U-spelare tar chansen att träna med A....

Kommentarerna från BOIS-matchen blev för "låga", de är nu borta. Inlägget efter BOIS-matchen var bloggens "hårdaste" analys hittills och kanske det "tuffaste" inlägget av de 288 i den snart ett-åriga bloggens historia. Vissa ord upprörde nån ANONYM BOIS´are, det ber jag om ursäkt för. BOIS är nöjda med sin upphämtning, vi lite mindre nöjda. Både vi och BOIS ska dock vara nöjda att våra två möten i år har varit bra. Båda lagen har spelat bra och fightats. Vårens möte var vår bästa match i år, i senaste matchen gjorde vi vår bästa halvlek på höstsäsongen. Möts vi igen nästa år hoppas vi på lika fina matcher.

Som jag skrev ovan firar snart bloggen ett år, snart har vi publicerat 300 inlägg och igår slogs nytt läsarrekord, för tredje dagen i rad. Igår hade ssif.blogg.se 113 läsare. Härligt att så många vill följa skånes roligaste och vackraste fotbollslag. Ni ska ha ett gigantiskt tack!

Nu över till det vi har, nämligen talanger. De är uppe och tränar med seniorerna under en två veckors-period. Just nu är det Emil Jakobsson och Victor Engdahl, bloggen tog ett snack med dem efter gårdagens träning.



Det är dags för avsnitt 2 i serien - Stefan spelar fotbollsgolf. Idag är det en öppenhjärtlig intervju, där han förnekar att han börjat träna..............


Två minuter i baren med....

Två minuter i baren med.... är en ny intervjuserie. Idag är premiären.......................



Dagens tittarfråga:
Vilket är Manges favoritlag?
Ledtråd finns nedan där han tar hjälp av Stefan Andersson för att framföra lagets låt.
 



Vi älskar Mange, men Mange älskar tropiska frukter

Lindhs match i siffror

Bloggen följde Lindh i U-lagsmatchen idag mellan SSIF och Bara.



Lindhs match i siffror (han spelade ca 60 min)

                            Antal                        Lyckade
Passningar              10                               6
Mottagningar            5                                4
Dribblingar               2                                2
Klackar                    1                                0
                                                               På mål
Skott                       2                                 1
                                                               Vunna
Dueller                    6                                 2
                            Mot                               Med
Frisparkar              3                                    0

Lindhs insats är godkänd med ett plus, han blir bättre och bättre. Han har framförallt blivit säkrare med bollen. Idag kryddade han sin insats med ett mål i den 33e minuten. Sjövall kämpar fram bollen till Calle som rycker förbi och slår ett hårt inlägg mot Lindh på bortre stolpen. Lindh gör mål med något jag vill kalla halvbicca.






Sammanfattning av matchen

Det var en bra u-lagsmatch, två spelande lag och helt okej tempo. Bara hade mycket äldre lag och började starkast. De hade tidigt en 3-0-ledning. Sandbys start var inte bra, ointresserat, passivt och mycket misstag. Men efter Lindhs reducering blev det bättre. Det var en välspelad match och framförallt i andra halvleken spelade Sandby bra. Fina kombinationer och många avslut. Bäst i Sandby var Jesper Gustavsson, han spelade andra halvek och låg bakom mycket. Väldigt trygg med bollen, rörlig och finurlig. Jim Hansson får också ett plus, mycket bra högerbacksspel hela matchen, en period i första halvlek var han totalt dominant. Matchen slutade 2-5 (1-3).

Bilder från matchen .......................


Duktige Jim kastar mot mötande Lindh


Jim och Lindh igen, Lindh gör en bra löpning


Kan detta vara förspelet till Lindhs vackra 1-3 mål?


Bara-spelarna gick hårt åt Lindh hela matchen


Oscar försökte psyka Bara-spelaren genom att lägga sig ner i nickduellen


Skjuter Sjövall ihjäl Bara-spelaren eller vad händer här?


Farlig målchans


Matchens spelare: Jepser Gustavsson i ett bra läge


Calle trixar


Emil Jakobsson slår snart inlägget som.........................


..............Noah trycker in med yttersidan, Sandbys andra mål


Målvakten dribblar av Jesper


Calle högst på hörna


Når han den?






vad fan hände där?

Viktig match på Klostergården igår. Vid vinst skulle vi fortsätta pressa Dösjöbro om ligasegern, vid förlust skulle vi bjuda in Lunds BOIS i kvaldramatiken. Det började jävligt bra, men ...................................

Första halvlek
Först tog Lund BOIS ett vackert lagfoto, sen vann jag slantsinglingen, sen skrek deras kapten: NU kör vi över de jävla asen, sen gjorde Conne 1-0. De hade avsparken, slog en pass snett bakåt. Den blev till Conne som drog sin back, fintade pass snett-inatt-bakåt och när pajasen i målet lagt sig ner kunde kunde lyfta in ledningsmålet efter cirka 15 sekunder. Efter målet spelade vi helt ok, vann närkamper, försökte lira snabbt och löpte bra. Deras spel var crossbollar utanför planen eller långbollar som vi vann eller som deras långe skarvade till ingen alls. Andra delen av första halvlek tog vi tag i det igen, vi tryckte tillbaka BOIS ännu mer. Efter några heta chanser kom tillslut 2-0. Månssson kämpade fram bollen på vänsterkanten, han blev totalt nersparkad men bollen kom fram till Robin A. Robin drog runt på kanten och spelade snett-inåt-bakåt, där kom Joel i en fantastisk löpning på första stolpen. Han drog med sig backen, hoppade över bollen och där stod Eric helt solo och kunde placera in 2-0-målet.

Andra halvlek
Det började trevande, inget hände. Vi såg ut att ha koll på läget. Men de gjorde två bra byten, en liten snabb på ena kanten och en lite skickligare på den andra. I samma läge började vi bli stillastående och passiva. Vi slutade ta ansvar och sjönk ner några centimeter i skorna. Från att anfalla med två personer hela matchen hade de en period där de anföll med fem man. Vi ett tillfälle överbelastade de Danne G på andra stolpen, en av hans tre gubbar nickade in 1-2. Sen slarvade vi och deras kvicke kille drog iväg, ena anfallaren fick avsluta och gjorde 2-2 med ett bra avslut nere i bortre. Vi hade en mycket dålig period. Vi kom igen på slutet, vi tryckte på, ville mer och hade tålamod med boll. Med tio minuter kvar fick de en man utvisad, han var väldigt förvånad över utvisningen. Men den vattenkammade tian ska nog inte vara så förvånad, han hade sparkat ner Månsson i 80 minuter, att han inte fick sällskap av nån medspelare i snickarboa var väldigt kostigt. Vi gjorde en väldigt bra första halvlek, men inte så bra andra. Men vi hade läge för att avgöra matchen i andra ändå. Connes lobb, Virres friläge, Joels frispark, Calles på mållinjen. Men nu slutade matchen 2-2, väldigt surt. Men Bois ska ha en eloge. Spelarna ska ha en eloge, jag kan inte tänka mig att det var tränarens förtjänst. Spelarna fightades bra i andra, låg rätt i positioner, spelade med ett stort självförtroende och fyllde på smart. Att analysera mer vad som hände är omöjligt, ibland händer väl sånt här i fotboll helt enkelt.

Matchen
Härligt väder, bra plan, rolig match och en fantastisk första halvlek. Vi är ett bra lag och det visade vi stundtals. Vi har en fantastisk bänk och den bredden kan fälla avgörande i jakten på division fem. Igår fick vi tre varningar, så när mittfältare och backar snart får sina avstängningar är det tryggt att vi har andra som är sugna på att visa sig. I paus fick jag känslan av att första halvlek höll div.5-kvalitet. Det kändes som en match de två senaste åren när vi lirade i femman. Matchen hade den karaktären och kvaliteten i första halvlek.

+
Första halvlek

-
Andra halvlek

Bäst i blått:
Mittfältets kämpande och rörlighet, bra med boll igår får dagens plus. Danne G´s andra halvlek får högsta betyg också.

Framtiden:
Tre träningar nästa vecka, sen kommer löberöd till Sandby nästa lördag på lunchmöte (matchstart kl 12). Löberöd som är seriens krysslag och respekterade för sitt täta spel, den nöten blir svår.

Blir ingen filmintervju idag, stämningen var för deppig för att någon skulle vilja ställa upp.



Inför Lunds BOIS - SSIF

Toppfight på Klostergården imorgon. Två poäng bakom serieledande Dösjöbro möter vi seriefyran på bortaplan. Det blir en svår match, garanterat svårare än förra mötet som vi vann med 5-0 på Vallen. Vi har inlett höstsäsongen med fyra raka segrar. Men nu kommer ett svårt prov, det krävs bra duellspel, högt tempo, kvalitet i passningsspelet och ett stort Sandbyhjärta om det ska bli tre nya (viktiga) pinnar. Vi kommer ge allt och lite till, det lovar jag!




Frågor till Nicolai "mini-parra" Paradis inför matchen imorgon:

Hur är känslan i truppen?
 känslan i truppen är bra, det är ett härligt gäng.

Hur beskriver du formen i truppen efter full pott på de fyra första höstmatcherna?
Formen känns bra. Men vet att det finns mer att hämta så att det blir ännu bättre.
 
Hur ser det ut på träningarna?
Träningarna ser bra ut, vilket de har gjort sen vi började i vintras.
 
Du har varit mycket bra på din vänsterback, hur beskriver du själv ditt spel?
 jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det, men jag gör det jag måste göra.

Dösjöbro vann toppmötet mot Hällestad med 6-3 på bortaplan, så de behåller serieledningen. Dösjöbro vände underläge 1-2 till ledning 6-2 med en man mindre. Vad säger du om resultatet 6-3?
 Det är väldigt starkt att vända underläge när man har en man utvisad så det är starkt att kunna göra det.

Hur går dina tankar inför matchen mot BOIS på fredag?
 tänker inte så mycket på det än är mest på match dagen jag tänker på det.

Vad måste fungera för att vi ska ta en ny seger?
 Vi måste komma igång med vårt spel direkt och inte låta dom komma in i matchen för mycket.

Vi vann hemmamötet med 5-0 och gjorde årets bästa match, hur stor är chansen att det upprepas på fredag?
 Om vi spelar så bra som vi kan så är chansen nog rätt stor att vi vinner med 5-0.

Är du nervös eller taggad, eller både och inför matchen om 46 timmar?
Är lite av båda men är mer taggad på fredag och då brukar när nervositeten försvinna. 


Nicolai på träningen dagen före BOIS-matchen

För er som inte såg hur riktig trav ser ut får ni en chans till....med flygande start


Varför är ni inte hos oss?

Spelare kommer och går, så är det alltid. Så ska det nog vara. Vi har fått några nya i år, men också tappat några. Jojje, Danne Nilsson och Oscar drog innan säsongen. Men under säsongen har två duktiga och trevliga pågar försvunnit. Vi har nu efterlyst dem! Vi har fått en intervju med fotbollstokige, spelgalningen och Milan-fantasten David "Davve-DJ" Johansson. Vi har också fått en lång intervju med vår egen Henrik Rydström, snyggast i blåa mjukisbyxor och när han inte torkar sig efter en träningsdusch. Vår Andy Sjövall bjuder på svar som stavas POESI. När han skriver stannar klockorna och tårarna rinner. Det är som mariekex med smör, eller som en kall familjepizza efter en Björka-kväll.



Davve

Det var länge sedan, hur mår Davve?
Ja det va ett tag sen. Jag mår mycket bra!

Varför har vi inte sett dig på träningen på ett tag?
Jag har spelat fotboll i hela mitt liv och känner mig rätt mätt på fotboll i nuläget. Fotboll ska vara kul annars är det inte lönt att spela och just nu känner jag att det inte är så kul. Min glöd för fotboll kommer aldrig att försvinna, men just nu är jag inte så tänd på fotboll

Blir det comeback i år?
Comeback blir det absolut, men svårt att säga när. Det blir när jag känner mig redo och hungrig på fotboll igen
 
Håller du igång med nån annan träning?
Jag underhåller mig själv på olika vis. Blivit en hel del tennis under sommaren. Har även ett gym i källaren där jag lägger ner en del tid

Lirar du nån fotboll i sommarvärmen?
Ja, absolut. Blivit mycket tennis och fotboll under sommarvärmen. Att gå ut och lira boll med kompisarna är något man sällan tackar nej till
 
Finns det tillfälle då du saknar fotboll i SSIF?
Ja, klart. Framför allt på helger då jag vet att ni spelar match
 
Saknar du grabbarna i omklädningsrummet?
Självklart saknar jag alla grabbar i omklädningsrummet
  
Vad saknar du mest när du tänker på SSIF?
Svårt att precis peka ut en sak. Men gemenskapen i klubben och a-laget är riktigt bra
 
Följer du hur det går för oss?
Jag är inne på bloggen lite då och då och uppdaterar mig. Alltid lika kul att läsa. Ännu roligare nu med filmklipp



på en bänk 2007, närmast kameran: andreas sjövall

Det var länge sedan, hur mår Sjövall?
Han mår i grund och botten bra. Är för tillfället lite stressad inför stundande tentamen men när tillfälle ges att få ställa upp på intervju till bloggen är jag inte sen att tacka ja.


Varför har vi inte sett dig på träningen på flera månader?

Anledningen till min ofrivilliga frånvaro är problem med en trilskande vänsterfot. Efter att såväl sjukgymnast som röntgenundersökning misslyckats med att lokalisera orsaken till smärtans uppkomst har jag slutligen blivit ordinerad ett par inlägg att sätta i fotbollsskorna. Självklart lyckades jag glömma skorna hemma när inläggen i förra veckan skulle installeras så jag har därför ingen aning huruvida de fungerar eller ej.
 
Blir det comeback i år?

Comebacken är trots missödet med inläggen redan avklarad. Suget blev för stort och i torsdags sågs jag enligt säkra källor springandes på idrottsplatsens grönytor i ett tappert försök att prestera något som åtminstone kan liknas vid fotbollsspelande. Det var inte vackert att skåda men likväl en comeback och kul var det.
 
Blir det mycket styrketräning och bandy eller hur håller du i gång?
Innebandy är en trevlig hobby och säsongen har så sakteliga smugit igång. Särskilt konditionskrävande är det dock inte vilket jag bittert fick erfara under torsdagens fotbollscomeback. Utöver bandyliret har jag i vanlig ordning bränt av ett par gympass i veckan även om det kan vara svårt för ett otränat öga att se.


Finns det tillfälle då du saknar fotboll i SSIF?
Fotbollen som sådan är inte det jag saknat mest utan det är avsaknaden av allt runtomkring som har varit svårast att hantera.


Saknar du grabbarna i omklädningsrummet?
Stämningen i omklädningsrummet är för mig en av de huvudsakliga anledningarna till varför lagidrott i allmänhet och fotboll i synnerhet är en sådan förträfflig fritidssysselsättning. Även om man får medge att jargongen ibland tenderar att bli väl grabbig och enkelspårig kan man inte annat än förundras över den gemytliga stämning som allt som oftast uppstår i ett omklädningsrum. Jag minns inte den exakta formuleringen men en väldigt karismatisk mittback uttryckte en gång under sin tid i föreningen missnöje över att det snackades för mycket sprit och fitta under träningarna och visst kan det ibland vara så men samtidigt känner jag att låt det vara så då. Alla konversationer behöver inte vara djuplodande resonemang om diverse existentiella frågor även om det som sagt var inte behöver slå över till den andra ytterligheten heller. Det sköna tugget och den härliga mixen av personligheter gör att det är, i princip, lika roligt att komma till träningen en grådassig tisdag i februari som en solig torsdag i juni. Att först mötas av Carl den stores självgoda leende när man stiger på finlandsfärjan för att sedan i omklädningsrummet kunna lyssna till Eriks berättelser om helgens Power Meet innan man beger sig ut på planen för att avverka ett skönt träningspass följt av en sönderkokt burkkorv med frusna korvbröd är få förunnat och något jag absolut inte vill vara utan. Kort sagt: jag har saknat grabbarna i omklädningsrummet.


Du dök upp i South Sandby Football Tournament & Fest, du var med och tog ditt lag till guld i turneringen. Du såg ut att vara i fin fotbollsform, hur kändes det att göra kortkort comeback då?

En titel är alltid en titel och i svensk fotboll finns idag bara fyra titlar att tampas om, SM, Svenska cupen, Supercupen och South Sandby Football Tournament  & Fest. Därför kändes det som att det gällde att ta vara på chansen när den väl dök upp. Med det sagt är det är klart att det kändes bra att få vara med och ta hem den första upplagan av en förhoppningsvis återkommande turnering.

Vårt ramstarka kollektiv med idel karaktärsspelare kryddat med lite individuell stjärnglans i form av en med spänstiga och graciösa steg springandes Lina Härle (som efteråt mycket ödmjukt utsåg sig själv till turneringens stjärna) och den alltid så eleganta Kaiser Robin skulle visa sig bli mycket framgångsrikt.

Med ett lagbygge och spelsätt inte helt olikt Kalmar FF anno 2004, dvs en solid defensiv och giftig kontringsfotboll, kunde vi efter en svag inledning mot den gyllene 89årgången anförda av Niclas Gustafsson (av många ansedd som byns snyggaste kille) sedan defilera i mål och i finalens förlängning slutligen besegra ett vilt krigande lag med kapten Buregård i spetsen.

För övrigt måste jag tillägga att det var ett mycket trevligt arrangemang som verkligen bidrar till att integrera föreningens olika lag, även om damerna gör sitt bästa för att motarbeta detta genom sin konsekvent dåliga uppslutning på tillställningar av den här typen.



Sjövalls vinnarlag i South Sandby Football Tournament & Fest

Vad saknar du mest när du tänker på SSIF?
Pojkarna, mina blåa träningsbyxor och en väl genomförd glidtackling på en regntung gräsplan.

 
Följer du hur det går för oss?

I början hade jag svårt att intressera mig när jag inte själv kunde vara delaktig men på senare tid har jag följt resultaten och försökt hålla mig uppdaterad. Givetvis följer jag bloggen slaviskt.



U-laget var överlägsna.... stark spurt räddade tre poäng




Måndagskväll, det var stundtals skyfall, en dålig sandbyvall som nu är ännu sämre och två lag som är i stort poängbehov i division 3. Sandby ställde upp med ett bättre u-lag än Lunds BOIS. Det märktes också direkt, Sandby hade lekstuga i första halvlek. Sandby ägde spelet och med stort intresse och fin rörlighet skapade de mycket bra. Lunds BOIS var ofarliga, medan Sandby såg spelsugna ut. Det viktigaste i u-laget är utveckling och mycket speltid för de som inte startar i A, samt för föreningens yngre talanger. Men som läget är nu behövs verkligen poängen också för att inte trilla ner i fyran. Därför sänks betyget på första halvleken, vackert sandbyspel men mållöst i paus var inte bra.

Den andra halvleken var lite jämnare, Sandby var inte lika heta. Stundtals var andra halvleken ett sömnpiller. Men Sandby blixtrade till med fint passningsspel och farliga målchanser. Men så plötsligt..... 1-0 till Lunds BOIS. Läge för frispark till Sandby innan målet, men domaren valde att fria. Sen dunkade Oktay in 1-1. Men på slutet kom nästa kalldusch, en Lunds BOIS´are lobbnickade in 2-1. Då flyttade Johnny upp Eric i anfallet, från ett Conne-inlägg kunde Eric snyggt trycka in 2-2. Med några minuter kvar slog Robin A en lång hörna, Conne kunde enkelt gå upp vid bortre stolpen och nicka in segermålet upp i nättaket. Sandby spelade bra, gjorde en bra match men inte helt oväntat tvingades Anton göra en frilägesräddning i sista minuten innan de tre poängen kunde räknas in. 

Viktigt med seger, givet med seger, bra spel och spännande match

 
Hörnläggaren


....verkar rätt nöjd


Conne tjuvar på avsparken


Fin press på mittfältet


Sebbe Persson vet hur man tar ner bollen med bröstet på ett sexigt sätt


Virre power-walkar ifrån sin spelare


Mackan snabbar sig fram för att sätta press....


.... Å HAN VINNER BOLLEN


En bit över av Oktay, lutar sig ju bara lite bakåt


Conne (gömd bakom BOIS-backen) får till ett bra skott


Virre (i bruna kläder) vänder bort sin back


Mackan rycker


Sebbe rycker


Sebbe kastar inkast


Det behövs tre BOIS´are för att inte hänga med Robin A


Stefan spelar fotbollsgolf

Bloggen startar en ny serie, den heter Stefan spelar fotbollsgolf. Idag får ni del 1, vi har smygit på Stefan för att se om han börjat träna fotbollsgolf än...................



vände underläge till storseger

Innan matchen kom ett oväder med åska och skyfall, det försämrade planen lite. Annars var det helt okej förutsättningar. De hade samma lag som sist och vi saknade bara några få. Pressen har ökat, det är tätt i toppen och varje match känns som en final.

Första halvlek
Vi började uselt, framförallt tog ingen ansvar. De gröna fick styra och ställa, de tog också tidigt ledningen. Det var nog bra för oss, då vaknade vi. De flesta insåg nog att vi spelade på hemmaplan och att denna matchen också gällde 3 poäng. Vi började vinna närkamper, ta löpningar och hittade helt enkelt tillbaka till delar av vårt grundspel. Ljungbyhed jobbade bra, de har rutin, tyngd, bra vilja och en bra spelidé. Men det gällde för oss att sätta press på dem, då slog de bort bollar. Det gällde för oss att spela med högt tempo, då var de för långsamma och tröttnade snabbt. Det gällde också att vi hittade vårt eget spel. Efter cirka tjugo minuter fann vi dessa ingridienser, och väldigt skönt kunde vi gå till pausvila med 3-1-ledning. Robin satte 1-1 (tror det var Conne som smekte in det vackra inlägget). Eric klackade in 2-1 (detta var nog också på connes inlägg). Eric satte också trean efter ett bra inspel av Robin A.

Andra halvlek
Första kvarten var trevande, inget lag tog initiativet. Den kvarten löpte på utan att något hände. Sen stack Conne iväg på ett snabbt inkast, med en grön kille hängandes i tröjan slog han ett bra inlägg som brorsan nickade. Efter en bra målvaktsräddning tryckte Virre in 4-1. Ljungbyhed tröttnade, och trots lågt tempo lyckades vi spela oss igenom dem många gånger. Mackan tryckte in ett mål och Calle placerade in ett. Matchen slutade 6-1. Ljungbyhed hade några halvchanser i andra halvlek. Förutom den första kvarten, så hade vi koll på läget.

Matchen
Vi startade uselt, vaknade sen och kunde kontrollerat hämta upp underläget och utan att gå på max få med oss ytterligare en storseger från Sandbyvallen. Vi har hittat en nivå och trygghet i gruppen där vi är för bra för vissa lag, så var fallet idag. Ljungbyhed kämpade hårt, har en bra målvakt, många kraftpaket i 30års-åldern, en skicklig targetplayer och en väldigt snabb kant-junior.

+
Vi sammanfattar denna veckan: 6 poäng och 12-1 i målskillnad.

-
vår nonchalanta start, samt att det stundtals kändes som en millitärövning. Snaggade män i 30årsåldern bröstade upp sig och ville ha krig

Bäst i blått:
Conne får det priset idag, med sin löpvilja visade han laget att han ville vända matchen. Trots att han mötte en snabb ytterback tog han sig förbi ofta och gjorde några vackra inläggsassist. Viktigt att Eric fick göra två mål, tre inhoppare gjorde mål, Robin A har börjat hitta målet (viktigt och kul), Mackan såg spelsugen ut och fick kröna ett bra inhopp med mål. Oskar (93) Svensson gjorde ett mycket bra inhopp, två assist blev det. Övriga gjorde en stabil insats som bidrog till 6-1-segern.

Framtiden:
Imorgon är det u-lagsmatch mot Lunds Bois, samma Bois som a-laget möter i nästa omgång, borta på fredag.

 

Tillberg inför matchen imorgon


inför SSIF - Ljungbyhed

En tråkig lördagsförmiddag byttes till nostalgi och fotboll när den är som bäst. Den enda matchen som sänds nu är Coventry - Derby, den kändes inte rolig alls. Men så................ men så plötsligt dök Robbie Savage upp, denna fullkomliga idiot. Han är kapten i Derby, han gör sin 500e ligamatch idag och startar matchen med att fullständigt kapa en Coventryspelare. Fortsättningen på denna matchen missar jag inte.............


Det tätnar i tabelltoppen, varje match är superviktig för tabellens fem topplag. Det är också avgörande matcher för de tre i botten som alla vill stanna kvar. Ljungbyhed är ett av dem. De verkar kraftigt på gång, och tar sats mot en mittenplacering i tabellen. Bortamatchen mot dem i våras var nog vår sämsta för året. De spelade fysiskt, organiserat och med ok tempo. Vi var inte bra då, och hade stor portion flyt. I morgon hoppas vi på ny seger på vallen och förbättrat spel. Det ska bli skoj. Ljyngbyhed, domare och publik är välkomna till vallen imorn, avspark 14:00.

Micke "parra" Paradis inför morgondagens fight.

Du var på jobbmässa när vi slog Harlösa, var du mer nervös av att inte vara på matchen?
Det var jobb med en del människor runt om kring fram till halv 8, så jag hann inte vara nervös. När folket försvann visste jag att det var 2-0 ledning, så det kändes ganska lugnt. 

Hur fick du resultatuppdatering?
Fick sms från Tillberg när det hände något, dock inget mellan 3-0 och 6-0, somnade han till där eller? 

Vad har du fått berättat var det bästa från 6-0-segern?
Att vi startade i högt tempo, vilket är bra. Bra inställning och att alla jobbade hårt, det är också en viktig sak. Det är så lätt att inbilla sig att man inte behöver ta jobbet, att någon annan ska göra det, men då tappar man också en stor del av sitt spel. Vi hade många avslut och inlägg, precis som vi vill spela. 

Hur var träningen igår?
Bra engagemang som vanligt. Vi tränade bl.a. anfallsspel, såg emellanåt riktigt bra ut, med bra rörelse och fantasi.  

Hur smakade torsdagskorven?
Bättre än vanligt faktiskt, har vi bytt sort? Det kanske beror på att det varit lite si och så med torsdagskorven nu i höst pga semestrar och annat, så när man väl får den så smakar den extra bra. 

Hur är känslan inför söndagens match?
Eftersom man missade förra matchen så är man extra sugen på match. Lite nervöst blir det säkert på söndag. Ljungbyhed var ett ganska bra lag sist vi mötte dem och de verkar vara lite på gång just nu, krigar dessutom om att undgå kvalplats nedåt. När de möter oss gör de det med känslan att de har allt att vinna, sådana lag är alltid farliga. 

Vad förväntar du dig för matchbild?
Att vi för spelet och driver tempot. Mycket löpningar och vilja från vår sida. Ett Ljungbyhed som försöker vara täta och blixtra till med kontringar.  

Vilka styrkor hos Ljungbyhed ska vi se upp med?
De var snabba i omställningarna och hade ett par vassa spelare. De kom runt fint på kanterna ett antal gånger sist och var väldigt starka i luften, hade ett par nickar i ribban. 

Nu har några resultat gått vår väg och vi är med i guldstriden på riktigt, hur hanterar vi den situationen?
Nja, att tala om guldstriden är för tidigt, vi har 7-8 omgångar kvar och mycket kan hända. Men visst känns det bra att våra närmsta konkurrenter tappade poäng i senaste omgången, nu är det bara någon poäng som skiljer och det är ett bättre läge. Vi ska bara tänka och fokusera på nästa match. Vi ska visa bästa vilja och glöd för att vinna den och det gäller varje omgång.


Fredagskrönika och tidigare ej visat material

Det är fredag, det är inte match förrän på söndag. Det är en fin fredagsmorgon som börjar övergå till mulen fredagsförmiddag. 05:48 gick jag ut på morgonpromenad, ungefär den tiden som Mackan och Månsson brukar säga godnatt till varandra på msn. Cirka tio grader och soluppgång kan vara bättre än roliga filmer och brudsnack på msn, idag var det likvärdigt. I bloggen stundar öppenhjärtliga intervjuer med Eric och Anders, Mickes tankar inför Ljungbyheds-matchen, vinnaren av Calles idolkort och mycket mycket mer. Men idag får du njuta av mitt fotbollssnack och tidigare ej utgivna bilder. Detta inlägg blir som en sista-minuten-resa, men jag hoppas att ni kan känna lite värme i krönikan. Du som läsare ska veta att du inte är ensam, i förrgår läste du och 108 andra ssif.blogg.se.

En fotbollsdåres liv

Det är tacksamhet, glädje och stolthet att spela i SSIF. Detta 17e år i den blåa tröjan ser ut att bli det roligaste.... och bästa. I omklädningsrummet får alla sin röst hörd, men mest hörs skratten. På träningsplanen har alla mycket boll, även om jag gillar att inte ha den. På matcharenan vill alla vinna, fast oftast blir det vi. Det är min sammanfattning av SSIF 2010. Det är roligt, samtidigt som vi utvecklas, samtidigt som vi presterar bra resultat. Det är en bra blandning som tillsammans med att hjärtat blir varmt när gänget träffas fyra gånger i veckan är en fantastisk fritidssysselsättning. En fritidssysselsättning som är på blodigt allvar, och ibland ännu viktigare. Nu är vi med i guldstriden, ännu närmare än väntat. Visst har division 5 lockat sen vi ramlade därifrån 2009. Efter uddamålsförlust både hemma och borta mot Dösjöbro såg Dösjöbro tidigt ut att ha gjort guldrycket. Men plötsligt....... tre raka Sandbysegrar och oavgjort för både Dösjöbro och Hällestad i senaste omgången. Men plötsligt....... så sjönk oddset igen på oss som seriesegrare. Ikväll spelar Dösjöbro hemma mot GOF, på tisdag är det årets match, Hällestad - Dösjöbro. Efter den kanske oddsen sjunkit ytterligare på oss. Men vi då? Ja, vi ska också spela. Och nu är det upp till oss. En ny situation kan uppkomma, från att jaga till att vara jagade. Vi har sju matcher kvar, vi måste kanske vinna alla. Men det passar oss bra i år. Vi har självförtroende, bred trupp och bra form............ men vi är också seriösa, ödmjuka och lever efter några kända ordspråk: "vi tar en match i taget" och "vi gör alltid vårt bästa, mer kan vi inte göra". Fortfarande kan många lag vinna serien, Dösjöbro har bäst läge, Hällestad är kanske bäst. Och vi... lilla snälla Sandby vinner gärna också. Vi kommer ge allt för serieseger, räcker inte det kommer vi ge allt för kvalspel. Räcker det kommer vi vinna kvalet för fjärde gången i rad. Men serieseger smakar bättre än kvalseger.

Efter en sommar med unga mödrar, Celebrity Rehab, Biggest loser och So you think you can dance har äntligen mitt favortiprogram börjat. Och som det började. Premier League är igång. Det startade med en fantastisk halvlek mellan Tottenham och Joe Hart (Manchester City), dagen efter möttes två guldkandidater i en ny fantastisk fotbollsmatch (Liverpool - Arsenal). Det kommer bli en lång och jämn serie i år. Chelsea och United visade i premiäromgången att de kommer vara topp fyra, kanske topp två. Men fler lag vill vara med i år. Arsenal och Liverpool kommer vara mycket närmare i år, Manchester City borde vinna med den truppen de har och Tottenham har en härlig blandning lirare som bara blir bättre och bättre. Många spelare kommer ta ytterligare kliv i år, vilket kommer göra Premier Leauge ännu jämnare och det kommer bli ännu tydligare vilken liga som är bäst i världen.



Mackan stolt över sitt bygge


Min favoritbild. Varken kebab eller cigg passar en fotbollsspelare, men kontrasten- torka bort mild sås från munnen och tända en cigg är härlig


Den 28e juni fick vi grillad korv bredvid träningsplanen


Mer spännande än så här blir det inte på kubbplanen.... och kubb i Sandby är på blodigt allvar




Johhny Holm, höjdhopparen Stefan Holms pappa är en stor favorit till mig. Men det är svårt att första hans värmländska


Ölexperten

Nyss spelade Dösjebro 2-2 mot Bukten, igår spelade Hällestad 1-1 mot hemmastarka Löberöd. Tabellen haltar, men vi är verkligen med i segersnacket igen.

Fotboll och öl hör ihop, i varje fall om man tänker på brittisk fotboll. i Sandby är det viktigt att sära på begreppen. Men när det inte är träning eller match är det viktigt som fotbollsspelare att sammanföra begreppen igen. Fotboll och öl hör faktiskt ihop.

Idag tar vi ett snack med experten på området, Jesper "Jeppa" Svensson:

Efter träningen är det gott med EN iskall öl, vilken passar bäst då? 
- Av någon anledning ser jag Beck's som den ultimata ölen i samband med fotboll så jag får säga den. En vanlig lager som passar otroligt bra i de flesta lägen. 5% och landet är Tyskland, priset 13:50 är inte avskräckande heller!
 
Om vi snackar tipslördag, polarna är samlade och tipskupongerna är inlämnade. Vilken öl passar bäst till en toppmatch i Premier League?
- Tuborg guld, 50 cl burk. Priset på burken ligger på 14:90, flaskan i samma storlek går på ytterligare 1 krona! Men det är burken som gäller här. 5,3% danska muskler i burken. Tuborg guld väcker väldigt starka minnen till kulturkrogen där många timmar spenderats. VIF.
 
Det är helgen innan lönen och det gäller att hitta billig men god öl, vilken är den mest prisvärda?
- Eftersom APK:n (Alkohol per krona) skjutit i taket på senare tid finns det ingen burköl som passar den fattiga mannens plånbok. Bra APK har vi Pripps blå, 33 cl flaska som går på 10:90, med en procent på 7,0. Jag vill minnas att för bara ett par år sedan låg den på 7,2% och kostade 7:90! Denna öl avnjuts bäst i grön flaska. Men den absolut mest prisvärda billiga ölen hittar vi i Sverige! Återigen är det flaska och det är Anderssons som står för drycken! 5,2%, 33 cl. Medelfyllig lager till smått otroliga 8:70 kr. Känner man att vad fan, knappt några pengar men det jag har ska ta slut så är det utan tvekan Amstel som är den rätta ölen. 4,9% Holländskt öl som går på 11:90. Kommer bara på brun flaska men i detta fallet ser jag mellan fingrarna.
 
Nu är det fullt på kontot och det blir lyxöl på nästa fest, vilken sort inhandlar du?
- Jag har en personlig favorit i form av StaroBrno, 13:30 kr, 5%, 33cl och landet är Tjeckien. Man kan köra ett gäng sådana innan man tar fram det tunga artelleriet: Baron Trenck! Även denna öl Tjeckisk, 6:0%, 50cl och 18:90 kr! Men med en välfylld plånbok ser jag inga problem i att inhandla Baronen. Smaken, lite söt men ändå syrlig, gör att man inte riktigt vill dricka en back så det går bra med ett par 3 stycken. Ett oerhört bra komplement till vilken öl-kass som helst.
 
Om det blir en snabb förfest där lättdrucken öl krävs, vilken sort rinner lättast genom strupen?
- Den som rinner lättast är ju utan tvekan Corona som inte behöver någon närmare presentation. Den ligger dock bara på 4,6% och kostar knappt 16 spänn så det behövs ganska många vilket en kort förfest inte har tid till. Så då går vi snabbt vidare bland ölhyllorna och hittar där Stella Artois, Belgien, 33 cl på 5%. 13:50 kr och observera att denna öl enbart finns på grön flaska vilket är ett stort plus i kanten. Ryktet säger att brun flaska ska hålla ölen i bättre form men nej, det är grön som gäller!


Jeppe med en av sina favoriter, Stella Artois
 
Om du ska bjuda bästa polaren på den godaste ölen som finns, vilken blir det?
- EFES, Istanbul är representerat! Systemet har dock inte denna öl i sitt sortiment vilket jag ser som en pungspark för öl-älskaren! Som tur är så är det inte mer än gångavstånd från Systemet vid centralen i Lund till Viggo's där man ser till att alltid ha ett stort parti EFES till hands. Jag skjuter från höften och säger att den ligger på 5%. Givetvis 50cl flaska.
 
Om du har kvinnligt besök och vill bjuda på den perfekta "kvinnoölen", vilken tror du blir mest uppskattad?
- Antagligen Conrona eller Sol eller något annat tråkigt. Visst, väldigt goda öl men känns lite "lame" att köra på säkra kort här. Vi drar till med Singha från Thailand! Ett öl som är ganska mättande. 5% och 15:30 kr. 33cl. Smaka på den! Passar utmärkt till någon lätt, t.ex. Nacho tallrik. Eller varför inte lite räkor?
 
Om du vill överraska någon med en ovanlig öl som de förmodligen inte provat, vilket wildcard inhandlar du?
- Här har vi min lilla älskling. Jelen Pivo från Serbien. Jelen Pivo blir översatt rakt av Älg Öl!?! Jag tror dock inte att det finns speciellt många älgar i Serbien så vad som är grejen med det vet jag inte. Även denna går på 5%. Har du vägarna igenom Serbien så är det din skyldighet att köpa 2 backar Jelen. en till dig, en till mig.. 
 
Beskriv den perfekta ölen och den perfekta ölsituationen?
- Finns väl inget bättre än en massa öl i gott sällskap? Men i detta forum får jag väl säga det optimala. Vi minns väl alla när vi kvalade oss upp förra gången? Oerhörd lycka och påsar fyllda till bredden av öl i alla dess former. Det är en känsla som jag ser fram emot att känna igen..



Wendt presenterar sin favoritöl..... Royal beer



Harlösa - SSIF 0-6

På förhand kan jag erkänna att jag var lite orolig. Harlösa har startat hösten med uddamålsförlust och en 1-0-seger. Kanske var de lite på gång, dessutom lånat en mittfältare från Linero IF. Vi spelade en toppmatch i fredags och nu ladda om för match mot jumbon är inte helt enkelt. En sån match har Harlösa allt att vinna och vi allt att förlora. Men med rätt inställning ikväll gjorde vi processen kort med Harlösa.

Första halvlek
Från början visade vi att vi tänkte vinna idag, men helt bra var det inte. Vi slarvade lite i koncentration och löpningar, vi var alldeles för tveksamma på andra bollar och lite lata. Men det räckte, jag tror statistik-Matte sa att vi hade 17 avslut i första halvleken. Det tyder på spelövertag och inte så stora problem att komma till avslut. Efter cirka 30 minuters spel slog Conne ett hårt skruvat inlägg där Månnson behärskat tryckte in den i närmsta (nästan) krysset med pannan. Innan pausvilan sprang Conne förbi deras mittförsvar, rundade målvakten och vandrade in med bollen, 2-0. Det var ställningen i paus.

Andra halvlek
Vi bestämde oss för att skippa gnäll på domaren och inte låta Harlösas grinighet få oss ur balans, vi ville svara genom att göra ännu fler mål. Vi var mer rädda om bollen i andra och gav ytterligare några procent var. Medans de tröttnade och vi ville mer, så kom också större bollinnehav på deras halva och fler mål. Månsson gjorde två till, Robin A ett och Joel satte en straff. De kom upp några gånger, Jens gjorde en grym frisparksräddning i första och avstyrde ett halvfriläge i andra. Deras bästa spelare var målvakten och nr4, en mittback som måste vara en stor Harlösatalang men med den attityden lär han inte komma längre. Centralt hade de två spelskickliga mittfältare och mixen en stor och en snabb på topp. Matchen slutade 6-0, det speglar väl ganska bra skillnaden mellan topp och botten.

Matchen
Det var klasskillnad. Med 2-0-ledning i paus insåg nog alla vem som skulle få med sig de tre poängen hem. Harlösa slutade aldrig kämpa och gjorde några intressanta byten, de ska ha en eloge för det. Vi gjorde vad som krävdes och hade hjärtat på rätt ställe. Vi underskattar aldrig något motstånd, det är en styrka vi har i år.

+
Efter ösregnet i förmiddags, då undertecknad inte trodde på någon match ikväll, blev det en fin kväll, helt ok plan och domare, samt en stor bortaklack (som vanligt). Det var småtrevligt att vara i Harlösa ikväll.

-
Hittar inget minus direkt, alla var goa´och glada.

Bäst i blått:
Helt klart Niclas Månsson, gjorde tre mål, visade störst vilja och vann sina närkamper. Sen gjorde resten en bra insats, det fanns några utropstecken till. Kul med debut för Adam och Oskar.

Framtiden:
Träning på torsdag, sen match hemma på Söndag. Då är det mot Ljungbyhed, de ligger också i botten. Men jämfört med dagens match kan vi förvänta oss bättre fysik, ett välorganiserat lag med lite mer spetskvalitet. Det kommer smälla på vallen på söndag, vi ses där klockan två.


Inför Harlösa - SSIF

Imorgon är det dags för tisdagsmatch i division 6.mellersta. Det är bortamatch mot Harlösa, 18:45. Nico 1 och 2 har varit på besök i Harlösa och gjort ett reportage inför matchen med Harlösas lagledare Göran Andersson, kolla nedan.

Harlösa är på gång, efter uppehållet slog de Maglasäte med 1-0 och förlorade knappt mot Teckomatorp, Göran berättar i filmen om upphämtningen från 3-0 till 3-2, sen satte domaren stopp för kvitteringen. Men Harlösa känns heta, de har skrällkänsla imorgon. Det ska bli roligt att återvända till byn, imorgon för att spela boll. Mattan ser fin ut och hela byn verkar ladda för match. På ICA-affären drog kassörskan paralleller mellan Sandbys ICA-butik och hennes egen. Så snacket om byarna är i full gång.



Lill-mattes debut i Landskrona

Tisdagen den 10 augusti är en stor dag........... för SSIF, för mig, men mest för Mathias Andersson. Cirka 20:35 puttade Henke Larsson in honom på Landskrona IP. Lill-matte berättar nu om känslan att göra Superettan-debut.



När fick du reda på att det skulle bli ett inhopp för dig?
  Jag visste inget innan matchen, jag var förbered men visste inget förens Hasse sa till mig att värma lite hårdare i ungefär 60:de minuten

Hur var känslan när du fick veta att du skulle in?
  Självklart var jag nervös men det är ju detta man har väntat på så måste säga taggad och härligt. Nu är det gjort och vet vad som krävs, och blir då kanske inte lika nervös som inför denna matchen.

Blev du förvånad när du blev inbytt först av avbytarna?
  Jag blev förvånad att jag bara skulle in, men jag har fått ett grymt stöd från både spelare och tränare.

Vilka instruktioner fick du innan du byttes in?
  Jag fick mina fasta situationer, var jag skulle stå osv. Jag fick även lite tips från Henke och Hasse att bara gå ut och ha roligt, gör som du brukar på träningar och matcher.

Sa Henke något till dig precis innan du klev in på planen?
  framför allt att ha roligt och han förstod att jag var nervös men det var bara att köra på som vanligt.

Hur nervös på en skala 1-10 var du när du sprang in på planen?
  Ganska mycket i början, kanske 7-8 men under matchens gång blev det mindre och mindre.

Hur var din första bollkontakt?
  Den var faktiskt bra, ett tillslag till Fredrik Karlsson som senare resulterade till ett bra skott.

Hur sammanfattar du dina första 20 minuter i Superettan?
  Nervöst men grymt roligt, detta man har längtat efter. Nu vet jag hur det känns och kan gå ut och slappna av på ett helt annat sätt och bara njuta.

Vad var roligast, ditt inhopp eller 4-0-segern?
  båda två, det var en viktig seger och 3 viktiga poäng, men måste även säga mitt inhopp som jag fortfarande njuter av, sen ska jag inte nöja mig med det, ska fokusera ännu mer på träningar och matcher sen får vi se om det kommer fler chanser.

Hur går din a-lagskarriär vidare nu?
  Det vet jag faktiskt inte än, vi ska sätta oss ner med skolan på måndag och diskutera om schemat, hur det fungerar med träningarna som är klockan 15.00 om dagarna osv. Men Henke har sagt en tid framöver till mig så förmodligen får jag reda på mer på måndag.

Nästan 4000 personer såg matchen på Landskrona IP, hur var det att spela inför så mycket folk?
  Grymt roligt, en helt ny grej men man ska inte stressa upp sig för det, man ska koncentrera sig på sitt och bara gå in och njuta,


Två av Sandbys hjältar ställde upp i VM i höjdskjutning förra veckan, nu publiceras filmen. Testa själv att slå deras tider, jag kan avslöja att det blir typ omöjligt. De skjuter sanslöst hårt och högt!


skön skön seger

Derby, fantastiskt fotbollsväder, årets bästa publiksiffra och två bra lag. Frågan var om vi skulle dra ifrån och ha 6 poäng ner till GOF eller om de skulle vinna och att vi båda hamnar på samma poäng. En match med stor betydelse. GOF är årets överraskning, de spelar bra, de har många poäng och de slog Dösjebro tidigt i serien med 3-0. Jag hade lite fel med spelarna i texten inför matchen, men väldigt rätt i att de har en bra centrallinje. Deras målvakt var deras bästa spelare igår, mittbackarna Nyhlén och nr 9 var väldigt stabila. Nr 11 på mitten var en ny teknisk bekantskap, hans kollega nr 3 Jeppsson var stark och tuff som vanligt. På topp höll sjuan skickligt i boll och tian nickskarvade mest.

Första halvlek
Vi gjorde ingen kanonhalvlek, ändå vann vi skottstatistiken med 9-3 och inläggsstatistiken med 10-4. Vi hade mest boll och skapade mest. Tyvärr blev vi väldigt långa, och spelade inte som ett lag. Det blev många långa bollar till våra tre anfallare som löpte på djupet, vi hann aldrig fylla på med övriga spelare. I försvarsspelet hade vi hög press, men vi blev för långa för att kunna vinna bollen högt. Det var ingen halvlek att minnas, men vi kändes taggade och i form, så med lite ändringar i paus skulle vi nog kunna få ut mer i andra.


Joel-frispark i första


Andra halvlek
Å vi fick ut mer i andra. Vi spelade mycket bättre. Mer kombinationer på mittfältet, aktiva anfallare och offensiva ytterbackar. Vi började vinna mer närkamper, vilket gav oss mer boll, större självförtroende och mer ytor att lira runt på. GOF hade inte så mycket, men på fasta situationer och när de får fart och ytor så har de kvaliteter att avgöra. I de stunderna var det tur att Jens var på bästa humör. Långa stunder bet vi fast boll på deras planhalva och då och då hade vi tryck på deras tredjedel. I ett sånt läge med knappt tio min kvar lade Månsson snyggt ut bollen till Virre som från cirka 15 meter tryckte in 1-0, nere i bortre. Snyggt, säkert och så jäkla skönt!


Den ser ut att gå högt över

Matchen
Det var en bra match, det var två topplag som ville spela fotboll och ha tre poäng. Det var härlig stämning, både på och utanför plan. Och att vinna genom ett mål i slutet när båda lagen går på knäna och det känns som 0-0 är helt fantastiskt, kanske den bästa av sätten att vinna på. Spänning, trötthet och lång glädje efteråt.


Sandbyglädje efter slutsignalen

+
Måste säga inramningen. Det var mycket folk. Det var en del ungdomar från Sandbylägret, men framförallt en skön blandning annat folk. Det var trogna fans och ledare som stod uppe vid kiosken, det var GOF-fans på filtar bredvid bortaläktaren. Det var mycket föräldrar, gamla spelare och hbk:are på hemmaläktaren och det var föräldrar, spelare och fans brevid hemmabåset. Årets bästa publiksiffra och årets bästa stämning. Efter Virres mål hade jag cirka 30 meter fram till honom för att fira. Då hörde jag jubel från läktaren, jag såg massa klappar vid kiosken och jubel från båssidan. Det hann komma lite gåshud på dem få sekunderna det tog för mig att springa  fram till Virre.


Mycket folk och god stämning

-
Det var inte så mycket minus här inte, jag vill inte riskera avstängning för negativt bloggande om domarna (men de var faktiskt helt ok idag). Får väl säga att Calle skrek till sig sitt tredje gula och är avstängd i nästa, nu gäller det att Eric gör sin tå spelklar tills då.

Bäst i blått:
Tre spelare lyfts fram extra: Robin A spelar för tillfället i en egen division, Jens räddade oss några gånger och Nicolais form och löpkapacitet är fantastisk. Sen ska hela laget ha en eloge, vi kämpade, lirade, försökte och lyckades trycka in segermålet på slutet. Det är starkt, det är moral, det är stort hjärta. Mittfältet hittade rätt i andra och bidrog till vårt övertag då.

Framtiden:
Vi njuter av denna segern i helgen, på måndag är det träning och förberedelser. På tisdag är det nämligen match igen, 18:45 i Harlösa.

Segereftervju med matchens enda målskytt


Inför SSIF - GOF

 Intervju med Jeppe inför matchen mot GOF imorgon, 19:00 startar derbyt på Sandbyvallen. Kom i tid om du vill ha läktarplats, Sandbylägrets 215 deltagare bör vilja kolla på matchen.

Det förväntas bli en jämn och tuff match. GOF är vårens överraskningslag med sin fjärdeplats, väldigt imponerande. De har en bra centrallinje. Duktige Igor i målet, kapten Nyhlén och Stehagsnyförvärvet på mittbacken. Centralt på mittfältet tunge Jeppsson och skicklige P&G-killen. Sen skyttekungarna på topp oroar alltid. GOF är bra i år, men vi är ännu bättre. Det blir hårt och svårt, men 2-1 är ett bra tips.


 Tackling efter träning är ovanligt, det hände mig nyss. I cirka 25-30 km/h kom Wendt cyklandes mot omklädningsrummet, i nedförbackes svängen frontallkrockade vi. Hans höga fart mot min och mackans långsamma cyklande. Mitt knä tog smällen och Wendts framdäck vek sig.

 


Wendt kollar bekymrat på sin skadade cykel


Wendts framdäck mår sådär


Vinn Calles idolkort med autograf

Calle är herrarnas skyttekung, mannen med fruktade biccacletas. Idag publicerar bloggen en stjärnintervju och samtidigt en tävling. Svara rätt på tre frågor och du är med i utlottningen av Calles idolfoto med Calles autograf. Kom igen, var nu med i tävlingen!


Priset i tävlingen (tyvärr var 1996 senaste gången det trycktes idolkort på Calle)

1. Hur många mål har Calle gjort i a-laget hittills i årets seriespel?
1. 5
X. 9
2. 14

2. Vad har Calle i handicap i golf?
1. 13,7
X. 33,8
2. 54

3. Vad är Calles personliga rekord i höjdhopp?
1. 165 cm
X. 189 cm
2. 215 cm

Tre viktiga regler i denna tävlingen:
1. Lämna in din rad, med ditt namn i kommentarer nedan
2. Du får endast tävla en gång
3. Calle: du får inte delta i tävlingen



Du gjorde ett grymt inhopp mot Bukten i fredags, och var planens gigant mot Hardeberga i söndags, är du i ditt livs form?

- Tack, men formen är väl inte den bästa. Det finns mycket mer att hämta. Mot Bukten spelade jag mest på vilja, var grymt spelsugen efter uppehållet. Jag har känt på träningarna att målformen fortfarande finns och det visade sig mot Hardeberga.
 
Du har missat varannan veckas träning pga jobb, är du möjligtvis en sån som bäst vilar sig i form?

- När man kommit upp i min ålder behöver man egentligen inte träna så mycket, man klarar sig på rutin. Även om jag är sugen på att träna denna veckan måste jag erkänna att det är ganska skönt att vila. Kroppen är sliten efter en tuff vecka. Jag ska dock försöka hålla igång så mycket som möjligt på egen hand.
 
Det blev en nick i krysset mot Hardeberga, berätta om det?

- Det var en fin omställning som ledde till att bollen hamnade hos vår unge högerback Klas. Han slår ett underbart inlägg mellan deras mittbackar och där kommer jag med full fart och får en bra träff med huvudet strax innanför straffområdeslinjen. Jag blev lite förvånad när bollen gled in i krysset eftersom nicken var från så långt avstånd.
 
Det blev också ett placerat friläge i andra krysset, berätta om det?

- Jag fick bollen lite turligt av en hardebergaspelare efter att Robin blivit av med den. Jag stod i offsideposition men eftersom bollen kom från en motspelare var det fritt fram att placera in den i krysset. Jag får väl erkänna att jag inte tänkte dra upp den i krysset. Det blev så eftersom sandbyvallen var dåligt klippt och gräset var blött.
 
Två snygga mål mot Hardeberga alltså, men det var ett tag sedan du bjöd på ett drömmål eller annat riktigt spektakulärt. Hur länge ska vi behöva vänta på nästa show?

- Jag har försökt på några biccor under säsongen och det vara nära mot Harlösa då den gick i stolpen. Det är väl bara att vänta på dom rätta bollarna, kanske blir det någon redan på fredag mot GoF.
 
Det är cirka 80 dagar kvar till Sandbycupen, kommer du kunna överträffa din biccaassist från förra året?

- Nja, det blir svårt. Jag vet inte om jag vågar mig på en bicca inomhus igen, det gjorde ont i kroppen i nån vecka efter. Fast det är klart, kommer läget så är det svårt att låta bli.
 
Efter förlusten i Sandby Opens final mot brorsan har jag sett dig uppe på tennisbanorna, hur är tennisformen?

- Den är sådär, jag tränade dubbel två gånger förra veckan. Min backhand är kass och servarna är lite upp och ner. Jag får nog försöka få ett träningspass med Greken, det gick bra sist vi lirade.
 
När drar ditt deltagande i KM igång? Och i vilka klasser kommer du delta?

- Jag tror det drar igång till helgen. Jag ska bara vara med i generationsdubbel tillsammans med min far.

Oscar Tegedal

I söndags gjorde han sin första match på Sandbyvallen i röd tröja. Oscar har säkert flera hundra matcher på Vallen, men alltid i blå och fin tröja. Nu spelar han istället i byns högst rankade lag. Idag bjuder vi alla läsare på en stor intervju med Oscar. Vi tackar ödmjukast för att hans långa och intressanta svar gav intervjun en ny nivå.



Namn: Oscar Tegedal
Smeknamn: Tege, Ogge, Orre, Oz, Tegedal, T-Dog, Oscar oreda
Ålder:  Still 20-something
Bor: Öfvre Sannabyn – Lite finare, lite bättre
Sysslar med: Studerande i första hand, frilansande halvslacker i andra, tyvärr inte professionell dansare än, drömmer om egen bingohall och husbil
Spelade i SSIF mellan åren:  Första sejour : 87 (tror jag) – 04 (tror jag), Andra sejour 07-09
Position: Mestadels någonstans i backlinjen, emellanåt innermitt, ett och annat gästspel på topp som väldigt ung, var målvakt i Sandbycupen i P9 vilket är helsjukt med tanke på att jag är halvt bollrädd…förvisso fick man inte ta bollen med händerna (filtboll btw och sarg, riktigt old school).

Men vi vann finalen mot MFF så jag måste gjort nåt rätt. Jag har även lirat ytter vid några tillfällen så jag har lirat överallt på planen, det kanske man kan få med i sitt CV?


 
Vilken är din största framgång i Sandbytröjan? 

- Svårt att säga…men det kändes som en stor ära att få vara lagkapten i fjol.


 
Har du nått personligt rekord/merit i Sandbytröjan?

- Sista året i HS (juniorer) fick jag gult kort i varje match, kryddat med några utvisningar så oerhört korkade att de måste platsa i SSIF:s Hall of Fame för ” di tröstlösa” . Jag har gjort 8 mål i en pojkmatch.  Ingemar hämtade mig i Torekov en gång. Avgjorde ett derby mot HBK med ett skott i krysset från halva plan. Kent rakade mina ögonbryn på ett visst läger i Tyskland.


Vilket är ditt bästa SSIF-minne?

-       A lagsdebut mot Mabi

-      Träningslägret i trappenkampf

-      De lyckade kvalen

-      Alla turneringssegrar i unga år

-      Gothia

-      Allt garvande i the locker room

-      När en unge trodde att jag lirade i MFF när di blåe tränade på Vallen. ” Var spelar du?” ” Jag är MFFs nya anfallare, jag kostade 12 millar och jag kommer ösa in mål” , ungen: ” Coolt, då tar jag din autograf”.


Blir det comeback i SSIF?

- Det kommer jag aldrig att utesluta. Om och när har jag ingen aning om;)


Följer du hur det går för SSIF?

- Ja absolut. Blivit några matcher på Vallen, men mest via bloggen eller när man träffar på någon i laget. Utifrån vad jag hört och sett verkar det lovande, framför allt offensivt ser det ut att ha hänt en hel del. SSIF:s ökända måltorka från åren 08-09 är definitivt bortblåst. Ser fram emot en sådär skönt höstruskig kvalmatch på Vallen med en öl i ena handen och en toppad Lindh i den andra, om nu inte Dösjöbro passeras.

Hur ser ditt SSIF-dream team ut, från de åren du lirade?
- Tar mig friheten att ta ut två lag. Ett från mellan åren 87-04 och det andra laget med spelare från 07-09. Hade blivit en härlig match, garanterat fullsatt. Domare är givetvis Torpet.

Lag 87-04

Målvakt: Niclas Carlnén
Backlinje från vänster:  Mansfield, M.Henriksson, Jensa Carlsson, Hamid
Mittfält från vänster:  M. Mårtensson, Tengberg, B.Seger, Johannes Mårtensson
Anfallare: Forsbrant, Kiuru
Bänken: Jernberg, Linkan, Bure, Kent, Bigge, D.Mårtensson (skönaste bänken ever)

 

Lag 07-09

                         Jensa

                 Nico Orre Jojje

                        Joel

     Conne  Mange S Månsson M.Tegedal

                   Calle   Jeppe
Bänken: Robin A, Tom, Adrian, Mackan, Sjövall,

 

Kommentar: Spelskickligt gäng med grymt mittfält.  Kampen Joel vs. Tengberg, ja där hade det smällt duktigt. Jojje får ta hand om Forsbrant.
 
Hur är läget i Hardeberga BK efter vårsäsongen?
- Det är positivt, bra stämning och toppstrid. Hösten blir jäkligt intressant.
 
Är ni nöjda med placeringen?
- Ja den tror jag de flesta är relativt nöjda med. Vi ligger i ett bra slagläge.
 
Är ni nöjda med ert spel?
- Inledningen av serien var strålande. Där gjorde vi några riktigt grymma matcher, mycket tack vare en otrolig inställning. I slutet tappade vi lite med rätt många oavgjorda matcher som följd. Men går vi bara in med samma inställning som i början av serien, vilket kommer krävas, och blir lite mer effektiva framför mål kommer hösten bli väldigt rolig.
 
Vad är nyckeln till framgång i ert spel?
- När vi vinner kampen på mitten, får igång vårt snabba kortpassningsspel och kan hota med snabba omställningar. Då är vi riktigt bra och väldigt svåra att möta. Sen är vi för det mesta väldigt stabila bakåt.
 
Vilken är din roll i laget?
- Mittback, ytterback eller balansspelare på mitten.
 
Är du nöjd med ditt första halvår i hardeberga?
- Nja, har väl inte kommit upp i min högsta nivå direkt. Men nu efter uppehållet känns det betydligt bättre.
 
Hur tror du att du sammanfattar Hardebergas säsong, samt din säsong när året är slut?

För egen del: Att jag gett 100% och konsekvent lirat på eller i närheten av min högsta nivå. För lagets del: Att vi minst fixat en kvalplats.


nästan bäst i byn

Efter en halvtimmes spel tänkte jag på fantastiska rubriker till bloggen, jag tänkte namge alla sandbyspelare som stora hjältar, jag tänkte utnämna oss till bäst i byn. Men sen hände nått, trötthet, yrsel, panik? Sen gick allt fel. Men vi minns dagens u-lagsderby genom de första 30 minuterna. Då spelade Sandby fantastiskt. Det var inte bara 3-1 ledning, det var frustrerande bergsspelare, fint Sandbylir och tre drömmål. Först Calles nick upp i krysset, sen Kullbergs tunnel och skott stolpe in (drömmål) och sen hittade Calle det andra krysset, nu med foten. Då var det härligt att se glädjen, offensiven och attityden.

Sen tog Hardeberga över, 3-3 i paus blev efter en kvart i andra halvlek 7-3. Hardeberga hade ett namnkunnigare lag på pappret, då menar jag många som är ordinarie i femman (nästan alla) och där de flesta har lirat div.4-fotboll. Att förlora med de förutsättningarna är inte pinsamt, hardeberga hade ett toppat lag. De hade ingen a-lagsmatch denna helgen, samt många avstända till nästa helg. Därför var det inte så oväntat att de skulle komma med a-laget. Men det ska också sägas att de är värda sin divisionstillhörighet och topplacering i femman och serieledning med u-laget. Oliver och Jernberg var i en klass för sig själva idag. Bäckström, David, bröderna Svensson bra. HBK spelade bra sista timmen och några spelare stack verkligen ut.

I sandby var Calle bäst, Robin A visade klass, Lindh gjorde en mycket bra timme, Klas imponerade på högerbacken och Kullberg var bra den tid har spelade med ett drömmål som krydda.



Robin steget före sin bevakning


Robin steget före igen


Robin A hade lekstuga på sin vänsterkant idag


Calle med överlägsen spänst


våra tre anfallare på språng mot många röda


På denna retur gjorde HBK 3-3 precis innan paus


Detta byte förändrade matchbilden


Robin faschinerad när Sebbe "på-väg-till-HIF" Löfkvist kastar långt

Tre sköna

Det blev tre sköna poäng igår, tre väldigt viktiga. Det var en härlig fotbollskväll, grym plan i Borgeby och ett väldigt laddat bortalag.

Första halvlek
Det började trevnade, men ganska snabbt tog vi tag i spelet. Det var som vi förväntade oss, deras tre mål med matchen var: maska, vinna närkamper och satsa allt i fasta situationer. När de hade boll var efter att det tagit en minut att få igång en inspark, sen vann de efterföljande första och andra boll. Då hade de lite boll och utnyttjade snabba yttrar och duktig targetplayer. Men de hade två inlägg och ett skott utanför mål i den första halvleken, så jättefarliga var de inte. Även om deras tränares skrik tydde på det. Vi spelade helt ok, ibland slarvigt passningsspel och fel beslut. Men vi hade ett mål felaktigt bortdömt för offside, eric nickade centimeter utanför krysset efter bra Jeppe-hörna, Virre ade något läge och Håkan var väldigt nära efter ny hörna. 0-0 i paus var konstigt, men samtidigt hade vi mycker kvar att önska i spelet.

Andra halvlek
Andra halvlek var väldigt upp å ner för oss. Stundals riktigt bra lir genom mittfält, offensiva ytterbackar och bra rörelse och fantasi från topparna. Det var många vackra anfall och kombinationer, första 25 var våra klart bästa i matchen. Stunder faller vi tyvärr igenom och slår dåliga och farliga passningar, samt viker ner oss i närkamper och ligger helt fel i våra positioner. I mitten av halvleken vinner en SSIFáre en närmamp på straffområdslinjen efter hörna (joel el håkan tror jag), fri några meter från mål kunde jag dra upp den över huvudet på målvakten med baksidan av foten (ja, klacken). Tio miuter senare tänkte domaren blåsa frispark till oss, men när han såg att de fick skottläge valde han att låta spelet fortsätta. Lyckoträff från 20 meter gav snyggt 1-1. Snabb replik är skönt, och det kom. Snabbt lagt frispark till Robin "assistkungen" Andersson som med vackert inlägg friställde Joel några meter från målet. Gigantiskt säkert nickade han ner i marken och in i nätet, enkelt och otagbart. Så jävla skönt, 2-1 till oss. Det blev slutresultatet. men sista fem var svettiga, de flyttade upp målvakten och skapade en farlig frispark, ett öppet nickläge och en volley ovanför.

Segerintervju med Robin Andersson




Matchen
Samtidigt som det varen skitmatch där poängen var det bästa, så fanns det positiva stunder som jag tycker var väldigt positiva och som tyder på att vi är i form, spelar bra fotboll och blir farlig kandidat till seriesegern.

+
Helt klart poängen och den fina gräsmattan.

-
Domaren hade bestämt sig för att nivån inte var samma för båda lagen, svårt att spela då. Deras tränare har ett stort minus i pannan när han tycker att vi är helt ofarliga. Vi ska osså ha ett minus för vår ojämnhet, vissa passningar och att vika enr sig i närkamper måste bort.

Bäst i blått:
Svår fråga, men Nicolai var bäst till han skadade sig, typ 25 min. Jens räddade oss sista kvarten, riktigt grym där. Danne G var stabil och offensiv, Robin A fortsätter leverera assist och Calle gjorde ett piggt inhopp. Lite kommentarer, men vi avslutar som vanligt: det var en lagseger.

Framtiden:
Framtiden skrivs björka ikväll och U-lagsderby mot Hardeberga imorgon. Med två så fantastiska händelser är det svårt att tänka längre. Men nästa helg är det faktiskt toppmöte, hemma mot GOF inför flera hundra Sandbylägerdeltagare. Det vattnas i munnen med toppmöte inför fullsatt Vall.


Intervju med Lindh inför morgondagens U-lagsderby
 

Inför Bukten - SSIF

På fredag startar serien igen, jakten på Dösjöbro tas upp igen. Jakten på bättre spel och divison 5 tar ny fart. Detta börjar med en svår bortamatch mot Bukten. Bukten är inte snabba, Bukten är inte spelskickliga. men Bukten är jävulskt rutinerade, trygga, spelförstörande och mycket tunga. Bukten har med andra ord kvaliteter som kan vinna mot topplagen, och det har de gjort i år. De ligger i mitten av tabellen, har gjort 27 mål och slagit Torna Hällestad med 6-1. Vi är taggade till tusen, imorgon kör vi hårt!

Micke Paradis inför matchen:



1. Efter nästan fem veckors uppehåll har vi nu dragit igång. Vad tycker du om de hittills fem träningarna efter uppehållet?

- Ser riktigt bra ut, det syns att alla är riktigt sugna på att komma igång. Första veckan tog vi det ganska lugnt tempomässigt, det skulle bli 3 träningar, en match och South Sandby Tournament, så det blev ju en tuff start. Måndags och tisdags träningen var tempoträning och jag blev imponerad av den höga intensiteten.

 

2. Ser spelarna ut att ha skött sin träning under sommaren?

- Hade jag fått frågan i fredags så hade jag sagt att det slarvats en hel del, tyckte att en del såg trötta ut på slutet av träningarna och på matchen, men efter de 2 senaste träningarna så ändrar jag mig. Riktigt gott tempo här, vilket tyder på att man varit igång under uppehållet även om man kanske skulle kört på lite bättre sista veckan innan start. På Fredag får vi den riktiga värdemätaren.

 

3. Vad tyckte du var positivt i träningsmatchen mot Dalby (seger 3-2) i fredags?

- Finns en hel del. När vi sätter igång vårt passningsspel så skapar vi chanser och dominerar spelet. Vi hittar tillbaka till linjerna i vårt spel och i våra positioner på ett bra sätt. Vi gör 3 mål. Vi släpper inte till något spelmål och de skapar egentligen inte några farligheter i spelet. Slutligen så vinner vi matchen trots att vi tappat 2-0 till 2-2. Allt detta mot ett div. 5 lag.

 

4. Fanns det något negativt i matchen?

- Vi tappar vårt spel och börjar chansspela i lite för många och långa sekvenser. Vi släpper till 2 mål på fasta situationer.

 

5. På fredag startar serien igen, match borta mot Bukten. Tränarstaben har säkert analyserat förra mötet mot Bukten. Var är Buktens styrkor?

- Själv satt jag fast pga askan vid förra mötet, så jag har inte sett dem. De blandar resultaten en del, så de är lite svåranalyserade. Det känns som det är ett lag som kan mycket fotboll, de har mycket rutin och är starka på fasta situationer.

 

6. Var är Buktens svagheter?

- De har ett ganska lågt tempo.

 

7. Hur ska vi vinna på fredag?

- Genom ett snabbt passningsspel och mycket löpande. Att våra ytterbackar löper med och skapar övertag på kanterna. Sen in med mycket folk i box, då är vi svåra att tas med.

 

8. Det är 7 poäng upp till serieledande Dösjöbro. Är det en vild jakt eller fokus ligger på utveckling och prestation och då kommer poängen som fixar div.5-biljett eller hur går tankarna?

- Det enda som har förändrats är att vi inte har saken i egna händer längre, vi får hoppas på att någon annan tar lite poäng från Dösjöbro. Vår fokus (tråkigt, men sant) är alltid på att försöka vinna nästa match, det fungerar helt enkelt inte att fokusera på vad andra lag gör och på matcher längre in i framtiden. Däremot tror jag att Dösjöbro kommer att känna sig jagade och då också darra på manschetten några gånger. Vilket kanske ger oss möjlighet att komma ikapp. Sen ska vi inte glömma att vi också är jagade, Hällestad, Bois, GoF och kanske något annat lag vill ju också åt de där kvalplatserna så det gäller att jobba på bra för att ta sig till kval.


Talangen

Idag kommer talangen från P16-laget. Men Emil är flitigt medverkande i både junior- och u-laget. Kännetecknande för Emil är hans fantastiska tillslag med vänsterfoten och ibland även hans farliga humör. Men i sina bästa stunder är han en passningsskicklig kämpe med bra taktiskt kunnande som gärna avgör jämna matcher. Idag är stora framtidslöftet Emil Jakobsson i bloggen.




Hur e läget med fotbollsspelaren?
- Jag mår mycket bra för tillfället, allt rullar på som vanligt och är väldigt pepp på gymnasiet nu!

Hur fungerar karriären för tillfället?
- Karriären funkar riktigt bra. Har precis komit hem från Gothia Cup och gjorde riktigt bra ifrån mig och hela laget imponerande, så det känns riktigt bra just nu. 

 
Hur kommer det gå för P16 i höst?
- Jag tror att vi kan slåss om topp 3 faktiskt. På Gothia spelade vi riktigt bra och vi rullade  boll på ett helt annat sätt än vi gjort tidigare så jag ser fram emot serien och tror vi har goda möjligheter.

 
Du spelar även med juniorerna, hur är det?
- Att spela med juniorerna är roligt och väldigt utvecklande. Man kommer in i laget direkt och det är ett väldigt skönt gäng. Sen gör Lasse och Andy ett skit bra jobb och man utvecklas varje träning.
 
Du börjar bli rutinerad i u-laget också, vad utvecklar du mest när du spelar i u-laget?
-
I u-laget så är det ju mest tekniken som vi tränar så det måste väl vara det och även att hålla bollen på marken och att inte slå passningar på chans.
 
Du har spelat på de flesta positioner i år, vilken postion spelar du helst på, och varför?
-
Spelar väl helst på innermittfältet, det känns som om jag gör bäst ifrån mig där och får slå mycket passningar som jag är duktig på.

 
Hur ser fotbollsframtiden ut?
- Att utvecklas så mycket som möjligt och försöka göra lite träningar och matcher med a-laget. Hade varit en rolig erfarenhet att stångas med dom gamla gubbarna. hahahahah
 
Vad vill du helst bli bättre på?
- Självklart kan jag utveckla allt. Men det blir väl att träna högerfoten då.
 
Vad borde dina motståndare vara rädda för när de möter dig?
- Helt klart min attityd.


Damernas materialförvaltare och målvakt, Anders Andersson är väldigt bra på dunkgömme..............




besök på mackans jobb

Vi tog en titt i köket på mackans jobb........................


South Sandby Football Tournament & Fest

Igår var det första upplagan av South Sandby Football Tournament & Fest. 93 spelare och 7 funktionärer innebär att 100 personer hade en trevligt dag tillsammans. Dessutom var det stort publikintresse, kanske 20-30 pers var och kollade turneringen. Vi hade tur med vädret. Det var en fantastisk dag, turneringen, tre-kamp, grillat, prisutdelning och fest. Vi var många, vi hade fantastiskt roligt och väldigt många stannade länge och bjöd på sitt bästa humör. Alla som deltog denna dag ska ha stort tack, vi stärkte sandbyandan och hade en oförglömlig dag.

Ni som missade eller dissade årets evenemang får ta revansch nästa år.

Tack till Gert-Inge och Anders G för allt, tack ssif för maten, tack till de seniorer som hjälpte till inför och efter, tack till funktionärer på turneringen!

Vi sammafattar dagen med bilder, filmer och lite text....................



Wendt stod i målet............ å gjorde succé







Spel på två planer, mycket folk

Grupp A

lag - Bures gamlingar


lag - Odarslövs brats


lag - Lindhs hästfolk


lag - Grekens vänner

Resultat grupp A
Bures gamlingar - Odarslövs brats 1-2
Lindhs hästfolk - Grekens vänner 1-1
Bures gamlingar - Grekens vänner 2-0
odarslövs brats - Lindhs hästfolk 2-1
Odarslövs brats - grekens vänner 1-1
Bures gamlingar - Lindhs hästfolk 2-1

Grupp B

lag - 89e-laget


lag - joels ungdomar


lag - wendts dreamteam


lag - skyttekungarnas

Resultat grupp B
89e-laget - joels ungdomar 3-2
Wendts dreamteam - skyttekungarnas 0-2
89e-laget - skyttekungarnas 0-0
Joels ungdomar - wendts dreamteam 6-0
Joels ungdomar - skyttekungarnas 5-0
89e-laget - Wendts dreamteam 4-1

Bildkollage















Trekampen

Tre fotbollsstraffar, tre bandystraffar och tre golfslag











Fredrik Sundblad drar en fotbollsstraff i trekampen


Ossian har publik under golfslaget i trekampen

Trekampen fick en överlägsen vinnare..................

.....Erik Ekman satte två fotbollsstraffar och två bandystraffar



Ekman tog emot priserna för segern i trekampen (sverigekeps och sandby t-shirt)

Slutspelet

Semifinal 1, Odarslövs brats - joels ungdomar 0-2
Semifinal 2, bures gamlingar - 89e-laget 3-2 efter förlängning
Match om 5e-6e-plats, Grekens vänner - skyttekungarnas 1-3
Match om 7e-8e-plats, Lindhs hästfolk - Wendts dreamteam, seger för Wendts dreamteam efter straffar
Match om tredje pris, 89e-laget - odarslövs brats, seger för 89e-laget efter straffar
Final, Joels ungdomar - bures gamlingar, 2-1 efter förlängning


Segerglädje hos Joels ungdomar


Tom satte sin straff i tredjeprismatchen


Mange räddar Hugos straff i tredjeprismatchen, men 89-laget vann ändå bronset


Lindh gick åt fel håll.....och hans lag slutade sist

Prisutdelning

Lagkaptenen för joels ungdomar kysser pokalen (chokladbollspaketet)


Robin A fick två priser, för skytteligasegern och turneringens lirare


turneringens kämpe - kenny Edin fick ett nitarmband


turneringens lagspelare - Karolina Höst, iklädd sitt pris


Turneringens spelare - Johannes Mårtensson, vann t-shirt och knäskydd för trädgårdsjobb


Turneringens hederspris - Jocke Hugoson, åkte fram och tillbaka till kalmar bara för detta

FESTBILDER


Mycket folk


Kenny stolt över sitt nitarmband


herrar å damer


Kaptenen för Odarslövs Brats med sin grilltallrik


Stefan Tillberg och marita serverar grillat med potatissallad



herrspelare och gamla rävar


wendt, larry, bengan, calle, anders


Sandbyglädje


ännu mer sandbyglädje


å ännu mer sandbyglädje


den gamle mittbacksstjärnan med den nya mittbacksstjärnan


Fylleposer


Party party


Danne G´s pose tillsammans med Håkansson


RSS 2.0