Jens och chippade in den. Ett tungt slag men med en god moral fixade vi hyfsat snabbt en kvittering. Noah, alternativt Håkan (lite osäker) tog sig runt sin gubbe på högerkanten och hittade mig snett bakåt. Mitt avslut räddades av målvakten och på returen laddade jag för årets mål med en biccacleta men deras back förhindrade det genom att nicka in bollen i eget mål.

Sedan fixade Noah segermålet på egen hand när han löpte sig fri på en djupledsboll och kyligt placerade in 3-2. Jag tror att det var ca en kvart kvar att spela då. Bortalaget jagade givetvis en kvittering men vårt försvar kämpade heroiskt och Jens stod för att par svettiga räddningar, inte ens när Larry försökte nicka in bollen gick den in för då stod J. Haglund i vägen.

Vi hade också ett par vettiga chanser till att stänga matchen och utan att nämna några namn så borde vissa träna avslut i veckan. Det räckte ändå till en skön seger och en perfekt avslutning för U-laget innan sommaruppehållet.

 

Gott i blått:

En härlig lagseger men ett par spelare stack ut. Namedroppar några utav dem utan någon inbördes ordning.

Jens var skön att ha där bak, räddade poäng åt oss i andra halvlek med ett par, tre stycken fina parader.

Hannes var ett ständigt hot för deras vänsterback i första halvlek och stod också för en fin prestation och framspelning vid ett av våra mål.

Noah avgjorde matchen och var också pigg på sin kant.

Mange Pålsen var rivig och bollvinnande på mitten och stod för några fint levererade bollar.

Dave Jönzen vann mycket boll som defensiv mittfältare och tog åt sig av Johnnys ”att äga boll är bättre än att jaga boll”.

Perstorp” och Larry höll ihop det där bak på ett bra sätt.

Alla andra gjorde också ett jäkla jobb, ta åt er.

 

Ehh jaha?

Våra motståndare laddade inför match med att sjunga upp i omklädningsrummet och den nivån de höll på sången eller för den delen deras musiksmak skrämde knappast oss. Vet inte om det var någon blandning av schlager och pojkband, lät så i alla fall.

 

Citaten

”Division fyra är bättre än division tre” – Noah bedömer nivåer inom svensk fotboll.

”Om det är straff måste han få kort” – Så står det tydligen i Kävlinges regelbok.

”Nu håller du käften, jag är lagkapten och du gör som jag säger” – Kävlinges kapten tog till orda under deras interna bråk i paus som var nära att urarta. En smocka låg i luften.

 

/Tony Adams aka Jan Koller


Hjältarna

Det var en fantastisk seger på Vallen igår. Alla som befann sig där har del i segern, tillsammans siktar vi mot toppen (vara kvar i toppen). Men de som var med i truppen igår gjorde ett fantastiskt arbete. Det var en härlig eftermiddag, 90 intensiva minuter och en underbar slutsignal. Hällestad är svåra varje år, extra svåra för SSIF. Äntligen tog vi tre poäng, på ett vackert sätt och rättvist var det. Stort tack till publikens fina stöd, å grymt att många avstängda och skadade spelare fanns nära bänken för att stötta lagkamraterna. Gårdagens hjältar på planen får en hyllning nedan............
i Jens skadefrånvaro gjorde Johan en stabil isnats igen, igår mot sin gamla klubb
Robin G, en sliten och formtoppad högerback
Kaptenen Anders Weirum är seriens stabilaste back
Vänsterbacken Nicolai var en av matchens bästa spelare i 70 minuter
Mittbacken Sebbe gjorde en kanonmatch, här ut för att sätta press på Hällestads gamle, snabbe och farlige ytter
En av matchens bästa, Joel Lindquist, nöjd efter slutsignalen
Matchens lirare Tom Hansson klappas om av en nöjd tränare
MR 100%, Niclas Månsson testar en vänsterpass innan matchstart
Noah a-lagsdebuterade från start och gjorde 60 fina minuter
Bjässen Eric trött och nöjd med tre sköna pinnar
Conne gör sin bästa a-lagssäsong. Här blir han sekunden senare fälld och fixar en viktig straff, snygg målvaktsstil där
Mange Pålssons kanonskott. Bilden har ni sett innan. Men kolla läktaren, fullsatt? Grymt
Facebookbild på Håkansson, ett av årets bästa inhopp stod han för igår
Lite suddig bild på reservmålisen Anton och den nya sandbyskylten
Davve Jönsson med väldigt ont i knäet efter matchen
En riktigt bra bänk. Här fokuserar vi på Rasmus, blond nästlängst till höger på bänken. Ett grymt nyförvärv. Med ryggen emot med keps har vi härlige lagledaren Mattias Mårtensson
Tre av ledarna, Fredrik, Billy och Micke

Bragden på vallen

Försnack
Behövs inte försnackas så mycket. Ettan mot tvåan, Sandby mot Torna Hällestad. Det borde bli jämt, det borde bli gnälligt, det borde bli som vanligt.


Sebbe klappar den nya sandbyskylten
Första halvlek
Det började stenhårt, efter 30 sekunder blev Månsson nersparkad vid hörnflaggan. Frispark, men ingen varning. Nån minut senare blev en hällestadspelare nersparkad av Joel. Frispark, ingen varning. Domaren hade satt nivån, eller släppt nivån kan man säga. Hällestad började inspirerat och rörligt, vi fick inte tag på deras innermittfält. Vi jobbade oss in i det, löpte mycket och vann närkamper. Vi blev bättre å bättre, men då kom kallduschen. På ett långt inkast nickskarvslobbade deras anfallare in 1-0, det såg billigt ut. Bara några minuter senare kvitterade Joel, jag vet inte hur bollen hamnade hos honom. Målvakten var inte där och Joel nådde högre än backen och nickade in 1-1 i en tom målbur, starkt! Jag minns inte så mycket mer av spelet, men när klockan slog 45 fick vi straff. Conne fick en snygg genomskärare och blev fälld av några Hällestadsspelare. Linjedomaren vinkade direkt som fan med flaggan, han var säker. Hällestadsspelarna var säkra på att det inte var straff. Därifrån jag stod är jag inte säker på något. Men Joel var säker, straffen slogs enkelt i mål. Vi gick till paus med 2-1-ledning.


Anders nickar in 1-0 för Hällestad


Joel sätter enkelt 2-1 på straff
Paussnack
Hällestad gjorde en bra halvlek, vi gjorde en bra halvlek. Jag minns inte paussnacket, men det var tydligt att vi var bättre när vi spelade snabbt och fysiskt. Då fick vi lägena. Hällestad var farliga på fasta situationer och när Johan Hansson hade bollen.
*
Andra halvlek
Det började direkt med ett jätteläge för Månsson, fri från straffpunkten smet bollen precis utanför. Det fortsatte med fria lägen, Conne och Eric hade några fria skottlägen när de spelade sig fram till 2 mot 1-läge några gånger. Eric löpte sig fint fri två gånger men den lille målvakten var snabbt ute och med lite tur träffade han bollen istället för Eric. Minns jag rätt hade Hällestad inte så mycket farligt alls. Vi borde verkligen punkterat matchen med något mål den första kvarten av halvleken. Hällestad kan man aldrig räkna bort. Deras fysik, skicklighet på fasta situationer, samt deras raka spel kan leda till mål av ingenting och flera på rad. Därför är ingen ledning säker. Poängförlust i detta läget hade känts väldigt surt, vi hade så många lägen och spelade väldigt bra i den andra halvleken. Håkan kom in och kom runt några gånger på sin vänsterkant, första gången missades avslutet. Mange kom in och hade ett kanonskott i ribban, bollen studsade ner på mållinjen men tydligen på fel sida. Men nästa gång Håkan kom runt blev det mål, vackert inspel som Conne stötte in. Så jäkla skönt! Med fem minuter kvar kvitterade Hällestad, de vann bollen högt och ny nickskarv letade sig in, stolpe in. Sista minuterna blev så klart nervösa. Hällestad hade två frisparkar, men vi lyckades hålla tätt. Det blev 3-2!


Håkan spelar in till Conne som gör viktiga 3-1-målet
Matchen
Det var precis som väntat. Det var jämt, det var grinigt, och det var ingen jämn regelnivå. Hällestad är bra, bäst är de på fasta situationer. Marko, filip Danmyr och anfalls-Anders är väldigt starka på huvudet. Bäst i Hällestad var Johan Hansson på innermittfältet, hittills division 6 bästa spelare. Marko var väldigt stark på alla positioner han fick spela på. Hällestad saknade två stycken Christian och Anton Danmyr, det var ett stort avbräck för dem. Vi hade mig, Jens, Robin A och Virre borta av de spelare som startat de senaste matcherna. Vi med vår breda trupp presterar vi lika bra ändå. Det är en underbar lyx att ha det så. Idag grundlades segern med ett enormt arbete från alla, disciplinerat, samt att vårt passningsspel och speed ledde till ett dussin fina lägen.


Glad sandbytränare


Mindre nöjd Hällestadstränare

Blåttz topp-5
Efter en bragdseger som denna så får alla ett betyg. Topp 5 är riktigt svårt idag, ännu svårare eftersom jag är extra nervös när jag inte är på planen och hade ansvaret över kameran också. Därför hade jag inte samma matchkänsla, men här kommer betygen........
Johan - ställdes två gånger av deras nickskarvar. Men styrde bra, var ute och lugnade ner spelet, samt boxade långt några gånger
Robin G - riktig bra igen, formtoppad. Tyvärr missbömde djupledsbollen vid deras 2-3 mål
Anders - stabil som vanligt. Kaptenen vek inte ner sig
Nicolai - tillsammans med joel bäst i blått i den första halvleken, tröttnade rejält sista kvarten
Månsson - Nersparkad, men stod upp och levererade en ny toppinsats. Löpte, kämpade och djupledspassade fint
Noah - Grym a-lagsdebut från start. Behövde första halvlek på att komma in i det, gjorde allt bra förutom att ta sig framför i avgörande läget. Men i andra halvleken kom han förbi några gånger på rad och visade att han är en a-lagsspelare
Eric - Fick frisparkar mot sig och lite otur i vissa lägen, det störde kanske honom i lägena. Var på rätt plats, men fick inte till avsluten. Skyttekungen nätar i nästa match istället
Mange - Minns hans enorma skott, jobbade som vanligt fint
Davve Jönsson - Löpvillig, men tyvärr en illa knä-mot-knä-smäll
5 Håkan - Såg riktigt sugen ut på ytteranfallet, kom runt, spelade klockrent och gjorde en viktig assist
4 Conne - Jobbade fint, orsakade viktig straff och puttade dit 3-1-bollen
3 Sebbe - Grym, hänsynslös, bra uppspel och offensiv med dribblingar och skott tätt över
2 Joel - Överlägsen på plan i den första halvleken, två viktiga mål. startade den andra halvleken med att slänga sig på hockeyvis och täcka skott
1 Tom - Fick FIFA-juryns pris som matchens spelare. Andra halvlek var han bra, riktigt bra. Vann alla bollar, fiskade åt sig dem och spelade vårdat!
*
Kommentaren:
"Det är efter en sån här förlust man ska supa å slåss", sagt av en Hällestadsspelare
*
Tydligheten:
Båda spelarna tyckte att det var deras inkast, ingen tog bollen. Huvuddomaren visade inget, linjemannen visade inget. Då tog Hällestadsspelaren bollen och kastade. Så kan det gå
*
Skottet:
Manges skott var årets hårdaste


Manges underbara skott
*
Publiken:
När matchen började var det en pinsamm derbysiffra, men jäklar! Det kom mycket folk! Härligt
*
Tanterna tre:
Hamnade på Sandbysidan, gnällde lite, sen fick vi iväg dem
*
Långa kast:
Hällestads långkastare var bortrest, då klev en ny långkastare in och det blev lika farligt
*
Bjässe där fram:
Hällestads bjässe på topp var avstängd, då klev en ny bjässe in och de kunde ha kvar sin spelidé



Matchens två bästa på väg till samlingen


F.d lagledarna och favoritsupportrarna glada inför matchstart


Fokuserade sandbyspelare


Domaren drar en insidespass mitt i spelet


Vacker fotbollsbild


Sebbe Maicon

Idag tar mannen, backen, legenden plats i bloggen. Skjuter hårdast i byn och har bäst koll på lokalfotbollen. Därför får hans ord plats i Sandbys blogg. HBK:aren och Olle Fridolf-grannen säger sitt nu................



Hur är läget med Maicon Löfkvist?
Jo tack bara bra :)

Hur är fotbollsformen?
Fotbollsformen är på topp. Jag presterar bra på både träningar och matcher så det känns kanon.

Beskriv kort matchen igår (läs två veckor sen), du satt på bänken mot Tomelilla?
För det första så blev jag blixtinkallad precis innan matchstart på grund av att vår back Henke Ekström skadade sig på uppvärmingen så det var bara att ringa morsan och be henne att komma upp med skor, benskydd osv. Själva matchen mot Tomelilla så gör vi en riktigt bra insats men vi hade inte marginalerna på vår sida denna gång som vi hade mot Staffanstorp senast. Tomelilla var ett riktigt bra lag, helt klart det bästa laget vi har mött hittils i år. Själv så hade jag hoppats på speltid men det kommer nog så småningom. Man vill ju alltid spela så det är ju klart att man blir frustrerad och besviken när man inte får chansen. Men det är bara att ta nya tag.

Hur nära en startplats i div.4 är du?
Väldigt nära!

På vilken position tycker du att du presterar som bäst?
Helt klart som högerback, men även som högermittfältare som senast när vi mötte LSK med U-Laget där jag gjorde 1 mål och 1 assist.

Vilka är dina styrkor som fotbollsspelare?
Offensiven, snabbheten, bra inlägg och stenhård högerpensel :)

Du gjorde ett succéartat inhopp i DM mot div. 2-motstånd för några veckor sedan, hur kändes det inhoppet?
Det kändes suveränt. Jag var enormt taggad och inspirerad att få spela mot ett division 2 lag som Höllvikens GIF som ställde upp med ett rent A-lag. Jag gjorde det bra under den halvtimmen jag fick och så var det kul att få ställas mot deras stora stjärna Björn Larsson :)

Vem är lokalfotbollens största stjärna? Mest underskattade? Nån som kan spela på högre nivå?
Lokalfotbollens största stjärna är helt klart Benny " Guldfot " Gullberg. Mannen, myten, legenden. En man med en underbar personlighet och som brinner, lever och andas fotboll. Sen så finns det nog inte direkt någon underskattad spelare i lokalfotbollen, inte vad jag vet i alla fall. Spelare som jag tycker kan spela högre upp i seriesystemet är Glenn Kvist mittback i Åkarps IF som skulle kunna spela i division 2 minst. André Håkansson anfallare i Kulladals FF. Öser in mål i division 4 och kan nog spela en eller två divisioner högre upp i seriesystemet. Mikael Kehler målvakt i Hardeberga BK som var en stor anledning till att vi spelar i division 4 i år. Tobias Jönsson mittback i Hardeberga BK som skulle kunna spela en eller två divisioner högre upp minst.


Sebbe och lokalfotbollens största stjärna Benny?

Vilken är din målsättning med fotbollen i år och på längre sikt?
Min målsättning i år är att få mer speltid i A-laget och fortsätta att utvecklas som fotbollsspelare. Sen på längre sikt så vill jag fortsätta att utvecklas och bli så bra som möjligt och spela högre upp i divisionerna. En dröm hade helt klart varit att spela för mitt favoritlag Helsingborgs IF någon gång i framtiden.

Vilken är nyckeln till framgång för HBK?
En för alla, alla för en!



Det här e lokalfotbollens drömelva enligt mig! (4-4-2)
Mikael Kehler MV (Hardeberga)
- Amir Darban Kahles (Torns IF), Tobias Jönsson (Hardeberga) , Glenn Kvist (Åkarps IF) , Martin Svensson (Hardeberga)
- Andreas Westeson (Hardeberga) , Andreas Bäckström (Hardeberga) , Jesper Rendin (Torns IF) , Gustaf Hamberg (Staffanstorps GIF)
- André Håkansson (Kulladals FF) , Tomas Martinsson (Torns IF)
Bänken: Tomas Munck af Rosenschöld (Staffanstorps GIF) , Martin Nordbladh (IFK Trelleborg) , Oskar Roxström (Hardeberga) , André Sandstedt (Torns IF) , Simon Larsson (Staffanstorp) , Erik Sahlin (Genarps IF) , Martin Varga (Furulunds IK)


Följsam back

U-lagsseger

Här kommer ett matchreferat signerat Mange Pålsson. Anders G hann inte fota igår, då han hade allt att fixa på matchen. Det var tydligen kaos på samlingen med bara 9 spelare, illa av oss. Henke, Sebbe Brinhorn och Fräs ska enligt Anders ha en stor eloge för att han kommit med kort varsel till matchen. Läs Manges härliga referat nedan.

Askeröd U - SSIF U:  2-5

Idag var det dags för en match med u-laget och det blev en mycket rolig och händelserik kväll!
Samling 17.30 i sandby och det var endast 9 spelare där. Någon kom direkt och det hade lämnats många återbud till Anders under dagen.
Vi körde upp till Askeröd medvetna om att vi var precis elva spelare till start. Sån tur var blev det inte träning för a-laget så conne, håkan och lai kom och hjälpte till. Även henke kom lite senare så vi hade folk på bänken och det var tur eftersom den sistnämnde blev skadad och tobbe hade ont och fick gå av.

Laget från start såg ut enligt följande:

Anton

Tommy       Rasmus     Sebbe     Tobbe

Dave

Tomas      Mange

Fräs               Sebbe(den yngre)    Hannes

Ett mycket ungt lag med lite rutin i form av dagens lagkapten Rasmus!

Första halvlek:

Matchen började med ett bra passningsspel av oss och det kändes som vi tog tag i matchen direkt från början. Vi höll i bollen och kom till en hel del bra chanser vilket också gav utdelning efter lite mindre än tio minuters spel. Jag passade ut bollen till Fräs som fint rundade sin motståndare och spelade en bra passning till Sebbe(den yngre) som tryckte till en kanon i nättaket. Mycket snyggt! Efter målet blev vi lite slarvigare med boll men vi förtsatte att skapa chanser. Askeröd tog sig in i matchen och lyckades kvittera en liten bit efter vårt mål. Med mycket bra kämpande och vilja så fick motståndarna dra på sig en del onödiga frisparkar och efter cirka 30 minuter fick vi en frispark som jag slog in och fram stormade 4a vitklädda sandbyspelare. Askeröd försökte med en dålig offsidefälla och Dave var framme och nickade in bollen i mål, en lobbnick som han kunde göra tack vare nickträningen i måndags sa han!
Första halvlek slutar 1-2, vi var bättre på allt och det borde varit något mål mer till oss.

Halvtidssnack:

Vi var det bättre laget men vi skulle höja snacket och vara lite mindre slarviga i passningarna, framförallt på mittfälltet. Annars var det bra tyckte dom flesta.

Andra halvlek:

Vi började mycket bra och visade på fin energi och kämpaglöd. Vi skulle utöka våran ledning till 1-3 genom håkan. Conne tog några kvicka älgkliv och gick förbi sin back, spelade in den snett bakåt och där kom sebbe(den yngre) och missade eller kyligt släppte bollen till håkan som enkelt la in bollen i öppet mål. Vi hade ett övertag i matchen och en stabil backlinje höll det rent på våran planhalva. Men när deras anfallare fick fälla Sebbe för att bli fri så fanns det inte mycket försvaret kunde göra. Friläge mot Anton som kommer ut bra men får bollen oturligt under armen och anfallaren rullar in den i öppet mål. 2-3 och det är match igen. Eller det var det i cirka 10 minuter sen lyckades jag slå en långboll som Conne fick tag i, han vände bort sin back och gjorde ett lobbskott in i bortre delen av målet, väldigt elegant! 2-4 och matchen var lite avslagen, deras anfallare försökte göra mål direkt på avspark. Lite överskattning av sin egen förmåga men kul att skåda. I slutet gjorde Hannes 2-5 när han sprang på en långboll och kom före målvakten och la in den i öppen kasse. Jag han även göra ett "mål" i slutet som tyvärr blev bortdömt, men men...
En väll genomförd match med många bra prestationer och 5 mål på borta plan är starkt mot ett u-lag som har sitt a-lag i division 4.

Bäst i blått:

Än en gångmycket svårt att välja ut men det ska göras och jag hoppas inte spelare som inte kommer med tar allt för hårt på det. Alla gjorde en bra insats och får minst VG!

5a: Rasmus och Sebbe: Bra och stabila på mittbacken, vann nästan alla närkamper och gav laget en trygghet bakåt.

4a: Hannes: Vann många löpdueller och jobbade mycket bra deffensivt och i sin press. Dessutom hängde han en balja!

3a: Tommy: Har utvecklats väldigt mycket och gör bra uppspel och är mycket bra och följsam i sitt deffensiva arbete, bra match!

2a: Sebbe (den yngre): Var duktig som mittanfallare, vann nickdueller och levererade bra bollar. Var alltid i boxen och gjorde ett mycket snyggt mål.

Bäst för dagen, 1a: Fräs: Var alltid spelbar och ville ha boll. Han tog sig förbi sin back nästintill varje gång och slog många fina passningar. Han sprang och vann tillbaka tappade bollar och han gjorde en mycket fin framspelning till det första målet. Väldigt bra match!


Sammanfattning:

Bra match, bra resultat, många bra prestationer, fin plan och trevligt med några tillresta sandby föräldrar!

Värt att nämna:

1. Bilresan dit var rolig och Sebbe tyckte det var väldigt coolt att få se slotet där Greveholm spelades in.
2. Conne sa att han var besviken över att han missat innan så han var tvungen att göra ett mål, fin inställning!
3. Jag blev lovat en Cola om jag gjorde mål när jag kom in dem sista 5 minuterna av Fredrik. Överlyckelig över att jag lyckades göra ett mål, blev snabbt till en stor besvikelse då dommaren blåste offside...
4. Dave blev kallad fet fast han är smal som en pinne, roligt tyckte både han och jag.

Dagens kommentarer:

1. När vi kom till Askeröd sa Dave, "här får man en brud bara man bjuder dom på en cigg". Jag vet inte om dom är så lättfångade men Dave verkar ha varit för mycket i Askeröd tycker jag.  
2. När vi gjorde vårt fjärde mål sa en i deras lag, "dom är ju skitdåliga". Fel tillfälle att säga det kanske när man ligger under mot det "skitdåliga" laget...


Det var allt jag hade att säga, hoppas det var trevligt att läsa! Tack för mig, Mange Pålsen!

Lokalfotbollskoll

För cirka två veckor sedan önskade en bloggläsare en rapport från våra seriekonkurrenter förra året. Hur går det för dem i år? Bloggen lämnar här en rapport från läget i lokalfotbollen. Ett stort tack till de spelare som skrivit lite om säsongen hittills. Jag får be om ursäkt att svaren är två omgångar sena, pga mycket annat har jag inte hunnit sammanställa förrän nu. Läs och njut nu!


DIVISON 7 SYDÖSTRA


Alexander Roth, Harlösa IF
vi ligger just nu delad 1:a och lagets form har varit väldigt bra tycker jag. Vi har bara förlorat två matcher i serispelet än så länge. Vi har även sluppigt jobbiga skador, men det brukar komma ju längre in i säsongen man kommer.

Bloggens kommentar:
Harlösa ligger där de ska ligga. För övrigt vet jag inte vilket något av lagen är. Där är ett mittenlag som heter Gislövsdal, var det inte där vi var på träningsläger? Är det deras "arena" vi tränade på? Fräckt i så fall. Harlösa vinner div.7 sydöstra. I division 7 sydvästra är det en liten skräll att unga, tekniska och nystartade Linero IF bara är ett mittenlag.


Division 6 SYDVÄSTRA


Bloggens kommentar:
Här hittar vi några kända lag. Håkanstorp var vi nära att få i kvalet till femman förra året. De verkar också ha missat att ta sig upp, men nu har de ett bra läge att avancera direkt. Tvåa ligger Korpföreningen Malmö, de sa att de skulle avancera snabbt i seriesystemet. De verkar få rätt, när vi lekande lätt slog dem i träningsmatch i år kändes de snarare som ett div.7-lag. Kyrkheddinge slog vi också enormt enkelt i träningsmatch och deras tabellposition känns rimlig. De hade en mix mellan 15- och 40-åringar, samt hamnat i den svåra Malmöserien. En seger så kan Kyrkheddinge vara uppe på kvalplats, en bragdsäsong kan vara ett faktum. Lokomotiv är som Harlösa, alldeles för bra för sjuan men får oftast det svårt i sexan. Att Bukten som vi spelat jämt med de senaste åren ligger sist är oväntat. Har de börjat satsa ungt kanske?



Division 5

Division 5 Västra, Bloggens kommentar:
Om Dösjan vinner sin hängmatch går de upp på andraplatsen. Dösjöbro var vår enda konkurrent förra året, de slog oss med tre poäng till slut. Nu är de på väg mot fyran. Limhamns FF som slog ut oss i kvalet är på en tredjeplats i division.5 sydvästra. Det vi visste är bekräftat, det var två väldigt starka lag som slog oss förra året. I tabellen ovan ser vi Stehag ha det tufft, en väntad placering. I Limhamns division 5 sydvästra-serie är Uppåkra, Hallands Nation och Lunds FF mittenlag. Kolla tabellen nedan. Bloggen har inte sett div.5-fotboll i år, men kvaliteten känns inte övertygande. Två nykomlingar som topplag...........


Division 4 ÖSTRA



Dennis Jürs, Genarps IF:
Det har gått ganska bra för oss. Vi började säsongen med två raka segrar men efter det så svarade vi upp med förluster. Efter det så har vi blandat ganska mycket med slarviga förluster men samtidigt med många segrar. På slutet har vi haft ganska mycket skador och sjukdomar som gjort att vi haft det tufft i u-laget. Men i nuläget ligger vi fyra i serien fem poäng efter Staffanstorp och en poäng förre Hardeberga.

Andreas Westeson, Hardeberga BK:

Niclas önskade en lägesrapport om hur det går för Hardeberga. Självklart ordnade jag det. Nedan följer mina tankar om de första åtta omgångarna i division 4 Östra.

 

Vi har haft en säsong som verkligen bjudit på höga berg men tyvärr också djupa dalar. Det har tidvis varit lite berg- och dalbana vad gäller våran prestation. Dock har poängutdelningen varit mycket god. Men det är inte bara på planen som det varit lite jobbigt utan även utanför. Vår hedersordförande Knut har gått bort som ni säkert vet. I samma match som vi hedrade Knut genom att bära sorgeband bröt vår fantastiska danska målvakt Mikael Kehler benet. Så matchen mot Genarp blev väldigt konstig, vi tog tre poäng och en knapp vinst men det var med blandade känslor.

 

För tillfället ligger vi tvåa i serien efter Staffanstorps GIF. De är tippade att vinna serien och det var inte förrens förra matchen då de kasserade in en förlust. Just det, det var vi som slog dem på deras hemmagräs. Vi har även slagit Brantevik och som nämnt ovan Genarp. Samtliga tre lag är tippade topplag. Däremot har vi svårt för lag som ligger längre ner i tabellen. Vi förlorade mot Askeröd och har spelat lika mot både LSK och Brösarp på hemmaplan. Så alla resultat har inte gått riktigt som önskat. Men det har å andra sidan inte spelet heller. Vårt passningsspel har inte stämt helt under matcherna. Tidvis glimtar det till men tyvärr har det varit för sällan. Vi vet vad vi kan, vi måste bara våga plocka fram det. För det kommer krävas bättre passningsspel under resterande delen av säsongen. Vi är ett spelande lag med en klar spelidé och långbollar är inte vår melodi.Vi vill rulla boll och ha roligt på planen.

 

Vi har en tuff konkurrens i Hardeberga. Många spelare som varit givna i andra divison 4-lag får nöta bänk hos oss. Det är bra, en tuff konkurrens sporrar en själv och alla andra i laget. Förhoppningsvis leder det till att vi alla blir bättre. Egentligen är det väl ingen som stuckit ut riktigt men vi har ju sparkapital i Daniel Liljenberg. Som jag tycker sett oerhört vass ut på träningarna men inte riktigt fått till det under matcherna. Även Oliver har sett stark ut, speciellt under de senaste matcherna. Sedan är det oerhört positivt att vi lyckades värva en målvakt snabbt efter Kehlers trista benbrott. Markus heter han och har senast stått i Åhus Horna (ödets ironi?). Markus har sett bra ut och verkligen kommit in i gänget på en oerhört kort tid. Det känns tryggt, för det är bakifrån man bygger ett starkt lag och vassa målvakter växer inte på träd.

 

På torsdag den 2 juni väntar Tomelilla på Knutsvallen klockan 14.00. Tomelilla är ett lag som länge legat i trean men nu är nere i fyran. De tillhör också lagen som är topptippade. Tabellen är oerhört jämn och visar bara på att alla verkligen kan slå alla. Tomelilla blir en tuff nöt att knäcka imorgon men vi ska verkligen göra allt för att slå dem. Stärkta av att vi slog Staffanstorp senast hoppas jag att vi kan få igång vårt passningsspel samt göra en bra match. Välkomna upp och kika på Hardeberga! Ni vet var vi spelar =).

 Bloggens kommentar:
Bloggen har sett några div.4-matcher i år, kvaliteten är mycket fin och serien ovan är jämn. Division.4-fotboll är underhållande, bra fotboll och mycket kamp. Inget lag verkar kunna rycka, Staffanstorp, Tomellila och Brantevik kommer nog bli topp 3. Men Genarp och HBK kan fan oxå hamna där. HBK´s säsong är imponerande, två svaga insatser på rad har gjort att de "bara" är i mitten. Men topp 5 för HBK är givet............


sven6 och Gert-Inge

Jag har tackat via sms och på facebook, men vill tacka lagmedlemmarna här oxå. Alla som gjorde dagen till den roligaste och sjukaste i mitt liv ska ha det fetaste tacket. Fan vad tacksam jag är. Några bilder nedan för att förklara min kärlek till er. Nedanför bilderna ska ni njuta av Gert-Inges gästkrönika...............


2/3 av the rastvaktz spelade "you got to know"


Visar upp årets badmode


Livsfarlig bassäng


Han var inte ensam om att upptäcka att pungen trillat ut



Nedan följer en välskriven gästkrönika från Gert-Inge. Jag fick hans bidrag i förra veckan, nu publiceras den. Han tror att temat är ett påhopp, den tanken har aldrig slagit mig. Att han får beskriva framgång och motgång beror endast på att jag ser honom som expert i ämnet. Den respekten och förtroendet jag har för honom och erfarenheten av våra diskussioner genom åren så ser jag honom som fotbollspsykologins mästare. Jag har lärt mig mycket av våra diskussioner och lyssnar alltid när G-I pratar............



Jag fick i veckan ett mail från Niclas om jag ville skriva några rader i bloggen om framgång o motgång inom fotbollen. Han gav SSIF o Landskrona Bois som exempel och bad mig ge min syn på vad som krävs för att fortsätta framgångslinjen o bryta motgångstrenden.

Det tog mig lite tid att fundera över om jag skulle tolka det som ett påhopp…….

Jag saknade bara att han skulle be mig ge min syn på Liverpools säsong, men förmodligen insåg han att Arsenal inte precis tillfredställde sina supportrar i år….heller. Det som skiljer oss trogna o gedigna Liverpoolsupportrar åt från alla populistiska Arsenalanhängare är förmodligen att när vi tänker tillbaks på tidigare säsonger hittar vi glädje åt en massa titlar medan en Arsenalanhängare bara ökar på sin frustration. Vi som hittade vårt favoritlag i ligan för så länge sedan som 20-25 år ( då de flesta av bloggens läsare inte ens var påtänkta) ser hur Liverpools sätt att spela fotboll då, idag har blivit den fotboll som skördar framgång. Till och med i engelska ligan, på den tiden man slog på Tipsextra på lördageftermiddagen och det bara sprutade ut attityd ur dumburken, kunde ett lag som LIverpool briljera med sitt passningsspel o vackra fotboll. Vi är nog några som inte gett upp hoppet om att Liverpool anno 2011/12 hittar tillbaks till denna framgång.

Nog om engelsk fotboll innan man uppviglat hela Sandbys Arsenalpöbel till att ge utlopp för sin frustration. Med detta i åtanke måste jag ge utlopp för min förvåning över en del av den debatt som uppkommit efter att en totalt sinnesförvirrad 19-åring springer in på Swebank arena och förstör en svensk fotbollsfest. (Förstår dock inte varför man betalar 200kr för att se nästan en halvlek när man samma dag fick se en målfest på Vallen för en och en halv 20-lapp och dessutom möjlighet att njuta av en god knake). Nu är en mycket viktig debatt igång som förhoppningsvis leder fram till krafttag mot dessa nötter som förmodligen inte vet var de befinner sig i den stund man hoppar in på den offentliga arenan för att visa upp sig. Erbjud dessa personer andra möjligheter. Det finns idag en mängd möjligheter att visa upp sin brist på vett o sans. Erbjud honom en plats i nästa års Big brother eller något annat medialt fenomen. Där får han möjlighet att visa upp sig tillsammans med andra udda exemplar av homosapiens o till o med tjäna lite pengar på det.

Den del av debatten jag inte riktigt förstår är när man försöker hitta orsaker som ska rättfärdiga smällare och attack mot HIF-spelare. Detta skulle bero på felaktiga domslut som skapar frustration bland publiken. HALLÅ! Det eko som uppstår i huvudet på den som uttrycker detta måste vara en pina.

SSIF- framgång

En tredjedel av serien spelad, en förlust o resten vinster. Det kan kallas för nästan optimalt. Starten av säsongen har varit ytterst framgångsrik och det ska alla inblandade njuta av. Samtidigt kommer framgången ur en vilja att sträva framåt och hela tiden vilja förbättra sig i stort o smått. Detta görs bäst i en grupp av människor som trivs tillsammans och där man känner en tillåtelse att både lyckas o misslyckas. Det är också, tror jag, bakgrunden till årets framgångsrika start i serien. Det finns en harmoni i och runt truppen som alla hjälps åt att skapa. Detta tror jag är svaret på både vad som krävs för att lyckas och vad som krävs för att fortsätta framgången. Under en säsong uppkommer situationer som kan orsaka tvivel o ifrågasättande av allt o alla. I en trupp i harmoni försvinner detta som en parantes. I en grupp i disharmoni tar detta överhand och leder gruppens medlemmar in i ännu större tvivel o osäkerhet.

Kan en förlust vara nyttig? Knappast när vi pratar representationslag. Det är oftast bara en ursäkt för att slippa konfrontera situationen. Däremot är det viktigt att ta det som en språngbräda för utvecklas till nästa nivå- I SSIFs fall tror jag till exempel att underläget mot Löberöd i första matchen(2-0) medförde en tändning i laget som vi haft nytta av hela denna tredjedel av säsongen. Nu hoppas vi att förlusten mot Teckomatorp har samma effekt för resten av säsongen. Det är denna effekt som kommer ur en grupp med harmoni. De matcher som återstår under hösten är, nästan, alla mot lag på den övre halvan. Trepoängarna får stor effekt.

Framgång ger framgång

Det är intressant att studera tabellerna på Skåneboll. De lag som vi slogs med för att ta steget upp i femman, Dösjebro o Limhamns FF, slåss nu i toppen av sina div 5 serier. Jag tycker också man här kan hitta bevis teorin om harmoni o framgång. Båda lagen utstrålade både harmoni o vilja under fjolårssäsongen. Denna har de tagit med sig och skördar nu framgångar även på en annan nivå. Detsamma kan man se på Furulund och även vår grannklubb i byn som båda tar för sig i division 4.

Vi började för några år sedan att bygga upp något i SSIF som vi snart kan skörda frukten av och som vi kan glädjas åt många år framöver. Vi har en ung seniortrupp med en härlig blandning av rutin o erfarenhet. En miljö att skolas in i för spelare från ungdomsleden. Vår satsning på teknikträning sprider sig nu i föreningen och med rätt hantering kommer vi under många år kunna njuta av kul fotboll på Vallen och spelare som tar steget till elitfotboll, fostrade i SSIF.

Men det finns ingen genväg! Hårt arbete från alla är det som skapar harmonin och miljön att utvecklas i. Alla ledare i föreningen gör ett fantastiskt arbete och att ge dessa bra förutsättningar är en nyckel till långsiktig framgång.

Tålamod är ett annat nyckelord på för föreningen, lagen o spelaren. När vi är mogna kommer vårt herrseniorlag att ta steget upp och skörda framgång på nästa nivå. Spelare med tålamod att utvecklas genom alla led, från ungdomslag till j-lag, u-lag o a-lag är också de spelare som utvecklas bäst. Att vinna matcher o serier är naturligtvis kul men riktigt kul är det inte förrän det kommer genom att man som lag o spelare gjort en bra prestation.

 

BOIS

Om man sedan 12-års ålder varit Bois supporter kan jag lova att man utsatts för prövningar som fotbollsupporter. Från förra året har det varit stort fokus på det randiga laget från Skånes västkustriviera. I år har man utsetts till favorit i Superettan av många. Utifrån detta har starten på säsongen mer att önska, speciellt om man bara läser lite referat o resultat o tabell. Som ett brev på posten kommer debatten om tränarens roll o avgång.

Kvalificerat skitsnack!

Jag har i år följt A-laget mer än tidigare och ser detta fantastiska fenomen som kallas marginaler göra skillnad på succe och mediaskitsnack. Säsongen började med ett fantastiskt Boisspel. Tyvärr straffades man hårt i slutet av matcherna de första omgångarna vilket lett till den aktuella tabellplaceringen. Att i det läget falla in i de vanliga klagosångerna som ropar efter det ena eller andra känns som en fantastiskt låg nivå. Som jag skrev tidigare handlar det om harmoni. Ge gruppen förtroende o lugn. Harmonin finns i Boistruppen och att det leder till resultat har jag ingen tvekan om. Boisledningen föregick här med ett gott exempel: istället för att tga eller komma med luddiga kommentarer gick man istället ut och skyddade truppen med att uttala en ny, lägre, målsättning. Ett föredömligt sätt att sätta upp barriärer och flytta fokus från truppen till föreningens ledning.

Media har tagit fram statistik på hur det gått för lag som startat som Bois gjort i år. Ingen har då lyckats att ta steget upp till allsvenskan och ett stort antal har hamnat på nedflyttnings- eller kvalplats. Personligen är jag övertygad om att statistiken kommer att överbevisas denna gång. Genom hårt arbete kommer Bois att lyfta från den nedre regionen. Hur långt det räcker? Att sätta upp nya överskattade förväntningar vore inte logiskt så placering 6-7 är rimligt men…….

Ta en titt i tabellens förlustkolumn. Serieledaren har 3 förluster, Bois har 5 och många matcher mot ”topplagen” kvar. Större än så är inte skillnaden mellan succe’ och mediatrams.

 

SSIF mantrat får avsluta denna ”korta” krönika: Genom kamp till seger!


Två härliga byggstudenter

I torsdags var det två nya studentskivor för laget. Först var vi hos snickaren David Jönsson, och sen anläggaren Markus "Stenhåkan" Håkansson. Vi hade trevligt, åt fantastisk mat hos Davve och riktigt jävla god tårta hos Håkan. Följ med på resan med några härliga bilder............ Stort tack studenterna


Roth å Davve kom visslandes på flaket



Kramkalas ute på vägen




Skål studenten



Gänget




Lagbild hos Davve



Lindh ville ha en egen bild med "lillebrorsan" som han kallar honom




På plats hos Håkan




Gänget tryckte i sig tårta




Glad champagne-drickare




Toms stora mun kan användas till mugghållare




Lagbild i logen

Helt underbar seger

Försnack
Vi åkte till Trollenäs och möttes av en mysig idrottsplats, trevliga Trollenäs-tränare och en bra plan med härlig omgivning. Den lilla bron till planen spred en härlig känsla. Vi kom till spel med en bra 16manna-trupp, vi har stor bred och bra juniorspelare som ibland tar plats på bänken. Vi hade en handfull spelare borta på studentuppdrag. Vi visste att det skulle bli en riktigt svår bortamatch!



Första halvlek
Vi började bra, tidigt fick Robin A ett friläge på Månssons världsklasschip. Robin avslut gick precis utanför. Virre hade också ett bra läge tidigt i matchen. För Trollenäs del hade de några halvchanser, distansskott och inåtskruvade hörnor. Första kvarten var vi bäst, resten av halvleken var en ganska jämn historia. Vi var bra i allt, inte hundraprocentiga. Det var bra taggning, bra fotboll, mycket löpningar och tufft duellspel. I just duellerna kunde vi bli lite tuffare. Trollenäs använde gärna sin väldigt duktige centrala mittfältare, men mest blev det faktiskt höga crossbollar mot yttermittfältarna. Deras rörliga anfallare oroade lite, vid en genomskärscross fick den bättre av deras anfallare tån på bollen och kunde göra 1-0 till Trollenäs. Det kan ha varit i 25e minuten kanske. Vi tog över lite efter målet och cirka tio minuter senare kom kvitteringsmålet. Anders slog en helt underbar crossboll till planens snabbaste spelare, Conne. Conne fick fina löpningar in i boxen, hans fina inspelning hamnade till slut hos Robin A på bortre stolpen. Han gjorde inget misstag, 1-1. Så var också resultatet när den duktiga domartrion blåste av halvleken.

Paussnack
Vi var nöjda med vår prestation, men vi ville höja oss minst en nivå. Det visste vi att vi kunde och det krävdes verkligen för tre poäng.

Andra halvlek
Trollenäs hade en del boll i halvleken, lite för ofta med kontroll på vår tredjedel. Men det blev antingen att de tog distansskott som gick högt över eller slog inlägg. De höga inläggen tog Johan enkelt hand om, de låga blev farligare. Men vi lyckades hålla nollan i halvleken. Vi skapade också mest halvchanser. För vår del vann vi mycket dueller och använde vår speed hos anfallarna. Trollenäs hade två duktiga mittbackar som hindrade oss från att göra mål. I den 70 minuten blev Trollenäs stjärnback utvisad efter två gula kort, inget snack om det. Han skulle haft rött kort när han frilägesfällde Virre i början på halvleken. De första tio minuterna efter utvisningen hade Trollenäs mest boll. Men de kom inte till någon jättefarlig chans. Med tio minuter kvar tröttnade de och vi tog över. I 82e minuen kom segermålet, Månssons fantastiska ryck och inspel nådde fram till Conne på bortre som inte gjorde något misstag. Ett högt avslut innebar 1-2, en ledning som vi höll hela vägen. Domarens slutsignal var den skönaste i år.

Matchen
Det var en väldigt bra div.6-match. Lagom tuff och välspelad. Trollenäs är väldigt bra, ett jämt lag kryddat med en väldigt skicklig mittback (den store blonde), en grym innermitt (den lille) och en teknisk anfallare (den blonde). Det var en härlig seger, rättvis, men framförallt oerhört skön. Det satt långt inne, men vi gjorde en bra insats och till slut kom segermålet. Nyckeln idag var nog att alla gjorde ett stort jobb med sandbyhjärtat på rätt plats hela matchen. Ingen föll ur ramen och vi jobbade med stort självförtroende mot segern. Jag tycker det var rättvist, men matchen svängde och båda lagen hade chanser, så det kunde faktiskt gått hur som helst. Det kändes inte i matchen som att utvisningen gav oss fördel, men givetvis är det jobbigt att vara 10 man sista 20 minuterna som Trollenäs tvingades vara.

Blåttz topp-5:
Idag var det en gedigen laginsats. Topp 5 ska utses, topp 2 var enkelt idag. Men alla får ett omdöme.
Johan - Stabil, säker i luften
Nico - osså ganska stabil
Nicolai - riktigt bra, tuffast av alla och mest på tå av alla
Joel - viktig som fan, fick halva Trollenäs att fokusera på annat efter hårda närkamper
Conne - kryddade en bra insats med snygg assist och viktigt mål
Virre - jobbade bra och har fina fötter, nära göra mål några gånger och ständigt på språng bakom backlinjen
Noah - fick cirka 20 min på topp, skapade lägen och spelade tufft och respektlöst
Tomas - kort inhopp, men hann visa vilken fantastisk bollvinanre han är, med bra fötter dessutom
Adam - också ett kort inhopp, men vann matchen mot sin back, tuff, snabb och bra på huvet
Davve - även studentslitne krågan fick ett kort inhopp, säker på sin ytterback
5: Månsson - en vanlig toppinsats av Månsson, viktigt förarbete till segermålet
4: Tom - fin insats, hårt jobbande och kreativ med boll. Viktig 
3: Robin A - värd toppbetyg, äntligen mål och fick ut mycket i sitt spel, lite snabbare och enklare idag
2: Anders - han sa att han kände sig lätt, det syntes. Shit vilken insats. Som vanligt hänsynslös, idag grym teknik och snabbare än nånsin
1: Robin G - lika bra som Anders i backlinjen. Ingen kom förbi, han fick med sig bollen och hade offensiva och bra fötter. Grymt helt enkelt!


Matchens bästa spelare, Robin G, här med bollen i premiärmatchen mot Löberöd


Idrottsplatsen:
Väldigt trevlig idrottsplats och trevlig publik

Stämningen:
Bra, på slutet blev stämningen grinig och hatisk men så blir det när det är lika inför slutkvarten

Robins varning:
Nu missar Robin A Hällestadsmatchen efter en varning med motiveringen: "Du får en varning som laget samlat ihop till".

Glädjenivån:
Den roligaste matchen i år, pga: härligt väder, trevlig idrottsplats, två trevliga lag som spelade boll och en böljande matchbild med halvchanser åt båda lagen. Så klart extra kul att vinna en sån match

Inkast:
Grymt att deras ytter fick kasta cirka 15 inkast utan att ta bollen bakom huvudet och utan att bli avblåst för det

Domartrion:
Tro inte att de var dåliga. De var lika bra som båda lagen i dag. Alla höll en hög nivå. Synd om Nicolai och Joel som är de två som går hårdast men rättvisast in i nickdueller, men blev avblåsta ofta för sina satsningar. Jag har tagit upp lite domarmissar, men precis som spelarna gör de missar. Det viktiga hos domare är att de håller samma nivå och är seriösa och trevliga. Dessa var verkligen det! Domartrion får precis som båda lagen 4 av 5 i betyg.

Bilder:
Tyvärr inga för andra matchen i rad. Bloggen lovar bilder efter Hällestadsmatchen. Bloggen har glömt delegera ut sin kamera och Matte har varit ensam lagledare pga Billys semester så han har inte kunnat fotografera. Men det ska bli skärpning av bloggen............

Nicolais kommentar:
"jag tycker vi gör en bra match, tappar kanske lite innan deras mål men sen gör alla en jätte insats och höjer allt vilket gör att vi blir bättre. i andra köttar alla på bra, vi slutar aldrig kämpa för tre poäng. våra avbytare kommer in och gör en skit bra match vilket alla spelare gjorde så"

Segersången:
Högsta i år, och med högsta deltagarantalet


4 fantastiska studenter

Häng med på fyra studentskivor. Minnena från dem är glädje, stolthet, kärlek, öl, lax, (smörgås)tårta, sång, dans och hur lätt det var att se vilka som var syskon med våra studenters föräldrar. TACK ALLA FÖR EN GRYM KVÄLL!
Vi samlades på bloggens redaktion
Lagledarmatte startade finlandsfärjan
Första stopp: Virre
Två välklädda herrar kramas
Lagbild hos Virre
Vi tackade Virre och Mia Ingemansson för en trevlig kväll
Nästa stopp var hos Gembacks
80% av familjen Gemback välkomnade oss med dryck i trädgården
Hugo tog för sig av den goda maten
Vi skålade med Anton efter pappa Staffans fina tal
Tom testade om det var öl i slangen
Lagbild hos Anton, målvaktspose
Vi sjöng oss vidare till Lund
Vi möttes av en glad och taggad Sebbe Persson
Tom vann även årets duell av största-mun-tävlingen
I vissa delar har han inte förändrats
Lagbild hos Sebbe
Fulla stack vi vidare till Odarslöv
Far & son-Pålsson välkomnade oss
Vacker student, ful bakgrund
Conne fick låna mössan och drömma sig tillbaka till 90-talet
Lagbild hos Mange, även här tog mackan plats i skrevet på studenten
Vid 23:30 tog vi färjan hemåt

Lite div.6

Vi bjuder på trevlig läsning från GoF´s Philip Nyhlén. Ikväll kommer vackra bilder från gårdagens fotbollsstudenter. Njut av GoF och lite Maglasäte-tankar efter vårt möte.



GoF-Örtofta
 
Seger mot Örtofta var det enda som fanns i tankarna. Allt annat skulle vara en besvikelse.
Men vi har alltid svårt mot Örtofta och det brukar vara lite fult spel när vi möts.
Sen så tittar man gärna i tabellen och tror att det ska vara en lätt match på förhand.
I detta fallet så blev det verkligen en lätt match.
Örtofta kom till spel utan sin målgörare och utan Anders Persson. Den sist nämnde som för övrigt verkar bli brutalare i sitt spel ju äldre han blir.
Patrik.L var och tittade på Örtofta-Tjörnarp och då tog Anders.P ett nacksving på en spelare och klarade sig undan med ett gult kort.
Men Anders var inte med i matchen mot oss och där tror jag Örtofta tappade mycket.
Vi ville komma runt mycket på kanterna, utnyttja våra fasta situationer och sätta igång spelet snabbt.
I 1:a halvlek så valde vi att börja med medvind. Med lite tur så ville vi knäcka dem redan i 1:a halvlek genom att ha några bollars ledning.
Vi har ett rejält tryck på Örtofta direkt. Vi får många hörnor och inkast i medvinden.
1-0 målet kommer efter en hörnvariant. Sedan så kom 2-0 målet tätt efter.
3-0 målet är på ett långskott utifrån där han får på en kalasträff.
Örtofta hade en frispark som blev lite farlig då vår målvakt snubblade till lite.
Annars så hade dem inte ett skott på mål. 

3-0 till GoF i halvlek.
 
i 2:a halvlek så visste vi att deras långbollar skulle komma lite längre plus att vi hade solen i ögonen.
Men vi kontrollerade matchen helt och Örtofta var väldigt uddlösa.
Dem orkade inte med och var inte tillräckligt starka och bra.
Ett plus till deras innermittfälare som var bäst i Örtofta för dagen. Vi skapade chanser för både 4 och 5-0 men missade dem klara lägena.
I slutet av matchen så blev deras målvakt frilägesutvisad.
Matchen slutade 3-0 till GoF.
Jag tror att Anders Persson trots sin ålder är Örtoftas viktigaste spelare. Plus att dem saknade sin "målgörare" som fick rött kort matchen innan.
Utan dem så kommer dem garanterat bli sist i serien. Målvakten glänste inte direkt heller i Örtofta.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

SSIF - Maglasäte

Tyvärr var vi tillbaka i gamla synder när vi inte lyckades förvalta våra chanser under första halvlek mot topplaget Södra Sandby. Vi hade 2-0 i baken i Paus, vilket inte var helt rättvist, men Sandby satte sina lägen.

Jag var själv inte på plats därav den lite knapphändiga rapporten. I andra Halvlek Gör Södra Sandby 3-0 direkt. Vi orkar inte resa oss och i slutet trycker dom in både fyran och femman. Säsongens största förlust.

Glädjande dock att U-laget var tillbaka i målform och slog Hörja borta med 6-4. MAn kan ju tycka att det blev lite många i baken, men Coach Karlsson spelade sin första match så vi får skylla på honom :-)

 

Nu laddar vi för derby mot Tjörnarp på söndag. Alla välkomna.

P.Lindberg


Fin insats gav oväntad 5-0-seger

Försnack
Efter första förlusten kände ivf jag att ny förslust skulle sätta fart på tankarna. Vi var givetvis enormt fokuserade och väl förberedda för en tuff match. Seger skulle betyda jättemycket. Vi kom till spel med en väldigt stark 16manna-trupp. Av de ordinarie spelarna var det nog bara Håkan som inte var med, ljumskskadad. Maglasäte har varit väldigt upp och ner, men bortaseger senast mot Löberöd med 3-0 imponerar stort.
Maglasätes matchgenomgång (inför Löberödsmatchen)
*
Första halvlek
Vi började helt ok, chanserna avbytte varandra och båda lagen visade god vilja. I början var Maglasätes försvarsspel tätt, framförallt på centralt mittfält. Framåt skapade Magla direkt två heta lägen. De första fem minuterna hade deras anfallsstjärna två frilägen när han löpte in från vänsterkanten. Efter inledningen hade vi tur att det stod 0-0. Vi jobbade oss in i matchen, och fick ordning på vårt försvarsspel och var mycket mer uppmärksamma. Vi fick igång snacket, löpte mycket, var spelsugna och hade en 2-0-ledning i paus. Först gjorde Eric 1-0 på nick några meter från mållinjen. Joel vann en tuff duell ute vid högerkanten och tog sig ner mot hörnflaggan, med ett perfekt inlägg förbi både mål och målvakt stod Eric helt fri bakom bortre stolpen och kunde putta in bollen med huvet. 2-0 var Eric igen, här snackar vi drömmål. Eric dribblade runt, slog bollen på ena sidan om deras sisteman och sprang på den andra, från straffområdet avslutade han med en behärskad insida. Zlatan-klass på det! Förutom de första minuterna hade Magla bara någon hörna och frispark som oroade. Vi hade något lägen utöver målen. Men Magla spelade bra, de rullade boll, hade rörliga spelare och kunde med fina crossbollar nå ytor där de var ohotade med bollen. Vi gjorde en taggad halvlek, spelade stundtals bra och var tacksamma för ledningen.
*
Paussnack
Det var skönt att ha en 2-0-ledning, men Maglasäte hade haft sina farliga lägen. Det var med andra ord ingen trygg ledning, vi hade mer att önska i vårt eget spel och snackade lite om ytan framför våra ytterbackar, men några större ändringar behövdes inte.
Eric Norling: drömmål, 3målsskytt och matchens lirare
*
Andra halvlek
Visst, Maglasäte har även i denna halvleken mest boll. Men det hände inte så mycket. De spred sina crossbollar utanför linjen, kanske pga trötthet. Istället var det vi som spelade upp oss, blandade slarviga passningar med väldigt vackra anfall. Och så gjorde vi 3 mål. Dessa tre mål var nog ganska lika varandra om jag minns rätt. Alla tre var nog innanför målområdet. Vi fyllde på med mycket folk och hade många spelare som störtade mot mål. Det gjorde att bollen studsade vår väg och fria spelare kunde trycka in mål efter mål från nära håll. Det har vi saknat lite i år, vi har varit för snälla i offensivt straffområde och fyllt på med för lite folk. Det var skönt att se i denna matchen att vi orkade löpa så bestämt och ofta i den enorma värmen. Målen stod Eric, Conne och David Jönsson för. Det var närmare 6-0 än 5-1.
*
Matchen
5-0 seger mot ett bra motstånd är väldigt bra. Maglasäte är ett bra fotbollslag, idag försvarade sig alla 11 Maglasätespelare sig dåligt, men alla 11 anföll bra. De är ett spelande lag som visade många offensiva kvaliteter. Idag hade de behövt en spelfördelare på mitten och grym avslutare framåt, men det tror jag att deras kapten och anfallsstjärna är i vanliga fall, idag fick de bara inte utdelning. Maglasätes spelare var fysiska och med bra fötter. Deras kapten var bra och deras snaggade mittback hade grymma crossbollar och frisparkar. Resultatet speglade inte bollinnehavet och med lite flyt kunde Magla haft en 2-0-ledning efter fem minuter. Då hade matchen fått en annan utveckling. Trots deras bollinnehav och de fria ytorna de hittade, så hade vi kontroll på händelserna och vann rättvist. Vi gjorde det vi är bra på, med andra ord: jobba som ett lag, vara jobbiga mot motståndarna med högt speltempo och skickliga fötter, samt spetskvaliteter hos spelare som bidrar till "enkla"/sköna/viktiga mål. Allt detta gjorde att 5-0 blev resultatet.
*
Blåttz topp-5
5-0 mot ett bra lag betyder att alla får ett omdöme, men givetvis topp 5 längst ner.
Robin G - växte hela tiden, som vanligt tuff bakåt och offensiv med bra inlägg
Nico - skrek extra högt i sina nya skor
Anders - som vanligt hänsyslös och stabil
Tom - bra i sin debut från start i år, kvick i fötterna, bra på huvet och fina passningar
Niclas Månsson - visar enorm vilja i varje match, i varje duell. Som vanligt en grym djupledslöpning som kryddar hans insats, avslutet nära 3-0 i slutet på första halvlek
Robin A - rörlig och bättre än sin motståndare varje match, synd om honom att han inte får utdelning i målgörande
Virre - bra på sin kant, vackra och finurliga fötter, bra samarbete med Eric
Davve Jönsson - fint inhopp, framförallt offensivt, kryddat med offensiva löpningar och ett mål
Mange Pålsson - väldigt fint inhopp, såg väldigt taggad ut. Löpte mycket och skapade en del
Conne - bra inhopp, kvick och fortsatt väldigt arbetsvillig och disciplinerad i år. Målskytt
5: Nicolai - väldigt bra comeback från start, tuff, hungrig och bra framåt
4: Sebbe - bra andra halvlek, höll tätt på sin kant och kom fint fram några gånger.
3: Joel - som vanligt hård som sten, idag också fina passningar och assister
2: Johan - debut i målet, en grym benparad, säker på inlägg och enorma utkast
1: Eric - 3 mål och en väldigt fin första halvlek där han var rörlig och med bra beslut. Under hela matchen var han tuff och hungrig när han löpte in i boxen (väldigt bra och bestämda maxlöp).
Två riktigt bra målvakter, Jens längst fram och Johan i målet. Idag var det Johans debut...... och han gjorde det bra
*
Dagens solklara:
Robin A måste få straff när deras högerback hänger som en ryggsäck i tio meter. Något annat beslut finns inte där
*
Dagens hjältar:
Finns många, men de som fixar inför och under våra matcher gör ett toppenjobb. Matte, Gert-Inge och Anders G & co. Tack alla!
*
Publiken:
Som vanligt enormt stor, skitkul att så många SSIF-vänner är och kollar. Att intresset för våra matcher är stort är väldigt hedrande och kul!
*
Dagens fråga:
Bloggens fru frågade bloggen om benen gick som trumpinnar idag? Jösses. Den frågan har jag aldrig fått. Men hade gärna sagt att det känts så nångång.......
*
Dagens statistik:
Tom analyserade domarnas problem med att ge rätt lag inkast: "vid 50% av fallen vinkade de 50% fel". Menade du att var fjärde blev fel?
*
Dagens mest bittra:
En Maglasätespelare och en Maglasäteledare diskuterade förlusten efter matchen. Spelaren avslutade med att se ljuset i mörkret: "sist blev det ju 8-0........."     (senast Magla var här fick de stryk med 8-0)
*
Dagens segersång:
Lite tam, men vi var trötta och lättade. Enormt skön seger! YEEEEESSSSSSSSS!

Inför SSIF - Maglasäte

Imorgon är det Sveriges nationaldag. Helt ologisk fyller Mackan Amsasalidis år på vår nationaldag, men imorgon blir han 25!!! Det är stort, samtidigt nyinflyttad till egen lägenhet och nyexaminerad Badvärd. Det går bra nu! Stort grattis, lite i förskott! Imorgon är det också match på Vallen, SSIF - Maglasäte. Nio dagar efter första förlusten väntar seriens mest seriösa lag. Det är 7 minuter långt Studio Maglasäte, matcherna filmas från hög mast och matchgenomgångar framför tavlan inför match. Maglasäte har ny tränare, är väldigt seriösa, har nya spelare och är mycket bättre än vad tabellplaceringen visar. Jag tror de hamnar topp 4. De är bra och säkert enormt taggade inför mötet med serieledarna. Vi måste vara riktigt bra imorgon, och det ska vi vara. Vi hälsar ett trevligt och skickligt lag, med fina matchtröjor och bloggens hjälte (lagledaren Peter Lindberg) välkomna till Vallen på nationaldagen!

Vad säger Robin på hemsidan inför matchen?

1. Hur är formen hos vänsteranfallaren?
Den är lite sådär, har gått upp och ner. Har inte gått riktigt så bra som jag hade hoppats på men det viktiga är att laget spelar bra och det har vi gjort.

2. Varför är vi serieledare?
Vi är serieledare för vi spelar bra fotboll. Vi kan anpassa vårt spel till vilken typ av motstånd vi har har. Om vi t.ex. möter ett fysiskt lag så kan vi ändra vårt sätt att spela så vi vinner matchen. Vi har även visat att vi kan vinna fast vi inte spelar som bäst.

3. Du har inte producerat lika många assist och mål i år, vad beror det på?
Vet faktiskt inte vad det beror på. Tror att det är mest en slump att det inte har blivit så många, gör jag ett mål på måndag så kommer det säkert att lossna. Men återigen så är det viktiga att laget vinner!

4. Du fick ssif-bloggens pris för årets bästa spelare 2010, vad har du utvecklat i ditt spel i år?
Tror inte jag har utvecklat något speciellt utan fortsatt som förra året.

5. Hur är känslan i truppen efter första förlusten senast?
Det känns bra. Förlusten mot Teckomatorp har nog ingen betydelse utan vi fortsätter spela som vi har gjort tidigare. Nu fick vi en väckarklocka om att vi måste spela på topp alltid.

6. Vad förväntar du dig av matchen mot Maglasäte?
Jag förväntar mig att vi spelar som vi brukar och vinner matchen. En hel del publik hade också varit trevligt.

7. Varför ska Sandbyborna fira nationaldagen på Sandbyvallen?
För på Sandbyvallen kommer dom får se en bra och rolig match med mycket mål från hemmalaget.
*
Vad säger Peter Lindberg om maglasätes förra match, storsegern mot Löberöd?
Lördagens bortamatch kändes otroligt viktig efter bottennappet mot Torna-Hällestad och killarna gick verkligen in och visade att man kan spela bra fotboll och inte minst göra mål.
Första halvlek var en fröjd där vi lyckades sätta fart på bollen och fick Löberöd att jaga boll utan att lyckas. Våra långa bollar mot forwards satt flera gånger perfekt Redan i femte minuten small det efter att Jerry fått iväg en bra utspark så studsar bollen över deras back och Mirre är snabb som en vessla, ser att deras keeper är på väg ut och snyggt lobbar han in 1-0.
Vi fortsätter att ösa på och killarna visar verkligen att man vill spela boll med ett snabbt passningsspel. Efter ca 30 minuter slår Danne en dröm passning till Mirre som denna gång tyvärr missar. Vi skapar 3-4 riktigt bra lägen att näta men bollen vill inte in. Med fem mínuter kvar slår Albert en kanonpassning och Mirre får tag i bollen. 2-0 är inte en orättvis pausledning.

Andra halvlek börjar vi lite trevande. Löberöd lyckas tack vare en del onödiga frisparkar skapa en del farliga lägen på fasta situationer. Vi har kontroll, men det känns ändå som om vi skulle behöva ha ett mål till för att känna oss säkra. I den 65 minuten får vi en hörna och samtidigt vinkar vi in "Tosse" för att byta mot Liridon som fått börja på bänken. Men "Tosse" visar att han vill vara med på hörnan. Det var nog tur det för på hörnan så gör han ett riktigt fint avslut genom en Bicycleta som gör att bollen går i mål. Ett bra sätt att avsluta sin egen match på. Med 3-0 så orkar Löberöd inte mer. Vi vinner och det här var en riktigt bra match av hela laget. Nu måste vi konservera formen och visa att vi kan upprepa denna insats i den svåra bortamatchen mot Södra Sandby nästa måndag på nationaldagen.

Avslutningsvis så kan jag också nämna att U-laget spelade mot WMA i eftermiddag. Matchen slutade 1-1 och det ska då sägas att WMA spelade i stort sätt hela matchen med 10 man. Otroligt dålig insats av våra killar och det fanns ju ingen som stärkte sina chanser att ta sig in i A-truppen efter denna insatsen. Omotiverat, slött och långsamt över hela planen. Skärpning krävs om U-laget vill behålla sin ambition att vinna sin serie.


Heldag med laget

Igår var det en heldag med laget, tyvärr var bara cirka tio spelare med. Tråkigt, men riktigt riktigt ball hade vi. Startade 10:00 med träning och avslutade kl 01 vid SSIF-skylten. Träning, glass, HBK-match, FIFA, pizza, Kubb, Beerpong, dans m.m. Följ lagets dag nedan...............




Morgonträning, klockan är 10:04



Tio glada spelare på dagens morgonträning




Lycklig Dalbypåg



Träningen avslutades med nickstress, skoj tävling. Snygg nickstil Norling




Jesper "understället " Larsson med fin nickteknik



Virre flyger




Nicolai med stenhård nick




Davve räddas av ribban




Mange chillar efter träningen




gänget drog till knutsvallen för att se HBK 




Bäckström i duell




Tomelilla firar segermålet, 2-1 i 72e minuten




Bäckström dyker upp vid bortre stolpen och nickar över




Matchens profil visades av planen




Dagen fortsatte hos Robin A med FIFA




Å Kubb i hans trädgård




Lagledarmatte med dagens snedaste kast





Glada förlorare




Mange säker när han avgör matchen




En riktig kämpe på Kubb-planen





Sen beerpong




Pingisbollen på väg ner i glaset, det glaset ska tömmas direkt av det laget




FIFA och fet musik




Glada spelare, Tom utan tröja (igen)




Robin kissar på sig själv (lugn, han kissade inte)


Matte bjuder på grym robot-dans

Tom med ett u-lagsmatchreferat, sandbyseger 5-3

I pausen av lagfesten publiceras nu Toms referat från matchen Snogeröd - SSIF, U-lag. Matchen spelades i tisdags. Sandbyseger 5-3


Paradis, Paradis, Andersson och Gustavsson, bra bänk faktiskt. Blev sparsamt med speltid dock

En dags vila (eller rättare sagt vila med fotbollsträning) innan det återigen var dags för b-laget att lira match. Även denna dag var det bortamatch mot ett lag där det ryktades om att det skulle liras mycket banjo. Så sant som det var sagt lirades det mycket banjo i Snogeröd när vi väl rullade in med färjan i den lilla dyngbagge-byn.

 

Försnack

Liksom inför matchen mot Önneköp betonade Johnny vikten av att arbeta hårt för att få äga boll. Fokus låg dock vid att vi inte skulle fokusera på vad för lag Snogeröd skulle ställa upp med, om det var deras A-lag eller B-lag, alltså om de skulle köra ut sina riktiga och ordentliga skördetröskor från märket Valtra eller om de skulle skicka ut sina vanliga skördebönder med endast en lie i näven. Med några visa ord betonade Johnny att motivation slår klass i alla lägen, då det inte skiljer miljoner i spelarklass.

 

Första halvlek

I hela första halvlek är det Sandby som för spelet till största del. Snogeröd har en del ganska tunga spelare och en del ganska snabba spelare vilket får ses som en bra kombination. Snogeröd försöker verkligen att lira boll med kortpassningsspel på mitten och sedan djupledsbollar på anfallare. Stundtals lyckas de och stundtals inte, då de utnyttjar sina snabba anfallare med att slå långt så fort vi avslutat våra anfall vilket resulterar i en del farliga kontringar när de hittar rätt med långbollarna. Snogeröd tar också ledningen efter en frispark där vi inte alls får bort bollen. Men det dröjer inte länge innan vi kvitterar genom Eric som en stund senare även sätter dit tvåan. 1-2 till Sandbys favör i halvtid.

 

Halvtidskonversation

Om jag ska vara riktigt ärlig kommer jag inte längre ihåg vad som sades i halvtid. Eftersom jag anser det dumt att chansa och skriva vad jag tror sades försöker jag istället förutspå vad som sades i Snogeröds halvtidskonversation.

 

Imorgon är det onsdag och därmed lillördag, sedan håller vi dessutom långhelg. Därför vill jag att du Viktor imorgon penslar in varenda j**** majskolv med ordentligt mycket smör och du Jerker tar och strör rikligt med salt på varenda inpenslad majskolv. För nu under kristi himmelfärdshelgen är det skördefest för majsen och det ska f** ta mig firas ordentligt. Därefter fortsätter snacket med att de tydligen hört rykten om juppinallar (mobiltelefoner) ska ha kommit till världen. Tydligen är det en riktigt bra uppfinning. Innan du lämnar hemmet kopplar du en generator till din mobil via sladd och sedan är det bara att veva igång generator och fortsätta veva i cirka 3-4 timmar och sedan kan du ha din juppinalle med dig vart du vill. Du kan alltså prata i telefon med folk utan att befinna dig hemma och batteritiden efter allt vevande är otroliga 24, 67 min. Vilken grej, vilken helt jäkla otrolig mackapär säger Ivar.

 

Andra halvlek

I och med att alla Snogerödsspelare har blivit lovade vars en juppinalle om de lyckas vända matchen och vinna är de fullkomligt överladdade inför andra halvlek. I SSIF har en del byten skett precis som vanligt och en del byten av positioner. Därför är nu Snogeröd de som nu styr matchen och vi lyckas inte alls med att vinna boll på mittfältet. Bollen vinns först i backlinjen eller när de tagit avslut på eller utanför mål. Väl då lyckas vi inte att hålla i bollen utan spelet för vår del blir väldigt krampaktigt. Snogeröd är dock aldrig att kvittera. Istället gör vi två mål, ett genom Eric och ett genom Jesper Gustavsson som berövade Eric på statistiken, 2 mål per match på de senaste ? Matcherna, då Jesper på mållinjen med en tå förlänger Erics avslut som hade suttit även utan denna petning. Men ingen mer än Eric hänger läpp för detta. Målsprutan Eric byts ut och vi tappar en viktig targetplayer vilket gör att vi nu i princip aldrig lyckas bita oss kvar på motståndarnas planhalva. Det gör att Snogeröd får större tryck mot oss och genom två frisparkar lyckas de göra två mål. Det första målet nickas in och det andra sker direkt på en frispark. På 3-4 målet står Sandbyspelare och Snogerödsspelare och diskuterar med domaren i cirka en halvminut och ingen befinner sig på rätt plats, spelare har inte ställt sig i mur och helt plötslig rasslar det till i nätet efter att en Snogerövare fått för sig att dra till bollen. Andra halvlek bjuder inte på något bländanda spel från något av lagen men med cirka 10 min kvar sätter Noah spiken i kistan och och slutresultatet kan skrivas till 3-5. Heja Sandby

 

Matchens lirare


5. Johan: Säker i målet med en del bra utrusningar samt väldigt lång och grymt säker i luftrummet. Snackar dessutom hela tiden med sin backlinje och övriga spelare vilket skapar trygghet i laget. Mycket stabil insats. Dessutom sker endast mål på frispark där Johan inte kan göra mycket åt dessa.


4. Noah: Återigen stark, snabb och teknisk. I första halvlek rundar han deras vänsterback flertalet gånger och spelar in till framrusande anfallare. Duktig påg i första men ganska osynlig i andra.

 

3. Gurra (Robin G): Lirade högerback hela matchen där han vann närkamper, spelade tryggt och enkelt upp på mötande mittfältare och rättvända anfallare.. Stabil och en riktig trygg högerback.

 

2. Adam: Återigen gör Adam en riktigt bra match. Inställning och vilja som få spelare och skulle inte ens ge upp ifall han tappade sitt hårband (eller bröt benet). Dessutom tar han sig förbi och sicksackar snyggt mellan Snogeröds mittfältare emellanåt. Lirar även i flesta fall väldigt enkelt vilket jag gillar.

 

1. Eric: Med 3,5 mål gjorda kan ingen annan än Eric utses till dagens gigant. Den store och lurvige Goliat på uppe på central spiss är kuggen i dagens spel där han oftast väldigt enkelt lyckas ta emot och hålla i bollen för att sedan spela på rättvänd och gå på djupet för att sätta dit bollen bakom Snogeröds burväktare. Utan Eric hade SSIF inte vunnit idag.









Tack för referatet Tom



Gamla rävar: Mats "kungen"

Idag tar har bloggen tagit ett snack med Mats Sjöstrand, eller kungen som han kallas i vårt omklädningsrum. Lyckan över att ha träffat honom på BOIS-matchen gör att han nu är tillbaka i bloggen. Vi har snackat fotboll, barn och South Sandby Tournament. Läs om Mats nedan, stort tack för svaren! Bilden är bara så j*vla läcker.............



Mats om bilden: bilden är tagen timmen innan mitt bröllop förra sommaren

Hur är läget med Mats?
Hej bloggen. Läget med mig är utmärkt, familjen mår bra, fint väder och snart semester så det känns väldigt bra just nu.
 
Hur lever livet som småbarnspappa?
Jo livet som förälder flyter på tycker jag. Det är spännande och mycket nytt men det känns hur kul som helst. Vilmer är en god och glad påg. Det känns som han trivs med sina föräldrar. 

Det var skitskoj att se dig på BOIS-matchen, hur var det att se SSIF 2011?
Matchen mot BOIS var min första för året har liksom inte passat in riktigt innan att åka och titta och heja på er. Det var kul att ser er live efter att ha läst om er framfart här på bloggen. Sen saknade jag några lirare på planen som spelade när jag var med i ssif men och andra sidan är det skönt att se de unga spelarna som tar för sig och är duktiga.
 
Följer du laget?
Ja självklart följer jag laget mest på blogg,kollar hemsidan och tabellen i tidningen
 
Hur kommenterar du årets SSIF efter de 90 minuterna du sett?
Ja, tyvärr har jag inte sett en hel match än. Jag såg bara de sista 45 mot BOIS. Inga mål men del chanser och en några riktigt fina uppspel. Tycker att det såg bra ut och ni har en bra och bred trupp. Mixen mellan gamalt och ungt är bra. Så det är bara att köra på. 
Ser fram emot att se en hel match med er på hemma arena.
 
Vi går över till South Sandby Football Tournament & Fest, 23 juli är det dags, du kommer väl?
Ja jag kommer,anmälan är skickad i skrivandets stund.
 
Hur tränar du inför turneringen?
Jag har börjat med att köra lite vän med bollen övningar. Jag klarade 3 trixningar utan att tappa ner bollen ( 2 höger och en Vänster) Så nästa vecka ska jag börja kapa tiondelar..Nä skämt och sido det blir inte så mycket boll, en liten löprunda då och då och promenader med barnvagnen. Kanske får man komma ut till Sandby och ta en träning så man får lite boll i sig.

 
Vad tyckte du om south sandby football tournament & fest förra året?
En underbar tillställning, något som man gärna vill vara med om igen.
 
Vad förväntar du dig av årets upplaga?
Revansch...Jag hade turen att hamna i ett riktigt bra lag och vi tog oss ända till finalen. Men tyvärr förlora vi finalen men om det blir samma lag igen ( vilket jag hoppas) så går vi revansch och för seger. Om det skulle bli nya lag så får jag skicka en passning till old boys laget ( är ju snart där) att det hade varit skönt att lira in sig med dem. Så man har chans till att bli ung och lovande igen.
Annars är det helheten fotboll och fest det gillar man ju. O fotbolls mässigt så skönt lir, lite samba fotboll och en och annan semi-klack, ja fin lirhelt enkelt

RSS 2.0