Lite div.6

Vi bjuder på trevlig läsning från GoF´s Philip Nyhlén. Ikväll kommer vackra bilder från gårdagens fotbollsstudenter. Njut av GoF och lite Maglasäte-tankar efter vårt möte.

GoF-Örtofta

Seger mot Örtofta var det enda som fanns i tankarna. Allt annat skulle vara en besvikelse.
Men vi har alltid svårt mot Örtofta och det brukar vara lite fult spel när vi möts.
Sen så tittar man gärna i tabellen och tror att det ska vara en lätt match på förhand.
I detta fallet så blev det verkligen en lätt match.
Örtofta kom till spel utan sin målgörare och utan Anders Persson. Den sist nämnde som för övrigt verkar bli brutalare i sitt spel ju äldre han blir.
Patrik.L var och tittade på Örtofta-Tjörnarp och då tog Anders.P ett nacksving på en spelare och klarade sig undan med ett gult kort.
Men Anders var inte med i matchen mot oss och där tror jag Örtofta tappade mycket.
Vi ville komma runt mycket på kanterna, utnyttja våra fasta situationer och sätta igång spelet snabbt.
I 1:a halvlek så valde vi att börja med medvind. Med lite tur så ville vi knäcka dem redan i 1:a halvlek genom att ha några bollars ledning.
Vi har ett rejält tryck på Örtofta direkt. Vi får många hörnor och inkast i medvinden.
1-0 målet kommer efter en hörnvariant. Sedan så kom 2-0 målet tätt efter.
3-0 målet är på ett långskott utifrån där han får på en kalasträff.
Örtofta hade en frispark som blev lite farlig då vår målvakt snubblade till lite.
Annars så hade dem inte ett skott på mål.

3-0 till GoF i halvlek.

i 2:a halvlek så visste vi att deras långbollar skulle komma lite längre plus att vi hade solen i ögonen.
Men vi kontrollerade matchen helt och Örtofta var väldigt uddlösa.
Dem orkade inte med och var inte tillräckligt starka och bra.
Ett plus till deras innermittfälare som var bäst i Örtofta för dagen. Vi skapade chanser för både 4 och 5-0 men missade dem klara lägena.
I slutet av matchen så blev deras målvakt frilägesutvisad.
Matchen slutade 3-0 till GoF.
Jag tror att Anders Persson trots sin ålder är Örtoftas viktigaste spelare. Plus att dem saknade sin "målgörare" som fick rött kort matchen innan.
Utan dem så kommer dem garanterat bli sist i serien. Målvakten glänste inte direkt heller i Örtofta.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

SSIF - Maglasäte

Tyvärr var vi tillbaka i gamla synder när vi inte lyckades förvalta våra chanser under första halvlek mot topplaget Södra Sandby. Vi hade 2-0 i baken i Paus, vilket inte var helt rättvist, men Sandby satte sina lägen.

Jag var själv inte på plats därav den lite knapphändiga rapporten. I andra Halvlek Gör Södra Sandby 3-0 direkt. Vi orkar inte resa oss och i slutet trycker dom in både fyran och femman. Säsongens största förlust.

Glädjande dock att U-laget var tillbaka i målform och slog Hörja borta med 6-4. MAn kan ju tycka att det blev lite många i baken, men Coach Karlsson spelade sin första match så vi får skylla på honom :-)

Nu laddar vi för derby mot Tjörnarp på söndag. Alla välkomna.