Fokuserad insats gav SSIF sjätte raka

Försnack
Vi har gått som tåget och leder serien med full pott. Vi mötte BOIS efter nästan lika många omgångar förra året, då var de serieledare. Årets möte har andra förutsättningar, de har startat dåligt och ligger näst sist. På uppvärmningen såg jag att några av BOIS bästa från förra året var borta, cirka halva laget var nytt.
Väldigt bra uppvärmningsspel idag

Minuterna före avspark


Anders pågar redo för matchstart

Första halvlek
BOIS fick lira runt bollen enkelt första tio minuterna, utan att skapa någon farlig chans. Men de tog tag i taktpinnen och hade klart mest bollinnehav i början. Men efter en kvart hade vi tagit över helt och lirade bra fotboll. Det syntes direkt att vi var några nivåer över BOIS. När vi satte fart på bollen hängde de inte med och när våra mest tekniska spelare satte fart hängde de heller inte med. Det kändes som ett vackert anfall eller individuell prestation skulle avgöra till vår fördel. I mitten på halvleken handlade allt om oss. Vi visade bäst vilja, spelade tufft och hade ett snabbt och rörligt passningsspel. Några halvchanser blev det innan vi kunde göra både 1-0 och 2-0. Ettan kom efter att Robin A gjort något snyggt, sen ett vackert väggspel mellan Månsson och Virre, på uppstudsande boll tryckte Månsson snyggt in den vid bortre stolpen. Ett vackert fotbollsmål. Tvåan kom efter att vi fick tryck på deras tredjedel, en BOIS-försvarare nickade rakt in i mitten till en felvänd Conne. Han trixade sig halvvänd och tryckte till med en volley rakt upp i nättaket, stenhårt. Ett drömmål. Beviset på att det var snygg? Connes målgest. Vid snygga mål gör han sitt enorma upphopp med snabba armrörelser i luften. En målgest som sprider glädje...........
Paussnack
Vi var det bättre laget i första, snabbare och betydligt bättre i passningsspelet. När vi dribblade på mitten eller slog farliga sidlespassar fick de läge att kontra. Jag vet inte vad som sades i paus, men det som sades på läktaren var jobbigt att höra. Jag blev många gånger påmind om att vi ledde med 2-0 i paus här förra året också. Då slutade det 2-2. Vi hoppas inte på en repris............
Säkre högerbacken Robin G på offensiv planhalva


Andra halvlek
Andra halvlek var en lång transportsträcka, vi spelade på 75%. Men ett 3-0-mål hade känts skönt. De hade två halvfrilägen, var förbi vår backlinje men Jens kunde enkelt avvärja. Sen hade vi några lägen att på riktigt döda matchen. Nicolai och Robin A hade bäst läge, en straff pga hands skulle vi haft. Sen fick Lunds BOIS två farliga frisparkar, en touchade ribban. Vi hade god kontroll på händelserna och kunde ta en trygg trepoängare.
Conne rycker ifrån BOIS-kaptenen


Matchen
Vi visade vilja och hade ett tryggt passningsspel. Det var avgörande för vår del att det blev spel på konstgräset, det gav båda lagen förutsättningar att lira bra fotboll. Vårt spelarmaterial tog tillvara på det. Det var mycket markpassningar, bra mottagningar och det var adress på varje pass. BOIS kan få det tufft i år, de räckte inte till idag. Deras passninsspel är lite för långsamt och för många passar har ignen adress. Deras bästa spelare var anfallaren nummer 9, tian på innermittfältet, Allan på kanten och nummer 15 som var lite överrallt. På läktaren satt några duktiga spelare som var med förra året. Förra året hade de nyckelroll, i år drack de beer. Kommer de tillbaka tar BOIS många poäng. Precis som Hörby gjorde så plockade de in två av sina bästa spelare i andra halvlek. Vi tackar för att motståndarna sparar sina bästa mot oss.
Kolla in vackert passninsspel, Bloggens fru sa: "Det ser ju ut som barca", sista sekvensen med one-touch-spel gör faktiskt det...............
+
Återigen publikstödet, 40 Sandbysupportrar på plats. FANTASTISKT!
-
Ingen korvförsäljning, ingen negerbollsförsäljning. Dåligt!
Blåttz topp 5:
Det kommer utses topp 5 idag. Men idag ska sägas att alla får ett plus. Med en del förändringar i startelvan och match mot nästjumbon är fokus det viktigaste. Alla var väldigt fokuserade på uppgiften och bidrog med att sätta tempo i vårt spel. Det gjorde att vi var några nivåer över BOIS under nästan hela matchen.
5: Håkansson - Som vanligt aktiv med och utan boll, blivit väldigt bra i nickdueller. Tog liten ledarroll på mitten
4: Anders - Kapten! Tuff och styrde bra. En av sina bästa matcher i år.
3: Conne - Gör ett större jobb nuförtiden. Snyggt och skönt 2-0-mål!
2: Sebbe - Mittback! Snackade, kämpade och är stark på huvudet, bra vänsterfot också.
1: Mange Pålsson - Dominant i första halvlek, var överallt och vann bollar, hittade fin yta att vända upp med boll. Hans bästa halvlek i år!
Matchens lirare: Mange Pålsson

Dagens miss:
Att inte ta inträde med så mycket publik var en ekonomisk miss av BOIS
Dagens beslut:
Att matchens spelades på konstgräs istället för på någon av Klostergårdens usla gräsplaner
Dagens Tage:
Dagens WOW1:
Connes drömmål fick igång publiken
Dagens WOW2:
Sydsvenskan-luftballongen fick igång publiken
Dagens unga:
Vi hade ett väldigt ungt lag idag, på slutet när några "gamlingar" (Robin 21 år å Conne 23) fick vila blev laget ännu yngre. 3 formstarka juniorer fick chansen att hoppa in (Tomas 17 år, Noah 16 år, Tobbe 18 år).
Comebacken:
Kul att se Nicolai i A-laget igen efter lång skadefrånvaro. Bra halvtimme på vänsterbacken
Nicolai redo för comeback

Dagens supporter 1 och 2:
Av de 40 Sandbysupportrarna var 38 trogna supportrar som kollar på varje match. Därför nämns de två övriga som var väldigt roligt att träffa. Förlåt, 3 supportrar ska jag säga. Mats "kungen" Sjöstrand hade med sin sex veckor gamla son Vilmer och Davves farsa Bertil var också på plats. KUL!
Domartrion:
Mycket bra! Ja, riktigt bra faktiskt. Var en lättdömd match, pga spelarna el domarna?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0