Måndag

Måndag innebär Ullared och sen Big Brother, en riktigt bra måndagskväll. Men först lite gott å blandat i bloggen!

Helgens matcher är två till antalet, det blir två nyttiga men tuffa utmaningar. A-laget spelar på Söndag klockan 14 mot Höörs U-lag. U-laget kliver in i DM (för A-lag) med match borta mot Gylle på fredag.

Ni som ska utnyttja era 20 % rabatt på Inter Sport ska få en hälsning från Gert-Inge: "Det går att använda 2010 års medlemskort under klubbveckan på Intersport."

Igår spelade U-laget kvällsmatch mot Stehag på Bergas fina konstgräs i Eslöv. Här kommer några rader om matchen från Johnny Lindkvist:
Resultat 6-3 (5-2)
 
Mål: Conne 2 och Henrik A 1
 
15 spelare, alla spelade minst 45 min. Anton G, Rasmus, Viktor E, Davve , Emi J, Thomas G, Oskar S, Fredde J, Conne Ö, Henrik A och Lindh. Robin J, Marcus H, Tobias J och Tommy M.
 
1:a: Stehag spelövertag från start, vi tar dock ledningen med både 1 och 2-0 efter två snabba omställningar. S fyller på med mycket folk i var sista tredjedel och då vi agerar med för stora avstånd mellan lagdelarna och en svag närvaro trillar det in 5 bollar bakom Anton ganska enkelt.
Vi lyckas inte få till ngt passningsspel på marken utan tappar bollen enkelt när vi ar på väg fram, lyckas ej heller med spelvändningarna. Är i stort ointresserade av att erbjuda bollhållaren alternativ.
 
2:a: Byter spelare på en del positioner och får en bättre balans mellen lagdelarna. Stehag fortf ngt mer intresserade av att äga bollen men vi avslutar starkt sista 20 med att etablera ett rörligt passningsspel på deras planhalva vilket leder fram till ett antal kvalificerade målchanser som med ngt större avslutsvilja och skärpa hade kunnat resultera i ett par mål till. Denna avslutande "20:ga" tar vi med oss!


Nu lämnar vi över till en riktig bloggveteran, Helena Ögren har bloggat i tre år. Helena var först ut att fotbollsblogga i Sandby. Hon skriver mycket och bra. Jag vill tacka Helena för svaren, nu lämnar vi över till en riktig veteran. Njut några minuter av andra-dagen-i-rad av äkta bloggsnack.


Helena Ögren: Skyttekung, bloggare och domare

Vilket är bloggens motto?
Egentligen har jag inget motto, men längst upp på sidan står det: Ligger inte bakom allt som händer, bara nästan...;)
 
När och varför startade du din fotbollsblogg?
Jag startade bloggen i början av 2008 när jag och Ida åkte till Indien. Det började som en reseblogg, men sen fortsatte jag skriva för att jag tyckte det var kul. Fotboll har varit och är fortfarande en stor del av mitt liv och därför kallar en del den för en fotbollsblogg. 

Vilket bemötande kan dina läsare förvänta sig när de klickar sig in på bloggen?
Jag är ganska positiv av mig, så inte mycket negativt snack!  Den handlar om vad som händer i mitt liv och fotbollen är en stor del av den!

Varifrån får du inspiration till dina blogginlägg?
Det är kul att skriva och andra brukar gilla att läsa mina referat. Jag träffar ibland personer, som jag knappt vet vem det är som kommenterar min blogg. Jag älskar själv att läsa om matcher och spelare och titta på bilder. Själv skriver jag på vår hemsida och gjorde det innan på Sandbys. Många andra klubbar har blivit bättre med referat, vilket är skoj!
 
Är ditt lag lätt att blogga om?
Absolut! Tyvärr gick det inte så bra förra året och då är det alltid tråkigare att skriva, men kvalet var en härlig avslutning.

Hur ser ditt hårda arbete med bloggen ut den närmsta tiden?
Själv har jag först mycket jobb med resan till Krimml och sen har vi vår första träningsmatch imorgon, så då kommer det lite fotboll!

Vilket är ditt dröminlägg, som du hoppas få publicera under året?
Vi har ett ungt lag med många nyförvärv, så jag hoppas vi säkrar kontraktet i trean tidigare än förra säsongen. Något om det får det bli!



Helena och Mackan under sommarens South Sandby Football Tournament & Fest

Den andra klubben i byn har börjat skriva

Sandby har numera fyra fotbollsbloggar. Senast i raden att börja är den andra herrklubbens A.Bäckström. Han skriver bra och han skriver om bergsfolket. Jag mejlade ut frågor till byns bloggar för att köra ett stort Sandby-blogg-special, endast Bäckström har svarat. Eftersom han bad mig göra en stor Sandbykrönika till deras blogg publiceras Andys svar ensamma i dagens inlägg. När min Sandbykrönika publicerats i HBK:s blogg kommer den publiceras här också. Andy bad mig skriva om vår dåtid, nutid och framtid, samt sätta fingret på hatet mellan klubbarna. Men nu skiter vi i det, nu blir det lite fokus på byns senast födda fotbollsblogg.





Vilket är bloggens motto?
Bloggens motto är att visa för varje läsare vilket härligt lag och vilken gó förening HBK är. De som läser ska få upp ögonen för den så charmiga småklubbsfotbollen och komma med idéer till intressanta reportage. Det är ju underbart att läsa om lag, spelare och profiler som man bryr sig om. 

När och varför startade du din fotbollsblogg?
Bloggen startades i onsdagen den 16 februari. Ett datum som för övrigt kommer att kommas ihåg som "the battle of brilliant football" efter Arsenals vinst mot Barcelona. Anledningen till en blogg är nästan enbart för att jag älskar att skriva. Jag har länge avskytt personliga bloggare och för att utrota dem väljer jag att följa i Nigge Johanssons fotspår och starta en blogg som skriver om viktiga och relevanta saker - FOTBOLL.

Vilket bemötande kan dina läsare förvänta sig när de klickar sig in på bloggen?
En kaxig ödmjukhet skulle jag vilja kalla skriftens genomsyrande tema. Läsarna kan förvänta sig en positiv attityd mot fotboll och allt vad den står för - kärlek, passion och hat. Jag har som mål att bloggen ska bjuda på en teknisk briljans likt den Thierry Henry visade upp match efter match under sin tid i Gunners. 

Är ditt lag lätt att blogga om?
Oerhört lätt att skriva om HBK. Vi har så många profiler och härliga personligheter i klubben som kommer att spetsa bloggens reportage. Sedan spelar vi ju faktiskt en riktigt bra fotboll som också är kul att fylla bloggens rader med. 

Hur kan ett samarbete mellan bloggarna se ut?
Bra fråga. Det kan vara att kombinera reportage, få en djupare inblick i SSIF respektive HBK och kanske tillsammans bygga upp ett bloggkoncept som i framtiden blir Sveriges största fotbollsblogg.  

Hur ser ditt hårda arbete med bloggen ut den närmsta tiden?
Det är aldrig hårt arbete om man skriver om någonting man gillar. Den närmsta tiden ska jag fokusera på veckans matcher mot IFK Malmö och BK Flagg. Sedan hade jag tänkt att komma på två eller tre standardkoncept som varje vecka ska finnas med på bloggen. jag ska även fundera lite på vad för tävlingar jag ska ha för mina läsare. Man vill ju inte stjäla dina smarta idéer så man får vara lite kreativ.. 

Vilket är ditt dröminlägg, som du hoppas få publicera under året?
Två scenarion kan ju faktiskt utspela sig i år. Arsenal vinner ligan, CL eller FA-cupen och jag är på plats när något av dem här tingen sker. Det andra är ju att HBK via direktplats eller kval går upp i division 4. Vilket drömscenario för bloggen och för ett reportage som kommer att läsas inte en, inte två utan 17 gånger. 


Lödde blev för svåra, igen.......

Truppen:
Gemback, Anders, Nico, Davve, Sebbe, Mange, Tomas, Månsson, Håkansson, Jeppe, Tobbe Jönsson, Eric, Tom, Henke


Försnack
Vi tillbringade fredagskvällen i ett skönt vinterväder på en fantastisk konstgärsplan i Löddeköpinge. Några lampor släckta och några blinkande lampor gjorde belysningen en aning jobbig. Ordföranden går en runda på Center Syd i skrivande stund och skramlar ihop pengar, sen är beslysningsproblemen lösta. Vi mötte Lödde i en träningsmatch i november, då fick vi stryk med 6-0 (0-0 i paus). Precis som då saknade vi många spelare, 12 seniorspelare var av olika anledningar indisponibla till gårdagens match. Den starkaste känslan inför matchen var att ta en rejäl revansch.


Första halvlek
Första halvlek såg ut som andra halvlek i förra mötet mot Lödde. De vår några nivåer över oss. De spelade en teknisk passningsfotboll med enormt mycket löpningar utan boll. Vi gick enkelt bort oss i pressen och spelet med boll fanns inte. De pressade över hela planen och vi fick aldrig tid rättvända med bollen. Våra inkast var ett tydligt tecken, vi blev direkt felvända och kom aldrig därifrån med bollen. Lödde är väldigt unga, en 22-årig anfallare som äldsta spelaren. Samtliga Löddespelare har en härlig speed och teknik, sen är detyvärr ett gäng störiga snorungar. De gjorde tre mål i den första halvleken, jag kommer inte ihåg utseendet på målen mer än att det var enkla mål som vi borde förhindrat. Vi var helt enkelt några snäpp efter Lödde i allt, det var kattens lek med råttan eller som den vackraste Arsenalmatchen där motståndarlagen inte får låna bollen. Sista tio blev det faktiskt bättre, vi tätade till bakåt och hade några bra kombinationer som oftast slutade med ett bra Sebbe-Persson-inlägg.


Paussnack
Allt behövde förbättras, samtidigt som alla skulle fortsätta göra sitt bästa. Vi gjorde ingen individuellt dålig halvlek, bara bättre samarbete i försvarsspelet och mer kyla i anfallsspelet så kunde vi också göra tre mål. Vi var överrens om att göra allt för att vända på steken, bli förnedrade ännu en gång i Lödde var inte aktuellt.

Andra halvlek
Det syntes direkt en stor skillnad. Spelet var jämt och vi hade höjt oss några snäpp. Tyvär gjorde de 4-0 tidigt i halveken när vi gjorde ett misstag. Vi fortsatte kämpa på och andra halvlek blev en jämn historia. Vi skapade några halvchanser, krågans långskott som ett exempel. Lödde gjorde några byten i paus, bland annat byttes deras storväxta anfallare ut. In kom en ännu större och bättre anfallare. I mitten på halvleken drev Krågan in från sin högerbacksposition, från 20 meter smekte han upp ett hårt vänsterskott i bortre krysset. Ett vackert Philip Lahm-mål av "två-fotade" Jönsson. Gemback gjorde några frislägesräddning på slutet, han stod upp länge och väntade ut skyttarna, i äkta Valdes-stil. Med bara minuter kvar slog Sebbe en bra frispark, den studsade lite innan Tobbe "93" Jönsson nickade ner till mig. En vänster-Van-Persie-volley i ribban friställde Henke Andersson som tryckte in 2-4-målet. Vi gjorde en fin andra halvlek och vann den med 2-1.

Matchen
Lödde är duktiga, väldigt unga och fina lirare. Speeden och tekniken de har gör mig lite avundsjuk. De bör klara sig bra i femman, med den tränaren och gnälliga småpågarna hade en degradering till sexan suttit fint. Andra halvlek var jämn, i första var Lödde helt överlägsna. De skapade mycket mer chanser än vi och hade ett stort bollövertag. I 90 minuter höll matchen ett högt tempo med bra passningsspel och tuffa dueller.


Blåttz topp-5
1. David Jönsson, Drömskott, offensiv, sprang enormt mycket och spelade tekniskt Dani Alves-spel.
2. Markus Håkansson, Fortsätter visa att han ska spela på mittfältet, bäst funktionella teknik i laget, vill hitta medspelarnas fötter med passningar hela tiden.
3. Sebbe Persson, kämpar som ett djur hela tiden, bra inlägg. Ser ut som Gabriel heinze när han var i sin bästa vänsterbacksform.
4. Eric Norling, ofta ensam mot tre spelare, försökte hela tiden och fick mer uträttat i andra halvlek.
5. Tomas Gustavsson, bra inhopp som defensiv mittfältare, visade noll respekt mot Löddespelarna, bra dueller och passningar

Dagens citat
Underbara Håkan bjuder på den. Vi diskuterade skoköp då vi har 20% rabatt på Intersport nästa vecka. Då sa Håkan:
-Kan det kombineras med Stadium card?

+
Andra halvlek, där stod vi upp bra mot ett bra div.5-lag.

-
Deras tränare som flippade totalt när Eric slog bort bollen, kallade honom massa fula saker. Erics svar räckte: "Ditt Åla-rens"

Framtiden
U-lagsmatch imorgon, sen träning som vanligt i veckan. Arsenal spelar ligacupfinal och Big Brother visas dygnet runt.

Analys av försäsongen och försnack inför kvällens match

Bloggen har tagit ett snack med tränarparet, de analyserade försäsongen så här långt och vi snackade upp kvällens träningsmatch. Fredagskvällen ska tillbringas i Lödde, det är dags för revansch mot deras div.5-lag. Vi saknar en del spelare pga resa, sjukdom osv. Men vi som åker dit är sugna på att göra en bra match och ta revansch på storförlusten i november.


Jag kan passa på att lyckönska Mackan som sitter på ett plan till huvudstaden. Blogger är lite nervösa för honom, men hoppas givetvis att han får en fantastiskt helg. Han bjöd på en dagens mackan igår. Han berättade att han skulle flyga idag, han tittade på klockan och såg bekymrad ut. Då var klockan 22:50 och min väckarklockan skulle ringa om 7 timmar. Mackans reaktion när han såg klockan var: åhhh, då ska man upp om tio timmar.

BIG BROTHER, behövs det sägas mer? Helt jävla fantastiskt program. Glöm inte rösta in Sophie till Big Brother huset, just nu sitter hon i glasburen där 2 av 4 ska in i huset. Hon är från Sandby, vi måste ha en representant i huset!



5 Minuter Lill-Matte (och henke larsson)

Nu är väntan över. Hur har det gått för Lill-Matte sen sist? Idag kommer svaret! Vårt fotbollsproffs har svarat på nya frågor om livet, a-laget och Henke Larsson. Om Aftonbladet letar efter kontroversiella uttalande att publicera så kan ni vända direkt. Denna yngling är mediatränad, ödmjuk och med minst två fötter på jorden. 5 minuter fotbollsstjärna presenterar bloggen nu. Pga lite tekniska problem tvingas intervjun delas upp i två delar, se del 1 och 2 NU. I slutet av ett av avsnitten gör Henke Larsson ett efterlängtat inhopp.


Del 1



Del 2

Duellen

Vi testar en ny serie i bloggen, DUELLEN. Namnet ljuger inte, två personer duellerar. Vinnaren kan kalla sig stormästare i en hel vecka. Årets första stormästare koras nedan, det handlar om att stappla golfbollar. Detta gamla partytrick som alla småpågar upprepat timme efter timme. Denna duell fick en snabb upplösning, jävlig tråkig sådan. Missa inte lite mingelbilder från gårdagens seniorträning nedan.







Igår var det träning i Dalby! Pga jobb, skador och sjukdomar blev vi bara 23 på gårdagens träning. 23 är ett bra antal, detta pga 6 juniorer som slog ihop sin träning med oss. Det blev en väldigt bra och rolig träning. Di små anpassade sig snabbt och gjorde en väldigt bra träning. Efter snabba fötter och stärka-vristerna-övning körde vi straffområdesspel och sen vanligt spel. Mycket kamp, bra tempo och fin kvalitet i det korta spelet gladde mycket i det svinkalla vädret. Helt enkelt en väldigt postiv tisdagskväll, som presenteras stort nedan.


Krågan, Hågan och Robin G lossas strecha i bakgrunden. Närmast Joel som byter skor och Jeppe som njuter av prillan.




Straffområdesspel. Blåa anfaller, rosa försvarar, gröna spelar in bollar och Jens i målet storspelar



Fri sikt betyder enkel räddning för Jensen




Mange petar in bollen precis framför Robin G, resten agerar turister!


Gamle Jensen visar Tom Jr hur en ren vrist ska slås

Två skadade pojkar

Bröderna skadebenägna tar plats i bloggen idag. Vänsterbacken Nicolai "LaiLai" Paradis och högeryttern Viktor "Virre" Ingemansson sitter båda hemma i soffan. Sportlov i all ära, men dessa herrar dras med tråkiga skador. Bloggen önskar dem snabb tillfrisknad, de båda behövs på den friska sidan. Vi har tagit ett snack med Lais skadade fot och Virres hjärnskakade huvud.



Bilden är ett montage, de är inte så glada just nu

Nicolai:
1. Hur är läget med vänsterbacken?
    Jodå det är funkar.
 
2. Det var 11 dagar sen du opererades, hur känns det i foten nu?
    Ja det var det. det känns faktiskt väldigt bra, kan stödja på den och har nästan inte ont alls.
 
3. beskriv utssendet på din fot?
    Blir lite svårt för har gips så har inte en blekaste hur den ser ut.
 
4. Hur gick operationen?
    Den gick bra, gjorde två ärr tog bort en benbit och något annat.
 
5. Vad ska hända nu, är det bara vila?
    Ja det är tyvärr bara det, börjar bli lite tradigt att inte kunna göra något.
 
6. Vad gör du på fritiden när du inte kan spela fotboll?
    Det har blivit mycket film och mycket xbox men nu när det börjar bli bättre blir det att kolla innebandy och våra matcher.
 
7. Din brorsa bröt nyligen nyckelbenet, vem är det mest synd om?
    haha, det vet i riktigt men han är lite klenare så det får väl bli han.

8. Saknar du fotbollen och laget mycket?
    Ja det gör jag verkligen, vill börjar lira igen men blir ingen fotboll på ett tag.


Virre:
1. Hur mår Virre idag?
Jag mår bättre nu, huvudvärken sitter dock fortfarande i men det sa läkare att det skulle göra ett bra tag. Inte så kul men det får man ta det så länge det går på bättringsvägen
 
2. Har du återhämtat dig från smällen i torsdags?
Förutom huvudvärken så känns det väl bra nu. Har blivit mycket soffliggande och tittande på fotboll senaste dagarna
 
3. Vad minns du av smällen?
Jag minns att jag trillade, efter det minns jag bara att det står några runt mig och att jag sen blir hjälpt ut till bänken. Väl där står väl inte allt rätt till för jag känner mig rätt snurrigt och har inte riktigt koll på var jag är någonstans. Sen har jag en lucka på en halvtimme som jag inte kommer ihåg något på.
 
4. Vilka problem har du haft sen smällen?
Lite huvudvärk mest bara, kan inte göra särskilt mycket utan att få ont i huvudet dessvärre
 
5. När tror du att du är tillbaka på träningsplanen igen?
Ingen aning, har pratat med läkare i efterhand och det kan ta allt från drygt en vecka till flera veckor enligt dem, förhoppningsvis blir det att jag kan lira igen snarast möjligt
 
6. Vad kan du hitta på nu när du har sportlov? 
Blir till att ta det lugnt

Tredje raka segern, idag vann A/U-laget

Försnack
Det var svinkallt och söndagseftermiddag, vi åkte med ett blandat lag till u-lagsmatchen i anderslöv. Blandat lag betyder mixat A och U-lag från vår sida. Snacket inför matchen handlade mest om att fortsätta spela ett bra kortpassningsspel som vi börjat komma igång med, samt att våga fylla på längs båda kanterna. Givetvis handlar U-laget om att ta chansen, ge allt och utvecklas.

Första halvlek
Första halvtimmen var inte bra från vår sida, framförallt löpte vi för lite och kom inte alls in i pressen. Det såg ut som Champions league-matchen i veckan då Barca under sista 30 var helt yra på emirates Stadium. Vi var tyvärr Barca och Anderslöv gjorde som de ville på våran planhalva. De ledde också välförtjänt med 2-0 efter 30 minuter. Det var som en vanlig måndagsmorgon, det tog 30 minuter att vakna, men då tog vi tag om matchen. Det greppet släppte vi aldrig. Connes snabbhet på högerkanten och fint och rörligt passningsspel gjorde att halvtidsresultatet var 2-2.

Paussnack
Det var positivt, vi hade vänt underläget och var säkra på att vi hade god segerchans. Vi snackade lite om hur vi skulle få tag på ytan mellan vårt mittfält och backlinge. De överbelastade en av våra mittfältare för att sen löpa in framför eller bakom oss med innermittfältare, anfallare och yttermittfältare.



Andra halvlek
Andra halvlek handlade bara om Sandby. Anderslöv hade några hörnor och inlägg men inte så mycket mer. Vi hade god kontroll på händelserna och spelade bra fotboll. Vårt tempo och bollflyttande var en nivå över vad anderslöv orkade med. Vår press och kommunikation var på rätt nivå, då har vi koll i försvarsspelet. 3-2 till oss kom genom Mackan, han rundade snyggt målvakten och slog in ledningsmålet. Det märktes stor lättnad hos vår centrala anfallare, han hade väntat på det här målet. Han firade med en Brolin-snurr. För att förstå antalet varv och höjd i snurren kan ni tänka er Brolins snurr från -94 fast med Brolins nuvarande form. Mackan fortsatte med högklassigt anfallsspel och med en mottagningstouch skruvade han bollen runt deras STOR(spelande) målvakt. Mackans Jonas Källman-knorr höll hög klass. Det blev en assist av Mackan på Emil Jakobssons mål. Det sista målet var snyggt, tyvärr har jag ingen aning hur det gick till och vem som nätade. Kan det ha varit Pålsson? En väldigt bra andra halvlek bäddade för en härlig storseger.

Matchen
Först 30 usla minuter, sen 60 väldigt bra minuter. Vi hade fler a-lagsspelare än dem, och vann rättvist och hade bättre kvaliteter över 90 minuter. Anderslöv hade en bollhållande spelidé, rörliga spelare och duktiga centrala mittfältare. Men det räckte helt enkelt inte.

Matchens topp-5
5. Nr 11 i Anderslöv, rörlig och kaxig anfallare/offensiv mittfältare
4. Conne, hans snabbhet blev avgörande på högerkanten, spelsugen och löpvillig
3. Nr 9 i Anderslöv, gammal och långsam, men trygg med bollen. Lite Bosquets spelstil
2. Robin G, hittade rätt i högerbacksrollen, tufft spel och vårdad med bollen.
1. Mackan, dagens Diego Forlan, rörlig, teknisk och farlig i boxen. Två mål och en assist

Spelarkommentaren
började rätt så dåligt och oinspirerande och de tog ledningen med 2-0 rätt så snabbt men sen så tog vi tag i det och började vinna våra matcher i matchen och lyckade kvittera innan halvtid. Sen i andra tog vi tag i det lite mer och var klart bättre än Anderslöv vilket resulterade i flera mål. /davve jönsson


Dagens citat
Mange Wendt:
Ska du med till Linköping?
Jag: Kanske, när ska du dit?
Wendt: Jag ska inte dit

+
Lindh som spelade i shorts och t-shirt i massa minus

-
Inga skor och inga benskydd, ändå lyckades Lindh skrapa ihop utrustning för att starta matchen



Framtiden
Efter match, mcdonalds och Big brother-premiär är det tisdagsträning och torsdagsträning innan matchstället ska på igen. A-lagsmatch på fredag i Lödde och U-lagsmatch på söndag i Eslöv, mot Stehag!



Läget med mackan

Dagens inlägg är ett fängslande reportage med Mackan Amasalidis. I nästa nummer av offside ska reportaget publiceras, det numret har temat: "den eviga talangen". Föutom Mackan blir det reportage med Bojan Djordic, Freddy Adu och Andreas Björkdahl. Samtliga spåddes en lysande framtid, men..............


Marcus Amasalidis, 2010-02-18
Av Niclas Johansson

När den f.d storspelaren och legenden Calle Öster höjer rösten, då lyssnar Sandby. Calle bad om en rapport om lagets halvgrek, då lyssnade bloggen. Hur är läget med Mackan undrar Calle.
- Han kan känna sig trygg! Allt är bra Calle, hälsar en glad Mackan.
         Det är fredagskväll i Sandby. Efter åtta portioner chokladpudding och en skämtsan André Pops i Skavlan begav jag mig ner mot Killebäcksområdet. På vägen mötte jag några fulla ungdomar, allt var som vanligt i Sandby. Nästan allt i varje fall. På Fritidsgården jobbade igår Marcus Amasalidis. Tillsammans med sin gode vän och mentor, Kenneth Nordstrand, erbjöd de en vettig fredagskväll för byns ungdomar på fritidsgården i Sandby. Mackan strålade av lycka och harmoni. Han sa till mig att vi kunde sätta oss ner en bit ifrån ungdomarna för att få lite lugn och ro. Jag berättade för Mackan att Calle undrar hur formen med lagets stjärna är, Mackans leende blev ännu bredare.
- Jag börjar komma lite i form, jag har varit bra på träningarna. Jag fick hoppa in de sista 30 minuterna mot Dösjöbro förra helgen, då var jag fruktansvärt dålig. Jag visste inte vad jag skulle göra när jag fick bollen, tekniken kändes skit. Vikten kändes tio gånger mer än vad den borde, avslutar mackan glatt trots bitterheten som märks i rösten. 

       Jag undrar hur innebandyformen är. Mackan spelar korpenbandy varje söndag och tränar med Södradals tredjelag varje måndag. Bandbyformen är han nöjd med, där går det bra säger han. Han har en liten svacka i korpen, med några matcher utan mål. Förra helgens svaga insats har sin förklaring. Förklaringen stavas L-A-G-F-E-S-T, för många groggar och snarkning i bloggens soffa är inte bästa uppladdningar för en innebandymatch. Han tycker att träningarna med Södradal går väldigt bra, men till sin sponsor Johnny eller gode vän Calle skickar han en hälsning:
- Jag behöver en ny bandbyklubba!
      Vi går över till att prata fotboll igen. Jag undrar om Mackan ser sig som Calles ersättare. Han erkänner att det blir svårt att ta den centrala anfallsrollen bakom Eric om Andreas F kommer tillbaka. När jag frågar honom vad han behöver göra för att kunna bli den nye Calle skiner leendet upp igen.
- Mer hår på bröstet, sen måste jag skaffa längre hår på huvudet också. Jag måste käka kebab eller pizza minst tre gånger i veckan, sen måste jag göra sjuka biccor, säger Mackan.     
Ska du ta över nummer 10 efter Calle eller den ska hissas upp i Killebäckskolans tak?
- Jag hade velat det sistnämda, där gjorde han ju biccan. Där är han en legend! Om jag får tian hade jag spelat med gåshud varje gång.
        När jag frågade Mackan vid vilket tillfälle han saknar Calle mest får jag ett snabbt svar, han tvekar inte en sekund.
- I omklädningsrummet, när jag kollar till höger och Calle inte sitter där.

        Det är fredagskväll och klockan slår snart 23:00. Vi diskuterar vad vi tror Calle gör just nu. Mackan tror bestämt att han käkar kebab. Han har sett att Calle skaffat surf-looken, så han glider väl runt och och käkar kebab tror Mackan.
       Bloggen har gjort fem frågor till Mackan, de handlar om Calles nya hemland, Australien. Först undrade jag vad ön som ligger söder om Australien heter, en känd tecknad djävul kommer därifrån.
- Tasmanien, den var enkel. Jag är ju lärarvikarie!
      Andra frågan då: Vad heter Australiens huvudstad?
- Ahhhhhhh, fan asså. Den e så jävla svår. Melbourne eller Canberra är det, eller kanske Pearl.
     Kenneth passerade oss då, han förberedde stängningen av fritidsgården. Mackan frågade Kenneth vad Sydneys huvudstad heter. Kenneth känner mackan väl, han reflekterade inte över mackans felsägning. Men han rättade honom också: Du menade Perth, inte Pearl, sa Kenneth. Han hjälpte mackan att välja rätt svar: Canberra.
    Tredje frågan var svår. Jag bad Mackan att ge mig två av Australiens grannländer.
- Tasmanien, Fidji ligger också där. Är Fidji en ö? Det måste vara ett land, de tävlar ju i Rugby.  Sen Indonesien och Vietnam också.
     Indonesien var rätt svarat. Men han glömde Nya Zeeland, Papua Nya Guinea, Östtimor, Salomonöarna, Vanuata och Nya Kaledonien. Näst sista frågan blev ren chansning från Mackan. Hur många bor i Australien?
- Ehhhhhhhhh, 30 miljoner kanske. 40 miljoner!
    Rätt svar ska vara 21,6 miljoner. Sista frågan var inga problem för Mackan. Calle bor i Melbourne, rankat efter storlek var placerar du Melbourne?
- Tvåa, säger Mackan utan att tveka.
    Med lite hjälp från Kenneth lyckades Mackan pricka in tre rätta svar. För ett år sedan fick han ett Sverige-test, det gick inte så bra. Calles flytt till Australien har gjort Mackan djupt intresserad av landet. Det var dags att avsluta intervjun, Mackan skulle torka av bord och bänkar innan det var dags att bege sig hemåt i Sandbynatten. Jag ville låta Mackan få sista ordet, skicka en hälsning till Calle med tre ord. Med gråten i halsen fick han fram:
- Calle, kom hem! 


Följ calles nya liv, läs calleoster.blogg.se!


Ny seger

Ingen torsdagsträning, istället match i Malmö. Vi möttes av en grym konstgräsplan inne bland höghusen mitt i Malmö, husen skyddade oss mot den värsta blåsten. Korpföreningen Malmö har bl.a slagit Stehag med 4-0 i träningsmatch i år, de takterna syntes inte till igår. De hade inte klarat sig kvar i sexan med det spelet. Vi ledde med 3-0 efter femton minuter och halvleken fortsatte på det enkla viset. Andra halvlek var en pinsamm historia. Tyvärr slog Virre olyckligt bakhuvudet, tappade minnet och fick undersökas av ambulanspersonal på plats. Riktigt tråkigt och vi hoppas Virre tillfrisknar snabbt. Till hans fördel minns han inte andra halvlek alls, och det önskar vi alla att vi inte gjorde.




Bestämda chefer innan matchen



Erick, Anders, Conne och Jeppe gör sig redo för match



Joel och Henke ser fokuserade ut

Första halvlek
Det började bra, vi var extremt taggade och tog hand om allt. Vi visade ett bra speltempo och en bra funktionell teknik. Vi plockade ner bollen och spelade distinkt vidare framför en medspelare. Vi hade bra flyt i spelet och KF Malmö hade ingen rolig halvlek. Jag minns några fina placeringsmål av Eric, en grym nick av samme man efter fint inlägg av Robin A eller Sebbe. Eric blev fyramålskytt i den första halvleken. Det femte målet gjorde Conne. Oj, vilket mål säger bloggen. På väg ner mot hörnflaggan studsar bollen upp, han drar en Roberto Carlos volley med yttersidan som skruvar sig in i bortre gaveln. Blåsten? Meningen? Fruktansvärt snyggt i varje fall. KF Malmö avslutade halvleken med ett inläggsskott som blåste över Anton i målet. Pausresultat: 1-5

Andra halvlek
KF Malmö tog 25 minuters paus, helt förståligt. De behövde vila ut och hade mycket att prata om. Men det blev också bättre. De hade bättre spelare på planen i den andra halvleken, som var en jämn och trist historia. Jag citerar Virre: " Vad hände i andra halvleken?". Det är dåligt, men sant att vi slog av 50% på takten i den andra halvleken. Vi spelade helt enkelt av matchen utan att förta oss. Det är inte helt okej med tanke på att det var en träningsmatch där varje minut är nyttig, samt att de som byttes in inte fick en ärlig chans att visa upp sig. Tyvärr är det en vanlig och ganska mänslig reaktion när det står 5-1 i paus. På slutet hade de dessutom en handfull halvchanser som kunde resulterat, vi hade lika många halvchanser fördelat på hela halvleken.

Matchen
En ojämn historia där vi visade hög klass i den första halvleken. Bra fight, bra spel och en inspirerande insats. Andra halvlek var tvärtemot. Vi är fortfarande obesegrade 2011.

+
Linjemannen som sprang på Malmös planhalva i första halvleken, han gjorde allt för att hinna med Connes löpningar och gick nog ner 10 kilo den halvleken. Också plus till kvällens enda supporter: Anders farsa var på plats i kylan och stöttade oss.

-
Hjärnskakning och ambulans är aldrig roligt.

Bäst i blått:
I första halvlek var det en grym laginsats. Plus till triangeln mot högersidan, Eric med fyra mål, Conne med bra spel och drömmål och Håkansson för en ny fin passningsinsats på mittfältet. Krågan gjorde en teknisk fin andra halvlek, och Anders var den som presterade bäst över 90 min.

Framtiden:
Träning och U-match på söndag, sen en ny härlig vecka som kryddas med revansch mot Lödde på fredagskvällen.

Match-torsdag

Ikväll är det match i Malmö, för motståndet står Korpföreningen Malmö Fotboll. De är nystartade, vi har ingen koll på motståndet. Vi spelar ikväll på Mellanhedens konstgräs i Malmö. Korpföreningen Malmö (varför väljer man det namnet?) spelar i division 6 i år. Förra året kom de tvåa i division 7 och gick rakt upp utan kval.

Korpföreningen Malmö Fotboll 18        11       3        4       72-24         48        36

Statistiken från 2010: spelade matcher, vinster, oavgjorda, förluster, gjorda mål-insläppta mål, målskillnad, poäng.


Lite frågor till David "Krågi" Jönsson inför kvällens match:



Du spelade en halvlek på högerbacken mot Dösjan i lördags, hur kändes det?

Det kändes rätt bra. Var ett tag sen vi spelade match nu så tog lite tid innan jag hittade min plats. Men gick rätt bra sen tycker jag.

Det blev seger i årets första match, vad fungerade bäst?

Alltid skönt med seger i första matchen och sen såklart att det var mot Dösjebro var ännu skönare, synd det inte blev så i serien bara!

Vad hoppas du fungerar i vårt spel imorgon?

Jag hoppas såklart att allt fungerar men speciellt försvarspelet
och våra uppspel.

Hur bedömmer du formen på truppen?

Jag tycker faktiskt att formen ser rätt bra ut! Men tror nog att vi kommer vara ännu bättre när serien drar igång!


Vad förväntar du dig av matchen ikväll?

Jag hoppas på en rolig match med mycket tempo och många fina anfall!

Ska det bli skoj att lira torsdags match i Malmö?

Alltid roligt att ta på sig matchtröjan och spela match!



Här nedan ser ni alla årets träningsmatcher:

A

Vecka 6, Dösjöbro - SSIF, 1-2
Vecka 7, torsd 17/2, Korpföreningen Malmö - SSIF, 19:45
Vecka 8, Fredag, Lödde - SSIF, 19:15
Vecka 9, Sönd, Höör U - SSIF, 14:00
Vecka 10, sönd, SSIF - Kyrkheddinge, Dalby konstgräs, 11:30
Vecka 11, Lördag, Stehag - SSIF, 16:00
Vecka 12, Lördag, Lunds FF - SSIF, 12:00
Vecka 13, Träningsläger
Vecka 14, Lördag, Anderslöv - SSIF, 15:00

U

Vecka 7, Sönd, Anderslöv - SSIF, 15:00
Vecka 8, Söndag, Stehag - SSIF, 18:00
Vecka 9, Fredag, DM, Gylle - SSIF, 19:30
Vecka 10, Söndag, DM, Linero - SSIF, 16:15, smörlyckan
Vecka 11, Fredag, DM, SSIF - Håkanstorp, Dalby konstgräs, 19:00
Vecka 12, Söndag, LSK A/U - SSIF, 14:00
Vecka 14, SSIF - Lunds FF, förmodligen Revinge IP




Fest-tisdag

Tisdagsträning, jobbigt som fan, men roligt som vanligt. Efteråt var det ingen stress hem till champions league, det var ju fikastund. Förlorarna i cake competition bjöd på kaka. Oskar(s mamma) hade gjort en helt fantastisk tårta och Sebbe(s farsa) hade fixat tre lyx-kladdekakor. STORT TACK för fikan...................













Alla hjärtans lag

14/2 betyder kärlekens dag, bloggen visar kärleken genom massa bilder på byns stoltheter. Alla bilder från i lördags kväll! Alla hjärtans dag, detta fantastiska hittepo, jag och 25 män till köade 30 minuter på Landins blommor för att få en blomma med hem och sen rödvin till maten och ostbricka efteråt. Jösses! Dagens mackan blir i filmvariant. Var tog rösten vägen?




Gänget dricker och kollar Arsenal - Wolves



Glada spelare



Håkan kom och tog hand om chipsen



Vi drog en sväng till pizzerian för en liden bid mad



Jeppe poserar framför sin matchtröja från tiden i Torna Hällestad (J Svensson 11)



"- E inte du i Norge?"



Mackan gömde Krågan

Sandbylåtar

Tack för en trevlig lagfest igår. Per jönsa-krogen stängde 03:30. Det var mycket fotbollstittande, drickande och sjungande. Vi var kreativa igår. Vi har länge haft dåligt med segersång efter våra vinster. Numera vinner vi så ofta att vi måste ha en riktigt bra segersång. Igår togs fram tre förslag. Närmare serien anordnar bloggen en omröstning.

Denna passar bra efter segrar på Sandbyvallen!




Detta är vår klassiska låt, som sjöngs flitigt efter segrarna -07! Titta mellan Tom och Larry, där sitter Håkan och kränger popcorn...............



Här kommer en nyskriven låt, jag och jeppe tycker själv vi gjort en hit. Men sånginsatsen har mer att önska............


Dösjan - SSIF 1-2

Årets första match hade allt man önskade. Skånes bästa konstgräsplan, perfekt väder med 0-gradigt och sol, trevligt motstånd, bra match och härlig seger!

08:30 åkte följande trupp från Sandby med slutdestination: Kävlinge:
Jens, Sebbe, Anders, Nico, Davve, Mange, Håkan, Månsson, Conne, Andreas F, Virre, Jesper L, Robin A, Mackan, Tom, Eric.

Andreas F var en nyhet i truppen, skadad handbollstalang som spelat fotboll i Bjärred senast. Han spelade 65 minuter som central anfallare med resultat: Fantastisk debut, 2 mål och missad straff.


Matchsnack inför matchen i ett trångt omklädningsrum

Första halvlek:
Det såg ut som vanligt när vi möter Dösjebro. De har mest boll, spelar med fyra man på rad i anfallet, en offensiv central mittfältare och defensive kaptenen Söderström som hade mkt boll. Men som Dösjans egna spelare sa gick bollflyttandet för långsamt. Deras ytterbackar kom inte fram så mkt och mittbackarnas spelalternativ var få. Det var helt enkelt ett långsammare Dösjan än vanligt. Men sen är de ju galet farliga när de kommer in på vår tredjedel. Inläggen, genomskärarna och distansskotten håller hög klass. Vi försvarade tätt, ställde om bra och hade mer passningsspel och kombinationer än vad man kan förvänta mot det motståndet och i årets första match. Jens gjorde en enastående räddning på Söders fantastiska insidessmekning. Dösjan hade några ofarliga hörnor. Vi gjorde 1-0 i slutet på första halvlek, Andreas F fick många bra löpningar, men valde iställdet att skottfinta sig till bättre lägen. Till slut drog han ett vänsterskott nere vid bortre stolpen.

Andra halvlek
Vi blev trötta, tappade lite rörelse och Dösjan hade mer och mer boll. Starten var dock bra, och skönt att vi under hela halvleken letar efter fötter att spela på. Vi sökte adress på varje pass och fick inte panik. Ett väldigt snyggt anfall där jag tror Månsson smekte fram en pass till Andreas F som snygg placerade in bollen. Lite senare löpte Andreas F igenom igen och blev nerdragen av Dösjans nyinsatte målvakt. Han tog själv straffen, men tyvärr räddade målvakten. Sista kvarten fick Dösjan många frisparkar, vid en av dem satte de igång bollen snabbt. Jesper L hann inte ut på yttern och jag hann inte fram till anfallaren. Tidigt inspel och en tå på bollen ställde Jens, 1-2. Vi orkade hålla ut och kunde vinna matchen.

Matchen
Det är trevligt att möta Dösjan, det var ännu trevligare att vinna mot dem. Denna segern var helt enkelt väldigt bra, skön och det var viktigt med denna starten. Dösjebro kan nog bli ett mittenlag i femman. Alla 16 i truppen bidrog till denna härliga start. Vi spelade disciplinerat, kämpade oerhört och hade bra kyla med bollen.  

Bäst i blått
Det var en härlig laginsats. Jens, Anders, Mange och Månsson var lika viktiga med enorma kämpainsatser som vi är vana vid. Bäst var Sebbe Persson, fantastisk match på vänsterbacken. Det var inga misstag, bara a-lagsvana och rutin som fattas. Men det kommer så klart. Näst bäst i blått var Andreas F, äkta targetspel med anfallsrollen i blodet såg vi en stjärna födas. Tredje bäst var Håkansson, tillbaka på sitt innermittfält bidrog han med bra passningar och många vunna dueller.

+
Årets första match, svårast möjliga motstånd, men SEGER!

-
Två varningar för snack första matchen är inte bra.

Framtiden:
Match redan på torsdag, då ska vi in till Malmö. Men på tisdag är det träning med kaka efteråt. Vem som kom sist i Cake Competition och ska baka får ni reda på i bloggen på onsdag morgon, med betyg på bakningen.

Nu är det lagfest, klockan är 15:14 och några har redan anlett till bloggens redaktion.

Inför Dösjöbro - SSIF

Imorgon drar äntligen matchandet igång. Säsongen 2011 startar på riktigt. Vi premiärspelar på Kävlinges perfekta konstgräs imorgon bitti, vi lämnar byn när Evas bageri slår upp portarna. Det vankas morgonmatch mot våra vänner i Dösjöbro. Förra året hade vi två trevliga matcher mot varandra och en spännande toppsprid tillsammans. Dösjöbro vann serien, tre poäng före oss och vann båda matcherna med uddamålet. Dösjöbro verkar värvat klasspelare i år igen, de startade säsongen med en fin seger förra helgen. Det ska bli roligt att spela, vi har några nya roliga spelare att få se i match. Vi har haft bra träningar på sistone och kommer med bra självförtroende.

Nya spelbolaget Skånebet.nu har följande odds på matchen:
Dösjöbro 1.50    X. 2.25     SSIF. 3.00

Nedan fyra frågor till båda lagens tränare:


Henrik                                                                         Micke


Henrik: Hur är läget i Dösjöbro IF?
Läget är bra i Dösjebro. lite blåsigt men bra vi ser fram mot att möte er igen – brukar alltid ha jämna matcher mot er så vi hoppas det blir likadan denna gång.Denna vecka är det uppåt i föreningen då man idag har påbörjat jobbet med anläggningen av vår nya konstgräsplan så vi hoppas att vi nästa år får bjuda er välkommen till oss på vår" egen hemmaplan".

Micke: Hur är läget i SSIF?
Jo tack riktigt bra. Efter några veckors träning så är man riktigt sugen på första träningsmatchen. Ska dessutom bli kul att möta Dösjan som vi hade 2 bra bataljer med förra året, tyvärr förlust i båda. Det blir säkert en tuff match, Dösjöbro har redan spelat och vunnit en träningsmatch, dessutom har de fått en del nyförvärv, men vi ska ge dem en rejäl fight.


Henrik: Ni har spelat en träningsmatch redan, vem mötte ni och hur såg den matchen ut?
Vi mötte Furulund i första träningsmatchen. Det var en bra match om man tänker på att det var så tidigt på säsongen. Det brukar bli bra matcher mot dem då de också vill spela fotboll och inte tjonga boll. Matchen såg bra ut det blev en seger på 3 – 2 och många av de nya spelar fick visa upp sig och gjorde det bra. Vi fick också utsett årets buse i första matchen. Vår lagkapten åkte ut 5 min in på 2: halvlek vilket gjorde att många av de andra fick ta mera ansvar och gjorde det mycket bra.

Micke: Vi har inte spelat någon träningsmatch än, hur har det sett ut på träningarna?
Första veckan var lite seg, men så är det nästan alltid, tyvärr var vi lite kort med folk den veckan pga en hel del sjukdom. Därefter så har tempot skruvats upp flera steg, touchen och timingen har också blivit mycket bättre. Så nu tycker jag vi har mycket bättre spel på träningarna. Klart att vi har en bit kvar till att vara i fullt trim, men vi har ju en del veckor på oss innan vi ska vara i toppform.


Henrik: Har ni några förändringar i truppen och/eller på ledarsidan inför årets säsong i femman?
Vi har fått tillgång av 6 nya spelare, 4 med ett förflutet i klubben innan och 2 st från en av vår serie konkurrenter men alla med möjlighet att ta en plats i 16 manna truppen, så vi har fått en mycket bra intern konkurrens inom laget – på ledare sidan är allt som vanligt alla ta ett år till. Vi har 2 st som har valt att lämna oss pga. familj och jobb och att tiden inte räcker till.

Micke: Har vi några förändringar i truppen och/eller på ledarsidan inför årets säsong?
Visst har vi lite förändringar. Calle Öster försvinner till Australien för studier, Sjövall som var skadad mesta delen av förra säsongen studerar i Holland. Danne G har gått och blivit en Norsk gutt och Oktay försvarar nu de Svenska färgerna som militär. På plus sidan har vi Henke som kommer från BW 90. Jesper Larsson från vårt juniorlaget tar steget upp och utöver det har några killar till från Juniorlaget tränat med oss under hösten och en del av dem fortsätter nu under försäsongsträningen. Tom verkar också vara på väg tillbaka efter långtidsskada. På Tränar/ledarsidan är det samma gäng.


Henrik: Har ni några förändringar i upplägg och spelidé jämfört med året i sexan?
Vi har gjort lite om i upplägget inför detta året, vi har kört gång 3 veckor tidigare än förra året samt vi har kört mera konditions uppbyggnad träning, vi möter bättra lag i träningsmatcherna än förra laget. Vi ställer mera krav på killarna i truppen. Vår spelidé rör vi inte så mycket vid då den gav bra resultat förre året – det som vi jobbar på är, att hitta ett alternativ till vår spelidé - så vi har fler uppställningar, men att grund iden är den samma, jag tror mycket på att man skall kunna förändra under en match och att alla vet vilka roller de kommer att ha efter man har gjort förändringen. 

Micke: Har vi några förändringar i upplägg och spelidé jämfört med förra året?
Träningsupplägget är ungefär det samma som förra året. Vi har boll i nästan alla övningar, mycket possession och tempo i många övningar så vi får upp flåset. Ofta jobb på små ytor vilket tvingar oss till mycket spel längs marken som vi också vill ha. När det gäller vår spelidé så fortsätter vi med samma grundidé. I år ska vi lägga till lite detaljer för att förbättra och variera vårt anfallsspel en del. Vi vill också kunna hålla anfallen lite längre.


Målvakterna

Idag presenterar bloggen en intervju med målvakterna. Jens och Anton ställde upp på en intervju innan träningen i tisdags. Våra hjältar mellan stolparna är viktiga för laget. Båda är jäkligt bra, helt olika målvaktsstilar dock. Lille Casillas och långe Peter Cech. Snabbe Jens och placeringssäkra Anton.

Längst ner publiceras Mackans dikt till Calle. Mackan saknar Calle mycket (det gör vi alla), men mackan lovade tidigt att han skulle hålla ett avskedstal till Calle. Nu publiceras det för första gången, bloggen är stolta att ha fått rättigheterna till dikten.







Calle, nu ska du snart fara

Till Australien det underbara

 

Akta dig för djur som Känguru och Koala

Jag har hört att dom ska vara HELT JÄVLA GALNA!

 

Vi har så många minnen

Och på något sätt har du alltid lyckas tillfredsställa allas våra sinnen

 

Som den biccan du gjorde

Den va ju bara helt jävla otrolig!

 

Som sagt, det blev ju bara en pass….

Men jag tänker på den ibland när jag sitter och skiter på dass

 

Och säg nu till att ta hand om det fingret du bröt!!!

Försök inte spela hjälte genom att klättra i träd och fånga någon jäkla kokosnöt

 

Och vem vet, en tjej i Australien du kanske kan hitta,
en trevlig tös med en jättefin……
……..titta!?!?!

 

Vem ska nu på din plats sitta?

Är det inte en lång rastakille känns det faktiskt som det kan kvitta.

 

Ha en grym resa, vi kommer sakna dig…

 

// ”Maggan”


Revinges bidrag

Årets uppflyttade junior kommer från Revinge by, uppfostrad i Harlösa IF. Alltså har han alla förutsättningar för att bli en stor spelare i SSIF. Jeppe har under alla år jag tränat honom haft 100% träningsnärvaro och varit en förebild för gruppen. Vilja, glädje och kärlek för fotbollen kännetecknar denna nyblivna 20-åring.



Sjövall

Idag presenterar vi en lång intervju med Sjövall Andreas. Den hårde mittfältaren har inte synts till på länge, och nu blir han borta ett tag till. Han ska tillbringa en tid i Holland. Sjövall är hårdingen på plan, mjukingen utanför. Sammanbiten som få på plan, fantastisk och lycklig utanför. Vi saknar dig Sjövalla.

Närmast nedan en film som spelades in dagen efter att Lisebergs fetaste attraktion gått sönder, år 2008. Rainbow kraschade när vi var på plats. Då gjorde grabbarna en låt om tragedin. Den filmen har setts av drygt 27 000 personer på youtube. Helt fantastiskt. Ni känner nog igen de flesta på filmen.







På facebook står att du är på plats i Holland, vad gör du där?
Det stämmer. Började min resa från Malmö C tidigt förra söndagen, samtidigt som de sista alikorna ramlade hemåt efter lördagens läskande, och anlände till Holland någon timme senare samma dag. Hade tänkt ägna ett halvår åt att förkovra mina kunskaper i juridik på Erasmus School of Law, som är beläget här i staden.

Var i Holland befinner du dig?
Jag befinner mig i Rotterdam, staden där Kalmar FF 2008 tog en mäktig skalp när man i en av matcherna i kvalet till UEFA-cupens gruppspel besegrade hemmalaget Feyenoord med 1-0. Har blivit tilldelad en lägenhet i ett av stadens mindre fashionabla kvarter, i de södra delarna av den stora hamnstaden Rotterdam.

Vilka är dina första intryck av landet?
Jag kom hit utan att veta särskilt mycket om landet och utan några direkta förväntningar men väl på plats tycker jag att det på många sätt är likt Sverige, fast ändå inte på något vis. En stor del av befolkningen bemästrar engelskan på ett bra sätt och tur är väl det då den talade holländskan är helt omöjlig att förstå. Liksom i Lund är det många studenter, folk cyklar överallt och falafel går att köpa i stan, så mycket känner man igen hemifrån. Kostvanorna verkar dock vara lite tveksamma. Bodde på hostel den första veckan innan jag fick min lägenhet och påläggen till frukostmackan bestod enbart av diverse onyttigheter som marmelad, jordnötssmör, strössel och nutella.

Vad kommer du sakna mest hemifrån?
Har ännu inte funnit någon kvarg i matbutikerna och besvikelsen skulle vara total om denna universalprodukt inte går att finna. Annars kan jag tänka mig att man så småningom kommer att sakna vänner och bekanta.

Vad i Sandby kan aldrig ersättas med något i Holland?
Det finns bara en Magnus Wendt!

Blir det Styrketräning, Innebandy el fotboll som träning i Holland?
Mig veterligen spelas det ingen innebandy i Holland så det alternativet faller nog bort. Enligt skolans hemsida ska det finnas ett tiotal studentlag på olika nivåer att spela med så det är inte helt omöjligt att jag testar på det. Holländarna verkar ju även ha ett öga för att fotboll inte bara handlar om tekniskt finlir så jag får väl köra en karatespark à la de Jong och några kapningar på äkta van Bommel manér så blir det nog inga problem med speltid sen. Mest troligt är emellertid att fotbollen får vila fram till återkomsten i SSIF. Därmed har jag gjort vad David Elm (eller är det kanske fortfarande mamma Ulla som fattar besluten?) borde gjort inför hans återkomst till Sverige, tydligt deklarerat i vilken klubb jag vill spela när jag kommer hem. Gymträningen ämnar jag givetvis hålla igång, någon gång måste det ju ge resultat tycker man.

Kommer du följa Berg, Toivonen, Elm och Isaksson ml intensivt på nära håll?
Ska försöka kolla på lite fotboll nu när möjligheterna finns men om det blir när någon av ovanstående herrar gästar de Kuip vet jag inte. Hade iofs varit kul att se någon av bröderna Elm in action.

När kommer du tillbaka till Sverige och SSIF?
Under förutsättning att allt fortlöper som planerat ämnar jag att återvända hem till Sverige i mitten av juni och någon gång i samma veva, lite beroende på hur det blir med sommarjobb, kommer man med största sannolikhet att kunna skymta mina blåa träningsbyxor på träningsplanen. Fast personligen är jag fortfarande övertygad om att jag kommer påträffas död i min lägenhet med en kanyl i armvecket och bli hemskickad i en kista ihopsnickrad av gamla tompallar, men sånt där kan man ju aldrig riktigt veta.

Vad är målsättningen med tiden i Holland?
Det är väl här man förväntas dra snacket om personlig utveckling och allt det där. Självklart kommer det säkerligen vara utvecklande på många sätt men den avgöranden anledningen är något mindre pretentiös än så. Jag tror helt enkelt att utlandsstudier är en bra merit att ha på CV:t vilket förhoppningsvis kommer att gagna mig vid framtida jobbansökningar. Utöver det har jag hört från andra studenter med erfarenhet av utbytesstudier att det ska vara jävligt roligt så förhoppningen är väl att även jag ska lyckas ha lite skoj.
En delmålsättning kan ju vara att härda ut längre än Jens gjorde under sin utlandsvistelse. Minns inte exakt hur länge han mäktade med innan han gav upp men det rörde sig väl om

Mackan, Bängan å Cake

Idag publiceras mycket i bloggen! Vi börjar med Mackans nya sponsoravtal. även 2011 är det Johnny som är sponsorn, och det gäller fortfarande samma produkt han sponsrar med. Det ska sägas att när vi spelade in filmen trodde vi att det var rätt produkt vi tackade för. Men den kom inte från Johnny. Istället hängde en påse på mackans plats i torsdags, två stora halvliters flaskor från Johnny. Tilläggas ska att Mackan lånat schampoo i 16 år, men tänker inte bjuda på dessa flaskor.







Marcus Bengtsson har pratat om sin comeback, nu är den nära. Vid dagens träning syntes han till vid sidlinjen, nyfiken på att kolla formen på sina blivande lagkamrater. Bloggen fångade honom på bild under hans besök.




På dagens träning var det ny omgång av cake competition. Det återstår nu bara två omgångar, tisdag och torsdag. Nästa tisdag blir det fikastund. Nedan ser du den aktuella ställningen och längst ner film från dagens omgång.




 

SSIF Dam

Först måste jag tipsa alla trogna läsare om att Konsum säljer 10 nötcreme för 20 spänn. Missa inte det erbjudandet!

I förrgår var det torsdag och det var kul. Träningen var väldigt bra, bäst var antalet på planen i Dalby. Vi var 21 seniorspelare på vår planhalva, på andra halvan tränade 17 stycken juniorer. Det var en härlig syn. Alla tränarna var närvarande också, Fredrik, Micke, Johnny och Mange. Det var en positiv känsla med så många duktiga blåa spelare och fyra skickliga tränare på samma plan.

Nu fokuserar vi på damlaget. Jag träffade nyss deras trevliga tränare Niklas Widerberg innan de skulle till Skrylle och träna. Damernas blogg hittar ni på ssifdam.blogg.se. Lång intervju om damlaget hittar ni här. Tack Wider!


Bye bye Calle

Sandby - Världen, 2-0. Byns andra fotbollsblogg är ett faktum, damlaget är igång med skrivandet. Redaktör Ingvar han anställt Lina och Louise som skribenter. ssif.blogg.se har hela tiden hoppats att fotbollsbloggandet ska smitta av sig, snart kommer förhoppningsvis den andra klubben i byn också igång. Det är kul att läsa om vad som händer i de andra lagen. Det ska bli kul att följa damernas spelare, ledare, roligheter och givetvis bortamatchen mot AIK. Lycka till med bloggen!!!!!!


Calle Öster, fan Calle! Det blev en sista halvtimme på ICAs korvcafé. Men nu är det över för detta året. Ingen mer Calle i sin famn på hela 2011. Vi kommer sakna honom på plan, i omklädningsrummet, i spelarbussen och på lagfesterna. Lycka till Calle! Vi ses om 365 dagar.........


Tisdagsträning + KÖRV

Tisdag har i 18 års tid inneburit fotbollsträning, men för första gången igår också korv. Torsdagskorven har ersatts av tisdagskorven. Vi är tacksamma att klubben bjuder på korv och att våra fantastiska ledare vill och kan laga en härlig korvmeny. Korvarna uppskattas enormt, och igår var de alldeles alldeles.............underbara. Nedan betygsätts korven i en nygjord korvfilm, även lite bilder från gårdagen.




Småpågarna


Eric the bollansvarig


Alla redo för hemfärd, utom greken i sin rosa väst


Tåget på väg hemåt


Mackan och Adam vid korvgrytan


Spanienrapport

Sandbys allsvenska bidrag Tobias Malm skrev för några månader sedan på ett a-lagskontakt med Malmö FF. I skrivande stund är han på träningsläger i Spanien med de svenska mästarna. Nu kommer en färsk rapport från träningslägernas Mecka, Spanien. Tack Tobias!




Du är på träningsläger med MFF, var är ni?
Vi är lite utanför Alicante i Spanien.

Hur länge är ni borta?
Vi åkte den 25 januari och tar flyget hem den 5 februari. Så blir 12 dagar om jag räknat rätt :)

Vad är fokus på träningslägret?
Fokus är fotbollen, lag psykologi med vår psykolog och även teori med Rolle. På träningarna har det varit fokus på spel, positionsfys och en hörnvariant.

Vad blir höjdpunkten på lägret?
Det blir nog matcherna vi kommer spela här.

Ni ska spela copa del sol, beskriv den turneringen?
Det är en turnering med 16 lag i. Det är inget gruppspel utan förlorar du första matchen så får du rikta in dg på placeringsmatcher.....Vi torskade mot Spartak så nu ska vi spela först en match mot Rapid Bucarest och sen ännu en match.

Vilken spleare har sett hetast ut på lägret?
Tycker alla ser pigga och heta ut. Men Gische, Jimmy och Halsti har kanske varit lite hetare än oss andra.

Inga skador el skandaler så här långt?
Nä men SJUKDOMAR är det gott om. Yago, Agon, Jasmin, Miljan, jag, Dahlin är sjuka just nu :(

Har du som nyuppflyttad blivit invigd på något sätt?
Inte än, men det kommer innan vi åker hem säger Danne. Håller tummarna att Dannes minne börjar svikta o han glömmer bort det, för inte alls sugen på invigningen.....hahahah

Vad gör ni när ni inte tränar el spelar?
Spelar kort, sitter vid datorn(bytade rum nu när jag e sjuk och sjukt mycket bättre internet i detta rum så nu kan man surfa som bara den haha) Annars har vi sju lånebilar vi har tillgång till o blir ibland att man drar iväg en runda i dem.

Är det lyxigt i Spanien, bra väder och planer?
Nja sådär, hotellet kunde vatt lite bättre.....Kring 12 grader så bättre än hemma och planerna än gröna och riktigt härliga :) :) :)

RSS 2.0