Julmarknad

I lördags var det julmarknad i byn, i år ännu större än vanligt. Många av centrala byns företagare var involverade, samt byns förenngar i och runt ICA. På ICAs parkering hade SSIF i år ett stort tält. Där fanns supporterklubben, herrspelare, damspelare, ungdomsspelare och ledare. De sålde lotter, bjöd på glögg och pepparkakor, informerade om vår verksamhet och sålde profilkläder. Bloggen gjorde ett besök på julmarknaden, det var en härlig syn. Än en gång blir man stolt för att vara SSIF:are. Film från Sandbys tält nedan.....





Det finns bara en Åke Andersson, å den mannen hedrade vi nedan..............


Tre minuter i fotbollsbaren med....

En av Sandbys mest kända personer har tagit plats i baren, det är en stor ära för bloggen! Han är känd som ssif:aren som ser till att det är ordning och reda på materialet. Han finns alltid nära till hands om problem dyker upp. Han är fotbollsfantasten, som gärna kombinerar sitt intresse med en långenlapp och några beer. Det är trevlige Stefan Anderssons tur i baren nu! 




Ställningen i fotbolls-frågesporten:
1. Lee Barber 0 poäng
Mathias Andersson 0 poäng

Hugoson på väg tillbaka?

Han undertecknade själv mejlet till mig med Tony Adams. I Sandby kallades han ofta Tony Adams. Jaokim Hugoson var glidtacklingarnas kung, stressade aldrig upp sig och hade alltid ett fokuserat fightingface. Hugo är en resolut försvarare, ett tydligt tecken är när han med en schysst tackling bröt foten på en Bukten-spelare 2007. Trevlig och lojal verkar han ha Sandby i tankarna igen!





Du har gjort det förbjudna: Gått ut på facebook och diskuterat klubbyte. Vilka klubbar handlar det om?
Jag har dessvärre ett bekräftelsebehov, det är jag den första att medge. Samtidigt kände jag att Silly Season varit alltför lugn, därav detta utspel på Facebook. Det snackas mycket om klubbar hit och dit men egentligen vill jag inte kommentera det fast jag kan säga så mycket som att det handlar om Södra Sandby IF.
 
Varför är klubbyte aktuellt?
Då min tid i Kalmar snart når sitt slut och en stundande praktikplats väntar nere i Malmö till våren, är en flytt hem till Skåneland ett glatt måste. Väl i Skåne ser jag SSIF som det självklara valet. Jag var nere och såg Sandby-Lunds BOIS under säsongen då det slog mig att jag aldrig någonsin sett ett Sandby spela så vacker fotboll. Då är det klart man vill hem.
 
Beskriv tiden i din nuvarande Kalmarklubb?
Kaotisk. Medan vi själva, framförallt vår optimistiske tränare, trodde på en topp tre-placering, tippade de lokala tidningarna oss näst sist respektive sist. Det visade sig att tidningarna hade bättre koll på oss än vi själva hade, då vi placerade oss på sista plats, sex ihopskrapade poäng, tio mål framåt och 44 i baken på 16 matcher. Alldeles för många hedersamma förluster, egentligen höll vi lika god klass som alla andra lag bortsett från de två främsta lagen som var bättre.
Förutom resultaten var det en rolig tid, många sköna gubbar i laget (med betoning på gubbar då väldigt många hade passerat 30-strecket).
 
Beskriv klubben: kvalitet, kännetecken, eldsjälar, korv efter träning, egna träningskläder, konstgräs?
Bäckebo GOIF i div 6 (smålands lägsta serie). Bäckebos stolthet, en by tre mil nordväst om Kalmar på circus 300-400 personer. Värsta rivaler är grannbyn Alsterbro. Laget består till stor del av spelare från bygden, kryddat med ett gäng studenter från Kalmar.
Kvalitén är väl dessvärre inte den man är van vid från tiden i SSIF, men samtidigt ungefär vad man kan begära av lag på den här nivån. Skulle tippa på att de bästa lagen i serien hade varit bottenlag i skånska div 6.
Det som framförallt kännetecknar klubben är den fantastiska planen, en av Smålands bästa sägs det. Tyvärr är spelet oftast inte lika vackert. Eldsjälar finns det givetvis, även om det inte finns i den omfattningen som kring Södra Sandby.
Vi får ingen korv efter träning men hade under försäsongen fika en gång i veckan så det är ändå godkänt. Träningskläder finns, skjortsen är hemska, korta och gjorda av nått glatt material och det hade varit kul att se Nico eller Calle i dem. Annars är det svårt att hitta tränings- eller matchkläder som är mindre än XL, något som kan bero på att spelarna har ganska stora kroppar att fylla dem med. Matchklädseln är precis som SSIF, blå.
Naturgräs råder på Bäckebo IP.

Kan du göra en rättvis bedömning av ditt år? (roll, gula kort, självmål, mål framåt, snittbetyg)
Troligtvis min sämsta säsong i karriären. Kom som en av lagets stora värvningar, tillsammans med ett par andra studenter. Efter första träningen gav tränaren mig beskedet "Jag vill att du skriver på för klubben, du är en kvalitativ division 6-spelare".

Jag har haft en lite hjälpgumma-roll. Började som mittback men flyttades senare upp på centralt mittfält och har skiftat där emellan. Även spelat en del ytterback.
Drog på mig tre varningar under säsongen, inga mål framåt trots otroligt många lägen. Ett av lagets svagheter var att inte göra mål, vi skapade väldigt mycket men fick inte in bollen. Skulle jag betygsätta mig själv hade det blivit 2 på en 5-gradig skala. Säsongen började bra men slutade sämre. Blir det en övergång till Sandby missar jag troligtvis derbymatcherna mot rivalen Alsterbro kommande säsong, något som hade blivit kul då jag troligtvis är hatobjektet nummer ett i den byn efter att ha gett deras pratglada lagkapten en hel del befogade smällar i senaste matchen.



Vad förväntar du dig när du kommer tillbaka till Sandby?
Jag hoppas kunna komma igång med fotbollen på allvar igen. Det är svårt att utvecklas i en miljö där kvalitén egentligen är sämre än den man själv besitter, vilket fallet tyvärr är i Bäckebo. Det har även varit alldeles för dålig uppslutning vid träningar vilket givetvis har påverkat kvalitén negativt. I Sandby utvecklas man bara genom att få träna med spelare som håller en högre nivå, ha bättre träningar och framförallt ett mer seriöst och målmedvetet upplägg. Sen finns det en större vinnarmentalitet i SSIF, något som jag tycker har fattats i min nuvarande klubb.
 
Vilken målsättning har du när du gör comeback i Sandby?
Ta över B-laget! Nädå, skämt åsido. Det är hårt jobb som gäller. Jag hoppas kunna bidra med mitt spel, att alltid ge järnet på träningar och hitta en roll som hjälper laget. Och framförallt ha förbannat jäkla kul!
 
Vad har du lärt dig fotbollsmässigt av tiden i Kalmar?
Att det är bättre i Skåne. Det gnälls något otroligt i småländsk fotboll. Spelare gnäller på domaren konstant. Det har verkligen varit en kulturkrock för mig kan jag säga. Även om det förekommer i Skåne också så är det än värre i Småland.
Sedan har jag nog blivit en mer allround spelare än vad jag var tidigare då det egentligen bara fanns mittback som alternativ. Nu känner jag mig även mer hemma som bollvinnare på mitten än vad jag gjort tidigare.
Jag tror dock att det kommer krävas lite tid innan jag fotbollsmässigt hittar hem i Sandby. Det är skillnad på att lira låg div6-fotboll i Småland till hög div6-fotboll i Sandby, men det får ta sin tid.
 
vad kan Sandby lära av Kalmarfotbollen?
Det finns nog en hel del men skogshuggar-mentaliteten är mer utpräglad här.

 
Om du skulle regissera en favoritdröm om din comeback på Sandbyvallen, hur skulle den se ut?
Taskigt väder, derby mot Dalby kanske, stor publik, många mål, stabilt mittbackspel från J.Hugoson och Sandby-seger. Tror knappast folk skulle vallfärda för att se mig göra comeback men det är klart, en stor banderoll riktad till mig hade värmt i själen.

Till sist vill jag bara gratulera till en fantastisk säsong. Jag har följt er på avstånd och ni verkar ha haft en grymt skoj och utvecklande säsong. Det har varit ett par tunga år för byns riktiga lag men jag hoppas att det har vänt nu.

/Tony Adams



Tre Sandbyhjältar: Jens, Hugo och Mats

Tre minuter i fotbollsbaren med.....

Pga lite tekniska problem har ni hunnit läsa om Mange två gånger. Nu är det dags för en ny medlem i baren. Idag har Mathias "lill-matte" Andersson tagit plats i baren. Ödmjuk, liten, talangfull och Sandbys bästa fotbollsspelare 2010 tvekade han inte att ställa upp när bloggen bad honom. Lill-matte går en ljus framtid till mötes i fotbollens finrum, men han glömmer aldrig var han kommer ifrån! Bloggen är stolta att han ställde upp i baren, och imponerade att han kunde sitta still i tre minuter.




Ställningen i fotbolls-frågesporten:
1. Lee, 0 poäng (0 av 3)

M.Pålsson

Eric har flyttat från odarslöv, kvar lämnas Mange ensam att bära upp brat-stämpeln. Och det gör han bra. Med världens vackraste hund är det idag dags för årets mittfältare, stryktipskungen, hörnspecialisten och hälskavaren i bloggen. Mange Pålsson har gjort ett fantastiskt fotbollsår och är en mycket god vän och lagkamrat. Plats på scen för Mange Pålsen.



Tur han valde fotbollen istället för kubb-karriären


Det är en månad sen säsongen tog slut, vilka är dina starkaste minnen från årets som gått?
Det starkaste minnet är väll tyvärr fortfarande att vi förlorade kvalet och bevikelsen där... Men när jag tänker på säsongen så har det varit väldgit många roliga stunder och många bra prestationer av hela laget. Mitt bästa minne är nog våran 5-0 seger hemma mot Lunds Bois, då spelade vi väldigt bra och det var riktigt kul att spela.  

Vilka minnen blir du glad av att tänka på?
Jag blir glad över det mesta faktiskt. Det finns många roliga minnen från träningar, matcher, fester och kanske framförallt väldigt roliga komentarer och karaktärer i omklädningsrummet.
 
Vilka minnen från året ger dig en känsla av olust?
För mig är det båda matcherna mot Dösjebro, där jag tycker att vi iallafall var värda 1-3 poäng. Sen självklart båda matcherna mot Limhamn...
 
Hur beskriver du din egna säsong, från att bli uppflyttad till mittfältet en lördagsmorgon på smörlyckan till utmärkelsen årets mittfältare på senaste lagfesten?
Jo det har varit mitt bästa år fotbolls mässigt under min karriär eftersom jag har utvecklats väldigt mycket. Det är självklart en väldigt stor skillnad från förra året då jag spelade ungefär hälften av matcherna som högerback och jag tyckte själv att det inte gick så bra. Sen denna säsongen har jag spelat alla matcher utom en. Så det känns ju bra att jag har fått ett så stort förtroende som jag fått på en så pass viktig position. Att få utmärkelsen årets mittfältare var givetvis stort, det är nog de pris jag värderar näst högst i mitt liv. Överst av priserna är självklart årets charmör i nian, det var en stor ära.
 
Vad har du utvecklat mest i år?
Jag vet inte riktigt, men jag har blivit bättre med bollen och även i passningsspelet. Även om jag är långt ifrån bra på huvudet nu så har jag iallafall blivit bättre.
 


En glad spelare på årets träningsläger i Gislöv

Vad har uppflyttning från högerback till defensiv mittfältare betytt för dig?
Det har betytt mycket för mig eftersom jag har fått en roll som jag trivs i och en position där jag får göra det jag är bäst på i fotboll(förstöra för dem andra). En stor skillnad också i hur mycket jag får ha boll vilket är kul. Som högerback var det mest tjong medans som devensiv mittfältare ska jag hitta fram med "fina" passningar, vilket jag försöker.
  
Hur var känslan att bli prisad som årets mittfältare av bloggens fotbollspanel?
Jo som sagt det var stort och att dessutom veta att lagets lagkapten är med och väljer är en fin känsla.

Hur ser du framemot nästa säsong?
Jag tycker det ska bli väldigt kul och jag hoppas verkligen att vi kan gå gela vägen upp detta året.
 
vilken är din personliga målsättning?
Det är väll att försöka bli bättre på allt, men framförallt att ta ett större muntligt ansvar på planen. Huvudspel, passningsspel samt att göra allt med boll lite snabbare är också viktigt att utveckla för mig eftersom det är viktigt att vara bra på just detta på min position.
 
Hur tycker du det ser ut för truppen nu under eftersäsongen?
Den ser väldigt ung ut eftersom många unga spelare är uppe och tränar med oss just nu, sen har det även kommit några nya som provar på.
Kunde varit lite fler av "di gamle" tycker jag nog, har varit lite dålig tränings närvaro av vissa.
 
Vad krävs för att vi ska vinna sexan nästa år?
Det krävs framförallt att vi kan spela bra mot alla lag, även de lag som ligger i toppen. Vi tog ju bara en poäng av tolv mot hällesta och dösjan. Sen måste vi hålla uppe vårat eget spel hela säsongen igenom. I slutet av säsongen gjorde vi inte de "enkla målen" som vi gjorde i början av säsongen vilket antagligen beror på att vi inte var lika hungriga på returer och för  att vi hade för långt lag tror jag. Så det krävs att alla små detaljer stämmer hela säsongen.




Nöjd efter utmärkelsen årets mittfältare

Ny rebus!

Det är dags för ny rebus, idag söker vi hela personens namn! Lös rebusen, skicka in ditt svar till [email protected]. Även om du inte gillar att mejla eller är intresserad av priserna, så skicka in ditt bidrag. Det ska bli kul att se hur många av bloggens hundra läsare dagligen som både har kompetens i fotboll och rebusar.

Återigen är det Lindh som fixat priserna. Bloggen är inte helt förtjust i att han jobbar för blogen även i onyktert tillstånd. I lördags natt fixade han priserna. Välkända favoritbandet Perikles lirade, och Lindh snodde åt sig ett plektrum och ett signerat idolkort. Bra jobbat Lindh! Av alla inkomna rätta svar kommer priserna lottas ut i helgen! Lycka till!


Dagens rebus!




Priserna

Vem vann de senaste rebusarna?

I filmen nedan redovisas vinnarna i de två senaste rebusarna. Den senaste verkade svår, endast fyra inskickade svar. Då var ändå priserna autografer på Pontus "årets mittfältare" Wernblom och Lars "kanske Wales" Lagerbäck. Precis utanför prispallen kom Sundis och Eva Engdahl. De två vinnarna presenteras nedan. Det gör också vinnaren i den näst senaste rebusen, då en thailändsk boll var förstapriset. Åtta rätta svar kom in och i filmen nedan kan du följa den spännande lottdragningen där vinnaren till thai-bollen koras! Imorgon förmiddag släpps nästa rebus och fina priser presenteras!





Tre minuter i fotbollsbaren med.....

Trivial Pursuit (sällskapsspelet TP) har tvingat bloggen att sluta med två minuter i baren där TP-frågor var ett inslag. Deras frågor får inte offentliggöras. Idag startar bloggen en ny serie: Tre minuter i fotbollsbaren med....
Det är 3 el 4 fotbollsfrågor istället på slutet. En plats i barstolen måste förtjänas och väl där blir det utfrågning och fotbollsfrågelek. Först ut är gamle tränaren, numera hundägaren. Det är plats i baren för halvengelsmannen Lee Barber!


Damlaget med Niklas Widerberg

Niklas Widerberg är damernas vackra och trevliga assisterande tränare. Alltid glad, fokuserad och med ett stort hjärta har han varit med om ett fantastiskt fotbollsår. Nu talar han ut i bloggen!



Herrarnas vänsternafallare och Niklas Widerberg diskuterar damfotboll på turneringen och festen i somras

Hur leker livet som nybliven div1-tränare?
Jotack! Livet leker. Det är mycket att stå i även för mig som assisterande tränare. Planering för säsongen är i full gång och testträningar för nya spelare pågår.

 
Är det mest stolthet eller glädje att kalla sig div1-tränare?
Jag känner en stor stolthet och glädje i att få ha varit med om resan hit och i att få fortsätta nästa säsong, men mest känner jag glädje och stolthet över tjejerna som kämpat under säsongen.

 

Hur sammanfattar du året som tog er upp i ettan?


Det började tyvärr med tråkigheter genom att Cliff tvingades åka till USA redan i oktober.

Hans son hade skadat sig i en fotbollsmatch och riskerade att få amputera sin fot.

Detta innebar att jag fick ta ansvaret och planera hela vintersäsongen och försäsongsträningen.

Tillsammans med Roger och Sten tycker jag att det gick helt ok.

Vi hade ett par framgångar i innefotbollen med DM guld i futsal och efterföljande slutgruppspel, sen blev det ju dubbelseger i sandbycupen.

Vårens träningsmatcher gick väl inte jättebra men ändå kändes det som att vi skulle kunna bli topp 5 i serien vilket var vårt realistiska mål.

Vi hade ett bra träningsläger på Visingsö och sen drog serien igång.

Hårt jobb och bra spel visade sig räcka till div.1 kval!!

Helt otroligt!! Vilken känsla när vi vinner hemma mot Hovås-Billdal.

Vi gör en riktigt bra match och då kändes det verkligen att vi skulle klara av att ta oss till Div.1.

Sen blev matchen mot Norvalla en tråkig tillställning rent spelmässigt då det mest liknade vattenpolo.

Trots det så var det aldrig någon fara…vi klarade det!!!

Så säsongen har varit fylld med upplevelser.

 

 
Hur kan man ta sig till div.1 när halva startelvan slutade och ni aldrig var fler än 15 på träningarna?


 Under säsongen har vi haft lite glest med spelare i träning men dom som har varit där har gjort stora individuella framsteg.
Det är mycket därför det gått så bra i år, många spelare har vuxit och tagit ett stort ansvar i träning och match. Sen anslöt ju våra två Nigerianskor och Rebecca från Lörby som höjde trycket rejält på träningarna. Vi har spelat riktigt bra stundtals och hittat rätt i vårt 4-3-3 spel och kunnat ha rätt spelare på rätt plats.


Vad har varit nyckeln till framgång denna bragdsäsong?

Bra coachning av Cliff, men framförallt en stabilitet i central linjen, noggrant försvarsarbete genom hela laget och massor av glädje och kamratanda.


Vad jobbar ni tränare med nu, både på och utanför plan för att göra er redo för ettan?
Vi jobbar för tillfället med att se på nya spelare och se över träningsprogrammet för nästa säsong.

 


Vad krävs av föreningen för att kunna ta på sig div.1-kostymen?
 Det krävs en del pengar (dock inte så mycket som man kan tro), men det är blir en handfull matcher som kräver övernattining.
Sen är det lite kring att arrangera en div 1 match. Olle, Ingvar och Sten har varit på studiebesök hos Stattena och Vittsjö för att kolla hur dom jobbat.


Vilka nya spelartyper behöver ni?
 Vi behöver nog inte någon ny spelartyp utan vi behöver egentligen bredda truppen och kanske få in någon spelare med rutin från högre division.

 

Vad ska ni göra för att bli en större trupp?
Ja som sagt, vi försöker rekrytera nya spelare men framförallt hålla kvar dom gamla.

 
När är egna talanger underifrån mogna för damfotboll?
 Det är väl så att tjejer tvingas in i damfotbollen lite för tidigt.
Tyvärr är det så få tjejer som spelar fotboll och därför finns det inte underlag för att ha fler serier i förbundet. Men det är väldigt individuellt, jag tycker nog att man kan ha en 13-14 årig tjej i träning med seniorerna. Sen får man ju se till mognad och fysik innan man tar in dom i spel.


Med vilka känslor blickar du framåt mot fotbollssäsongen 2011?
Jag ser fram emot 2011 med spänning.
Det ska bli fantastiskt spännande att se hur vi står oss i dessa sammanhang.




Sebbe "HBK" Löfkvist

Idag publiceras en rykande färsk intervju med Hardebergas yngste spelare, talangen Sebastian Löfkvist. Sebbe är en trevlig, teknisk, träningsvillig och hårdskjutande 18-åring. Han jämförs i intervjun med Maicon, och kom på i efterhand att han glömde nämna bra inlägg och hårda skott som likheter dem emellan. Det var en trevlig och kall intervju vid Sandbys vackraste område. Njut en stund av Sebbe Löfkvist!



Damstjärnan, del 1

Är rebusen för svår eller är priserna för dåliga? Kom igen nu! Tänk, lös rebusen och skicka in ditt bidrag. Rebusen finns i inlägget nedan och svaret mejlas till [email protected].




Bloggen växer åt alla håll, idag börjar vi en intervjuserie med damspelare. Det är nyblivna div.1-spelare som ställer upp på intervju. Vi börjar med en trogen Sandbyspelare, som under många år varit en av de bästa: Therese "Tozz" Andersson. De få gångerna varje år jag sett damerna, så har jag faktiskt ofta sett Tozz prestera väldigt bra, och oftast på ny position varje gång.


Namn: Therese Tozz Andersson
Position: Innermittfältare just nu
År i SSIF: 4,5 år
Favoritlag: Arsenal
Favoritspelare (och varför): Malin Moström, för att hon hade/har en grym speluppfattning, spelstil, ett lugn men samtidigt explosiv. Hon är helt enkelt grym!
Yrke: Studerar till idrottslärare på Malmö Högskola.
Hobby: Träna, spela tvspel o min hund
Favoritmusik: Det mesta, svårt att välja 


Tozz i mitten, glad efter avgörande frisparksmålet i andra kvalmatchen
 
Vad är det bästa med att spela i damlaget? Alla härliga töser! Vår lagsammanhållning är kanon på och utanför planen! Vi gör det vi ska på träningarna och har högt i tak men samtidigt så har vi himla kul. 
 
Vad är det bästa med SSIF? Samhörigheten. Alla härliga personer runt omkring som ställer upp och som gör ett oerhört viktigt jobb! 
 
Hur har fotbollsåret 2010 varit? Vi har inte varit så många på träningarna men har gjort bra matcher. På hösten blev det lite svajigare i matcherna men vi klarade det med bra lagmoral och bra grund i vårt spel!
 
Vilka är dina styrkor som fotbollspelare? Bra tillslag, speluppfattning
 
Hur var känslan att klara div.1-biljetten? Lättnad för jag var jätte nervös innan den första matchen En konstig känsla att kunna säga att man spelar i div. 1 nästa år 
 
Vad krävs för att ni ska etablera er i division 1? Att vi höjer oss allihopa framförallt på träningarna, höjer tempot på träningarna och i vårt spel, blir tuffare. Fler spelare i truppen för vi haft lite ont om folk i år. 
 
Vilken är din målsättning med fotbollen? jaaaa.... man börjar ju bli till åren nu... Men det är fortfarande ett mål att spela i så hög division som det är möjligt för mig och utvecklas till en bättre fotbollsspelare!


Tozz i tuff duell i första kvalmatchen mot Hovås Billdal

Rebus!

Det är dags för rebus. Snart kommer vinnaren i förra veckans rebus lottas, vinnaren får en thailändsk boll. Rätt svar var Stankovic (Stan+ko+vi+c). Pristagarna i tidigare rebusar behöver inte vänta längre, bloggens brevbärare är ute på fältet och levererar priser. Idag kommer ett nytt vackert efternamn, svårare än vanligt. Skicka ditt svar till: [email protected].
1:a pris: Pontus "årets mittfältare" Wernbloms autograf
2:a pris: Lars "Nigeria" Lagerbäcks autograf
Autograferna är från fotbollsgalan i måndags, bläcket har nyss torkat!
Mejla in ditt svar direkt, lycka till!





Wernbloms autograf



Lagerbäcks autograf




Rebusen

Fotbollsgalan 2010

Träningsdag, då e det jävligt surt att ligga sjuk hemma i sängen. Ljuset i mörkret är bloggen (datorn) i ena handen och en nygjord rebus i andra. Imorgon blir det onsdagsrebus som vanligt! Igår var jag på fotbollsgalan, priserna imorgon är två autografer därifrån. De tillhör två av mina favoriter på galan igår! Det blev inga vackra bilder och filmer från galan igår, jag lovade att köra ett fotbollsgalan-tema idag. Dels satt jag högt uppe, räcke framför och en tjock sladd hängde där också. Sen efteråt när jag kissade med några MFF:are, gick bredvid Olle Nordon, Wiland, Wernblom, Roland Andersson, Lasse Lagerbäck m.fl, så stirrade jag bara. Glömde helt bort att fotografera. Så bilderna och filmerna blev få och utan kvalitet. Men känslan från galan ska jag förmedla. Zlatan, Wernblom och Therese Sjögran var giganterna, bäst tal också. Dahlin och Lagerbäck är två svenska hjältar. Det var mycket fokus på Malmö, vilket var underbart. Dock useltav publiken att bua ut HIF:are och Anders Svensson! Nilla Fischer verkade fullast på galan, raggade lite. Är hon tillsammans med Therese Sjögran? Daniel Majstorovic var värd backpriset istället för Mellberg, och Lagerbäch var trevlig att hänga med en stund.


Landslaget samlat, ja ni ser Zlatan där.....



Alla pristagarna på scen i slutet, Zlatan och Wernblom smyger iväg från övriga gänget


En av kvällens kungar får pris



En av kungarnas får pris

Bloggens fotbollsgala 2010

Ikväll är det fotbollsgalan i Malmö Arena, bloggen har fått äran att dela ut Guldbollen. Som försmak på det presenteras bloggens fotbollsgala 2010 idag, den ägde rum i fredags! Pristagare och motivering finn nedan. Alla vinnare fick en choklad-pokal (tomte).


Bloggens fotbollsgala 2010


Årets målvakt:
En fick aldrig en ärlig chans, men Lindh är nöjd ändå. Anton fokuserade på att möta Teckomatorp och Pelagonija och gjorde det bra, samt många bra u-lagsmatcher. Jens stod mest och gjorde det jäkligt bra. Årets målvakt är den lille, snabbe och totalt orädde..... Jenzen


Årets målvakt


Årets försvarare:
Med minst insläppta mål i serien finns det många bra försvarare. Nicolai utveklades mycket och tog hand om vänsterbacksplatsen. Årets försvarare kom sent till laget, men snabbt in i laget. Han har gjort en kanonsäsong och varit en viktig spelare. Vinnare: Anders Weirum.


Årets försvarare till vänster, och årets icke-försvarare till höger


Årets mittfältare:
Fyra mittfältare har fått den mesta speltiden, Jeppe gjorde det bra som nerflyttad anfallare. Månsson och Joel var så bra och viktiga som väntat. Årets mittfältare blev oväntat uppflyttad från backlinjen och blev tidigt på försäsongen given på mittfältet. Efter en kanonsäsong på mittfältet är Mange Pålsson årets mittfältare.


Glad mittfältare


Årets anfallare:
Här finns många kandidater. Årets anfallare har lekt med alla vänsterbackar, är snabbast i serien och lagets skytteligavinnare. Nästa år kan ha göra 20 mål, årets anfallare är Conne!
 


Årets anfallare Conrad Öster

Årets nykomling:
Efter nio år i SSIF får han priset som årets nykomling. På plan har han gått från kraftig brottartalang till kvalitetsspelare, utanför plan har han gått från att sno gamla kakor från ICA till att sno fina priser till bloggen. Han har utvecklats mycket, och gjort många bra u-lagsmatcher. (Självklar) vinnare: Andy Lindh.

Lycklig och hungrig nykomling


Årets mål:
Det målet var en fröjd att se live, såna mål vinner alltid omröstningar i allsvenskan om årets mål. Det var en U-lagsmatch i Dösjöbro. Skottet avlossades från 40 meter, steg hela tiden och landade i krysset. Bombare: Jesper Svensson



Jeppe gjorde årets vackraste mål

Årets Tränare/Ledare:
Årets ledare/tränare har varit fantastisk, alltid med ett leende på läpparna, och har stor del i ett lyckat fotbollsår. Vinnare: Wendt, Tillberg, Matte, Johhny, Roger, Anders G, Gert-Inge, Micke och Fredrik.



Glada och fina ledare

Årets spelare (guldbollen):
Årets spelare har visat förbättrad teknik, förbättrad spelglädje och förbättrat självförtroende. Han har gjort en kanonsäsong. Jag har sagt det förr: Han har gått från kass vänsterback till fantastisk vänsteranfallare. Årets spelare är Robin Andersson


Som guldbollen-vinnare fick Robert två pokaler

härligaste laget, filmkväll

Igår publicerades bilderna från festen, idag kommer fyra filmer........

Först börjar vi med herrlagets bästa musiker, Matte bjuder på gitarrspel och sång till "Vi har vatt i Öja"




Vi hade en musiktävling, herrlagets egna band - "the rastvaktz", spelade tio fotbollslåtar. Nedan visas en av dessa. Vann tävlingen gjorde Jens (vann en zlatan-dvd). Tvåa kom Mange Pålsson och fick ett stort ölglass, Calle kom trea och belönades med en Barcelona-choklad-kalender. Fyra kom Krågan och vann Ullared-kjells skohorn. Femma kom Matte Andersson och fick Ullared-kjells solglasögon. Njut av Mackans gitarrspel nedan, helt fantastiskt!




Efter midnatt var det Limbo-tävling. Många bra deltagare, men bäst var Lindh. Klart bäst på Limbo var den gamle brottaren!



Matte Andersson busade lite med Krågans skohorn. Ullared-Kjell skryter om att det inte är något plasta-skit. Men inte tillräckligt stabilt för att Matte inte ska kunna knäcka det i varje fall......


härligaste laget

Igår hade herrlaget årsfest. Det är alltid lika trevligt med lagfest, igår inte lika fartfyllt som vanligt. Både på gott och ont, lite mindre huvudvärk än vanligt och lättare att städa är positiva bitar. Vi käkade pizza, kladdekaka och chips. Vi sjöng snapsvisor med toamaster Jeppe, vi hade vår egen fotbollsgala, vi hade en musiktävling och de två nyförvärven fick göra en utmaning. Sen snackade vi skit samtidigt som DJ Wendt lirade skivor. Det blev också lite Limbo, gräddsprut och Johnny vad gör du med gittaristen Calle. Ikväll kommer bilder från festen, imorgon lite roliga filmer, på måndag presenteras vår fotbollsgala (den riktiga fotbollsgalan), på tisdag kommer heta bilder från sveriges fotbollsgala i Malmö arena.



Gänget äter


Fler ur festgänget efter maten


Lindh jobbade länge, och kom lite senare


Micke är glad, och Robin trött


Gert-Inge skålar med bloggen


Spelare och spelarfruar


Clara och Anders m.fl


Norrland, Lai och vackra planscher


Robin G, Mackan och en stor portion kladdkaka


Glad pålsen


Nyförvärven Anders och Norrland tvingades delta in en utmaning, mackan eller inte hette den. Jag läste tio citat (grodor) som sagts. De skulle svara om mackan sagt det eller inte. Här tror Anders att mackan stod för citatet, Norrland trodde på nån annan. Norrland fick rätt och vann hela utmaningen med 6-4, för det fick han............


.....en ölhjälm


Mer dricka, och trevligt sällskap


Cider-lai, Fredrik och Öl-Wendt


Goda vänner


Lai snodde pizza i köket


Mange lirade lite Bongo-trumma


Mingel, å en galen Kråga


Lina önskade en låt hos DJ Wendt


Mjölk-allergiker Lai fick bara lite grädde


Mange och Amanda lekte oxå med grädden


Dagen-efter-paktetet skulle gå till den som däckade först, denna lugna fest fick inget offer. Adam fick priset för hög och trevlig onykterhetsgrad


Gamle Calle tog sin käpp och gick hem vid halv-två tiden




Imorgon publiceras högkvalitativa filmer


eftersäsong

Det ska bli dimma ikväll, nog mest över Sandby. Det är några timmar kvar till singhan öppnas och herrarnas årsfest inleds. Vi hoppas på en fantastisk kväll, det kommer det bli!

Sandbys herrar är inne i eftersäsongen nu, perioden mellan serie och försäsong. Vi tränar två gånger i veckan uppe i dalby på deras konstgräs. Vi har varit mycket folk på träningarna, tyvärr är det bara halva seniortruppen som tränar. Men det testas en handfull yngre spelare och en handfull utifrån. Det gör givetvis att samspelet och skitsnacket på träning inte är som vanligt, men det är en mycket trevlig period att träffa nya människor, få se laget växa, samt få lira boll. Och det är en viktig period ur många aspekter, det pratar tränarparet mer om nedan........


Målvakternas år



Idag sammanfattar vi målvakternas år. De har svarat på frågor om året. I år har vi haft två bra målvakter, som har varit träningsflitiga. Det har slagits rekord i antal nollor i år, Anton bidrog med tre och Jens med resterande. De har skött sig väldigt bra, och att döma av deras svar har de tänkt att vara ännu bättre nästa år. Det är ett härligt lugnande besked.Nu lämnar vi över till målisarna, bakom varje ihålig backlinje står en lat målvakt.............


Jens Haglund

1. Hur sammanfattar du herr-lagets år kort?
Sammanfattningsvis har vi, enligt min mening gjort ett bra år. Det har varit otroligt roligt varje träning och match. Oerhört synd och tråkigt att vi inte lyckades gå upp igen, men det kommer nästa år 

2. Hur sammanfattar du ditt målvaktsår?
  Det har väl varit helt ok. Har nog inte lyckats hålla nollan så här många gånger på en säsong på många år. Tackar försvaret för det. 

3. Vad är du mest nöjd med i ditt målvaktsspel 2010?
  Svårt att sätta peka på just vad jag är nöjd med. Upplever dock att samarbete med försvaret har varit bra men i mitt eget spel har det nog handlat om ett bättre spel luften rörande inlägg och dylikt. 

4. Vad är du minst nöjd med i ditt målvaktsspel 2010?
Kunde kanske lyckats med några mer detaljer som vi tränat på. Sen finns det alltid situationer där man önskar att man presterat bättre. 
 
5. Vad har varit fokus på målvaktsträningen?
  Vi brukar skifta ganska mycket mellan fokus, men tyngden har nog legat mycket på inlägg och höga bollar år. Sen kastar vi lite gris ibland samt ligger och sofftar i gräset medan vi väntar på att ni utespelare ska bli klara.  

6. Hur går dina tankar om nästa år, ska du fortsätta och vilka förväntningar har du på 2011
Har inte hunnit tänka så mycket på nästa år men förväntningarna blir nog höga med den gångna säsongen i åtanke. Hade varit otroligt roligt att vinna serien med SSIF nästa år.




Anton Gemback

1. Hur sammanfattar du herr-lagets år kort?
Det har varit ett kul år med bra träningar och vi har legat i topp i serien, tyvärr så räckte de ju inte hela vägen till femman men vi får väl gå genom sexan obesegrade nästa år istället.


2. Hur sammanfattar du ditt målvaktsår?
Mitt målvaktsår har varit bra, utvecklats en hel del, tack vare Roger och Jens. Vi har en bra målvaktsträning en gång i veckan och det är grymt kul. Har fått spela några matcher i a-laget och det är givetvis kul eftersom det är den platsen som man strävar efter.

3. Vad är du mest nöjd med i ditt målvaktsspel 2010?
Jag vet faktiskt inte vad jag är mest nöjd över. Kanske att jag utvecklas och blir mer rutinerad som målvakt för varje match som jag spelar.

4. Vad är du minst nöjd med i ditt målvaktsspel 2010?
Jag kan inte säga att jag kan vara missnöjd med någonting detta år, inte som jag kommer på i alla fall. Har fått göra matcher i a-laget och spelar mycket i u-laget så jag kan inte klaga på någonting.


5. Vad har varit fokus på målvaktsträningen?
Det är fokus på att vara målvakt på målvaktsträningen… haha. Nä men Roger har bra träningar som innehållet allting. Han har ju en förkärlek till att stå och kasta höga bollar, men det är viktigt. Positionsspel är någonting han försöker lära mig också men jag är inget vidare bra på det.

6. Hur går dina tankar om nästa år, ska du fortsätta och vilka förväntningar har du på 2011?
Förväntningarna jag har är att vi ska fortsätta att ha bra målvaktsträningar och fortsätta spela bra och utvecklande matcher i u-laget. Sen vill jag självklart få någon match i a-laget också, men vi får väl se.





Rebus

Onsdag innebär ny rebus, onsdagen den 10e november innebär extra svår rebus. Vi fortsätter på vackra fotbollsefternamn. Vinnaren kommer få en fotbollstennisboll, detta pris är nyss hemkommet från Thailand i Andreas Lindhs resväska, förmodligen snott på Ica Supermarket i Phuket. Tack Limpan! Vinnaren kommer lottas ut bland alla rätta svar. Skicka in ditt svar till [email protected]

Förra veckans rätta svar på rebusen var: Elmander.
Vinnare av I-phone-skyddet: Andreas Sjövall
Vinnare av Arvingarnas idolkort med autograf: Casper Gemback
Vinnare av Patrik Karlssons spelarlegitimation: Tom Hansson

Dagens pris är alltså en fantastiskt mini-boll, direkt från Thailand. Alla ska ha chans att vinna den. skicka in ditt svar och du är med i utlottningen.

Lycka till!


Calle å fingret

Calle Öster sitter i Australien när nästa års Sandbycup avgörs. I år var tanken att han skulle utveckla sin bicca från förra året och ta sin spektaklära inomhusstil till yterliggare en nivå. Istället gick han runt med armen i samma läge i sju timmar. Efter lyckad målvaktsinsats på träningen är tummen bruten. Idag har Calle samlat sina krafter för att tala ut om olyckan..........



Mer från Sandbycupen

Det är två dagar sen herrcupen avgjordes, bloggen ger den fantastiska lördagskvällen ett sista inlägg i bloggen. Som Micke kommenterade förra inlägget, så finns det två långa filmer från Sandbycupen. Det är bloggens skickliga fotograf Ingvar Andersson som jobbar stenhårt med filmer och bilder från SSIF-arrangemang. Han har gjort en film från gruppspelet och en film från slutspelet. Jag har själv inte kollat på filmerna, men jag litar på att Ingvars filmer håller hög klass. Det var en härlig lördagskväll med enorm spänning, heta känslor och tekniska finesser. Jag hoppas att allt är fångat på Ingvars filmer. Sandby gjorde en bra turnering, först två dåliga omgångar. Men sen riktigt bra avslutningsmatch och ännu bättre kvartsfinaler, som tyvärr inte räckte till vidare avancemang.







Allt om Sandbycupen

Igår var det hett, spännande, vackert och fult i Killebäckshallen, Sandbycupen för herrar avgjordes. Det finns fyra bra inomhuslag: Torn, Uppåkra, Hardeberga och Lunds BK. Uppåkra och Lunds BK deltog inte igår, därför var det lätt att tippa finallagen. Det blev och Torn och Hardeberga som gjorde upp i en spännande final. Men vägen dit var tät och het. Många lag, framförallt Sandby och hardeberga, saknade många tekniska profiler som gjorde kvaliteten lite sämre. Men det var en trevlig lördagskväll, många jämna matcher och heta känslor. Det var småtjafs i varje match, det var snack med domaren efter varje match och tyvärr många osportsliga händelser. Men det var också lidande spänning, vackra mål, grymma målvaktsräddningar och många tekniska finesser. Och en vacker Hardebergaklack med skärande röster och plakat!

GRUPP 1


SSIF lag 1

Sammanfattning: Åkarp ställde upp med vinnarlaget från juniorcupen dagen innan och spetsat det med tränarstjärnan från "i Zlatans fotspår", Mladen. Åkarp var unga och väldigt skickliga, riktigt tekniska spelare bjöd på fin men långsam fotboll. Lunds FF är bra, väldigt bra fötter på samtliga spelare. Lunds FF och Åkarp var bäst i gruppen. Sandby började uselt, men vaknade i sista gruppspelsmatchen. 4-0-seger mot Åkarp samtidigt som HBK sov i 13 minuter mot Lunds FF gjorde att Sandby knep slutspelsplatsen. En stor händelse var Rickard Svenssons comeback, efterlängtad och helt fantastisk, sammanfattning nedan.......





GRUPP 2


SSIF lag 2

Sammanfattning:
Detta var nog den bästa gruppen. Den innehöll inomhuslaget Torn, kraftigt förbättrade och tekniska Lokomotiv Lund, imponerande Dösjöbro och vackra och duktiga SSIF. Dösjöbro inledde bra och slog Sandby ganska enkelt. Torn hade flyt mot Sandby och Lokomotiv skrällde mot Dösjan. SSIF fixade hedern med storseger mot Lokomotiv i sista matchen och knep en slutspelsplats.

Mange inför första matchen...........



Grupp 3


SSIF 3 mot HBK 1

Sammanfattning:
Här var det ett ungt Sandbylag, ett toppat Hardebergalag, ett sargat men mycket bra Hällestadslag och ett oldboyslag från Klagshamn. Hällestad och Hardeberga var bäst, kvaliteten i gruppen var sådär, men det var absolut den grupp som bjöd på högst tempo och tuffast spel.

SLUTSPEL
SSIF lag 2 mötte Hällestad i kvartsfinalen. Sandby blev bättre ju längre turneringen gick och gjorde en bra kvartsfinal. Tidig ledning och bra spel höll ett tag, efter Hällestads kvittering var matchen jämn. Det som avgjorde var en domarmiss med tre minuter kvar, Blentarpsdomaren gav mange sitt andra gula kort. Domaren borde visat ut sig själv istället, men mange fick det och det gav Hällestad ett övertag som de utnyttjade och satte 2-1-målet.


Hällestad-Johan tunnlar Anton och gör 1-1


SSIF lag 1 mötte HBK 1. En fantastisk och spännande kvartsfinal. Sandby gjorde en riktigt bra match i elva minuter, SSIF ledde hela tiden. Ett drömmål innebar 1-0, frispark från Robin och Eric bidrog till 4-2-ledning. Sen kom HBK tillbaka och fixade en förlängning. Förlängningen var som en förlängni´ng ska vara, nervöst, långsamt och lägen åt båda hållen. Sandby hade ett jätteläge, men HBK´s rutin och kyla avgjorde. HBK är väldigt bra, även inomhus, i denna matchen var faktiskt SSIF bättre. Tyvärr är det man minns mest Westes hån mot Jens och oss Sandbysupportrar och Petters armbåge i ansiktet på Lai vid avbytarbåset, som han sen skröt över efter matchen, mycket svinigt gjort.


High five efter Connes långskot som innebar 2-1


Erics fina frispark, 3-1


Robins frispark, 4-2

Åkarp och Torn tog sig också till semifinal, på Dösjöbros och Lunds FF´s bekostnad. Fyra jämna lag där jag både trott och hoppats på Lunds FF och Dösjöbro som spelade med högre tempo och finare passningsspel.

Till final tog sig Torn och Hardeberga, delad trea blev Hällestad och Åkarp. Torn vann en jämn final, Torn hade några spelare som stack ut och avgjorde. Bäst var en stor trea och bekantingarna Joel och Kindberg. Torn är ett bra inomhuslag, de skickar alltid ett ungt lag som alltid hamnar i toppen.

Sammanfattning:
Turneringens genombrott: Lokomotiv Lund, inga knickers och tekniska spelare överraskade stort

Turneringens överraskning: Hällestad var bra och delad trea var en bra bedrift

Turneringens skräll 1: Hällestads seger mot HBK 1 i gruppspelet

Turneringens skräll 2: Lokomotivs "enkla" seger mot Dösjöbro i gruppen

Turneringens mål: Jag gillade Erics, en långboll som Nicolai i luften volleypassade Eric som i luften volleyputtade bollen i mål, i Handboll kallas det dubbel-japan!

Turneringens prestation: Westes fint ute vid planket, i mottagningen skarvade han runt sin back och fortsatte mot mål.

Turneringens match: Helt klart kvartsfinalen mellan Sandby och Hardeberga, innehöll allt utom Sandbyseger.

Turneringens buse: Behövs ingen beskrivning, alla vet

Turneringes all star team:
Målvakt: Jens
Backar: Tobbe Jönsson, Åkarps kapten
Anfallare: Bäckström, Conne

Turneringens spelare: Som en skadeskjuten 70-åring och med ett ständigt leende, blev jag stort imponerad av Tobbe Jönsson. Han förlorade inte en närkamp, ständigt på rätt plats, slog precisa passar med både höger och vänster, nån fin med höger utsida. Slår man inte bort några bollar, släpper ingen förbi och dessutom gjorde en handfull mål är man turneringens spelare. Väldigt underskattad, blev jag mycket imponerad av Tobbe, fostrad i Sandby såklart.

Torns jubel.....

 



Bilder från turneringen........


Turneringens mål fångat på bild, dubbeljapanen som Nicolai startade, sekunden senare är eric i luften och gör målet


Calle har taktiksnack med sitt lag


Dösjans målvakt, Söderström, vågade dribbla på mittplan trots 1-0-ledning


Jeppa fri med ryggen mot


Anton i Hällestadsmålet med en snygg benparad mot HBK


Tuff duell där även bäckström fick varning, säger mycket om domarnivån, sex stycken Magnetorp borde dömt


Sandbys vits lag, juniorerna. Rutin och tyngd var deras fall, men de spelade tekniskt och fint


Ramsbjer skrev autografer till publiken innan matchstart


Tuff och bra match som slutade 2-1 till Torn


Snygg Loko-frispark i skrällmatchen mot Dösjöbro


Duktige och trevlige HBK-målvakten Ljunberg var offensiv och lossade bössan


Två duktiga röda lirare, Bäckström och Oliver


Jens tog alla skot i Åkarpsmatchen, här hindrar han TV-stjärnan Mladen från att måla


Benny laddar för ett vrål, Rickard vilar och Kocke bjuder på rumpan när han plockar flaskor


Pålsen dansar


Så såg det ut hela kvällen: Ett Sandbylag in, ett Sandbylag ut och lite Hardeberga-lag


Ett av Mackans utbrott på domarna







Dan´ före dan´

Imorgon är det dags för herrarnas Sandbycup. Serievännerna från Hällestad och Dösjebro kommer, stjärnorna från Torn kommer, nyuppflyttade korpgrabbarna från Lokomotiv Lund kommer. Det är alltid lika roligt med en sandbycupslördag. Torn och Hardeberga får väl gå som favoriter i turneringen. Det händer alltid någon överraskning i Sandbycupen, förra året var det Calles bicca som skickade hem favoriten Uppåkra. Men det är också mycket samma faktiskt: Kocke på en stol lite bakom i sekretariatet, Fru Thell pratandes i micken, ingen kvar när det är dags för final, mycket winerbröd och dammsugare och en Lokomotiv-spelare i knickers. Och allt detta är ju fantastiskt med Sandbycupen, imorgon är det äntligen dags!


Bloggen tog ett snack med huvudansvarige, Micke


1. Med två dagar kvar till Sandbycupen, hur är känslan?
Känns bra, en inomhusträning innan är väl inte optimalt, men Sandbycupen är alltid en av årets höjdare för en Sandbyspelare. Man träffar mycket fotbollsvänner, intensivt spel, fotbollsgodis, klart att det kommer bli hur kul som helst.


2. Vilka chanser har SSIF´s tre lag?

Vi slipper favorittryck och kan slå vilket lag som helst, ett perfekt läge för oss. Alla lagen har chans att gå vidare, men måste spela på topp tror jag.



3. Vad är nyckeln till lyckat inomhusspel?
Bra teknik, mycket fart och få misstag.


4. Vilka tankar har du från förra årets Sandbycup?
Finns en sak som sticker ut och den glömmer man nog aldrig. Förlängningen mot Uppåkra, Anton slår en helt omöjlig passning till Calle, (i 2m höjd till Calle som står vi sidlinjen) som drar till med en perfekt bicca som hamnar hos en framstormande Virre som precis når bollen och petar den i mål. Sånt vrål tror jag aldrig det har varit i Killehallen.


5. Vilka minnen har du från din pojktid som Sandbyspelare i Sandbycupen?
Tack för att du påminde mig om hur gammal jag är


6. Hur har Sandbycupen förändrats sen då?

J. Det fanns faktiskt en Sandbycup även på min tid, den spelades utomhus mitt på sommarn, det var endast P14 (tror jag) och alla lagen bodde i militärtält på en gröning där Killebäcksskolan/hallen ligger idag. Har för mig att jag var med och blev 2:a där ett år.

Inomhus på min tid spelades annorlunda. För det första så tränade vi uppe på byskolan. Som mål använde vi plintar. Reglerna var helt annorlunda, man spelade med 4 man per lag. Hade en spelare som inte fick vara på egen planhalva. Handbollsmål, men ingen målvakt dvs ingen fick ta med händerna. Sen fanns det sarg runtom som man kunde valla bollen i. Sköt man över sargen (var ca. 1m hög) blev man utvisad en 1 eller 2 minuter. Glidtacklingar var tillåtna!!!



7. Hur är du som inomhustränare?
Ska väl egentligen någon annan svara på. Är ganska lugn för det mesta och det är säkert positivt då det ibland tenderar att bli rätt heta känslor i det intensiva inomhusspelet. När det gäller taktiken så avslöjar vi inte det här. Efter lördagen så vet vi.


8. Blir det extra hektiskt och hatiskt när det är inomhus och i vår hemmahall?

Visst blir det så att känslorna blir hetare när spelet är så tätt och intensivt, tycker det finns en tjusning i det också. Hatiskt vet jag inte precis, det är så kort tid att man inte hinner reta upp sig på någon speciell spelare på samma sätt som utomhus.



9. Om du gör ett besök i omklädningsrum 1 (dvs sandbycupskiosken), vad är favoritmenyn?

Kaffe och en ostfralla


Jeppe testar

Igår var det onsdag, hängde med Jeppe "hjullastaren" Svensson, kollade bonde söker fru och lekte med maskinen. Resultatet finns nedan...........

 



Jeppe ritar upp.......


Jeppe förbereder.....


Jeppe tatuerar........


Ny rebus, med tre extra fina priser

Lös rebusen nedan, jag söker ett vackert efternamn. Lycka till!
Vinsterna ser ni nedan:
1:a pris: Iphone-skydd (eller vad det heter)
2:a pris: Arvingarnas idolkort med autograf av kända sångaren Casper Jarnebrink
3:e pris: Patrik Karlssons spelarlegitimation

Skicka in ditt svar till: [email protected]







Serierna 2011

Nyss publicerade Skåneboll det preliminära serieförslaget för 2011. Det är viktigt att veta att det kan göras ändringar. Serierna fastställs på Star hotell i Lund om några veckor, fram till dess kan det komma in många nya förslag från klubbar som har annan idé på indelning. Om deras idéer är logiska och innebär kortare resor samtidigt som derbymatcher behålls, så kan ändringar ske. Men förslagen nedan är väldigt intressanta att läsa, det ger en ganska tydlig bild av hur det kommer se ut nästa år.

Div.6 Mellersta

Dalby GIF
GoF IF
Hörby FF
Lunds BoIS
Löberöds IF
Maglasäte IF
Södra Sandby IF
Teckomatorps SK
TjörnarpsBoIF
T.Hällestads IF
Trollenäs IF
Örtofta IS

Bloggen kommenterar:
Bloggen hade två fel när jag gissade seriesammansättningen, vi får inte Bukten och Lokomotiv Lund i vår serie, istället blir det Hörby och Tjörnarp. Tjörnarp är det nordligaste laget och ligger då närmast till att flyttas till annan serie om någon har ett bättre förslag än Skånebolls. Vi utgår ifrån att det inte blir några ändringar. Då sammanfattar jag serien som rolig, jämn och jag hoppas att denna indelning kvarstår, risken finns att hamna Malmöserie och Österlensserie:


De heta mötena mot Hällestad, GOF och Lunds BOIS fortsätter. Täta och framförallt svårspelade borta, nämligen Löberöd, Maglasäte och Teckomatorp är kvar. Från sjuan kommer Tjörnarp som kvalade sig upp från div.7 norra och Örtofta som vann division 7 mellersta. Från femman kommer Dalby som gått igenom en generationsväxling, men som hade ett bra lag och spelade bra borta mot Hardeberga i år. Från femman kommer oxå jumbon i division 5 nordöstra på 6 poäng, Hörby FF och jumbon i division 5 mellersta på 6 poäng, Trollenäs. Jag har inte sett Hörby och Trollenäs i år, det är möjligt att de har unga trupper som ska ner i sexan och vända för att sen ta fart mot femman igen, eller att de tappat många och nu söker helt ny trupp för att gå upp igen. Topp fem blir nog SSIF, Hällestad, Dalby, Lunds BOIS och GOF, utan rankning. Sen är det inte omöjligt att det slutar i den ordningen jag skrev. Tjörnarp har jag aldrig mött, det ska bli roligt, det blir hett med många derbyn, det ska bli kul att komma till fina idrottsplatser som Örtoftas och Hörbys. Till Örtofta kan Fredrik och Micke bara kalla elva man, fler får inte plats i omklädningsrummet. Jag är säker på att serien kommer bli mycket jämnare nästa år poängmässigt, och mittenlagen från årets serie kommer bli bättre. Kryssmatcher kommer bli förädiska och för att undvika dem måste vi utvecklas mer.


Herrar B div.3 mellersta
Askeröds IF
Furulunds IK
HarrieKävlinge FF
Hörby FF
Lunds BoIS
Snogeröds IF
Stehags AIF
Södra Sandby IF
Tollarps IF
Önneköps IF

Bloggen kommenterar:
Denna serien känns klockren. Dels med tanke på att vi ska kunna spela oss till en topplacering och dels för att det är många lag som vi aldrig mött eller inte på väldigt länge i varje fall, som Askeröd, Snogeröd, Tollarp och Önneköp. Det kommer kanske lukta mycket gödsel under matcherna, men denna reservlagsserie ser mycket rolig ut.

Division 6 Sydvästra
Det blev Bukten, Kyrkheddinge och Lokomotiv Lund som drog nitlotten att hamna i Malmöserien, en tuff och teknisk grusserie.

AIF Barrikaden, FC Bukten, FC Panamericano, Heleneholms SK, Håkanstorps BK, Korpför. Malmö, KSF Makedonija, Kyrkheddinge IF, Lokomotiv Lund, Nydala IF, SD Srbija, SK Hakoah


Dam division 4. sydöstra
Här är Team Sandby med, blir två heta möten mot Harlösa.

DFK Sjöbotjejerna, Hammenhögs Blå IF , Harlösa IF, Klågerups GIF, Lövestads IF. Onslunda IF,Skillinge IF, Skurups AIF, Team Sandby IF, Tomelilla IF



Division 4.Östra
Hardebergas serie, blandning mellan tråkiga och roliga lag. Det är en svårtippad serie, men med förstärkning på backsidan ska Hardeberga kunna komma på övre halvan. Kommer nyss avslutade kvalmötet HBK - Åhus bli hatmöte nästa år? Ja, förmodligen

Askeröds IF, Brantevik R.Ö.FF, Brösarps IF, Genarps IF, Hardeberga BK, Lunds SK, Näsums IF,, Staffanstorps GIF, Tomelilla IF, Ystads IF FF, Åhus Horna BK, Åsums BK


Division 5 sydvästra
Tråkig serie med en blandning av Lund- och Malmölag, vi ser att Limhamns grusFF hamnat här.

Arlövs BI, Bara GoIF, BK Kick, Bosn.Hercegovina SK , Halland Nation FF, Husie IF, KSF Kosova IF, Limhamns FF, Liria IF, Lunds FF, NK Croatia, Uppåkra IF

Division 5. Västra
Här hamnade våra vänner från Dösjöbro, en blandning av trevliga lag och helt okända. Denna serien bör Dösjöbro klara sig kvar i lätt.

Bjärreds IF, BK Landora, Bårslövs BoIF, Dösjöbro IF, FK Bosna, Fortuna FF, Gantofta IF, Harrie Kävlinge FF , Helsingborgs AIS, IF Lödde, Marieholms IS, Stehags AIF


Inför Sandbycupen dag 2

Säsongen är över, allt kvalsnack är förbi. Snart är det full fokus på nästa säsong. Men först ska årets fotbollshändelse i Sandby avgöras, Sandbycupen. Dösjöbro deltar i år, jag kan inte minnas att de gjort det tidigare. Bloggen har tagit ett snack med Dösjöbros tränare Henrik Lassen. 


Henrik Lassen firar seriesegern

1. På lördag är det dags för Sandbycupen, hur går dina tankar om five-a-side-fotboll?
För mig är Five-a-side fotbollens svar på innebandy. Snabbt och teknisk spel – ett fel på ena hållet, ger målchans på andra hållet. Man kan vara organiserat eller ta det som det kommer. Det skall vara roligt att spela och att se på.

2. Har ni tränat inför cupen?
Nej tyvärr har vi inte det, vi har i byen en inomhus hall ( på skolan) och där har kommun bestämt att all bollspel är förbjuden….

3. Vad blir viktigast för att lyckas i inomhusfotboll?
Tålamod, samt att spela organiserat. Sist men inte minst TUR

4. Hur kommenterar du grupp 2, Torns IF, Lokomotiv Lund, Södra Sandby IF 2 och Dösjöbro?
Jadu, jag hade gärna set att Torn IF hade varit i grupp 1 istället, det som jag har ser av dem inomhus, har varit imponerande, och så har de alla möjligheter till att träna, de har en kanon hall. Sen vet man jo aldrig vilka som spelar i S.Sandby 2 – kan jo vara att lag 2 är lag 1 i stället eller ??

Så jag tror att Torn IF och SS lag 2 får räknas som favoriter i gruppen. Men vi skall göra all vi kan för att det inte blir så….

5. Hur är era chanser i cupen?
Underdogs , vi ska ta nån skalp och ha roligt

6. Ska det bli roligt att spendera en lördagskväll i Sandby?
Ja man kan säga att det inte är första gång man är i den hallen, som pappa till en innebandy spelar i IK Södra-dal, har man varit många gångar men alltid lika trevligt att komma till Sandby, Nu har grabben tagit körkort så nu får han köra själv – men det blir ett kärt återseende med hallen.


RSS 2.0