Inför Sandbycupen

Senaste rebusen var Klose (klo+se)
Vinnarna: Sjövall, Stoffe D?, Jens, Oktay. Varsin Lugi-kalender får ni.

På lördag är det Sandbycupen för herrseniorer. Start 16:30, slut 23:00. Idag och imorgon är det fullt fokus på denna stora händelse i bloggen!

Grupp 1
SSIF 1, Lunds FF, HBK 2, Åkarps IF

Grupp 2
Torns IF, Lokomotiv Lund, SSIF 2, Dösjöbro

Grupp 3
HBK 1, Torna Hällestad, IFK Klagshamn, SSIF 3

Bloggen har tagit ett snack med förra sandbycupens stora spelare, Carl Öster:



1. Snart är det dags för Sandbycupen, hur länge har du gått och räknat ner dagarna?
Ja det är väl sen efter kvalet.

2. Det är 6 dagar kvar, har nervositeten börjat krypa på?
Nä, det känns ganska lugnt. Vi har ingen press på oss direkt.

3. Du går in i cupen utan inomhusträning och med onda ljumskar, är det ultimat för turneringsseger?
Lägg till ett brutet finger där så har du min tillfälliga status. Nä det känns väl inte helt optimalt, men sandbycupen är nåt speciellt så det kommer nog gå bra ändå.

4. Förra året bjöd du på en bicca-assist, vilket nästa steg tar du i årets cup?
Det natulriga steget borde väl vara ett bicca-mål, men jag vill inte avslöja för mycket om vad jag kommer bjuda på. Snygga grejor kommer iallafall.

5. Kommentera grupp 1: SSIF 1, Lunds FF, HBK 2, Åkarp:
Lunds FF mötte vi förra året och dom var duktiga. HBK är gruppfavoriter, dom vann ju förra året och är säkert extra stärkta av kvalsegern. Åkarp kan vi, inga problem. I denna gruppen tror jag SSIF har en bra chans.

6. Kommentera grupp 2: Torn, Lokomotiv Lund, SSIF 2, Dösjöbro;
Ser ut att vara en tuff grupp med inomhusgiganterna Torn som favoriter. Det ska bli kul att se vad Dösjöbro kan göra inomhus. Loko ska inte ha nån chans i denna gruppen. Jag tror SSIF kniper andraplatsen.

7. Kommentera grupp 3: HBK 1, Torna Hällestad, Klagshamn, SSIF 3:
HBK favoriter förstås. Klagshamn vet jag inget om, Torna Hällestad är alltid tuffa att möta.

8. 8 av 12 lag går vidare, där ska väl alla Sandbys tre lag vara?
Ja det tycker jag, svårast får SSIF 1 eller SSIF 3 beroende på hur HBK delar upp sina spelare.

9. 22:45 spelas finalen, vilka deltar där?
Två SSIF lag hade ju varit en drömfinal. Men lite mer realistiskt är väl HBK - Torn eller om vi har lite tur och Torn blir utslagna av HBK tidigare kan det bli ett fint derby i finalen.

10. Hur kommer det kännas att gå in i en fullsatt Killebäckshall på lördag?
Det kommer bli underbart, jag hoppas verkligen att vi kan bjuda på lite skön underhållning.


Calle med spektakulär nick



Ressenärer

Thailands-Lindh och Lanzarote-Pålsson hyllas i bloggen idag. Med varsin vacker film tänker bloggen på dem medan de chillar i solen.

Mange blev årets pojkspelare 2009, han fick sitt pris för två veckor sedan. Pinsamt sent, men härligt att han fick ta emot sin fina utmärkelse. Se priscermonin nedan......





Medan Lindh dricker drinkar med Ekman visar vi en film på Lindh och hans kärlek. Vi menar hans flickvän alltså. Lindh och hans nya, mycket trevliga flickvän, gjorde jag och Danne G en intervju med för ett tag sedan. Den är inte nykter, men ändå en trevlig intervju.


GOF

Idag sammanfattar vi 2010 igen, men nu med GOF IF. GOF var nykomlingar och slutade på en hedrande femteplats, de blev prisade i bloggen för årets positiva överraskningslag. GOF och vi verkar ha mycket gemensamt, det är i varje fall min bild av GOF. De verkar ha bra stämning, verkar vara en stabil förening, de har en mix av gamla trogna spelare och yngre byfolk. Vi har mött GOF mycket de senaste åren, det är ofta jämt men vi har plusstatistik. Förr var det mer hat, nuförtiden tycker jag att vi har trevliga fighter och GOF består av många trevliga spelare. Idag har Kaptenen för Gårdstånga/Flyinge svarat på frågor, tack!


Philip Nyhlén och Goffasuportern


1. Bloggen utnämde GOF till årets överraskningslag, hur känns det?
Det känns riktigt trevligt. Alltid roligt att överraska andra lag.
 
2. Var femteplatsen en överraskning för er också?
Målsättningen inför seriestarten var att hamna på övre halvan. Vi har nog aldrig haft så bra lag som i år när serien startade.
Vi kände oss starka och hade en bra försäsong med bra resultat mot bra motstånd. Vi har varit med och nosat på en kvalplats hela vägen. Så för oss var det ingen överraskning att vi blev 5:a, det var snarare en besvikelse. Vi hade lite otur med skador under vårsäsongen som gjorde att vi tappade några viktiga poäng. Efter sommaruppehållet så höll vissa spelare upphåll längre än väntat, färre spelare på träningarna, matcherna. Hade vi kunnat ha samma träning/matchnärvaro under hösten som på våren så hade vi slutat topp 3, garanterat!
 
3. vi vann båda matcherna oss emellan men det var väldigt jämt i båda matcherna, vad fällde avgörandet?
 Första mötet på Flyinge IP så kom vi inte upp i vår nivå samtidigt som S.Sandby var bra. Vi var inte tillräckligt aggresiva i pressen, vi var inte täta i markeringarna.
Andra mötet var mycket bättre för vår del. Vi spelade bra både offensivt och defensivt. Tyvärr så märktes det dem sista 15-20 min att många spelare inte orkade konditionsmässigt. Vi gjorde säkert 4-6 byten under dem sista 15 min. Spelare som spelade på olika positioner och som var riktigt trötta. Det var också i den 82 min som S.Sandbys 1-0 mål kom. Sen orkade vi inte med någon forcering.

4. Ni vann hemma mot Dösjöbro och var nära att kryssa borta mot dem, vad berodde det på att ni presterade så bra mot seriesegrarna?
 Vi spelar ofta bra mot bättre motstånd, då höjer vi oss ett snäpp.
Hemma så gjorde vi mål på exakt allt. Vi var riktigt bra defensivt och stängde av Söderström med en 4-4-1-1 uppställning. När vi fick bort Söderström så försvann mycket av Dösjöbros uppspel. Kan ha varit vår bästa match för säsongen.
Tyvärr så blir vi bortdömda på bortaplan. Vi har ett kalasläge att göra mål i den 44 minuten men tyvärr så missar vi.
Dösjöbro hade mycket boll i 2:a halvlek men det hände inte så mycket. Fram till dess att deras anfallare sparkar bort bollen från vår målvakts händer och gör 1-0 i 85 min......

5. När börjar brottningsträningen?
 Det blir ingen brottningsträning i år. Lite synd för det var riktigt jobbigt, något ni borde prova på i S.Sandby.

6. Vad är målsättningen nästa år?
Först måste vi se vilka spelare som är till förfogande, vilken serie vi hamnar i. Sen kan vi prata målsättning.
 
7. Blir det någon förändring i truppen till nästa år, på ledarsidan, nya spelare, några som lämnar?
Det är ett par spelare som försvinner dels pga utomlandsflytt och nerlagd "karriär".
Förhoppningsvis får vi in några nya spelare utifrån. Vi flyttar upp vårt 15 års lag till seniortruppen.
Patrik Lundberg stannar kvar som huvudtränare, Peter Frank som lagledare. Joakim Hansson kommer inte vara kvar som ledare men förhoppninsvis som spelare.
Vi får in en nygammal ledare i Anders Larsson. Han kommer hålla i vårt reservlag helt och hållet.
 Sen vet vi mer efter den 15 dec.....

8. Vad har varit det bästa med att spela i GOF 2010?
A-laget fick en ny matchdress och vi premiärvann i den hemma mot Maglasäte.
Vi har en riktigt härlig grupp som fungerar bra tillsammans.
 
9. Vad har varit sämst med att spela i GOF 2010?
Det måste vara träningsnärvaron under hösten och att det inte blev någon kvalplats. 

10. Hur är stämningen i föreningen?
Stämnigen i föreningen är bra. Vi hade en bra loppis och under förra veckan så hjälpte vi till med parkeringen,städningen under Breederz tävlingen på Flyinge stuteriet. Eftersom inte Bingolottorna drar inte så mycket pengar så behöver vi ställa upp med olika saker.
 Närmast väntar GoF-spelen, ska bli roligt att följa ungdomarna!
 
11. Hittar ni på mycket tillsammans utanför fotbollen?
Vi kommer ha en avslutningsfest lör den 30 okt. Det kommer bli lite fotbollsgala över festen med priser, filmer och riktigt god mat.
Det kommer vara en liten whiskyprovning i Nov för dem spelare som uppskattar whiskyn.

/GoF IFs Lagkapten Philip Nyhlén 

Sandbyknudorna

Det går jättebra att lämna in reportageförslag till bloggen, adressen är [email protected]. Sandbyhjälten Ingemar Lundström gjorde det för en vecka sedan, direkt skickade jag ut intervjufrågor på mejl, direkt fick jag tillbaka trevliga svar. Idag är bloggen mogen att publicera detta fantatiska inlägg, ett av favoriterna i bloggens ettåriga historia. Det finns ett Sandbylag till, kan vi kalla det vårt farmarlag? När jag läste Ingemars mejl om detta lag blev leendet väldigt brett. Det är ju helt fantastiskt att svikare som lämnar byn för huvudstaden ändå har hjärtat på rätt plats. Flyttar man 60 mil byter man inte klubb, man tar klubben med sig. Magnus "Lundis" Lundström är chefen för stockholmslaget Sandbyknudorna. Magnus är känd i Sandby som Ingemars son, duktig målvakt och respekterad tränare. Stort tack till far och son Lundström för detta fantastiska reportage!


facebook-bild


1. Jag fick ett tips av din farsa om ett Sandbylag i Stockholm, är det korpfotboll ni lirar?
Jajamen, sjumanna på grus. Det är grymt roligt! Skulle ju så klart kunna vara gräs istället, men det funkar bra ändå.
 
2. Du är manager för laget eller?
Stämmer!
 
3. Hur fick du idén om namnet Sandbyknudorna?
Vi var ett par sandbygrabbar som startade laget och då var vi redan från början övertygade om att hembygden skulle hedras i och med vårt namnval. Det fanns en del förslag, men till slut valde vi Sandbyknudorna. När vi växte upp i Sandby var det mest flyingeborna som stod för knudigheterna. De hängde vid Centrumkiosken med sina EPA-traktorer och var allmänt knudiga. Dessutom är det nog så att vi använde oss relativt frekvent av ordet knuda när vi flyttade upp till huvudstaden och det var ju ingen jävel som förstod vad vi menade. Det innebar så klart att ordet har hängt med över tid. Ett tag hade vi definitionsnoja, men knuda kan liksom inte riktigt förklaras på något annat sätt än just knuda. Tror att stockholmarna fortfarande inte riktigt förstår vad vi menar. Nåväl, när vi väl kom på detta förslag var det ett ganska gjutet val.
 
4. Hur känns det att ha spridit Sandbyfotbollen enda till huvudstaden?
Det känns bra att visa stockholmarna hur fotboll ska spelas... Sen är det så klart kul att representera Sandby trots exilen.
 
5. Vilka är de gamla Sandbyborna i laget?
Just nu är det undertecknad (moderklubb SSIF), Bobby Seger (SSIF), Markus Mårtensson (SSIF), Jonas Persson (SSIF), Jesper Nordgren (HBK) & Johan Svensson (HBK). Till denna säsong anslöt även Thomas Francke (spelade i SSIF för inte så längesen), men med anledning av jobb och boende på landet så lyckades han tyvärr aldrig komma loss. Under de säsonger vi har spelat har även Linus Jönsson (HBK), Oscar Kuczkowski (HBK) & Jesper Johansson (spelade i SSIF i unga år) varit med i truppen. I övrigt består truppen av andra skåningar och smålänningar. Vi har visserligen för tillfället en stockholmare i truppen, men han är en skön snubbe så det går an. Man kan väl kanske se den här intervjun som en fin rekryteringschans. Alla SSIF- och HBK-lirare som har planer på att flytta upp till Stockholm, hör av er så ska vi säkert kunna få in er i truppen.
 
För de eventuella nuvarande sandbyspelare och övriga så måste jag ju lyfta fram att det är några riktiga SSIF-profiler som ingår i truppen. Både Markus och Bobby var med i startelvan i den match som i seriesammanhang är den som varit på "högst" nivå; den avgörande kvalmatchen mot Eslövs BK i kvalet till trean 2000. Med tre matcher kvar ledde vi serien med fyra poäng. Två poäng i de sista matcherna innebar att vi hamnade en poäng efter Asmundtorp. Eftersom vi hade bättre målskillnad hade det räckt med ytterligare en futtig poäng för avancemang, men icke. Efter två av tre omgångar i kvalet skulle det avgöras i en direkt avgörande match. Vi var tvungna att vinna för att gå upp. Om jag minns rätt ställde vi upp med följande trupp (historiesäkra läsare får gärna korrigera, men jag tror att det stämmer): Niclas Carlsson (sedermera Carlnén) - David Mårtensson, Jens Carlsson, Martin Henriksson, Björn "Bigge" Bengtsson - Markus Mårtensson, Daniel Tengberg, Johan Mårtensson, Johan Kristensson - Jonas Bladh, Bobby Seger med Johannes Mårtensson, Rickard Svensson, Jonas Conradsen, Kalle Dahlström & undertecknad på bänken. Vilket lag! Markus satte 1-0 med en grym vänstervolley. Sen blev Tengberg skadad. 1-0 i halvlek. I andra fick EBK straff. Läste Kim Kiurus intervju här på bloggen för ett tag sen och han var bombis på att straffen var korrekt (liksom övriga EBK-are). I SSIF-lägret var vi inte riktigt lika säkra... Nåväl, straffen satt, matchen slutade 1-1, EBK höll sig kvar i trean, SSIF fick harva vidare i fyran. Surt. Efter matchen gav Johan Mårtensson den införskaffade champagneflaskan till domaren...
 
6. Hur går det för er?
Laget har funnits i tre säsonger och vi har vunnit serien samtliga år. Så det går väl bra får man säga. Vi har spelat 44 matcher sammanlagt. 33 segrar, 5 oavgjorda, 6 förluster med 156-42 i målskillnad.
 
7. Jag fick en lagbild av din farsa, ni har ssif-tröjor. Hur kom ni över den vackra dressen?
När vi startade laget tog jag kontakt med Olle Fridolf för att höra om det gick bra att få ett gäng avlagda tröjor och det gick så klart bra. Tror att de användes av a-laget i slutet av 90-talet alternativt i början av 00-talet. Det känns fint att fortfarande kunna svida på sig sandbydressen. T.o.m. våra gamla HBK-are tycker att det känns fint, bara en sån sak. Ett tag tänkte vi höra med Göran Simonsson i HBK om inte de kunde sponsra på samma sätt, men det har runnit ut i sanden. Men han läser väl det här och då får han gärna höra av sig. Efter tre raka seriesegrar så tänkte vi göra en ny framstöt mot Olle och kolla om vi kan få ett nytt ställ och kanske lite avlagda uppvärmningströjor och så. Hoppas att han läser detta så att han kan förbereda sig på att ta fram det finaste ni har...
 



8. Ni har också en fin sandby-blogg, vad kan man förvänta sig om man följer er blogg?
Under säsong kan man förvänta sig hyfsat utförliga matchreferat + en del statistiknörderi. Däremellan händer det nog inte så mycket. Men det är klart, om nu hela Sandby börjar läsa bloggen så får vi väl kanske lägga manken till ytterligare. 
 
9. Följer ni hur det går för "riktiga" Sandby?
Jajamen, i vått och torrt. Surt med kvalförlusten mot Limhamn. Hade varit gött att gå upp i femman igen. Förr i tiden så förlorade vi varenda kval. Den nya generationen har ju trots allt vunnit en del kval, så man kan ju inte vara alltför nedstämd. Nästa år går vi upp igen!! För att vara ärlig så följer vi även HBK. Själv har jag tränat en del av deras lirare. Så här i exil är det svårt att följa det så detaljerat, men om jag inte har helt fel så spelar väl åtminstone David Johansson, Fredrik Jernberg, Henrik Forsbrant, Glenn Olsson, Kent Lagergren (?), Tobbe Nilsson, Tobbe Svensson (?) och kanske någon ytterligare fortfarande i bollklubben från berget. Även i övrigt så känner man ju gamla stötar som Ljungberg o co. Hoppas att de kan slå Åhus så att bygden får upp ett lag i fyran igen. Sen hoppas jag även på att SSIF:s damer tar klivet upp i ettan. Det skulle vara stort. Måste även passa på att gratta Veberöd (med Markus lillebror Hannes) till avancemanget till trean.
 
10. Är Sandby ett känt namn i Stockholm nu?
Absolut, åtminstone på grusplanerna. Snart ställs vi väl mot AIK...

Rebus

Nu är det dags för ny rebus. Jag hoppas att över hundra läsare ska resultera i fler insända svarsmejl. Dagens rebus har i allra högsta grad med fotboll att göra, ja det är en fotbollsspelare som döljer sig nedan. Lös den och mejla ditt svar till [email protected]. Idag är det fina Lugi-kalendrar som står på spel,  fyra fullständiga kalendrar med massa fina handbollsbilder. Ja, det är Lindh som fixat från ICA. Ja mackan, där är lagbild på Lugis F15!


Inneträning

Längst ner finns lite bilder från damernas kvalseger i lördags. Ryktet går att uppflyttade Sandby får möta nedflyttade AIK i division 1 nästa år. Damerna drar till Råsunda och spelar, vi sticker till Örtofta.

Nedan lite bilder från i söndags kväll då herrlaget fick en timmes inneträning. Första i år och enda innan Sandbycupen, men det räcker nog för att vara favoriter i turneringen.

Mackan om innefotboll:



Vad tycker du om inomhusfotboll?
- Jag tycker det är helt okej, märkte igår att det bruka vara roligare när man var yngre eftersom alla va inte så stora då och tog så stor del av planen och att lagen va sämre taktiskt än vad det t ex är nu när det gäller herrar. Det kan även kännas väldigt enformigt emellanåt.


Vad är avgörande för att vara en bra five-a-side-lirare?
- Såklart att man är tekniskt skicklig, det är inte bara avgörande utan dessutom även kul och titta på någon som är skicklig individuellt.
 
Vad e det svåraste med att lira inne?
- Som sagt eftersom alla är jävla stora och det är väldigt små ytor hela tiden...
 


Vem borde vara världens bästa inomhusspelare?
- Lindh borde vara det....


Hur såg träningen ut igår?
- Kolla på filmerna på bloggen så får du se! (obs! bloggen hälsar att det inte finns några filmer, bara bilder)

 
Är SSIF favoriter i Sandbycupen?
- Absolut inte!! Aldrig bra att vara favorittippad när man går inte i en turnering!




Träningen kan börja.........


Blev Adam nyss tunnlad?


Conne laddar högerbössan


Norrland bröstar snyggt ner till Joel


Eric vann den duellen


Vita laget stannade hemma med 4 spelare


Oskar fri med fantomen


Håkan helt fri


Jeppe täcker boll


Joel spelar in till Davve som verkar göra allt för att undvika offsiden


Bilder från damernas fantastiska bragd i lördags:


Blöt duell


Novalla-dam med totalt misstajmad tackling


Sandbyglädje


Champagne och konfetti


Segerbild

Norgehistoria

Rebusen är avgjord, snabbt inkom fyra rätta svar. Ni som inte vann får vara snabbare nästa gång, ni som inte skickade in får se till att göra det på onsdag då ny rebus kommer och ni som inte klarade rebusen får nog skämmas lite.

Vinnarna i rebusen: Michael Paradis, Niklas Wetterling, Tom Hansson, David Jönsson
Rätt svar: SANDBY (sand+by)


Tre glada vinnare, Tom, Micke och Davve med varsin grym Sator-skiva


Danne G och Oktay blev knäckta av kvalförlusten. Den ena är välkänd i Dalby och den andra känd i Sandby, de orkade helt enkelt inte med trakasserierna längre. De har dratt till Norge.............




Har ni kommit fram till Norge?

- Ja det har vi. Vi kom fram i tisdags.

Varför just Norge?

- För det är ett land med snygg damer, mycket pengar och för att vi har hört att det är bra här. Sen är det ju enkelt att flytta hit.. 7 timmar med bil!

Har ni lyckats få jobb?

- Vi har sökt i två dagar nu och hittat några jobb som är aktuella. Vi ska följa upp dom imorgon.. vi har riktigt goda förhoppningar om att få jobb.. Det verkar helt ärligt inte svårt alls. Bara jävligt kallt att gå runt att söka.

Fattar Oktay norska?

- Han tror att han är jävligt bra på att snacka och ofta tror han att någon säger en sak men när de säger en helt annan.

Ex. Oktay: Söker ni något folk här?
Hon i kassan: Jeg tror vi trenger noen (Jag tror vi behöver någon)

Oktay: Ofta dom skulle slänga några anställda

 

Finns det några likheter med Sandby?

- Inga alls faktiskt nästan. En riktig storstad med massa bilar och folk, full fart hela tiden. Fest på tisdagar.. folk kör som idioter och en öl här är långt mycket dyrare än på pizzerian

Tränar ni något?

- Vi går typ 7 miljoner mil om dagen när vi söker jobb och går vilse.

Vad gör ni på kvällarna?

- En dag har vi varit ute och käkat och druckit öl till champions league. Igår var vi trötta vi somnade tidigt. 

Vad är det bästa med Norge?

- Tjejerna. Shit.. Det är paradiset.. Jag var tvungen att köpa hundkoppel till oktay.. Här har dom inte skala 1-10. Här är det 4-15

Vilken stad är ni i?

- Oslo!

 

Hur är Norskor och Norrmän som medmänniskor?

- Många är riktigt trevliga och väldigt öppna. Självklart finns det undantag men de flesta är faktiskt riktigt goa att ha och göra med.

Vad är det sämsta med Norge?

- Priserna på allt och parkeringen.. 34NOK för en halvtimme liksom.

 

På vilka sätt har Oktay blivit en liten norrman?

- Han är korkad.

 

Vad saknar ni i Norge som finns i Sverige?

- ¨Ett hem.....................

 

Vad finns i Norge som ni vill införa i Sverige?

- Alkohol i butik från och med 18års ålder... Språket är också skönt..


Jaaaaaaaaaaa, grattis damerna

Damerna vann nyss med 1-0 mot norvalla, två segrar i kvalet innebär: gruppsegrare, klara för division 1, fantastisk prestation, överlycklig trupp och en galet nöjd materialförvaltare...

Anders Andersson lät så här tio minuter efter slutsignalen:
 
 




Fantastiskt bra jobbat damer, stort stort grattis.


Hardeberga vann nyss med 4-2 borta mot Åhus Horna BK, HBK är i division 4 efter sammanlagt 7-4. Tom var på plats och rapporterade hela tiden. Ett fantastiskt mål, hela tiden HBK-ledning och lite bråkigt på slutet fick jag rapporterat. Sammanfattning är att Hardeberga enkelt förpassade Åhus till femman och tog själv en plats i fyran.

En halvtimme efter hardebergas slut ringde Weste upp mig, på beställning av mig. Stort grattis till hardeberga, den glädjen skulle vi vilja känna förra helgen. Vi får vänta ett år att fira serieseger. Givetvis stort grattis till hardeberga, grym prestation. Lite jobbigt som ssif:are och div.6-spelare att höra deras segersång. Men idag är de värda beröm och intervjun med Weste får väl publiceras ändå.

 




Men dagens prestation är Sandbys damer, stort grattis! Älska SSIF

HBK´s öde

I inlägget nedan kan ni läsa om helgens viktiga kval, damernas kval idag. En div.1-biljett står på spel. Bergsföreningen kvalar också i helgen, när ni har läst Hanna Lindströms försnack inför Sandbymatchen får ni lov att läsa lite om Hardebergas kvaldrabbning. David snackar inför herrmatchen idag och Malin inför dammatchen på söndag.

På måndag presenteras vinnarna i rebusen, missa inte det!

Idag avgörs hardebergas öde. Ska damerna stanna kvar i trean och ska herrarna gå upp i fyran? Spännande match mot Hörby väntar för damerna, spännande match mot Åhus väntar för herrarna. Det är fördel Hörby i damernas och fördel HBK i herrarnas. Bloggen önskar grannbyn Hardeberga lycka till!

David Johansson, kapten Hardeberga:



Nu har ni vunnit tre raka avgörande matcher,  Furulund, Näset och Åhus hemma, tar ni den fjärde av bara farten?
Haha man kan ju alltid hoppas... Dock ska tilläggas att alla dessa tre matcher har varit uddamålsvinster. Jag tror inte att det går så lätt att vi tar den fjärde av bara farten =)
Kommer krävas hårt jobb.
 
Hur var 3-2-segern i lördags?
Ruskigt skönt med vinst på Knutsvallen (där är vi starka). Dock hade vi 3-1 och släpper in ett ganska billigt 3-2 mål, vilket var lite onödigt. Åhus var mycket duktiga, de var snabba och skickliga med boll. Det märks tydligt att de spelat en div högre.
 
Vad krävs för att ni ska ta div.4-biljetten på lördag?
Hårt jobb på alla positioner. Snabba i fötter och tanke. Framförallt krävs det en tro på vårt spel och att ingen i laget viker sig, trötthet finns inte i dagsläget.
 
Hur kommer er taktik vara, spela på kryss eller full fart från start?
Jag tror att det blir farligt att spela på kryss men absolut känns det bra att Åhus måste gå för vinst. Då kanske de blottar sig lite bakåt och vi brukar inte vara sena på att straffa lag som gör detta. M.a.o full fart från start på ett strukturerat sätt!
 
Har du köpt champagne, cigarr och planerat segertal?
I Hardeberga dricks det öl och segertal brukar komma spontant efter det förstnämnda =)


Malin Eiswohld, stjärna i damlaget:

Vid vilket resultat klarar ni er kvar i trean på söndag?
- Vid vinst går vi vidare. Annars har jag inte riktigt koll, eftersom även bästa tvåa av de två kvalgrupperna går vidare.

Vad krävs för att ni ska lyckas med det?
- Att vi spelar vårt spel och alla hjälper varandra. Försöka gå ut å ha roligt.

Vad vet ni om Hörby?
- Våra spioner har full koll, jag har dålig koll. Vi måste väl utnyttja deras svagheter.

Hur beskriver du ert år?
- Upp å ner, förlorat matcher som vi inte skulle förlorat och haft problem med spelare.

Vad betyder det att stanna kvar i trean för Hardebergas damer?
- Stor betydelse för laget, för att kunna få nya spelare och hålla intresset vid liv i laget.

Vore div fyra en katastrof?
- Absolut, eller hade varit betydligt roligare med trean i varje fall.

Hur har din comeback varit efter massa år av knäskador?
- För jävla jobbig, tar lång tid att komma tillbaka i allt från speltänk till fysisk form.


Malin & Tom




inför damernas avgörande

Imorgon avgörs damernas öde, blir det division 2 eller division 1 nästa år. Vi både tror och hoppas på division 1. Idag har en annan av damernas stjärnor svarat på bloggens frågor. Tränarens talangfulla dotter Hanna Lindström bjuder på spännande läsning inför avgörandet. Tack för det, och stort lycka till!


Hanna


Grattis till segern i lördags, sammanfatta den matchen kort?

Det tackar vi för! Jag skulle säga att det var en väldigt intensiv match med ett högt tempo. Vi hade under den föregående veckan jobbat mycket med vårt försvarsspel och det märktes verkligen, alla visste precis sina positioner vilket gynnade oss något enormt. Det var en tuff fight men samtidigt kändes det som vi hade kontroll över matchen. Lyckligtvis gav vår insats också det resultat som vi hade hoppats på.
 
Hur var det att spela inför så mycket folk?

Under mina 4 år i SSIF har det aldrig varit så mycket publik på vallen och alla som kom och stöttade oss ska ha ett stort tack. Det är alltid extra roligt att spela inför stor publik och i en så här viktig match kan det vara det lilla extra som sporrar en ännu lite bättre arbetsinsats.


Nu har ni ena benet i div.1, eller?

Det skulle man kunna säga, vi har ju verkligen bra förutsättningar inför den sista matchen i alla fall. Men alla matcher måste spelas och det kommer krävas ett minst lika hårt arbete som förra helgen för att lyckas. I tisdags på träningen fick vi också se ett stjärnfall och vi alla såg det som tecken på hur nära vi verkligen är haha..
 
Ni vann över Hovås Billdal som i sin tur slog Norvalla, innebär det att Norvalla inte ska vara några problem?
Rent statistiskt så nej, men tyvärr är det ju inte så enkelt. Detta kommer är den allra viktigaste matchen detta året och den kommer med all säkerhet bli tuff. Inga matcher är enkla och det finns heller inte några dåliga lag som tar sig ända till kvalspel om en plats Div.1.


Ni har mött norvalla i tvåan tidigare år, hur spelar de?

Det var ett bra tag sen vi mötte Norvalla nu och förmodligen har både spelare kommit och gått. Vi vet dock att de spelar ganska rakt samt att det är ett lag som krigar ända in i det sista.
 
Vad är styrkan i Sandbys damer 2010?

Det finns givetvis många, men vi har en bra sammanhållning vilket i sin tur gör att det är lättare att jobba för varandra ute på planen. Vi har också många olika spelartyper som tillsammans blir en utmärkt blandning.  
 
Vad blir nyckeln till seger på lördag?

Vi talar väldigt mycket om hjärta, om hur alla måste jobba för varandra och på lördag tror jag det blir extremt viktigt, allt handlar alltså om arbetsinsatsen. Vi är ett duktigt lag med bra förutsättningar så om alla bara bestämmer sig och går in för att vinna så tvivlar jag inte en sekund på att vi också kommer att göra det. Vi får absolut inte fega och spela på resultat, utan bara köra på som vanligt och satsa allt!
 
Är ni mogna för div.1 nästa år?

Om alla är redo att lägga ner det arbete som krävs så tror jag absolut att vi är mogna. SSIF är en bra organisation på många sätt och vårt lag har en bra bredd med både gamla rutinerade spelare och väldigt många unga talanger som har en lång karriär framför sig. Förhoppningsvis kommer vår framgång också locka till sig några nya spelar som då kan bidra med något på vår resa.


 
Hur firar ni om ni lyckas fixa div.1-biljetten på lördag?

Det blir nog en väldigt glad och livad bussresa tillbaka till Malmö som sedan följs av segerfirande i form av förfest hos Höst och sedan utgång i Malmö! För mig blir det dessvärre stop efter bussresan för att sedan fira med vatten och pasta samt omladdning till innebandymatch på söndag.


Fredrik sammanfattar 2010

Älskade Sandby, både laget och byn. Vad håller på att hända i byn? Grov misshandel på skolan för någon vecka sen, denna gången är tidningsartikeln inte roligare. Massa elever blev rånade på sina skoldatorer på väg till skolan igår morse. Det handlar om ett tiotal sjundeklassare enligt Sydsvenskan och Skånskan, som blev rånade av några i gymnasieåldern. Detta skedde cirka 30 meter ifrån där jag satt beväpnad och åt frukost. Jag hörde inget, visste inget, det stör mig. Min uppmaning är: Låt Sandby vara, Sandby är fint!

Nu över till något positivare och vackrare, Fredrik sammanfattar 2010. Är du en negativ läsare tänker du säkert: Det är väl inte positivare. Läs och förstå att 2010 var ett fantastiskt fotbollsår trots kvalförlusten.
 



Vi börjar med en öppen fråga. Sammanfatta ditt första år som seniortränare i SSIF, använd några rader och dela med dig av dina största minnen från året?

När jag fick frågan om jag ville träna SSIF, var det den positiva upplevelsen jag fick senast jag var i klubben som gjorde att jag tackade ja. Jag anser dessutom att klubben har utvecklats ytterligare sedan den tiden.

Många ”varnade” mig från att gå till en div.6 klubb och påstod att jag knappt skulle få bollar och konor och ha 5-6 spelare på träningarna o.s.v. Men det har verkligen varit raka motsatsen. Klubben är välorganiserad och det är mycket folk på träningarna och i princip alla i och runt seniortruppen är seriösa.

I vanlig ordning hade jag väldigt svårt att lära mig namnen på spelarna när jag började, framförallt när alla hade mössor långt ner över ögonen under de kalla vinterträningarna. De som råkat värst ut för mitt namnhandikapp är Mange och Davve som jag antagligen fortfarande blandar ihop.

Vår första träningsmatch var ingen succé och trots att jag kunde se många positiva sekvenser och prestationer, blev jag lite orolig. När vi sedan i den andra träningsmatchen släpper in två snabba mål blev jag faktiskt lite orolig. Men tack o lov ordnade det sig och vi vann matchen med 2-4. Den vändningen tror jag kan ha varit en nyckelsekvens i år. Många inkl. jag själv hade nog börjat tvivla om vi åkt på en storförlust till och självförtroendet i laget hade sjunkit.

Vårsäsongen började med en märklig och kall premiärmatch. Det är inte ofta ett lag kan bli så utspelat som vi var för att sedan i andra halvlek gå ut och dominera matchen totalt. Tyvärr lyckades vi inte kvittera. Men matcherna efter premiären var vi väldigt bra med hemmamatchen mot Lund som höjdpunkt.

Efter sommaruppehållet kommer en period som påverkade laget negativt. Träningsnärvaron var väldigt låg jämfört med tidigare. Sommarjobb, resor och de vanliga skadorna och sjukdomarna gjorde att vi inte kunde träna kollektiva försvars- och anfallsmetoder på ca. fem veckor och jag tycker vi tappar lite av det fina spel vi hade under våren. Självklart finns det fler anledningar till detta, men dessa veckor var lite frustrerande för mig och Micke. Det var inte så vi ville inleda höstens jakt på Dösjöbro. Men när man summerar hösten är jag trots detta väldigt nöjd. Inkl. träningsmatch blev det 11 matcher utan förlust och vi tar in ett poäng på Dösjöbro. 


fokuserad chef med korv i handen

Varför kom Dösjöbro före oss i serien?
-
Svårt att säga. Det var trots allt bara 3 poäng som skiljde oss åt. Vi hade dessutom bättre målskillnad. Men jag vill inte tala om små marginaler eller slump utan får svara: rutin. De slog oss både hemma och borta p.g.a. att de var lite kallare i de avgörande situationerna.

 

Varför slog Limhamn oss i kvalet?
-
De hade ett enkelt och rakt djupledsspel som gjorde att de hela tiden hade gott om spelare på ”rätt” sida om bollen. Utifrån detta gjorde de få misstag och straffade oss för våra. De var mycket giftiga när lägena dök upp. Sedan kan jag inte låta bli att skylla lite på diverse situationer under dubbelmötet som verkligen spelade Limhamn i händerna.

 

Om vi bara snackar glädjenivån, hur roligt har du haft i år?
-
Jag var väldigt besviken efter kvalförlusten. Men det gick över förvånansvärt snabbt. Anledningen till det var att jag har haft så jävla roligt i år. Varje dag har jag räknat ner till nästa match. Jag tror dessutom att jag, de andra ledarna och truppen kommer att ha ännu roligare nästa säsong.

 

Hur tycker du sammanhållningen är?
-
Jag uppfattar den som väldigt stark. Det är tillåtet att göra misstag i gruppen och det är ett utmärkt klimat för spelare att utvecklas i. Samtidigt är det viktigt att spelare ställer krav på varandra.


Hur går tankarna om jag säger 2011?
-
Vi är ett mycket bra lag som dessutom blir bättre och bättre, därför sticker jag ut hakan. Jag tror vi går obesegrade genom div 6 nästa år.


Hur sammanfattar du:

träningarna?
Förutom några veckor efter sommaruppehållet, har det varit hög träningsnärvaro. Tempot, koncentrationen och glädjen är i princip alltid hög.

 

Omklädningsrummet?
Det är Lindhs arena.

 

Anfallsspelet?
Kraftfullt och snabbt. Fungerade bättre under vårsäsongen. Uppenbarligen bäst i div.6 mellersta.

 

försvarsspelet?
P.g.a. positionssäkra spelare och en utmärkt målvakt var även försvaret bäst i div.6 mellersta. 


När i år var du som.......

Gladast?
När vi gör 1-0 på GoF

Mest besviken?
När vi släpper in andra målet mot Dösjöbro hemma och när vi tappar 2-0 mot Teckomatorp.

Argast?
Efter matcherna mot Torna Hällestad. Deras ledare är väldigt osympatiska.

Mest positivt överraskad?
Första träningen.

Mest lättad?
Efter 7(?) insläppta mål på mindre än tre halvlekar var jag bekymrad. Därför var det en stor lättnad när spelet lossnade mot Furulund.

Mest uppgiven?
Jag är sällan uppgiven och kan inte minnas något tillfälle i år. Möjligtvis de sista fem minuterna mot Limhamn.

Överlyckligast?'
Efter matchen mot Maglasäte som vi vände och vann de sista fem minuterna. Jag hade dessutom några timmar före matchen fått reda på att jag och Sara skulle få ett barn till.

Mest nervös?
Inför hemmamatchen mot Limhamn.

Mest segersäker?
Borta mot Pelagonija.

 


Tävling

Dagens kvaltankar:
Vårt kval är ju slut, så nu måste snacket handla om damernas kval. Vi håller tummarna jäkligt hårt för att damlaget fixar det på lördag. Division 1 hade varit fantastiskt och en stark bedrift. Kom igen! Innan jag lämnar vårt kval, måste jag tacka föreningen. Jag tror det mest var Gert-Inge, Anders, Ingvar och Olle. Men alla som hjälpte till runt vår match och bjöd oss på mat efteråt ska ha stort tack. Det var skoj att spela inför mycket folk och den försköningen av Vallen som gjorts var proffsig, den fina köttbiten och potatisgratängen efteråt var bra plåster på såren. Tack föreningen!


Nedan finns en film med en rebus, löser du den snabbt kan du bli vinnare av en cd-skiva. Rätt svar mejlas till [email protected]. De fyra första rätta svaren vinner en Sator-skiva. OBS! hotmail.se, inte hotmail.com. Inga svar bland kommentaterna tack! Lycka till alla smarta!






Priset


rebusen igen

Skånetest

Ganska snabbt efter avslutat kvalspel brukar skåneboll presentera det första serieförslaget på sin hemsida, det ska bli spännande att se hur serien kommer att se ut nästa år. Bloggen presenterar sitt förslag idag, så här tror bloggen att div.6 mellersta kommer se ut nästa år.

Bukten
Dalby
GOF IF
Lokomotiv Lund
Lunds BOIS
Löberöd
Maglasäte
Södra Sandby
Teckomatorp
Torna Hällestad
Trollenäs
Örtofta

För en månad sedan skämde Robin "Norrland" Hedenstedt ut sig med sin stockholmska. Han genomled ett språktest där hans skånska blev kraftigt underkänd. I förra veckan gjorde han ett omprov. Det var 8 ord och fraser som var med på förra testet, frågan är om han pluggat tillräckligt?

Det blev jäkligt mörkt på filmen, man ser knappt ig-varningen himself, men när han börjar prata hör alla att det är Norrland. Alltså inget fusk inblandat, det är Norrland som svarat. Och han är verkligen så bra....



herr - och damkval

Dagens kvaltankar:
"Fyra kval med delar av denna truppen, 3 lyckade och ett misslyckat. Jag hade en segerbild på glada Limhamnsspelare i kameran. Den är jobbig att titta på, och får därför inte plats i bloggen. Detta var ett misslyckat kval, men absolut inget misslyckat år. Tyvärr har vi haft Dösjöbro i serien som var lite bättre, tyvärr fick vi Limhamn i kvalet som var lite bättre än oss. Men vi har lyckats med våra målsättningar, både vad gäller placering, antal gjorda mål osv. Till nästa år blir målsättningen enkel, att bestämma alltså. Det ska bli en rolig utmaning att tydligt jobba mot en serieseger. Bloggen börjar lägga vårt kval bakom sig, nedan kommer lite från damernas pågående  kval."

Bilder från SSIF - Limhamn


På väg in till matchstart




Norrland och Lindh med varsin bengal



Eric springer, Conne går och Robin ligger



Eric firar sin tunnel med ett indianhopp



Danne G vänder upp för ett inlägg




Stolt och vacker Sandbysupporter, Tage Pålsson



Bloggens fru fångade mitt jätteläge på bild



Jeppan täcker boll



Käk efter matchen




Grattis Lindh, högst öltorn


Damernas kval:
Damerna lirade sin första match i kvalet igår. Det blev seger med 1-0 mot Hovås Billdal. Det resultatet betyder att Hovås är i division 1 efter 2-0-segern mot Norvalla förra helgen och att Sandby har ena benet där. I helgen åker Sandby till Norvalla för avgörande match. Sandby spelade väldigt bra igår, roligt och varierat spel. Defensivt var det kassaskåpssäkert. Sandby har ett väldigt bra lag och spelar trevlig fotboll. Att nå division 1 och bli ett av sveriges 30 bästa lag är väldigt fräckt. Vi håller tummarna för att ni lyckas!





Det var fantastiskt mycket publik igår, här en av dem



Båda lagen vandrade in mellan två bengaler



Robin A och Danne G bjöd ungdomar på saft och bulle



Tozz i tuff duell



Lina på språng



Jubel efter Linas segermål

Nej Nej Nej

Först vill jag säga grattis till Limhamns FF. Tyvärr vann de dubbelmötet med sammanlagt 5-2, och är klara för division 5 nästa år. Grattis!

Sen vill jag tacka alla som hjälpte till runt matchen igår, och alla som var och stöttade oss. Det värmer i hjärtat, trots att vi inte kunde betala tillbaka med seger. Tack alla ni som hjälper till runt matcher och ni som stöttar oss såväl borta som på Sandbyvallen.

Direkt efter slutsignalen kändes det jävligt tungt igår. Självklart var det oerhört bittert och tårarna var nära. Men sen släppte faktiskt det ganska fort, och det finns två enkla anledningar till det. Det första är att Limhamn vann rättvist, de var bättre än oss. Det andra är att vi har gjort en jättebra säsong och ska vara stolta över det. Sen finns så klart en tredje anledning också, och det är att vi har en fantastisk sammanhållning, vi är äkta vänner allihop. Då stöttar man varandra och försöker hitta ett leende ändå, och det lyckades vi med. Men idag känns det tungt igen. Jag har nyss vaknat, och känner ett stort FAN. Vi ville upp i femman, och har varit förtjänta av det och verkligen passat i den divisionen. Det känns lite tungt att tänka på iskalla vinterträningar, division 6 osv. Men jag lovar att redan imorgon börjar taggningen och arbetet för serieseger 2011. Idag blir det faktiskt att deppa, och gå runt och säga FAN, FAN, FAN när tankarna går till fotboll.

Första halvlek
Det började jävligt bra, vi kändes överlägsna i matchinledningen. Och vi skapade några chanser, samt kunde fått någon straff. Vi visade vad vi ville och vad vi hade för målsättning med dagen. Det var jävligt mycket folk på plats och hejarklackarna (Lindh mot stor Limhamnsbo) var hektiska mot varandra. Kanske kom nervositet in efter en kvart. Då blev matchen jämn och Limhamn började skapa lite chanser. I mitten av första halvlek kom 0-1, jag täckte ett inspelsförsök, men inte bättre än att Nicolai ställdes i knipa, och deras Prince kunde friställa 19 som slog in ledningsmålet. En liten stund efter kvitterade vi, precis som på bortaplan. Nu var det Nicolai, som trots kapningen av deras kapten kunde slå en fin djupledsboll i luften, som Calle fick pannan på före deras målvakt. Tyvärr fick Limhamn gå till pasuvila med 2-1-ledning. De kom runt på sin högerkant och en passning snett-inåt-bakåt friställde två spelare. Samma målskytt kunde placera in ledningsmålet.

Andra halvlek
Givetvis var läget tufft inför andra halvleken, men vi gjorde ett försök att vända matchen. Både genom byten, taktiska förändringar och att våga lite mer. Men vi kom aldrig riktigt nära. Istället gjorde Limhamn 1-3 med tio minuter kvar. Vi hade en handfull bra chanser i andra halvlek, men utan att få kvalitet i varken inlägg och avslut.

Matchen
Limhamn var bättre än oss, igår var de även skickliga och täta i backlinjen, samt hade kreativa yttermittfältare. Limhamns anfallare håller hög klass, kaptenen håller lätt div 4-klass och princen bredvid likaså. Sen var 19 på kanten duktig och med två kliniska avslut var han kanske matchens lirare. Vi kom inte upp till deras nivå, och inte heller till den nivån vi kan ha. Det hade krävts igår. Nu gjorde vi inte en tillräckligt bra insats, det finns inte något att skylla på. Visst höll domartrion en väldigt låg nivå, deras skrik gav direkt frispark. Tyvärr hade de fördel med alla domslut genom hela matchen, samt deras maskning och fejka skada hela tiden var äckligt att se. Jag ska erkänna att Limhamn är det bästa laget vi mött i år, då har vi ändå mött en del division 5-gäng i träningsmatcher.

+
Inramningen

-
Förlusten

Bäst i blått:
Utan tvekan Niclas Månssen, riktigt jävla bra och taggad igår. Sen tyckte jag Mange Pålsson och Anders gjorde mycket bra insatser, riktigt fysiska kvaltacklingar.

Framtiden:
Den återkommer vi med senare i veckan, just nu är det för jobbigt för att prata framtid.

Nedan kommer fem fina bilder av Ingvar andersson, tack för trevliga bilder! Imorgon blir det massa kvalbilder i bloggen, både från herrarnas och damernas match!


Calle ska alltid stila till det, det konstnumret var dock centimeter från krysset


Calle skarvar in 1-1


Tränarduon


ungdomsspelare fick fika av damlagsspelare


Sandbys mäktigaste män hängde vid räcket



dagen före

Dagens kvaltankar:
"Igår när vi sa hejdå visste alla att nästa gång vi träffas är på examensdagen, dagen då vi står inför årets match och ska få svaret: div.5 el 6?.
Igår var det mycket snack om matchen imorgon, så klart. Alla längtar, alla vill vinna, men alla har också tusen tankar och frågor, och lika många fjärilar i magen. Men vi har inget att förlora, just nu ligger vi under med 2-1 och är kvar i sexan. Vi ska kliva in på Sandbyvallen och försöka vända på steken. Vi har inget att förlora, Limhamn har just nu en div.5-plats att förlora. Vi behöver inte vara nervösa, bara väldigt taggade och spelsugna. Vi kommer givetvis göra allt vi kan, det finns ingen risk att någon inte gör det imorgon. Ska Limhamn slå oss imorgon ska de vara jävligt bra. Det enkla imorgon är att veta vad man ska göra: Jag kommer ge allt och göra mitt bästa. Mer kan ingen göra."

KOM Å STÖTTA OSS, HJÄLP OSS I KAMPEN OM DIV.5-BILJETTEN! KLOCKAN 2 IMORGON

Lite frågor under herrarnas korvstund igår inför matchen imorgon.

 


Torsdagsträningen började med en tävling i omklädningsrummet, där herrlagets största sponsor Andreas Lindh hade fixat priset

allt inför damernas kval

Dagens kvaltankar:
"Seger är alltid roligare än förlust, div.5 är alltid roligare än div.6. Men framförallt vill man vinna något med denna truppen. Vi har ett härligt lag, ett underbart gäng och vi gör det bra tillsammans. Ett kvallyckande med detta gänget hade varit stort. Vi är värda framgång, och att nå div.5 med detta gänget känns helt rätt. Vi vill kramas på lördag, vi vill fira hela natten, vi vill gå på moln året ut (och fortsätta kramas). Tillsammans vill vi lyckas, tillsammans vill vi njuta av framgång. Tillsammans har vi kämpat hårt, och vi har hittat en fantastisk hobby att utöva tillsammans."

På lördag smäller det, då är det kvalmatch i Sandby. Med det är det faktiskt på söndag också. Då börjar damernas kval. Boka in en hel helg på Sandbyvallen. Bloggen laddar upp för damernas kvalmatch idag. Damernas stjärna Lina Härle svarar idag på massa frågor inför deras kval till div.1!



hur är läget i damtruppen?
 Det är väldigt bra just nu, alla är laddade till tusen och längtar oehört mycket mot de båda kvalmatcherna!

Är stämningen extra glad/spänd/förväntansfull nu när ert kval stundar?
 Det är klart att det är nervöst och spänt eftersom det är om en div.1 plats vi spelar om så det är ju mycket som står på spel. Men samtidigt är vi väldigt glada för kvalet för det är en möjlighet att verkligen visa vad vi går för och visa att vi är så bra som vi är. Det märks på ganska många att vi är nervösa, man fnittrar lite extra mycket, snackar ovanligt mycket i omklädningsrummet och har lite svårt att koncentrera sig i vissa situationer, för man vet vad som väntar och längtar tills söndag.

Vad blir viktigast när domaren blåser igång matchen på söndag?
Att vi är med direkt från start och inte ger dom någon chans att komma in i matchen och även att det är vi som sätter ribban högt direkt.

Vad är din kommentar till att Hovås-Billdal slog Norvalla med 2-0 i er kvalgrupp?
 Det spelar inte så stor roll för mig, vi ska ju såklart slå båda. Att dömma av resultatet möter vi det bästa laget nu på söndag och måste vara taggade till tusen. Men enligt cliff och niklas var det en jämn match förra helgen mellan de båda lagen innan målen rullade in, så vi ska inte fokusera så mycket på deras resultat. Hovås-Billdal har ju med sig en vinst in i vår match på söndag så de är väl extra taggade, men det är inget som skrämmer oss.
 
Vad vet ni om era motståndare?
Cliff och Niklas var uppe förra helgen och kollade och snokade lite när de båda möttes. Så vi har fått lite koll på hur de spelar både deffensivt och offensivt, och försökt träna utifrån det nu i veckan. Det är klart att de kan ändra sitt spel en aning nu mot oss, men deras grundidé har vi försökt genomskåda.

Hur laddar du för matchen mot Hovås-Billdal på söndag?
 Jag har laddat hela veckan, med att ge lite extra på träningarna och sådär. Sen när det närmar sig matchdag laddar jag med vatten och pasta såklart ;) men självklart så laddar jag med att titta och heja på en grym match på vallen på lördagseftermiddagen också!! :) På matchdagen snor jag davids ipod och lyssnar på musik som gör mig riktigt taggad på match!!

Vad kan det betyda för er om herrarna klarar div.5-biljetten dagen innan er match?
 Det är klart att vi hade blivit extra taggade om ni klarat det, både för att det är kul om sandby får två uppflyttningar inför nästa sässong men även för att vi inte vill vara sämre än herrarna! haha

Blir du nervös när du kliver in på Sandbyvallen inför extra mycket folk och i en extra viktig match?
Det är alltid lite nervöst på hemmaplan och på vallen, det är ju något extra, men inför denna matchen kommer jag nog vara extra nervös eftersom det gäller så mycket. Men nervositeten brukar släppa när domaren blåser igång matchen för sedan har man inte tid att vara nervös längre, då är det bara att ha kul o koncentrera sig som gäller. Om där kommer mycket publik blir jag bara mer taggad och det är roligare att spela inför fullsatt läktare!! Där brukar ju inte vara så mycket publik på våra hemmamatcher men när det nu är kvalmatch hoppas jag att fler kommer ner och tittar, hejar och stöttar.

Vilka ord peppar du dig själv med precis inför matchen?
 Jag kan, jag vill, jag ska!

Går du och njuter och längtar till söndag eller hade helst spelat båda matcherna nu direkt för att få kvalet avgjort snabbt?
 Det är klart att jag vill att det ska bli söndag, matchdags och avspark. men jag tycker det är roligare och mer spännande när man får gå och längta och vara lite nervös i veckan, haha. Det går ju alltid bättre när man är lite nervös. Det är bra att vi har en vecka emellan matcherna för då hinner vi ladda om batterierna och tagga om igen till nästa match och eftersom det är något speciellt att spela kval vill man ju inte heller att det ska gå över snabbt, så det är bara bra att det inte är över på en helg.

Vad tror du om söndag, fullsatt Sandbyvall, mål från dig och storseger eller?
Allt det där hoppas jag verkligen på! fullsatt sandbyvall hade varit enormt kul att spela för och att göra mål hade varit grymt kul och även lite speciellt eftersom det är kval. Men det viktigaste är såklart vinst så vi kan åka upp till norvalla med bra självförtroende och vinst i nacken. Trots att det är en div.1 plats på spel, så ska vi gå ut och ha kul och våga för att om vi bara är nervösa och fega kommer vi inte vinna någonting!  

bloggfylld onsdag

19:15 börjar träningen imorgon. Men det kan löna sig att vara i god tid. 19:00 blir det en tävling med ett fantastiskt pris. Lindh har letat på ICAs lager igen, nu har han hittat det bästa priset. Han bad mig göra en tävling. Det blir en skitsvår rebus imorgon. Imorgon gäller det att lösa rebusen först, då blir en fantastisk ICA-pryl din. Välkomna, hade varit fantastiskt kul om några Limhamns-spelare dyker upp.

Ni Limhamnsspelare som kallar oss jävla bönder ska veta att vi inte är bönder. Jag ska ta ett exempel från ICA i byn idag. En familj var och handlade. Mannen kom tillbaka till familjen och kundvagnen efter att han tvingats av frugan att hämta en vara. Då säger frun högt: - E du dum i huvet? du vet att jag inte tål nötter!
Mannen fick gå och lämna tillbaka varan. Då säger frun till dottern: -Hur kan han vara så dum att han tar nötkött när han vet att jag e nötallergiker.


Dagens kvaltankar:
Jag googlade "antiklimax", begreppet "antiklimax" används för att beskriva en sann eller fiktiv berättelse där en spännande intrig avslutas på ett snöpligt sätt, ofta för att skapa en komisk effekt. Wikipedia gav två exempel. Först ur Himlens änglar där en skeppsbruten man lyckas överleva hajar, stormar och svält och till slut når fram till en öde ö, där han dödas av att få en kokusnöt i huvudet. Wikipedias andra exempel är Jörgen Brinks kollaps på stafetten under skid-VM 2003. Igår kändes det som ett antiklimax, ivf att det var en spännande intrig som avslutades på ett snöpligt sätt. Jag syftar på sveriges förlust mot Holland, som iof var en plåga från minut 4. Det kan också vara ett antiklimax för motståndarna, som det var för Bulgarien mot sverige både i VM -94 och när Sverige vann med 5-0 i EM 2004. Det jag vill säga är att det är omöjligt att tippa resultat på lördag, det kan gå hur som helst. Jag tippar på ett antiklimax. Säg att vi leder med 3-2 till sista minuten, då kommer 4-2-målet som tar oss till femman. Ett fantastiskt antiklimax.

Stjärnan och nyblivne 20-åringen, Robin Andersson, talar ut i bloggen idag.





Lindh om sveriges fiasko mot Holland igår............


Fredrik S

Dagens kvaltankar:
"Vi är som barn på julafton. Igår träffades truppen för första gången efter matchen i lördags. Det blev mycket snack om då, nu, lördag och känslor hit & dit. Ögonen lyser, fötterna darrar, hjärtat brinner. Ja, ungefär som ett barn på julafton. På lördag är det julafton, då vill vi ha stora hårda paket. Inga mjuka. Vi vill bli lyckliga. Jämförelsen blev sådär, men budskapet är tydligt: Förväntansfulla, lyckliga och spända spelare finns i SSIF nu."







Fredrik Sundblads tal till folket:

Inför SSIF-LFF

71 gjorda mål på 22 matcher är ett tecken på att vi lyckats med vår offensiva och positiva fotboll. Lägg därtill att vi inte släppt in mer än 18 mål så är det ett tecken på en mycket bra säsong. Tyvärr ledde ett av de insläppta målen till att vi ”bara” blev tvåa i serien. Därför står vi nu mitt i ett nervkittlande och ovisst kval mot Limhamn. Ett Limhamn som blev trea i div. 6 sydvästra, även kallad supersexan. På lördag är det dags för andra och sista delen i detta drama.


Första delen var spännande och underhållande på många vis. Det var lyckoönskningar till Limhamn skrivna på marken, hög musik, mycket folk, tuffa närkamper, tre ribbträffar, skador, rött kort, missad straff, mycket snygga mål och när dammet lagt sig och domaren blåst av stod Limhamn som vinnare med 2-1. Men det var, som sagt, bara del ett. Nu laddar vi för fortsättningen som kommer att utspela sig i Södra Sandby på vår plan...VÅR plan.


Det kommer vara 22 nervösa och extremt taggade fotbollsspelare som går ut på planen. Allt kan hända i en avgörande kvalmatch, men med bra förberedelser, stort publikstöd och ett enormt Sandbyhjärta hoppas och tror jag att vårt unga och glada SSIF kommer att stå som segrare.


Jag vill nu passa på att tacka alla som kommit och stöttat oss den gångna säsongen, både på hemma- och bortaplan och i ur och skur. Jag vet att det betyder mycket för spelarna och ger en stöttning och trygghet som ökar lagets prestation. Jag hoppas verkligen att ni känner delaktighet i framgångarna och att ni tillsammans med många fler är med på lördag och kämpar upp SSIF i div. 5.

Måla er blåa och vita så kör vi!

Fredrik Sundblad

Tränare


mer kvalsnack

Dagens kvaltankar:
"Det är helt normalt att knyta näven eller slå sig på låren en måndagseftermiddag. Inför returmötet på lördag är det inte nervöst, det är bara helt jäkla övertänt. Det ska bli fantastiskt att gå ut och ge allt i årets sista match. Det finns inget att spara på eller något att vara nervös för. Limhamn kommer chockas över att möta ett helt annat lag på lördag. Det brinner i det blåa Sandbyhjärtat!" 

Limhamnsanfallaren Prince duellerade jag mot flertalet gånger i lördags. Han var duktig, men det kändes inget speciellt. Han mötte den förre junior- och u-lagsbacken från Sandby, jag mötte förre U21-landslagsmannen från Ghana som har provtränat med MFF. Vad är egentligen störst?

Förtydligande till alla kommentarer efter mitt matchreferat från lördagsmatchen:
"kul att se mycket hat mot limhamn här", säger nån limhamnsbo. hat? I mitt matchreferat fick ni mycket beröm för att vara ett bra lag, trevliga grabbar och fantastiska supportrar. Ni får tåla kritik mot er störiga tränare och när jag skämtade med en äldre blond Limhamns mamma blev hon förarlig. efter en situation skrek hon på vår spelare för att han använde armarna. Jag stod bredvid henne och sa att de var lika goa båda två och så blir det i kval. Då skrek hon: "åk hem bonde" till mig. Roligt faktiskt, men då får man ta en diss i en blogg, som bygger en del på ironi. Ta det som män Limhamn, vi gillar er och älskar att vara bönder!

Bloggen tog ett snack med assisterande tränaren Micke Paradis efter lördagens match:




Hur är känslorna efter lördagens del 1 i kvalspelet?
Splittrade. Man är alltid besviken efter en förlust, vi ville vinna den här matchen och vi hade möjligheter att göra det. Vi skapade en hel del bra chanser och efter vi gjort 1-1 så hade vi en bra period då det kändes som om vi hade kontroll, men det ville sig inte riktigt. Sen var det inte lätt att behärska gruset, det blev ett chansartat spel. Limhamn är ett bra lag med några riktigt bra spelare. Dessutom så fick vi ett tufft avslut på matchen, där vi verkligen fick kämpa för att hålla dem stången, så då kändes det som om resultatet var ok.

Vad var positivt?
Vi följde vår spelidé på ett bra sätt, vi skapade chanser. Vi gjorde ett mål. Alla spelarna var härligt laddade och fokuserade på uppgiften. Våra omställningar var bra. Vi hindrade dem från att spela sig till chanser, de fick mest slå långbollar där de jobbade hårt på andrabollar (vilket de gjorde bra). Att vi trots några tunga minuter med missad straff, skada och utvisning på våra mest rutinerade spelare ändå klarar av att hålla den sista kvarten. Ingen som darrade där utan kämpade hårt och vågade även vara kalla och hålla i bollen. Sist men absolut inte minst alla Sandbybor som var där och hejade på oss.

 
Vad var negativt?
Förlust, skada och utvisning känns ju inte bra. Speciellt utvisningen där tydligen domaren helt misstolkar situationen (agerade själv sjukvårdare då, så jag såg inte vad som hände).  


Vad säger du om att ha med en 2-1-förlust till hemmamötet?

Hade såklart hellre haft en vinst med ett par mål med oss. Nu blev det inte så och då kör vi på enligt de förutsättningar som gäller. Det viktiga är att ett uddamålsunderläge inte är omöjligt. Vi har ett spel som passar mycket bättre på gräs än på grus. Vi har gjort en hel del mål på vallen och inte släppt in så många. Det finns ganska mycket som talar för att vi kan vända på detta.
 
När du ser utifrån hur matchen såg ut, är 2-1-förlust som en seger eller förlust för oss?
En förlust är alltid en förlust, hur vi än diskuterar och analyserar. Men man har ju alltid en inre känsla och fram till skadan och utvisningen så var det att vi bör minst få oavgjort i den här matchen. Vi skapar minst lika mycket som Limhamn gjorde fram till dess. När vi sedan blir en man mindre, måste flytta runt i laget och ändra uppställningen, blir ju fokus på att hålla resultatet matchen ut och det klarar vi bra. Det kan man inte vara missnöjd med.


Hur går tankarna inför avgörandet?
Vi har en bra möjlighet att vända detta, vi har kvaliteér i vårt spel som kan öppna upp Limhamn, det såg vi redan i Lördags och med spel på gräs med större möjligheter att kontrollera våra uppspel kommer de chanserna att öka rejält. Samtidigt måste vi vara vaksamma bakåt, Limhamn hade som jag nämnt tidigare en del bra spelare som vi får se upp med.


Vad blir avgörande?
Vi ska väl inte avslöja för mycket här, vi låter det bli en överraskning för våra motståndare. Men några allmänna saker är att det krävs ett stenhårt arbete i 90 minuter, eller hur lång nu matchen blir, och att vi har mod och kyla. Vi ska inte stressa iväg utan ha tålamod och bygga vårt spel, då kommer chanserna.


Vilken betydelse har en stor hemmapublik på lördag?
Det betyder oerhört mycket. Att hela tiden känna att det finns många runt omkring som hejar och vill att vi ska vinna gör att man höjer sig ännu mer, man orkar springa ytterliggare en gång, man trycker till lite extra i nästa närkamp, när man känner sig helt slut så kan man ändå plocka lite till, det där lilla sista som så ofta avgör en match i slutet. Så vi hoppas på ett kanonväder och mycket folk på Vallen.

 
Är kvalspel en fantastisk tjusning med fotbollen eller bara ett plågsamt måste?
Självklart en fantastisk tjusning. Visst hade det varit skönt att vinna serien och vara klara direkt. Ett kval är alltid osäkert, små marginaler kan göra att det går si eller så. Men känslan när man går in på Vallen på Lördag kommer att vara hur häftig som helst. Nu är det allt eller inget som gäller, det spetsar till det enormt. Det är detta vi har jobbat för sedan i början av januari, dvs chansen att ta oss upp till div 5. Att ha den möjligheten i årets sista match på Vallen, ja det kan inte bli bättre.



....fortsättning kval

Dagens kvaltankar:
"Det var fantastiskt att kvalspela igår. Det var: En underbar höstdag, enormt mycket publik på Limhamns IP och det var ett bra och trevligt Limhamns FF vi mötte. På lördag kommer en härlig utmaning. Vi ska vända ett underläge till seger. Det kommer bli tufft, det är två lag som båda vill och bör spela i divison 5. Men ingenting är omöjligt. Vi kommer göra allt allt allt för att försöka vända på steken."

Det är viktigt att ladda rätt för en så viktig match som vi hade igår. Gjorde vi det? I bussen på väg till match gjorde vi ett stort misstag. Vi borde ladda med något tungt, kanske en hårdrockslåt. Vi valde Emilias Im a big big girl. Kolla nedan!





Lite intressanta kvalresultat:
Kval till div 4 (enkelmöte, för vinnarna väntar nu dubbelmöte om div.4-plats):
Vanneberga IF - Furulunds IK 3-5 efter straffar
Hardeberga BK - BK Näset 2-1 (HBK ska möta Åhus Horna)
Sjöbo IF - Vinlövs IF 3-1
Kval till div 5:
Lunds BOIS - NK Croatia 1-4
Torna Hällestads IF - Öja FF 1-3
IF Salamis - Lunds FF 2-2
Gärsnäs AIS - Arlövs BI 1-2
kval till div 6:
Lokomotiv Lund - Sankt Olofs IF 5-2
Borlunda AIF - Vinnö IF 4-4


En promenad en lördagskväll kan vara fantastisk, eller jäkligt skrämmande. När schweinschnauzern Taco behövde frisk luft stötte jag på Lindh. Och det slutade med att han kysste en SSIF-skylt.............

Och så klart skulle Lindh hetsa HBK som vanligt......


förlust, men med stora förhoppningar

Nu är vi hemma från deras jävla grusplan. Det var en typisk kvalmatch: två bra lag och en jäkla massa folk. Inte helt oväntat var det kamp som kännetecknar matchen. Det var svårspelat på en hård grusplan, kändes helt logiskt att spela på grus när några gamlingar hade hundträning på den fina gräsplanen nedanför.

Första halvlek
Det började med att Limhamn kontrollerade bollen, det var deras hemmamatch och deras grus så det var ingen oväntad matchbild. De spelade 4-2-4 och slog långbollar efter några kontrollpass i backlinjen. De jobbade mest med att störa i nickduellerna och sen ta hand om andrabollarna. När de hamnade under press var deras passningsspel dåligt. Vi var farligast i första halvlek, i andra delen blev varje kontring farlig. Trots sitt hemmagrus hade de dålig koll på studsen. Vi kämpade kopiöst och hade bra kvalitet i kontringarna när våra mittfältare fick bra passningar att jobba med. Vårt passningsspel var bättre, men vi fick inte så mycket tid att få igång det.

Andra halvlek
Det började lite chockartat, de fick ett tidigt ledningsmål. Efter kamp på kanten, fick deras mittfältare bra skottläge, en halvvolley från 20 meter satt i bortre. Det blev ett jävla liv på publiken, några minuter senare tystade Conne dem. Efter ett fint anfall tryckte han in en volley, snyggt mål. Sen hände mycket i andra halvleken. Deras trillande i backlinjen och sen långboll fortsatte, och våra kontringsförsök fortsatte. Men de gjorde 2-1 efter en långboll, som damp ner hos deras kapten. Sen missade vi straff, fick Anders fotskadad och Joel utvisad. En helt galen utvisning. Vi kämpade oerhört sista kvarten, givetvis ville vi göra 2-2 men de kunde också göra fler mål. Förlust 2-1 känns ändå helt ok.

Matchen
Typisk kvalmatch, härlig inramning med oerhört mycket kamp och nerver. Jag måste säga att trots allt detta var det en schysst fight med glada och trevliga spelare i både hemma- och bortalag. Limhamns FF var duktiga, svaga bakåt, men mycket fart och teknik framåt. Deras kapten var duktig och när han lyftes upp på topp i andra halvleken fick de betydligt mer tyngd framåt. De hade en tränare i kostym, som såg ut som en förvirrad skolpojke. Malmösexan måste vara en bra serie, detta laget var duktiga och svåra att möta. Dösjöbro hade haft svårt mot dem. Det ska bli spännande att se hur dem spelar på gräs och bortaplan, om de fortsätter med galet offensiv uppställning och bara långbollar trots skickliga spelare. Det som står klart är att vi kommer gå för storseger på vår älskade hemmaplan. Jag hoppas att sandbypubliken ställer upp för oss, det var oerhört mycket Limhamns-mammor och brats på plats. Givetvis hade ett 2-2-mål varit viktigt, och med Anders skadad och Joel avstängd fattas viktig kvalrutin. Men vad jag förstått räcker 5-0 till seger sammanlagt för oss, så det satsar vi på.

+
Typisk kvalmatch, extra mycket folk och extra nervöst

-
Joels två gula kort är inga gula kort

Bäst i blått:
Robin Andersson får priset idag, deras högerback tog inte bollen från Robin nån gång under 90 minuter. Sen kämpade alla stenhårt för två kvitteringar och på slutet för att åka hem med bara 2-1-förlust. De hjärtat och lite offensivare tänk på hemmaplan, så vinner vi. Men alla ska ha en eloge för bra slit och insatser idag, ingen kan gnälla att vi gjort fel i del 1 av kvalet.

Framtiden:
Läskig och fantastisk. Tre träningar och sju dagars väntan på ett avgörande på 90 minuter.

Stora kvalet

Imorgon är det dags, första kvalmatchen i dubbelmötet mot Limhamns FF. Vinnaren går upp i division fem, vi börjar med bortamatch på grus i Limhamn. Men det är som Fredrik resonerat: De kan spela sin hemmamatch på asfalt, eller i en källare. Vi ska upp i femman. Det ska bli två jäkligt roliga och spännnde helger. Vi hoppas på enormt publikstöd. Vi kommer göra vårt allra bästa, vi vill verkligen upp i femman igen. Nu är vi och hela föreningen mogna för det steget. Givetvis kommer det vara nervöst och spänt, men vi hoppas att vår enorma vilja ska få spelet att lossna redan imorgon. Följ oss, stötta oss, hjälp oss!





Jens

Hur är läget med målvakten inför kvalet?
Jo det är väl helt ok. Lite förkyld fortfarande men annars är läget på topp. 

Taggad eller nervös?
Mest taggad faktiskt.   

Kan du lova två nollor i kvalmatcherna?
Jag lovar ingenting på förhand men det är klart att det är absolut ingen omöjlighet, vi har  ett bra försvar och släppte in minst mål i serien. 

Vad blir viktigast på lördag?
Svår att peka på något som är viktigare än annat men koncentration, fokus samt att spela vårt spel kan tänkas bli viktigt.  

Är ett straffavgörande på Sandbyvallen ditt drömscenario i kvalet?
Skulle kanske vara ett drömscenario för en målvakt att vinna ett sådant samtidigt oerhört tungt att förlora, det är så lite som skiljer i ett sånt scenario. Ser hellre att vi tydligt visar att vi är ett lag som hör hemma högre upp än sexan genom att vinna klart. Sen kan det alltid diskuteras att det är roligare för "neutral" åskådare att bevittna ett sådant avgörande men som sagt jag hoppas vi avgör tidigt. Vidare är det kanske bättre ur hälsosynpunkt för tränare och ledare att vi slipper ett sånt scenario:)

Calle

Hur är läget med anfallaren inför kvalet?

Jag har haft väldigt ont i ljumskarna under veckan och därför inte tränat.
Men en intensiv behandling med voltaren har gett bra resultat och jag gör come-back ikväll. 

Är dettta ditt viktigaste ögonblick i karriären?
Det kan det mycket väl vara, jag kommer inte på nåt viktigare just nu iallafall.
 
Hur är känslan inför kvalet?
Jag var ganska besviken efter min dåliga insats mot pelagonia i söndags och när jag fick höra att det skulle bli limhamn på grus i kvalet kändes det inte bättre.
Jag sa efter den otroligt tråkiga försäsongen 08/09 att jag aldrig mer skulle spela fotboll på grus. Men ikväll ska grusrädslan tränas bort och jag är riktigt taggad inför lördagens match. Det ska bli kul att kvala igen, det är alltid kul när man får spela ett par extra matcher.

 
Kan du lova mål på lördag?
 
Jag kan lova att jag ska göra allt jag kan för att det ska bli mål, sen om jag eller nån annan är sist på bollen är skit samma.

Dina ord till truppen inför kvalet?
 
Det verkar som vi har fått ett av dom svårast tänkbara kvalmotståndarna och dessutom på ett för oss ovant underlag. Men eftersom vi i våra bästa stunder kan slå topplag i division 5 är jag säker på att vi kommer vinna kvalet. Jag tror också att det kommer bli en liten nytändning med kval eftersom de senaste matcherna egentligen varit ganska betydelselösa. Så om alla gör sitt bästa och offrar sig för laget spelar SSIF i division 5 nästa säsong.

Lilla kvalet

Det lilla kvalet är Hardeberga mot Näset. Imorgon kommer givetvis mycket om det stora kvalet: Limhamn - SSIF. Byns tredje största kval fokuserar vi på idag. Våra damers kval är det näst största, men det börjar inte förrän nästa helg. Då fokuserar vi på det också i bloggen. Idag har två jätteduktiga och jättetrevliga Hardebergaspelare svarat på frågor. Kapten Johansson och löparen Westeson har bidragit med spännande läsning till bloggens kvalvecka. Vi önskar er lycka till även om en förslust för er kan innebära heta kvalmatcher 2011. Och där lovar vi mer publik och fler poäng (till oss). Lycka till i kvalet HBK!


Till höger, Kapten Johansson. Jernberg och Heide i kamp om bollen.

Frågor till David Johansson:

Hur är det att vara kapten för Hardeberga år 2010?
Det är självklart en ära att vara kapten. För mig visar det att man är respekterad av sin klubb och sina lagkamrater både som spelare och som person. En kapten ska kunna peppa och leda laget i såväl medgång som motgång.
 
Vad har gjort att ni lyckats ta andraplatsen i femman i år?
Det självklara svaret är vunnit matcher! =), men jag gissar på att ni vill ha mer beskrivande fakta?
Vi hade som målsättning i år att komma topp 3 och tack vare en bred trupp, bra kvalité från ledare och spelare samt en stor portion glädje lyckades vi uppnå detta.
 
Vad vet du om motståndet i kvalet?
Inte mycket förutom att de heter BK Näset samt att gamle Sandby och Hardeberga killen Peter "Pidde" Dahlström spelar där. Jag och Peter slet tillsammans på HBK.s mittfält ett gäng år så jag hoppas kunna få lite inside information från honom...
 
Vad krävs för att ni ska vinna kvalet?
Utan att på något sätt vara taskig mot BK Näset så tror jag att om vi spelar med samma glädje, intensitet och koncentration som mot Furulund så vinner vi första kvalmatchen. Det vi självklart behöver bättra på är målfarligheten, vi skapar mängder med chanser och ska göra fler mål.
 
Är er trupp redo för division 4?
Ja det tycker jag definitivt. Vi har en bra blandning av gamla rävar och unga pattaglyttar =). Jag tror att fördelen med vår trupp är att vi har många väldigt bra spelare. Detta visar sig ganska tydligt då vårt B-lag vinner div 3 detta året och är klara för div 2. Många spelare i vårt B-lag skulle ta en plats i vilket annat div 4-5 A-lag som helst.
 
Är Hardeberga som klubb redo för division 4 igen?

Ett mynt har två sidor brukar man säga... Ser man utifrån ekonomi och ungdomslagen som ska fylla på så NEJ! 
Men ser man däremot utifrån dagsläget i kvalité på spelare, ledare, bredd på trupp, glädje i laget och vilja så ABSOLUT!
 
Vilken blir din viktigaste uppgift som spelare i dessa två kvalmatcher?
Först och främst så är det en enkelmatch mot BK Näset, om vi lyckas vinna denna får vi möta Åhus Horna i ett dubbelmöte.
Som spelare och innermittfältare är min viktigaste uppgift att vinna mittfältskampen både fysiskt och mentalt. Detta kombinerat med precision i passningsspelet och på fasta situationer.
 
Vilken blir din viktigaste uppgift som lagkapten i dessa två kvalmatcher?
Att hela tiden föra snacket med grabbarna och bidra med positiv energi oavsett resultat. Som kapten är det alltid viktigt att vara en god förebild inte bara för dina egna spelare utan även för supportrar, motståndare och domare.
Obs Jag tar mig friheten och skapar en egen rubrik här på slutet. Vi döper den till övrigt:
Under Övrigt vill jag och hela Hardeberga BK gratulera er till den fina 2:a platsen i årets serie samt önska er lycka till under kvalet. Vad jag har förstått verkar ni ha ett glatt gäng som lirar bra fotboll. Jag kan ju inte önska mig ett byaderby eftersom vi gärna går upp till fyran så jag säger istället: Väl mött i div 4!

Nu över till Westesons svar:



Ni spelade bra fotboll och tog andraplatsen i Furulund i lördags, kan du beskriva den matchen?

Furulund hade nerverna utanpå tröjorna och vi hade allt att vinna medan de hade allt att förlora. De hade chansen att fixa seriesegern i föregående omgång men lyckades bara få 1-1 mot Hallands Nation borta. Nu stod allt på spel i sista matchen mot oss och det låste sig antagligen lite för dem, samtidigt som vi gjorde en mycket bra match. Vi spelade avspänt och njöt verkligen av matchen, vi hade trots allt chans att vinna serien om resultatet i Flagg-matchen gick vår väg. Matchen började helt i vår favör. Vi hade flertalet chanser och om man kan klaga på något är det vår effektivitet. Samtidigt som deras keeper var duktig (var han i förra matchen vi mötte dem med). Men vi får en hörna och på den lyckas Tobbe J stöta in bollen precis över mållinjen. Resultatet 1-0 står sig till halvtid men med mersmak för oss.

Vi väntade oss att Furulund skulle komma heltaggade ut till andra. Visst lyfte de sig kanske lite i andra, men deras spel fungerade inte. Att tjonga upp bollen på deras tunga anfallstank som la ner till kvicka mittfältare som fick bollen rättvänd mot mål. Vi hade rätt bra koll på matchen och lyckas dessutom göra 2-0 genom en kontring med mig som exekutor. Sedan får de en straff, lite onödig i mitt tycke och vi släpper in dem i matchen igen. Kändes onödigt att bjuda på detta. Men vi reser oss igen och på en hörna från Davva lyckas Bäckström skalla in bollen och trycket släpper lite igen. Men än en gång reducerar Furulund, minns faktiskt inte hur målet kom till. Nerven behålls därför i resten av matchen men vi lyckas att avstyra Furulund och vinner rättvist enligt mig. Det hade kanske inte blivit så spännande om vi lyckas att ta vara på våra lägen. Men totalt sett gör vi en bra match.

Vem får ni möta i kvalet?

Först och främst är det BK Näset uppe på Knutsvallen i en vinna/försvinna match. BK Näset har den förra HBK:aren Peter Dahlström i truppen. Vad som står på BK Näsets hemsidan är att Jonas Wirmola och Niklas Skoog finns med i truppen också, återstår väl att se om de lirar. Men den som lyckas vinna denna match får ett dubbelmöte med Åhus Horna. Åhus Horna som vi stött på för någon säsong sedan i division 4. Det kommer bli tuffa match/matcher vilket som.

Hur kommer de matcherna se ut och sluta tror du?

Jag tror de kommer bli tuffa, konstigt annars när det gäller avancemang i seriesystemet. Mycket hjärta och ruskigt höstväder med kanske =). Kval är alltid tufft oavsett om man kvalar uppåt eller neråt. Vi har lyckats gå upp en gång innan via ett sådant här kval och det gick rätt lätt den gången. Därför gäller det att förbereda sig mentalt och fysiskt för att allt kan hända. Jag hoppas att vi kan lyckas med att ta oss vidare till dubbelmötet men då krävs det att vi presterar bra och är effektivare än senast.

Hur går dina tankar, extra taggad eller extra nervös?

Att spela avgörande matcher är alltid motiverande. Jag tycker inte det spelar någon roll på vilken nivå man spelar. Matcher som är direkt avgörande har alltid ett annat värde och spänning i sig. Vi deltog i DM i år och gick vidare några omgångar och jag tyckte de matcherna var spännade och roliga. Jag kommer att vara taggad men samtidigt med en viss nervositet. Tror på att hitta en balans mellan nervositet samt att vara laddad är den bästa kombinationen. Men jag ser fram emot matcherna med tillförsikt och tycker det ska bli roligt att få spela dessa matcher som man slitit för en hel säsong. Det är dessa matcher man längtar efter när man har konditionsträning på Dalbys konstgräsmatta i januari, haha.

Hur kommer du ladda för att prestera som bäst?

Jag kommer spara krafterna på fredag och kanske vara så nördig att äta pasta och fylla på depåerna=). Men något annat speciellt kommer jag inte göra. Kanske lira lite FIFA 11 på Ps3, haha.


Hur går snacket inför kvalet?

Vi har nått vår målsättning för säsongen. Det var att komma bättre än förra säsongen. Och eftersom vi kom fyra förra säsongen och tvåa i år är målet uppnått. Vi kommer gå i in kvalet med högt huvud och försöka få igång vårt passningsspel och kämpaglöd. Alla tycker det ska bli roligt att få spela lite avgörande matcher nu. Det har varit en lång säsong och det är dags att avgöra i vilken division man spelar nästa år.

Hur förbereder ni er på träningarna inför de avgörande matcherna?

Nu hade vi b-lagsmatch i måndags så då spelade några och de andra joggade en runda i stadsparken. Annars är träningen som vanligt om än kanske lite bättre och hårdare. Det har hela året varit en tuff konkurrens i HBK om de sexton platserna i truppen. Och den lär inte minska nu när det hela drar ihop sig. Vi har en mycket bra och rutinerad trupp, hoppas de visar sig i kvalet.

Vad avgör till er fördel tror du?

Jag hoppas att vårt passningsspel samt goda lagsammanhållning kommer ta oss långt. Man vinner många poäng på att ha ett sammansvetsat gäng som trivs både på och utanför plan. Det har vi för tillfället. Men spelmässigt sett hoppas jag att passningsspelet klaffar och att vi kan sätta dit våra lägen. Effektivitet är A och O.

Du rundade Furulunds vänsterback ett flertal gånger i lördags, hur snabb är du?

Jag är egentligen inte så snabb=). Men om jag får löpa på stora ytor och bollarna hittar fram kan det bli jobbigt för motståndarna att hänga med. De kanske hänger med i början men efterhand brukar de storkna. Sedan tror jag kanske att Furulunds vänsterback inte hade sin bästa match för säsongen =).Om det var han som var dålig eller jag som gjorde honom dålig är upp till andra att avgöra.

Har du nått mer än snabbheten?

Nä =). Skämt åsido. Alltid svårt att bedöma sig själv, men jag tycker att jag har en hyfsad speluppfattning och kan få till ett och annat inlägg med kvalité. Många kanske tror huvudspelet eftersom jag är rätt så lång men det är inte min styrka=). Sedan är jag en lagspelare och ger mig aldrig. Ibland kanske man har en näsa för mål, men det kommer och går. Men ett och annat mål brukar det bli.

Vad måste funka i ditt spel för att du ska tillföra som mest i kvalet?

Jag måste använda min löpstyrka och ge ett bra alternativ i djupledsspelet. Samtidigt som jag måste öka effektiviteten i mina avslut. Sedan kan man hoppas på att ett och annat inlägg hittar rätt mottagare =). Men viktigast av allt är att vi får ihop det inom laget. Hittar den där spelglädjen och verkligen lyckas prestera när det gäller. För det är på lördag klockan 14.00 på Knutsvallen som första hindret ska passeras! Alla är välkomna upp, hardebergare som ssifare =) !

 För Södra Sandbys egen del vill jag önska er lycka till i kvalet och grattis till en fin säsong. Hoppas att kvalspelet går bra för oss båda. Så får vi se om vi kommer mötas eller inte nästa säsong. Det kommer kommande helger och viktiga matcher avgöra.


Tack David och Weste för långa och trevliga svar


Ken1

Kenneth Nordstrand är känd i Sandby, dels för att han var omtyckt tränare för herrlaget 2006 0ch damlaget 2007-2008, men också för allt han gör i byn, och gjort under många år. Han jobbar på fritid Sandby, håller i cafeterian på Killebäcksskolan, gör mycket arrangemang i byn och jobbar med Sandbybadet på somrarna. Kenneth är en fantastisk man med humor och stort hjärta. Forza Ken1!





1. Du tränade herrarna i SSIF -06, hur sammanfattar du den tiden?
- Jag och Lee uppfattade det som ett halvsargat gäng med dåligt självförtroende. Ni hade ramlat ner, interna bråk och förlorat mycket. Vi jobbade på att vända verksamheten till något positivt. Det var unga spelare, viktigt att ha roligt. Givetvis var det också viktigt att fixa nytt kontrakt i sexan.

2. Efter din jorden-runt-resa gick du över till damerna, hur var det?
- Mycket lärorikt, jag lärde mig mycket om individuell spelarutveckling. Men det året blev präglat av att Teamet blev av med massa poäng pga att vi använt en spelare som inte var spelklar. Men det blev för mycket Sandby för mig, jobbar i Sandby, tre träningar och två matcher.

3. Nu är du damtränare i Stehag, vad är det bästa med det?
- Att det är en bra trupp och bra töser. Det är hög standard på spelarna för att vara en bya förening. Stehag är en välorganiserad förening med bra ledare runt laget.

4. Nu ska ni kvala till div. 3. Hur känns det?
- Det ska bli kul!

5. Vad blir avgörande i er kvalgrupp tror du?
- Om Vittsjö stoppar in div.1 spelare, då är det kört. Matchvinnare som kan göra det lilla extra kan bli avgörande. Vi vet inte om det är stor nivåskillnad på de olika serierna.

6. Kan du beskriva din trupp med tre ord?
- Bra, talangfulla töser.

7. Beskriv kort hur du vill att ni spelar fotboll?
- Vi är det laget som spelar lägst försvarsspel, och vi har släppt in minst mål. Sen är det zonförsvar, spelvändningar och djupledsspel som kännetecknar oss.

8. Du har tränat herrarna i Stehag också, vad har gjort att du tränat både herrar och damer i Sandby och Stehag, har du stor klubbkänsla el?
- Vad gäller Stehag är det Kennet Andersson (SSIF-damspelaren Tozz pappa) som ringt mig. Det är nog kombinationen bra föreningar och att folk ringt och frågat mig som gjort att det blivit så.

9. Vad är det bästa med Stehag?
- Välorganiserad förening.

10. Vad är det bästa med SSIF?
- Både i Sandbys herrar och i Stehags damer är det byns ungdomar. Man representerar sitt samhälle, och det tycker jag är bra.

11. Hur går tankarna inför dessa helt avgörande kvalmatcherna?
- Samtidigt som det är en match som vilken som helst, är det en match där man är extra taggad. De försöker göra en liten grej av det i klubben, för att locka mycket folk. Motståndarna har bokat supporterbuss. För mig är det femste gången jag kvalar, jag blir lika fokuserad, men inte lika nervös längre.

12. Är dina tjejer nervöst lagda eller blir de extra taggade?
- Tjejerna blir bättre när de taggar till, de höjer sig när det gäller nått.

13. Vad blir din viktigaste roll i dessa matcher?
- Vi har inte mött lagen innan, så jag måste göra en snabbanalys av motståndarna i matchupptakten, och sen våga förändra.

14. Vilka blir dina sista ord till laget innan kvalet blåses igång?
- "Första tio sätter prägel på matchen". Sen låter jag lagkaptenen Maria säga de sista orden, brukar bli: "Då kör vi brudar".


Kenneth är en äventyrare



Det ser ut på läsken som Kenneth ska spela 4-4-2.

Dösjöbro igen

Dösjöbro vann vår serie, tre poäng före oss. De spelade rolig fotboll, vann båda seriefinalerna och var det kaxigaste laget i serien, mest osportsliga laget var Hällestad (i år igen). Dösjöbro var bäst, så lite kaxiga kan de få vara. Öppnar de plånboken även nästa år kan de nog vinna femman också, om de själv får säga det. Fantastiska Dösjöbro får ännu en dag i bloggen, återigen är det trevliga kaptenen Söderström som uttalar sig. 


Söderström firar segern med lite rödvin, kanske



Är du sliten idag?
Ja det är jag, lite ont här och där faktiskt. Men nu kan man ju vila ett tag!  


Hur firade ni segern en söndagskväll?
Som man alltid firar med champagne, burgare och öl. Inget konstigt…

Vi flyttar den stora festen till på fredag i nästa vecka så nu ska man mest gå och njuta lite! 


Hade föreningen och/eller byn nån överraskning åt er?
Där var väldigt mycket folk, ungdomslagens spelare, ledare och föräldrar fyllde på den trogna supporterskaran.

Med andra ord seniorernas föräldrar, syskon, flickvänner och Möllan! Ca: 250 – 300 personer besökte IP.

Klubben hade ordnat fantastiskt snygga Guldhattar och stod för käket efteråt.


Vilka känslor har du idag?
Lite lättnad! Vår målsättning internt har hela tiden varit att vi ska upp.

Vi har ett bra lag och med seriens bästa lag ska man vinna serien!


Ni förlorade mot Maglasäte senast och hade 0-0 i paus igår, hur nervösa var ni då?
Ska vi vara helt ärliga så kändes det ganska lugnt igår, Teckomatorp säkrade kontraktet i förra omgången och detta gjorde att vi var lite hungrigare i allt vi gjorde.

Hade vi inte gjort ett tidigt mål i andra halvlek så tror jag att vi hade tvingats till försiktighet och nervositeten kanske hade smugit sig på oss. Men det löste ju sig bra!


Kan du lämna en kort matchrapport från matchen igår?
Första halvlek startade lite trevande, man kände dock ganska tidigt i matchen att det var vi som hade mest att spela för. Vi vann 50-50 bollarna och började så smått ta över spelet, vi behövde ju inte köra stenhårt för vinst vilket gjorde att vi kunde rulla bollen lugnt inom laget. Teckomatorp var ganska trygga med boll i egen backlinje men var tämligen uddlösa så fort de närmade sig vår planhalva. Innan halvlek så radade vi upp ett antal målchanser utan att sätta dit den, Teckomatorps målvakt var deras klart bäste spelare för dagen och han räddade dem ett antal gånger. Bortsett från någon hörna och snöbollar från mittlinjen så skapade Torp ingenting i första.

 

I Andra halvlek gick vi ut och försökte avgöra matchen tidigt vilket vi lyckades med. Ett tidigt mål av Ricardinho Lemner följdes upp med matchens snyggaste anfall (någon klack, lite översteg, pass snett inåt bakåt, pang) och 2-0 var ett faktum. Då tappade Teckomatorp gnistan vilket gjorde att vi kunde hålla i bollen, sätta dit 3-0 och ro hem segern. Teckomatorp hade en sekvens med frispark, hörna, hörna som ”farligast” vapen i andra Hasse trubadur (målvakt i Dösjöbro) hade dock koll på läget.

 

Sammanfattningsvis:

Segern var go och vi gjorde precis det som krävdes! Men Teckomatorp ska ha en eloge till att dem fram till 2-0 målet kämpade om poängen trots att dem inte hade mycket att spela för!


Blir det träningsledigt nu el?
Vi håller idag!

Frågar du mig så bör vi hålla hela veckan och vila upp oss till på fredag då det brakar loss…

Vi kör nog en gång i veckan för att hålla igång lite.


Hur länge kommer ni fira detta?

Man suger på karamellen ett tag nu och sen börjar man ladda batterierna inför nästa säsong.
 
Nu väntar ett år i femman mot bl.a konkurrenterna Lödde och kävlinge, hur kommer det bli?
Mycket roligt! Leker man med tanken att Furulund missar att kvala upp till fyran så kan alla lag (Dösjöbro, Lödde, Harrie/Kävlinge, Furulund) i Kävlinge kommun spela i samma serie. Det ska bli kul att möta Lödde och Kävlinge då vi alltid varit det lägst rankade laget i kommunen. Vi vet att vi kan utmana de lagen och jag tror att dem gärna inte möter oss, det är tradigt för dem att behöva möta lilla Dösjan!


Som nykomling i en serie är det tufft med två lag som ramlar ur och två som får kvala, vad behöver ni förbättra för att ha minst fyra lag efter er nästa år?
Jag tror att vi ska köra vidare på det vi utövat i år. Tror att det är viktigt att fortsätta våga spela sitt eget spel och inte koncentrera sig på motståndarna eller vilken division man spelar i. Vi har mycket ny/gamla spelare i laget i år och vi blir ett år mer samspelta till nästa säsong. Det är viktigt att spinna vidare på det som fungerar och göra det ännu bättre till nästa säsong! Får vi behålla laget intakt och förhoppningsvis stoltsera med en ny konstgräsplan så förutsätter jag att vi kommer ha många fler lag en fyra bakom oss!!    

 

Vad tycker ni om bloggen (som vanligt ställer Söder en egen fråga, här kom den)?

Lycka till i kvalet, vi hoppas faktiskt att ni tar steget upp! Inte enbart för att det är 6 säkra pinnar utan även för att alla här ute följer din/er blogg. Det är kul att kunna följa alla lagen i serien via bloggen och läsa era åsikter om lagen och matcherna. Det ökar intresset när någon tar tag i att skriva lite, hoppas du/ni fortsätter med denna trevliga blogg!!


Damlaget

Idag är det fokus på damlaget i bloggen. Precis som herrlaget har de en lyckad serie bakom sig, precis som herrlaget har de härlig stämning i truppen, precis som herrlaget har de ett spännande kval som väntar, precis som herrlaget har de fantastisk(a) nyförvärv. I herrlaget handlar det om Anders från Malmö, i damlaget handlar det om två nigerianska proffsspelare. Intervjun nedan störs lite av blåsten vid intervjutillfället, men det kändes viktigt att göra intervjun i vacker parkmiljö. Lina gjorde en bra intervju, hon valde att inte svara på frågor om deras spel och styrkor i spelet. Hon ville helt enkelt inte ge blivande kvalmotståndare någon hjälp. Bloggens ger er den längsta intervjun nånsin, nästan sex minuter. Här kommer allt om damlaget.........





Nu när ni sett intervjun tänker spelare i dam- och herrlaget att en gemensam fest bara är löst snack. Svar: NEJ! Fredagen den 10e december är dam- och herrspelare välkomna till föreningsgården. Boka det datumet redan nu. Som herrspelare blir det givetvis fest om vi klarar div.5-biljetten, samt en avslutningsfest för året i november!

Denna veckan är det fullt fokus på kval i bloggen, många lag ska kvala. Kvalveckan har börjat!


Miss, miss, miss, men överlägsen seger

Vi skulle bara gå ut och vinna idag. Vi mötte Pelagonija, deras gästspel i sexan blev kort. Ett dåligt lag som kom sist i serien. Dösjöbro skulle göra samma sak som vi, deras motståndare Teckomatorp är dock en klass bättre än Pelagonija. Men en 3-0-seger för Dösjöbro gjorde att de vann division 6 mellersta. Ett stort grattis till er. Detta inlägg innehåller inga bilder eller film, bara svartvitt, en massa text. Längst ner finns en sammanfattning av divison 6 mellersta, nu fokuserar vi på dagens match.

Första havlek
Vi började bra, men det märktes diekt hur dåliga Pelagonija var och att vi inte var hundra i något. Lite för lojt, lamt, slarvigt, nonchalant osv. Men vi var bättre på allt, det enda Pelagonija var bra på var att ställa oss offside. Kanske tjugo offsidevinkningar i första halvleken är inte godkänt, samtidigt ska det sägas att den linjemannen var fruktansvärt tråkig och dålig. Vi hade mycket boll, bra koll på läget och spelade tillräckligt bra för att vinna halvleken med 2-0. Conne gjorde båda två.

Andra halvlek
Andra halvleken såg ungefär ut som den första. Dock började vi med att vara långt ifrån i pressen. När vi skärpte till oss, kom lägena....och missarna. Det var frustrerande ineffektivt i andra halvleken. Vi gjorde 3 mål i andra, Eric två och jag ett. Men vi hade cirka 15 öppna lägen utöver våra tre mål. Därav får andra halvleken betyget IG. Om det berodde på underskattning, uselt fokus eller försök att vinna skytteligan vet jag inte, men jag hoppas att självförtroendet inte försämras. I kommande två kvalmatcher kommer vi inte få så många fria lägen och då måste bollarna sitta. Vi hade ett rakt och effektivt spel i andra, mycket löpningar och en glädje att ta sig in i boxen, där försvann tyvärr glädjen. Vi gjorde vad vi behövde, segern var aldrig hotad. Dock skulle den blivit tre gånger så stor.

Matchen
Vi ska inte sura eller dra för stora växlar av detta. Vi behövde vinna för att kunna vinna serien, andraplatsen var redan säkrad. Nu vann Dösjöbro så dagens seger var skitsamma. Pelagonija var långsamma och totalt oorganiserade. Men de ska ha en eloge för att de kämpade på och inte försökte skada stjärnorna i bortalaget. Nu skiter vi i Pelagonija och fokuserar helt på det viktiga som kommer nästkommande två helger. Då blir det fotboll, stämning och det fotboll handlar om: kärlek, vilja och skicklighet.

+
Andraplats i serien och 49 poäng fixat

-
Alldeles för låg procent av fria avslut som resulterade i mål

Bäst i blått:
Högerkanten med Håkan och Conne körde för fullt och kom förbi hela tiden. Oktays första match för start i år var mycket positiv. Anton, Anders och Joel kämpade hårt, spelade fokuserat och löste sina uppgifter bäst.

Framtiden:
Oerhårt spännande. När Dösjöbro firar seriesegern med mjölk en söndagskväll, och GOF börjar med brottningsträning imorgon ska vi träna vidare för att få fira en lördag och sen njuta ett halvår. Det ska bli två fantastiska veckor, om vi vinner alltså.


Sammanfattning av division 6 mellersta

Varför vann Dösjöbro?
- Tre poäng före oss kom Dösjöbro, men de tog 6 poäng av oss. Dösjöbro vann båda seriefinalerna med uddamålet. I båda matcherna ägde vi varsin halvlek, men när de ägde matchen fyllde de på med mer folk och var effektivare. Tyvärr mötte vi Dösjan i fel läge, i seriepremiären och precis innan uppehållet. Dösjan vann båda matcherna mot seriens bästa lag, SSIF, och är därmed värdiga vinnare.

Årets positiva överraskning?
- Får väl bli GOF, absolut vårens lag. De slutade tio poäng efter oss och vann hemma mot Dösjöbro med 3-0 i våras. Imponerande uppvakning från sitt hem (division 7).

Årets negativa övverraskning?
- När vi mötte Maglasäte var vi båda ett topplag. Nu slipper de kvala sig kvar pga bättre målskillnad än Ljungbyhed. Maglasäte var bra när vi mötte dem, omgången efter slog de Dösjöbro. Men 21 poäng är inte bra.

Årets bästa Sandbymatch?
- Hemmamatchen mot Lunds BOIS var magisk, en tidig seriefinal som blev total slakt. Vi gjorde allt rätt, bjöd publiken på fotbollskonst och vann med 5-0.

Årets sämsta Sandbymatch?
- Att tappa 2-0-ledning på Sandbyvallen mot ett mitten/bottenlaget Teckomatorp är det sämsta vi gjort i år.

Årets Harlösa?
- som väntat!

Hur bra var vi?
- Jäkligt bra. Vi gjorde flest mål, släppte in minst. Tyvärr räckte inte vårt spel mot topplagen, 0 av 6 poäng mot Dösjöbro och 1 av 6 poäng mot Tona Hällestad räcker inte. Men vi nådde alla våra målsättningar med marginal, nu siktar vi mot nästa målsättning. Men 3,2 mål/match och endast 0,8 insläppta/match är imponerande!

Heja SSIF!

inför pelagonja - SSIF och en massa annat lördagskul

Imorgon är det sista omgången i div.6 mellersta. Det kommer bli spännande. Vi måste vinna över Pelagonija på bortaplan, vi är givetvis favoriter. Dels är det mycker nerver på slutet, dels vet man aldrig vilka spelare som Pelagonija fått med till matchen, och tyvärr har våra resultat på slutet inte varit som vi velat. Därför är inget givet på förhand. Men imorgon hoppas vi att vi kan kriga och spela till oss tre poäng. Gör vi det, samtidigt som Teckomatorp slår Dösjöbro på bortaplan blir vi seriesegrare. Det hade varit helt fantastiskt. Maglasäte vann senast hemma mot Dösjöbro, då hade de tänkt fira guldet. Nu har Dösjöbro hemmamatch och bör väl inte ställa till det igen. Det ska mycket till för att vi ska bli seriesegrare, men ingenting är omöjligt. Först och främst måste vi göra vårt och vinna matchen, å det är aldrig lätt på beställning.



Lindh har börjat med underhållning i omklädningsrummet. Varje vecka ska han tävla ut fina priser som han snott från jobbet (Ica). Nedan är första tävlingen där en öl-kylväska tävlades ut.......



Det blir nog mycket kvaldramatik i byn. Vi verkar få kvala, efter seger idag för våra damer får de förmodligen kvala till division 1. Det är en fantastiskt bedrift, om några dagar kommer damlagsintervju i bloggen. Idag var bloggen på besök på vackra Ljungvalla. Där kunde hemmalaget Furulund vinna division 5, vid seger kunde Hardeberga vinna divison 5. Men istället vann Flagg serien, båda lagen på Ljungvalla får hoppas på avancemang via kval. Det var en trevlig eftermiddag, den bjöd på: Bra Hardebergaspel, vuvuzela, bengaler, Magnus Wendt med snaps i Hardeberga-klacken, Furulunds-fans som skrek "en get, en ko, en hardebergabo". Hardeberga ägde hela matchen och spelade effektivt och roligt. Men hur Furulund kunde göra två mål är oförståligt. Matchen slutade 3-2 till HBK. Det snackades om Näset eller Husie i kvalet för HBK, ingen aning om hur de är. Men Hardeberga har ett bra lag och ett spel som kan räcka.


Stjärnan Weste rättar till snorren inför matchstart


Dags för avspark. Sjukt att brottaren Ara Abrahamian dömde


Hardebergaglädje efter Tobbe Jönssons 1-0-mål


Till höger i bild lossar Westeson bössan, skottet letar sig turligt in vid bortre stolpen, 0-2.


Furulundsfansen tände bengaler vid underläge 0-2


Eric i gul jacka bjöd jernberg på två flak öl efter segern

Stefan spelar fotbollsgolf och talangen

Vi börjar fredagseftermiddagen med del 3 i serien: Stefan spelar fotbollsgolf. Senast önskade Stefan att Wendt ska börja träna honom, idag hör vi vad Wendt säger om det............




Nu går vi över till en annan talang, nämligen Jesper Gustavsson. En P94:a som är talang både i fotboll och bandy. Lira fotboll har jag sett honom göra, å jag gillade vad jag såg. Han har en härlig bollkänsla, och med åren har han börjat våga använda den på planen. Tillsammans med mognad och grym spelförståelse har han blivit väldigt bra. I den u-lagsmatchen jag sett honom göra tillhörde han de bästa spelarna. Ger han fotbollen mer tid, så är Jespers framtid mycket ljus!


Jesper i ett bra skottläge mot Bara i u-lagsserien, där Jeppe gjorde en kanonmatch

Hur är fotbollsformen?
Formen är på topp nu och har varit det hela sommaren/hösten. Blev endel timmar på plan b i sommar och det har gjort så jag har fått bättre skott och även blivit mycket säkrare med bollen i passningar/mottagningar.

 
Du har nyss börjat gymnasiet, hur är det och vad läser du för program?
Jag läser natur på polhemskolan och trivs riktigt bra. Har hamnat i en bra klass med mycket sköna människor, bra lärare
 
Du är också en stor innebandytalang, hur mycket satsar du på bandyn?
Jag har tagit en liten satsning på innebandyn nu när jag valt specialidrott innebandy på gymnasiet och gått upp i hj18 laget. Så just nu har det blivit en extra satsning på innebandyn över vintern. Så över vintern kommer jag satsa fullt på innebandyn och dra ner på fotbollen lite. Men på våren kommer jag ta upp fotbollen och satsa där istället.

Hur mycket satsar du på fotbollen?
Eftersom jag håller igång med två sporter samtidigt så blir det en säsongfråga. På våren/sommaren och början av hösten satsar jag på fotbollen helt.

Hur har året i P16 varit?
Detta året har varit riktigt roligt i p16 även fast resultatet i serien inte varit så bra som jag trodde. Några i matcher i serien hade vi riktigt bra spel som mot oxie senast där vi snackade mycket och rullade boll riktigt bra men vissa gick mindre bra och spelet fungerade inte alls. Gothia cup gick sjukt bra för oss, riktigt bra spel och vi kunde göra mycket mål och vinna matcher. Om formen hade varit som på gothia hade vi nog fått en top3 placering.

Ni tränar mycket tillsammans med juniorerna, hur är det?
Det är bra att träna med juniorerna. Det är högre tempo, det blir fler på träningar så vi kan göra fler övningar och även träna spelet på 11mannaplan.

Du ingår i u-truppen, men har inte synts där så ofta, hur hårt satsar du på u-laget?
Jag satsar inte så mycket på U-lagen just nu. I första hand tar jag p94 och när vi måste hjälpa till med J-laget ibland blir det lite för mycket matcher på helgerna.

Jag såg dig i en u-lagsmatch, och du var en av planens bästa spelare, hur mycket har du utvecklats på senaste tiden?
Har blivit lite säkrare med bollen och jag har förbättrat mitt skott. Jag har också börjat ta för mig mer på planen och vågar göra fler saker.

Du känns väldigt bollsäker och har vuxit till dig, känns som en Iniesta-kopia, hur beskriver du själv din spelstil?
Spelar just nu offensiv mittfältare där jag söker mycket boll för sen att spela tillbaka eller vända upp och spela vidare bollen. Men måste lära mig att inte alltid behöva slå den avgörande bollen. brukar för det mesta ha ganska bråttom fram och slå den avgörande passen lite för tidigt.

Vilken målsättning har du med fotbollen?
 mina målsättningar nästa år är att få en plats i J-laget och sedan komma i en top3 placering med J. Sen får jag se hur det blir med tiden om jag kan fortsätta med fotboll och innebandy eller måste välja. Men håller iallafall på med fotbollen 1-2 år till. Sen får jag se hur det blir med tiden.



RSS 2.0