Miss, miss, miss, men överlägsen seger

Vi skulle bara gå ut och vinna idag. Vi mötte Pelagonija, deras gästspel i sexan blev kort. Ett dåligt lag som kom sist i serien. Dösjöbro skulle göra samma sak som vi, deras motståndare Teckomatorp är dock en klass bättre än Pelagonija. Men en 3-0-seger för Dösjöbro gjorde att de vann division 6 mellersta. Ett stort grattis till er. Detta inlägg innehåller inga bilder eller film, bara svartvitt, en massa text. Längst ner finns en sammanfattning av divison 6 mellersta, nu fokuserar vi på dagens match.

Första havlek
Vi började bra, men det märktes diekt hur dåliga Pelagonija var och att vi inte var hundra i något. Lite för lojt, lamt, slarvigt, nonchalant osv. Men vi var bättre på allt, det enda Pelagonija var bra på var att ställa oss offside. Kanske tjugo offsidevinkningar i första halvleken är inte godkänt, samtidigt ska det sägas att den linjemannen var fruktansvärt tråkig och dålig. Vi hade mycket boll, bra koll på läget och spelade tillräckligt bra för att vinna halvleken med 2-0. Conne gjorde båda två.

Andra halvlek
Andra halvleken såg ungefär ut som den första. Dock började vi med att vara långt ifrån i pressen. När vi skärpte till oss, kom lägena....och missarna. Det var frustrerande ineffektivt i andra halvleken. Vi gjorde 3 mål i andra, Eric två och jag ett. Men vi hade cirka 15 öppna lägen utöver våra tre mål. Därav får andra halvleken betyget IG. Om det berodde på underskattning, uselt fokus eller försök att vinna skytteligan vet jag inte, men jag hoppas att självförtroendet inte försämras. I kommande två kvalmatcher kommer vi inte få så många fria lägen och då måste bollarna sitta. Vi hade ett rakt och effektivt spel i andra, mycket löpningar och en glädje att ta sig in i boxen, där försvann tyvärr glädjen. Vi gjorde vad vi behövde, segern var aldrig hotad. Dock skulle den blivit tre gånger så stor.

Matchen
Vi ska inte sura eller dra för stora växlar av detta. Vi behövde vinna för att kunna vinna serien, andraplatsen var redan säkrad. Nu vann Dösjöbro så dagens seger var skitsamma. Pelagonija var långsamma och totalt oorganiserade. Men de ska ha en eloge för att de kämpade på och inte försökte skada stjärnorna i bortalaget. Nu skiter vi i Pelagonija och fokuserar helt på det viktiga som kommer nästkommande två helger. Då blir det fotboll, stämning och det fotboll handlar om: kärlek, vilja och skicklighet.

+
Andraplats i serien och 49 poäng fixat

-
Alldeles för låg procent av fria avslut som resulterade i mål

Bäst i blått:
Högerkanten med Håkan och Conne körde för fullt och kom förbi hela tiden. Oktays första match för start i år var mycket positiv. Anton, Anders och Joel kämpade hårt, spelade fokuserat och löste sina uppgifter bäst.

Framtiden:
Oerhårt spännande. När Dösjöbro firar seriesegern med mjölk en söndagskväll, och GOF börjar med brottningsträning imorgon ska vi träna vidare för att få fira en lördag och sen njuta ett halvår. Det ska bli två fantastiska veckor, om vi vinner alltså.


Sammanfattning av division 6 mellersta

Varför vann Dösjöbro?
- Tre poäng före oss kom Dösjöbro, men de tog 6 poäng av oss. Dösjöbro vann båda seriefinalerna med uddamålet. I båda matcherna ägde vi varsin halvlek, men när de ägde matchen fyllde de på med mer folk och var effektivare. Tyvärr mötte vi Dösjan i fel läge, i seriepremiären och precis innan uppehållet. Dösjan vann båda matcherna mot seriens bästa lag, SSIF, och är därmed värdiga vinnare.

Årets positiva överraskning?
- Får väl bli GOF, absolut vårens lag. De slutade tio poäng efter oss och vann hemma mot Dösjöbro med 3-0 i våras. Imponerande uppvakning från sitt hem (division 7).

Årets negativa övverraskning?
- När vi mötte Maglasäte var vi båda ett topplag. Nu slipper de kvala sig kvar pga bättre målskillnad än Ljungbyhed. Maglasäte var bra när vi mötte dem, omgången efter slog de Dösjöbro. Men 21 poäng är inte bra.

Årets bästa Sandbymatch?
- Hemmamatchen mot Lunds BOIS var magisk, en tidig seriefinal som blev total slakt. Vi gjorde allt rätt, bjöd publiken på fotbollskonst och vann med 5-0.

Årets sämsta Sandbymatch?
- Att tappa 2-0-ledning på Sandbyvallen mot ett mitten/bottenlaget Teckomatorp är det sämsta vi gjort i år.

Årets Harlösa?
- som väntat!

Hur bra var vi?
- Jäkligt bra. Vi gjorde flest mål, släppte in minst. Tyvärr räckte inte vårt spel mot topplagen, 0 av 6 poäng mot Dösjöbro och 1 av 6 poäng mot Tona Hällestad räcker inte. Men vi nådde alla våra målsättningar med marginal, nu siktar vi mot nästa målsättning. Men 3,2 mål/match och endast 0,8 insläppta/match är imponerande!

Heja SSIF!

Kommentarer
Postat av: Dösjan

Dösjan hallå hallå hallå, Sandby vadå då?

2010-10-03 @ 21:42:48
Postat av: Jonas

Vill börja med att tacka bloggen! Alltid lika trevlig läsning. Bloggen har utan tvekan höjt DIV 6 mellersta flera steg!



Därefter vill jag ge min syn/vad jag speciellt kommer ihåg på/av året som gått, i form av några korta kommentarer:



- Seriens två bästa lag har utan tvekan varit de två lagen som slutar i topp! Dösjöbro är värdiga segrare. Man tog 6 poäng mot Sandby och 4 poäng mot Hällestad. Faktum är att man slagit samtliga lag vid minst ett tillfälle.



- Södra Sandby är verkligen en "maskin" när det gäller att slå de aningen sämre lagen. Mot "botten-6" har man tagit 34 av 36 möjliga, STARKT!



- Det ganska komiska i att Maglasäte tog en seger under hela hösten och att det var mot Dösjöbro. Nämnas ska att de dessutom var riktigt bra i den matchen!



- Ljungbyheds fina höst som lade grunden för ett nytt kontrakt.



- De två bottenlagens allt för låga nivå. DIV 7 är nog mer lagom för dessa två!



Tillsist vill jag bara önska er ett stort lycka till inför kvalet. Se till att fixa det så möts vi i två fina fajter nästa år också kanske!;)

2010-10-03 @ 22:09:43
Postat av: Anonym

Var kan man se vem som möter vem i kvalet?

2010-10-03 @ 22:13:40
Postat av: Nico

Svar till anonym är att kvalet bör snart vara synligt på skaneboll.se och everysport.com. Undrar du bara om vårt kval så blir det Limhamn, börjar borta på lörd. Tack till Jonas, kul att serievänner läser bloggen, roliga synpunkter också.

2010-10-04 @ 07:53:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0