Lill-matte och Tom´s U-lagsreferat

Njut av Tomas långa, spännande och välskrivna referat nedan. Referatet är från gårdagens U-lagsmatch i Önneköp. Vi tackar Tom, och vi tackar Anders G för fantastiska bilder. Men först en telefonintervju med Lill-matte, vårt Landskrona BOIS-proffs. Något har hänt, lyssna så får ni veta................ efter ni lyssnat får ni se tidningsurklippet nedan. STOLTHET!




Önneköp – SSIF, 2-1 (U-lagsmatch)

 

En ganska mulen men varm söndag kl 14.00 lämnar Finlandsfärjan Killebäckskolans parkering för avfärd mot Önneköp (som i skrivprogrammet Word blir rött, säkert av anledningen att ingen vet om att denna lilla by verkligen finns till). I färjan var det en ganska lugn stämning med lite småprat innan vi halar ned ankaret och stannar till i Flyinge för att plocka upp den före detta SM-brottaren Andreas Lindh. Genast höjs ljudnivån i färjan och det börjar sjungas hejarramsor om Pär Hansson, Önneköp samt spelas banjo till Önneköps ära. Jag gillar det och även Lindh men efter 45 minuters färd genom åker, genom trädgårdar och byar som Bus är jag rätt tacksam för att äntligen få lägga ankar och vrida om nyckeln till färjan för att entra Björkvallen. Björkvallen var perfekt belägen i byn med tennisbanor tätt intill och Björkvallen såg ut att bjuda på en perfekt gräsmatta och vackert solsken. Det var ingen tvekan om att samtliga Sandbyspelare var sugna på att lira boll idag.

 

Försnack

Johnny talar om hur vi bör agera i försvarsspel samt anfallsspel under matchen. Främst handlar försnacket om att vi måste kämpa hårt för att vilja äga boll samt att arbeta hårt för att vinna tillbaka den direkt när den går förlorad till motståndarna, självklart görs liknelser vid Barcelona och matchen som spelades dagen innan. Johnny ställer frågan till lagets äldsta man för dagen, Henrik Andersson, vad vi måste göra om detta mot förmodan inte skulle fungera. Ett intelligent svar från Henrik erhålls: Vi måste kämpa ännu hårdare för att vinna boll samt behålla den.

Kort innan vi lämnar omklädningsrummet för uppvärmning frågan Lindh mig (Tom) om vad jag tror att han väger. Lite ödmjukt och sympatiskt men ärligt svarar jag ca 90 kg. Turligt nog var det ingen avgörande fråga för att vinna 1 miljon kronor i programmet Är du smartare än en femteklassare. Svaret var inte ens i närheten av Lindhs sanna matchvikt då denna stora och sockersöta nallebjörn numera är en sann medlem av 100-kilosklubben. Kvällen innan match hade Lindh ställt sig på vågen där den nära på gick i botten när den visade honom 100,7 kg. Grattis till den yttersta nivån av manlighet Lindh!

Första halvlek

Slantsinglingen vinns enkelt och SSIF får äran att börja med bollen. Tack vare detta får Önneköp inte låna bollen en enda gång i första halvlek, därav bollinnehav 0% - 100% till SSIF:s favör. Kanske att det är en liten överdrift, 5% - 95% till SSIF:s favör är troligen mer objektivt. Precis som vi talat om i omklädningsrummet krigar vi hårt för att vinna boll och vårdar den när den är i vår ägo. Mittbackar rullade ut boll på ytterbackar som satte upp den på mittfältare som vände upp med boll eller spelade tillbaka på backar. Därefter sattes boll upp på anfallare som lirade tillbaka på rättvänd mittfältare eller ytterbackar som kom med fart och kunde sätta den i djupled på framstormande anfallare. Första halvlek bjöd på många fina kombinationer och framförallt två duktiga och offensiva ytterbackar som var stor bidragande orsak till att vi kunde knipa fast bollen på motståndarnas planhalva under hela första halvlek. Mitt tidsobjektiv är inte det bästa och därför säger jag att Virre gjorde mål i 25 minuten. Virre vann boll/fick bollen levererad till sig vid mittplan och gör därefter en snygg soloräd förbi alla Önneköps defensiva spelare där han efter att passerat den sista försvararen kliniskt placerar bollen precis vid intill bortre stolpen? och 1-0 är ett faktum. Vi rullar på som innan men lyckas inte trycka dit fler mål vilket är lite sorgligt då det är närmre 4-0 än 1-1.

Trots stort bollinnehav med fina spelkombinationer kommer vi inte fram till mer än 6 avslut och därav har vi inte en större ledning med oss till pausvilan. Dessvärre bör också nämnas att domaren blåser av två frilägen för offside. Inte en enda av dessa avblåsningar var korrekt. För att illustrera ett exempel på detta: Bollen slås i djupled där David Jönsson störtar fram och jag springer ikapp David bakifrån och i tron om att David är offside ropar jag till honom att jag tar bollen vilket David vänligt låter mig göra. Precis innan mottagning ska ske så ljuder domarpipan över Björkvallen och domaren står med höjd arm. Detta ifrågasätts vänligen av David där domaren säger att nr 17 (Tom som kommer bakom David) är offside men du (David) är det inte. Jo men god morgon på dig ditt j**** vingummi och koga linserna, som David Johanssons farsa skulle sjungit ut.

 

Paussnack

Johnny är nöjd med sättet vi lirar boll på och hur matchbilden domineras av Sandbys unga blåa krigare. För att kunna skapa fler lägen och dominera matchen än mer ges instruktioner för detta. Höj tempot i spelet, flytta boll i mottagning och vänd spel oftare. Mycket mer behövde inte sägas och vi kände oss väldigt belåtna med oss själva. Ett par byten gjordes där bl.a den unga men ack så numera rutinerade Nicolai spelat klart för dagen. Även Noah och Virre lämnade planen, in kom Andreas Roos, Robin G och Henke Andersson som i slutet av första halvlek byttes ut mot Lindh. En del ändringar på positioner skedde också. Med stor självsäkert gick vi återigen in på planen med hjärnor som var inställda på att stänka dit några mål och enkelt spela hem matchen.

Andra halvlek

Denna halvlek artar sig inte riktigt som vi föreställt oss att den skulle. På grund av en del byten och skiften på positioner finner vi oss inte alls tillrätta i inledningen och tillåter oss själva att hamna i ett mindre underläge mot det annars inte så skickliga Önneköp. De tillåts att rulla lite mer boll, dock endast på egen planhalva och kring mittlinjen innan de sätter djupa bollar på deras snabba anfallare (nr 3) som byttes in i slutet av första halvlek. Han är i princip den enda som är sugen på att anfalla och är i ständiga fighter med Thomas och David som är andra halvlekens mittbackspar, där Adam som ytterback i andra halvlek ibland får hjälpa till med några ingripande. Efter cirka 20 minuter sätts ytterligare en långboll mot Önneköps, svar på Mattias Andersson (93:an i Landskrona BOIS), som David inte hinner ifatt denna gång och han kan därför ganska fri placera in 1-1 tråkigt nog. Därefter börjar vi återigen ta tag i taktpinnen och i 30:e minuten när några byten görs igen och spelare byter positioner återigen är Sandby det mest dominanta laget igen. Vi lyckas inte spela riktigt lika bra som i första halvlek men är ändå dominanta och trycker på. Så i 35.e minuten kommer återigen en djupledsboll på Önneköps nr 3 som jagas av tre Sandbyförsvarare som inte riktigt lyckas få grepp om honom. Med tre försvarare runt omkring sig i straffområdet och en målvakt i buren där han jagar bollen som är nära på att rinna över kortlinjen, ca 30 cm kvar till kortlinjen och 8 meter från mål, drar han till från ingen vinkel alls och skickar stenhårt upp bollen i nättaket bakom Anton. 2-1 är ett faktum vilket känns helt otroligt, orättvist och alldeles alldeles fruktansvärt. Tydligt framgår det att de flesta SSIF-spelare tappar huvudet men vi ångar på för att nå en kvittering och förhoppningsvis/rättvist även ett ledningsmål. Virre spelas fram till ett friläge som målvakten lyckas avvärja och Robin G blir stoppad av målvakten när han ska runda honom men domaren hade tappat ärtan i sin visselpipa och kunde därför inte få ljud i densamma. Reaktioner låter sig inte utebli och stämningen på planen är väldigt tråkig. De sista minuterna består enbart av långbollar utan tanke från Önneköps sida och långbollar med tanke från SSIF:s sida, där problemet dessvärre är att ingen går mot bollen utan står och hoppas på att matchen ska vinnas av sig själv. Kanske detta beror på trötthet och allt gnäll de sista tio minuterna. Efter cirka två minuters tillägg i andra halvlek trots att deras målvakt letat efter bär i skogen, tennisbollar på tennisbanan och gått med rullator för att hämta bollar blåses halvleken och därmed matchen av. Besvikna SSIF-spelare och lyckliga Önneköpare tackar för matchen vilket enligt min mormor inte var en match som bjöd på många höjdpunkter då hon under viss del av matchen hellre var ute och promenerade i den lilla byn.

 

Blåttz topp 5:

Det var en med offensiva ytterbackar och därmed tre stycken nominerade

5 Nicolai/Tobbe: Nicolai spelar hela första halvlek som mittback vilket han gör med ett otroligt lugn. Han är både snabb, nickstark, brytningssäker och medveten om grunderna i press, understöd och djup i försvarsspelet vilket gör att Önneköp inte når många målchanser i första halvlek. Tobbe agerar ytterback i första halvlek vilket han gör bra där han gärna hänger med upp i anfallet och spelar enkelt upp på mittfältare och anfallare.

4 Noah: Stark, snabb och bollskicklig anfallare som sliter hårt och är ständigt farlig för motståndarna. Levererar dessutom en grymt läcker lyftning som friställer mig med målvakten som dessvärre felaktigt blåses av för offside. Fokuserar för mycket på domaren i andra halvlek.

3 Virre: En riktig bolltrollare som har en bländande teknik. Spelar smart fotboll där han möter boll, spelar tillbaka på rättvänd mittfältare på ett tillslag och sedan löper i djupet. Gör ett grymt mål som tyvärr inte ger oss segern idag.

2 Morgan: En mycket stor och stark spelare som blir svår att ta sig förbi om man inte utnyttjar sin fart vilket inte Önneköpsspelarna gjorde. Var i första halvlek lika offensiv som Dani Alves och befann sig ständigt precis utanför motståndarnas straffområde på högerkanten. Tvingades utgå tidigt i andra halvlek.

Matchens Lirare, Adam: Spelar offensiv mittfältare i första halvlek där han vinner en del bollar och framförallt spelar väldigt enkelt. I andra halvlek gör han halva matchen som ytterback och andra halvan som offensiv fältare. I denna halvlek är Adam råare och hårdare än alla UFC-fighters jag någonsin sett och vinner varenda närkamp han är inblandad i. Därefter levererar han bollen enkelt på fri spelare och håller sällan i bollen för länge vilket var allt för vanligt dilemma i andra halvlek. Helt klart den starkast lysande stjärnan i andra halvlek tillsammans med Önneköps nr 3 som gör ett helt otroligt 2-1 mål.


Bildkollage

Idag bjuder bloggen på massa bilder från gårdagens match mot teckomatorp, men också från Örtoftakrossen näst senast. Längst ner kan ni läsa om Hällestads tankar kring förlusten mot Trollenäs senast, samt svar på Maglasätes referat från deras möte. Hur ser Hällestad på den segern? Njut av massa matchbilder nu, imorgon kväll kommer Toms referat från u-lagsmatchen som spelats i Önneköp idag.

Alla avbytarna fick precis plats i båset
Håkan drar till på volley efter en hörna
Mange hade bra koll på deras snabbe vänsterytter
Och låg tätt i ryggen på honom
Månsson, väldigt stark i huvudspelet
Conne med ett avslut som passerade bortre stolpen
Eric skarvar till Conne som är på språng
Vacker fotbollsbild. Håkan fösöker med ett uppspel, men är hårt bevakad. I bakgrunden syns mycket publik och en tragiskt nerbränd klubblokal
Conne snurar med 3 st Teckos.......
....och hittar in till en offensiv högerback (mange).........
.......Manges skott täcks och vi får hörna.......
......en hörna som är väldigt nära att gå in
Teckos duktiga mittback steget före Robin A
Pålsen laddar för distansskott
vänsterbacken med brillor försöker få tån på bollen för att stoppa Connes friläge
Sebbe gör sig redo för inlägg


NU ÖVER TILL MATCHEN SSIF - ÖRTOFTA I OMGÅNG 7, SEGER FÖR SSIF 6-0



Startspelarna värmer upp


Tätt uppvärmningsspel med friidrottare i bakgrunden. Jag visar var jag vill ha bollen. Står jag still? Båda hälarna i marken? Ibland talar bilder sanning


Sundis ser på när Håkan jagar boll



Hela mittfältet på jakt efter bollen


AP´s skott som tar i utsidan av stolpen




Örtoftas skyttekung jagar bollen, men älgen är steget före




Jag tjongar, men denna bilden är med för att jag undrar över linjemannens spelförståelse. Tror han att jag ska rensa bakåt eller varför gör han sig redo för att springa åt det hållet?



Målvakten hann precis före Conne



Mange sätter press



Trollenäs - THIF
Fredagsmatch på en blåsig Trollevallen och skall börja med att erkänna att Trollenäs för dagen var det hungrigare och bättre laget. Precis som mot Maglasäte saknades många spelare på grund av avstängningar, skador och bröllopsresor, men detta är ingen förklaring till förlusten.
I första halvlek kände båda lagen på varandra och hade båda svårt med en kraftiga vinden, och under halvleken kommer både vi och Trollenäs till ett fåtal farligheter. Men känslan är att Trollenäs är hungrigare och vinner fler dueller, mycket för att vi inte hittar rätt i vår organisation och inte hjälper varandra som vi gjort i tidigare matcher. Men 0-0 i halvlek känns ändå som ett rättvist resultat i halvlek.
I halvtid så pratar vi om att vi måste komma rätt i organisation och hjälpa varandra och bli betydligt hungrigare och vinna första och andra bollar.
Andra halvlek börjar vi betydligt bättre då vi stiger fram och fyller på med folk och får här ett litet tryck på Trollenäs. Men efterhand jämnas spelet ut igen och matchbilden blir den samma som från första och samtidigt som detta sker för Trollenäs 1-0 på en snabb omställning. Efter målet så flyttar vi efterhand fram allt mer folk för att få till en kvittering men i slut av matchen så kontrar de istället in både 2-0 och 3-0.
Dagens resultat är fullt rättvis och all eloge till Trollenäs som jag sa för dagen var det hungrigare och bättre laget och har ett antal riktigt duktiga spelare. Så för vår del blir det att bryta ihop och sen ta nya tag då det på 6 juni på nationaldagen väntar derby mot Dalby hemma på Tornavallen.
Sen eftersom det inte blev något referat från våran sida i matchen mot Maglasäte kommer här lite reflektioner där jag tänkte utgå från Peter Lindbergs referat:
  • Om gud bor i byn har jag dålig koll på men jultomten gör det och är ordförande i föreningen och vi ligger i toppen för att vi i våra bästa stunder presterar riktigt trevlig fotboll och även när spelet inte fungerar till 100% så är vi en väldigt svår motståndare som kan kriga till oss poängen.
  • När du säger att vi bara slår långbollar blir jag lite osäker på om vi verkligen såg/spelade samma match.
  • Kan väl hålla med om att ni hade övertaget första 20 minuterna och var också under dessa minuter ni kom till era farligheter. Efter det så fick vi rätt på vårt försvarsspel och då skapade Maglasäte inte särskilt mycket mer.
  • Angående bollen som ni påstår var inne. Kan jag meddela att det var den inte och är ganska säker på att jag som faktiskt rensade undan den med hjälpa av en cykelspark är i något bättre position att se det än någon som står vid sidlinjen 50 meter från situationen.
  • Klaga på domarinsatsen känns ganska onödigt. Båda straffarna är solklara och utöver det så håller domartrion en ganska bra nivå och får faktiskt tänka på att vi lirar i Div .6 och får domare därefter.
  • Vet inte om du va där och såg matchen mot Teckomatorp? Men om du varit det och tagit del av ytterligare en del fakta så tror jag att du varit lite mer förstående.
Matchen mot Maglasäte var ingen jättematch från någon av lagen, och ingen av lagen skapade särskilt mycket målchanser och hade något spelmässigt övertag. Utan det var en match mellan två lag som kommer vara med i toppen där vi fick två solklara straffar vilket avgjorde matchen till vår fördel.
/ Christian

första förlusten, mot ett för dagen bättre motstånd

Försnack
Okej fotbollsväder, ganska mycket publik och en plan som är given som puckelpist om Teckomatorp får vinter-os någon gång. Vi var givetvis sugna på åttonde raka segern och ett litet ryck i tabellen. Men Teckos fina start och toppplacering var respektingivande.
Första halvlek
Vi började helt ok första kvarten. Vi var med i närkampsspelet och satte längre bollar mot Robin A och Conne. Som vanligt kom vi enkelt runt på kanterna och fick in bollen. Det ledde till någon halvchans i första halvlek. Teckomatorp gjorde en väldigt bra halvlek. De var tuffa, aggresiva och fick ner bollen på den ojämna marken och spelade faktiskt fin fotboll. De använde speeden på kanterna, fysiken centralt och tekniken som många spelare hade. De spelade på ett tillslag, en del väggspel, ibland upp på felvänd och tillbaka och resultatet blev några halvchanser och två billiga mål. Vid 1-0 brister vi i kommunikationen, hänger inte med i spelvändningen och ett avslut en halvmeter från stolpen innebar 1-0. 2-0 kom från Teckos bästa spelare som drog till från 20 meter. Bra tryck, lite skruv av vinden ställde Jens, 2-0 med tio minuter kvar av halvleken.
Paussnack
Vi var inte med alls, Tecko vann kampen och spelade bättre. Vi har legat under förr och gjort usla halvlekar. Vi visste att vi kunde vända.

Andra halvlek
Denna halvleken hade Tecko inte så mycket alls. Hade de något avslut nära målramen? Vi gjorde en bra halvlek. Men vi var fortfarande för snälla i närkampsspelet, för slarviga med boll och inte riktigt mentalt inne i matchen. Det krävs mer för seger. Men vi jobbade på bra och trodde på det. Vi hade riktigt svårt att få igång passningsspelet på den ojämna planen. Tecko klarade det, så det går inte att skylla allt på. Men vi sparkade håll i luften ett tiotal gånger. Tidiga inlägg och nickskarv gav oss några lägen. Robin A hade en nick rakt på målvakten på Sebbes frispark. Målvakten gjorde en grym reflexräddning. Noah kom in och gjorde en finfin insats, han fixade en straff med 5 minuter kvar. Noah tog sin in framför sin back och blev fälld, kanske lite tveksam straff. Joel satte enkelt straffen i mål, 1-2. Efter målet hade vi några halvchanser men Tecko offrade sig bra.
Matchen
Teckomatorp var bra idag. Vi var inte så bra, framförallt inte i första halvlek. Nu gjorde vi Tecko ännu bättre, men av lagen som vi mött var Tecko det spelskickligaste och mest speediga lag. De hade även en fysisk spelare i varje lagdel. Målisen var ok, mittbackarna gjorde en kanonmatch och mittfält och anfall var väldigt snabbt och bollskickligt. Vi slog för många pass utanför plan eller på täckande motståndare. 2-1 till Tecko får nog ses som rättvist.
Blåttz topp 5:
Tekniskt var det ingen som briljerade, men jag försöker presentera en topplista
5: Anders - Hård som sten
4: Conne - Löpte runt glasögat och kom till många inspel
3: Noah - väldigt fint inhopp, fixade straff
2: Joel - Tuff och taggad
1: Månsson - Kämpade som vanligt bäst, underskattar aldrig en motståndare. Kom i sina djupledslöpningar som vanligt
Alkoholnivån
De Teckomatorpssupportrar som stod närmast "baren" blev fullare och fullare ju längre matchen gick. Fräckt med öl, vin och whiskeyservering.

Stämningen på plan
Den var god, två ganska trevliga lag. Lite gnäll på slutet från båda lagen. Teckos småpågar hade lite trotshumör. Svårt att inte gnälla när domartrion inte var överrens någon gång. Linjemännen och domaren pekade varje gång på olika håll. Förvirrande, blev inte bättre av att domaren vägrade prata om var och vems bollen var.
Dagens fråga
En Tecko-supporter som jag såg var där hela matchen frågade efteråt hur det gick. Verkar farligt att kombinera fotboll, tivoli och loppmarknad som allt ägde rum i Teckomatorp idag.
Dagens Sandbyfans
Det var många, riktigt skoj. Men de hördes inte så mycket denna matchen
Bilder
Kommer i dagarna, bloggens kamera användes inte idag. Men Mattes och Billys vackra bilder presenteras fortast möjligt


Kvällens final
Snart är det Champions league-final. Skönt att glömma dagens förlust en stund. Hjärna och hjärta säger 2-1 till United
Veckan som kommer
Ska bli härligt med en normal vecka, träning månd, tisd och torsdag. Vi laddar för en väldigt svår hemmamatch mot Maglasäte på nationaldagen

inför Tecko - SSIF

Hej bloggen!

Dagen före toppfighten, imorn ska vi till Teckomatorp. Tecko kallas laget, Teckomatorp heter byn. Förr var panelkungen samtalsämnet, han sålde inte bräder till män i slips, nu talar alla om pyromanen som bränner ner det mesta. Senast rök Teckomatorps klubbhus. Men nu snackas det nog också fotboll i byn. Tecko har startat fantastiskt och är i allra högsta grad en av kandidaterna till att vinna serien. Vi har haft många tuffa matcher i år, men matchen imorgon blir nog den tuffaste hittills. Teckomatorp öppnade serien med 5-1-seger över BOIS och 5-0-seger över Örtofta, respekt från start. Det ryktas om att HIF:aren, landslagsstjärnan och proffset Andreas Jakobsson spelar för Tecko, ingen aning om detta är sant. Det hade varit jävligt skoj att möta honom, igen. Jag mötte honom redan 1997, men då på Center Syd. Jag var tolv, han var fotbollsstjärna (bildbevis nedan)

Missa inte veckans presskonferens, bilder från gårdagens träning och GOF´s ord om krossen över Hörby i onsdags. Allt en bit ned här.........



Center Syd -97, jag & Andy J


Ber om ursäkt för den dåliga ljudkvaliteten, pga blåst





Från gårdagens träning






























Referat GoF IF - Hörby FF, av Philip Nyhlén
 
Hur var känslorna inför matchen?
Vi var taggade till matchen. Efter två oavgjorda matcher där vi har tappat segern i slutminuterna så var det nu dags för en 3 poängare!
Vi saknade 2-3 startspelare. Men eftersom vi har en bra bredd på truppen så behöver man aldrig vara orolig. 
För första gången i år så startade 16 åringen Simon matchen som YMF. Vi har två 16 åringar till på bänken.
Jag och Patrik såg Hörby - Löberöd. Vi visste att det var ett kortväxt lag som löpte mycket men som inte var så fysiskt starka. Vi visste också att målvakten var liten och osäker.
Vårt mål med matchen var att utnyttja alla fasta situationer eftersom vi var större och starkare. Spela ut mycket boll på YMF och avsluta mycket mot deras målvakt. 

Går det att klaga på förutsättningarna, härligt väder? Planen i Flyinge var väl bra? Det var väl mycket publik på plats?
Förutsättningarna var att man i en halvlek skulle få en kraftig medvind och solen i ryggen. Alltså perfekta förutsättningar för den planhalvan.
Planen i Flyinge blev tyvärr hårt utsatt för vintern. Men den kommer förmodligen att fräschas upp snart. Tyvärr så var där inte jätte mycket folk på plats. Skulle tippa 40-50 personer.

Hur var första halvlek?
Hörby fick välja sidan på myntet och vann. Dem valde att få medvind och solen i ryggen i 1:a halvlek.
Det var Hörby som började matchen bäst. Dem försökte utnyttja sina långa inkast i medvinden. GoF kom knappt över planhalvan den första kvarten. Det blev många insparkar för GoFs målvakt. Det är också Hörby som tar ledningen genom ett långt inkast som skarvas vidare till bortre stolpen där en Hörby spelare nickar bollen i mål.
Hörby fortsätter att trycka på lite och har även en boll i yttersidan av stolpen.
Men sen är det precis som om Hörby slappnar av. Dem tycker kanske att dem har koll på läget och att det känns lugnt.
GoF utnyttjar sina fasta och får ett inkast som kastas långt. Efter lite studsar så får Johan.S bollen och skjuter en medspelare i magen så att bollen går in!!
GoF är bättre med i matchen nu. Det känns som att vi har tagit över spelet lite och känns starkare. Ledningsmålet kommer från ett lång skott av Sebastian. Målvakten är långt ute och kortväxt så han är chanslös!!
Sen får vi ett gyllene läge att göra 3-1 när det återstår 2-3 min av halvleken. Ett inspel till vår anfallare som bara ska lägga bollen i mål. Men på något sätt så gör målvakten en fantastisk räddning där och håller kvar Hörby i matchen.

vad sa ni till varandra i pausvilan?
Vi skulle fortsätta ge våra YMF mycket boll. Vi skulle ligga tätt på dem och försöka sätta dit 3-1 målet.
Vi visste att det var vår tur med medvinden och solen i ryggen. Så mentalt hade vi ett överläge på Hörby redan där. Fortsätta utnyttja våra fasta situationer. Samtidigt som vi skulle vara vaksamma på deras långa inkast. 

Hur sammanfattar du andra halvlek?
Underbar och Äntligen!! Vi skapade många lägen direkt och Hörby kom knappt över halva plan i början av halvleken.
Vårt 3-1 mål kom på vår hörnvariant, Patrik.L var lyrisk....Vi spelade bra fotboll och det kändes roligt.
4-1 målet är efter ett inkast som skarvas vidare bakåt och sedan nickas in i målet. Sedan bjuder Hörbys målvakt på en målchans som vi skjuter stolpe, stolpe ut....
5-1 målet tror jag kommer efter ett skott/inlägg som skarvas vidare av en GoF spelare in i mål.
Hörby spelarna blir mer frusterade och börjar spela ful fotboll. Mycket gnäll och sparkande. Även en IMF som slår till vår spelare i huvudet som alla domarna missade.
Tyvärr så fick både vår och Hörby spelare gult kort.....Lite senare så satsar Hörby spelaren riktigt fult och får sitt andra gula kort.
I slutet av matchen så bytar vi ut spelare som står på varningar och våra två andra 16 åringar gör entré i matchen.
Vi får även en frispark som tar i ribban och ner....Så med lite mer marginal så kunde det blivit 7-1 till GoF.
 
 
Var resultatet rättvist?
Absolut var det rättvist. För första gången i år så har vi fått lite utdelning på våra målchanser och det var riktigt skönt.
I andra halvlek så kör vi över Hörby.

Vad var avgörande faktor att matchen slutade som den gjorde?
Att vi var större och fysiskt starkare. Vi gör mål på 3 fasta situationer.
Sen utnyttjade vi medvinden och solen bättre i vår halvlek.
 
Vad är ni nöjda med och vad är ni missnöjda med i ert spel?
Vi är nöjda med vinsten såklart. Sen att vi gör mål på 3 fasta situationer. Vi spelar stundtals bra fotboll i 2:a halvlek.
Vi påverkas inte alltför mycket av Hörbys gnäll och fula spel i slutet av 2:a halvlek. Vi har 5 olika målskyttar.
Alla ersättare kommer in i matchen och gör det bra!
Missnöjda är att vi inte kom upp i nivår under första halvan av 1:a halvlek. Hörby fick dominera för mycket.
Att vi själva släpper in en fast situation och inte får hålla nolllan. Väntar fortfarande på första nollan i år!


SJÖVALL

Idag blir det South Sandby-reklam, en härlig intervju med Andy Sjövall och lite från förra omgången med Hällestad och Magla! Men också ett färskt referat från gårdagens toppfight, Hällestad - Magla. Maglas Peter Lindberg gör ett fantastiskt jobb för bloggen och Maglasätes referat, filmer och intervjuer gör dem unika. I detta referat går det inte att ta miste på hans missnöje över det mesta.


23 Juli är det South Sandby Football Tournament & Fest. Varför är du inte anmäld?
Hittills är 5 anmälda. Mackan, Robin G, Tom och Lindh är klara. Igår kom betalning från Danne G in på kontot, normannen som förra året dansade i damkläder är nummer fem på deltagarlistan.
Hur anmäler du dig? Meddela via mejl till [email protected] eller säg det öga mot öga, samt betala 50:- till Nico eller sätt in på konto: 9300, nummer: 7.152.829-3, sparbanken öresund. Namn: Niclas Johansson. Efter betalning är du anmäld och klar!







Vi lämnar nu över till ett av våra utlandsproffs, nederländernas Andy S (som ryktas ta båten hem igen snart)!

Hur mår vårt hollandsproffs?
Jag vill tro att jag är vid relativt god vigör.

Hur går studierna?
Studierna flyter på. Prioriteringarna blir dock lite annorlunda när man är på utbyte då man gärna vill passa på att hinna med lite annat än bara plugg.

Vad gör du på kvällar och helger?
Umgås med nya bekantskaper, krigar på gymmet eller svingar en bägare på något skönt hak. Buffékonceptet är väldigt populärt här och har även letat sig in i krog- och klubbvärlden. Ett ställe lockar med all you can drink till det förnämliga priset av 10 €, ett bra sätt att börja kvällen på om man inte vet vad man ska göra.


Lirar du någon fotboll? Annan träning?
Gymmet besöker jag relativt frekvent. Någon fotboll har det tyvärr inte blivit vilket gör att jag våndas inför återkomsten. Den redan, milt uttryckt, stabbiga tekniken kommer förmodligen slå alla tiders bottenrekord.


Har det blivit någon holländsk toppfotboll live?
Trots att jag bor på klassisk Feyenoord-mark och kan se De Kuip från mitt fönster samt har Excelsiors hemmaarena 50 meter från universitetet har jag inte lyckats ta mig dit på matchdag. Detta kan givetvis inte ses som annat än ett kapitalt misslyckande. När jag insåg att jag skulle vara bortrest under den sista omgången av Eredivise fick jag panik och begav mig till Sparta Rotterdams hemmaborg för att beskåda stadens tredje professionella fotbollsklubb och jag blev inte besviken. Sparta, som innevarande säsong förde en tämligen anonym tillvaro i mittenregionerna av den näst högsta divisionen, visade sig ha en gemytlig och charmig arena och bjöd dessutom på fin fotboll när man i säsongsavslutningen tvålade dit Maastricht med 3-0 efter ett äkta hattrick av nummer 10.

Utöver det så var jag över en sväng på öarna i april och passade då på att avlägga visiter på såväl Craven Cottage som Selhurst Park och den engelska fotbollskulturen är ju onekligen unik.


Har du koll hur det går för SSIF och Kalmar?
SSIF följer jag via min gode vän Conrad som ser till att hålla mig uppdaterad och givetvis genom den förnämliga bloggen som gör att det nästan känns som om man är på plats i omklädningsrummet.

Kalmar har jag också stenkoll på även om jag får hålla till godo med att följa matcherna via Sveriges Radios livesändningar, vilket med tanke på den minst sagt varierande kvaliteten på kommentatorerna stundtals kan vara ganska frustrerande.


Du är snart tillbaka i Sverige och den (ljus)blåa SSIF-tröjan va?

Självklart kommer jag ner och tränar så fort jag kommer hem, mig blir ni inte av med i första taget. Varför vi numera har en färg snarlik den som pryder dynggänget MFF:s tröjor har jag dock svårt att förstå. Vad hände där egentligen?




Torna Hällestad - Maglasäte, omgång 7, Av Maglasätes Peter Lindberg
En jä.....igt bitter 0-2 förlust ikväll efter två straffar mot oss. I övrigt så skapade inte Torna Hällestad ett skit och att dom ligger så högt som dom gör måste bero på att Gud bor i den byn. Här kommer ett lite bittert referat.
 

Vissa fotbollsmatcher förlorar man mot bättre motstånd, men den match som spelades på onsdagskvällen mot Torna-Hällestad skulle jag inte vilja kalla för en sådan

Frågan är om inte Torna Hällestad spelar den tråkigaste fotbollen i hela division 6. Det var i alla fall vår känsla efter 90 minuter mot dom ikväll. Ett tjonggäng som bara lägger långa bollar, och så fort det blir en fast situation så slänger man upp sina fyrtorn och matar in långbollar. Att dom inte gör några spelmål mot oss förvånar inte. Vi släpper in två mål, båda på straff och får ett rött på Ragge när han snackar till sig sitt andra gula vid den första straffen. Allt hände inom 5 minuter i mitten på andra halvlek. Då hade vi dominerat och kontrollerat matchen fram till dess. 3 solklara frilägen som vi borde sätta något av och en boll inne som domaren missade och som en feg linjeman inte vågade vinka för känns bittert. Att vi också vid ett flertal tillfällen blir felaktigt avvinkade för offside av samma lirare i första halvlek gör ju inte att humöret höjs. Låter jag bitter? Ja det kan nog stämma. En hel del inkonsekventa domslut fick oss att tappa koncentrationen och att sedan dela ut några kompensationsgula kort till motståndarna i slutminuterna gör ju ingen nytta. Men det är något märkligt med domarinsatserna när man kommer till Torna-Hällestad. Att dom sen jubla och tacka domaren för en kanoninsats, det förvånar ingen. Var dom lika glada efter Teckomatorpsmatchen?

OK. färdiggnällt. Nu har vi 2 dagar att slicka såren, sen bär det av till Löberöd på lördag för att försöka bärga 3 pinnar.

Solen går väl upp i morgon också.

P.Lindberg




Teckomatorps SK - Torna Hällestad IF, omgång 6
Förberedelserna inför matchen var kanske inte riktigt perfekta med en del återbud och andra problem. Vi visste att det skulle bli en tuff match då serietrean Teckomatorp stod för motståndet och att de skulle vara taggade vi ganska säkra på eftersom de hade två raka förluster i bagaget. Planen för dagen hade också mer att önska då den både var gropig och väldigt långhårig så efter planen i Flyinge går denna in på plats två i bland serien sämsta planer.

Matchen börjar väldigt intensivt från båda hållen och för vår det kom 1-0 efter en snabb i gång sättning av vår målvakt och sen en snabbomställning så kan Johan Hansson sen enkelt lyfta in bollen över en utrusande Teckomatorps målvakt. Några minuter senare utnyttjar Teckomatorp ett misstag av oss och 1-1 är ett faktum. Resten av halvleken kretsar kring mycket kamp och fysiskt spel och med en domare som inte verkade riktigt mogen denna uppgift och använde korten väldigt lättvindigt blev det svårt för båda lagen att få koll på vilken nivå som gällde då han gav kort för småsaker och sen riktiga överfall släppte han helt.
I halvlek pratade vi om en tydligare rollfördelning och då främst kring vem som skulle fånga upp Teckomatorps farliga offensiva spelare samt att i ännu större utsträckning använda utnyttja kanterna där Teckomatorp kändes väldigt svaga.

Andra såg mycket ut som första inget skön spel från någon av lagen och mycket kamp och en domare som fortsatte att ge gula kort för det mesta. Ungefär 10min in i andra så gör vi 2-1 lite turligt och sen bara minuterna senare gör de 2-2 med ännu mer tur efter att deras spelare får felträff på ett inlägg som vår målvakt då miss bedömer och letar sig retfullt in i mål. Efter detta mål så börjar energin att slut bland vissa Hällestads spelare och Teckomatorp tar över lite mer och gör återigen efter lite slarv från våran sida 3-2. Efter 3-2 målet drar Teckomatorp ner på tempot och detta gagnar endast Hällestad som på så sätt orkar med en sista offensiv ansträngning och i den fjärde övertidsminuten tror jag det är får vi en frispark på vänsterkanten som slåss in perfekt på första stolpen där en Hällestads spelare snyggt nickskarvar in bollen i mål. Efter detta mål så lyckas domaren även att ge en Hällestads spelare rött kort efter att han knuffat undan en Teckomatorps spelare som gav sig på vår målvakt.

Poängen kändes otroligt viktig och det vi skall ta med oss är att vi fortsätter kriga trots att det var knappt om tid och att vi har domaren emot oss mer än vanligt. Sen Teckomatorp har sina kvalitéer i det offensiva spelet med många små snabba spelare som kommer med fart och gärna utmanar så tror absolut att de kommer vara med i toppen när vi summerar serien i höst.
Nu väntar en intensiv vecka med match först hemma på onsdag mot Maglasäte och sen på fredag borta mot Trollenäs och två bra resultat där känns väldigt viktiga för att inte släppa iväg er i Sandby för mycket i tabellen.

/ Christian




svag insats gav 6-0-seger

Försnack
Medans vi bytte om kom den värsta av hagelskurar. Vinden avtog och solen kom fram, det blev fint fotbollsväder lagom till uppvärmningen. Det var fantastiskt att så många tagit sig till sandbyvallen istället för skånederbyt på Swedbank Arena. Jag var lite nervös inför matchstart, det är jobbigt att spela matcher där 3 poäng, hålla nollan och vinna med många mål krävs för godkänt. Det är i sådana matcher något otrevligt sker varje gång. Blir det inte så stor segermarginal som förväntats? Eller blir det storseger, men utan att ha gett max för att visa en bra prestation?
Första halvlek
Som ni ser på bilden nedan där vi firar Manges mål står matchuret på 2.13. Vi tog en tidig ledning, väldigt skönt. Det var efter en hörna som Robin A slog in bollen på nytt, framför målvakten stormade Mange fram och tyckte in ettan. Tyvärr slog vi helt av på tempot efter målet och den efterföljande kvarten var direkt usel. Vi stod stilla, slarvade med boll och fick inte igång något eget spel. I motvinden hade vi svårt att ta oss fram genom planen med bollen under kontroll. Örtofta hade några halvchanser, inget farligt direkt. Ett skott tog i utsidan av stolpen, men från min vinkel såg jag direkt att den inte var på väg in nån gång. Vi tog tag i det lite efter hand, utan att riktigt få igång något spel. Vi var snabbare och skickligare än Öftofta, så med speed och fokus skapade vi spel och lägen lite när vi ville. Eric hade ett läge där han på ett fantastiskt sätt tog sig fram, men ofokuserat avslut. Några chanser till blev det innan Månsson kunde dunka in tvåan från straffområdeskanten. Ett oerhört kontrollerat avslut gav oss 2-0 i halvtid.








Paussnack
Det handlade väl om att höja allt, vi var inte bra. Vi var framförallt inte så intresserade av att göra det bra. Fokus krävdes.


Andra halvlek
Nu var det medvind och vi slapp spela in i den jobbiga solen. Vi gjorde en lite bättre halvlek. Det var fortfarande tempofattigt och enormt slarvigt i mottag-pass, men det räckte. Örtoftaspelarna blev trötta, kanske lite uppgivna och när de fick sin lille vänsterback utvisad i mitten på halvleken tappade de ännu mer. Halvleken kan bäst sammanfattas som en avgjord historia och ett 20-tal offsidespringningar från oss. Mål blev det också, fyra stycken från oss. Först tryckte Conne in trean från 30 meter, sen gjorde Eric två enkla mål innanför straffområdet och Adam avslutade målskyttet med att trycka in en retur. Vi skapade mycket i den andra halvleken, hade koll på läget, missade lite för mycket klara lägen och sprang för mycket offside.


Matchen
Det blev storseger och vi höll nollan, finns inte så mycket mer att säga. Vi kan bättre när det krävs, idag var det långsamt och slarvigt och vi kom in i det. Det ska sägas att mittfält och anfall i Örtofta var bra, kämpade och försökte lira. Örtofta ska ha en eloge för sitt kortpassningsspel. De strävade efter att lira boll och gjorde det stundtals med fina passningar. Men när det närmade sig den avgörande passen kunde vi bryta eller de enkelt felpassa. Örtoftas skyttekung hade kvaliteter, den skallige mittfältaren jobbade stenhårt och var trevlig, den gamle Anders P var bra på både huvud och fötter.


Blåttz topp 5:
Alla bidrog till att vi kunde vinna lätt, vi har helt enkelt så hög kvalitet i truppen att segern aldrig var hotad. Men några toppbetyg blir det inte. Men topp 5 blir det, eller många femteplatser faktiskt.........
5: Mange - Målskytt och utsedd till matchens lirare av matcharrangörerna
5: Anders - Seriös och stenhård hela tiden
5: Eric . Tvåmålskytt och helt ok jobb
5: Månsson - Slet som vanligt, skönt 2-0-mål innan pausvilan
5: Noah och Adam - väldigt pigga inhopp på varsin kant. Adam målskytt och hårt jobbande. Noah assist och lekstuga på sin kant.

+
många valde SSIF - Örtofta istället för Sånederbyt, jag trodde spel inför tomma läktare, men vi hade ett femtiotal supportrar. SKOJ!

-
Underhållningsvärdet var inte så högt

Matchens buse:
Örtoftas gamling och stjärna Anders P tålde inte att jag stod ivägen för honom på en frispark. Av chocken när han backade in i mig tog han full sats med armbågen. eftersom jag fick upp armen och skydda var det min arm som slog in i min mage och därför bara tappade luften kort. Men en sån armbåge e jävligt ful. Många hörde smällen, men Anders P påstod att jag gick in i honom. Hardebergas Davve johansson skadades svårt av en sådan armbåge i kvalmatchen i höstas. Anders P???? Jösses

Matchens kommentar 1:
När Conne blev nersparkad av "lillen", som han kallades, jagade Conne honom. Han såg vettskrämd ut och påstod att Conne slagit honom i huvet, därför varnades Conne. Återigen en Örtoftaspelare som ljög. Usch!

Matchens kommentar 2:
Linjemannen drog bak frisparken 20 meter efter att Eric sprungit offside. "Det är där han tog emot bollen", sa linjemannen. Inte konstigt att vi fick 20 offisideavblåsningar mot oss när linjemannen vinkade när vi tog emot bollen i offsideposition. Eftersom vi var snabbare och de stannade med sin backlinje i försök att ställa offise är det ganska självklart att vi tog emot bollen mellan deras målvakt och siste försvarare. Igår räknades det som offside, synd! Nya regler nästa match.

Målfirande:
Det är jävligt härligt att vi firar varje mål tillsammans. Alla springer fram och vill njuta av målet. Det är grymt härligt att se.......

Varför?
Varför är det så svårt att spela bra fotboll när skillnaden mellan lagen är för stort? Det borde vara enklare väl? Men det blir tempofattigt, rörelsen blir sämre, fokus i mottag-pass blir uselt, närkamperna vinner det sämre laget. Är det "motivation slår klass"? Eller är det helt enkelt underskattning? Men vi var taggade och lovade varandra att ge 100% hela tiden. Var det pga ledningsmålet efter 2 minuter som vi kände att det var klart? Det är en konstig känsla, personligen var jag nervös, taggad och enormt spelsugen. Men ändå blev det aldrig mer än 50% fokus nångång. Dåligt!


Firande av 1-0-målet

Kvällens skandal:
När Gert-Inge berättade i högtalaren om supporterskandalen i Skånederbyt blev jag jävligt besviken. Det betydde att dagens "lilla Skånederby"  på Sandbyvallen är inställt. Att göra som MFF-supportrarna gjorde är fruktansvärt vidrigt. Och jag ska inte kalla dem för MFF-supportrar för det är dem fan inte. Men de förknippas med MFF och det är eorhört sorgligt när man faktiskt hejar på di blåe. Konsekvenserna blir extrema, för oss i Sandby blev den värsta konsekvensen att vi inte får något derby på Sandbyvallen idag. Respekt åt HIF´s Peter Larsson som öste in i högen med polsier för att sätta dit MFF-inspringaren. Men HIF:arna är inte snällare, en polare såg från sin lägenhet när ett stort HIF-gäng slog ner en MFF:are på cykel som passerade dem. På väg hem från Swedbank blev han grovt misshandlad. USCH! Alla säger samma sak. Höj straffen, fängelse och böter och att de måste uppsöka polishuset innan match för att bevisa att de inte är på matchen. Det måste bli som i England. Låt skånederbyt spelas om, utan poliser och vakter. Händer något så uteslut båda lagen från Allsvenskan........ och börja direktsända division 6 . mellersta på viasat.

Inför SSIF - Örtofta och allt om U-lagssegern igår

Imorgon är det dags för match på Sandbyvallen, det ska bli fantastiskt roligt. Tisdagsmatch mot ett trevligt motstånd. Örtofta har vi haft trevliga matcher mot genom åren. För fem år sedan gjorde de 1-0 efter bara 10 sekunder mot oss på Vallen. Anders Persson, 45+, verkar vara kvar i laget, en stabil och duktig mittfältare. Vi har tre spelare med i skytteligatoppen, men ledaren i skytteligan är Örtoftas Hellborg.

Ett tack till Hugo för referatet från U-lagsmatchen, bra bilder Anders G! Schysst!

En nyhet med året är att Olle har spelare på affischerna som han sätter upp i byn inför herrarnas och damernas hemmamatcher. Med de spelare som pryder affischerna i byn gör jag intervjuer inför den matchen, de intervjuerna publiceras två dagar innan matchen på SSIF.SE. Kolla där eller läs Manges intervju nedan.

MANGE PÅLSSON




1. Du blev matchens lirare mot Lunds BOIS i fredags, hur beskriver du din insats i den matchen?

Ja, tack för det! Jo det var min första match från start i positionen som defensiv mittfältare denna säsongen och jag känner mig ganska trygg i den rollen. Jag lyckades vinna en del boll och några bra passningar.

2. Hur beskriver du lagets insats?

Det var en match som vi skulle vinna om vi spelar som vi kan. Alla kämpade hårt och jag tyckte att vårt passningsspel hade stundtals ett mycket bra tempo och BOIS hade mycket svårt att hänga med dessa stunder. Dessutom två mycket fina mål av laget. Andra halvlek var väl sådär men vi gjorde vad som krävdes för 3 poäng.

3. Hur känns det att vara serieledare?

Det känns mycket bra! Nu är det bara att ånga på och försöka ta en match i taget. Och försöka att inte tänka så mycket på hur det för de andra utan vinna våra matcher och tänka på vårt spel.
 


4. Hur är läget i truppen inför tisdagens match?

Helt klart positivt, vi kommer in i matchen med 6 raka vinster och vill vinna igen såklart.

5. Matchen mot Örtofta på Vallen på tisdag, vi har sex raka segrar och Örtofta sex raka förluster. Vad blir nyckeln till seger?

Jag tror att vi måste få fart på bollen och hålla i den så mycket som möjligt. På så sätt kommer vi att trötta ut Örtofta och då kommer också chanserna och förhoppningsvis målen.

6. Vad vill du säga till Sandbysupportrarna inför matchen?

Tack för det fina stöd som vi fått i varje match hittills under säsongen! Välkomna till nästa match på tisdag!



TOLLARP - SSIF U, söndagen den 22/5, referat av JOCKE HUGOSON



Tollarp U – Sandby U 1-4 (0-1)
Målskyttar SSIF:
Eric Norling 2, Tobbe, Petter (rättelse, var Adam).

Det blev (citat) ”tre tunga poäng” – (slutcitat, Jens Haglund) borta mot Tollarp för SSIFs U-lag. Tollarp, en liten by vackert belägen längs Europaväg 22, bjöd på en helt fantastisk matta och storpublik samt Engelholmsglass i kiosken.
Inför matchen hände det en hel del. Anders körde på Eriks bil, undertecknad visade upp en imponerande lokalkännedom om Tollarp och i Flyinge sågs en Sandby-profil sovandes i en blå Volvo.

Innan matchen pratade Johnny mycket om att vinna tillbaka bollen snabbt när vi förlorar den, det gick väl sådär.

Tollarp var bra offensivt, hade ett par kreativa mittfältare men dessvärre för deras del var deras försvar riktigt dåligt.
Jag har en väldigt dålig tidsuppfattning men Erik gjorde 1-0 någon gång i första halvlek, säg minut tjugosju, på ett friläge.
Vår insats i halvleken var okej, vi skapade en hel del, borde haft straff när Nicolai, som mittback, revs ner av målvakten när han sprang sig fri. Jens gjorde någon räddning där också, bland annat sköt deras mittback en vass, markerad bredsida som Jens tippade till hörna.
Halvtid, ledning 1-0.



Andra halvlek börjar med att de får en spelare utvisad efter att ha sparkat högt på Eric. Efter det kvitterade Tollarp (läs Töllarp) på ett ordentligt offsidemål som linjedomaren Micke missade helt. Han stod och sov där och eftersom huvuddomaren inte fick någon flagga av linjedomaren kunde han inget annat göra än att godkänna målet. Personligen kändes det som att målet kom efter runt sjuttiofem minuter men efter matchen uppdagades det att målet föll kring minut femtiofem. Vi får tro på det senare.
Efter deras kvittering fick Tollarp energi och tog över matchen under några minuter men deras ork tröt med tiden och vi bestämde oss för att vi inte har åkt till världs ände för att ta en poäng och kunde därför göra både 2-1, 3-1 och 4-1. Ett av målen gör Eric som bryter en dålig passning från deras vänsterback och som han sedan, på Nico-manér, chippar över målvakten. Tobbe gör ett riktigt viljemål när han löper på en svår djupledsboll och deras målvakt rensar rakt på Tobbe som sedan har öppet mål. Tobbe lyckas senare också springa in i stolpen när han firade sitt mål. Sen var det Petters mål, om det nu var han som gjorde det. Det målet innebar 2-1 tror jag och jag kommer inte ihåg mer än att han hade öppet mål.
På det hela taget en godkänd insats. Vi möter ett lag som absolut inte var ofarliga, som sagt vassa framåt men riktigt tafatta bakåt och med en målvakt som spenderade mer tid på våghalsiga utflykter än att befinna sig i eget målområde. Skönt att vi kunde ”kräma ur” lite extra energi och vinna trots deras kvittering.

Topp 5
5. Anders och Johnny
– Fantastiska ledare som ställer upp i vårt och torrt, även i Tollarp. Oersättliga!
4. Micke – trots en diskutabel insats vid Tollarps mål gör han en okej insats längs linjen. Var bestämd vid 50/50-situationer och visade ingen hemmafördel. Bra flaggrörelser.
3. Nicolai – Spelade mittback och gjorde det riktigt bra. Stark i luften, läste spelet och bröt många uppspel.
2. Noah – Livsfarlig på sin kant, oroade ständigt och levererade flera vackra förarbeten längs kanten som borde ha förvaltats bättre av oss i straffområdet.
1. Adam – Suverän insats på vänsterbacken Suverän. Deras högermitt kommer inte sova gott i natt.

Det var fler som gjorde bra insatser givetvis, Tomas och Petter var bollskickliga på mitten, Eric målfarlig där fram, Jens en trygghetsfaktor längst bak med flera kvalificerade räddningar. Jag har säkert glömt någon men ingen föll ur ramen på något sätt. Tre poäng och en lång bortamatch är avprickad ur spelprogrammet.

Genom kamp mot seger

/Joakim Hugoson










Inför MFF - HIF

På tisdag är det stora derbyt, MFF - HIF i allsvenskan. Sandby är stolt arrangör för lilla derbyt dagen efter. På onsdag klockan 6 smäller det på Sandbyvallen, MFF - HIF U21. Missa inte matchen, gratis inträde! Obs! På tisdag är det SSIF - Örtofta, missa inte den heller.
Vi hoppas givetvis att Sandbysönerna Malm och Eiswohld får spela "stora" derbyt. Men vi hoppas samtidigt att båda är med på onsdag. Sandbysönernas återkomst till Södra Sandby, det kommer bli speciellt. Väldigt fräckt. Läs om bådas tankar inför derbydagarna........................ Det ska bli fantastiskt kul att se matchen, och stort tack till Tobbe och Johan för att ni alltid ställer upp i bloggen.!
Johan Eiswohld, HIF Tobias Malm, MFF
1. Hur är dagsformen?

Tobbe: Har varit ur träning denna vecka pga problem med ljumskarna. Tränade lätt idag och hoppas kunna träna för fullt imorgon. Så formen är inte på topp med tanke på skadan.
Johan: Den är helt okej, har lite problem med ett knä som ömmar men det ska inte vara någon större fara. Den senaste tiden har jag fått lite mer speltid så det är skönt. Bland annat har jag fått starta i allsvenskan mot Häcken och mot BoIS i cupen.


2. Den 24e maj är det skånederby för A-laget och dagen efter möts klubbarna i U21-serien. Finns det någon större match under säsongen än matchen MFF - HIF?

Tobbe: Nä, det är alltid speciellt att möta HIF. Lite xtra glirningar och tjuvknep under matchenra och man vill vinna till varje pris. Så får hoppas vi tar en dubbel mot HIF nu i veckan.
Johan: Ja, HIF-MFF. Men annars har du rätt i att denna är stor. En match som man alltid ser framemot, men vi har Kalmar på besök på fredag. En tidig seriefinal och vårt fokus ligger på den matchen.


3. Hur märks det att det är Skånederby, inför, under och efter matchern?

Tobbe: Allt är större kring matcherna. Mer media, fans och man målar upp matchen extra mycket.  Under matchen sjunger fansen som aldrig förr och på plan är det en lite "hat" känsla, iaf vad jag upplevt under mina matcher mot HIF. Man vill verkligen vinna som sagt. Efter matchen så känns det extra skönt o sätta sig i omklädningsrummet ifall man vunnit, vilket jag tror och hoppas vi kommer.
Johan: Inför matcherna är det alltid mer media på plats på träningarna, men stämningen i gruppen är densamma som vilken match som helst. Det är alltid fullsatt och oftast ett högt tempo i inledningen på matchen. Glädjen är såklart större när man har vunnit mot Malmö än om man vinner mot ett annat lag.


4. Vad betyder en seger mot HIF för dig?

Tobbe: Mycket, med tanke på alla rykten om jag skulle gå till HIF eller MFF så känns det etra skönt att vinna ot HIF. Fast de man kände i HIF spelar ej kvar så det finns ingen man kan hålla på med efter matchen(ifall man vunnit, vilket vi ofta gjorde) på samma sätt nu, vilket är lite tråkigt.
Johan: Som jag sa så blir man lite gladare än vanligt, men oftast är det för fansen och klubben som man vill vinnna matchen. Dessutom är det skönt att visa vem som är bäst i Skåne.


5. Om du spelar U21-derbyt, hur känns det att vara tillbaka i byn och spela på Sandbyvallen?

Tobbe: Underbart. När man ser er spela på Vallen blir man sugen på att hoppa in och spela. Det är trots allt i Sandby allt började och ska bli kul att spela inför alla kompisar, gamla tränare och alla andra underbara människor i kära Sandby. Ska även bli kul att kunna ta cykeln ner till matchen, blir ingen lång bilresa till Malmö vilket e lite skönt....Så hoppas ni tar er ner till Vallen och stöttar oss så sak vi se till så vi vinner!
Johan: Det är ju lite skoj att matchen har lagts här i Sandby. Ska bli kul att ta med lagkamraterna till byn där man vuxit upp. Förhoppningsvis har ni fixat en fin gräsmatta åt oss där man kan rulla boll.


6. Kommer det kännas speciellt att få visa upp dig för Sandbypubliken?

Tobbe: Det tror jag. Sandbyvallen är "min hemmaplan". Det var här allt började så ska bli kul att spela där igen. Även att kompisar kan se mig spela, de åker inte direkt in till Malmö bar för att få se mig spela. MEn sen ska jag inte förstora upp matchen, utan det gäller bara att gå ut o spela mitt spel och hoppas ljumsken håller och det går bra!
Johan: Nej det kan jag nog garantera att det inte kommer göra. Det blir som en vanlig match med lite fler som man känner på läktaren.




Fokuserad insats gav SSIF sjätte raka

Försnack
Vi har gått som tåget och leder serien med full pott. Vi mötte BOIS efter nästan lika många omgångar förra året, då var de serieledare. Årets möte har andra förutsättningar, de har startat dåligt och ligger näst sist. På uppvärmningen såg jag att några av BOIS bästa från förra året var borta, cirka halva laget var nytt.
Väldigt bra uppvärmningsspel idag

Minuterna före avspark


Anders pågar redo för matchstart

Första halvlek
BOIS fick lira runt bollen enkelt första tio minuterna, utan att skapa någon farlig chans. Men de tog tag i taktpinnen och hade klart mest bollinnehav i början. Men efter en kvart hade vi tagit över helt och lirade bra fotboll. Det syntes direkt att vi var några nivåer över BOIS. När vi satte fart på bollen hängde de inte med och när våra mest tekniska spelare satte fart hängde de heller inte med. Det kändes som ett vackert anfall eller individuell prestation skulle avgöra till vår fördel. I mitten på halvleken handlade allt om oss. Vi visade bäst vilja, spelade tufft och hade ett snabbt och rörligt passningsspel. Några halvchanser blev det innan vi kunde göra både 1-0 och 2-0. Ettan kom efter att Robin A gjort något snyggt, sen ett vackert väggspel mellan Månsson och Virre, på uppstudsande boll tryckte Månsson snyggt in den vid bortre stolpen. Ett vackert fotbollsmål. Tvåan kom efter att vi fick tryck på deras tredjedel, en BOIS-försvarare nickade rakt in i mitten till en felvänd Conne. Han trixade sig halvvänd och tryckte till med en volley rakt upp i nättaket, stenhårt. Ett drömmål. Beviset på att det var snygg? Connes målgest. Vid snygga mål gör han sitt enorma upphopp med snabba armrörelser i luften. En målgest som sprider glädje...........
Paussnack
Vi var det bättre laget i första, snabbare och betydligt bättre i passningsspelet. När vi dribblade på mitten eller slog farliga sidlespassar fick de läge att kontra. Jag vet inte vad som sades i paus, men det som sades på läktaren var jobbigt att höra. Jag blev många gånger påmind om att vi ledde med 2-0 i paus här förra året också. Då slutade det 2-2. Vi hoppas inte på en repris............
Säkre högerbacken Robin G på offensiv planhalva


Andra halvlek
Andra halvlek var en lång transportsträcka, vi spelade på 75%. Men ett 3-0-mål hade känts skönt. De hade två halvfrilägen, var förbi vår backlinje men Jens kunde enkelt avvärja. Sen hade vi några lägen att på riktigt döda matchen. Nicolai och Robin A hade bäst läge, en straff pga hands skulle vi haft. Sen fick Lunds BOIS två farliga frisparkar, en touchade ribban. Vi hade god kontroll på händelserna och kunde ta en trygg trepoängare.
Conne rycker ifrån BOIS-kaptenen


Matchen
Vi visade vilja och hade ett tryggt passningsspel. Det var avgörande för vår del att det blev spel på konstgräset, det gav båda lagen förutsättningar att lira bra fotboll. Vårt spelarmaterial tog tillvara på det. Det var mycket markpassningar, bra mottagningar och det var adress på varje pass. BOIS kan få det tufft i år, de räckte inte till idag. Deras passninsspel är lite för långsamt och för många passar har ignen adress. Deras bästa spelare var anfallaren nummer 9, tian på innermittfältet, Allan på kanten och nummer 15 som var lite överrallt. På läktaren satt några duktiga spelare som var med förra året. Förra året hade de nyckelroll, i år drack de beer. Kommer de tillbaka tar BOIS många poäng. Precis som Hörby gjorde så plockade de in två av sina bästa spelare i andra halvlek. Vi tackar för att motståndarna sparar sina bästa mot oss.
Kolla in vackert passninsspel, Bloggens fru sa: "Det ser ju ut som barca", sista sekvensen med one-touch-spel gör faktiskt det...............
+
Återigen publikstödet, 40 Sandbysupportrar på plats. FANTASTISKT!
-
Ingen korvförsäljning, ingen negerbollsförsäljning. Dåligt!
Blåttz topp 5:
Det kommer utses topp 5 idag. Men idag ska sägas att alla får ett plus. Med en del förändringar i startelvan och match mot nästjumbon är fokus det viktigaste. Alla var väldigt fokuserade på uppgiften och bidrog med att sätta tempo i vårt spel. Det gjorde att vi var några nivåer över BOIS under nästan hela matchen.
5: Håkansson - Som vanligt aktiv med och utan boll, blivit väldigt bra i nickdueller. Tog liten ledarroll på mitten
4: Anders - Kapten! Tuff och styrde bra. En av sina bästa matcher i år.
3: Conne - Gör ett större jobb nuförtiden. Snyggt och skönt 2-0-mål!
2: Sebbe - Mittback! Snackade, kämpade och är stark på huvudet, bra vänsterfot också.
1: Mange Pålsson - Dominant i första halvlek, var överallt och vann bollar, hittade fin yta att vända upp med boll. Hans bästa halvlek i år!
Matchens lirare: Mange Pålsson

Dagens miss:
Att inte ta inträde med så mycket publik var en ekonomisk miss av BOIS
Dagens beslut:
Att matchens spelades på konstgräs istället för på någon av Klostergårdens usla gräsplaner
Dagens Tage:
Dagens WOW1:
Connes drömmål fick igång publiken
Dagens WOW2:
Sydsvenskan-luftballongen fick igång publiken
Dagens unga:
Vi hade ett väldigt ungt lag idag, på slutet när några "gamlingar" (Robin 21 år å Conne 23) fick vila blev laget ännu yngre. 3 formstarka juniorer fick chansen att hoppa in (Tomas 17 år, Noah 16 år, Tobbe 18 år).
Comebacken:
Kul att se Nicolai i A-laget igen efter lång skadefrånvaro. Bra halvtimme på vänsterbacken
Nicolai redo för comeback

Dagens supporter 1 och 2:
Av de 40 Sandbysupportrarna var 38 trogna supportrar som kollar på varje match. Därför nämns de två övriga som var väldigt roligt att träffa. Förlåt, 3 supportrar ska jag säga. Mats "kungen" Sjöstrand hade med sin sex veckor gamla son Vilmer och Davves farsa Bertil var också på plats. KUL!
Domartrion:
Mycket bra! Ja, riktigt bra faktiskt. Var en lättdömd match, pga spelarna el domarna?

Inför Lunds BOIS - SSIF

Om 12,5 timmar är det bortamatch på klostergården i Lund, Lunds BOIS - SSIF. Förra året var BOIS ett topplag hela serien, i år har de varit i botten de första fem omgångarna. Jag vet inte om de tappat många spelare eller inte hittat sitt spel än. men att möta BOIS har alltid varit tufft och det kommer det bli ikväll också. Det kommer bli jämt, uddamålsseger för bortalaget kanske..................
Presskonferens


ssif.blogg.se/southsandby

23 Juli smäller det!
Kan du?
Vill du?
Får du?


Spelare över 15 år, dam, herr, ledare, sponsorer, har du spelat i sandbys herrlag på 2000-talet. Då ska du vara med. Det är dags att anmäla sig nu. En anmälan är gjord (= sagt till,samt betalat 50:-), och som vanligt är det Mackan som är först ut.

All info finns på ssif.blogg.se/southsandby



Herrspelare, damspelare, oldboysare, ledare, förälder. ALLA var med 2010




Skyttekungen och turneringen lirare 2010

Sundis tipsade om en sydvenskan-krönika om lokalfotbollen, läs den.......
http://www.sydsvenskan.se/sport/lokalsport/lundasport/article1472766/Makten-i-Lundafotbollen-haller-pa-att-forskjutas.html

Calle efterlyste Wendts hammargrepp, här kommer en gammal klassiker.........................


CALLE Ö

Han är Sandbys Kenneth Andersson, han är den störste efter Rickard Svensson som haft nr 10 i Sandby, han har bjudit på världens vackraste assist med sin bicca i Sandbycupen. Nu sitter han i Australien. Men vi har inte glömt honom, vi saknar honom. Bloggen har kollat läget med ev av Sandbys bästa höjdhoppare genom tiderna. Vi ger er Calle Öster!





Hur är läget?
Jotack, det är bara bra.

Hur går studierna?
Helt okej, dessvärre är jag tvungen att lägga oväntat mycket tid på skolarbete. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig, men nästa termin ska jag välja lite lättare kurser så att jag kan njuta mer av min tid här.

Trivs du bra i Australien?
Ja absolut, mycket trevligt land med trevligt folk.


Vad gör du och dina nyfunna vänner på fritiden?
Under de första månaderna blev det en hel del camping ute i vildmarken. Nu börjar det bli vinter och kallt så det blir mindre av det och mer festande istället.

Blivit nån fotboll? Eller annan träning?
Jag har tyvärr bara spelat fotboll två gånger. Jag tränar klättring en gång i veckan och ska försöka ta mig ut på nån löprunda varje vecka, har sprungit en gång hittills. För övrigt så cyklar jag till och från skolan så ofta jag kan, dvs om det inte regnar, och till och från puben. Sen surfar jag också så ofta jag kan. Det har blivit fyra helger med surfing än så länge.

Vad är lyxigast med att bo i Australien?
Jag vet inte om det är så lyxigt att bo i Australien egentligen. Men jag gillar att det finns vacker natur och grymma surfstränder.

Vad saknar du mest från Sverige?
Fotboll förstås.

Följer du herrlagets vardag och matchspel?
Självklart. Jag kollar bloggen varje dag, om jag inte är ute i vildmarken förstås. Jag tycker att bloggen har utvecklats och blivit ännu bättre. Bra jobbat!

Vilket datum får vi se dig i byn igen?
Jag har inte bestämt när jag ska åka hem än. Det lutar åt nån gång i januari eller februari nästa år. Det beror på var och när jag ska börja mitt examensarbete.


Signerat idolkort


Din kommentar till:
SSIF´s fyra raka segrar (5 raka):
Helt okej start, men jag är inte nöjd förrän kontraktet till femman är säkrat.

Att Håkansson har nummer 10: Det verkar som om han har gjort ett bra jobb så det är väl okej att han lånar den. Men han får inte bli för bekväm i den, det är som sagt bara ett lån.

Att Conne leder skytteligan på 5 mål (nu har Eric tagit ledningen): Han vann ju skytteligan förra säsongen pga min dåliga höst så det är inte överraskande om han tar hem den titeln i år igen.

Att vi fått nytt matchställ: Det var på tiden, en moralhöjare och dessutom snyggare är det gammla.

Att vi har konstgräs (förmodligen) när du kommer tillbaka: Det visste jag inte, men det låter ju härligt. Segt att behöva lägga så mycket extra tid på att åka till Dalby under vinterträningarna.

Mackans nya knäskada: Mycket tråkigt, jag trodde att han äntligen skulle gå från en lovande junior till en etablerad seniorspelare i år. Men det får bli nästa år. Jag och Mackan får hjälpas åt att jobba bort dom onödiga kilona när jag kommer hem.

Att det inte finns någon Lindh i Australien: Det är nog bra att få ett Lindh-fritt år. Då kan jag njuta extra mycket av honom nästa år.

Att Håkansson inte klarade 14 cheese: Pinsamt, det finns inte så mycket annat att säga.






THIF - Örtofta IS
Var en härlig dag för fotboll i lördags på Tornavallen med fint väder, gott om folk som var och tittade och en plan som håller en riktigt hög standard. För dagens motstånd stod Örtofta som inte direkt rosat marknaden resultatmässigt. Så fokus på samlingen va att vi inte kunde gå in med inställningen att det "bara" var Örtofta vi möte för då skulle det straffa sig.

I första halvlek är det total Hällestad dominans men trots stort bollinnehav och mängder av chanser står det endast 4-0 i halvlek.

I halvlek pratar vi om att fortsätta pumpa på och se till att få med oss ett bra resultat och göra ytterligare några mål som kan vara avgörande i slutändan.
När andra drar så börjar andra lite trevande från vår sida och det dröjer ungefär 10 minuter innan vi gör både 5-0 och 6-0. Sen gör Örtofta 6-1 någon minut senare efter vissa tveksamheter i försvaret sen gör vi relativt snabbt ytterligare 3 mål. Efter dessa målen kommer 3-4 minuter där hela vårt laget går ner sig totalt och tillåter Örtofta att göra 3 mål. Sen i slutminuterna gör vi 10-4 vilket blir slutresultatet.
Skall jag summera matchen så hade resultatet kunnat bli ännu större med lite mer flyt och skärpa i vissa avslutslägena. Sen Örtofta är inget bra lag och deras position i tabellen är ganska talande för kvalitén på både deras spelare och den fotboll som de presterar. 

Positivt: Det vi tar med oss ifrån matchen är att vi faktiskt gör 10 mål och skapar väldigt mycket chanser och att vi fördelar målen på sex olika målskyttar vilket känns riktigt bra.
Negativt: Vi måste verkligen rannsaka oss  kring hur vi kan låta ett lag som Örtofta få göra 3 mål på oss under 3-4 minuter, för sådant har vi inte råd med mot tuffare motstånd.
Nästa match spelat borta mot Teckomatorp på fredagkväll så då blir det nya tag igen.
/ Christian




SSIF - Hörby 4-2 (3-2)

Försnack
Serieledarna utan poängtapp mot seriefavoriten som är hungrigare än någon annan efter två raka förluster. Vi var redo för säsongens svåraste match hittills. Det var en regnig och lagom varm måndagskväll på Sandbyvallen, planen var i bra spelskick. Vi var taggade, kom till spel med en bra trupp och gjorde en bra och fokuserad uppvärmning.




Första halvlek
Vi startade fokuserat och var bra med i matchinledningen. Under hela halvleken skapade vi bra lägen med jämna mellanrum. Framförallt kom vi enkelt runt på kanterna och mittfältarnas offensiva löpningar skapade hål och förvirring i Hörbys försvar. Oväntat tog Hörby ledningen efter drygt tio minuters spel. Vi gick bort oss på deras högerkant, deras lille ytter spelade in bollen mellan Jens och backlinjen. Vi blev i numerärt underläge i straffområdet och deras fria spelare på bortre stolpen kunde stöta in ledningsmålet för bortalaget. Vi var fortsatt bra och repliken kom snabbt. Jag tror det var Eric som stod för kvitteringsmålet och Månsson för ledningmålet. Månssons var en framspelning av Robin A där Månsson med de vackra djupledslöpningarna kom fri med målisen och gjorde inget misstag. Erics mål kommer jag inte ihåg, men jag chansar på ett vackert placerat skott innanför straffområdet. Vi hade vänt matchen, rättvist. Vi gjorde en bra halvlek, spelade bäst, var tuffast, hungrigast och skapade många bra lägen. Vi hade ett problem, å det var Hörbys nummer 77, Joakim. Han är den bäste motståndaren vi mött i årets serie och han gjorde på egen hand 2-2-målet. Vi var tre SSIF-backar, men med en snygg vändning och ett väldigt vackert placerat vänsterskott kunde vi inte förhindra Joakim #77. Det tog en minut, sen var vi i ledningen igen. Snyggt samspel, inspel, sen tryckte Eric in 3-2-målet.

Paussnack
Vi gjorde en bra halvlek, men givetvis ville vi lira ännu mer boll och spela tuffare över hela banan. Framförallt hålla koll på 77an. Vi gjorde en mycket bra första halvlek, Hörbys 77a höll ensam dem kvar i matchen.


Andra halvlek
Under stora delar av halvleken såg det ut så här: Vi var trötta, fick inte tag på bollen för att kunna lira det passningsspelet som vi önskade. Hörby hade mest boll, spelade rörligt och intresserat. Ändå var det vi som skapade farligheterna. Hörby hade någon halvchans och farligast var en nick från deras kapten med fem minuter kvar. Han klev upp på anfallet sista minuterna och oroade med sitt skickliga huvudspel, Jens stod för en fin reflexräddning. Vi hade några lägen att punktera matchen, bäst lägen hade Månsson och Robin A. Men vi lyckades inte få in bollen. Det gjorde inte Hörby heller. När klockan närmade sig 90 slog en av deras backar en misslyckad crossboll som Månsson tog ner och slog in i öppet mål. Han  blev hjälte och nersparkad i samma sekund. Matchen var klar, 4-2!





Matchen
Vi var bättre, det var en rättvis seger. Efter första halvlek skulle vi haft en större ledning än 3-2. I andra är vi trötta, slarviga och lite försiktiga. Stora delar av halvleken kontrollerade Hörby. Men i andra hade vi ändå mer kontroll defensivt och Hörby tilläts aldrig kvittera. Vi gav Hörby en chans att komma in i matchen, de tog den inte och vi vann rättvist med 2 bollar. Hörbys bästa spelare var 77an joakim, nämnt honom mycket nu. I andra halvlek var många Hörbyspelare duktiga, mittbackarna var väldigt tuffa med bra fötter, långhårige kantspringaren var duktig, 99an på mitten kom igång i andra. Hörby är väldigt bra, saknar organisation och fysik. Men får de ut allt av sitt material är de topp 3 i serien. Hade de startat med de två duktiga spelarna som kom in efter pausvilan hade de kanske oroat oss ännu mer i första halvlek. Vi tackar för att deras tränare coachade så....... Men: varning för Hörby, luriga och skickliga!








+
Anders G och Gert-Inge. Regnig måndagskväll, men dem två kan man lita på...... fixade inträde, kiosk, programblad, speaker, matchenslirare-utnämning. De hade hjälp, några juniorer såg jag. TACK till alla, vi snackar dagens hjältar!

-
Gnället från båda lagen och några fula satsningar från bortaspelarana

Blåttz topp 5:
5: Conne/Robin A
- Hade lekstuga på kanterna, kom runt gång på gång
4: Robin G - väldigt bra igår, bästa för säsongen
3: Joel - släppte ingen över bron, hänsynslös i luftspelet. Rutinen behövs
2: Håkansson - Dominant i första halvlek, bra i andra. Visade vägen med tufft spel och fina offensiva löpningar
1: Månsson - Klart bäst! enorm vilja, två mål, världklassdjupledslöpningar


Intervju med matchens lirare


Dagens skönaste:
När Månsson låg ner skadad stod många spelare runt honom. Hörbys Joakim frågade domaren: -Blev det frispark?. -Nä, det blev mål, sa domaren! Haha, spiken i kistan.

Dagens farligaste:
Nummer 8, med understället, byttes in i Hörby efter pasuvilan. Han var en väldigt duktig mittback som borde startat matchen. Bra på huvudet, snabb och bra passningsspel. Men shit vilken kille: drog i tröjan, nöp mig i hängpattarna, tänkte bryta benet på Månsson. Han var duktig, men sånt spel uppskattas inte på Vallen

Stämningen på plan:
Helt ok, som en toppmatch ska vara. Tufft stundtals, gnälligt efter vissa smällar. Båda lagen gnällde för mycket, och för onödiga saker och för långt efter situationerna. Vi måste bli bättre på den biten.

Matchens tips:
Anders pappa sa till mig och Anders på väg till omklädningsrummet efter första halvlek: "Upp i skorna på 77an". Vi låg tätare på honom i den andra halvleken och han kom inte till läge lika lätt.

Dagens publik:
Fantastisk åter igen. Pga regnet samlades de flesta på läktaren. Det såg fullsatt ut. Även denna regniga måndagskväll var nog allas familjer på plats. Lägg till lite ungdomsspelare, seniorspelare och supportrar så förstår ni vårt fina stöd igår.

Matchen bollkallar:
Glada och spralliga smågrabbar gjorde ett bra jobb. Grymt arbete på en måndagskväll. Gladast var de när de fick lämna pris till matchens lirare: Månsson

Matchens kommentar:
När deras nr 77 fick varning med en kvart kvar ville några Sandbyspelare få det till att det var hans andra gula. Han har inte två sa domaren.
- Nä, men han borde haft svarade Robin G.

Matchens OOOOOOOOOOHHHHHHHHHHHHH:
Sandbypublikens O:ande när månssons skarv vid 3-2-ledning smet precis utanför stolpen. Härlig känsla att hela Sandbypubliken försökte skrika in spiken i kistan-målet.

Veckans Tage (fam. Pålsens hund):
"Sötare än nånsin" (sagt av bloggens fru)

Matchens 3:
3 poäng
3e raka hemmasegern
3e varningen för Eric
3e gången kramp för Sebbe i år

konstgräs å referat

En helg helg utan match, i morgon är det A-lagsmatch. Då smäller det! En riktig toppmatch väntar på Vallen. Ett SSIF med full pott mot seriefavoriterna som inlett med två segrar och två förluster. Hörby är riktigt bra, och revanschsugna. Svårare nöt att knäcka på vallen får vi inte just nu. Men det ska bli jävligt skoj. Måndagsmatch mot Hörby ska bli skoj, vi går för tre poäng, och fortsatt serieledning.
*
Nedan en liten konstgräsfilm, ett trevligt referat av Virre och ett referat från Tjörnarp - GoF där det inte går att ta miste på GoF´s besvikelse. Stort tack till Virre och Philip. Tyvärr blev det förlust för U-laget idag.
*
Damerna tog en dubbel i helgen, GRATTIS! Idag vann teamet med 4-1, igår tog damerna en historisk seger. Det var Sandbys första division.1-seger någonsin. BRA! 1-0 mot Falköping!
*

U-lagsmatch idag mellan Furulund och SSIF, REFERAT AV VIRRE

Match mot Furulund idag. Inte den bästa uppladdningen kanske, många som tydligen inte kunde vilket innebar att med endast 13 man var med i laguttagningen. Många unga fick chansen vilket de gjorde bra, äldst i Sandby idag var Jesper Larsson vilket säger en del om åldern på vårt lag.

*

Vi pratade innan matchen att vi skulle försöka spela vårt eget spel och inte visa någon respekt bara för vi var så pass mycket yngre. Till en början funkade det mycket bra, vi spelade runt bollen och hade en del farliga chanser. Några farliga frisparkar, några farliga hörnor och en del sekvenser då vi snyggt spelar oss hela vägen fram. Dessvärre så var det ändå Furulund som skulle leda med 2-0 i halvtid. Ett första mål som lite turligt studsar på en av våra spelare och in i mål efter en stolpträff, och ett andra där de kontrar på vår vänsterkant. Lite snöpligt att de leder med 2-0 när vi spelar så pass bra. Kunde lika gärna varit vi som lett med ack nej. Men Johnny var nöjd med vår insats och sa att vi skulle gå in och fortsätta likadant. Om första halvlek var bra så var väl andra ok, vi spelade inte dåligt men inte tillräckligt bra för att kunna göra två mål. Jämför man med första halvlek gick vi ner oss lite spelmässigt och efter ett tag så tog Furulund över allt mer. Med en kvart kvar så hade förmodligen vår vilja försvunnit lite, vi släpper in Furulund alldeles för nära vilket resulterar i att de gör många mål på kort tid. Först 3-0 på hörna, sedan 4-0 på ett snyggt långskott, sedan även 5- och 6-0.

*

Lite surt att matchen slutar 6-0, vi spelar bra i större delen av matchen och resultatet speglar inte matchbilden. Men det finns mycket bra att ta med sig till nästa match. Fint spel och många bra anfall, bra erfarenhet för de allra yngsta också.

*

Alla spelar absolut ok idag, de jag skulle vilja ge ett litet extra plus idag är Lai, Noah, Larry, Jesper och Jakob. Trots flera baklängesmål så tyckte jag att mittbacksparet Larry och Lai gjorde det bra där bak. På mittplan tycker jag vi var bättre än Furulund. Jacob, Noah och Jesper håller i boll mycket bra med fint passningsspel. Jakobs första match med U-laget, gör det mycket bra som defensiv mittfältare.

*

Bra spel idag, synd med en så pass stor förlust ändå. Nästa match spelar vi både bra och vinner. Ha det fint!

 

VIRRE

 

 

Tjörnarp-GoF. av Philip Nyhlén

Hur var känslorna inför matchen?
Dem var bra. Vi hade som vanligt en stark trupp med oss.
Vi har bra statistik mot Tjörnarp från tidigare träningsmatcher.

Går det att klaga på förutsättningarna, härligt väder? planen i Tjörnarp var väl bra? Det var väl mycket publik på plats?
Vädret var helt ok, planen är ok med tanke på Div.6. Det fanns inte jätte mycket publik

Hur var första halvlek?
Total dominas av GoF. Vi spelade bra, vände spelet från kant till kant. När Tjörnarp väl fick bollen så "tjongade" dem iväg den.
Vi tar en tidig ledning efter en inövad hörnvariant. Målvakten bör ta nicken. Vi kontrollerar allt men så plötsligt kom den långa bollen. Med solen i ögonen så får vi inte iväg den utan på något sätt så studsar den på deras anfallare sen på vår back, på vår målvakt och tillabak till deras anfallare som lägger in den i mål.

vad sa ni till varandra i pausvilan?
Vi skulle inte försöka påverkas av deras fula och idiotiska saker. Vi skulle pumpa på eftersom vi är bättre tränade än Tjörnarp. Vi visste att dem inte skulle orka lika mycket som vi.
Vi skulle bli mer kompakta med laget innan vi satte press på dem.

Hur sammanfattar du andra halvlek?
Vi fortsätter att ha mycket bollinnehav. Vi gör 2-1 efter ca 15 min tror jag. Sen har vi bra lägen att "döda matchen" men lyckas inte trycka dit 3:an och 4:an.
Tjörnarp fortsätter att göra det dem är bra på. Skicka iväg långbollar, sparka ner motståndarna och dra ner tempot på matchen.
När ca 7 min återstår så täcker vår back ut bollen till inspark, trodde han. Men efter att ha blivit nerknuffad och nersparkad så får Tjörnarp hörna.
Och på den hörnan får dem helt omarkerat nicka in 2-2 målet.
Vi får även läge att göra 3-2 men bollen vill inte in.

Var resultatet rättvist?
Absolut inte. Tjörnarp har inte ens två målchanser men lyckas ändå göra 2 mål.
Det är GoF som för spelet och det är GoF som ville spela fotbollen.
Men vi lyckas inte avgöra matchen och då blir resultatet så här.
Tjörnarp var jätte nöjda med poängen , trots hemmaplan.

Vad var avgörande faktor att matchen slutade som den gjorde?
Att den usla domaren Christos (som kommer anmälas till skåneboll för sin usla insats) lät Tjörnarp sparka ner motståndare hur som helst.
Att han och linjedomaren inte tar frispark till GoF utan ger Tjörnarp hörna som dem gör 2-2 på.
Att GoF inte avgör matchen när vi leder med 2-1.
Att Tjörnarp gynnas av sina korta och smala plan med sin grisfotboll.

Vad är ni nöjda med och vad är ni missnöjda med i ert spel?
Ska vi vara nöjda med något så är det att vi spelar ut Tjörnarp på bortaplan.
Vi har ett stort bollinnehav och skapar en del chanser.
Missnöjda är vi med att tappa poäng mot bottenlaget. Vill vi vara med i toppen så är vinst mot Tjörnarp ett måste.
Dem och Örtofta gör upp om dem två sista platserna och då måste man ha full pott mot båda lagen.

Man är lagom bitter, besviken och sur nu efteråt.......Men det är så här fotbollen är, det lag som ör flest mål vinner.

En rolig sak efter matchen är att publiken, ledarna och spelarna firade precis som om dem hade vunnit serien tack vara poängen.

Nu tar vi nya tag mot nästa match!

Veckans profil och Ensam mamma söker

Conne är byns påg denna veckan, affischerna inför måndagens hemmamatch pryds av honom. Även dagstidningar och lokaltidningen gör reklam för matchen med en bild på Conne. På hemsidan, ssif.se, kan ni se uppsnack inför matchen. Intervju med Conne inför matchen finns både där och här.

Några frågor till hemsidan, eftersom du är synlig denna veckan på matchaffischerna.

1. Hur sammanfattar du säsongen hitills?

Vi har inte riktigt fått igång vårt spel men har full pott än så länge och det får vi vara nöjda med.


2. Du har inlett fantastiskt, är du själv nöjd? Är du i ditt livs form?

Fantastiskt kanske är lite att ta i. 5 mål på de två första matcherna, jo det kanske är fantastiskt, men sen har det varit lite trögt med målgörandet men då är det skönt att andra stigit fram som till exempel Erik nu senaste matchen mot GOF. Formen känns helt okej finns alltid lite mer att önska men jag får hoppas det kommer ju längre serien lider.


3. Hur känns det att vara serieledare?

Det känns riktigt gött, speciellt att vi har vunnit alla matcher än så länge känns riktigt bra.


4. På måndag är det hemmamatch mot Hörby, ett lag som på förhand tippades som seriesegrare. Vad tror du om matchen?

Det kommer att bli tufft, de har inte börjat speciellt bra, så de är nog riktigt sugna på tre pinnar. Vi vill självklart behålla vår serieledning och kommer att de allt för att vinna vilket jag också tror att vi gör. Vi har visat i alla våra matcher att vi aldrig ger upp och det tror jag är nyckeln till att vi kommer att vinna på måndag.


5. Vad krävs att vi förbättrar i vårt spel för seger på måndag?

Allting måste höjas ett par snäpp men jag tror att nyckeln är vårt passningsspel. Får vi igång det kommer Hörby få det tufft.


6. Du är veckans profil och kommer att synas på gigantiska planscher inför matchen runt om i hela byn. Hur känns det?

Nä, det är bara skoj, kul att synas lite i byn.


7. Vilken hälsning skickar du till sandbyborna inför hemmamatchen på måndag?

Kom till Vallen på måndag, TRO MIG ni kommer inte bli besvikna.


Det är dags för nya avsnitt i serien Ensam mamma söker. Nu ska singlar skicka brev till mammorna. Förra året hjälpte bloggen Lindh att söka. Nu är Lindh i förhållande, de träffades utanför programmet. Nu gör bloggen ett nytt försök att få med en SSIF:are i tv. En 21-årig fotbollstjej kan väl passa.......................Mackan? Bloggen har ivf skickat in en dikt till 21-åringen, My heter hon.
Så här ser My ut:



Bilden som skickas till My tillsammans med dikten är en bild på Mackan och hans förebild och mentor i livet:


Vad vill du veta om mej,
för att du inte ska säga nej?
Kanske att jag är grek?
Hatar kaffe, älskar smek
Jag är vikarie i svenska, spanska och franska
På morgonen är det inte lätt att med mig handska
Jag går aldrig upp före tre
Försöker du väcka mig blir jag sne
Kul att du har en liten grabb
Honom ska jag lära äta kebab
Jag ska visa dig min by
Här behöver du inte känna dig ny
Här är fjortisarna värsta skurkar
Försök konkurrera ut Torsten i att samla burkar
Om du undrar var jag e?
Kom ner till Ica får du se
På grund av deras korvar har jag blivit stammis
3 korvar på tio minuter borde ge en grammis
Jag ska bjuda dig hem till min ny etta
Den 1e juni händer det rätta
Då flyttar jag och min brödrost
Från gröna kiosken kommer veckans kost
Jag har humor, jag är snäll
Älskar livet, hatar gnäll
Jag avslutar med att säga tack å haj
Vill du bli min tjaj?

SSIF-TV

Maglasäte var först, Maglasäte är bäst. Nu har SSIF också TV-produktion. En gång i veckan ska vi försöka presentera en presskonferens med tre heta pågar. Denna veckas tre i fokus är två skadade och chefen himself. Premiärpresskonferensen har jag översatt och presenteras nedan i text. Ljudet blev inte bra, U-tränarna snackade laguttagning i bakgrunden och allt passar inte att publicera. Håll tillgodo med en presskonferens i text...............






Med inspiration från Maglasätes fantastiska studio-Maglasäte, så börjar Sandby idag med sin presskonferens inför helgen. Dagens medlemmar är Marcus Amasalidis, Tom Hansson och Fredrik Sundblad. Vi börjar från vänster med Mackan:

Bloggen: Hur är läget med knäet?
Mackan: Det börjar bli bättre, korsbandsskadad. Uttänjt eller lite av......... den är ganska allvarlig.
Bloggen: Du har börjat rehabträna!?
Mackan: Stämmer!
Bloggen: Hur går det?
Mackan: Det går bra, jävligt jobbigt och jävligt tråkigt!
Bloggen: Två gånger i veckan va?
Mackan: Ja!
Bloggen: Känner du nån framgång?
Mackan: Ja, jag börjar kunna sträcka på mitt knä.
Bloggen: När är du tillbaka?
Mackan: Till hösten eller kanske till nästa säsong.
Blggen: Du är ändå nere varje träning, känns det gött att hänga med laget?
Mackan: Jaja, det är schysst!




Då går vi över till den senaste skadan:

Bloggen:
Vad har hänt Tom Hansson?
Tom: Spricka i armen.
Bloggen: Hur gick det till?
Tom: Jag skulle åka rullskridskor, så var där ingen broms. Så jag trillade och det blev en spricka.
Bloggen: Hur länge blir du borta då?
Tom: Det vet jag inte, det beror på hur fort det läker.
Bloggen: Vad säger dem?
Tom: Jag får träna så fort jag kan, men ska ha gips i tre veckor.
Bloggen: Men du är också nere här första träningen efter skadan, känns det bra att vara här nere å hänga?
Tom: Ja, gött med korv också.
Bloggen: Hur var dagens korv?
Tom: Lite frusen (menade brödet) men det är gött ändå!
Mackan: Jag tyckte den var jävligt god!!!!
Bloggen: Vilken var bäst? 2a eller 3e?
Mackan: Det blev ingen tredje, blev bara två!

Då lämnar vi de två skadade och går över till Fredrik:

Bloggen:
Nybliven tvåbarnspappa, vi gratulerar!
Fredrik: Tack så mycket Niclas!
Bloggen: En liten grabb.
Fredrik: Ja, det blev det!?
Bloggen: En blivande Sandby...........
Fredrik: Sandby, sen landslaget.....ytterback!
Bloggen: Match på måndag mot Hörby, lite tankar inför den?
Fredrik: Det blir en tuff match, jättetuff. Som alla i den här serien. Jag har en stark tro på laget, jag tror vi kommer vinna den.
Bloggen: Det är väl dem två topptippade lagen som möts?
Fredrik: Ja, dem e duktiga, jävligt duktiga. Dem spelar också med tre forwars, eller försöker i alla fall. Där har vi något att bita i..........
Bloggen: Vi har varit färre på denna veckans träningar pga skador, sjukdomar och resor. Hur väl föreberedda är vi?
Fredrik: Vi vet hur vi ska spela. Det kan vi nu, så det fixar vi.
Bloggen: Vad blir nyckeln till seger?
Fredrik: Mittfältet, det defensiva arbetet på mittfältet.

Vi tackar för dagens presskonferens. Krya på er och Fredrik: Hälsa hem!









Vem är Mattias å Billy?

För snart två månader lämnade Wendt, Matte A och Tillberg över till Billy och Mattias. Tre fantastiska ledare och människor har ersatts och två friska fläktar. Givetvis saknar vi våra tre gamla godingar. Matte, Wendt och Tillberg är saknade i omklädningsrummet. Våra nya hjältar ska känna sig enormt välkomna till föreningen och herrlaget. Vi har fått in två härligt glada killar som gör ett kanonjobb för laget. De arbetar efter mottot: Ordning å reda. Ni gör det bra Matte å Billy! Deras facit som ledare: 6 raka segrar. Det är också kul att de fotograferar våra matcher med en grym kamera. 500 bilder att redigera för bloggen, trevligt söndagsnöje..................




Mattias Mårtensson
22 år, singel
Född och uppvuxen i Malmö, senaste åren har han bott i Flyinge
Jobbar med akustikdämpande undertak
Spelade förr fotboll i Eriksfälts FF
Bilar och all sport utom hockey är hans intressen
Favoritlaget är Barcelona och favoritspelaren Messi




Billy Jonsson
25 år
Född i Stockholm, uppvuxen i Sthlm och Sollefteå
Bor i Holmby, utanför Flyinge
Intressen är hockey och teknik
Han pluggar grundläggande behörighet
Manchester United är favoritlaget och Chicharito är favoritspelaren
Han spelar hockey i Lund och favoritlaget är Pittsburgh Penguins

Varför är du lagledare i SSIF?
Mattias:
Jag hade inget att göra efter jobbet, Fredrik (tränare och släkting) frågade om jag ville vara ledare. Jag har länge tänkt börja som tränare. Jag gjorde det också för att träffa nytt folk.
Billy: Nico frågade, vill träffa nytt folk. De få jag känner här nere ville jag hjälpa när de behövde det.

Vad är det bästa med att vara ledare i SSIF?
Mattias:
Att det är jävligt skoj, härligt folk.
Billy: Det är schysst, intressant!

Er tid som ledare har börjat bra, ni har 6 raka segrar. Vad är receptet?
Mattias:
Vi gör vårt och spelarna gör sitt, det är ordning å reda!
Billy: Ordning å reda, sen vill de väl att det ser bra ut när vi fotar.

Hur är er känsla när det är match?
Matte:
Det är nervöst inför matcherna. Dels för att man vill vinna, men också för att vi vill inte glömma något.
Billy: Under matchen har vi inte så mycket att göra, en fotar och den andra har koll på statistiken (å vattnet).

Vad har ni för tankar om säsongen?
Mattias:
Se Sandby komma upp i femman och göra spelarna nöjda.
Billy: Det är på tiden att ni får gå upp i femman.

Vad har ni fått för uppfattning om klubben?
Mattias:
Seriös. Tänker på alla lagen lika mycket, nästan. Ordning å reda!
Billy: Jag säger samma som Matte........

Vad har ni fått för uppfattning om laget?
Mattias:
Jävligt schysst gäng, kan skoja med alla.
Billy: Alla verkar vara på samma våglängd, alla tar det lika seriöst.




Niklas Widerberg om damernas säsongsinledning

Idag har damernas fantastiska tränare Niklas Widerberg svarat på frågor om säsongsinledningen. Damernas fyra första div.1-matcher någonsin är spelade. Tyvärr har det bara blivit en poäng hittills. Men de har redan varit med om en fantastisk insats mot Tölö i tredje omgången, bott på hotell dagen innan match och skaffat sig ett publiksnitt på 160 personer. Fortsätt njut av division 1, vi hoppas att poängen kommer.......



1. Nu är serien äntligen igång, hur är det att vara i div 1? Det är skönt, efter alla dessa kalla blöta träningar och transporter till och från de olika träningsplanerna.

Det är härligt att få träna och spela på gräs hemma i Sandby.

Att spela i Div.1 är fantastiskt kul.

2. Vad har förvånat dig som div.1-tränare så här långt? Att steget faktiskt inte är så stort som man kan tro.

Och hur stora skillnader det finns på resurser i de olika klubbarna i ettan.


3. Är det något du förväntade dig av spel i division 1 som redan visat sig stämma? Att man inte har råd att bjuda på något i matcherna, slarvar man så straffar det sig direkt.
Det har vi fått lära oss den hårda vägen kan man ju säga efter 3-3 "förlusten" senast.

4. Vad säger du om er inledning? De två inledande matcherna var vi lite efter anfallsmässigt men riktigt bra defensivt (0-4 och 1-0 förluster).

I tredje omgången mot Tölö, visade vi att vi kan spela riktigt bra anfallsfotboll också (3-3).

Nu senast mot IFK Norrköping hade vi tyvärr vår sämsta insats på mycket länge, (4-0förlust).

Men som nykomlingar känns det ändå helt okej.

5. Har du redan märkt något ni måste förbättra?

Vi måste ta vara på de målchanser vi skapar och jobba på tills domaren blåser av matchen.



6. Märks skillnaden i föreberedelser, snacket på byn, publik, media i år när det är div. 1?

Vi har ändrat lite i uppladdningen inför match med samling 2 timmar innan match där vi inleder med en 20 minuters promenad på byn för att snacka av oss lite och att snacka ihop oss i lagdelarna.

Vi har dagen innan ett par tre tjejer i centrum huset för att marknadsföra klubben och hemmamatcherna.

Snacket på byn har nog ökat en del, folk är mer medvetna om att vi finns och att det går bra för klubbens damlag.

Vi ligger i mitten av publikligan för söderettan med ca 160 personer.

Det är nog en ökning med ca 100 pers från förra säsongen så det känns riktigt kul.

Media har mycket större fokus än tidigare.

Skånska dagbladet och Damfotboll.com följer oss noga medan den andra så kallat stora skånska tidningen fortfarande nöjer sig med att tjata om hur synd det var om LB07 som inte fick kvala till ettan.

Sen blir man ansluten till EFD (Elitföreningen Damfotboll) som man har rapporterings plikt till vid hemmamatcher.

Det är en direktrapportering av byten, varningar, utvisningar och mål på en Internetsida som heter damfakta.com

7. Hur var den långa resan till Eskilstuna förra helgen?

Den var bra, vi åkte på skärtorsdagen klockan 16,00 från Sandby och tog oss till Norrköping där vi sov på Scandic hotell.

Vi åt god hotell frukost i lugn och ro och lämnade hotellet klockan 10,00 för en ca 2 timmars resa till Eskilstuna.

Väl framme i Eskilstuna blev vi alla sjukt imponerade av deras arena (Tunavallen)…vilken anläggning!!.

Planen var helt innesluten av två stora sittplatsläktare och ståplats läktare på ena kortsidan.

Och i varje hörna av arenan fanns det ett höghus med balkonger in mot planen.

Matchen förlorade vi tyvärr med 1-0 på ett riktigt skitmål.

På hemresan stannade vi efter en timme och åt på Max och sen drog vi resten i ett sträck.

Med filmer, sömn och andra aktiviteter var det inte speciellt jobbigt faktiskt.

Jag vet inte men mot IFK Norrköping åkte vi upp samma dag och det kanske påverkade oss lite negativt.

8. Vilken match eller händelse i år ser du extra mycket framemot?

Jag ser egentligen inte fram emot någon match mer än någon annan men att spela på Nya parken i Norrköping var ganska häftigt.

Innan oss spelade IFK Norrköping mot Djurgården i Juniorallsvenskan.

Ganska häftigt att nere i spelargången säga tjena! till Sören Cratz som tränar Norrköpings J-allsvenska lag.



9. Vad önskar du dig mest av allt just nu?

Att vi kan hitta och spela det spelet vi hade i andra halvleken mot Tölö och att vi kommer hem till sandby med en seger i bagaget på lördag natt!!



Måndagsreferaten

Måndag har blivit tradition för matchreferat, från U-lagsmatchen och från de lag i serien som vill skriva i bloggen. Tack till er, läs nedan.

Vi börjar med jocke Hugosons referat från U-lagsmatchen i Stehag igår. 2-2

Pre-talk
U-lagsmatch borta på Stehag denna soliga och blåsiga söndagseftermiddag i maj. Här följer några snabba tankar om matchen. Johnny snackade inför matchen om hur man bäst förbereder sig för Lundaloppet och vad som krävs för att klara milen på femtio minuter. Mycket mer motivationssnack behövdes inte.

Första halvlek
Vi började matchen inspirerat, löpte mycket, visade prov på vackra anfallskombinationer och gjorde också ett mål som, väldigt tveksamt, dömdes bort då domaren ansåg att Tobbe gått hårt åt deras målvakt.
Istället gjorde Stehag 1-0 efter mindre bra försvarsspel från undertecknads sida. Deras stora och tröga anfallare lyckades komma förbi en för tillfället ännu trögare mittback, och med en snygg lobb gick bollen i mål förbi en chanslös Henke i målet.

Vi repade oss snabbt spelmässigt och hade en känsla att det här skulle gå att vända. Efter att ha skapat ett antal farliga hörnor lyckades Emil till slut hitta Virres panna på en högerhörna och Virres nick satt rätt upp i krysset. Väldigt vackert och välförtjänt.

Andra halvlek
I paus drack vi vatten och snackade om att hålla bollen mer på marken och hitta Virres fötter.
Det lyckades vi väl med och andra halvlek blev ganska händelserik med chanser åt både håll. Mål blev det också, först tog Stehag ledningen efter passivt försvarsspel där deras spelare tilläts komma till skott, ett skott som placerades snyggt till höger om Henke.
Efter detta hade vi flera lägen att kvittera. Sandby bjöd på ett mönsteranfall när Tom och Virre ”one touchade” sig fram och till sist hittade Tom fram till mig från min vänsterbacksposition men mitt skott tog i insidan av stolproten och trots att Tom var säker på att bollen var på väg in rensades den undan till hörna. På hörnan fick jag återigen ett bra läge när jag helt omarkerad lyckades nicka bollen närmare Borlunda än i mål.
Kvitteringen skulle dock komma i minut 86 och fråga mig inte hur det gick till. Rasmus slog en suverän frispark från egen planhalva som rann igenom deras försvar och på något sätt lyckades Virre få in bollen ur dålig vinkel. Om Virres första mål var vackert var det här skitfult. Kvitteringen var dock både skön och rättvis.

Summa summarum
Matchen var jämn och kunde egentligen ha slutat hur som helst. Det kändes dock som att vi bjöd Stehag på båda deras mål. När domaren, som bortsett från ett par misslyckade ingripanden gjorde en bra match, blåste av var nog varken vi eller Stehag nöjda med poängen. De var säkerligen missnöjda med att ha släppt in mål i slutet av matchen samtidigt som vi tar med oss att vi kvitterar två underlägen.

Idag var det ett par spelare som höjde sig ur mängden. Virre gör två mål och var aktiv matchen igenom. Emil var pigg på sin kant, Tomas och Davve kämpade tappert på mittfältet tillsammans med Tom som, kors i taket, inte drog på sig någon varning. I försvaret har vi en klippa i Rasmus, känns hur säkert som helst med Mr. Perstorp där bak.


Tack för referatet Hugo


GoF´s Philip Nyhlén skickade tränaren Patriks tankar efter matchen. Läs vad GoF-tränaren säger om vår seger.

GOF IF-S Sandby 0-2 Halvtid 0-0

Får börja med att säga att S Sandby verkligen var bra. Jag kan garantera att dom kommer vara på plats 1-3 när serien är slut.
Jag tycker att vi spelar ganska så bra första 15 minuterna,men sedan tar Sandby över mer och mer och har en 3-4 målchanser som går precis utanför Johannes stolpar..Efter ca 30 min har Sandby ett stort bollinnehav och jag känner mig tvungen att placera Johan S på sin vanliga plats som imf. 0-0 står sig halvleken ut och i pausen så pratar vi om att vi MÅSTE bli oerhört mkt tuffare och vilja vinna fler närkamper och andra bollar, vilket jag tycker att vi gör första 15-20 minuterna för att sedan återigen tyvärr låta Sandby ta över dirigent pinnen..0-1 gör dom efter ett vackert anfall/avslut..Sedan kommer 0-2 lite onödigt och för enkelt dels får dom i lugn och ro gå fram med bollen,sedan är vi mv plus 2 backar inne vid deras spelare som trots de tenkelt kan göra mål på första tillslaget.....Jag brukar känna att man "borde tagit i alla fall en poäng" när vi har förlorat,men det gör jag inte efter denna match, vi får vackert gratulera S Sandby till en rättvis seger.
Vi har en hel del att fundera på och jobba med efter denna matchen,men samtidigt ska vi nog inte vara jätte oroliga då Sandby är ett bra lag och som jag skrev ovan,kommer att hamna på plats 1-3.
Det man tyvärr saknade i går var det vi varit så bra på innan i år att vi verkligen har kämpat,gått in till 100% i alla situationer över hela planen i 90 minuter...Men nu släpper vi denna match och börjar ladda inför nästa omgång då vi möter Tjörnarp borta,den SKA vi bara vinna och i så fall har vi 10 poäng av 15 möjliga.


GoF-tränaren


Lunds BOIS - Torna Hällestads IF, Av Christian Svensson

Fredagskvällen var en härlig kväll för fotboll med sol och en sval bris. För motståndet stod Lunds BOIS vilket ofta innebär tuffa och tajta matcher. Ett Lunds BOIS som hittills under presterat resultatmässigt, och vi visste om att trots detta fick vi inte underskatta dem. 

Men i första halvlek gör vi tvärtemot matchplanen vi transporterar boll och är oskärpta i de flesta situationer och detta utnyttjar Lunds BOIS genom att skapa ett par chanser och de gör också fullt rättvist 1-0 på en bra slagen frispark som nickskarvas i mål. I halvlekpausen snackar vi oss samman och bestämmer oss för att vi måste höja oss avsevärt för att ta oss in i matchen igen, och vi gör även ett antal byten för att få in ytterligare energi. 
I andra halvlek spelar vi som ett helt annat lag. Vi spelar snabbare och enklare och pressar successivt Lunds BOIS allt längre ner i banan och de får allt mer förlita sig på långa bollar och vi skapar allt mer chanser. 1-1 kommer i en fin spelsekvens där vi vänder spelet från vänster till höger och därifrån tillbaka spel snett hemåt där Marko Stozinic drar in bollen hårt i bortre. Efter 1-1 fortsätter vi att pressa på och Lunds BOIS kontrar och kommer fram i en del riktigt farliga lägen som vår målvakt avvärjer. I den 86minuten gör vi 2-1 efter att vi tar oss fram längs högerkanten och spelar in bollen till Kristian Andersson  som vänder bort två BOIS försvarare och avslutar säkert. 

För dagen presterar vi ingen bländande fotboll men stort plus för att vi tar oss i kragen efter en bedrövlig första halvlek och tar tag i matchen och tar tre mycket viktiga poäng. Lunds BOIS skall dock också ha en eloge och jag anser att deras tabellposition inte är direkt talande för vad de presterar på planen och tror att får de bara lite flyt och med sig några resultat så kan de ta sig uppåt i tabellen.
I nästa omgång väntar nu Örtofta på lördag klockan 14.00 hemma på Tornavallen och då hittar vi förhoppningsvis tillbaka till det fina spel som presterade mot bland annat Hörby.

/ Christian


Teckomatorp - Maglasäte, 0-1

Fredagskvällens bortamatch mot en av seriens starkaste lag hittils slutade med en rättvis 1-0 seger. Matchen spelades på en svårspelad plan där vi tidigare haft enormt svårt att ta poäng. Men denna kväll hade marginalerna med oss

Matchen började trevande. Ojämna planer får vi nog räkna med framöver, men denna kväll var vi bättre förberedda. Vi inledde matchen respektlöst och var först på de flesta bollarna. Vi försökte spela och inte slå bort bollarna. Efter en kvart fick Teckomatorp ett friläge där man lobbade över Macke, men bollen smet förbi stolpen.

Ragge visade återigen stabilitet och styrka i sitt mittbacksspel. Vi fortsätter att föra matchen, utan att skapa något. Men i den 25 minuten så händer det. En fatastisk fin "fabregas passning" från Ekastiga ställer Mirre fri vid straffpunkten. Mirre hinner få kontroll på bollen och slår en halvvolley klockrent förbi deras målvakt. 1-0 och det kändes rättvist.

Det är svårt att få ett ordnat spel på den guppiga planen, men vi lyckas behålla kylan hela halvleken. Skönt att gå till pausvila med ledning.

Andra Halvlek börjar skakigt och Teckomatorp får tryck på oss. Flera uppoffrande täckningar gör att vi håller undan. Macke spelar stabilt i målet och plockar flera inlägg säkert. Ju längre halvleken går destå mer desperata blir Teckomatorp. Henrik fick Gå ut i Paus och Albert kom in. i slutet byter vi även in "Dansk" för att gå ner på en 4-5-1 uppställning och säkra tre poäng. Inte vackert men effektivt. Teckomatorp luras in i att lägga in långa bollar, men vi håller undan. I slutminuten får Peder ett jätteläge men bränner sin chans. 1-0 känns helt fantastiskt.

Nu ska vi fortsätta och visa Dalby på fredag att detta inte var en tillfällighet.

 

Vill också avsluta med att Tacka alla Sätefans som var på plats. Underbart med att ha så många med sig på bortamatcherna. Även ett stort tack till Teckomatorp, som trots en nedbrunnen klubbtuga kunde genomföra matchen. Talen i paus om gemenskap och sammanhållning i en svår stund imponerade och ni är en förening med stort hjärta. Lycka till med verksamheten och återuppbyggnaden.

 

Peter Lindberg


25e maj och 23 Juli

Ovanstående två datum ska bokas direkt!

25e maj
18:00 är det U21-derby på Sandbyvallen, MFF - HIF. Givetvis är det gratis inträde. Det är en match du måste se.



I MFF´s senaste U21-match, seger med 3-1 mot Värnamo spelade bl.a: Sandbybon Tobias Malm, tredje målvakten Dejan Garaca, Yago Fernandez, Filip Stenström, Miljan Mutavdzic, Amin Naziri, Alex Nilsson och Dardan Rexhepi.


I HIF´s senaste U21-match, 3-1-seger mot Landskrona BOIS, spelade bl.a: Gamle stormålvakten Daniel Andersson, gamle landslagsmannen Erik Wahlstedt, Simon Thern (jonas son), Marcus Bergholtz, May Mahlangu, Rachid Bouaouzan och Kevin Amuneke. Ska tilläggas att vår egen Matte (lill-matte) Andersson gjorde en stormatch mot May Mahlangu på mittfältet i denna matchen.



Givetvis kommer trupperna ändras, men jag lovar att allsvenska stjärnor kommer dyka upp på Sandbyvallens fina gräsmatta.



23 juli
SOUTH SANDBY FOOTBALL TOURNAMENT & FEST

Är du äldre än 15 år och spelar fotboll i SSIF nu?
Är du ledare i SSIF?
Är du sponsor till SSIF?
Har du spelat i SSIF´s seniorlag på 2000-talet?

Svarade du JA på någon av frågorna? Då ska du anmäla dig till South Sandby Football Tournament & Fest!
7-manna turnering och Fest! 23 JULI! Så enkelt sammanfattas dagen. Det kommer fler överraskningar. Men dagen ska handla om fotboll och fest, glädje, sammanhållning, SSIF-vännskap och nya fotbollsvänner!

Mer info kommer, men anmäl dig idag!


GoF - SSIF, 0-2 (0-0)

Var du inte på plats på McDonalds Norra Fäladen igår vid midnatt, då kan du följa Håkans rekordförsök i föregående inlägget.

Försnack
Fredagsmatch i Flyinge, det betydde: Derby, svårspelad plan, strålande väder och en härlig känsla inför matchen. GoF är bra, alltid, extra bra i år var känslan. De slog Hällestad i omgång två med 2-1, något som vi har svårt för. Dessutom spelar de fysiskt och enkelt, typisk engelskt. Vi kom till spel med en väldigt stark 16manna-trupp.

Första halvlek
Vi började bra, vilket i denna matchen betydde att vi vann förstabollarna och tog hand om andrabollarna. På den hårda och ojämna planen blev duellspelet avgörande för vem som fick halvchansen. Första kvarten var vår kvart, anfallarna var hungriga och vårt mittfält överlägsna i duellspelet. Vi skapade några halvchanser, men det blev inte jättefarligt. I mitten på halvleken höll GoF i taktpinnen några minuter. De vann boll, spelade ut på kanten och försökte vända spelet eller hitta den ensamma anfallaren på djupet eller på huvudet. Det blev bara halvfarligt. Sen tog vi över igen. Jag hade ett skott, tror Håkan eller Robin hade ribbträff (kanske båda), plus Connes två lägen från kanten som båda passerade bortre stolpen. Första halvlek bjöd på sådär spel, men kampsegern och de farligaste lägena stod vi för.

Robin A med ett farligt avslut från dålig vinkel, skottet touchar ribban

Paussnack
Hemmatränaren lät inte nöjd. GoF hade några nivåer till att komma upp i. Vi var nöjda med första, men det gällde att sätta dit bollen, samt försöka hitta lite mer passningar med adress på marken. Samtidigt var vi beredda på ett helt nytt GoF till den andra halvleken.

Andra halvlek
Vi tog tag i det igen, vann kampen och försökte spela. Mest blev det ju chansbollar mot hörflaggorna. De var vi snabba och starka på, det gav oss några halvchanser. GoF började vinna mer och mer närkamper, i mitten av halvleken böljade spelet. Vem skulle ta tag i det sista 20-25 minuterna? Då kom vårt ledningsmål. Conne var först på en lång diagonalcross från Sebbe?, conne skar in och hittade Eric fri framför målet. Eric gjorde inget misstag, 0-1. Efter målet hade GoF ett slumpskott som touchade Anders och tog i stolpens yttersida, det blev inspark till oss. Efter det kunde vi punktera matchen. Det var snyggt, jävligt snyggt. Och jag tror Robin A, Månsson och Conne var med i det vackra förspelet, dribbling, väggspel, volleypass och till slut halvvolley mål av Eric. Återigen var Eric på rätt plats framför målet. Nu var det klart, sista 15-20 gjorde vi 3 byten, GoF likaså. De bytena gjorde att vi hade full koll sista tiden och kunde skriva resultatet till bortaseger med 2-0.
Hörna

Matchen
Det var roligt, alla förutsättningar för en fin match fanns....... förutom planen då. Det gjorde att bollen var mycket i luften. Men div.6 är kamp, så det var bara att acceptera det. Och att vinna kampen mot fysiskt starka GoF är väldigt bra gjort. Vi var bättre idag, 2-0 var rättvist, kanske vi skulle gjort något mål till. En solklar straff i första skulle vi haft. GoF är bra, men har mer att ge. De kommer göra bättre matcher, och vara ett topplag i år. Deras bästa spelare var 3an Jeppson på mitten, väldigt nyttig för GoF. Delad tvåa var kapten Nyhlén och anfallaren/mittfältaren Johan svensson (nr7). De flesta i GoFs lag är samma från senaste årens möten, och deras tre bästa i går har varit med i alla år. Därför är det alltid kul att komma till Flyinge och spela fotboll.

+
Första nollan i år, det kändes riktigt skönt.

-
Planen: hård och hoppig

Blåttz topp 5:
Detta var en lagseger, därför är alla värda ett omdöme. Men givetvis bedöms topp 5 längst ner.
Jens - "Studsbollen" gjorde allt 100%igt, blev aldrig farligt. Bra fötter!
Anders - Seriens jämnaste back, aldrig ett misstag
Nico - snackade som vanligt, inte med domaren idag dock
Robin G - sin bästa halvlek i år, sen satte skada stopp. Bra närkamper, bra passningar på offensiv halva
Mange Pålsson - Spelade andra halvlek som högerback, riktigt bra. Bra passningar, vann ALLA duellerna
Joel - Tuff mittfältare, överlägsen på plan med sina halvvolleys bakom backlinjen när han vann andrabollarna, viktig som vanligt
Markus Håkansson - som vanligt stark och löpvillig, matchbild med mer spel på marken passar hans spelstil bättre
Tom - 22 år nu, för "många" år sedan var han ordinarie mittfältare i femman, den klassen visade han på sina 20 minuter igår. BRA
David Jönsson - riktigt spelsugen på sin vänsterbacksplats sista 20. offensiv, stark och bra med bollen. Grymt inhopp!
Virre Ingemansson - Riktigt bollskicklig, gör det oväntade, lekstuga på kanten.
5. Eric - På rätt plats två gånger = två mål. Spelsugen och många vunna nickdueller
4. Sebbe - Stenhård och offensiv, riktigt bra helt enkelt
3. Conne - Jobbade oerhört, disciplinerad. Som vanligt skapar han mycket och överlägsen sin motståndare.
2. Robin A - Över 20 lyckade klackar, vår Messi, skulle haft straff. Riktigt bra match!
1. Niclas Månsson - GoF´s skräck. oerhört nyttig igår. Bra teknik och snor åt sig alla bollar som kommer i hans närhet. Bäst på plan!
Matchens lirare Niclas Månsson i duell med GoF´s nummer 10


Domarteamet:
De gjorde en väldigt bra insats, fyra solklara frisparkar och en straff missade dem. Hade vi förlorat hade vi kanske gnällt på det, nu får de toppbetyg och vi glömmer missarna..........

Stämningen på plan:
Väldigt bra! Oerhört många dueller, men aldrig fult spel.

Stämningen utanför planen:
Publiken hördes inte så mycket, morsan sparade på skriken. GoF-tränaren hade ett dussintal domarskrik.

Publiken:
Den lokala fotbollen är populär 2011, på varenda match är det mellan 50 och 100 pers i publiken, oftast närmare hundra och ibland lite över. Det är helt fantastiskt att spela inför så många vänner och supportrar.

Matchens yraste:
Sebbe Persson, ska nog ta stolpen eller stanna hemma på fasta situationer, svårare uppgifter fattar inte grabben.

Matchens kramp:
Återigen Sebbe, för andra seriematchen i år. De gamla springer, de unga får kramp. Dagens ungdom?
Segersången:
Vår variant på West Virginia hördes över hela Flyinge. Årets bästa segersångsinsats.

Håkan mot rekordet

Matchreferat från kvällens seriematch kommer imorgon bitti. Nu blir det fokus på Håkan, följ Markus Håkanssons rekordförsök. För 80 minuter sedan avslutades Håkans cheeseburgar-ätning. Han skulle äta 14 cheeseburgare på 60 minuter. Varför? Jo, för att han sagt att det klarar han. Hur gick det?
Håkan beställer de första tre burgarna
Håkan inför starten av rekordförsöket

Håkan visar ett finger, första burgaren är påbörjad
Håkan har börjat på den andra burgaren
Trean är inledd, fortfarande tycker han det är gott med hamburgare
Fyran
Femman kom........
Hamburgare nummer 6, här börjar han sluta tycka om cheeseburgare
På väg mot halva rekordet, 7
Håkan halvvägs mot rekordet
8e burgaren gjorde Håkan glad
Nian ser inte så god ut
Efter 9an behövde han vila lite
Men tian kom till slut
Elvan kom också
Men sen tog det stopp...........






Håkans tal till folket

Micke och Robin G inför GOF - SSIF

Idag blir det Micke Paradis inför morgondagens match, Robin G om sin form och fina säsongsinledning, sen tar bårbärarna och Maglasäte över.............

Missa inte GoF´s tankar nedan, vad tror Philip Nyhlén om matchen? Vilket resultat tippar han?


MICHAEL PARADIS





1. Hur går tankarna inför matchen mot GoF imorgon?

Det ska bli riktigt kul att möta GoF. De verkar ha gjort bra ifrån sig både under försäsong och under seriestarten och det var 2 tuffa möten förra året, så jag tror att det blir en tight och spännande match.

2. Vad är nyckeln till seger?
Den nyckel jag kan berätta om här är att kämpa hårt, ha bra aggressivitet, spela vårt eget spel och vara ordentligt koncentrerade i varje moment. Sen gäller att genomföra vår taktik på bästa sätt.

 

3. I de två första matcherna hade vi länge ett tvåmålsunderläge och senast blev det lite nervöst när Tjörnarp gjorde 1-2, hur tänker ni i båset då?

Aldrig kul att ligga under eller som mot Tjörnarp få ett mål i baken när man totalt dominerar matchbilden. Fast man tänker egentligen samma tankar i det läget som annars, dvs finns det några svagheter hos motståndaren? Är det något vi inte gör rätt? Kan vi ändra någon detalj? Fast ju längre tiden går, som det var mot Löberöd, så kommer naturligtvis tankarna att ska vi verkligen hinna vända detta. För det hoppet finns med ända in i kaklet. Däremot så är pulsen lite högre i sådana läge.


4. Vilka ändringar och direktiv har ni i det läget?
Utifrån vad vi själv presterar och hur motståndaren spelar så diskuterar vi oss fram till de ändringar vi vill göra. T.ex mot Löberöd och Dalby har vi höjt aggressiviteten och när vi gjort det vinner vi mer boll och får mer spel.


5. Hur är känslan att vinna matcher där det länge sett mörkt ut, extra skönt eller extra jobbigt?
Extra skönt naturligtvis. En seger är alltid härlig, men att vända ett underläge till seger ger den där sköna gåshuden som göra att man ryser över hela kroppen. Sen får man ju veta att hjärtat funkar som det ska också.


6. Åter till GoF-matchen, fredagskväll i Flyinge, hur tror du matchen kommer se ut?
Det är ju derby så det kommer att bli tufft, antagligen lite gnälligt och en jäkla kamp. Spelmässigt så tror jag att GoF kommer att spela lite längre bollar på sina anfallare medan vi kommer lite mer via mittfältet, men då gäller det att vi jobbar hårt och stänger deras ytor och öppnar åt oss själv. Sen får vi se vilket skick planen är i, är den för dålig så är det svårt att rulla sig igenom.


7. Det blir den tuffaste matchen hittills, känns det som att vi måste höja oss minst en nivå nu?
Nej det tycker jag inte, vi har haft halvlekar och delar av halvlekar där vi presterat riktigt bra fotboll. Vi har också gjort mest mål i serien på de 3 första omgångarna, så det känns bra. Inget lag spelar på topp i 90 min i varje match, det kommer alltid någon svacka. Det vi måste se till imorgon är att vi är tighta och inte släpper till så mycket när kanske inte spelet funkar till 100%. När vi sen har våra bra perioder så är vi väldigt farliga.


8. Vad önskar du dig mest av allt just nu?
Inget speciellt just nu, men 3 poäng och en ”kall” imorgon.



ROBIN GUSTAVSSON



1. 3 raka segrar, hur beskriver du formen på truppen?
Japp 3 raka, riktigt trevligt. formen är ändå hyfsat bra och stabil tycker jag, men den kan helt klart bli bättre och det kommer den bli, det kan jag lova.

2. Känslan och stämningen i truppen så här långt då?
Känslan och stämningen är helt sjukt goe'. kan knappt beskriva hur skoj och bra vi har det i gänget.


3. Din egen form?
Formen just nu är rätt bra tycker jag, börjar vänja med vid gräset osv, inga skador än så länge heller så det är kanon.


4. Du har fått stort förtroende på högerbacksplatsen i alla tre seriematcherna, hur känns det?
Ja jag har det och det är faktiskt riktigt roligt, rätt skoj på den positionen och det funkar rätt bra också, så jag är glad och nöjd helt klart.


5. Din bästa match var senast, vad fungerade bra då?
Yes det var nog så, kände det också. det var rätt mycket som fungerade bra faktiskt, kände att jag våga slappna av lite mer så då flöt allt på rätt bra, men sen var motståndet lite sämmre, hade väldigt stora ytor framför mig så då var det bara att trampa på.


6. På fredag är det match mot GOF, vad blir viktigt i vårt spel då?
Nä asså de blir bara till att köra på som vanligt och spela som vi brukar, och det är inga konstigheter för oss på fredag.


PHILIP N, GoF IF om matchen
Imorgon smäller det! Derby på Flyinge IP mellan GoF IF - S.Sandby.
Vi har haft en bra träningsvecka med hög träningsnärvaro. Vi går in i matchen med höga förväntningar.
Vi spelar på hemmaplan och där går vi alltid för 3 poäng. Vi känner oss i bra form och imorgon är det upp till bevis.
Imorgon ser både GoF och Sandby hur man står sig i serien. Det är första matchen där båda lagen får bekänna färg.
Det är alltid tuffa och jämna matcher mellan båda lagen. Det är derby men med en bra känsla, inte som mot Löberöd då det är mycket "hat" i luften.
Vi har som vanligt en stark trupp till morgondagens match.
Jag hoppas att vädret blir bra, en del publik och att S.Sandby bjuder upp till dans!
GoF vinner matchen med 2-1.


På dammatchen fick herrlaget agera bårbärare. Det gick väl ganska bra, tyvärr fick vi bära ut en skadad spelare. Nicolai filmade den stolta händelsen...............

 



Missa inte Studio-Maglasäte, fantastikt program


Bloggen fyller 500

Idag firar bloggen, bloggen fyller 500 inlägg idag! Bloggen bjuder på 6 filmer från bloggens liv, vilken är din favorit? Först ska vi fokusera lite på Håkansson, det är två dagar till hans fantastiska rekordförsök! Efter GoF-matchen på ett McDonalds i Lund. 14 Cheeseburgare på 60 min. Enkla regler: äta, dricka, inte gå på toa (får inte spy nån annanstans heller). Klarar han det? Bloggbet öppnar alla spel nu, det går bra att börja tippa..............



Bort med chipsen, in med cheeseburgarna


Klarar Håkan 14 Cheeseburgare på 60 minuter:
Ja, 2.20
Nej 1.80

Hur många Cheeseburgare klarar Håkan:
Under 11, 2.75
Exakt 11, 3.40
Över 11, 1.80

Halvtid. Hur många Cheeseburgare har Håkan ätit efter 30 min:
Under 8, 1.90
Exakt 8, 2.40
Över 8, 1.60

Kräker Håkan:
Ja, 1.50
Nej, 2.30

Kommer Håkan svära och lacka någon gång under rekordförsöket:
Ja, 1.20
Nej, 3.45





Vuvuzela-mannen


Stefan spelar fotbollsgolf


Lindh hugger ved



Rösten sviker Mackan



Sveriges bästa kockar

Dunkgömme på liv å död

4 referat

Idag bjuder bloggen på 4 referat. Först är det Jens Haglund som ger oss en rapport från U-lagsmatchen mellan Lunds BOIS och SSIF igår. Sen kommer tre referat från helgens div.6.mellersta-matcher. Först referatet från Hällestads seger över Hörby, det tackar vi Christian i Hällestad för. Sen tackar vi Philip från GOF för referatet från deras seger i derbyt mot Löberöd. Sist referat och film av Maglasätes Peter Lindberg från matchen Maglasäte - Örtofta. TACK! 




Jenzen in action

Lunds Bois U – SSIF U 1-0

 

Inför

 

Dagens match mellan SSIF U och Lunds BOIS U spelades på Klostergårdens IP plan 3. Under dagens såg vädret lovande ut med lagom temperatur och solsken men framåt eftermiddagen drog tunga regnmoln in över Lund, vinden tilltog och temperaturen sjönk. Så det blev till att packa ner understället i väskan inför dagens match. Inför matchen pratade Johnny om att våga spel upp bollen på mittfältet och vikten av att vinna tillbaka tidigt efter vi förlorat den. Här drogs paralleller till Real-Barca och Lindh fick återberätta Barcelonas 1-0 mål som ett exempel på vikten av att vinna tillbaka bollen tidigt och högt upp i banan. Vidare diskuterades också det faktum att dagens match var av ”dagen efter”-karaktär och det lag som kunde vara på tå och spela koncentrerat trots gårdagens eventuella äventyr skulle ha stor fördel.

 

Dagens laguppställning

Jens- Tomas, Rasmus(C), Larry, Emil, Petter, David, Adam-Lindh, Henke, Virre.

Bänken: Noa, Hannes, Tobbe

 

Första halvlek

 

Halvleken började aningen trevande, mest på grund av planens dåliga karaktär som blev mer svårbemästrat då ett ösregn tog sin början en halvtimme innan avspark. Lagen kände lite på varandra men efter ett tag så var det SSIF som började kontrollera händelserna. Vi spelade runt bollen och kunde lätt få upp den från backlinjen till mittfältet där mittfältarna kunde vända upp och fördela bollarna. David, som defensiv mittfältaren kom ofta rättvänd och kunde spela ut på våra yttrar eller på en ytterback på väg upp i planen. Lunds BOIS spelade mest på chans och slog längre bollar på deras anfallare men antingen fastande bollen i vår backlinje eller rann hela vägen ner till mig i målet Vi skapade en del lägen på mål, David sköt utifrån ett par gånger och Virre, som hade lite lekstuga på högerkanten, kom runt några på kanten gånger och slog några inspel. Men vi skapande inte en riktigt högoktanig målchans trots vårt spelövertag. Lund lyckades i slutet skapa en farlig chans då deras vänsterytter kom runt på kanten och deras äldre anfaller fick ett öppet läge, dock missade han och bollen gick ut till hörna. Hörnan slogs med 20 sekunder kvar av halvleken och på den lyckas Lund krångla in ledningsmålet. Sett till spelet i första halvlek var det mycket orättvist.    

 

Paussnack

 

Vi var överens om att vi var det bättre laget och att genom att fortsätta på den inslagna vägen skulle detta lösa sig utan problem. Johnny påpekade dock att vi var tvungna att ta för oss lite mer i motståndarnas straffområde men annars var coachen nöjd med första halvlek.

 

Andra halvlek

 

Vi fortsatte som sagt spela på samma sätt som i första halvlek och efter ett par minuter av andra tog vi även nu kontroll över matchen. Dock höjde sig Lunds BOIS ett par snäpp och kunde stundtals skapa några anfall som innehöll någon form av avslut. Dock inget som krävde någon större ansträngning från min sida. Vi fortsatte spela runt bollen och kunde framgångsrikt vända spelet från kant till kant och flytta bollen i sida. Detta lede till att Lunds BOIS fick slita hårdare och fick spela lite mer på gränsen av vad som är tillåtet. Vi vaskade fram fyra fem chanser att kvittera men antigen missade vi målet, prickade stolpen eller så var Lunds målvakts vänsterfot i vägen. Mot slutet av matchen kom Lund upp i några anfall, fick två farliga frisparkar och hade några hörnor. Tyvärr lyckades vi inte omsätta vårt övertag i spelet i mål och fick när 90 minuter spelats se oss besegrade med ett mål mot noll.

 

Matchen

 

Utan tvekan var SSIF under matchen ett bättre lag. Tyvärr mäktade vi inte med att göra något mål och Lund lyckades. Lund spelade mer på chans och lyckades denna eftermiddag med att riva, slita och sparka långt. Dock ser framtiden ljus ut för u-laget då spelet och inställningen på plan imponerar. Det finns en vilja att verkligen spela fotboll och göra det på ett snyggt och kontrollerat sätt. 

 

Bäst i blått

 

5- Noa. Kom in i mitten av första och skapade ett par inläggslägen. Bra även i andra halvlek.

4- Emil. Vågade ta steget fram som ytterback. Bra passningar, några avslut. Tog steget upp på mittfältet efter paus och gjorde det bra.

3- Virre. Skapade med sin snabbhet och vilja en röra i Lunds försvar. Pigg come back

2- Petter. Löpvillig hela matchen. Sprang i djupet och slog bra passningar 

1: David. Rev och slet hela matchen. Vann bollar och deltog i högsta grad i vår speluppbyggnad. Hittade även ett par skottlägen från distans.



JENS


Torna Hällestad - Hörby

Härlig seger på Tornavallen
Valborgsfirandet började på ett härligt sätt med med en säker seger mot Hörby FF med 4-0.
Vi var väl medvetna om vikten att vinna och hänga på i tabellen efter de tappade poängen i måndags 
mot GOF och då det var just Hörby FF som stod för motståndet som både är topp tippade av sig själva 
och de flesta med anknytning till "Super-sexan" så visste vi att det skulle bli tufft. Men trots detta var 
hela gänget väldigt avslappnade och inte störda av situationen.
Omständigheterna runt omkring gick inte att klaga på då det var perfekt fotbollsväder, 
en plan som börjar bli riktigt fin och gott om folk som stöttade båda lagen.

Känslan av första halvlek är att det är två lag som försöker att spela fin fotboll där vi skapar en del 
farligheter medan de inte hotar oss riktigt någon gång under de första 45 minuterna. Vårt ledningsmål 
kommer på ett långt inkast som nickskarvas vidare till Filip Danmyr som nickar in 1-0 i den 19 minuten.
I halvlek pratar vi om att fortsätta ligga rätt i våra försvarspositioner och att rulla lite mer och transportera 
lite mindre när vi hade bollen i vår ägo.

I andra halvlek börjar Hörby spelarna bli allt mer frustrerade att de inte skapar något och börjar spela allt 
mer fysiskt och i en 60 minuten så går det över styr för en Hörby spelare som trampar på en
liggande Hällestads spelare och får rött kort direkt. Efter utvisningen så gör Hörby en kraftsamling och 
försöker flytta fram sina positioner och vi blir under en 10 minuters period något mer försiktig. 
Men de försöker att hota genom att slå långa bollar som vi enkelt kan avstyra. I den 78 minuten spelas 
Kristian Andersson fri och han rundar målvakten och slår enkelt in 2-0. Efter detta mål så tappar Hörby helt
fokus och Kristian Andersson gör både 3-0 efter en tilltrasslad situation framför mål och 4-0 på volley. 
Efter att vi gjort 4-0 så skämmer en Hörby spelare ut sig ordentligt och får rött kort direkt efter ett riktigt 
fult överfall på vår målvakt. 

Summering av matchen är att vi gör en gedigen laginsats och presterar riktigt fin fotboll och det lovar gott 
inför framtiden. Hörby tycker jag startar piggt men blir efterhand desperata och tappar då sitt koncept och 
sin fokus och börjar då att slå långbollar och hitta på dumheter. Hörby är ett lag som jag tror kommer ta 
ganska säkra segrar mot bottenlagen men i matcher mot tuffare motstånd så som Södra Sandby, GOF och
Teckomatorp kommer de att få det riktigt tufft.
Nästa match för oss är på fredag kväll klockan 19.00 mot Lunds BOIS på Klostergården och då skall vi 
fortsätta på samma sätt som mot Hörby.

Christian, THIF 


Löberöd - GOF


Dagen efter derby vinsten mot Löberöd. Känns riktigt skönt.
Det är alltid tuffa matcher mot Löberöd. Mycket tjafs innan matchen, under matchen och efteråt.
Löberöd ville byta matchdag till Fredag, vi förstod ganska tidigt att dem förmodligen skulle sakna någon till Lördagen.
Vi gick inte med på att byta matchdag. Efteråt så såg vi att dem saknade Samuelsson på topp och Ajdin på mittfältet.
Vi hade ett nytt anfallspar och saknade några startspelare. Men vi har en bred trupp så det är lätt att ersätta spelare som saknas.
När matchen skulle starta så kändes det väldigt skönt att se Löberöds startelva. Jag visste att vår lag var mycket bättre än deras men man måste visa det på planen också.
Vi visste att dem skulle slå långabollar på deras snabbare anfallare.
GoF ägde hela matchen. Vårt 1-0 gör Johan.S när han lobbar över en utrusande målvakt. Vi skapar några halvchanser men får inte in bollen.
Pausvila med 1-0. Vi sa till varandra att ha tålamod och fortsätta jobba. Vi visste att Löberöd inte skulle orka stå upp i 90 min.
När vi har tränat brevid varandra i Eslöv så har dem aldrig kört någon fys/konditionsövning.
I 2:a halvlek fortsätter vi ha mycket boll. 2-0 målet kom på en inövad hörna.
Sen har vi några friläge som vi missar, en boll som dansar på "luftens mållinje", kan mycket väl ha varit inne.
Sen fick Löberöd en frispark som Jensen sköt i ribban, förövrigt deras enda skott på mål.
En stabil seger, det var närmre 4-0 än 2-1. Kändes bekvämt matchen igenom.
 
Nästa match är det dags för derby mot S.Sandby.
En match där båda lagen får bekänna färg. Ingen av lagen har mött något bättre lag i serieinledningen.


Maglasäte - Örtofta




Från att ha varit enda laget som inte gjort mål i årets serie, till att vara det enda lag hittills som tryckt in 7 bollar i en match känns skönt. Fredagkvällens urladdning blev en skön inledning på valborgshelgen.

Efter Exilen inne i Höör var vi äntligen tillbaka på Svanvallen, en av skånes mest fruktade arenor. Dofterna, surret och den grymma grillkorven kan man inte uppnå med träning, det är kultur och den är nödvändig i en liten förening som vår. Trots kungabröllop och en div 3 match inne i Höör, så kom det bra med folk och stöttade laget. Stort tack till alla er som är med och hejar i vått och torrt.

1:halvlek

Vi tar tag i matchen direkt. efter 7 minuter får vi vår första hörna och det förlösande 1-0 trycker Ragge in efter totalt 187 mållösa minuter i årets serie. Taggade av målet så fortsätter vi vår aggresiva press på Örtofta som har svårt att freda sig. Bara 3 minuter efter första målet gör Mirsad snyggt 2-0 och vi känner att vi kan döda matchen tidigt. Men tyvärr bränner vi massor med chanser och går även ner oss i tempo då vi börjar bli självsäkra. I minut 30 så straffas vi efter slarv i anfallet och Örtofta vänder spelet, trycker in reduceringen 2-1. Genast så blir vi ängsliga, men samtidigt skärper vi till oss. I 44 minuten så rundar Albert deras keeper och lägger in 3-1 som är otroligt skönt att gå till pausvila med, även om vi känner att 5-1 kanske vore mer rättvist.

2:a halvlek

Mycket beröm och lite uppläxning i paus får gänget att vara på tårna direkt i andra halvlek. Vi vill inte ge Örtofta chansen att komma in i matchen igen och bara två minuter in i andra halvlek gör Mirsad 4-1. Vi kontrollerar matchen och spelar en bra fotboll där bollen rullar snabbt i laget, trots att underlaget är lite ojämt. Vår skyttekung under försäsongen, Liridon Jakupi har väntat länge på att få näta efter två mållösa matcher och i den 66 minuten så får han utdelning för allt dert slit han gör på planen. Snyggt lobbar han in 5-1 då han ser att målvakten är på väg ut. Skönt för vår skyttekung att vara igång. Sista 20 minuterna byter vi in alla våra fem killar som börjat på bänken. Dom tackar genom att visa bra inställning och inte på något sätt känns det som om vi blir svagare på banan. En billig straff gör att Örtofta kan reducera till 5-2, men Danne och Joel ser till att vi avslutat snyggt genom mål i minut 75 och 87, framspelade snyggt av Ragge respektive Tosse.

 

Avslutningsvis en stabil insats som gav mersmak. Nu ska vi behålla den bra känslan i truppen när vi går in i tre tuffa matcher mot Teckomatorp (borta), Dalby, (Hemma) och Trollenäs (Hemma). Vi räknar med alla supportrars stöd. I Morgon tar vårt serieledande U-lag emot Röstånga kl 13 i Maglasäte. Vi ställer där upp med ett helt nytt startgäng än det som började ikväll  mot Örtofta. Snacka om bredd i en div 6 förening där man får kriga om en plats även i U-laget.


Fantastisk fotboll, mardrömsslut gav ändå en historisk poäng för damerna

Bloggen var på plats på damernas hemmamatch i division 1 i lördags, SSIF - TÖLÖ.

Försnack
Valborgsmässoafton och fantastisk väder, som gjort för en eftermiddag på Sandbyvallen. Det tyckte även Tom, Mackan, Robin G, Nicolai och Challe. Vi valde Vallen istället för stadsparken. SSIF skulle in i tredje serieomgången mot Tölö från Kungsbacka. Sandby hade 0 poäng och Tölo 1 poäng efter de två första matcherna. Sandby behövde en seger för att inte halka efter direkt i tabellen.

Första halvlek
Det började inte bra, direkt såg det ut att vara stor skillnad mellan lagen. Tölö hade betydligt mer speed på sina spelare. Tölö kändes snabbare, starkare och skickligare. Det som räddade Sandby i första halvlek var ett fantastiskt slit av alla spelare, ett bra taktiskt försvarsspel, men också lite flyt och bra målvakttspel av "ivar". Tölö gjorde ett mål i första halvlek, ett riktigt vackert fotbollsmål. Ett uppspel på den ena anfallaren som bröstade ner bollen till den andre som kom i hög fart och gled mellan mittbackarna. Fri med Ivar gjorde den vindsnabbe anfallaren inget misstag. Sandby kämpade oerhört och försökte ta sig framåt i motvinden. Sandbys chanser var få i den första halvleken, ett skott från nära håll som missades var det bästa läget. Sandby lyckades kvittera Tölös ledning, efter ett fint samspel lyckades Felicia lobba över Tölö-målvakten och göra ett historiskt mål för SSIF. Det stod 1-1 när domaren blåste av den första halvleken.


Tölö var det bättre laget i den fösta halvleken


Några kramade om målskytten och några kramade om målpassaren efter Sandbys viktiga kvittering

Paussnack
Jag vet inte vad de sa till varandra, men vi herrspelare var överrens om att Tölö var lite bättre och att en 2-1-seger för bortalaget låg nära till hands. Men givetvis trodde vi på våra damer, något byte och framförallt mer självförtroende och tålamod när de hade bollen kunde det lika gärna bli Sandbyseger. På slutet av den första halvleken tappade Tölö sitt grepp, de tröttnade och tappade flytet i passningsspelet. Alltså kunde SSIF med lite justeringar vända matchen till sin fördel. Medvinden kanske skulle ge en behövlig fördel för Sandbytjejerna.

Andra halvlek
Sandby såg heltaggade ut när den andra halvleken började. Direkt visade de enorm styrka i närkampsspelet, var riktiga bollvinnare på mittfältet och visade stor funktionell teknik i mottagning-passningsspelet. Framförallt var det på kanterna som Sandby kom runt, ytterbackackarna Lousie A och Hanna var offensiva och Lina och Höst trampade lätt förbi Tölös ytterbackar. Sandbys cetrala tremannamittfält styrde spelet på ett vackert och fantasifullt sät. Tölös snabba spel och väldigt snabba anfallare syntes inte alls till. I mitten av halvleken kom två Sandbymål, först var det Karolina Höst som snyggt smällde upp bollen i nättaket. Hon gled in från vänsterkanten och drog till från straffområdet, yttersidan satt klockrent bakom Tölös målvakt. Nån i herrlagsklacken jämförde det med Kenneth Anderssons utsideslobb på Brasliliens målvakt, Taffarel, i VM -94. Sandby fortsatte spela väldigt effektivt och vackert, i detta läget av matchen dominerade Höst, Stjärna och Elsa matchen. Höst gled förbi på högerkanten och hittade Elsa snett-inåt-bakåt, från straffområdet placerade Elsa snyggt upp bollen i krysset, 3-1 till SSIF. Matchuret gick upp mot 90 minuter och trots trötthet hos hemmaspelarna kändes seger trygg. Fem byten i matchen och skada på Sandbys duktiga mittback Jannike innebar några minuters övertid. De blev rena mardrömmen för Sandby. 3-2 kom i 95 minuten på ett långskott som landade i nättaket bakom Helena Ivarsson. Sen hade Tölö några nervösa hörnor, på en av dem kom 3-3-målet. Sandby misslyckades att nicka undan hörnan, utanför straffområdet kunde en Tölö-spelare ta på sig hjälterollen efter en snygg volley.


Stjärna och Tozz vinner bollen


Elsa utmanar och tar sig förbi gång på gång i den andra halvleken


Här löper Höst ifrån både domare och Tölö-back, hon spelar sen in till Elsa som gör 3-1.

Matchen
Vi var överrens om att det var en bra fotbollsmatch. Jag och Mackan öste lovord över fotbollen vi fick se. Sandbys upphämtning i den andra halvleken var imponerande. De spelade med kraft, hjärta, bra bolltempo och finess. Framförallt var det den tekniska skickligheten som var grym. Två bra fotbollslag bjöd på en bra fotbollsmatch. Med lite mer flyt och kyla på övertid, så hade de tre poängen stannat i Sandby. Nu blev det chock och bittra miner. 3-3 känns som den tyngsta av förlusterna. Kom ihåg att det var en historisk poäng som Sandby tog och det genom väldigt fin fotboll.

Blåttz topp 5:
5:
Pilan/Tozz - Två viktiga bollvinnare i den andra halvleken. Ingen kom förbi centralt och de hittade sina offensiva kollegor med bra passningar.
4: Stjärna - Visade sin tekniska klass i den andra halvleken, kämpade oerhört och visade sin ex.allsvenska högerfot från den bästa sidan.
3: Elsa - Bäst teknik på planen, bjöd publiken på valuta för pengarna. Väldigt bra andra halvlek.
2: Louise A - Matchens bästa back, löpvillig, offfensiv, stark i närkamperna. Var överallt.
1: Höst - Ingen stoppar henne när hon är på det humöret. Snyggt mål och snygg framspelning. Dominant på plan i den andra halvleken.

Matchens kalldusch:
Med en minut kvar på den första halvleken började vattenspridarna jobba. Alla blev överraskade utom domaren som lät spelet fortsätta. Olle lyckades stända dem snabbt och bjöd på en härlig kommentar i högtalaren: "De har inte fungerat på ett halvår, nu vet vi att de fungerar" Se bilder nedan:


"Ivar" störs inte av vattnet, hon gör en viktig räddning i den 44:e matchminuten.

Matchens bårbärare:
Vi hann bara komma in på den fullsatta Sandbyvallen innan vi fick en uppgift. Chefen, Olle, bad oss vara bårbärare. Vi började med att bära över Mackan till rätt sida, för tog en jävla tid för honom att gå runt. Men vi fick också göra en insats. Jag och Robin G fick bära ut Sandbys fotskadade mittback. Film på det kommer.


Vi började med att bära över Mackan


Matchens hur gick det till?
Domartrion var grym, men var hittade de 7 övertidsminuter? Det fanns inte, alltså kom Tölös kvittering på obefintlig övertid.

Matchens matchställ:
Med ljusblå strumpor till den nya dressen är Sandbys matchställ sveriges snyggaste.

Matchens grillade hamburgare:
Det såldes grillade burgare, Nicolai testade och gav den högt betyg.

Matchens mest avundsjuka:
Återigen handlar det om något ätbart. Domartrion och bästa spelaren i båda lagen fick en stor påse av Evas Hembageris ägare. Jag blir avundsjuk.


Snyggt inkast av Louise Andersson


RSS 2.0