Ny adress är ssifbloggen.wordpress.com

Bloggen har flyttat till ssifbloggen.wordpress.com

Bloggen har flyttat

Bloggen har skickat in adressändring!

Redaktionen är kvar på Per Jöns Väg, men sidan är flyttad!

Flytten har gått från ssif.blogg.se till ssifbloggen.wordpress.com!

Gå direkt till www.ssifbloggen.wordpress.com och läs intervjun med en mittfältare och guldhjälte som på frågan vad största hotet mot vår serieseger var svarade: Vi själva!


http://ssifbloggen.wordpress.com/




Nytt serieförslag och sammanfattning av spelarmötet

Hällestad är i farten igen, det händer alltid något kring dem. Nu har de fått en plats i femman, det är inget skämt. Pga någon sammanslagning av två klubbar blev där en plats över i femman. Hällestad är högst rankade i hela division 6 och fick därför platsen. Det har gjort att vår serie ser annorlunda ut. Barrikaden, Liria och Croatia är borta. In har Torna Hällestad, Dödsjöbro och Harrie/Kävlinge kommit. Seriens senaste förslag är:

Sydvästra
1. Arlövs BI
2. Hallands Nations FF
3. Håkanstorps BK
4. KSF Kosova IF
5. Lunds FF
6. Lunds SK
7. Södra Sandby IF
8. Torna Hällestads IF
9. Uppåkra IF
10. Bjärreds IF
11. Dösjöbro IF
12. Harrie Kävlinge F
Div.5 Sydvästra
1. Arlövs BI
2. Hallands Nations FF
3. Håkanstorps BK
4. KSF Kosova IF
5. Lunds FF
6. Lunds SK
7. Södra Sandby IF
8. Torna Hällestads IF
9. Uppåkra IF
10. Bjärreds IF
11. Dösjöbro IF
12. Harrie Kävlinge F

Givetvis är vår u-lagsserie också ändrad, varför vet jag inte. Det nya förslaget ser iof mycket trevligare ut än det gamla. Förslaget på nya U-lagsserien är:

div.3 Mellersta
01. Askeröds IF
02. Dösjöbro IF
03. Häljarps IF
04. Hörby FF
05. Maglasäte IF
06. Marieholms IS
07. Stehags AIF
08. Södra Sandby IF
09. Sösdala IF
10. Teckomatorps S


I tisdags var det spelarmöte, trevligt. Det var en härlig tre minuters promenad ner till föreningsgården. Först hörde jag skrik från konstgräsplanen och blev väldigt sugen på att inviga den planen. Sen kom jag på att jag var på väg att träffa lagkamraterna efter fem veckors uppehåll, det gjorde mig ännu gladare. Mötet sammanfattas nedan. På väg hem från mötet var det som vanligt. Vi som hade följe hade många synpukter på vad som sades. Vi sammanfattade mötet många gånger.
* Johan Andersson går från målvakt till tredje tränare = spännande och positivt med 3 tränare
* Mer fokus på individens roll offensivt och defensivt = proffsigt
* Ingen träningsmatch innan jul = positivt
* Mkt spel på träningarna innan jul och testa nya spelare samt egna ungdomsspelare = väldigt positivt
* 3 träningar i veckan från januari = lagom och nyttigt
* Träningslägret blir som förra året, alltså ett läger utan träning men istället massa roligheter = Helt perfekt
* Alla spelare och ledare fortsätter = Så jävla skoj och avgörande

Det var en kort sammanfattning, vissa saker är nog hemliga och ska inte skrivas här. Men sammanfattat kan man säga att det kommer se ut som i år. Lite fler i truppen och givetvis nyheter i träning som ska göra oss ännu bättre.

Det känns väldigt spännande och inspirerande. Nu är det dags för första träningen efter uppehållet och första träningen på vårt nya konstgräs! YEEEES
Tränarna Micke, Johan och Sundis, samt spotchef Gert-Inge

Årets försvarare och guldhjälte - Anders W

Anders Weirum kom till SSIF under försäsongen 2010, det var tränaren och kusinen Fredriks första värvning. Anders kom snabbt in i gänget och lika snabbt tog han en ordinarie mittbacksplats. Glad, trevlig och genomsnäll beskriver honom bra. På planen är han säkerheten själv, placeringsförmågan är enorm. Jag har spelat med 30-talet mittbackar i SSIF, men Anders är den kollegan jag känt mig mest trygg med. Han är enkel, tydlig och gör inga misstag. Jag måste lägga till att han också höjt publiksnittet på Sandbyvallen, hans släkt är oerhört trogna. Det var dem även på guldfesten, helt underbart. Jag ska framföra Anders pappa Jans varma tack till oss. Han ringde två dagar efter guldfesten och tackade ödmjukast. Han hade haft en underbar kväll och gillar laget skarpt. Sånt är roligt att höra, vi är också väldigt glada och stolta att Jan, samt övriga släkten Weirum kommit till SSIF. En annan släkting till Anders snackade jag med på festen, tyvärr har jag glömt hans namn och hans släktposition i Weirums. Men han hade aldrig kollat fotboll live innan han kom till Sandbyvallen, nu är han trogen. Han tycker att vi visar den glöd och klubbkänsla som fotboll handlar om. Shit vad skoj att höra! Weirumsläkten älskar Sandby, Sandby älskar Weirums!




1. Hur är läget med mittbacken under uppehållet? Det är bara bra!

2. Blir det vila eller träning dessa fem lediga veckorna? Både och! Har blivit vila de första veckorna, vilket har varit skönt. Men senaste veckan har det blivit lite löpning igen.

3. Vilka känslor väcks till liv när du tänker på seriesegern? Helt underbara känslor! Vilket gäng vi är!

4. Vilken är ditt starkaste minne från året som gått? Alla underbara vändningar vi gjort, från underläge till vinst utan att vara orolig för inte klara av det.



5. Hur stort är det att vinna en serie? Det är alltid kul att vinna! Ett bevis på att ingen är bättre än oss i denna serie.

6. Hur har guldfirandet varit? Mycket bra! Vår kära lagkapten Niclas med flera, annordnade en riktig brakfest.

7. Hur sammanfattar du din insats denna säsongen? Alltid svårt att bedöma sig själv men det har känts stabilt. Inte svårt att spela bra när man har bra medspelare runt omkring sig.

8. Du blev framröstad till årets försvarare, hur känns det? Mycket roligt! Det var längesen man fick något sånt fint! Uppskattas väldigt mycket! Får passa på och tacka alla som röstat samt hela truppen.

9. Varför vann SSIF serien? Vi är ett grymt bra gäng som har en underbar stämmning i laget. Vi var hungriga sen förra säsongen, bra fotbollsspelare, stabila och alla litar på varandra i laget. Lägg där till en bra ledarstabb som får det att fungera samt våra supportrar som hejar på oss i vått och torrt. Där har du ett vinnarkoncept.

Anders håller tacktal på guldfesten efter utmärkelsen som årets försvarare

10. Du gör ditt andra år i SSIF, hur trivs du i laget? Mycket bra! Det var längesen jag trivdes så bra som jag gör i SSIF. Alla har verkligen tagit emot en med öppna armar. Får passa på och tacka vår tränare Fredrik som var den som gjorde att jag hamnade här.

11. Hur går tankarna om 2012? Det ska bli riktigt roligt! SSIF hör hemma i ett högre seriesystem. Personligen vet jag vi kan göra mycket bra ifrån oss i 5:an.





I huvudet på bloggen

Det blir ett blogginlägg från miami idag, staden där mcdonalds är lika gott som i sverige fast till halva kostnaden. Ipad är en fantastisk uppfinning, sitta i usa och ända ha å, ä och ö känns fantastiskt. Jag vill tacka hugoson för sandbycupsreferatet, grym journalistik och en rejäl sågning. Jättetack till tom hansson, den senaste tiden har han hjälpt mig genom att publicera mina inlägg. Tyvärr gjorde ett tekniskt strul att många inlägg försvunnit, därför blir det ett brist-på-annat-inlägg idag. När jag kommer hem ska jag redigera guldintervjuerna igen, så ni får njuta av sundis, anders, månsson och två ggr robin m.fl. Men nu.................... I huvudet på bloggen, tankar om lokalfotboll

Jag vill börja med att informera. På tisdag är det uppstartsmöte i föreningsgården, kl 19. Det tar cirka en timme. Torsdag är det träning, vi kommer träna tisd och torsd kl 19-20.30. Detta gäller året ut, i januari kommer vi träna måndagar oxå. Fast andra träningstider.

Det är roligt hur man ibland inte blir förvånad, hur fördomar faktiskt slår in. Som t.ex att amerikaner är feta, jamaicaner röker starkt oxh mexikanare är korta. Men oxå att sandbycupen ute blev ett fiasko, det trodde jag att det skulle bli och dem jag pratat med har fastställt det. Det var heller ingen överraskning att torn vann och när jag frågade vilka spelare som svinade fick jag dem namnen jag väntat och vem den trevliga var fick jag väntat svaret d johansson. Trevlig hbk-gubbe där. Ibland vet man svaret på frågan innan man ställer den.

Sandbycupen för juniorer spelades igår. Alla tre sanndbylagen åkte ut i kvarten. Men matchen jag var intresserad av var matchen mellan seniorspelarna med juniorålder från ssif mot hbk's dito. Div 6 mot div 4 alltså. Vinnare med 2-0 blev div.6-gossarna. Hjältar: lai, sebbe, mange, håkan, davve, anton, noah. Gott jobb!

Det ska bli fantastiskt att träffa guldgossarna på tisdag, efter fem veckor ska det bli najs att träffas igen. På torsdag blir det äntligen premiär på konstgräset för mig. Att cykla ner till omklädningsrummet och bara byta om och sen gå ner till en ny konstgräsplan ska bli underbart. Aldrig mer köra iväg och träna en hel vinter. Vintermotivationen är tillbaka. Efter fem veckor utan boll ska det bli grymt att komma igång på torsdag, sex kilo ska bort. mötet på tisdag ser jag framemot, det ska bli kul att höra nästa års planering. Tider, inriktning, träningsläger, nyheter osv. Spännande faktiskt. Bloggen hoppas på träningsläger i samma stil som förra året, tre träningar i veckan, fortsatt fokus på passningsspel och tempospel, med ännu fler bollberöringar/träning. Viktigast är att alla spelare och ledare fortsätter, men också några nyförvärv. Mest tänker jag på att bli fler i truppen och viktigt med några nya ansikten i omklädningsrummet. Calle kommer tbx och juniorer kommer säkerligen fortsätta testas. Perfekt, några till utifrån så blir detta toppen. Det är kul att ycka till, behövs dock inte. Fredriks, mickes, gert-inges, anders och johnnys tankar, fotbollsideer och ledarskap gör mig alltid tillfreds. Vi är lyckligt lottade där. Sjukt roligt ska det bli framöver: våra skickliga tränare och ledare, tillsammans med alla lirarna har en härlig utmaning framför oss.

Hardeberga och harlösa har slagits ihop på damsidan. Jösses. Samarbeten är bra, det handlar om att få ihop lag och alla som vill ska få lira boll. Jag är för en sammanslagning av hbk och ssif. Byn är inte tillräckligt stor för två föreningar. Konkurrens av innebandyn och att data, fest och mopeder tar ubgdomarnas tid gör att det blir svårare och svårare att få ihop lagen. Nu fanns läge att börja slå ihop ssif och hbk, börja med damsidan och fortsätta med ungdomarna och så småningom herrsidan. Vem som inte tänkte på det el inte ville vet inte jag. Men negativt för fotbollen i sandby var det, oerhört negativt. Harlösa/hardeberga är det nya laget.

Serieförslaget som kom i veckan var intressant. Tråkigt med malmöserie, men kul med nya lag. Jag ser framemot serien 2012. Jävlar vad vi ska vara väl förberedda. Inget ska stoppa oss, vi ska ha full koll på läget. Seriefavoriter då? Bjärred och croatia tror jag på. Hallands nation, lunds sk och kanske vi kommer jaga dom.

Årets Sandbycup för seniorer

Så var Sandbycupen 2011 över och för att sammanfatta årets cup så känner jag att jag aldrig vill uppleva det här igen, och det tror jag inte att jag är ensam om. Sandbycupen har alltid varit en turnering att se fram emot, en årlig tradition med mycket publik, nervöst, prestigefyllt och framförallt inomhus. Årets nya koncept med five-a-side regler på en sjumannaplan utomhus på den nya konstgräsplanen i november kan bara beskrivas som ett rent praktfiasko. Idén var dömd att misslyckas innan den ens kom till världen och att sen Arlöv skämde ut sig och blev hemskickade solkade ner en redan nerpissad turnering. 2011 kan mycket väl vara året då Sandbycupen för herrseniorer dog. Upprepas det här nästa år kommer ingen vilja ställa upp, det är jag övertygad om.

 

Nog med negativ kritik, det spelades lite fotboll också och det var väl inte så enormt mycket positivt där heller. Sandby kom med två lag. Lag 1 innehöll Anton, Nicolai, Mange Pålsen, Tom, Davve, Robin A och Adam. Det blev två förluster, mot Torn (1-4), Arlöv (0-1) och oavgjort mot Hardeberga (2-2) i gruppspelet innan det blev storstryk mot Hardebergas andra lag (0-9) i den prestigefyllda matchen om plats fem i turneringen.

 

För Sandbys lag två gick det aningen bättre. Laget bestod av Jens, Anders, Sebbe, Hugoson, Robin G, Håkansson, Conne och Lindh. I första matchen vändes ett underläge 0-2 till seger med 4-2 mot Lunds FF. Därefter slogs Lokomotiv Lund tillbaka med 1-0 innan det blev stryk i sista matchen mot Hardeberga med 4-1. Gruppspelsfacit räckte till en match om bronspengen men där blev Hardeberga för svåra och vann med klara 3-0.

Finalen spelades mellan Torn och Lunds FF och tydligen vann Torn med 3-2 efter förlängning. En väntad vinnare med andra ord.

 

Jag tänker inte klanka ned mer på dem som håller ansvaret för årets arrangemang. Det är bra att man kommer med nya idéer men det borde ha förankrats hos oss som ska spela innan man gör verklighet av det. Framförallt var det väldigt dålig information till de olika lagen om vad som gällde. Oprofessionellt så jag vet inte vad. Det här konceptet med spel utomhus var inte vidare lyckat. Nu vet vi det, låt oss slippa det framöver. Låt oss återgå till den Sandbycup som vi älskar. Ibland är traditioner inte till för att brytas.


Serien 2012

Jag trodde aldrig att jag skulle blogga from Mexico, men nu sitter jag har och surfar. Bokstaver saknas, so kvaliteten i blir inte den ultimata. Men det jag vill meddela e serieindelningen 2012. Det e ett preliminart forslag som skaneboll lagt ut pa sin hemsida idag.
'
Vi hamnade i division 5 Sydvastra. Det blev inte dem lagen bloggen ville spela mot 2012. Eller det blir Lundalagen, men tyvarr fem malmoe-lag ocksa. Det blev en Malmoe/Lund-serie helt enkelt. Skulle det bli forandringar, so kan vi bli flyttade. Vi ligger nordligast och ostligast av lagen. Andringar e ovanliga, det ar om nagon kommer pa ett forslag som skapar kortare resor och fler derbyn. Jag tror detta forslaget blir kvar. Men forslaget fran skaneboll is:
'
Division 5 Sydvästra
AIF Barrikaden (malmoe)
Arlövs BI
Bjärreds IF
Hallands Nations FF
Håkanstorps BK (malmoe)
KSF Kosova IF (malmoe)
Liria IF (malmoe)
Lunds FF
Lunds SK
NK Croatia (malmoe)
Södra Sandby IF
Uppåkra IF
'
'
Forslag U-lagsserien, division 3 sydvastra:
01. AIF Barrikaden
02. BK Kick
03. Heleneholms SK
04. Korpför. Malmö Fotboll
05. Kvarnby IK 2
06. Lilla Torg FF
07. Limhamns FF
08. Lunds BoIS
09. Södra Sandby IF
10. Torna Hällestads I
AIF Barrikaden
BK Kick
Heleneholms SK
Korpför. Malmö Fotboll
Kvarnby IK 2
Lilla Torg FF
Limhamns FF
Lunds BoIS
Södra Sandby IF
Torna Hällestads I
'
'
division 6:
Division 6 mellersta, den fina serien vi lamnat for alltid ser halvrolig ut. Det ar: Degeberga GoIF, Everöds IF, GOF IF, Hörby FF,  Linderöds IF, Löberöds IF, Maglasäte IF, Snogeröds IF, Svensköps IF, Teckomatorps SK, Trollenäs IF, Venestads IF.
'
Dalby, Lunds BOIs och Torna Hallestad kom i sydvastra med typ Bara, Linero, Kyrheddinge, klagerup och massa malmoelag.
'
Hardeberga fick typ samma motstandare som 2011, two roliga nya lag dock. Matcherna mot Eslov och Veberod kan bli roliga att se.
'
Nu ar det dags for McDonalds, det vill jag ju prova nar man e i Mexico. Sen blir det ett traningspass. Jag say sorry to Eric Norling, jag ska inte reta honom for viktokning under ledigheten. Matchvikt 89 kg is now 95  for me. Tack for idag. Heja SSIF i Sandbycupen!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Årets domare - Johan Andersson

Det är tur att vi har domare, det är tur att vi har bra domare .......... ibland. I år har de unga domarna dominerat, de äldre har mest velat skapa förvirring. En av de unga, en av de bästa, en av de snabbaste: Veberödskillen Johan Andersson. Vi har haft han några gånger i år, jag minns inte så bra när. Det är ett bra tecken på att han gjort det bra. En bra domare ska man inte märka. Bloggen är stolta att som ensam blogg fått en pratstund med den populära domaren. Nu lämnar vi över till J.Andersson!
Johan Andersson värmer upp
´
1. Varför är du domare?

Det började med att alla i min förening (Veberöds AIF) var tvungna att döma en match som ungdomsdomare året vi fyllde 15, på den tiden var det även skönt med lite extra pengar, sen sponsrade klubben dem som de tyckte var bra nog att bli distriksdomare och sen har det fortsatt, bästa sättet att fortsätta med fotbollen när man inte själv spelar.

2. Vad är det bästa med att vara domare?

Det är dem matcherna när man får acceptans för sina beslut och känner att man är en del av matchen och alla spelarna är nöjda med en efter matchen.

3. Har det hänt något som nästan fick dig att sluta döma? Vad i så fall?

Har haft tur att inte varit inblandat i något som fått mig på såna tankar.

4. Har du någon gång känt dig hotad? När och vad hände i så fall?

Har aldrig fått den känslan, har fått utskällningar men aldrig känslan att det ska gå över till något fysiskt, även om man hör om det ofta idag så är det extremt ovanligt att det går så långt.
5. Hur är det att döma division 6 mellersta?

Det är precis som i alla andra serier en utmaning, alla spelarna går in på fullt allvar i matcherna och kan bli väldigt frustrerade när det inte går som dem vill, vilket ibland kan gå ut över domaren men samtidigt vet spelarna vilken nivå dem är på och accepterar att även domarna kan göra misstag och nästan alla spelarna är trevliga att prata med efter matcherna. 


6. hur är stämningen i division 6 mellersta?

Har i princip bara dömt i denna serien som huvuddomare, har haft några få matcher i Malmö serien och vill påstå att den mellersta är trevligare, kan bli väldigt hetsiga i Malmö serien men mer snacka och efterslängar.

7. Vad tycker du om domarnas nivå i division 6 mellersta?

Div 6 är ju början på många domares karriär, samtidigt det är i slutet på vissa andras så blir en skillnad på nivån på det sättet, yngre domare som är engagerade, löppvilliga men orutinerade samtidigt som dem äldre som har dömt i många år kanske inte är lika löppvilliga men har otrolig erfarenhet och spelförståelse. På dem matcherna jag har sett har det hållits en bra nivå från domarna men precis som spelarna har vissa domare sina dåliga matcher.
Domaren bestämmer. Här bestämde Johan att vara med i uppvärmningsspelet
´
8. Spelare snackar ofta om domarna. hur låter det när ni snackar om spelare och ledare?

Jag tror det låter väldigt snarlikt som spelarnas, vi diskuterar vilka spelare som är jobbiga att ha med att göra, vilka som har imponerat på oss, vilka man undrar vad vissa gör på en fotbollsplan och vilka man tycker borde spela högre upp.
Inför matcher snackar vi även självklart på viken speltyp lagen har och om man ska ha extra koll på någon spelare/tränare, både positivt och negativt.


9. Hur är det att döma oss, SSIF?

Jag tror jag har dömt er 4 eller 5 gånger i år, samt ert damlag två gånger på linjen, och det har mest varit positivt, två av matcherna saknades er ordinarie lagkapten och i dem två var det minst snack i från spelarnas sida;)
Men laget har imponerat stort på mig iår, det absolut mest spelskickliga och jämnaste laget i div 6 enligt mig och förtjänar seriesegern.
Sen är det alltid kul att komma ut till sandbyvallen också efter alla matcher man själv har spelat mot SSIF som ungdomsspelare och och minnas alla vinsterna man har därifrån.

10. Kommer du döma oss i femman också?

Som det ser ut idag kommer jag döma div 6 nästa år också men jobbar hårt för att få komma upp i div 5 och får jag någon provmatch så hade det varit väldigt kul om det varit er man hade fått döma då

RSS 2.0