3 matchreferat

Igår spelades tre bra fotbollsmatcher, referaten kan du läsa nedan. Först SSIF U - Hörby U, sen bjuds ni på en unik referatduell. GOF`S Nyhlén och Hällestads Svensson har svarat på samma frågor om matchen dem emellan igår. Längst ner lite galet från HBK - LSK.

Startspelarna värmer upp, två valde att springa i luften

SSIF U- Hörby U:     5-2, referat av Mange Pålsson

Dagens match spelades på Sandbyvallen och jag tyckte att vi hade en hel del publik som var och tittade i det sköna vädret.
Samling en och en halv timme innan match. God stämning i omklädningsrummet och många roliga och ointressanta historier från Lindh.
Efter att Lindh hade accepterat att någon annan hade tagit 8an som är "hans" nummer enligt honom iallafall så körde matchgenomgången igång.

På bänken fanns: Lindh, Tommy, Petter och Joel

Vi skulle försöka hålla bollen på marken och gärna hitta ut till våra ytterbackar samtidigt som anfallarna skulle centrera sig så vi hade mycket folk i boxen vid eventuella inlägg.

1a halvlek:

Spelet började lite trevande och det var lite dålig koncentration från båda lagen. Men en bit in i första halvlek så började vi få bättre koll på spelet och det gav resultat.

Vi gjorde 1-0 efter en pass in till Henke av Emil tror jag... Henke tog imot bollen och vände upp på ett tillslag och sköt sedan in den vid den vänstra stolproten. Ett ganska tidigt mål som gav oss lite extra energi. Spelet fortsatte med att lagen hade ungefär lika mycket boll vardera men vi var lite vassare i omställningar och framförallt i avsluten. 2-0 var en väldigt bra soloprestation av Emil som fick bollen på egen planhalva och tog sig förbi både yttermittfälltaren och ytterbacken. Han bröt in mot mål och såg väll ingen att passa så han drog upp den i nättaket. Mycket snyggt! När vi inte hade boll så lyckades vi erövra den ganska snabbt och ofta. Och när motståndarna väll kom förbi vårat mitfällt eller slog längre bollar så rann många av dem ner till en vaken Anton. Vi gjorde även 3-0 och det var Henke som var framme på en retur. Jag tror det var Dave som sköt ett pressat skott som målvakten inte kunde hålla och där stod Henke och petade in bollen. Hörby lyckedes dock reducera innan halvleken var slut genom ett snyggt långskott.

Ett ganska rättvisst resultat efter första, kunde varit något mer mål från oss eftersom vi skapade ganska mycket och hade en del vassa avslut.

Emils snygga 2-0-mål

2a halvlek:

Den andra halvleken började vi mycket dåligt och det kändes som att vi trodde att matchen redan var vunnen. Hörby verkade bättre och hade en bra rörelse vilket ledde till att dem reducerade än en gång. 3-2 och inget vidare spel av oss just då men vi lyckades fortsatt att skapa chanser på våra omställningar. Cirka 20 minuter in i den andra halvleken var det ändå vi som gjorde det nästkommande målet. Efter en pass av Tom så vände jag upp och drev mot mål. Jag blev fäld och vi fick en frispark av en engagerad dommare som höll matchen på en bra nivå. Henke var sugen på mer trots sina två mål och klev fram. Frisparken hade lite inåttskruv och satt snyggt i det vänstra krysset. Efter detta målet så kändes det som att vi slog av på tempot och Hörby ägde boll i stort sätt hela tiden. Men med bra försvarsspel och en vaken och allert målvakt så kändes det aldrig direkt farligt när Hörby anfallde. Trots att dem hade ett större bollinehav så skulle det ändå bli vi som punkterade matchen genom en kontring. Jag tror det var Rasmus som passade Noa som satte fart på sin kant, förbi backen och sedan en passning snett back där Henke dök upp och stänkte in sitt fjärde mål i öppen bur.

Henke joggar tillbaka efter ett av sina 4 mål

+ Att vi var mycket effektiva och hade ett väldigt bra försvarspel matchen igenom.

- Vissa slarviga felpass och våra 10 inledande minuter i andra halvlek.

Bäst i blått:

Jag tyckte att många gjorde en bra match men det var några som jag tyckte stack ut lite mer som kommer nämnas här nedan:

5:
Larry. Han kämpade på bra och vann de flesta av sina närkamper. Dessutom lyckades han bra med sina pattenterade glidtacklingar.

4: Rasmus. Även han vann de flesta av sina närkamper och följde med bra i anfallen. Gjorde många bra löpningar och gav backlinjen lite extra rutin och stabilitet.

3: Engdal. Ytterligare en back som stod för en mycket stabil insats. Mycket bra så huvudet, fötterna och gör det väldigt enkelt för sig själv. Bra!

2: Emil. Ja återigen en back. Emil var mycket bra idag, sprang mycket. Vann allt defensivt och var med i dem flesta anfallen, dessutom gjorde han ett väldigt snyggt mål och passade fram till ett.

1: Henke. Gör man 4 mål i en match så förtjänar man att bli etta! Henke gjorde en bra match men framförallt så gjorde han mål på väldigt många olika sätt vilket jag tycker är starkt. En retur,en frispark, ett öppet mål och en vändning sen skott. Bra match!

I det stora hela så gör vi i Sandby en bra match och jag tycker att vi vinner vällförtjänt. Vi var det lite bättre laget idag och tog vara på våra chanser!

Bra Jobbat SSIF!

Tack för mig (Mange)!

Mange i blått stod för dagens referat, TACK!

Referatduell nedan, svar från GOF´s Philip Nyhlén och Hällestads Christian Svensson efter GOF - Hällestad igår, TACK grabbar!

Hur var känslorna inför matchen?
P.N - GOF:
Känslorna var bra. Vädret var kanon och spelartruppen likaså. Coach var lite smått irriterad eftersom T.Hällestad hade ställt upp koner på "vår planhalva".
Vi vet att det alltid är tuffa matcher mot T.Hällestad. Det är ofta irriterat på planen och på avbytarbänkarna.
C.S - Hällestad: Trots ett antal sena förändringar var känslan bra och alla verkade fokuserade på uppgiften.

Går det att klaga på förutsättningarna, härligt väder? planen i Flyinge var väl bra? Det var väl mycket publik på plats?
P.N - GOF:
Vädret var kanon, nästan lite för varmt.....Planen i Flyinge kunde ha varit bättre. Finns en del snömögel och den blir snabbt hård.
Det fanns mycket folk på "gräsvallen", både från hemma och bortalaget!!
C.S - Hällestad: Vädret var underbart, gott om folk och tittade men planen har mycket mer att önska då den var ojämn, stenhård och totalt oberäknelig.

Hur var första halvlek?
P.N - G OF:
Båda lagen kände på varandra i början. Det var mycket kamp och mindre skönspel.
Det var GoF som tog ledningen efter mål av Mikael Törnqvist. Vill nog påstå att det var en målvaktstavla. Bollen är tänkt som ett inlägg men målvakten "räddar bollen" i eget mål.
Vi vet att T.Hällestad är farliga på sina fasta situationer. Deras inkast är som hörnor. 1-1 målet kom i ca 40 min. Efter en hörna så hamnar bollen hos Christian Svensson i straffområdshörnet. Där lägger han in den i bortre hörnet. Vår målvakt är på den men det hjälper inte.
C.S - Hällestad: Känslan var att vi hade ett ganska ordentligt övertag gällande bollinnehav men utan att riktigt få fart på bollen och motståndarna i rörelse. Medan GOF fokuserade sitt spel främst på att söka tidiga avgörande bollar på sina två tunga, fysiska anfallare. Deras mål kom från deras ena anfallare på ett inlägg/skott som miss bedöms och letar sig in i mål i den 14 minuten och Hällestads mål gör jag (Christian) i den 42 minuten efter att de nickat undan en hörna så får jag åter bollen och deras målvakt släpper målet helt och jag lobbskjuter in den i bortre.

Vad sa ni till varandra i pausvilan?
P.N - GOF:
Vi var överrens om att vi skulle ha med oss 3p idag. Vi skulle söka mer avslut mot deras målvakt som kändes väldigt osäker idag.
Vi kände oss starkare än T.Hällestad och vi skulle bara ut och köra i 2:a halvlek.
C.S - Hällestad: Att fylla på med mer folk i anfallet och att i defensiven spela undan bollen då vad som helt kunde hända på den för dagen oberäkneliga planen.

Hur sammanfattar du andra halvlek?
P.N - GOF:
Väldigt grinig och mycket kamp. GoF fick en straff i ca 60 min som Philip Nyhlén gjorde 2-1 på.
T.Hällestad fortsatte att vara farliga på sina hörnor och inkast och det var väldigt nära ett kvitteringsmål ett par gånger.
C.S - Hällestad: Tycker att matchbilden från första halvlek även avspeglar andra halvlek. Deras mål görs på en välplacerad straff av Nyhlén i den 54 minuten. Medan vi kommer till en hel del lägen utan att det blir riktigt farligt.

Var resultatet rättvist?
P.N - GOF:
Enligt mina GoF ögon så JA. Vi missade ett friläge och kändes hetare för dagen.
C.S - Hällestad:
Min känsla av matchen är att ett oavgjort resultat hade speglat matchen rätt bra.

Vad var avgörande faktor att matchen slutade som den gjorde?
P.N - GOF:
Vi var väldigt kompakta under hela matchen och vi orkade mest.
C.S - Hällestad: Att de får en straff och att vi inte gör mål på de lägena vi skapar.

Vad är ni nöjda med och vad är ni missnöjda med i ert spel?
P.N - GOF:
Såklart är vi nöjda med 3 poäng. Vi släpper inte till så många målchanser och är väldigt starka över hela planen.
Ska man vara missnöjd med något så är det att vi kan rulla mer boll. Men samtidigt så är det en knutig gräsplan vi spelar på. Det är inte som
försäsongen där vi spelade på konstgräs.
C.S - Hällestad: Få saker man kan vara nöjd med när man förlorar men skall jag nämna något så är det att vi trots kvalitén på planen försöker spela och inte sparka fotboll och det jag är missnöjd med är att vi inte kan omsätta bollinnehavet till fler chanser och att vi inte gör något bättre av de som vi väl skapar.

Weste blev mållös igår = utbytt i mitt Sydsvenskan-lag

HBK - LSK

Det var underbart väder på Knutsvallen, för första gången någonsin var det inte kallt och vinden störde inte spelet. Istället var planen usel, HBK´s passningsspel led hårt av den ojämna planen. Känslan innan matchstart var en komfortabel HBK-seger, den känslan stärktes första kvarten. Då var LSK ett steg efter HBK i allt. Det var klasskillnad. Men efter en kvart fick LSK ordning på sitt spel. Det var en imponerande uppdelning av kvaliteter, hälften var små och tekniska, andra halvan vann alla närkamper och nickdueller. Av den mixen blev det ett bra lagspel som hade mest boll och skapade flest chanser. Det gjorde att LSK hade spelet kommande timmen. Sista kvarten fick HBK lite tryck igen, fyra byten och en offensiv uppställning bidrog till det. Då gjorde de också sin kvittering. Matchen slutade 1-1.

Matchens stjärna:
Fyran i LSK, Salahuddin Seamand, grym huvudspelare. Var enligt Oscar landslagsman i Irak.

Matchens spottloska:
Återigen Salahuddin Seamand, svarade med en loksa efter en knuff i straffområdet.

Matchens tatuering:
En HBK-supporter med ett stort HBK-klubbmärke på högra axeln. En dam i 50-årsåldern. Riktigt fett. Min ssif-text ligger i stort lä. Kvinnan äger....

Nygjord tattoo (november -10), lillebror till HBK-damens feta tatuering

Matchens filmning:
Jösses vad LSK-arna rullade runt av små axeltacklingar, de ville få det att se ut som fula efterslängar. Tråkigt att se. Bra att domaren inte gick på det.

Matchens buse:
HBK-Erik, bråkade med LSK-anfallaren efter matchen, de fick säras åt av publik. Bråket föranleddes av att LSK:aren inte tackade för matchen, det fick Eric att svära. Uppskattades inte av LSK:aren.

Uppretad LSK:are, lugn Eric                      Bortplockad LSK:are, lika lugn Eric