debutnovell

Det är vinter, det innebär inställd söndagsträning och lite att skriva om i bloggen. Denna vinter är den "värsta" jag varit med om. Visst fan är det vackert, men mest till bekymmer tyvärr.

Novell:
Jag ska bjuda på en spännande novell om den yre mannen Marcus.
"Marcus äger ett par svarta vantar som han gillar jättemycket. När han i onsdags kom  till gympasalen på byskolan var han bekymrad. -var e mina vantar, sa han oroligt. Där ligger ett par bredvid dig svarade jag honom. Nej det är inte mina svarade Marcus, jag måste ha glömt dem hemma svarade han. Han var inte säker på om han hade haft vantar på sig eller inte när han cyklade ner till byskolan. När han senare på kvällen kom hem upptäckte han att vantarna inte var hemma. Då smsade Marcus till mig: -Det måste vara mina vantar som låg i omklädningsrummet på byskolan, kan vi hämta de imorgon? Jag svarade att det inte var några problem. När vi hämtat vantarna dagen efter gick vi ut från omklädningsrummet, vi stannade och snackade efter bommarna vid gympasalen. Mitt i samtalet skriker Marcus: -Där är min vante!
I en snöhög hittade han en av sina vantar som han saknade, men som han trodde att han hämtat precis. Vantarna på byskolan var inte Marcus, och nu saknar han en vante. Den är spårlöst borta, och Marcus hoppas att dramat ska få en upplösning.

Detta är första och sista delen i novellerna om den mest yra människa som finns. Det finns småsaker som inte är stora nog att nämna här. Som t.ex när han lade sitt choklad på pakethållaren för att stanna och snacka med en gammal polare. Sen tog han cykeln och rivstartade iväg. Chokladet ramlade ner oh jag fick fråga honom om han inte skulle ha det med sig.
Alla gångerna han frågat om vi inte ska gå ut från lilla entrén på ica och jag svarar honom att han har cykeln vid andra entrén tänker jag inte ens nämna i bloggen.


Missa inte Rami Shaaban-låten, fantastiskt!

http://www.youtube.com/watch?v=X_J86ogaeVE


Lika som bär

En sjätteklassare på Killebäck



En fotbollsspelare i Valencia (Miguel)

Vad händer i herrlaget?

Det händer saker i herrlaget, det gör det verkligen. Vi tränar tisdag, torsdag, lördag. Men det händer mer: om 9 dagar är det lagfest, snart börjar träningsmatcherna och om 8 veckor drar vi på träningsläger.

Lagfest:
Lörd 6e februari. På morgonen är det träning, bastumys och vila. Klockan 17:30 startar vi med käk på Pizzerian. Klockan 19 kör vi en lag7kamp i byskolans gympasal. Förra årets trevliga tävling är givetvis tillbaka, spökboll är självklart kvar som en av grenarna. Efter 7kampen blir det dusch, dryck och vidare festligheter.

Träningsmatcher:
Herrar A

Vecka 7, Lunds FF – SSIF, 20/2 12:00
Vecka 8, Furulund – SSIF, 27/2 12:00 (spelas i Kävlinge)
Vecka 9, Lödde U – SSIF, 5/3 20:00
Vecka 10, Stehag – SSIF, 14/3 16:00 (spelas i Eslöv)
Vecka 11, Anderslöv – SSIF, 20/3 11:00
Vecka 12, träningsläger
Vecka 13, Heleneholm – SSIF, 3/4  12:00 (påskafton)


Herrar U

Vecka 7, Anderslöv – SSIF, 21/2 15:00
Vecka 8, Lunds FF – SSIF, 28/2 14:00
Vecka 9, SSIF – Stehag, 6/3
Vecka 10, Dalby – SSIF, 14/3
Vecka 11, SSIF – Furulund, 21/3
Vecka 14, Trollenäs – SSIF, 11/4

Träningsläger:
fred.kväll 26 mars till sönd lunch 28 mars. Det blir två träningspass lördag och ett på söndagen. Stället vi ska till ligger i/vid Simrishamn....kanske. Ska bli trevligt ivf.


Mats Magnusson är en HIF-legend. Han var grym i HIF på 80-talet, han var bra i landslaget. Han och Henke var grymma tillsammans i HIF när de spelade laget tillbaka till Allsvenskan 1992. Vår allas Masse Magnusson var grym. Han gjorde 33 mål på 31 matcher för Benfica 1989/90, han hade vunnit Guldskon om inte Hristo Stoitchkov gjort sex mål i sista omgången av den bulgariska ligan. I måndags lirade Masse i Benficas all star team mot Zidane och hans vänner i en välgörenhetsmatch för Haiti. Fint av dem, fräcka lirare som var med.....och Masse. Borde Masse varit med, kolla klippet nedan och bedöm själv. Det är humor i varje fall.


Henke och Masse i HIF-tröjan

http://www.aftonbladet.se/webbtv/sport/viasat/article6492907.ab

"gamla rävar"

Det är grymt att betraktas som gammal räv när man är 20 år gammal. Det har Joakim Hugoson råkat ut för. Men så blir det om man slår igenom tidigt, samt slutar tidigt. Han kommer förhoppningsvis tillbaka till oss när han är klar med studierna och märkt att Sandby är det bästa stället att bosätta sig på.

Njut en stund av Hugo!


Hugo längst fram, inför seriematch 2007

Namn: Joakim Hugoson
Smeknamn: Hugo, Jocke, Tony Adams
Ålder: 20
Bor: Kalmar
Sysslar med: pluggar journalistik och medieproduktion
Spelade i SSIF mellan åren: 1994-2008
Position: mittback


Vilken är din största framgång i Sandbytröjan?
- Som senior var avancemanget till div5 en väldig framgång. Både personligen, för laget, föreningen, ja faktiskt för hela byn. Som junior har jag goda minnen från vårt framgångsrika juniorlag som var vippen från att spela i pojkallsvenskan.


Har du nått personligt rekord/merit i Sandbytröjan?
- Det var stort att vara lagkapten i B-laget, otroligt hedrande. Sen har jag har aldrig gjort självmål i sandby-tröjan, vilket jag som mittback är väldigt stolt över.

Vilket är ditt bästa SSIF-minne?
- Som sagt, avancemanget till femman är svår att toppa. Annars är det alla sköna personer i laget som skapar minnen varje match, varje träning.

Blir det comeback i SSIF?
- Jag hoppas verkligen det! Men som någon begåvad person sa; "fotbollsspelare är som prostituerade, dem går dit pengarna finns". Skämt åsido så finns tankar på en comeback, vet dock inte när.

Tränar du nått nuförtiden?
- Provspelade förra året för Kalmar FF men det blev nobben från Nanne, "attitydsproblem" tydligen. Spelar nu i Bäckebo GOIF, ett div6-lag uppe i dem småländska skogarna.

Följer du hur det går för SSIF?
- Givetvis! I medgång och motgång, i glädje å i sorg

Hur ser ditt SSIF-dream team ut, från de åren du lirade?
- Jävligt svårt, finns många bra men jag kör på en mix av stabilt och spektakulärt.

Målvakt:
Jens Haglund (jävligt bra målvakt och en hyvens grabb vid sidan om. Har nog alltid sett Jens som en liten pappa i laget). Gillade även att ha Matte Andersson där bak, för jävla roliga kommenterar han fällde under match.
Backlinje från vänster: Tobias Jönsson(från j-laget),Calle Öster, Nico, Erik Norling (från j-laget)
Mittfält från vänster: Mattias Tegedal, Mange Svensson, Månsson, 18-årig Markus Amasalidis (tror han var lite bättre på den tiden, lite kvickare)
Anfallare: Conrad Öster, Oktay (han e en "coming man")
Bänken: Joakim Hugoson, matte andersson, jesper svensson, andreas sjövall, mats, wendt (En jävligt rolig bänk som också har lite kvalité


conne, 22

Idag är ingen vanlig dag, idag är Connes födelsedag. Den stora talangen fyller 22 idag. Vi hoppas han får en fantastisk födelsedag.

I lördags spelade SSIF Nils Holgersson cup i Skurup, en 7manna-turnering. Vi var tre bra lag i gruppen, det var Marieholm, vi och Skivarp. Skegrie var det fjärde laget i gruppen. Alla vann över Skegrie. Skivarp vann med udda-målet mot oss och Marieholm, de vann gruppen på 9 poäng. Marieholm vann med udda-målet mot oss, de kom två i gruppen på 6 poäng. Vi förlorade med udda målet mot Marieholm och Skivarp, vi kom därmed trea i gruppen på 3 poäng. Det var en jämn och välspelad grupp. Det var skoj att lira 7manna igen. Det var ovant, men vi kan väl vara ganska nöjda. Vi var täta bakåt och försökte komma igenom motståndarnas täta och låga försvar genom att variera korta och långa passningar. Calle Öster gjorde 2 mål, månsson ett. Jens gjorde en assist och jag två.

Att se ut som mackan är populärt. Han är i varje fall lik en massa kända ansikte. Nästa på tur är Ivano Balic. Han spelar just nu handbolls-EM i Österrike för sitt Kroatien. Han är lik Mackan, till utseendet. Men de har en sak till gemensamt. I Handbolls-EM 2008 i Norge hade Kroatien en gigantisk hejarklack. Långa stunder kändes det som att de enbart hejade på Ivano Balic. Hela klacken skanderade "IVANO BALIC". Lite som hemmamatchen mot Rörsjösteden för oss 2007. Det var Sandbyläger och hela läktaren var fylld med ssif-kids. När mackan gjorde ett vackert mål och showade för publiken fick han dem att skandera "MACKAN" resten av matchen.

Lika som bär

Ivano Balic


Marcus Amasalidis

Nu ger jag ordet till Mona Sahlin. Varför platsar hon på en fotbollsblogg? Hon har en egen rolig historia som fotbollsspelare tycker är kul. Därför får hon lov att sprida den här:

En raggare var ute och gled med sitt vrålåk och fick syn på en blondin vid vägkanten, så han bromsade in och körde ner sidorutan. Då blondinen lutade sig in körde han upp rutan så att huvudet fastnade. Sedan hoppade han ut, sprang runt bilen och satte på henne bakifrån. Sen satte han sig åter i bilen och när han körde ner rutan så att blondinen kom loss igen sa han skrattande:
- Vi raggare har våra knep!
Så svarar blondinen:
- Det har vi bögar också...

mellandag

Idag har bloggen en mellandag. Igår var det stor intervju med Francke och imorgon hoppas jag kunna ge er smygbilder på vårt träningslägerställe vecka 12 som Gert-Inge fotograferat. Sen väntar stor intervju med Hugo också. Idag bjuder Ralf Edström och Mackan på underhållning.

Ralf Edström, fd. landslagsspelare i fotboll, för oss unga mest känd för frisyr med polisong, samt det vackra volleymålet i nån viktig match. Idag bjuder han oss i Sandby på sin favorithistoria.


En fransman, en engelsman och en svensk satt och jämförde samlagsställningar.
Fransmannen föredrog ovanpå, så att han kunde se det vackra ansiktet.
Engelsmannen tyckte bäst om när tjejen satt på honom, så han kunde se brösten.
Svensken sa att han föredrog bakifrån.
- Hur kan du tycka det?! frågade de andra.
- Sist såg jag på hockey...


Lika som bär

En bild från Nacho Libre, till höger Mackan


Esqueleto

"gamla rävar"

För några dagar sedan var Thomas Francke med i både Nyhetsmorgon och SSIF´s blogg. Idag är det dags för ännu mera Francke. Han berättar om sin långa tid i SSIF´s herrtrupp och om sin korta tid i TV-rutan.

Nu har jag fått tag i Francke, det tackar jag facebook för. Att jag inte fick någon kommentar efter succén i Nyhetsmorgon beror på att det inte är Francke jag har kontaktat utan en person som nog inte var med i Nyhetsmorgon och undrade om jag var "ute och cyklade".

Nu har jag fått långa och härliga svar av vår gamle kapten och en av mina personliga ssif-favoriter during my 18 years in this club.

Francke hade några frågor i sina svar till bloggen. Självklart är torsdagskorven kvar, Francke. Förra försäsongen hade vi tisdagskaka också, men det är tyvärr slopat. Men korven lever och den får fortfarande en tia i betyg.
Rolf-Göran Bengtsson har en gård, han har en gård i Sandby. Alltså hoppas jag att du står fast vid bollen du slängde ut? Jag skickar den vidare till senioransvarige, Gert-Inge, och ber honom lägga ett bud på gården.

Francke glömde nämna två minnen som vi som spelade med honom aldrig glömmer. Det ena var lagfesten ute hos Kalitta efter en lördagsträning på våren 2005. Vi hoppade studsmatta på kvällskvisten, kombinationen alkohol och volt slutade illa. Var det brutet revben? Några matchers skadefrånvaro blev det i alla fall.
Sen glömmer jag heller aldrig incidenten i den "viktiga" bortamatchen mot Maglasäte. Vi fick en straff i slutet, Francke var straffskytt. Han sköt i stolpen, men domaren blåste för mål innan bollen träffade stolpen. Det blev en del tjafs, till slut blev det nedsläpp långt ute i ena hörnan. Efter nedsläppet kapade Francke en spelare och fick sitt andra gula. Utvisad gick han besviken de 150 meterna till omklädningsrummet, på vägen skulle han dock sparka till en plaststol. Men i Maglasäte har de ingen läktare, så de har istället spikat fast en massa plaststolar i långa brädor. Franckes spark gjorde att läktaren välte, å enligt deras kiosktant gick de även i sönder. Hon hade en kropp som nog inte sprungit på flera år, men nu jävlar sprang hon. Tanten sprang efter oss och krävde pengar på studs. Pengar hon aldrig sett röken av.

Härliga minnen, positiva nu, kanske tråkiga då. Tro inte att minnena tar slut där. Francke var en fantastisk person och lagkapten. Han gav alltid 100, och specialkompetensen att kunna nicka en fotboll över halva planen var mäktigt. Njut först av en bild på hårmodellen, sen läs den stora intervjun. Det tog inte många timmar innan Franckes svar på mina frågor låg i inkorgen. Återigen ett bevis på Franckes stora och varma hjärta, där SSIF fortfarande verkar ha en plats.




Namn: Thomas Francke

Smeknamn: Vanligast är väl Hoffa och Frissan (!), men Tompa verkar ha blivit poppis i en del kretsar under senare tid. Historiskt är jag annars känd som ”Francke”

Ålder: 31 i några mån till

Bor: Stockholm, eller egentligen off-Sthlm sedan ett par dgr (hus inhandlat och inflyttat i på Ekerö)

Sysslar med: VD på Frisörföretagarna, bransch- och arbetsgivarorganisation för företag inom frisörbranschen i Sverige

Spelade i SSIF mellan åren: Tror blogginlägget var korrekt, dvs 2003-05 (halva 05-säsongen, som bl.a. innehöll två missade straffar och dessutom två röda kort…)

Position: Typ som Erlingmark, dvs back, mitt fältare eller anfallare. Avslutade som centertank, och just tank är tyvärr en ganska passande benämning i dagsläget.

 

Vilken är din största framgång i Sandbytröjan?

- Vet i tusan om jag hade ngn framgång. Var med om raset från toppen av fyran till en icke topp-position i sexan. Bad! Så får nog säga köttfärssåsen som jag och Glanz slängde ihop när ni andra stackare tränade. Eller möjligen när vi målade omklädningsrummet – så härligt blått å vitt.

 

Har du nått personligt rekord/merit i Sandbytröjan?

- Jag är ngt av en statistiknörd, men kan inte minnas ngn merit/rekord av positiv karaktär. Har iof sig för mig att jag hade en tämligen god träningsnärvaro . Vid närmare eftertanke har jag hyfsat krut i dojjan, men tyvärr mätte vi aldrig upp hastigheten. Om vi hade gjort det, då hade jag ägt;)

 

Vilket är ditt bästa SSIF-minne?

- Trots mediokra resultat var det en bra stämning i truppen – det var gott snack före, under och efter träningen. Iaf efter förutsättningarna. Det gillas. Sedan var ju den till Eslöv flyktade Ingemar en härlig profil. Nu blir det minnen i plural, men torsdagskorven var ju tia. Är den kvar?

 

Blir det comeback i SSIF?

- Det skulle väl vara om min hästtokiga käresta får för sig att vi ska köpa Rolf-Göran Bengtssons gård nere i Skåne (om han nu har en gård där???). I nuläget ser det tajt ut med pendling etc. Hur som helst ska jag ta det under övervägande om min fråga under fgd svar besvaras jakande.

 

Tränar du nått nuförtiden?

- Upp och ned från rulltrapporna till tunnelbanan. From i morgon blir det de tio stegen mellan bil och hus. Jag har dock planer; dels införskaffat en schysst hemmagym, dels ska jag försöka fortsätta lira med Rutans Brunnsvikens SK. Tyvärr sysslar även den klubben med långa försäsonger.

 

Följer du hur det går för SSIF?

- Ärligt bara sporadiskt via Everysport och Sydsvenskan när jag är nere i Skåneland. Nu ska jag ju definitivt börja följa händelseutvecklingen i klubben.

 

Hur ser ditt SSIF-dream team ut, från de åren du lirade?

- Kan inte jag få elva snabba istället, mkt enklare. Kommer ihåg de flesta, men inser att jag tappat en del namn. Medför risk för en icke rättsvisande siffra. Däremot gillade jag Pidda Dahlström som kunde tackla gott med sin bandyröv. Även Johannes var grym. Tyvärr är de båda SSIF-svikare, så det är ju bra om bloggmaster även lägger med denna text;), ifall Qvislingarna hittar till forumet

 
Jag måste ställa några frågor om tv-framträdandet också:

1. Hur kom det sig att just du var med som Robinson Mirres hårmodell i direktsändning?

- Svaret synes ganska enkelt mot bakgrund av vad jag sysslar med, men sanningen är att det beror på att jag är sååå förbannat bra som modell. Jag är ett modellämne helt enkelt…

2. Hur var det att vara med i tv?

- Avslappnat, de är ju som en enda stor lycklig familj på det där TV4-huset. Numera hänger jag i sminket varje morgon för att bli fixad inför dagen.

3. Blev du nöjd med Robinson Mirres hårfärgning?

- Den blev ju kanon. Färgen lyfter fram mina blå ögon på ett utomordentligt sätt. Det ska ni alla testa. För att ha garantier att det blir bra, ska ni se till att göra det på en Frisörföretagar-salong. De hittar ni här: http://www.frisor.se/konsument/

4. Hur kändes det att se sig själv i tv? (jag antar att du kollat klippen på bloggen (eller tv4:as hemsida kanske))

- Kollade faktiskt klippen först nu när jag var inne på bloggen. Känner mig ganska bekväm med det, även om det är lite utelämnande att sitta nedtryckt i en stol och får en mick upptryckt i facet.


Stort tack Francke! Jag hoppas han dyker upp i bloggen snart igen.

teori

I torsdags var det teori/möte istället för träning, i lördags var det morgonträning på smörlyckan. Snart är det dags igen, då är det tisdagsträning. Från mötet i torsdags finns några bilder. Vad som sades kan jag inte avslöja så myket om. Vi snackade lite spelsystem, lite fotbollsbegrepp, lite fotbollscitat (eller citat som med god fantasi kan kopplas till fotboll). Det blev kaka och coca till oss yngre och kaffe m kaka till gobbarna. En trevlig timmes träff blev det. Det var intressant att höra tränarnas planer och tankar om 2010.


Lindh skämtade till det dirr


Wendt var lika glad som vanligt, men extra trött denna dag (sprungit hem från Lund)


Tränarduon Micke och Fredrik lärde oss om kopplingen gäss-fotboll

84 000

Nu har Oktay varit omslagspojke i några dagar. Andra saker i livet har snott min bloggtid. Nu finns 84 000 skäl att flytta Oktay några klick neråt. I söndags fick Olle 84 000 spänn av Sparbanken Finn. Deras framtidsstiftelse har öronmärkt pengarna åt SSIF´s ungdomssatsning. Vår fantastiska ungdomssatsning ska leva vidare och förbättras ytterliggare. Det handlar inte bara om våra fotbollsspelande och friidrottande ungdomar, det handlar om det jobbet SSIF gör för hela byns ungdomar genom projektet Ung&Aktiv.

Sydsvenskan och Skånskan har varit på hugget. Sydsvenskan vinklade SSIF´s framgång mot Sandbycupen, det blev en gigantisk bild på Kocke. Skånskan vinklade det lite annorlunda. De ville visa varför vi fått detta ekonomiska bidrag. De var nere på Killebäcksskolan och ville träffa några ungdomar som SSIF satsar på. Det är ungdomar som är ute på rasterna och lirar bandy, fast det är en decimeter snö på planen. Det är många ungdomar som inte är SSIF-medlemmar. Vår ungdomssatsning når alltså fler än bara fotbollsspelare och friidrottare. På bilden nedan, som prydde en halv sida i dagens skånskan, vill Skånska Dagbladet visa vad ungdomarna gör på rasten.
ssif.blogg.se har gjort en egen bildtext: "Sjätteklassarna Beatrice och Mackan i en duell på bandyplanen."

Bandy i snön? Varför inte? Eleverna på Killebäckskolan har alltid en idrottsaktivitet att sysselsätta sig med under rasterna. Idrottssamordnaren Niklas Johansson från Södra Sandby IF håller koll på ställningen medan förra ungdomsledaren Marcus Amasalidis ger sig in i matchen. Foto: Nicole Holler






















 







En nöjd ordförande får 84 000 kronor av Sparbankens Peter Helmuthsson.

oktay



Fakta:
Namn: Oktay Körhan
Smeknamn: Oktay
Födelseår: 1991
Längd: 179
Vikt: Hemligt ;)
Skostorlek: 41
Tre bra egenskaper du har som fotbollsspelare: Teknik, passningar och dribblingar.
En egenskap du vill förbättra som fotbollsspelare: Kondition
Favoritmat: Pizza
Favoritdryck: Cola
Favoritfilm: Finns en hel del men säger Band of brothers.
Favoritlag: FC Barcelona
Favoritspelare: Lionel Messi
Världens bästa fotbollsspelare: Lionel Messi
Världens mest sevärda fotbollsspelare: Lionel Messi
Världens mest underskattade fotbollsspelare: Victor Valdés
Världens mest överskattade fotbollsspelare: Cristiano Ronaldo
Motto: Carpe Diem
Framtidsdröm: Fotbollsproffs, men den drömmen sprack för länge sedan, så vet inte. Vi får väl se vad som händer ;)
Det bästa med SSIF: Skönt gäng
Antal år i SSIF: 3
Personlig målsättning 2010 (inom fotbollen): Ha kul!
Sveriges snyggaste: Marie Serneholt
Älskar: Barca
Hatar: Real
Hobby utanför fotbollen: Pluggar till inget, umgås med kompisar och festar en hel del :)
Favorithemsida: Facebook
Spelas i MP3n nu: Blandat
Favorit-tvprogram: How I met your mother
Favoritplagg: Shorts
Bästa spelaren du mött: Vet faktiskt inte.
Bästa spelaren du spelat med: Finns en hel del bra men senast jag spela med en riktigt grym spelare är Mathias Andersson.
Störigaste spelaren du mött: Senast jag störde mig på spelare var när vi mötte Dalby hemma. De hade några som var riktigt störda...
 
 
Elva snabba:
Snaps eller Whiskey: Snaps
GOF eller Harlösa: Harlösa
Paradise hotell eller på spåret: Paradise
Elin Woods eller prinsessan Madeleine: Elin Woods
Dalbys konstgräs eller Smörlyckans grus: Helt klart Dalby!
Burger King eller McDonalds: Tar hellre Lunda Falafel ;)
Hamrén eller Lagerbäck: Hamrén
Pizza eller kebab: Haha ;) Antar att folk vill att jag svara kebab.
Kaffe eller coca: Coca
Spanska- eller engelska ligan: Spanska!
Serieseger 2010 eller 2011: Hade varit gött med 2010 & 2011.

 
Tre personliga:
Hur var känslan när körkortet skaffades för några veckor sen?

- Det var riktigt skönt! Har aldrig varit så nervös inför ett prov. Men jag klara det!
Finns det något där Dalby är bättre än Sandby som by?
- Vet inte, tycker inte det är så stor skillnad. Det är ju gött med konstgräs nu när det är snö och så.
Sen har vi ju systemet, men jag får ju vänta i två år till. Annars tycker jag folket i sandby är skönare.
Vilken position lirar du helst på?
- Jag lirar ju helst innermittfältare. Det lirade jag i j-laget men har fått spela mer ytter och anfallare i A.



Francke

På träningen i tisdags snackade vi om Tomas Franckes förmåga att kunna nicka en fotboll 30-40 m. Francke var vår kapten under några år, typ 03-05. Morgonen efter (läs igår morse) dök hjälten upp i Nyhetsmorgon. Han var Robinson Mirres hårmodell när hon skulle färga hår i direktsändning.

ssif.blogg.se har förgäves sökt Tomas Francke för en kommentar.

Njut av Francke och hans nya hårfärg

http://www.tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon?videoId=1.1438359&selId=1.923808&currPage=1

Här e Francke i sin gamla hårfärg

http://www.tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon?videoId=1.1438464&selId=1.923808&currPage=1

Nu har Francke fått en mörkare hårfärg


Att se gamle hjälten i nyhetsmorgon var stort, lite gåshud. Challe ska ha tack för att han tipsade om att Francke var i direktsändning.

Vi kommer fortsätta jaga Francke för en kommentar, tills dess njut att videoklippen och en bild nedan.




three new stars

Vilodag idag, igår var det tisdagsträning oppe i Dalby. Som vanligt mycket folk, mycket boll och en rolig träning. I morgon blir det teori i föreningsgården, 19:00. På lördag är det dags för träning igen. På smöret, 10:00.

Tre nyförvärv har förstärkt seniortruppen. Matte Andersson är tillbaka, nu som lagledare. Från Lund kommer studenterna Emanuel (Växjö) och Christos (Grekland). Välkomna! Så här ser de ut:


Matte is back


welcome Christos och Emanuel

vanlig jäkla tisdag

Vanlig jäkla tisdag. Det är så det é. Men det funkar. Det är ju träning ikv/natt, det ska bli skoj.

Idag har Frideborg och Fridolf namnsdag. Stort grattis till vår ordförande.

Fotbollen har Glenn Strömberg, han är bäst. Landets bästa expertkommentator inom fotbollen. Canal+ har några grymma i Holmgren, Dahlquist och Fjällström. Men ingen når ändå statusen som experterna i handboll och hockey har. Handbollen har Claes Hellgren och hockeyn har Niklas Wikegård. De älskar sin sport, och det märks. Det tycker jag är det viktigaste. Sen att de kan allt och vågar säga allt är en härlig bonus. Handbolls-EM börjar snart, helt jävla underbart. Med Hellgren blir det ännu bättre. Hockey kan faktiskt bli intressant om Wikegård kommenterar, eller när han sitter i Hockeykvälls studion.

Ett skånskt sms är aldrig fel. Jag fick ett av greken i lördags:
" Tjabba, han måste sköda om himmet här henne. Kadden ska haa maud om lite mer än en timme va...han tänkte stigga ner vid 3 snåred, sir du så?"

Att googla marcus amasalidis ger denna bild.......samt bild på jenzen o en po calle.

jeppe, lindh, danne g, virre, damfotboll

Det fetaste som hänt den senaste tiden i vårt fina herrlag är att det nu står 21-5, istället för 20-6. Virre har tagit klivet upp till oss 18+:are. Han fyllde vuxen igår. Nu återstår bara 5 st som ska upp över 18. Sen kan vi börja "gå ut" på lagfesterna. Det var härligt att höra att du lät mycket äldre i telefonen igår Virre! Vi säger Grattis igen till Virre. Det var också härligt att höra vad han fick i present, pengar och arsenalprylar. Go Virre!!

Det går bra nu! på tösasidan i klubben. Hör det hemma på herrarnas blogg? ja, det gör det. På Sandbycupens f16-turnering hade sekretariatet finbesök. De hade anställt de hetaste vi har. Den bilden och lite damsnack får pryda denna måndag i bloggen.


Jeppe trycker, Lindh snackar, Danne G bossar

Vi börjar med de yngsta, och kanske de bästa. F99 har tagit cuptrippeln i Skåne 2009. De vann Eskilscupen, sen Skånecupen och igår tog de hem Sandbycupen också.

F16 vann Dana Cup i somras, nyligen kom de tvåa och trea i Sandbycupen. Genom åren har F93-94 skördat stora framgångar.

De äldsta, damerna (och teamet) tog både guld och silver i lördagens Sandbycup för damseniorer. De spelade bra, och tillsammans med Lunds Bk var Sandby överlägset i turneringen. Det ska de kanske vara, de är ju skånska mästarinnor 2009 i futsal. Till helgen representerar SSIF Skåne i futsal SM i Halmstad. Coolt!

Över till herrfotbollen. Träning imorgon. Haj

Robin A och dagens mackan

I torsdags startade arbetet mot ett lyckat 2010, mot en lyckad framtid. Det var härligt att vara igång. 18 pers, inkl två målvakter, plus två tränare. Nyskrapad plan, helt okej underlag. Det blev en mjukstart, uppvärmning två o två, sen tuffhet i straffområdet efter inlägg (där vi inte var tillräckligt tuffa). Avslutningsvis spel 9 mot 9.

I onsdags var det Skånecupfinaler. Tommy körde, jag satt fram, ung-grek o jenzen där bak. mackan bjöd på...........
Dagens mackan 1: Hur gammal e man när man spelar i P10? (tio år mackan)
Dagens mackan 2: Lars tog av sig brallorna och sa "tjena grabbar" (han menade brillorna)


Robin A

Fakta:
Namn: Robin Andersson
Smeknamn:
Födelseår: 1990
Längd: 185
Vikt: 74
Skostorlek: 43
Tre bra egenskaper du har som fotbollsspelare: Skott, teknik och frisparkar från halvplan.
En egenskap du vill förbättra som fotbollsspelare: Snabbhet.
Favoritmat: Pommes med en god köttbit och mycket bearnaisesås.
Favoritdryck: Cola.
Favoritfilm: American History X.
Favoritlag: Arsenal
Favoritspelare: Cesc Fabregas
Världens bästa fotbollsspelare: Messi
Världens mest sevärda fotbollsspelare: Cesc Fabregas
Världens mest underskattade fotbollsspelare: Essien
Världens mest överskattade fotbollsspelare: Malouda
Motto:
Framtidsdröm:
Det bästa med SSIF: Laget.
Antal år i SSIF: 13
Personlig målsättning 2010 (inom fotbollen): Göra fler mål!!!
Sveriges snyggaste: Elin Woods
Älskar: Fotboll
Hatar: Att förlora
Hobby utanför fotbollen: Umgås med polare, FM och kolla fotboll.
Favorithemsida: Facebook
Spelas i MP3n nu: Inget
Favorit-tvprogram: Supersöndag
Favoritplagg: Fotbollskor
Bästa spelaren du mött: Cristian Ragoza (Chivas Guadalajaras kapten)
Bästa spelaren du spelat med: Joel
Störigaste spelaren du mött: Röde tuppkammen i Kyrkheddinge.
 
 
Elva snabba:
Snaps eller Whiskey: Snaps
GOF eller Harlösa: Harlösa
Bonde söker fru eller Ullared: Ullared
Anna Anka eller Laila Bagge: Laila
Dalbys konstgräs eller Smörlyckans grus: Dalby
Burger King eller McDonalds: Burger King
Susanna- eller Jenny Kallur: Susanna, lätt
Snygg bicca eller grym glidtacklng: Snygg bicca
Kaffe eller coca: Coca
Spanska- eller engelska ligan: Engelska
Serieseger 2010 eller 2011: 2010


Ser du dig själv som den perfekta byggaren?
- Nej, verkligen inte. Jag borde kanske vara större, snusa oavbrutet och kunns alla snuskhistorier. Men känslan sitter i händerna och där håller jag hög klass.

Hur gärna vill du slippa vänsterbacksplatsen 2010?
- Väldigt gärna. Jag vill hellre spela högre upp i banan. Det är roligare och det känns som att jag är bättre där.

Hur känns det att göra sin femte säsong som seniorspelare innan fyllda 20 år?
- Det känns bra, målet är att göra 1000 seniormatcher för SSIF. Det känns bra att ha varit med så länge i detta underbara lag, men sjukt att ibland känna sig gammal som 19-åring.

Träningspremiär ikväll, med eller utan Jojje?

Det är träningspremiär för 2010 ikväll! Äntligen dags att börja träna igen. 19:30 på Dalbys konstgräs blåser Fredrik-Micke igång det.....

Mindre fotboll och mer annat har gjort att ssif.blogg har undrat. När han inte synts till sen serien tog slut var vi tvungna att efterlysa honom. Nu har Jojje rätat ut alla våra frågetecken. Tyvärr verkar han lysa med sin frånvaro nån månad till.

Saknad: Georg Espmarker

Nu var det länge sedan du syntes till. Vad har du sysslat med de senaste månaderna?
- Jag har haft en fantastiskt fullspäckad höst. Jag gillar att ha många bollar i luften (räcker med en på mattan i fotbollssammanhang) och denna hösten har jag haft tre timanställningar och ett heltidsplugg. Jag har jobbat en helg i månaden uppe i bohuslän med min kollogrupp, träffat två ungdomar som jag är social färdighetstränare åt samt städat kvällstid uppe på Gerdahallens gym. Parallelt med detta har jag studerat projektledning och där drivit ett projekt tillsammans med Amnesty. Med andra ord har det varit fullt upp med navelludd.
 
Hur sugen är du på fotboll just nu?
- Suget på fotboll blir större, större men fritiden blir mindre o mindre. Jag saknar verkligen att sitta med alla gubbar med blåstället på i Sandbys omklädningsrum. och jag läser det mesta som skrivs på bloggen och det verkar som att det är riktigt go stämning i laget. 

Kommer du tillbaka? i så fall när?
- Till våren kommer jag att jobba i ledningsgruppen för musiksektionen till Lundakarnevalen så en comeback blir inte aktuell förräns till sommaren.
 
Vad blir det på fritiden om det inte blir fotboll?
- På fritiden håller jag igång ett par gånger i veckan med joggingturer på hardebergaspåret och squasch på victoriastadion. Det blir också lite helgsemestrar i stugan och uppe i sambons hemstad Lidköping. Förhoppningen är dock att fotboll ska få plats på fritiden framöver.





vem är den nye ledaren?

Vi har fått en ny ledare, en nygammal kan man säga. Eller gammal spelare som nu blir ledare. Eller ung f.d spelare som tar ledaransvar. F.d är snart fel, eftersom han nog kommer bli spelare igen i framtiden. Mattias "tias" Andersson e tillbaka. YES!!!!

Här kommer en snabbis med Tias:

Du gör comeback i herrlaget, nu som lagledare, hur känns det?
- Jo det känns faktiskt bra att komma tillbaka till gänget..

Vilken blir din viktigaste roll som ledare?
- Att hjälpa till med det som behövs att göra.

Vad vill du uppnå som ledare i herrlaget?
- Det som saknades förra året ska jag fylla upp.
 
Vad ska bli roligast med att bli lagledare?
- Att komma in i gemenskapen i laget.

När ska vi få se dig på planen också?
- När mina knän blir bättre.

När dyker du upp i omklädningsrummet?
- Direkt!

Välkommen tillbaka till herrtruppen!


Hur e läget Tom?

Enstaka träningar 2009 blev det. Resten av tiden var Tom ljumskskadad. Jag minns att han spelade en stund mot Harrie/Kävlinge på Vallen innan han blev skadad igen. Det har mest varit läktarplats och ljumskont för Tom 2009. Nu talar han ut i bloggen om skadeläget. Hur illa är det? Rehab.tränar han? E comebacken nära?



Ett år fyllt med jobbig ljumskskada, hur är skadeläget just nu?
 - Det har tyvärr inte förbättrats. Snarare blivit sämre, letat sig över även till den andra ljumsken.

Hur många olika specialister har undersökt dina ljumskar?
- Om nu Åkes gamla polare som varit sjukgymnast och "världens bästa" räknas som specialist , 4 och ska snart till en 5:e.

Hur ofta rehab.tränar du?
 - Tills skadan blev värre eller lika kass igen tränade jag varje dag i ca 1-1,5 h. Nu tränar jag inte lika ofta. När det inte gör ont då och då. Tränar mer framför tv-spelet.

Ger din rehab.träning några positiva resultat?
 - Känndes som det i början men sen gick det åt helvete. Har fått minst lika ont igen och nu även fått ont i höger ljumske. Slöseri med svett o tårar.

Tror du själv på comeback? i så fall när?
 - Hoppas hoppas hoppas. Något annat finns egentligen inte. Saknar er gobbar!

Är din målsättning att komma tillbaka till fotbollen?
 - Självklart. Fotbollen och laget är något av det bästa jag vet.

Hur fördriver du tiden på kvällarna när du inte haft fotboll på ett år?
 - Tillsammans med min underbara vän Lena (trallan) Handen.




2000-talets världselva

Igår stämde min wii fit-ålder. Igår kände jag mig som 38. Efter 13 km löpning i skrylle på hårdfruset underlag i förrgår kändes vader och lår inte fräscht igår.

Den svåraste, men fetaste världselvan måste vara den som dominerde mest och längst under 2000-talets första decenium. Här håller säkert alla med om uttagningen.

                                                            Buffon

Thuram                             Terry                                  Cannavaro                            Carlos


Figo                                                        Viera                                                         Ronaldinho
                            
                                                              Zidane

                                     Ronaldo                                    Henry

Bänk: Kahn, Nesta, Totti, Raul, Pirlo, Beckham, Bergkamp 

2000-talets mest underskattade spelare är Pavel Nedved


en söt Pavel Nedved

Nyårslöfte brukar innebära tomma löften, de brukar hålla några dagar. Det bästa rådet är att inte avge några nyårslöften. Men de två jag har i år är stensäkra, alltså inga tomma löften.

Nyårslöfte 1
ssif.blogg.se har som nyårslöfte att fortsätta vara den största bloggen i div.6 mellersta. Vi ska fortsätta bjuda på högintressanta intervjuer med både gamla och nuvarande spelare. Vi kommer fortsätta ge er de bästa bilderna. Vecka 7 börjar träningsmatcherna, då kommer ingående matchanalyser. 2010 kommer också bjuda på nya spännande projekt i bloggen, vad får du vänta o se.

Nyårslöfte 2
bloggens grundare har fått nedanstående bild upptryckt framför ögonen. Himmaifrån klagas det på den fruktansvärda bonnabrännan och den usla kroppshållningen. "Du ser ut som en ostbåge". Det syftades på kroppshållningen, å inte färgen i det uttalandet. Bonnabrännan kommer jag inte göra nått åt, det är en del av mig. Kroppen ska dock trimmas. Det har slagits vad himma. Den 2e april ska det sitta ett sexpack på min mage. Nu har jag tre månader på mig att vinna denna vadslagning. Vare sig ni vill eller inte kommer en magbild upp med några veckors mellanrum, så ni kan följa min kamp.


Jag mår inte bra av att se denna bilden, men det är snart en bild av mitt gamla jag

mackan rapporterar från Eslöv

Det sämsta med fotbollsåret brukar vara Eslövsturneringen. Det håller inte Mackan med om. Han har följt turneringen på nära håll. Han är glad att få rapportera från hettan i Norrevångshallen, Eslöv.

Mackans egna ord om cupen:
- Det var roligt. Jag var där tidigt på lördagsmorgonen för att se damernas gruppspel med Stehag som höjdpunkt. Dem tog 0 poäng, och gjorde 4 mål. Vi såg en herrgrupp med Nike ch Teckomatorp typ. Sen drog vi dit igen igår på dagen för att se slutspel. Stehags bättre lag spelade denna gången, de åkte ut mot Sjöbo i kvarten med 1-0. Sjöbo vann sen hela turneringen. Det var synd om Kenneths tjejer i Stehag. Vi såg herrarnas slutspel också. Hardeberga åkte ut i semin mot EBK. Vi åkte hem innan finalerna och matcherna om tredjepris.

Bästa spelaren: Nån i EBK (läs Eslöv)

Sämsta spelaren: Nikes målvakt

Snyggaste på cupen: en av Stehags målvakter

Största kändis på cupen: TFF-Jensen

Bästa matchen: Tjejkvartsfinalen mellan Svalöv och Sjöbo, blev förlängning. Sen spelade de cirka 5 minuter 2 mot 2 innan Svalöv avgjorde (2-1).

Sämsta matchen: Semifinalen mellan GOF och Nike

Godast i caféet: Körven (betyg 4 av 5)

Stämningen: Magisk (fullsatt på träbänkarna)




Dagens mackan: han frågade mig hur det gick för Sverige i UJVM?
Dagens mackan 2: han beskrev Stehags målskillnad: -Stehag hade 4-20 i målfyra

framtidens lag och laget med årets mest underskattade spelare

tiden med krönikor och utmärkelser fortsätter. Nu har ssif.blogg.se utsett de mest underskattade spelarna på varje position under 2009 i en 4-4-2-uppställning. Ssif.blogg.se har utsett ett lag med spelare som kommer dominera värlsfotbollen och vara bäst på sin position under detta nya årtionde som inleds idag. Det ena laget innehåller alltså spelare som borde fått mer uppmärksamhet i år för sina prestationer än vad de fått. Det andra laget innehåller en elva som kommer dominera fotbollen om några år. Jag tror att de spelarna kommer vara oustanding på sin position runt 2015-2018 (typ).

Håller du med?

De mest underskattade
                                                  palop (sevilla)

Arbeloa (real madrid) Chiellini (juventus) Hangelaand(fulham) Abidal (barcelona)

Cazorla (villareal)    Fletcher (man united) Keita (barcelona)     Mata (valencia)

                             Fabiano (sevilla) van persie (arsenal)

bänk: Given (man city),Maicon (inter), Kjaer (palermo), Renato (sevilla) Ireland (man city) Agbonlahor (aston villa), Anelka (chelsea)


Keita i barca-tröjan

Laget som kommer dominera fotbollen under nyss startat årtionde

                                            Asenjo (atl madrid)

Johnson (liverpool)     Pique (barcelona) Vermaelen (arsenal)     Santon (inter)

Navas (sevilla)       Fabregas (arsenal) Bosquets (barcelona)      Messi (barcelona)

                          Higuain (real madrid) Agüero (atl madrid)


måvaktstalangen Asenjo och real madrid-stjärnan Gonzalo Higuain


bänk: Neuer (schalke),Chiellini (juventus), Alex Song (arsenal), Marcelo (real madrid), Banega (valencia), Pato (milan), balotelli (inter)

RSS 2.0