Dösjan - SSIF 1-2

Årets första match hade allt man önskade. Skånes bästa konstgräsplan, perfekt väder med 0-gradigt och sol, trevligt motstånd, bra match och härlig seger!

08:30 åkte följande trupp från Sandby med slutdestination: Kävlinge:
Jens, Sebbe, Anders, Nico, Davve, Mange, Håkan, Månsson, Conne, Andreas F, Virre, Jesper L, Robin A, Mackan, Tom, Eric.

Andreas F var en nyhet i truppen, skadad handbollstalang som spelat fotboll i Bjärred senast. Han spelade 65 minuter som central anfallare med resultat: Fantastisk debut, 2 mål och missad straff.


Matchsnack inför matchen i ett trångt omklädningsrum

Första halvlek:
Det såg ut som vanligt när vi möter Dösjebro. De har mest boll, spelar med fyra man på rad i anfallet, en offensiv central mittfältare och defensive kaptenen Söderström som hade mkt boll. Men som Dösjans egna spelare sa gick bollflyttandet för långsamt. Deras ytterbackar kom inte fram så mkt och mittbackarnas spelalternativ var få. Det var helt enkelt ett långsammare Dösjan än vanligt. Men sen är de ju galet farliga när de kommer in på vår tredjedel. Inläggen, genomskärarna och distansskotten håller hög klass. Vi försvarade tätt, ställde om bra och hade mer passningsspel och kombinationer än vad man kan förvänta mot det motståndet och i årets första match. Jens gjorde en enastående räddning på Söders fantastiska insidessmekning. Dösjan hade några ofarliga hörnor. Vi gjorde 1-0 i slutet på första halvlek, Andreas F fick många bra löpningar, men valde iställdet att skottfinta sig till bättre lägen. Till slut drog han ett vänsterskott nere vid bortre stolpen.

Andra halvlek
Vi blev trötta, tappade lite rörelse och Dösjan hade mer och mer boll. Starten var dock bra, och skönt att vi under hela halvleken letar efter fötter att spela på. Vi sökte adress på varje pass och fick inte panik. Ett väldigt snyggt anfall där jag tror Månsson smekte fram en pass till Andreas F som snygg placerade in bollen. Lite senare löpte Andreas F igenom igen och blev nerdragen av Dösjans nyinsatte målvakt. Han tog själv straffen, men tyvärr räddade målvakten. Sista kvarten fick Dösjan många frisparkar, vid en av dem satte de igång bollen snabbt. Jesper L hann inte ut på yttern och jag hann inte fram till anfallaren. Tidigt inspel och en tå på bollen ställde Jens, 1-2. Vi orkade hålla ut och kunde vinna matchen.

Matchen
Det är trevligt att möta Dösjan, det var ännu trevligare att vinna mot dem. Denna segern var helt enkelt väldigt bra, skön och det var viktigt med denna starten. Dösjebro kan nog bli ett mittenlag i femman. Alla 16 i truppen bidrog till denna härliga start. Vi spelade disciplinerat, kämpade oerhört och hade bra kyla med bollen.  

Bäst i blått
Det var en härlig laginsats. Jens, Anders, Mange och Månsson var lika viktiga med enorma kämpainsatser som vi är vana vid. Bäst var Sebbe Persson, fantastisk match på vänsterbacken. Det var inga misstag, bara a-lagsvana och rutin som fattas. Men det kommer så klart. Näst bäst i blått var Andreas F, äkta targetspel med anfallsrollen i blodet såg vi en stjärna födas. Tredje bäst var Håkansson, tillbaka på sitt innermittfält bidrog han med bra passningar och många vunna dueller.

+
Årets första match, svårast möjliga motstånd, men SEGER!

-
Två varningar för snack första matchen är inte bra.

Framtiden:
Match redan på torsdag, då ska vi in till Malmö. Men på tisdag är det träning med kaka efteråt. Vem som kom sist i Cake Competition och ska baka får ni reda på i bloggen på onsdag morgon, med betyg på bakningen.

Nu är det lagfest, klockan är 15:14 och några har redan anlett till bloggens redaktion.

Kommentarer
Postat av: Calle

Fan vad gutt gobbar! Jag trodde aldrig ni skulle vinna några matcher utan mig, men nu känns vägen till femman spikrak. Det verkar också som om ni hittat en ersättare till mig, synd att jag inte hann träffa honom och lära upp honom.

2011-02-13 @ 12:06:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0