Årets domare - Johan Andersson

Det är tur att vi har domare, det är tur att vi har bra domare .......... ibland. I år har de unga domarna dominerat, de äldre har mest velat skapa förvirring. En av de unga, en av de bästa, en av de snabbaste: Veberödskillen Johan Andersson. Vi har haft han några gånger i år, jag minns inte så bra när. Det är ett bra tecken på att han gjort det bra. En bra domare ska man inte märka. Bloggen är stolta att som ensam blogg fått en pratstund med den populära domaren. Nu lämnar vi över till J.Andersson!
Johan Andersson värmer upp
´
1. Varför är du domare?

Det började med att alla i min förening (Veberöds AIF) var tvungna att döma en match som ungdomsdomare året vi fyllde 15, på den tiden var det även skönt med lite extra pengar, sen sponsrade klubben dem som de tyckte var bra nog att bli distriksdomare och sen har det fortsatt, bästa sättet att fortsätta med fotbollen när man inte själv spelar.

2. Vad är det bästa med att vara domare?

Det är dem matcherna när man får acceptans för sina beslut och känner att man är en del av matchen och alla spelarna är nöjda med en efter matchen.

3. Har det hänt något som nästan fick dig att sluta döma? Vad i så fall?

Har haft tur att inte varit inblandat i något som fått mig på såna tankar.

4. Har du någon gång känt dig hotad? När och vad hände i så fall?

Har aldrig fått den känslan, har fått utskällningar men aldrig känslan att det ska gå över till något fysiskt, även om man hör om det ofta idag så är det extremt ovanligt att det går så långt.
5. Hur är det att döma division 6 mellersta?

Det är precis som i alla andra serier en utmaning, alla spelarna går in på fullt allvar i matcherna och kan bli väldigt frustrerade när det inte går som dem vill, vilket ibland kan gå ut över domaren men samtidigt vet spelarna vilken nivå dem är på och accepterar att även domarna kan göra misstag och nästan alla spelarna är trevliga att prata med efter matcherna. 


6. hur är stämningen i division 6 mellersta?

Har i princip bara dömt i denna serien som huvuddomare, har haft några få matcher i Malmö serien och vill påstå att den mellersta är trevligare, kan bli väldigt hetsiga i Malmö serien men mer snacka och efterslängar.

7. Vad tycker du om domarnas nivå i division 6 mellersta?

Div 6 är ju början på många domares karriär, samtidigt det är i slutet på vissa andras så blir en skillnad på nivån på det sättet, yngre domare som är engagerade, löppvilliga men orutinerade samtidigt som dem äldre som har dömt i många år kanske inte är lika löppvilliga men har otrolig erfarenhet och spelförståelse. På dem matcherna jag har sett har det hållits en bra nivå från domarna men precis som spelarna har vissa domare sina dåliga matcher.
Domaren bestämmer. Här bestämde Johan att vara med i uppvärmningsspelet
´
8. Spelare snackar ofta om domarna. hur låter det när ni snackar om spelare och ledare?

Jag tror det låter väldigt snarlikt som spelarnas, vi diskuterar vilka spelare som är jobbiga att ha med att göra, vilka som har imponerat på oss, vilka man undrar vad vissa gör på en fotbollsplan och vilka man tycker borde spela högre upp.
Inför matcher snackar vi även självklart på viken speltyp lagen har och om man ska ha extra koll på någon spelare/tränare, både positivt och negativt.


9. Hur är det att döma oss, SSIF?

Jag tror jag har dömt er 4 eller 5 gånger i år, samt ert damlag två gånger på linjen, och det har mest varit positivt, två av matcherna saknades er ordinarie lagkapten och i dem två var det minst snack i från spelarnas sida;)
Men laget har imponerat stort på mig iår, det absolut mest spelskickliga och jämnaste laget i div 6 enligt mig och förtjänar seriesegern.
Sen är det alltid kul att komma ut till sandbyvallen också efter alla matcher man själv har spelat mot SSIF som ungdomsspelare och och minnas alla vinsterna man har därifrån.

10. Kommer du döma oss i femman också?

Som det ser ut idag kommer jag döma div 6 nästa år också men jobbar hårt för att få komma upp i div 5 och får jag någon provmatch så hade det varit väldigt kul om det varit er man hade fått döma då

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0