Harlösa - SSIF 0-6

På förhand kan jag erkänna att jag var lite orolig. Harlösa har startat hösten med uddamålsförlust och en 1-0-seger. Kanske var de lite på gång, dessutom lånat en mittfältare från Linero IF. Vi spelade en toppmatch i fredags och nu ladda om för match mot jumbon är inte helt enkelt. En sån match har Harlösa allt att vinna och vi allt att förlora. Men med rätt inställning ikväll gjorde vi processen kort med Harlösa.

Första halvlek
Från början visade vi att vi tänkte vinna idag, men helt bra var det inte. Vi slarvade lite i koncentration och löpningar, vi var alldeles för tveksamma på andra bollar och lite lata. Men det räckte, jag tror statistik-Matte sa att vi hade 17 avslut i första halvleken. Det tyder på spelövertag och inte så stora problem att komma till avslut. Efter cirka 30 minuters spel slog Conne ett hårt skruvat inlägg där Månnson behärskat tryckte in den i närmsta (nästan) krysset med pannan. Innan pausvilan sprang Conne förbi deras mittförsvar, rundade målvakten och vandrade in med bollen, 2-0. Det var ställningen i paus.

Andra halvlek
Vi bestämde oss för att skippa gnäll på domaren och inte låta Harlösas grinighet få oss ur balans, vi ville svara genom att göra ännu fler mål. Vi var mer rädda om bollen i andra och gav ytterligare några procent var. Medans de tröttnade och vi ville mer, så kom också större bollinnehav på deras halva och fler mål. Månsson gjorde två till, Robin A ett och Joel satte en straff. De kom upp några gånger, Jens gjorde en grym frisparksräddning i första och avstyrde ett halvfriläge i andra. Deras bästa spelare var målvakten och nr4, en mittback som måste vara en stor Harlösatalang men med den attityden lär han inte komma längre. Centralt hade de två spelskickliga mittfältare och mixen en stor och en snabb på topp. Matchen slutade 6-0, det speglar väl ganska bra skillnaden mellan topp och botten.

Matchen
Det var klasskillnad. Med 2-0-ledning i paus insåg nog alla vem som skulle få med sig de tre poängen hem. Harlösa slutade aldrig kämpa och gjorde några intressanta byten, de ska ha en eloge för det. Vi gjorde vad som krävdes och hade hjärtat på rätt ställe. Vi underskattar aldrig något motstånd, det är en styrka vi har i år.

+
Efter ösregnet i förmiddags, då undertecknad inte trodde på någon match ikväll, blev det en fin kväll, helt ok plan och domare, samt en stor bortaklack (som vanligt). Det var småtrevligt att vara i Harlösa ikväll.

-
Hittar inget minus direkt, alla var goa´och glada.

Bäst i blått:
Helt klart Niclas Månsson, gjorde tre mål, visade störst vilja och vann sina närkamper. Sen gjorde resten en bra insats, det fanns några utropstecken till. Kul med debut för Adam och Oskar.

Framtiden:
Träning på torsdag, sen match hemma på Söndag. Då är det mot Ljungbyhed, de ligger också i botten. Men jämfört med dagens match kan vi förvänta oss bättre fysik, ett välorganiserat lag med lite mer spetskvalitet. Det kommer smälla på vallen på söndag, vi ses där klockan två.


Kommentarer
Postat av: Bängan

Gött mos!

Ett lyft med alla dessa små intervjuer! Börjar bli dags att boka en resa söder ut för att beskåda ett par matcher. Måste se er lyfta bucklan.

2010-08-18 @ 00:29:49
Postat av: Månsson

Glömde tacka för de fina passningarna!

2010-08-18 @ 00:58:16
Postat av: Nico

Säg till när du kommer ner Bängan, så fixar bloggen bra biljetter till dig. Innan nån gnällig läsare skriver, så kan väl jag säga att jag å månsen hade fel i intervjun, vi förlorade mot Dösjan på vallen i år (1-2). Det ska osså stå bäst i vitt, vi lirade i vitt igår eftersom harlösa har ett mycket vackert hemmaställ som innehåller blåa tröjor. älska ssif

2010-08-18 @ 14:55:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0