Ny seger

Försnack:
Det var en härlig fotbollskväll, solen stod lågt, lite vind, lagom varmt, och som vanligt MYCKET folk på Vallen. Vi har aldrig mött Tjörnarp tidigare, Mickes spioneri var det enda vi hade. Men gå ut och spela vårt spel skulle förmodligen leda till 3 poäng. Uppvärmningen hade mer att önska, först fick Månsson ryggont och Målvakts-Johans vad small. Månsson kunde spela en timme, men för Johan blev det dusch och läktaren. Det blev årsdebut för Anton i målet.

Första halvlek:
Vi började inspirerande, vi såg sugna ut och uppträdde proffsigt. Vi hade bestämt oss för att vinna matchen. Vi hade fokus i allt utom när vi kom in i deras straffområde. Vi löpte mycket, vann duellerna, spelade snabbt och fyllde på med mycket folk. Tjörnarps brist på försvarsspel förenklade vårt arbete, men de enorma ytorna försvårade också för oss. Vi är inte vana att bli så fria och ha så många alternativ, det gjorde att besluten på sista tredjedelen inte blev de bästa. De öppna lägena vi fick tog vi inte tillvara på heller. Offensiva ytterbackar och djupledslöpande innermittfältare bidrog till våra många lägen och väldigt trötta motståndare. Vi spelade bra i första, vi var överlägsna, alla såg matchsugna ut. Enda minuset var att det stod 2-0 i halvtid, borde stått minst 4-0. Första målet var en variant, eller? Såg lite ut som Brolins frisparksmål i VM-94. Joel drar en frispark som fastnar i muren, men glider fint igenom densamma och friställer Eric. Han gör inget misstag, 1-0. Tvåan kom efter ett snabbt anfall där världens bästa djupledslöpande mittfältare, Månsson, får ett friläge. Han väljer att vänta in backen och vända bort honom för att få centralt avslutsläge, 2-0.  


Erics skott, bollen under målvakten, på väg in i mål. 1-0


Månsson vände bort trean och satte ditt 2-0-målet


Paussnack:
Vi var överrens om att öka takten, vi ville göra fler mål, vi ville vinna stort.

Andra halvlek:
Vi gick ut och bestämde på samma sätt som i första halvlek, vi var flera klasser bättre. Första kvarten hade vi många lägen, men avsluten var fan sämre än i första halvlek. Eller jag ska nog säga att besluten var sämre, alla ville nog vara den som satte punkt för matchen. Istället kom kallduschen, det kändes igen från föregående matcher. Tjörnarp reducerar till 2-1 efter cirka kvarten spelad. Efter slarv av mig slår de ett inspel bakom vår backlinje där deras bjässe står fri och med en oren träff sätter reduceringsmålet. CHOCK! Det tog fem minuter för oss att komma ur den chocken. Sen tog vi över igen och spelade enkelt hem matchen. 3-1-målet var likt 4-3-målet mot Dalby senast. Återigen Tom som dribblar sig runt på kanten och spelar in snett bakåt. Denna gången var det världens bästa andravågs-mittfältare, Håkan, som kom och placerade in bollen. 4-1 kom på straff sedan Krågan blivit nersparkad. Joel tackade nej, Robin tackade nej, Tom tackade och tog emot. En ok placerad straff, lagom hård, 4-1. Alla våra lägen i matchen minns jag inte, jag minns mitt eget, men vill helst glömma det. Statistiken från matchen säger 30-4 i skott. Det säger allt va? Vi borde vunnit med mer, men fokusen var inte på topp. Kan man kräva det? vi gjorde vårt jobb i varje fall.


Eric på väg mot mål i den andra halvleken

Matchen:
Det var en match mellan ett hemmalag som vill och bör spela i division 5 mot ett bortalag som kom från och bör spela i division 7. Tjörnarp jobbade oerhört hårt, fightades verkligen i 90 minuter. De fick luft under vingarna efter reduceringsmålet och trodde på en vändning. Deras bästa spelare var målvakten, mittbacken Martin med nummer 3 och deras danske anfallare. Vi förstod tidigt att vi skulle vinna, det gjorde vi enkelt. Vi spelade bra, men missade mycket. Tjörnarp kämpade och gjorde det bra, men hade inte så många lägen att missa.

Blåttz topp 5:
5:
Tom - återigen väldigt bra inhopp, straffmål, viktig assist till 3-1. Borde fått en assist till på den geniala framspelningen till mig.
4: Robin G - Stabil på högerbacken, oerhört offensiv i första med bra inlägg.
3: Sebbe - Grym vänsterback, Sandbypubliken har fått en ny favorit, grymma nickdueller
2: Conne - inget mål idag, men aktiv på sin kant. Visar fortsatt fin form.
1: Markus Håkansson - Målskytt, löpvillig, styr spelet med fina passningar. Bäst!



Matchens lirare, Håkansson, driver ifrån sin motståndare


Sebbe i en av sina vunna nickdueller

+
Återigen publiken, riktgt jävla skoj att spela för så många man känner. GRYMT!

-
Att vi släpper in mål mot Tjörnarp.


Matchens onödigaste:
Min snackvarning och Robins skjuta-bort-bollen-varning är onödiga i en sån här match, dumt!

Matchens misshandel:
Deras målvakt ger Joel 2-3 knytnävsslag i bakhuvudet och mot tinningen vid vår hörna. I hockey ger det matchstraff, på byn ger det fängelse. Han valde att göra det på fotbollsplanen, riktigt sjukt!

Matchens Snackigaste:
Den trevlige dansken på topp, snackade mer än vad han kämpade. Svår dansk dialekt, men mycket trevlig och oerhört inte-tävlingsinriktad.

Matchens Kommentar:
Jag frågade dansken varför han sprang runt som fan på topp när han inte såg var bollen var för solen:
- De sir brau ud for traenarän, anners blir hän skidarg (det ser bra ut för tränaren, annars blir han skitarg).


Mathcnes korv:
Det är en kommentar efter förra matchen. Jag glömde ju nämna vissa i publiken när jag berömde dem vid namn. Challe, Bengan, Ingvar, Lotta Mansfield och Ellen. De två sistnämda blev besvikna och får upprättelse genom att betygsätta korven. Det är då korven från Dalbymatchen som betygsätts. Minus för att det tog till 20e matchminuten att få korv och att bröden var för små. Plus för lång och blek korv, mycket god och prisvärd. Personalen får toppbetyg.

Matchens mest avundsjuka:
Jag får ta det på mig, när Tom värmer upp med kebab är det lätt att tappa fokus.


Tom med en fin kebab-rulle

Matchens mest skrämmande:
Morsan skrek som fan när jag fick mitt friläge. Inget avslut på match eller träning i år, då blir det inte lättare när man dessutom blir skrämd.

Referee:
Trion gör en bra insats! Konstigt är dock att Robin A och hans Björn-Borg-liknande motståndare fick varsitt gult kort i matchen. Robin lekte med honom och blev både nersparkad och nerdragen flera gånger. När sen Robin drar bort bollen får han gult direkt. Var är rättvisan?


Robin mot Tjörnarpsbacken, överlägsen seger till Robin

6 dagar kvar:
Om 6 dagar är det match mot GOF i Flyinge, det är också dags för Håkan att äta 14 cheeseburgare på 60 minuter. Det har han lovat att klara. På fredag är det upp till bevis. Välkomna till McD på Norra Fäladen, bloggen kommer vara på plats.




Tjörnarpsbyte redan efter 25 min


Vacker fredagshimmel, å bollen högt över elledningarna


Inte här målvakten slår Joel, eller han gör det här också men det blev värre




Sekunden senare blir Davve fälld, straff och 4-1




En straff som Tom tog hand om



Conne nersparkad precis utanför straffområdet


Joel lurar anfallaren genom att sticka fram foten och bryta bollen



Matchens lirare, Håkansen



Ser riktigt härligt ut


I mitten på första halvlek hade Mange en liten dribblingstur, följ den här:


Han börjar med att dribbla bort domaren



Sen utmanar han Tjörnarps bästa back


Å gör ett litet ryck



Han stannar tvärt.......



Vilket får Tjörnaprsbacken att ramla



Då smet Mange in i straffområdet.....




Och väggspelade med Eric



Följ duellen mellan Robin och högerbacken



Robin tar fart



Rycker ifrån



Tar sig in i straffområdet



Bra inspel som Eric är nära att göra mål på


Offensiva högerbacken Robin G



Robin tar sats vid mittlinjen



Han tar sig enda ner till hörnflaggan och slår ett bra inlägg

Fredagsmys med supporterprylen, Krågan och Tommy

Ny supporterpryl, inför kvällens match och en intervju på golfbanan med "Tommy Golfer".


Till hemmapremiären lanserades Supporterhalsduken, en riktigt snygg SSIF-halsduk till priset 100-120:-. Snart kommer SSIF-handuken i en butik nära dig (Bodils mix). Men nu är den här, ssif-dressen som ska hänga i din bil. Den nya dressen, med nummer 10 på ryggen. Hur tänkte dem där? Tänkte dem kanske: Håkanssons tröja säljer bäst? Eller: Nummer 10 är Rickard Svensson, har varit, kommer alltid att vara. Eller: Är den en hyllning till Calle Öster? Köp din dress: stöd SSIF och hylla våra gamla stjärnor. Pris: 100 spänn, sen sugproppa upp den i rutan på din bil!













INFÖR SSIF - TJÖRNARP

Ikväll, 18:30, sparkas det igång på Vallen. Kom och HEJA!

David Jönsson



Davve i duell med Löberödaren i premiärmatchen

1. Du var sjuk förra veckan och missade Dalbymatchen. Är du redo nu igen?
Ja det var tråkigt att missa hemmapremiären men nu är jag redo att spela för fullt igen!

2. Du fyller 19 idag, hur kommer det märkas på planen att du blivit ett år äldre?
Tror tyvärr inte att det blir någon skillnad men får väl försöka att ta i ännu lite mer på planen.

3. Hur har du firat din dag?
Började med att morsan och farsan kom in och sjöng, efter det jobb fram till kl 16. Väl hemma var det bara att käka sen ner till farmor och hjälpa pappa fixa hennes dator. Efter det var klart så var det hem och fika den traditionella fikan men idag fick vi tårta! såklart fick man också kolla på Real- Barca sen nu svarar jag på bloggens frågor och sen dags att sova

4. Igår tog du körkort, hur beskriver du känslan när inspektören gav dig "lappen"?
Ja det stämmer och det var mest en lättnad att få höra att man blev godkänd så att man slapp att ta sig dit och göra om det igen!

5. Hur kommer körkortet förändra din livsstil?
Tror inte att min livsstil kommer ändras så mycket pga körkortet, är väl mest en frihet att kunna ta sig vart man vill utan föräldrar eller buss/tåg

6. Vad tror du om matchen på fredag?
Jag tror att det kommer lossna och vi vinner med 5-0!

7. Vad talar för en ny Sandbyseger?
Hemmaplan där vi alltid brukar ha hyffsat mycket publik och kanske lite revanchsugna på att visa att vi kan vinna en match utan att behöva vända ett underläge.

8. Vi har legat under i båda matcherna, vad ska vi göra för att det inte ska hända igen?
Ha fokus och krigarhjärtat från början till slut!

9. Vad är nyckeln till framgång för SSIF 2011?
Jag tror nog nyckeln är att vi har så otroligt roligt tillsammans för att det gör att vi blir många på träningarna och det ger mer kamp om positionerna i startelvan vilket är väldigt bra!



Golfintervju med Tom Hansson

Mycket fotbollssnack, lite tennissnack och en chipptävling: A-laget mot bloggen. Vinnarslaget: 40 cm från flagg. Se tävlingen.............



damernas övernattningsmatch och Tobbes allsvenska debut

Nedan berättar damernas målvakt Helena Ivarsson om Sandbys första bortmatch i division 1 och första övernattningsmatchen i damlagets historia. Längst ner bjuder bloggen er på allt om Tobbe Malms allsvenska debut.




Helena "ivar" Ivarsson på ICA i sin målvaktströja

Det var i fredags som damerna spelade match i Eskilstuna.............


1. Sammanfatta dagens match?
Det var en match där vi startade med bra, hög press och hade trycket och det mesta av spelet i första halvlek. Vi rullade riktigt fint emellanåt. Vi hade en hel del bra läge som borde resulterat i mål men vi gick till pausvila med 0-0. I andra tappar vi lite av vår press och aggressivitet och bjuder in dom lite mer till vår planhalva. I 62:e min får dom sitt mål efter ett långt inkast och en rörig situation i straffområdet. Efter det får vi jaga och spelaet blir stressigt eftersom vi vill framåt hela tiden. Men vi tar nya tag nästa match på lördag mot Tölö!!


2. hur var det at bo på hotell med laget inför matchen, kändes det speciellt på något sätt?
Det är både jobbig och kul att åka på så långa bortamatcher. Många mil i buss men med alla härliga tjejer går det snabbt:) Det känns som att matchen är lite extra viktig när man blir tvungen att övernatta. Och då kan hela laget ladda tillsammans på ett annat sätt än när man bara träffas 1,5 timme innan match som i vanliga fall.


3. Laddade ni proffesionellt tillsammans, matchgenomgång kvällen innan match el morgonpromenad på matchdagen?
Vi hade separata genomgångar med de olika lagdelarna på vägen upp i bussen. Sedan tog vi en gemensam sammanfattande genomgång innan matchen.

4. Hur var stämningen, gjorde ni något kul tillsammans på bussen el hotellet?
Det är alltid kul med detta gänget:) Lite spänt och nervöst samtidigt såklart, man går och väntar på dom där första poängen ska trilla in. Det blir mycket film i bussen för att fördriva tid. En del buss- och ordlekar brukar hinnas med samt en och annan "frisörsalong" där det flätas och pillas i håret;) Vi hade inte så mycket tid att göra något på kvällen. Vi var framme vid tio och då blev det mest till att packa in i rummen och sen satt majoriteten och snackade lite i ett av rummen i ca 1 timme. Alla var i säng runt elva/halv tolv. På morgonen var det hotellfrukost och mitt rum passade på att gå upp vid åtta så vi kunde hinna med en promenad innan bussen körde.

5. Vad fick ni för mat och var åt ni?
På vägen upp var det eget ansvar för maten. En del hade med sig pastasallad m.m. och en del passade på att handla lagad mat på rastplatsen vi stannade på. På morgonen var det som sagt frukostbuffé på Scandic och sen fick vi med oss lunchboxar fr hotellet som vi åt på väg till matchen. Efter matchen blev det ett stopp på Max i Linköping.


6. Var det mest jobbigt eller bara kul att ha så lång bortamatch? Jag tycker det är rätt kul med långa bortamatcher - iallafall fram till de sista 3 timmarna i bussen på vägen hem.

7. Kändes det speciellt och extra proffsigt med allt detta bara för en bortmatch?
Det är nog lite olika från spelare till spelare. Vi har ju några spelare som har spelat div 1 och allsvenskan tidigare och dom är ju vana vid långa bussresor och övernattningar. För dom yngre spelarna kan det nog kännas lite speciellt med så mycket runt omkring matchen.


Snygg straffräddning Ivar


När jag såg MFF´s katastrofala insats i söndags såg jag plötsligt Tobbe Malm göra sig redo för ett inhopp. Plötsligt sket jag i hur det gick för MFF, och hoppades bara att det skulle gå bra för Tobbe! Å det gjorde det! Det var ett stort ögonblick, nu berättar Tobbe om sin första allsvenska match...............




1. När fick du veta att du skulle in?
Fick info redan i Paus att jag var aktuell för inhopp, sen dröjde det till 80 innan Simon kallade på mig.


2. Vilka instruktioner fick du av Rolle inför inhoppet?
Bara gå in o köra o slå inlägg ;-)

3. Vad var det första du tänkte när du förstod att du skulle bytas in?
Inte så mycket, mest jag skulle gå in o kämpa.


4. Hur var känslan när du stod på linjen och fjärde domaren visade skylten att du skulle in?
Lite coolt, inte varje dag det händer. Men samtidigt är man sjukt taggad på att komma in och tänker inte så mycket över att det e rätt stort o göra allsvensk debut.


5. Vilka tankar for genom huvudet när du joggade in på planen?
Säga till Jimmy att han skulle va högerytter...hahah nä men att jag skulle in o köra på o hoppades vi skulle kunna kvittera.


6. Första bollkontakten var att du tog dig förbi Johan Larsson och spelade Dardan som klantade bort bollen, men hur kändes din första allsvenska bolltouch?
Lite pirrigt kanske, Rätt skönt första passen gick rätt iaf ;-) hahaha


7. Du hade också en bra högerinlägg, det var klockrent va?
Aa blev lite chockad att det blev så bra :-O Fast Amin o jag har lirat tsm så vi e vana med den varianten så visste direkt vad jag skulle göra när jag slog in den...


8. Hur betygsätter du din egen insats?
Svårt o säga. Mest glad över att debuten e avklarad


9. Du kom in vid underläge 1-0, ni satsade framåt med trebacklinje och när ni fick Yago utvisad rann det iväg till 3-0. Var det en mardrömsdebut för dig?
Det kunde gått bättre, men man kan inte vinna varje match jue.....:( Klart jag e besviken men trots allt glad att jag fick speltid :)


3 matchreferat

Igår spelades tre bra fotbollsmatcher, referaten kan du läsa nedan. Först SSIF U - Hörby U, sen bjuds ni på en unik referatduell. GOF`S Nyhlén och Hällestads Svensson har svarat på samma frågor om matchen dem emellan igår. Längst ner lite galet från HBK - LSK.


Startspelarna värmer upp, två valde att springa i luften


SSIF U- Hörby U:     5-2, referat av Mange Pålsson
 
 
Dagens match spelades på Sandbyvallen och jag tyckte att vi hade en hel del publik som var och tittade i det sköna vädret.
Samling en och en halv timme innan match. God stämning i omklädningsrummet och många roliga och ointressanta historier från Lindh.
Efter att Lindh hade accepterat att någon annan hade tagit 8an som är "hans" nummer enligt honom iallafall så körde matchgenomgången igång.
Under genomgången berättade Johnny startelvan och den såg ut så här: 

Anton

 

 Rasmus     Larry     Engdal    Emil

 

Dave

 

Mange       Tom

 

    Noa      Henke       Tobbe

På bänken fanns: Lindh, Tommy, Petter och Joel

 


Vi skulle försöka hålla bollen på marken och gärna hitta ut till våra ytterbackar samtidigt som anfallarna skulle centrera sig så vi hade mycket folk i boxen vid eventuella inlägg.


 1a halvlek:

Spelet började lite trevande och det var lite dålig koncentration från båda lagen. Men en bit in i första halvlek så började vi få bättre koll på spelet och det gav resultat.


Vi gjorde 1-0 efter en pass in till Henke av Emil tror jag... Henke tog imot bollen och vände upp på ett tillslag och sköt sedan in den vid den vänstra stolproten. Ett ganska tidigt mål som gav oss lite extra energi. Spelet fortsatte med att lagen hade ungefär lika mycket boll vardera men vi var lite vassare i omställningar och framförallt i avsluten. 2-0 var en väldigt bra soloprestation av Emil som fick bollen på egen planhalva och tog sig förbi både yttermittfälltaren och ytterbacken. Han bröt in mot mål och såg väll ingen att passa så han drog upp den i nättaket. Mycket snyggt! När vi inte hade boll så lyckades vi erövra den ganska snabbt och ofta. Och när motståndarna väll kom förbi vårat mitfällt eller slog längre bollar så rann många av dem ner till en vaken Anton. Vi gjorde även 3-0 och det var Henke som var framme på en retur. Jag tror det var Dave som sköt ett pressat skott som målvakten inte kunde hålla och där stod Henke och petade in bollen. Hörby lyckedes dock reducera innan halvleken var slut genom ett snyggt långskott.


Ett ganska rättvisst resultat efter första, kunde varit något mer mål från oss eftersom vi skapade ganska mycket och hade en del vassa avslut.


Emils snygga 2-0-mål

2a halvlek:

Den andra halvleken började vi mycket dåligt och det kändes som att vi trodde att matchen redan var vunnen. Hörby verkade bättre och hade en bra rörelse vilket ledde till att dem reducerade än en gång. 3-2 och inget vidare spel av oss just då men vi lyckades fortsatt att skapa chanser på våra omställningar. Cirka 20 minuter in i den andra halvleken var det ändå vi som gjorde det nästkommande målet. Efter en pass av Tom så vände jag upp och drev mot mål. Jag blev fäld och vi fick en frispark av en engagerad dommare som höll matchen på en bra nivå. Henke var sugen på mer trots sina två mål och klev fram. Frisparken hade lite inåttskruv och satt snyggt i det vänstra krysset. Efter detta målet så kändes det som att vi slog av på tempot och Hörby ägde boll i stort sätt hela tiden. Men med bra försvarsspel och en vaken och allert målvakt så kändes det aldrig direkt farligt när Hörby anfallde. Trots att dem hade ett större bollinehav så skulle det ändå bli vi som punkterade matchen genom en kontring. Jag tror det var Rasmus som passade Noa som satte fart på sin kant, förbi backen och sedan en passning snett back där Henke dök upp och stänkte in sitt fjärde mål i öppen bur. 


Henke joggar tillbaka efter ett av sina 4 mål

+ Att vi var mycket effektiva och hade ett väldigt bra försvarspel matchen igenom.

 

- Vissa slarviga felpass och våra 10 inledande minuter i andra halvlek.


 Bäst i blått:

Jag tyckte att många gjorde en bra match men det var några som jag tyckte stack ut lite mer som kommer nämnas här nedan:


5:
Larry. Han kämpade på bra och vann de flesta av sina närkamper. Dessutom lyckades han bra med sina pattenterade glidtacklingar.

4: Rasmus. Även han vann de flesta av sina närkamper och följde med bra i anfallen. Gjorde många bra löpningar och gav backlinjen lite extra rutin och stabilitet.

3: Engdal. Ytterligare en back som stod för en mycket stabil insats. Mycket bra så huvudet, fötterna och gör det väldigt enkelt för sig själv. Bra!

2: Emil. Ja återigen en back. Emil var mycket bra idag, sprang mycket. Vann allt defensivt och var med i dem flesta anfallen, dessutom gjorde han ett väldigt snyggt mål och passade fram till ett.

1: Henke. Gör man 4 mål i en match så förtjänar man att bli etta! Henke gjorde en bra match men framförallt så gjorde han mål på väldigt många olika sätt vilket jag tycker är starkt. En retur,en frispark, ett öppet mål och en vändning sen skott. Bra match!


I det stora hela så gör vi i Sandby en bra match och jag tycker att vi vinner vällförtjänt. Vi var det lite bättre laget idag och tog vara på våra chanser!


Bra Jobbat SSIF!


Tack för mig (Mange)!  


Mange i blått stod för dagens referat, TACK!



Referatduell nedan, svar från GOF´s Philip Nyhlén och Hällestads Christian Svensson efter GOF - Hällestad igår, TACK grabbar!

Hur var känslorna inför matchen?
P.N - GOF:
Känslorna var bra. Vädret var kanon och spelartruppen likaså. Coach var lite smått irriterad eftersom T.Hällestad hade ställt upp koner på "vår planhalva".
Vi vet att det alltid är tuffa matcher mot T.Hällestad. Det är ofta irriterat på planen och på avbytarbänkarna. 
C.S - Hällestad: Trots ett antal sena förändringar var känslan bra och alla verkade fokuserade på uppgiften.  

 
Går det att klaga på förutsättningarna, härligt väder? planen i Flyinge var väl bra? Det var väl mycket publik på plats?
P.N - GOF:
Vädret var kanon, nästan lite för varmt.....Planen i Flyinge kunde ha varit bättre. Finns en del snömögel och den blir snabbt hård.
Det fanns mycket folk på "gräsvallen", både från hemma och bortalaget!!
C.S - Hällestad: Vädret var underbart, gott om folk och tittade men planen har mycket mer att önska då den var ojämn, stenhård och totalt oberäknelig.
 
Hur var första halvlek?
P.N - G OF:
Båda lagen kände på varandra i början. Det var mycket kamp och mindre skönspel.
Det var GoF som tog ledningen efter mål av Mikael Törnqvist. Vill nog påstå att det var en målvaktstavla. Bollen är tänkt som ett inlägg men målvakten "räddar bollen" i eget mål.
Vi vet att T.Hällestad är farliga på sina fasta situationer. Deras inkast är som hörnor. 1-1 målet kom i ca 40 min. Efter en hörna så hamnar bollen hos Christian Svensson i straffområdshörnet. Där lägger han in den i bortre hörnet. Vår målvakt är på den men det hjälper inte.
C.S - Hällestad: Känslan var att vi hade ett ganska ordentligt övertag gällande bollinnehav men utan att riktigt få fart på bollen och motståndarna i rörelse. Medan GOF fokuserade sitt spel främst på att söka tidiga avgörande bollar på sina två tunga, fysiska anfallare. Deras mål kom från deras ena anfallare på ett inlägg/skott som miss bedöms och letar sig in i mål i den 14 minuten och Hällestads mål gör jag (Christian) i den 42 minuten efter att de nickat undan en hörna så får jag åter bollen och deras målvakt släpper målet helt och jag lobbskjuter in den i bortre.

 
Vad sa ni till varandra i pausvilan?
P.N - GOF:
Vi var överrens om att vi skulle ha med oss 3p idag. Vi skulle söka mer avslut mot deras målvakt som kändes väldigt osäker idag. 
Vi kände oss starkare än T.Hällestad och vi skulle bara ut och köra i 2:a halvlek.
C.S - Hällestad: Att fylla på med mer folk i anfallet och att i defensiven spela undan bollen då vad som helt kunde hända på den för dagen oberäkneliga planen. 

 
Hur sammanfattar du andra halvlek?
P.N - GOF:
Väldigt grinig och mycket kamp. GoF fick en straff i ca 60 min som Philip Nyhlén gjorde 2-1 på.
T.Hällestad fortsatte att vara farliga på sina hörnor och inkast och det var väldigt nära ett kvitteringsmål ett par gånger.
C.S - Hällestad: Tycker att matchbilden från första halvlek även avspeglar andra halvlek. Deras mål görs på en välplacerad straff av Nyhlén i den 54 minuten. Medan vi kommer till en hel del lägen utan att det blir riktigt farligt.
 

 
Var resultatet rättvist?
P.N - GOF:
Enligt mina GoF ögon så JA. Vi missade ett friläge och kändes hetare för dagen. 
C.S - Hällestad:
Min känsla av matchen är att ett oavgjort resultat hade speglat matchen rätt bra.


Vad var avgörande faktor att matchen slutade som den gjorde?
P.N - GOF:
Vi var väldigt kompakta under hela matchen och vi orkade mest.
C.S - Hällestad: Att de får en straff och att vi inte gör mål på de lägena vi skapar.

 
Vad är ni nöjda med och vad är ni missnöjda med i ert spel?
P.N - GOF:
Såklart är vi nöjda med 3 poäng. Vi släpper inte till så många målchanser och är väldigt starka över hela planen.
Ska man vara missnöjd med något så är det att vi kan rulla mer boll. Men samtidigt så är det en knutig gräsplan vi spelar på. Det är inte som
försäsongen där vi spelade på konstgräs.
C.S - Hällestad: Få saker man kan vara nöjd med när man förlorar men skall jag nämna något så är det att vi trots kvalitén på planen försöker spela och inte sparka fotboll och det jag är missnöjd med är att vi inte kan omsätta bollinnehavet till fler chanser och att vi inte gör något bättre av de som vi väl skapar.






Weste blev mållös igår = utbytt i mitt Sydsvenskan-lag


HBK - LSK

Det var underbart väder på Knutsvallen, för första gången någonsin var det inte kallt och vinden störde inte spelet. Istället var planen usel, HBK´s passningsspel led hårt av den ojämna planen. Känslan innan matchstart var en komfortabel HBK-seger, den känslan stärktes första kvarten. Då var LSK ett steg efter HBK i allt. Det var klasskillnad. Men efter en kvart fick LSK ordning på sitt spel. Det var en imponerande uppdelning av kvaliteter, hälften var små och tekniska, andra halvan vann alla närkamper och nickdueller. Av den mixen blev det ett bra lagspel som hade mest boll och skapade flest chanser. Det gjorde att LSK hade spelet kommande timmen. Sista kvarten fick HBK lite tryck igen, fyra byten och en offensiv uppställning bidrog till det. Då gjorde de också sin kvittering. Matchen slutade 1-1.

Matchens stjärna:
Fyran i LSK, Salahuddin Seamand, grym huvudspelare. Var enligt Oscar landslagsman i Irak.

Matchens spottloska:
Återigen Salahuddin Seamand, svarade med en loksa efter en knuff i straffområdet.

Matchens tatuering:
En HBK-supporter med ett stort HBK-klubbmärke på högra axeln. En dam i 50-årsåldern. Riktigt fett. Min ssif-text ligger i stort lä. Kvinnan äger....


Nygjord tattoo (november -10), lillebror till HBK-damens feta tatuering

Matchens filmning:
Jösses vad LSK-arna rullade runt av små axeltacklingar, de ville få det att se ut som fula efterslängar. Tråkigt att se. Bra att domaren inte gick på det.

Matchens buse:
HBK-Erik, bråkade med LSK-anfallaren efter matchen, de fick säras åt av publik. Bråket föranleddes av att LSK:aren inte tackade för matchen, det fick Eric att svära. Uppskattades inte av LSK:aren.


Uppretad LSK:are, lugn Eric                      Bortplockad LSK:are, lika lugn Eric









Eftersnack SSIF- Dalby

Det är två dagar sen den fantastiska hemmapremiären, resultatet gick också vår väg efter en härlig 3-0-seger i den andra halvleken. Vändningen innebar en skön 4-3-seger i derbyt mot Dalby. Idag publiceras intervju med matchens lirare Joel, hemmadebutanten Sebbe och GOF´s P.Nyhlén ger sna tankar inför dagens möte: GoF - Hällestad.



Joel tar skott på uppvärmningen

1. Hur beskriver du matchen kort?
- I vissa delar en bedrövlig första halvlek, främst inställningsmässigt. Felpass på en ”vårvaken” gräsplan är ok men att vi emellanåt inte fungerade som ett lag är ett direkt underbetyg. Det blev mycket bättre i andra halvlek och det var skönt att vi kunde bjuda publiken och oss själva på en uppryckning spelmässigt, vilket dessutom resulterade i tre viktiga poäng.

2. Vad grundlade vändningen i andra halvlek?
- Snacket i paus, medvinden och ett betydligt bättre engagemang hos alla.

3. Du spelade defensiv mittfältare i första halvlek, vad tycker du om den rollen och vilka av dina kvaliteter är viktigast där?
- Rollen är okej även om jag ibland saknar närheten till motståndarmålet. Förhoppningsvis kommer min någorlunda utvecklade spelförståelse att kunna bidra i uppspelsfasen, även om det just i denna matchen var få situationer av den typen.



Joel på språng mot Dalbys mål


4. Du spelade mittback i andra halvlek, vad tycker du om den rollen och vilka av dna kvaliteter är viktigast där?
- Det var roligt att vikariera en halvlek men om jag får välja befinner jag mig gärna längre fram i planen. Brukar kunna hantera huvudspelet på ett bra sätt och även positionsspelet känner jag mig ganska trygg i, blir det dessutom lite närkampsspel så är kan det vara riktigt roligt

5. Du blev matchens lirare i din comeback, hur kändes ditt spel igår efter din långa frånvaro?
- Konditionsmässigt kändes det bra men jag kände avsaknaden av matchsituationer när det gäller ”snabba vändningar” samt passningsspelet. Det var en del passningar som hade övrigt att önska. Tyckte det var ett styrkebesked att vi kunde vända matchen efter vår mindre lyckade första halvlek och alla ska ha beröm för det.





Matchens två bästa spelare, Mange i dalby och Joel i Sandby


Sebbe Persson om hemmadebuten som A-lagsspelare


Sebbe letar alternativ från sin vänsterbacksplats

Hur kändes din hemmadebut i A-laget?
- Det var en underbar känsla! Man har ju gått och väntat på den hela vintern!

Vad tyckte du om inramningen, publik, stämning, väder?
- Det var en god inramning, gött att få komma ut och värma upp till skön musik, samtidigt som Håkan hoppar lax! Stämningen tyckte jag var på topp från att vi samlades till att vi gick hem! Vi hade bara bestämt oss för 3 poäng!

Vad tycker du om vårt spel?
- Spelet var väl ok! Men jag är övertygad om att vi kan bättre! Säkert lättare att spela bättre och roligare fotboll när man inte behöver jaga ledningen som vi gjort nu i de två första matcherna!

Hur var det att spela i de nya tröjorna?
-
Tröjorna är både sköna och fruktansvärt snygga! Synd bara att jag fick xl i min!

Hur kändes det att vända och vinna derbyt?
-
Känslan när vi trycker in 4-3 är nästan obeskrivlig! Böghögen var underbar! Varje hårstrå reste sig från huvudet till de få jag har på mina tår!


Sebbe i närkamp med Dalbys högerkant


Efter GOF´s premiär fick jag referat och tankar inför dagens match, klockan 2 spelar GoF mot Torna Hällestad, Philip Nyhléns tankar kommer nu:

Vi kommer köra på med träning måndag och torsdag inför T.Hällestad matchen.
Förhoppningsvis får vi tillbaka någon sjuk och bortrest spelare vilket för att vi kommer spetsa till truppen ännu mer.
Vi har alltid tuffa möten med T.Hällestad.
Dem brukar inte ha så mycket skönspel utan kör långbollar till deras tunge anfallare som fördelar bollarna vidare till den snabba Niemi.
Dem använder sina långa inkast som en fast situation och det brukar bli farligt.
Jag är övertygad om att GoF kommer vinna matchen. Nu är premiären avklarad och det är bara att blåsa på.
Det kommer vara små marginaler som avgör matchen. Det kommer bli mycket kamp, vilja och hjärta.
Det lag som vill mest kommer vinna matchen. På måndag så kommer GoF sjunga segersången!


Bilder från SSIF - DALBY, lörd 23/4



Indianhopp på uppvärmningen
 

Håkan och Eric testar det nya avbytarbåset


Micke ser koncentrerad ut


Joel och Robin jagar Eric på uppvärmningen


Rak i ryggen plockar Jensen ner ett inlägg


Jensen når precis skottet


Sebbe tar skott efter Mackans väggpass


Anders går på känsla i sitt uppvärmningsskott


Jenzen sträcker ut


Lagen inför matchstart


Robin A lobbar över målvakten, nästa lobb gick tyvärr utanför stolpen


Conne centimeter från att få straff


Domaren letar efter bollen, e för fan ovanför honom


Robin A i närkamp som han förmodligen vann, eftersom han gjorde det varje gång mot sin motståndare


Erics avslut rullar mot mål, men på mållinjen rensas bollen bort


Robin A och Conne i en tvåmanna-kontring


Robin G täcker skott


Conne spelar fram Månsson med en lobbpass


Glädje efter Erics 3-3-mål. Frågan är: Vad fan sysslar Sebbe med? Jävla hopp


Byte: Eric ut, Tom in


Nytt Sandbybyte: Robin G joggar ut, Rasmus ska in. Dalby byter in sin tränare


Äkta glädje efter segermålet, Tom och Conne kramas på gräset


Glada Sandbyspelare när domaren blåste av matchen


Vi tackar Dalbyspelarna efter matchen 


Glad målvakt efter segern


Håkan och övriga Sandbyspelare ser glada ut

SSIF - Dalby 4-3 (1-3)

Jag börjar med..............

+
Helt klart omgivningen. Då menar jag det fantastiska fotbollsvädret, och givetvis den fantastiska publiken. Det var enormt mycket folk på plats, det gör det dubbelt så roligt att spela. De flesta spelarnas föräldrar och flickvänner kollade, många juniorspelare, många ledare, jag såg Lee och Kenneth, Landin var som alltid på läktaren, en handfull HBK:are var där, 2 st Hugossons, pappa och son Wendt, Tillberg, Nordström, f.d backbjässen Ola kollade oss, skadade seniorspelare hejade fram oss och Normannen Danne G och militären Oktay hade påskledigt och passade på att sköta musik,inträdet och lottförsäljningen. Lägg till ett trettiotal Dalbysupporters. Jag glömde säkert nämna hälften, tack alla som stöttade oss!!

-
Skadorna. USCH. Ni är snart tillbaka, vi håller alla tummar för det!


Spelarfrun Amanda i den nysläppta Supporterhalsuken

Försnack:
Det fanns inte så mycket att säga. Fantastiskt fotbollsväder, hemmapremiär, derby, nya matchtröjor...................... det var bra tändvätska det. Givetvis snackade vi om grunderna i vårt spel. Jämfört med förra matchen ville vi vinna fler närkamper och spela vår fotboll mer denna matchen.

Första halvlek:
Vi bestämde direkt, det var klasskillnad i matchupptakten. Vi såg taggade ut, spelade snabbt och rörligt. Vi skapade direkt några bra chanser. Efter cirka sju minuters spel tog vi ledningen. Jag kommer inte ihåg förspelet, men Conne fick fritt skottläge när han kom in från sin kantposition. Titta på bilden, syns bra där.


Conne (mellan vit 4 och 7) placerar in bollen (syns bredvid Sebbes vad, blå nr 18)

Vi fortsatte spela bra efter målet. Robin lobbade sig fram snyggt men avslutningslobben gick precis utanför. Men efter en kvart kom en oväntad kvittering. Efter en Dalbyhörna tryckte sig deras anfallare igenom och plasserade in 1-1-bollen. Det viljemålet stärkte Dalby.


Dalbys duktige anfallare Mattias, trycker sig fram och gör 1-1

Första halvlek var jämn, de hade många hörnor medan vi utnyttjade vårt snabba passningstempo och skapade några lägen. Innan pausvilan hade Dalby gjort två mål till. Ungefär i mitten av halvleken kom två rejäla kallduschar. Det var två kanonskott som sänkte oss. långt utifrån, utan press på skytten fick de till två bra skott. Det var två rena bollträffar, medvinden gav bollen fart och precis innan ribban sjönk båda in i nätet. Vi blev chockade, men Dalbys vilja och två kanonskott gav dem en 3-1-ledning i paus.


En farlig dalby-hörna där 17 nickar högt över

Paussnack:
Min ork var slut, så jag skulle instruera Mange inför hans inhopp, därför vet jag inte vad som sades i paus. Men det sades säkert något väldigt bra, Månsson sa efteråt att det var bra av oss av vi gjorde vad som sades i pausvilan. Inte bara höll med och fortsatte i samma stil. Det tyder på en bra pausvila.

Andra halvlek:
Halvleken var vår, Dalby hade många fasta situationer där de är väldigt farliga. Det var många hörnor, en del farliga frisparkar, samt att de fortsatte bomba från distans. Skotten i andra halvlek var aldrig nära mål. Vi spelade bättre, höll ihop laget, hittade varandra på fötterna och löpte mycket. Framförallt var det tydligt att allas mål var att sätta dit tre bollar. Det jobbade alla hårt för. För varje minut blev hålen liten större i Dalbys backlinje och mellan deras lagdelar. Det utnyttjade vi bra. 2-3 målet kom direkt efter pausvilan, Conne löpte sig fri från kanten. Han spelade in snyggt framför målvakten och bakom backlinjen, på bortre störtade Mackan fram och stötte upp bollen i nättaket.


Mackan, bakom bortre stolpen, har nyss tryckt in 2-3-bollen

Vi öste på för en kvittering. Jag minns att jag sa på bänken att vi ska inte vara nöjda med kryss här, så bra som vi spelar ska vi vinna matchen. Och det jobbade alla väldigt hårt för. Håkan brände av ett kanonskott som tog i ribban och studsade på mållinjen, syns bra nedan...........


Håkans skott är enormt nära 3-3

Vi fortsatte pressa på och vårt tempo i boll och fötter gav oss fler lägen. Kvitteringen kom efter hörna, vår variant blev totalt misslyckad. Men det gjorde ju inget, Robins misslyckade hörna och Erics lata löpning gav 3-3. Det var jäkligt snyggt.


I luften med en behärskat insidesvolley, Eric gör 3-3

Vi gick för ett segermål, det kändes som att det skulle komma. Med kvarten kvar kastade Fredrik sitt block, med orden: "Nu e taktik skitsamma, vilja avgör detta" Underbart sagt. Och segermålet kom med cirka tio minuter kvar. Bollen hamnade hos Tom till vänster i straffområdet, han hittade in till en framstörtande Conne som tryckte in 4-3-bollen. Målet och glädjen efter syns nedan.


Tom spelar in till Conne som sekunden senare sätter segermålet


Å det blev en liten TV-puckshög

Vi hade några halvchanser där vi med bättre beslut kunde punkterat matchen. Istället hade Dalby en farlig frispark med 20 sekunder kvar. Det var skitnervöst att se deras frispark från straffområdeskanten, framförallt eftersom deras kapen Mange har en fantastisk högerfot. Frisparken tog i muren och den efterföljande hörnan blev ofarlig.


Dalby-mange med frisparken som kunde inneburit 4-4


Istället för Dalbykvittering blev det Sandbyglädje, glada avbytare springer in och Sundis ser lättad ut till vänster


Blåttz topp 5:
Idag var alla 15 bra. Verkligen. Högerbackarna Robin G och Rasmus var stabila, Mange och Tom gjorde fina inhopp.
5. Sebbe - Ny härlig insats. Lyste inte men stabil, offensiv och totalt orädd.
4. Håkansson - Löpte mycket, visade vilja i närkamper och offensiva löpningar att han ville vända matchen. tungt skott i ribban.
3. Robin A - Lekte fullständigt med deras högerback, grym med bollen. Hade han passat fria spelare några gånger istället för skott hade han varit matchens lirare.
2. Conne - 2 nya mål och en assist. Efterlängtat, viktigt och väldigt kul att Conne hittat målet flest gånger av alla så här långt (kanske i hela Skåne?)
1. Joel - Efterlängtad comeback, betyder otroligt mycket. Bra som defensiv mittfältare i första och som mittback i andra.

Dagens fördel:
Vi trodde på frispark, men domaren visade med kropp och armar att vi hade fördel. Problemmet var att Dalby hade bollen under hela vår fördel. Fick inte riktigt ihop hur det gick till.

Dagens fotograf:
Bloggens fru fångade många mål och får högt betyg för dagens insats.

Dagens hund:
Dennis är uppe i sommarstugan, så dagens hund blir Tage Pålsson, enligt bloggens fru tio gånger sötare än bloggen.



Dagens inmarschlåt:
Nått j*vla dunka-dunka, var fanns Sandbylåten?

Dagens segersång:
Vi e Sandby å vallen e vårt hem.......sjöngs med inlevelse. Nästa gång ska alla vara kvar och alla ska sjunga

Dagens träningsvärk:
Beror inte på att jag dansde sönder alla Joddla-låtar med Oscar carlén. Beror på att jag burit runt Mackan på plan, till dusch, till matbordet, till soffan osv. Jag ber till högre makter att det korsbandet är bra, hoppas det bara var kramp eller nått.

Dagens fotograf 2:
Ledarparet Billy-Mattias tog 450 bilder, tack för att jag ska missa big brother och granska alla dem. Kommer imorgon tillsammans med någon spelarintervju.

Ny härlig vändning, referat kommer imorn förmiddag

Idag kom en ny vändning i andra halvlek, denna innebar seger med 4-3 mot Dalby på Sandbyvallen. Jag tänkte skriva referat mellan matchen och festen, men de timmarna spenderade jag och Tom med Mackan på akuten. Han undersöktes av en landsman (grekisk läkare), med beskedet att återkomma om 2-4 veckor. Röntgen visade ingen skelettskada, men Mackans korsband är 80% av sen förra skadan, de sista 20% hänger löst kan man säga. Det är fruktansvärt tråkigt med ny knäskada för Mackan. Vi håller alla tummar för att han snart är tillbaka, kom igen MACKAN! Sjukhusgreken ville dock lägga mackans fotbollsskor på hyllan och en annan läkare gav honom en studsboll. Nån mer fotboll blir det inte, sa han. Mackan är stark! Vi håller tummarna för att Anders fotskada är lindrig, han måste också tillbaka snart. Och han är med på fredag om jag känner honom rätt. Även om hans ovansida på foten var några centimeter högre än vanligt. Nu blir det joddla med siv, referat och fina bilder kommer imorgon förmiddag.

Omgång 2

Imorgon är det derby, Sandby - Dalby på Sandbyvallen. Matchstart är 12:00. Nedan bjuder bloggen på Sebbes tankar inför matchen , lite bilder från gårdagen och ett referat från matchen Lunds BOIS - Maglasäte. Matchen spelades i onsdags på en åker i Lund.

LIKA SOM BÄR




Sebbe inför matchen mot Dalby imorgon:




LUNDS BOIS - Maglasäte, referat av Peter Lindberg

Onsdagskvällens bortamatch mot Lunds Bois blev inte någon munter upplevelse om man ville se bra fotboll. Nu kan man inte skylla på spelarna utan snarare på den plan som var något av det sämsta jag sett.

Att ha haft en försäsong på konstgräs där man jobbat stenhårt med att försöka ha ett eget passningsspel där bollen ska rullas snabbt på marken, var knappast till någon nytta denna kväll.

Vi gjorde tappra försök de första 10 minuterna, men upptäckte snart att ska vi kunna utföra något vettigt så får vi börja lägga långa bollar bakom deras backlinje. Ett tjongspel som vi egentligen inte vill spela. Första halvlek var vi under perioder tillbakatryckta utan att det blev några direkta farligheter. En del fasta situationer blev till halvchanser.

I andra tar vi över mer och mer. Spelet är mest förlagt på Lunds planhalva, men dom är ändå inte ofarliga i sina kontringar. Vi försöker rulla boll och det går si och så. Andreas Persson kommer in efter ca 70 minuter, men tvingas ta ett gult kort direkt då han halkar i en vändning. Om man kan säga att gula kort är ok vid vissa tillfällen är vä detta ett sådant. Tyvärr drar han på sig ytterligare ett med ca 5 minuter kvar och säsongens första röda är ett faktum.

Våra tränare är främst nöjda med att vi faktiskt är det bättre laget över 90 minuter och känslan är att hade vi haft en riktig fotbollsplan hade vi vunnit denna match. Det ska vi visa i returen i höst. Det som också kändes lite provocerande var att vid sidan av vår "Åker" så fanns en konstgräsplan där ett litet gäng tränade. Ingen skugga över Bois, men hur prioriterad är seniorfotboll på div. 6 nivå i Lund?

Nu laddar vi om till Fredag då vi har hemmapremiär på Svanvallen, som ser ut som Wembley jämfört med vad vi upplevt denna kväll.







Gårdagen i bilder



Sebbe, Lindh, jag och Mange satt 2 timmar på ICA och sålde tio lotter, vi skulle göra reklam för matchen på lördag. Men utan matchbladen blev det svårt.



Lindh med sitt sexiga 12-dagarsskägg


Mange indeler snabba fötter-banan. Sebbe är duktig, han får börja när Mange är klar med stegen


Joel och Tom in action


Sebbe och Mange jobbar på i delen som handlar om pressteknik baklänges


Jenzen och Robin G har riktigt snabba fötter




onsdag


Skånes vackraste lag under träningen igår.

Det är helt underbart att träna i Sandby igen, det var ett halvår sen sist. Gräs, 1 minut till träningen, direkt ut från omklädningsrummet till planen, träna i dagsljus, träna i shorts. DETTA ÄR FOTBOLL!



Det blev inte så mycket till omröstning om segersång på bortaplan. Toms bidrag var att fortsätta med nuvarande. Eftersom inga andra bidrag skickades in blir det dem låtarna. Vi får se till att vinna, sen får vi se vad truppen vill sjunga. Förhoppningsvis blir det låtarna nedan. Toms slogan vann den tävlingen, nu tog hans segersång hem denna omröstningen.


Segersång - hemmaplan

 


Segersång - bortaplan





Utmanaren





Bloggen har tagit ett snack med pojken som syns överallt i byn denna veckan!








Lika som bär


SSIF-Adam                                                                          Big Brother-Martin



Damstjärnan, U-lagsreferat och matchbilder i världsklass

I förra inlägget kan du hjälpa oss att hitta en perfekt segersång till bortasegrarna. I detta inlägget bjuder vi er på Louise Anderssons känslor efter damlagets största match genom tiderna, Johnnys referat från U-lagsmatchen igår och nederst enormt fina bilder. Lagledar-Billy fotade 230 bilder med lagledar-Mattes grymma kamera. Det samarbetet resulterade i finfina bilder från premiärmatchen i lördags.


Louise i ett bra läge i andra halvlek

1. Igår var det premiär för er i division 1, hur var känslan när du vaknade och fram till match, mycket nervöst?
Hallå du! Konstigt nog var jag inte speciellt nervös, men det var litta svårare att somna i fredags än vanligt måste jag erkänna. Och visst pirrade det lite extra i magen när vi satt i omklädningsrummet, alla med de nya matchkläderna på, och taggade det sista innan line-up:en, så ska det vara!
 
2. På vilket sätt märktes det innan, under och efter matchen att detta är division 1, sveriges näst bästa serie?
vi fick bananer och digestivekex i omklädningsrummet! riktigt mumsigt. Sen var det ju up-line innan matchstart, roligt att där faktiskt fanns folk på läktaren som kunde applådera när namnen lästes upp, hoppas det kommer vara så hela året!
Under matchen kändes det att tempot var högre, men de var förvånansvärt svaga i närkamperna måste jag säga.
Efter matchen fungerade det som vanligt, roligt dock att vi har återinfört bästaspelar-pris!
 
3. Matchen igår måste varit den största dammatch i SSIF´s historia, du är den enda spelaren med SSIF som moderklubb, hur stolt är du över att spela div.1-fotboll för din moderklubb bara några hundra meter från ditt hem?
Stolt och stolt? jag tycker nog att det är lika roligt som alla andra i laget. Några av spelarna har varit i a-laget långt innan jag tog klivet upp. Men jag måste ju säga att det är riktigt skönt nu när vi ska börja träna i sandby att kunna ta cykeln till träningen och vara där på fem min. 
 
4. Är du lika stolt över att ha synts på stora affischer i hela byn de senaste dagarna?
stolt vet jag inte, men lite roligt är det faktiskt när grannarna kommenterar det. Men jag visste faktiskt inte om att den bilden skulle upp så blev chockad när jag fick höra om de måste jag säga. Ni får kontra med en ännu snyggare bild inför nästa helg tycker jag !! ;D
 
5. Hur påverkas ni av att det skrivs mycket om er, känner ni någon press?
Eftersom att vi är nykomlingar har vi ingen större press på oss, vi kan bara gå ut och spela vårt bästa och se hur långt det räcker.
Men sen tycker inte jag heller att tidningarna bygger upp någon press på oss. Målet för säsongen är trots allt att hamna några placeringar över sträcket, och för att göra det behöver man inte vinna varje match. Vi har 21 matcher kvar att spela! (självklart går vi in för att vinna varje match ändå)
 
6. Kan du beskriva kort hur matchen var igår (ett litet matchreferat)?
Matchreferat är absolut inte min starka sida. Men för din skull ska jag göra ett väldigt kortfattat försök
I första halvlek höll båda lagen ett högt tempo spelade fin fotboll. Trots det höga tempot var det roligt att spela och man hann inte tänkta på hur trött man var. Båda lagen hade någon vass chans som inte förvaltades. 0-0 i paus-vilan.
I andra halvlek tappade tappade vi lite koncentration samtidigt som de blev mer aggressiva. Trots att de gjorde två och tre mål så fortsatte vi kämpa, men tyvärr lyckades de göra även 0-4 innan slutsignalen ljöd. 
 
7. Dagen efter match, vilka är dina starkaste intryck från gårdagens första div-1 match för dig och SSIF?
Det är skönt att premiären är över på ett sätt, nu har vi får spela bort premiärnerverna
Det första jag kommer på är den positiva överraskningen över hur mycket publik det var.. haha :) 


Bloggens foto från damernas premiärmatch

Harrie/Kävlinge - SSIF, herrar U

Mål 1-0 (74) och 1-1 (86) Henrik A
 
Drabbades under söndagen och under dagen åter av en drös sena återbud med giltigt förfall, skador, sjukdomar, arbete och påskresor, men vi fick trots det ihop ett gott gäng med ett stort kunnande.
 
Laget:           Anton G
 
Jesper G     Jesper L      Viktor E       Thomas G
                    Joel L
        Niclas M            Emil J
Henrik A           Marcus A         Fredrik K (95)
 
Avbyt; Tommy M och Jakob G (95)
 



H/K ett ungt relativt tekniskt spelande lag med 16 spelare på pappret varav ett antal som deltog i helgens div 5 derbymatch mot Lödde (2-2)
 
1:a Vi startar med ett kontrollerat passningsspel där vi använder våra mittbackar till att vända spelet och får dem att öppna sig. Spelar med djup och bredd! Har dock svårt att få fast bollen på deras halva gm att vi ibland slår avg passning för tidigt eller för rakt. Deras mv som spelar extremt långt ut (libero?), plockar de flesta bollarna som rinner igenom. Skapar en hel del halvchanser gm inlägg, instick, den vassaste är när Mackan blir helt friställd innanför 16 m men blir felaktigt avblåst för offside.
Ngt avvaktande i presspelet på egen halva, tillät dem att ta emot/vända upp och hitta in mellan våra lagdelar. De skapade dock inte några vassare målchanser. Stabilt och trångt framför Anton.
 
2:a Bestämde att vi skulle ha längre anfall gm uppspel på felvänd Mackan. Alt centrera med tre forwards och ta löpningar med yb på den öppna kantytan. Lyckades skapligt där vi fyller på bra och har många spelare med i anfallet. Får till några vassa lägen som borde resulterat. Samma gäller HK som har ngt större bollinnehav än vi dock utan att skapa de riktigt vassa chanserna. De gör dock första målet efter ett inlägg som Anton halvklarar och där de sen gör mål på returen. Vi replikerar kort därefter där Henrik vinner en duell med deras mv och rullar in bollen i öppet mål.
 
Resultatet får väl anses som rättvist även om HK ägde mera boll. Chansmässigt i antal och status låg vi ganska lika.
 
 
Den "äldre och de ngt äldre" rutinerade seniorspelarna är oerhört viktiga och betyder mycket för tryggheten i vårt spel och såklart för de unga spelarnas utveckling. De senare är ju kanske blivande lagkamrater inom en inte alltför avlägsen framtid…..Tack för er insats och för att ni tar ert ansvar! Samtidigt ska sägas att av flera av de yngre idag spelar ett moget och ett allt bättre seniorfotbollsspel, tänker på Jesper L, Viktor E och Thomas G m fl. Det börjar märkas att några har spelat ett antal seniormatcher de senaste åren!
 
Äldst i laget var faktiskt inte Joel Lutan det var Håkan Jansson i HK, född 1969, gud vad gammalt……….! Båda två lär ha många år kvar på den gröna ytan………
 
 
/Johnny


LÖBERÖD - SSIF, från i lördags


Startspelarna värmer upp



Det var bra fart och kvalitet i uppvärmningsspelet




Conne tar skott på uppvärmningen



Sebbe är lagets kort-kastare



Jens når högst på en Löberödshörna


Anders rensade med benskyddet på mållinjen





Mange är lagets hörnläggare




Davve tog ett oväntat vänsterskott som touchade ribban



Robin i en av många tuffa dueller med deras högerback




Sebbe med ett skruvat inlägg



Vår viktiga 1-2-reducering precis innan pausvilan. Syns det där att jag touchar bollen?



Det syns i varje fall att jag sträcker upp armen och firar mitt mål.......................



Conne med en behärskad volley.............



.......som alla ser gå in i bortre................




..........och då blir målskytten så här glad.



Conne placerar in 3-2-målet på grekens (grenens) vackra pass



Ett fint Löberödsanfall



Conne kommer runda målvakten och lägga in 4-2-bollen




Vi var nöjda och glada när vi förstod att 4-2-målet gav oss 3 poäng




Lyckliga Sandbyspelare




Nöjd matchhjälte

Sandbys slogan klar + Ny omröstning

Dagens inlägg har fokus på omröstning, "slogan" och borta-segersång. Men missa inte coachen och GOF´s matchreferat nedan.

Mickes företag Dobsom har äntligen fått en Facebook-sida, nu kan vi se våra vackra matchställ och träningsoveraller direkt på facebook. Men först måste ni gilla sidan, en självklarhet för en ssif:are.

Omröstningen om vår slogan är avgjord. Nu kan Håkansson börja snickra ihop skylten. Det var Toms bidrag (nr 11) som vann, sex poäng före Sundis bidrag (nr 4). Alltså är herrlaget i SSIF´s slogan:

"GENOM KAMP TILL SEGER"



Vi vann i lördags, det var en underbar känsla. Vi skrek, men ingen sång. Nu ska vi ändra på det. Vinner vi på hemmaplan är vår segersång given, vår nya hitlåt kommer sjungas då. Vi hoppas få sjunga den redan på lördag. Lyssna på den nedan.




På bortaplan funkar inte den låten, då måste vi ha en annan. Året vi gick upp i femman senast (-07) var låten nedan vår segersång. Vilken ska vi ha nu? Lämna ditt förslag i kommentarer nedan. Sen röstar vi fram vår nya segersång på bortaplan. Lämna förslag på en härlig segerlåt, eller skriv en egen. Eller varför inte ta en känd låt och stoppa in Sandby i texten. Du får lämna förslag som anonym. Det viktigaste är att vi får många feta förslag att rösta mellan.




Mange Pålsson har startat ligan ssif på http://www.sydsvenskan.se/sport/coachen/. Det handlar om att skapa ett lag med lokala spelare. Sen får de poäng om de gör mål och/eller håller nollan. Du kan välja spelare från bland annat SSIF´s damlag, LDB, MFF, HIF, Landskrona Bois, HBK, Torn, Verberöd m.fl. Lill-matte är med i BOIS trupp, Eiswohld i HIF, Malm i MFF, Dennis Jürs i Genarp och Davve Johansson i LSK. Det var några exempel. Gör ditt lag NU! Kolla bloggens lag nedan!

Mv: Johan Dahlin, MFF - kommer hålla många nollor.
Backlinje: Linus Malmkvist, Landskrona, Felix Narin, Kvarnby, Fredrik Jönsson, Lunds BK, Malin Levenstad, LDB - Dessa försvarare kommer göra många mål och ge mitt lag viktiga poäng.
Mittfält: André Sandstedt, Torn, Andreas Westeson, HBK, Oliver Dahlbäck, HBK, Lina Härle SSIF - Offensiva mittfältare, t.o.m anfallare men det vet inte Sydsvenskan om. Det kommer ge många gratispoäng. Gör inte Weste mål i början byts han ut mot Lill-matte när han blivit ordinarie i BOIS.
Anfallare: Agon Mehmeti, MFF och Tobias Holmqvist, Lunds BK - Kommer vinna sin skytteliga.......






Gof - Trollenäs, 2-2. Referat Av Philip Nyhlén 


Vi saknade några spelare till matchen. Vi fick tyvärr ett tungt återbud på matchdagen också. Detta gjorde att vi fick ändra om lite i startelvan.
Premiärdags och nerver var det när matchen blåstes igång 19:00.
Vi fick tidigt i matchen ett bra frisparksläge som Johan.S sköt i mål. Trollenäs jobbade sig in i matchen mer och mer. Deras fasta situationer som hörnor och långa inkast var farliga.
Det var också där kvitteringsmålet kom. Andreas "Trolle" Nilsson skruvade in en inövad hörna på första stolpen. Dem var lika farliga varje gång.
Trollenäs ledningsmål var ett pissemål. Slarv av oss som gör att vi inte får bort bollen och deras anfallare får till ett dåligt skott som styrs in i mål av en GoF-spelare.
Halvlekspaus och Trollenäs leder med 2-1.
I pausen så var vi övertygade om att vi skulle vända detta. Vi kände att Trollenäs hade svagheter. Dem hade en mycket bra centrallinje i mittback, mittfält och anfallare. Mittfältaren "Trolle" från EBK är troligtvis seriens bästa mittfältare. Han styr hela Trollenäs.
Svageterna var helt klart målvakten och deras ytterbackar.
När 20 min återstod så kom vår kvittering genom Andreas.H.
Trollenäs hade en målchans som var farlig.Som kom efter en fast situation.....GoF fick en frispark dömd istället för straff. Anfallaren blev fälld 1 m innanför straffområdet.
Överlag så var resultatet rättvist. Det skapades inte många klara målchanser. Dem mesta chanserna kom via fasta situationer. Tyvärr så blev det inte mycket till skönspel.
Planen var inte i bra skick men det är lika för båda lagen.


Seriens skytteligaledare och omgång 1

omgång 1
Maglasäte - Hörby 0-3
Dalby - Örtofta 3-2
GOF - Trollenäs 2-2
Löberöd - Sandby 2-4
Torna Hällestad - Tjörnarp 3-1
Teckomatorp - Lunds BOIS 5-1



Skytteligaledaren Conrad Öster, SSIF


1. Hur känns det efter premiärsegern igår?
Det känns jävligt skönt att vi fick trepoäng med oss och att vi avslutade så pass bra som vi gjorde, det får vi ta med oss till nästa match.
 
2. Det satt hårt inne, vad berodde det på att vi hade så svårt att få igång vårt egna spel?
Jag tror att det var lite premiärnerver som gjorde att vi var lite försiktiga i början och hoppades att någon annan skulle ta tag i spelet. Alla i laget vet om att vi har ett bra spel men det kommer inte av sig själv utan man måste jobba för att det ska funka.
 
3. Sista kvarten gjorde vi (du) tre mål och vi kunde vinna matchen, vad hände i vårt spel sista kvarten som gjorde att Löberöd inte kunde hålla sin 2-1-ledning?
Hela andra halvlek höjde vi pressen och intensiteten i allt vi gjorde och detta ledde till att löberöd inte fick den tid de behövde för att kunna spela bollen dit de ville. Vi vann bollen snabbare och högre upp i banan och kunde komma till fler och farligare lägen. Viljan från hela laget var det som avgjorde denna matchen och det känns jäkligt skönt att även om spelet inte funkade helt hundra så kunde vi vinna matchen.
 
4. Beskriv känslan när du satte dit 3-2-bollen, kändes det klart då?
  Det var så fruktansvärt skönt att vändningen var ett faktum och så klart extra skönt när man själv får sätta dit den! Precis efter målet kändes det inte helt klart för det var ju bara ett mål men när 4-2 målet kom då var det klart.

5. Det var tre snygga mål du gjorde, kan du beskriva dem kort?
Det första målet var en riktigt bra frispark av Pålsen tror jag som dök ner framför mig bortre och jag satte bara till bredsidan och den gick in i bortre hörnet. 3-2 målet kommer jag inte riktigt ihåg förspelet men mackan kom runt på kanten och spela in den till mig vid straffpunkten och jag bara slog in den i bortre hörnet. 4-2 målet var jäkligt snyggt! Jag fick bollen och jag tror att jag sicksackade förbi två försvarare innan jag rundade målvakten och slog in bollen i öppet mål.
 
6. Du blev matchens Sandbylirare, hur känns det?
Det är alltid en ära att få den utmärkelsen. men utan mina lagkamrater hade det aldrig kunnat gå.
 
7. Nu är serien äntligen igång och vi fick med oss tre poäng från premiären, hur viktigt är det?
Det är jättekul att serien är igång. Trepoäng kändes nästan som ett måste i premiären så att man är med direkt så de var fruktansvärt viktiga. Nu väntar en tuff hemmamatch mot Dalby på lördag det ska bli jäkligt skoj och få mäta krafterna mot ett före detta division femlag. 



Conrad i duell med en Teckomatorpsspelare förra säsongen

Skytteligatoppen
3 mål
Conrad Öster, Sandby
2  mål
Linus Kylander, Teckomatorp
Joakim Nilsson, Teckomatorp
Alden Gasanin, Hörby


Bloggen har fått in två matchreferat, Peter i Maglasäte skriver och filmar mycket för deras hemsida och Christan Svensson har skrivit om matchen Torna Hällestad - Tjörnarp. TACK!!!!

Torna Hällestad - Tjörnarp 3-1, av Christian Svensson

Premiär på Tornavallen

Premiären spelades mot Tjörnarps BoIF, nykomlingar från Div.7, och vinst 3-1 känns som ett bra premiär resultat.

Matchen började lite försiktigt med ett mycket stort bollinnehav från vår sida utan att egentligen komma till några riktiga farligheter medan Tjörnarp backar hem och förlitar sig på långa bollar på deras två anfallare och fysiskt spel. Efterhand så vinner vi mer mark och i den 35 minuten kommer vi runt på högerkanten och bollen slås snett hemåt där Johan Hansson kommer och rakar in bollen. De enda farligheter som Tjörnarp skapar gör de på fasta situationer och då främst på hörnor. I den 44 minuten kommer väldigt ologiskt deras kvitteringsmål efter just en fast situation och lite flipperspel inne i straffområdet. Detta mål fick en direkt att tänka på fjorårets premiär mot Pelagonija som snöpligt slutade 1-1.


Matchbilden från första halvlek håller i sig i andra med ett stort bollinnehav från vår sida och långbollar och fysiskt
spel från deras sida. Men man märker att Tjörnarp blir tröttare och tröttare av att jaga boll då de blir färre och färre som orkar följa med upp och anfalla. Sen i den 54 minuten så kommer en av våra spelare fri mot deras målvakt som river ner vår spelare och straffen är självklar. En straff som Markus Niemi säkert sätter i mål och det står 2-1.


Vi fortsätter hålla i taktpinnen och Tjörnarp blir efter hand allt mer uddlösa fast de försöker flytta fram sina positioner.
Och i den 79 minuten kommer 3-1 av Farhad Hassan efter inspel från vänsterkanten och en härlig premiärseger är ett faktum. Skall jag summera matchen så är det kul att se att vi har tålamod och vågar rulla boll, och det vi måste ta med oss är att omsätta det stora bollinnehavet till kvalitativa målchanser.


Sen våra motståndare för dagen Tjörnarp tror jag kommer tillhöra den nedre regionen i serien men att de med sitt tuffa
spel och sina farliga fasta situationer kommer kriga till sig en hel del poäng. I nästa omgång väntar GOF IF för oss på annandag påsk vilket de senaste åren alltid varit tajta och tuffa matcher så då får vi bekänna färg på riktigt.


Maglasäte IF - Hörby FF 0-3 (0-1)



En fantastisk fin fredagkväll ramade in vår premiärmatch i serien 2011. Mycket folk på läktaren, spänning i luften och ett stort fokus. Tyvärr så slutade kvällen i en dyster 0-3 förlust.


Mycket folk såg Maglasäte - Hörby på konstgräset i Höör

Hörby var taggade från början, men vi stod upp bra de första 15-20 minuterna. Sen så tog Hörby tag i taktpinnen och vi fick jaga mycket boll. Deras kvicka spel på mitten gjorde att vi tappade kontakt mellan lagdelarna. Men jag vill inte påstå att dem skapade särskilt mycket ändå. I den 30 minuten så uppstår det ett missförstånd och deras forward kan glida igenom och göra 0-1. Tyvärr är flera spelare lite för tama i det fysiska spelet och Hörby vinner fler närkamper. Henrik åker på ett gult kort för en tackling som i mina ögon såg ok ut, även om den var hård och det påverkar naturligtvis hans spel. Ändå är det Henrik som har bäst rörelse på mitten och som försöker fördela bollar till spelare som rör sig mindre och mindre. Jocke tar ett gult för snack och det ända positiva med det är väl att det blir pengar till reskassan.



Andra halvlek börjar mycket olyckligt med att vi får 0-2 i baken efter bara några minuter. Hörby styr spelet och vi ägnar oss åt för mycket tjongbollar som lätt plockas ner. 0-3 kommer efter ca 60 minuter på ett inlägg där vi kanske borde kunnat läsa spelet bättre. från sidan ser det lite för lätt ut. Vi gör för många enkla misstag, är inte vän med bollen och hänger med huvena. Alla på bänken kommer in under andra halvlek och sista kvarten äger vi mycket boll och skapar en del chanser. Hörby spelar smart och är farliga i sina kontringar.

Jag tycker att hela laget nu skakar av sig det som jag tolkar som nervositet och ser framåt mot nästa match. + denna kväll till Henrik, som höll hela matchen och till Markus straffräddning. Annars så vet vi nog alla att vi måste lyfta oss. Hörby är ett topplag och kommer förbli så. Vi ska kriga vidare för att hänga med på den övre halvan.


Underbar premiärseger, men det satt j*vligt hårt inne

Försnack:
Vi kom till Löberöd 90 minuter innan matchstart. Löberöds idrottsplats är riktigt härlig; bra gräs, fräck läktare, klassiska bås och en riktig småbys-arena. Vid halv åtta i morse såg det ut att bli en grym fotbollseftermiddag, istället blev det duggregn och svinkallt. Men det gjorde inget, premiär är premiär. Det var härligt att äntligen se serien starta. Vi hade gott om tid att känna på gräset och läsa deras matchprogram. De verkar inte ha så höga förväntningar på året, de skrev om en jobbig generationsväxling. Men de hade ungefär samma duktiga lag som vi spelade 0-0 mot i Löberöd förra säsongen.



Första halvlek:
Det såg faktiskt ut som förra bortamötet mot Löberöd. De löpte enormt, kämpade kopiöst och spelade väldigt enkelt spel. Deras duktiga mittbackar slog långbollar på deras farlige anfallare med knäskyddet, som skulle skarva till den lille snabbe med underställ. Vi däremot; hade tänkt att spela snabbt på marken, men föll in i samma spel. Skillnaden var att Löberöd vann duellerna och löpte på bollarna. Därför var de klart hetare i första halvlek. Vi kom igång stundtals, en period i mitten av halvleken och lite på slutet. Löberöd var helt enkelt hetare i första halvlek. Löberöd gjorde 1-0 i mitten på halvleken. Lite turligt hamnade bollen hos deras store anfallare som med en höger yttersida från straffområdet placerade in ledningsmålet. Strax efter kom nästa chock, vi hade koll på andrabollen efter en hörna men det var Löberöds kapten som fick tån på bollen och via stolpen tryckte in 2-0-målet. Med halvlekens sista spark fick vi in reduceringsmålet. Sebbe slog en inåtskruvad inläggsfrispark som letade sig in vid bortre stolpen, väldigt skickligt slagen. Davve Jönsson och jag passerade bollbanan. Jag har inte vågat nämna det för ingen hade trott mig; men jag touchade faktiskt bollen med vänstertån. Det påverkade in bollbanan så mycket, så Sebbe kan väl få det målet. Jag är inte bitter.



Paussnack:
Vi hade mycket att förbättra och fick oss en liten utskällning. Vi fick en gratisbiljett tillbaka i matchen med det sena reduceringsmålet. Löberöd var bra, de hade elva bra spelare och i första halvlek var inte vi bra. Framförallt fega i allt. Nervositet? Pga första gången på gräs i år?


Mange, el Krågan, driver upp bollen i slutet av den första halvleken

Andra halvlek:
Vi var mer taggade i andra, vann mer närkamper och fick stundtals igång ett bra passningsspel. Men matchen fortsatte att präglas av långbollar, kamp, frisparkar och maskning. Det hände inte så mycket första 25 minuterna, Löberöd hade en boll inne men blev korrekt avblåst för offside. Med kvarten kvar såg det ut att bli en uddamålsseger för Löberöd, det hände inte mycket i matchen. Men på en lång frispark från Tom stod Conne fri i bortre delen av straffområdet, väldigt behärskat slog han in den med en snygg höger insida. Lite av ett drömmål. 3-2-målet kom strax efter, det var ännu snyggare. Hela anfallet var kontrollerat, till slut kom Mackan loss vid kortlinjen. Med en pass snett inåt kunde Conne efter en fin löpning enkelt stöta in bollen från några meter. Conne gjorde även 4-2-målet. Med sin snabbhet kom han först på bollen, ryckte från backen, rundade målvakten och placerade in bollen.


SSIF-hörna i den andra halvleken

Matchen:
Löberöd var bra. Precis som förra året är målvakten bra, deras innermittfält löpte oerhört och deras anfallare kompletterar varandra bra. I år hade de dessutom skickliga mittbackar, bra ytterbackar, en ny liten innermittfältare som var bäst i Löberöds lag. Vi jobbade på för att få spelet att lossna, sista kvarten blev det helt ok. Men det var skönt att ändå vinna matchen. Beror de på spetskvaliteter? Eller på bra självförtroende? Eller kanske på att vi tränat bra, orkade 90 minuter och hade bra avbytare som alla kom in och bidrog mycket?


Vi tackar efter en svår, tuff och trevlig premiärmatch

+
Publiken! Mycket folk och många Sandbysupportrar. Som vanligt många föräldrar och släkt, de f.d lagledarna var där, sportchef Gert-Inge, Landin, skadade spelare m.fl. Tack alla som åkte till Löberöd och stöttade oss.

-
Att vi inte bjöd alla supportrar på den fotboll som vi kan spela.

Blåttz topp 5:
5. Mange - Jobbade bra på både innermittfält och högerback innan krampen satte stopp för honom.
4. Månsson - kom in efter paus och visade viktig vilja, vann många bollar.
3. Tom - spelade sista 25. Vann alla nickduellerna och slog den viktiga frisparken till 2-2.
2. Sebbe - Kämpade oerhört på sin vänsterkant, en bra match helt enkelt.
1. Conne - Hattrick på en kvart, som dessutom var helt avgörande.

Dagens fotograf: 
Tack mamma för bilderna!
 

Löberöd har ordet

Med bara några timmar kvar till premiären för Löberöd och Sandby talar Rickard Persson ut. Rickard är assisterande tränare i Löberöds IF. Det är seriens trevligaste arena och bästa plan, vi känner oss glada att få inleda seriespelet i Löberöd. Det är premiärnerver. Det blir en svår uppgift. Det blir en rolig premiärmatch.




1. Hur är läget i truppen inför seriestart?
 
- Kanon. I stort sett hela truppen är fit for fight inför seriepremiären.
 
2. Vad har förändrats i Löberöds IF från förra säsongen?

- Truppen har inte förändrats särskilt mycket. Enstaka har lämnat och ett par nya/nygamla har tillkommit.
 
3. Ni var väldigt tuffa och svåra på er hemmaplan förra året, är det lika jobbigt att möta er i år?
 
- Det lär nog bli lika svårt i år att komma till Ölyckevallen.
 
4. Utan att avslöja för mycket, vad är nyckel till framgång hos er?

- Disciplin och hjärta.
 
5. Hur är känslan inför serien, vem vinner, vem överraskar och vem åker ur serien?
 
- Ni ligger nog bra till för att vara med i toppen. GoF kan nog överraska och Trollenäs får nog kämpa.


Gårdagens resultat:
Maglasäte - Hörby 0-3
GOF - Trollenäs 2-2
Dalby - Örtofta 3-2


I inlägget nedan finns mycket mer om division.6 mellersta............

Allt om division 6 mellersta

Hur är läget i SSIF? 22 man på en väldigt bra träning igår och ett väldigt taggat lag inför premiären. Det ska bli skitskoj helt enkelt. Endast en skadad spelare, Nicolai, betyder att skadeläget ser ljust ut. På träningen igår var det tydligt att konkurrensen är stor. På de flesta positionerna finns dubbel uppsättning av kvalitetsspelare. Imorgon inldeder Sandby borta mot Löberöd, en väldigt svår uppgift. Det blev 0-0 i mötet förra året. Löberöd är svåra på deras lilla, men vackra idrottsplats. De sprang flera mil och vi fick inte hål på dem. Vi hoppas på en trevlig match och ett bra premiärresultat. Förra årets premiär var en uddamålsförlust på bortaplan mot Dösjöbro, i år siktar vi på poäng.



SSIF 2011

Division 6 mellersta, nedan tippar bloggen serien, tippningsduell mellan bloggen och Maglasätes Peter Lindberg, lite info om lagen, filmintervju från Maglasäte, tidningsartikel om Löberöd, samt krönikor från grannarna GOF och Torna Hällestad. Njut av bloggens div.6-bibel. Går det att tippa serien? Absolut inte. För det första ser serien omöjligt jämn ut. Dessutom har vi ingen aning om hur lagen förändrats och förbättrats. Inget lag verkar ha försämrats. Ta tippningen med en nypa salt, roligt att tippa och tänka på division.6 mellersta är det utan tvekan. Stort tack till alla lag som bidrar med rolig läsning. Vill fler skriva? Mejla [email protected]

Topp 4
1. Hörby FF
- Hörby kom senast från division 5, deras försäsongsresultat har imponerat. Enligt Maglasäte satsar Hörby på divison 4, då bör de börja med att vinna sexan. Det var länge sedan vi mötte Hörby, men minnena är att det är ett trevligt gäng med en supermysig arena (om de nu inte spelar på konstgräset). Big Brother-Martin är från byn, det skapar extra favorittryck på laget.

2. Torna Hällestads IF
- Sandbys mardrömsmotståndare, jobbar oerhört och är tunga att möta. Deras speed och raka spel är moget för division 5, eller?

3. Sandby IF
- Ungefär samma kvalitet i truppen i år, blev tvåa förra året. Med nya avbytarbås längtar vi till hemmapremiären. Hoppas på toppkänning.

4. GOF IF
- Samspelta som få, blir bättre och bättre. Med några värvningar blir GOF ett topplag under hela serien i år.

Mitten/toppen

Lunds BOIS
- Har de förbättratts från förra säsongen? Då vinner dem serien. Var ojämna förra året, i sina bästa stunder grymma. En mix av många kvaliteter i laget.

Maglasäte
- Säger själv att de satsar på serieseger. Har en underbar idrottsplats och ett bra lag, verkar spetsat truppen ytterligare. Skulle vunnit mot oss på hemmaplan förra året, där hade vi tur. Se upp för Maglasäte i år.

Dalby
- Kom från femman, har de tappat spelare? Dalby har alltid varit väldigt spelskickliga. På deras konsgräs tar de full pott. Kan bli en tuff utmanare.

Teckomatorp
- Ojämna, men tighta och ständigt farliga när de spelar som bäst. Kan om de vill. Hade några riktiga toppspelare förra säsongen.

Mitten/Botten

Löberöd
- Riktigt svåra på sin hemmaplan, löper enormt och har spetskvaliteter. Har nog utvecklat sitt spel, säger själv att de satsar på mittenplats.

Trollenäs
- Kom från femman, borde bli ett topplag här. Men verkar ha tappat många spelare. Har aldrig mött dem som seniorspelare, ska bli jäkligt skoj.

Örtofta
- Mötte dem ofta i sexan för några år sedan, mycket trevligt lag och fin idrottsplats. Seriens minsta omklädningsrum, men trevligaste lag. Spelar trevlig fotboll. Kom från sjuan, bör få det tufft i denna svåra serien.

Tjörnarp
- Aldrig någonsin mött, därför svårt att säga något om dem. Kom från sjuan, kan nog överraska många lag.


Lunds BOIS, ett skickligt lag. vinner de i år?

Omgång 1
Sandbys blogg och Maglasätes skribent Peter Lindberg har tippat första omgången:

Maglasäte - Hörby
Peter Lindberg: 3-2, ssif.blogg.se: 2-2

GOF - Trollenäs
Peter Lindberg: 1-1, ssif.blogg.se: 2-0

Dalby - Örtofta
Peter Lindberg: 3-0, ssif.blogg.se: 2-1

Torna Hällestad - Tjörnarp
Peter Lindberg ?-1, ssif.blogg.se: 4-2

Löberöd - Sandby
Peter Lindberg: 0-4, ssif.blogg.se: 1-2

Teckomatorp - Lunds BOIS
Peter Lindberg: 2-2, ssif.blogg.se: 0-1



Läs Skånskans artikel om Löberöd inför seriestarten:

http://www.skanskan.se/article/20110331/SPORT/703319697/0/-/varken-fagel-eller-fisk-for-loberods-if



Inför Maglasätes genrep mot Höör U

Liten rapport från Maglasäte IS, liten text av Peter Lindberg och lång filmintervju med deras tränare efter onsdagens träning:

Serienstartens närmar sig och vi är otroligt taggade. Bra tryck i truppen. Vi har snittat 20 killar på träningarna från januari till nu och har framförallt en bred trupp. Men vi har också fått spetskompetens och mer rutin. Henrik Bergström från Marieholm och Jim Wissegren senast från Hörby men har även lirat många år i Höörs IS är två rutinerade rävar. Ett spännade nyförvärv från Kosovo är Liridon Jakupi, en Gerd Muller typ som öst in mål i träningsmatcherna.
Premiären mot Hörby nästa vecka är ju lite av årets hemmamatch, direkt. Vi känner ingen press utan allt ligger på dem. Alltid bra att få möta ett lag som flyttats ner en division tidigt.

Läs artikeln om Maglasäte i dagens Skånska Dagbladet:
http://www.skanskan.se/article/20110414/SPORT/704149981/1001/-/derby-direkt--for-maglasate





Läs om Dalby GIF, från Sydsvenskan igår:
http://www.sydsvenskan.se/sport/lokalsport/lundasport/article1442041/Tranartrio-siktar-uppat.html


Dalbys tränartrio



Rapport från GOF IF

Hallå!
 
Säsongen började bra redan under frimånaden. Vi fick många spelare som varit ordinarie i sina tidigare föreningar.
Kokeb.T - Trollenäs IF
Martin.T - Trollenäs IF
Ola Ripa - Nydala IF 
Robin.N - Löberöds IF
Robin.Å - Löberöds IF
Adnan.A - Marieholms IS
Michael.J - FC Helsingcrona
Marcus.A - Hörby FF
 
Tyvärr så "ångrade" sig Robin.N och Robin.Å och ville byta klubb redan i februari månad. Styrelsen löste det hela bra för samtliga parter.
Dem får dock inte medverka i dubbelmöten mot GoF IF. Robin.N gick till Tjörnarp och Robin.Å gick tillbaka till Löberöd.
Vi har haft perfekta förutsättningar vad gäller träningarna. Vi har kunnat träna på konstgräsplan hela tiden. Samtliga tränings och DM matcher har spelats på konstgräs.
Delar av 15-års laget har flyttats upp till seniortruppen. Finns några killar där som troligtvis kommer känna på A-lags fotboll redan detta året.
Tyvärr så har träningsnärvaron skiftat väldigt mycket under året. Ena träningen kunde vi vara 25 st för att nästa gång vara 12 st. Förhoppningsvis var det pga sjukdomar, jobb.
Vi har Patrik som tränare för 3:e året och det märks att spelarna börjar få hans spelidé och spelsystem i ryggraden. 


GOF´s skicklige tränare P. Lundberg

Resultaten under försäsongen har verkligen gått GoFs väg. Vi har enbart förlorat 1 match med A-laget och det var omgång.2 i DM mot Makedoniska IF. Vi har bl.a vunnit över Yngsjö IF, Kyrkheddinge, Örtofta, Vellinge, Spjutstorp, Tjörnarp.
Månadsskiftet mellan Mars-April åkte vi på träningsläger i Yngsjö för 3:e året i rad.
Vi fick känna på gräset för första gången i år! Ett bra läger där vi fick 2 träningspass och en träningsmatch mot Yngsjö.
På Lördagen så åkte vi in till Åhus bowling där vi åt och bowlade.
Man hann bara hem och vända innan första träningspasset på Gårdstånga IP började. Vi har en positiv känsla i truppen och man märker att seriepremiären närmar sig. Det är detta man har längtat efter.
Mina egna tankar om vårt lag är enbart positiva. Vi har bra konkurrans på samtliga platser och truppen till seriepreimären komma vara riktigt bra.
Vi genrepade i Lördags mot Kyrkheddinge. Tyvärr så gjorde vinden att vi hade vars en halvlek.
Det stod 1-1 i halvlek för att sedan sluta med en 3-1 vinst till GoF. Vi känns kompakta och starka och blir bättre för varje match.
Serien i år är riktigt tuff med många derbyn. Känns som att den är betydligt tuffare i år än förra säsongen.
GoF har en tuff serieöppning med Trollenäs i premiären följt av T.Hällestad, Löberöd och S.Sandby. Får vi en bra start där så kan det gå långt.
Jag hoppas vi är ett topp 4 lag tillsammans med Hörby, S.Sandby och Lunds Bois.
Dem fyra bottenlagen är Tjörnarp, Örtofta, Löberöd och Maglasäte.
Seriepremiären mot Trollenäs på Fredag 19:00 på Flyinge IP vinner GoF med 2-0.
  
/Philip Nyhlén



Rapport från Torna Hällestads IF

Hej alla Div. 6 mellersta spelare och anhängare!

Nu närmar sig seriepremiären, och som man har längtat. För egen del har jag haft denna känslan sedan den 16 oktober 2010 när vi snöpligt missade i kvalet till Div.5 mot Öja FF.  Men nu är det en ny säsong med nya förutsättningar och serien ser ut att kunna bli väldigt spännande både om man tittar på lagen och vad de presterat i matcherna under försäsongen. 


 Läget i THIF

Det ser riktigt lovande ut, vi är gott om folk på träningarna och har en härlig stämning och tittar vi på truppen så har vi fått behålla de flesta spelarna från stommen i fjolårets lag och spetsat truppen med några intressanta nyförvärv. 

Inför premiären mot Tjörnarp på lördag är vi fokuserade att få en bra start på säsongen och att redan från början få igång den fina fotboll som vi stundtals presterat under försäsongen. 


 Tippa serien

 Under försäsongen har jag varit och kollat ett antal matcher som seriekonkurrenterna spelat och vad jag sett så kan det bli många riktigt bra och jämna matcher under säsongen. Så när vi summerar serien till hösten tror jag det kan se ut ungefär så här:

Toppskiktet: Torna Hällestads IF, Södra Sandby IF, Hörby FF, Teckomatorps SK

Mellanskiktet: Dalby GIF, Lunds BOIS, Maglasäte IF, GOF IF 

Bottenskiktet: Löberöds IF, Tjörnarps BoIF, Trollenäs IF, Örtofta IS

 
Som avslutning hoppas jag att vi får spännande säsong och att vi tillsammans kan göra Div.6 Mellersta till serien som alla pratar om.

Mvh Christian Svensson, THIF








Sandbys slogan

Det är dags att bestämma vår slogan. Det är dags att börja snickra på skylten. Det är dags att bestämma vad det sista vi ska se innan matchstart ska vara:


Barcas skylt, hur ska vår se ut?

Tack för alla bidrag! Lägg din röst i kommentarer nedan. Ingår du i spelartruppen är din röst värd 2 poäng, är du en vanlig underbar bloggläsare är din röst värd 1 poäng. Men rösta är det viktiga, visa att du bryr dig. Visa att du stöttar di blåe inför matchstart.

1. Stolta å blå, svåra att slå

2. De e lett å vinne

3. Vallen e vårt hem, här ska ingen jävel ta poäng

4. Alla för alla

5. Bollen är vår vän

6. Visa hjärta

7. Vägra förlora

8. Dennis ser dig (obs! olles hund)

9. Vi går ut med en poäng här idag och den ska vi ha med oss hem

10. SSIF, blått ett lag

11. Genom kamp till seger

12. Det finns bara en Joakim Kiuru

Lägg din röst bland kommentarerna, gör det nu. Jag börjar direkt.........




Inför seriestart:
Om 29 timmar startar division 6.mellersta. Äntligen drar det igång. 264 halvlekar ska spelas, 132 resultat ska skrivas, en vinanre ska koras. 12 lag tänker likadant: "Vi ska vinnare varje match", "vi tar en match i taget". Om 49 timmar startar SSIF´s säsong 2011. Vi har haft en bra försäsong, tyvärr har skador och sjukdomar påverkat oss negativt. Men tre segrar mot division.5-lag pekar på att vi är på rätt väg. Vi har en hungrig trupp som verkligen ska ta en match i taget och försöka vinna varje match. Mer kan jag inte säga, mer kan vi inte göra. Men äntligen börjar det. Mjukglasspremiär.... Björka LogePremiär....... Men seriepremiär slår fan högst. Det finns inte mycket som är härligare än att vinna veckans seriematch. Det kommer bli jämnare än förra året, det kommer bli mer att alla kan slå alla. 3poängare blir superviktiga, ett kryss räcker inte långt. Låt spänningen börja, låt europas jämnaste serie dra igång. Låt division.6-mellersta starta!

Rasmus + rösta fram Sandbys "slogan"

Dagens huvudperson är vårt senaste spelklara nyförvärv, Rasmus! Nedan bjuder bloggen på en exklusiv med "Ralle". Han har kommit in i laget på ett fantastiskt sätt. Inte konstigt alls, Ralle är en fantastisk påg och lagkamrat, alltid glad och trevlig. På plan blir han bara bättre och bättre, högerfoten har redan talat. När han hittat sitt matchtempo är han en man för startelvan. Välkommen till laget!

Igår på träningen kom Fredrik med en lysande idé: "skylt med slogan tack." Bloggen antog uppmaningen. Givetvis ska vi ha en skylt med några fina ord när vi lämnar omklädningsrummet ínför match. Skylten ska hänga från taket, alla ska se den, alla ska älska den. Jag kommer slippa kyssa dagens Sandbyskylt, som är en uppmaning att städa omklädningsrummet, bilden är ett porträtt av städaren Anders A. Vad har storklubbarna för skylt idag? Arsenals slogan är "Victory through harmony." Barca har "Més que un club" (more than a club). Liverpool har den kända "You´ll never walk alone". Manchester United har "domaren är med oss" och Borlunda har "Nu ska vi spela på den jävla åkern igen" Vad ska SSIF ha? SKICKA IN DITT FÖRSLAG NU!!!! Mejla ditt förslag till [email protected]. Det måste göras idag, sen kommer en omröstning i bloggen.





Hugo, Mats och Lill-Mats

Igår var det U-lagsmatch mot Lunds FF. Jocke Hugoson gjorde comeback i Sandbytröjan. Han var tillbaka på sin gamla mittbacksplats. Han är nyutbildad sportjournalist, så givetvis fick han direkt äran att skriva ett matchreferat. Njut av det nedan. Men först:. En av våra största profiler och ödmjukaste lagkamrater skickar en lyckönskning till oss inför seriestarten. Det blir en dubbel hälsning, hans nyfödde son är redan ett SSIF-fan och är med i pappas hälsning!

Mats "kungen" Sjöstrand lirade med oss några år under Eiswohlds ledning. Denna ödmjuka, glada och helt fantastiska kille. Jag hoppas, tror och vet att han kommer följa oss live i år. Bloggen är stolta att Mats kommer ihåg oss, vi är faktiskt första och enda blogg som får ta del av bilderna på Lill-Mats! 


Jag skäms för att detta är den enda bild jag har på Kungen

Hej Bloggen och tack för rolig läsning.
Ska bli kul att följa pågarna i ssif nu under säsongen. Hoppas verkligen att det kommer gå bra för er. Ser fram emot att åka ut till vallen och titta och heja på er. Måste säga att man saknar fotbollen, träningen, matcherna,festerna och ssif. Jag ser redan fram emot sommar turneringen och tränar redan inför den ( om man nu blir inbjuden igen).
Här kommer en hälsning från ert största fan eller kanske inte det största men i alla fall ert nyaste fan Vilmer Sjöstrand ( född den 2/4 011 ( det var väl så man sa Mackan)).
 
Lycka till nu, Vi ses på vallen Familjen Mats Sjöstrand


 
Riktigt sött grabb. På nedersta bilden ser det ut som han ska slå till bollen med högran, bakom det vänstra benet. Mats har redan börjat forma den nya Mackan till SSIF...............



SSIF U - LFF

Söndag och U-lagsmatch mot Lunds FF på ett soldränkt Revinge IP. Jag ska försöka ge er min bild av matchen från min mittbacksposition. Vi ställde upp med ett väldigt ungt lag och utan målvakt. Viktor ställde därför upp som burväktare och gjorde det med den äran.

Matchen började lite passivt från vår sida och vi lät Lunds FF ta initiativet direkt. De förde också matchen hela halvleken och hade det mesta av bollinnehavet men bortsett från ett stolpskott hade de inte några direkt farliga chanser, några halvdassiga skott utifrån var det enda som gick igenom. Vi hade en riktigt bra chans att göra mål på med en spelare fri i straffområdet, tror det var Henrik, men målvakten räddade.
Vi kämpade hårt hela halvleken och hade ett par fina anfall men dessvärre var vi alldeles för stressade och otåliga när vi väl hade bollen och fick inte tillräckligt långa anfall. Vet ej vad det berodde på, kan ha varit det dåliga underlaget som gjorde att vi inte vågade behandla bollen och hålla den inom laget.

Andra halvlek var bättre från vår sida. Med ett större tålamod och mer koncentration i allt vi gjorde var vi verkligen med i matchen även om LFF fortsatte att ha mest boll. Ifrån min position där bak kändes andra halvan av halvleken som ”status que” där det inte hände så mycket förutom att vi lyckades göra ett mål som dessvärre vinkades av för offside.

Sammanfattningsvis gör vi en helt okej match från alla håll. För min del var det många nya ansikten med många unga duktiga spelare som visade upp härlig fighting spirit. Ska vi hitta lite att gnälla på så är det nog att vi stundtals vägde lite lätt i närkampsspelet och ibland agerade alldeles för passivt i försvarsspelet. Tycker hela laget gör en godkänd match men Robin, Tobbe, Jim och Rasmus får mina fyra ”matchens lirare” idag. Viktor får också ett plus i kanten för att han ställde upp som målvakt och visade sig vara en säker pjäs.

- Planen ute i Revinge hade troligtvis inte godkänts av svenska fotbollsförbundet för allsvenskt spel.
+ Kul för egen del att vara tillbaka och kul med läsk efter matchen



Tack för proffsigt referat Hugo!

Nya matchtröjan

Efter 4-0-segern mot Anderslöv firade vi med att tjuvkika på de nya tröjorna. De som åkte med Jens i lagbussen ställde upp på en modevisning. Segern gladde mycket, tröjorna likaså. Det var inget negativt snack under fotograferingen. Stort tack för en ny fräsig tröja. Precis som i aftonbladet efter melodifestivalen: kläderna måste betygsättas. Det gäller inte bara att prestera bra, det gäller att klä sig snyggt också. Njut av modellbilderna och läs vilket betyg bloggens modeexperter ger till tröjan. Betygsskalan är 0-5. En liten rättelse kan jag nog göra, vi trodde alla att Sandbyfärgen är den blåa vi haft på tröjan de senaste åren. Men enligt ett mejl jag fick från Ingvar A står det: Våra seniorlag kommer att spela i den nya matchdressen som har fått den gamla traditionella SSIF-blå färgen.  


Stjärnorna hyllar den nya tröjan



Bänkade spelare i den nya tröjan


JA, ni ser rätt. NYA avbytarbås. Vi håller tummarna för att vi får använda dem. Sjukt fräcka.....å sköna. Två våningar, jösses!



Vacker syn i spelargången


Färgen:
Tom:
Den var fräck, snygg färg. 4
Mackan:
Cool, eftersom den var lite udda. Den var inte den riktiga sandbyfärgen, det drar ner betyget. 3
Robin G:
Festlig färg, fast lite för ljus. 4
Nico:
Fräsch och glad färg. Men hade förväntat mig lite blåare. 4



Mackan och Robin G hyllar bekvämligheten, här testar de en avspark i de nya tröjorna

Bekvämlighet:
Tom:
Tunn, det var skönt. Elektrisk, annars femma i betyg.  4
Mackan:
Den kändes bra. 5
Robin G:
Tunn, lätt och ganska skön asså. 5
Nico:
Väldigt lätt och skön tröja. 5


Tom sågar passformen. Den ser ut att sitta lite bättre på nummer 21. Toms e lite stor

Passform:
Tom:
Varför fick jag en tunika? 1
Mackan:
På min kropp satt den trevligt. 4
Robin G:
Lite stor kanske, i halsen lite trång. 4
Nico:
 Storlek L satt som  en keps, klockren! Tight hals. 4



Emil i den nya tröjan. På denna har vi sponsorer, många sponsorer

Sponsorerna:
Tom:
Lind & co blev sådär med sin vita ram. Coop är snygg men gör att klubbmärket hamnar i skymmundan. 2
Mackan:
Kul med mycket sponsorer, men känner också att klubbmärket borde varit tydligare. 4
Robin G:
Fräckt med så många sponsorer, men lite sådär att klubbmärket syns mindre än sponsorerna. 3
Nico:
Saknade sponsorer på förra tröjan, gillar mycket sponsorer. Tveksam till placeringara. 3


Modern nyhet 1



Modern nyhet 2


Moderniteten:
Tom:
Fräcka detaljer, men ser lite ut som en reklampelare. 3
Mackan:
Väldigt modern i sitt utseendet. Smådetaljerna gör det extra vackert. 5
Robin G:
Verkar modern, ljusblåa färgen och detaljerna gör den modern. 4
Nico:
Väldigt modern, många årtionden har gått sen förra tröjan. Färgen, klubbmärket på sidan och hemsidesadressen i halsen är klockrent. 5


Modeexperterna ger tröjans utseende bra betyg

Utseendet:
Tom:
Framsidan för mycket reklam, bakisdan snygg fördelning av reklam. Snygga siffror. Kunde haft som damerna, nummer på bröstet. 3
Mackan:
Ganska modernt, kul med mycket sponsorer. Roligt med förändring, samtidigt som färgen känns för ljus. 4
Robin G:
Baksidan var fräckast. Skoj med förändring: ny färg, massa sponsorer och detaljerna. 4
Nico:
Baksidan riktigt snygg, klockren. Framsidan saknar numret på bröstet, det hade varit läckert. 4


Tillsammans är vi glada och stolta över den nya matchtröjan

Helhetsbetyg:
Tom:
Nya färgen var cool, fräcka detaljer. Baksidan riktigt snygg, framsidan för mycket reklam och klubbmärket syns knappt. Skönt tyg. Skulle fått 4 i betyg om det var tröja istället för tunika. 2
Mackan:
Spännande att få uppträda i ny uniform. 4
Robin G:
Jag gillar den, alltid roligt med nytt. Baksidan cool, saknar nummer på framsidan. 4
Nico:
Fräsch tröja, grymt skoj med en modern och fräck matchtröja. Nu sticker vi ut. Gillar baksidan och bekvämligheten. Glädjen och stoltheten att få en ny välarbetad tröja höjer betyget till toppen. 5




Den nya tröjan fick bra betyg. Baksidan var den snyggaste sidan



Den nya målvaktströjan är väldigt snygg



Tack till modellerna Emil, Jens, Mackan, Tom, Robin G

Anderslöv - SSIF 0-4, ja du läste rätt

Försnack:
Det var en härlig vårdag i Anderslöv, resan dit var lika dryg som vanligt. Den blev lite roligare av Connes genväg genom Ugglarp, Lindholmen och Fru Alstad. Den senaste tidens storm hade lagt sig lite och förutsättningarna var helt ok. Det var genrep inför seriestarten nästa helg. Vi kom till spel med en väldigt stark 15manna-trupp.


Robin G taggad efter en bra Sandby-uppvärmning

Första halvlek
Vi började svagt, i motvinden var vi väldigt tillbakapressade. Anderslöv rullade bra och bytte kant med bra krossbollar från defensivt mittfält. Vi var slarviga när vi hade bollen och lite fega i duellspelet. Men det som präglade matchstarten var gnället som domarens avblåsningar provocerade fram. Vi lyckades kontrollera det lite bättre än motståndarna och fick en biljett in i matchen. Några bra anfall och några hörnor var det mesta vi skapade i första halvlek. Anderslöv hade inte så mycket bra lägen trots sitt bollövertag. Det är alltid lika svårt att komma ihåg vad som hände i matchen. Samtidigt som Lasse kronér kör "smartare än en femteklassare" frågar jag Robin, Tom och Mackan om första halvleken. Robin G säger att Håkan hade ett skott i stolpen och Conne kämpade till sig ett friläge som målvakten räddade.


Anderslöv-hörna

Paussnack
Mest gällde det att försöka lira mer boll och inte fokusera på alla konstiga domslut. Vi behövde också visa mer stake i närkamperna.


Alla tittar åt olika håll vid ett Anderslöv-inkast

Andra halvlek
Ganska snabbt gick en av sakerna vi pratade om i paus väldigt snett. I en duell vid hörnflaggan blev det gruff mellan Sebbe och hans motståndare. De knuffades lite innan domaren visade rött kort för båda, dåligt skött av domaren. Det andra vi pratade om gick däremot väldigt bra. Vi tog över mer och mer och Anderslöv hade inga farliga avslut. Vi löpte mycket, vann boll, hade många fantastiska anfall med 6-7 passningar innan vi kom till avslut. Sista halvtimmen spelade vi mycket bra. 1-0 kom efter cirka halva halvleken när Tom kom fri med målvakten från kantposition. Enligt Robin och Tom kastade Robin ett inkast till Robin Andersson som genom en överlämning friställde Tom. Tom hade några bra löpningar snett-inåt-båkat med tydligt snack, men han valde att trycka bollen stolpe in via den bortre stolpen. Mackan är helt inne i frågesporten på SVT, men berättade kort om sitt mål. -Det var jävligt snyggt! Alla håller med honom. Chip med skruv säger Tom. Vinden hjälpte till lite, men det sa jag inte högt. 2-0 var ett faktum, en fri Mackan lobbade över målisen. Han firade med en hjulning, han utvecklas varje dag genom sin vikarietjänst på mellanstadiet. 3-0 gjorde Conne, efter en fin framspelning av Robin Andersson. Robin G beskriver det perfekt: Conne lobbade från långt håll över målvakten, den studsade upp i närmsta krysset. 4-0 var på frispark från 25-30 meter, Mange drog till med ett hårt pressat skott. Målvakten hade tagit den, men skruven ställde honom rejält. Skruven kom från en Anderslöv-häl. Självmål, men vi ger Mange målet.



Glada efter Connes 3-0-mål


Matchen
Andra halvlek var bra, sista halvtimmen riktigt bra. Målen kom tätt efter varandra, från 70-90 minuten. Det var en match med mycket luftdueller, försök till bra spel, knepiga domslut, tre röda kort (det sista fick deras anfallare efter massa konstiga svordomar). Våra pigga inhoppare Emil, Tom, Mackan och Rasmus bidrog till en kvalitetshöjning när vi övriga blev trötta. Anfallarna spelade bra, gjorde bra saker när vi hittade dem på fötter eller på djupet. Mittfältet fick många dueller och löpte oerhört. Backlinjen var trygg och samspelt idag. Jens var tillbaka i målet och skapade den tryggheten som vi behöver.


Tom skarvar till Conne som hela tiden var på språng.....

Blåttz topp 5:
5. Mange
- Slet som vanligt oerhört, bättre passningsspel idag. Positiv insats inför premiären.
4. Tom - Bra inhopp. Målskytt, varnad kämpe och bra teknik.
3. Håkansson - Fortsatt fantastisk form. Vinner dueller, löper mest och lagets bästa passningsspelare.
2. Mackan - Årets inhopp! Målsytt, målgest, kämpe, tekniker
1. Conne - Kämpade, sprang och skapade mycket. Snyggt mål!

+
4-0 mot ett division.5-lag med sju dagar till seriepremiär känns roligt.

-
Stämningen och gnället på planen förstörde lite av känslan under matchen.

Dagens fotograf:
Anders G, bra jobbat! Fjortisbilden på dig själv var toppen på en fin prestation.

Dagens gäst:
Militär Körhan var på plats. Jäkligt skoj med Oktay-besök

Framtiden:
Det blir konstgärsträning i Dalby en vecka till. Nästa lördag ses vi i Löberöd klockan 14, SERiEPREMIÄR!!!!


Anders tog en bild på sig själv.....fjortis-Anders


Proffskollen

Senast proffskollen var med i bloggen var det våra allsvenska killar och Superettan-Matte som granskades. Idag tar vi en titt hos våra tre senaste avhoppare. De spelar i tre grannklubbar och bloggen har kollat läget med f.d stjärnorna och deras krisklubbar. Tack för er medverkan vänner.............




DAVID JOHANSSON, LUNDS SK

1. Hur är läget i ditt lag med ca tre veckor till seriestart?

Läget är mycket bra! Ska bli väldigt kul med seriestart. Verkligen efterlängtad. Stämningen i laget är bra så det känns lugnt.
 
2. Hur har försäsongen varit, resultat och träningsupplägg och kvalitet?

Försäsongen har varit bra. Vi har förbättrat vårt spel och därmed har vi fått bra resultat med oss mot bra motstånd. Kvaliteten på träningarna har blivit bättre men finns fortfarande bitar att jobba vidare på. Men allt blir bättre efter varje träning.
 
3. Hur är din egen form?
 
Min form är förhållandevis bra. Har varit sjuk en del under försäsongen men har kommit igång nu och det känns bra. Känns skönt och kul att kunna ge allt igen.
 
4. Vilken roll hoppas du få i laget?
 
Sen jag kom till klubben har jag tränat och spelat match som mittback. När jag var på min första träning sa jag att jag spelat mest som anfallare men att ja va öppen för andra positioner.
Jag spelade mittback som junior och tycker det är riktigt kul. Jag har även nytta av att jag är en fd anfallare.
 
5. Vilken är ditt lags målsättning?

Vår målsättning är att spela en så bra och underhållande fotboll som möjligt. Med mycket rörlighet och snabbt passningsspel. Att ha ett högt tempo både på match och träning.
Resultatmässigt satsar vi på att gå upp. Det blir väldrig svårt men vi har materialet för att klara det.
 
6. Vad är nyckeln till framgång för ditt lag?

Fortsatt hårt arbete på både träningar och matcher. Att fortsätta med vårt spel, med ett snabbt och effektivt passningsspel. Vårt individuella spel kav vara avgörande i vissa låsta matcher.
 
7. Vad förväntar du dig av ditt fotbollsår 2011?
 
Jag har inga större förväntningar. Spela och ha kul. Ta det som det kommer, en dag i taget.
 
8. Kommer du följa hur det går för SSIF?

Ja, det kommer jag göra! Lycka till!





DENNIS JÜRS, Genarp

1. Hur är läget i ditt lag med ca tre veckor till seriestart?
Det ser väldigt bra ut. Vi har väldigt bra sammanhållning.
 
2. Hur har försäsongen varit, resultat och träningsupplägg och kvalitet?
Vår försäsong har varit mycket bra har i stort sätt bara mött division 4 lag där vi vunnit alla utom två. Vi har tränat tre gånger i veckan där vi på måndagar har haft fysträning enbart, tisdagar har varit mycket spelövningar och spel och sen på torsdagar har varit blandat med fotboll och löpning. Vi har varit runt 20 personer på alla träningar och det har alltid varit bra kvalitet.
 
3. Hur är din egen form?
Formen är på väg uppåt. Jag har varit skadad så har inte kunnat ge 100% varje gång.
 
4. Vilken roll hoppas du få i laget?
Jag vet redan vilken roll jag kommer att ha och det är reserv och första målvakt i u-laget.
 
5. Vilken är ditt lags målsättning?
Vår målsättning är att ta klivet upp i division 3 och det ser inte omöjligt ut.
 
6. Vad är nyckeln till framgång för ditt lag?
Ett snabbt passningsspel och att komma runt på kanterna.
 
7. Vad förväntar du dig av ditt fotbollsår 2011?
Att jag forsätter att utvecklas och att få spela så mycket som möjligt.
 
8. Kommer du följa hur det går för SSIF?
Självklart, så mycket jag kan.




ALEXANDER ROTH, HARLÖSA

1. Hur är läget i ditt lag med ca tre veckor till seriestart?
  Det känns hur bra som helst, vi har börjat hitta ett fint spel under match och träning. Till helgen har vi träningsläger, sedan har vi också två matcher mot GOF och Linero innan seriestarten.   

2. Hur har försäsongen varit, resultat och träningsupplägg och kvalitet?
  I helhet har den varit bra, vi har inte haft resultatet på vår sida men kvalitén och kämpaglöden har varit väldigt bra. Vi har tränat två gånger i veckan med en mix av fys och boll. 

3. Hur är din egen form?
  Min form känns bra men har en lite bit kvar till den absoluta toppformen.

4. Vilken roll hoppas du få i laget?
  Jag vill bli en tongivande spelare i startelvan.
 
5. Vilken är ditt lags målsättning?
  Vi satsar självklart på att ta oss tillbaka till sexan.
 
6. Vad är nyckeln till framgång för ditt lag?
  Att vi är många på träningarna och spelar vårt spel under matcherna.

7. Vad förväntar du dig av ditt fotbollsår 2011?
  Att jag kommer att utvecklas till en bättre och smartare fotbollsspelare.

8. Kommer du följa hur det går för SSIF?
  Självklart! Via bloggen eller på plats.


Lindhs träningsläger i fem filmer

Minnena från helgens läger är fortfarande starka. Det var en underbar helg. Vad snackades det mest om på träningen igår? Lägret, paddlingen, skratten.......... Bloggen avslutar snacket om träningslägret med de starkaste minnena och de bästa filmerna. Inte helt oväntat var Lindh med på de flesta filmerna, så det blir Lindh som sammanfattar sin helg nedan. Men först ska jag försöka förmedla de starkaste minnena.


* Gnället - Robin A är inte bara en galen chaufför, när han dessutom gnällde hela resan blev det inte bättre. Han påstod sig vara övertygad om att Fredrik och Micke aprilskämtade. Det var helt omöjligt att bo i tält och laga mat i stormkök enligt Robin. Nu fick den jäkeln rätt, men ändå..........

* Fredagskvällen var fri. Eller var den det? Vi satt i vårt Westernrum och tvingades acceptera att Lindh förstörde ett helt "Så ska det låta-program". Få tyst på den mannen är som att sluta följa big brother. . . . .  . totalt omöjligt.


Paddlingen, shit säger jag bara!

Vurporna:
Först ut var Robin och Larry, sen välte ledarbåten några gånger. Jag och Anton slog runt av vågorna efter vattenfallet. Eric och Nicolai föll enkelt på öppet vatten, Lindh och Mackan påstods ha rammat dem med sin båt. Mackan och Lindh badade några gånger. Håkan och Davve trodde att de var ovältbara, men till allas glädje ramlade dem också i.Mange och Sebbe, samt Anders och Rasmus såg ut att klara sig torra, men de svåra svängarna sista kilometern tog med dem ner i vattnet också.

Nära döden-upplevelsen
Mackan och Lindh vurpade några gånger. Värst var när de kom ur kurs på "öppet" vatten och fick båten över sig. Mackan tog sig upp på en lite ö och höll sig fast i ett träd. När jag och Anton paddlade förbi hörde vi Lindh skrika Hjälp flera gånger med ångest i rösten. Mackan hade inte lika mycket panik, han lutade sig runt trädet och frågae med uppgiven och lugn röst: Vad är det Lindh? De kom till slut upp och kunde paddla vidare. Man brukar snacka om att släta över det som hänt. När de kom tillbaka till oss som väntade vid kanten, kom de backandes. Snygg comeback..............


Skräcken
Sebbe och Mange vurpade i en svår passage, det var många båtar och vägen stördes av kvistar. I vattnet var det väldigt strömt just där. För att rädda sig från strömmen hängde sig Sebbe i en gren. När han såg min och Antons båt köra rakt emot honom och han vägrade släppa kom skräcken. Sveriges största mun, rödaste ansiktet och de mest skräckslagna ögonen. Micke fick skrika "släpp Sebbe" för att han skulle släppa taget och åka vidare ner i forsen.

Backning
Jag och Anton hade stora problem första halvan. Vi var inte helt överrens, men blev till slut väldigt överrens om att han skulle styra. Guiden som körde sist gled förbi oss (utan att paddla) och sa att vi var så långt efter att vi inte såg de andra. Jag lovade att vi skulle rycka upp oss. När han väntade in oss kom vi backande till honom. Det blev många ovantade besök mot kanten och många backningar. Första gången på sjön var inte  lätt.

Kvällen

Det blev lite kortspel på kvällen. poker för de flesta från start, och kortspelet 31 för övriga. De som åkte ur pokern anlände till ölspelsbordet. 31 med regel var en lyckad idé. Att behöva säga något innan glaset lyftes lockade till många skratt. Det var  allt ifrån att säga "hej chefen" till micke eller "hej Gert-Inge" till honom. Det var att prata svenska med engelsk brytning till att prata ren tyska. När Håkan vann omgången blev det att säga "tänk om jag vore MrMuskel" (håkans smeknamn/mejladress) eller "Bra paddlat idag Håkan och Davve" varje gång man skulle dricka. Det blev jäkligt skoj och bra stämning runt bordet.


Lindh var tyst under en låt på hela Så ska det låta, då dansade han istället...............




Lindh var rädd att han inte skulle klara sig om det var ett överlevnadsläger, men vedhuggningen behöver han inte oroa sig för...................




Lindh med slangbella är som Björn Borg med tennisrack, som gjorda för varandra.........




Lindh var  grym på tjuren, eller hästjäveln som han själv kallade den




Munspels-Sebbe briljerar med Sandbyvallslåten, och Lindh sjunger Sandbylåtar................ även när han är på dass





Vad vore livet utan Lindh? Som en höst utan Sandbycup eller en cheeseburgare utan efterrätt på McDonalds. We love you Linnie-boy!

Comebackande H

Comeback, glädjande sådan. Mr Hugo, sportjournalisten himself, är tillbaka från Kalmar och Fredrikskans. Division 6 i Kalmar är bytt mot moderklubben SSIF. Bloggen har tagit ett snack med ett välkommet defensivt nyförvärv. Första träningen var en typisk Hugoträning: Tuff brytspelare, nästan lika långa ben som Connes och några riktiga drömmål.





Best of träningslägret 2011

Träningslägret 2011 är över. Minnena är många och skratten kännetecknade helgen. Vi samlades kl 6 i fredagskväll och kom nyss hem (vid 11:30). Det var en fantastisk helg med de finaste av människor och fotbollsvänner. Nedan presenteras lägret från början till slut, en noggrann och lång reseberättelse med många bilder väntar nu...............Först lite text, men missa inte bilderna och de oförglömliga kommentarerna nedan.


Samlingen

Vi samlades klockan 6 i fredags. Vi startade i vårt omklädningsrum, vi fick veta upplägget för helgen. Det var med skräckblandad förtjusning som vi mottog beskeden. Lindh var rädd för ett överlevnadsläger, men så verkade det bli. Vi skulle sova i tält, tävla i att bygga vårt tält, laga godast mat i stormkök och få en guidad tur i skog & natur. I bilen till Höör var det mycket snack om upplägget. Aprilskämt eller inte? Vi fick ett papper med frågor som skulle lösas under kvällen. I bilen till Höör skulle vi räkna hur många ekar vi såg. Men väl framme på Vildmarkscentrat utanför Höör fick vi veta att vi kunde packa in våra saker på rummen. Där skulle vi bo, alltså var informationen vi fick ett bra aprilskämt. Fredagskvällen var fri. Vi började med grillad korv av våra egna hjältar Gert-Inge och Anders. Sen valde vi att titta på Så ska det låta, eller "Så ska Lindh inte låta" som vi kan kalla det. Förgyllde eller förstörde? Men sjöng till varje låt gjorde han. Lindh körde armarna sträck och sjöng med hejarklacksröst. Vi som inte är poker-spelare valde istället 28 rundor med kortspelet 31.

Lördag
07:30 bankade Micke på rumsdörrarna. Vi klädde oss för en dag ute, vi visste att vi skulle paddla kanot. Vi tog oss till cetrum av Vildmarksbyn för att käka frukost. Trevligt ställe, bra personal, goda bullar, mycket pålägg och fin oboy gjorde frukosten till en bra start på dagen. Sen var det dags att paddla kanot. Två och två tog vi oss ut i Rönne Å. Det var svårare än väntat, det var snudd på omöjligt till en början. Närmsta vägen körde vi inte. Backa gjorde vi ofrivilligt ibland. Ibland blev det en kort vila med halva båten på land när vattnet inte räckte till, helt ofrivilligt det också. Efter halva paddlingssträckan blev det grillat kött med potatissallad. Några passade på att torka sig vid elden, det hade blivit några vurpor. I samband med maten hade vi trekamp som "guiderna" höll i. Första grenen handlade om smidighet och samarbete, på kortast tid skulle fyra personer ta sig fram genom att lösa upp knutar i rep och ta sig igenom och framåt. Alla i laget hade ena handen i en ögla som de inte fick släppa. Andra grenen var en klurig engelsk gåta, vi fick en massa fakta till uppgiften, sen skulle vi lösa gåtan. Den var för komplicerad för att skriva mer om. Tredje grenen handlade om att välta burkar med slangbella och paintballkulor. Sen hade vi halva biten kvar att paddla, det var den svåra biten. Strömmar, "vattenfall" och mycket grenar som gjorde paddlingen slalomlik. Det blev många fall och kalla dopp. Paddlingen var fysisk jobbig, men det härliga vårvädret, glädjen att paddla och alla fantastiska incidenter gjorde paddlingen till en oförglömlig upplevelse. Det fanns en massa historier som vi snackade om hela kvällen. Efter hemresa och dusch åkte vi tillbaka till vildmarksbyn för mat, bullriding på mekanisk tjur och efterrätt. Til efterrätten blev det en liten prisutdelning. Tillbaka på vandrarhemmet blev det poker för vissa, vi andra spelade 31 som ölspel. Vinnaren fick bestämma regel till nästa omgång och förloraren tog en snaps. Vid cirka klockan 02 avslutades kvällen för de tio som trotsat paddlingströttheten längst. Söndagen var bara snabb städning och frukost innan hemfärd. En fantastisk helg var över. Likaså helgdagboken. Men missa reseberättelsen i bilder nedan. VI HADE ETT FANTASTISKT TRÄNINGSLÄGER. TACK ALLA UNDERBARA SPELARE OCH LEDARE

Om några dagar kommer filmerna, det bästa ska redigeras fram........


Samling i omklädningsrummet. En meningslös sådan. Fredrik och Micke ljög ju om hela upplägget. Aprilskämt


Väl framme i skogen fick vi beskedet att vi inte skulle bo i tält, och kunde packa in våra väskor


Hjältarna Anders och Gert-Inge bjöd på grillad korv med bröd


Håkan väljer och vrakar bland de många ingridienserna


Hela laget kollade Så ska det låta tillsammans


Dessa valde pokerturnering, uppdelat på tre bord............


som tillslut blev ett finalbord+Eric som dealer. Vinnare Robin A


På väg in i Western-land för att äta frukost


Väl framme hos kanotuthyrarna gjorde truppen sig redo och guiderna gav instruktioner


Robin och Larry steget före Håkan och Davve


Alla blev glada när guiden hittade Mickes bilnycklar på botten


Larry och Robin kämpar


Davve och Håkan gör ett litet ryck för att komma först till halvtidsvilan


Håkan tar sig igenom repet för att laget ska ta sig vidare, Sebbe hänger som en vante för lagets skull


Davve kämpar sig igenom öglan medan hans lagkamrater bara tittar på


Andra grenen i trekampen innan lunchdags, laget jobbade med den svåra engelska gåtan



En av cheferna fixade lyxig lunch till oss: grillat kött, potatissallad, baguette, grönsaker, läsk och kanelbulle




Tredje grenen: Slangbälla. några med kläder och några hade hängt sina kläder på tork över elden. Här Fredrik i kalsonger som skjuter slangbälla



Robin A och Micke skjuter


Mange med taktiken att skjuta från samma höjd som burkarna


Håkan med en klockren träff


Jeppe som gammal skidskytt hade enkelt att välja sin teknik


Lagledar-Matte har bara två burkar kvar, han sänkte två med ett skott


Vi började paddla igen efter maten, det varade inte så länge för mig och Anton. Vi klarade inte det lilla vattenfallet.......


...... men mange och Sebbe klarade vattenfallet. Mange blev glad, men Sebbe var fortfarande skiträdd



Det var jäkligt jobbigt att paddla i nästan 2 mil. Davve och Sebbe somnade direkt i bussen på väg tillbaka till vandrarhemmet


Anders och Rasmus plockar ingridienser till tacosen


Sebbe hade sådär kontroll på tjuren när vi tävlade i Bullriding


Mange med lite bakåtlutad stil


Eric såg lite skrämd ut av ridturen


Och blev tillslut brutalt avkastad


Davve hade roligt under hela turen, så kul att leendet syns genom armen


Vinnare i trekampen blev lag 4: Anton, jag, Håkansson, Mange och Sebbe. Vi belönades med varsin scarf



Nicolai vann Bullriding på 47 sekunder, en sekund bättre än Anders. Cowboy-hatten blev hans pris


Kärlek



LIKA SOM BÄR


Sista bilden blir på Håkan, som var kung på kortspelet 31/ölspelet





Gamla rävar

Den 24 november 2009 startade bloggen intervjuserien gamla rävar. Innehållet är självklart, f.d seniorspelare i SSIF blir intervjuade. vad är deras starkaste minne av SSIF? Tränar de nuförtiden?
När blir det comeback i SSIF? Först ut att bli intervjuad i den serien var Karl "Challe" Björnsson. Idag är han tillbaka i gamla rävar, denna gången handlar det om han som supporter och jägare. Vad tror han om året på Sandbyvallen? Vad tror han om den stundande jakten i afrika?

Njut av Challe till söndag eftermiddag. Om några timmar drar laget till Höör för några dagars semester. Sola solarium, spela rundpingis och bli väl omhändertagen på SPA. Eller inte. Vi vet inte vad vi ska göra. Men på söndag kväll vet ni också. Då kommer en fullständig rapport från träningslägret 2011. På tisdag kommer en filmintervju med en SSIF-profil som gjorde comeback igår, väldigt välkommet. Vem det är får ni se på tisdag i bloggen. Använd helgen till att göra ditt egna allsvenska lag på startelvan.se. Lindh har startat ligan "SSIF". Gå med och visa att du är bloggens bästa coach. Vi snackar stor prestige i detta......



Bilden som prydde premiären av gamla rävar den 24/11-2009. CHALLE


1. Du är en av våra gamla rävar som fortfarande följer oss, varför går du ner till Vallen och kollar fotboll?
 
Svar: Det är för att kolla på när grabbarna lirar boll på den fina Vallen,
sen har det ju bjudits på rätt bra fotboll ibland och dom matcherna vill man inte missa så man försöker se så många man kan.
Sandby har ju också en av Skånes mest sevärda mittbackar.   
 
2. Vad är det bästa med en lördagsmatch på Sandbyvallen?
 
Svar: Det är att se di blå Sandbytröjorna komma ut po himma gräset och bjuda på bra fotboll
inför hemma publik i solskenet som bara lyser över Vallen.

3. Vad förväntar du dig av årets säsong?
 
Svar: Att Sandby slås om topplaceringarna och vinner alla derbyn. 
 
4. Vilken spelare förväntar du dig ska bjuda på mest underhållning på Vallen och varför?
 
Svar: Eftersom inte Kalle finns på plats tror jag hans bror Conne kommer bjuda på underhållning med sin snabbhet och teknik.
Sen har han även tröja nummer 6 som jag hört att han har på lån, visserligen inom obestämd framtid. 
 
5. Det var sex år sedan du slutade i a-laget, var det bättre förr?
 
Svar: Nej de tror jag inte, sammanhållningen är nog bättre nu.

 6. Du har spelat a-lagsfotboll både i fyran, femman och sexan med SSIF, vilka är dina starkaste minnen från den tiden?
 
Svar: Kan inte komma på något just nu tyvärr, men det finns säkert många fina minen och mindre fina minen


Challe med världens största öring, kanske
 
7. Ditt stora intresse är jakt & fiske, du ska snart på resa till Afrika. Berätta lite om resan nu veckan innan avfärd?
 
Svar: Det ska bli spännande, trodde aldrig jag skulle åka utomlands för att jaga. Nu fick jag chansen att följa med några som varit nere innan. Då tänkte jag om det ska bli av så får det bli nu. Jakten är lite bonus, djuren har jag velat se sen jag va liten.
Resan varar tyvärr bara i 10 dagar, det kommer bli 6 dagars jakt.
 
8. Vad förväntar du dig av resan?
 
Svar: Förhoppningsvis en upplevelse som jag aldrig kommer att glömma
 
9. Vilka djur vill du skjuta, vilka djur är exklusivast och hur dyrt är det att skjuta djur i afrika?
 
Svar: Jag hade tänkt skjuta Springbock, Bläsbock, Oryx, Impala och Bush Big.
Inget av de jag hade tänkt skjuta är väl exklusivt för utom kanske Oryxen och grisen kanske inte är något som så många väljer skjuta,
Pris från 0 till ett par hundra tusen
 
10. Är det en farlig resa?
 
Svar: sådär, kan ju stöta på fel djur i skogen allt från ormar till stora katter.
Geparderna ska tydligen kunna vara lite luriga om man skulle stöta på någon sådan.
 
11. När du kommer hem är seriespelet igång, kommer du se många matcher i år?
 
Svar: kommer se så många jag kan, jobbar tyvärr varannan helg så man missar nog en del 
på grund av det. 
 
12. När gör du själv comeback?

Svar: Den frågan har jag ställt mig själv ett par gånger på
sistonde men svaret blir jag inte klok på.


Vacker fiskare med vacker fisk

RSS 2.0