Allt om Sandbycupen

Igår var det hett, spännande, vackert och fult i Killebäckshallen, Sandbycupen för herrar avgjordes. Det finns fyra bra inomhuslag: Torn, Uppåkra, Hardeberga och Lunds BK. Uppåkra och Lunds BK deltog inte igår, därför var det lätt att tippa finallagen. Det blev och Torn och Hardeberga som gjorde upp i en spännande final. Men vägen dit var tät och het. Många lag, framförallt Sandby och hardeberga, saknade många tekniska profiler som gjorde kvaliteten lite sämre. Men det var en trevlig lördagskväll, många jämna matcher och heta känslor. Det var småtjafs i varje match, det var snack med domaren efter varje match och tyvärr många osportsliga händelser. Men det var också lidande spänning, vackra mål, grymma målvaktsräddningar och många tekniska finesser. Och en vacker Hardebergaklack med skärande röster och plakat!

GRUPP 1


SSIF lag 1

Sammanfattning: Åkarp ställde upp med vinnarlaget från juniorcupen dagen innan och spetsat det med tränarstjärnan från "i Zlatans fotspår", Mladen. Åkarp var unga och väldigt skickliga, riktigt tekniska spelare bjöd på fin men långsam fotboll. Lunds FF är bra, väldigt bra fötter på samtliga spelare. Lunds FF och Åkarp var bäst i gruppen. Sandby började uselt, men vaknade i sista gruppspelsmatchen. 4-0-seger mot Åkarp samtidigt som HBK sov i 13 minuter mot Lunds FF gjorde att Sandby knep slutspelsplatsen. En stor händelse var Rickard Svenssons comeback, efterlängtad och helt fantastisk, sammanfattning nedan.......





GRUPP 2


SSIF lag 2

Sammanfattning:
Detta var nog den bästa gruppen. Den innehöll inomhuslaget Torn, kraftigt förbättrade och tekniska Lokomotiv Lund, imponerande Dösjöbro och vackra och duktiga SSIF. Dösjöbro inledde bra och slog Sandby ganska enkelt. Torn hade flyt mot Sandby och Lokomotiv skrällde mot Dösjan. SSIF fixade hedern med storseger mot Lokomotiv i sista matchen och knep en slutspelsplats.

Mange inför första matchen...........



Grupp 3


SSIF 3 mot HBK 1

Sammanfattning:
Här var det ett ungt Sandbylag, ett toppat Hardebergalag, ett sargat men mycket bra Hällestadslag och ett oldboyslag från Klagshamn. Hällestad och Hardeberga var bäst, kvaliteten i gruppen var sådär, men det var absolut den grupp som bjöd på högst tempo och tuffast spel.

SLUTSPEL
SSIF lag 2 mötte Hällestad i kvartsfinalen. Sandby blev bättre ju längre turneringen gick och gjorde en bra kvartsfinal. Tidig ledning och bra spel höll ett tag, efter Hällestads kvittering var matchen jämn. Det som avgjorde var en domarmiss med tre minuter kvar, Blentarpsdomaren gav mange sitt andra gula kort. Domaren borde visat ut sig själv istället, men mange fick det och det gav Hällestad ett övertag som de utnyttjade och satte 2-1-målet.


Hällestad-Johan tunnlar Anton och gör 1-1


SSIF lag 1 mötte HBK 1. En fantastisk och spännande kvartsfinal. Sandby gjorde en riktigt bra match i elva minuter, SSIF ledde hela tiden. Ett drömmål innebar 1-0, frispark från Robin och Eric bidrog till 4-2-ledning. Sen kom HBK tillbaka och fixade en förlängning. Förlängningen var som en förlängni´ng ska vara, nervöst, långsamt och lägen åt båda hållen. Sandby hade ett jätteläge, men HBK´s rutin och kyla avgjorde. HBK är väldigt bra, även inomhus, i denna matchen var faktiskt SSIF bättre. Tyvärr är det man minns mest Westes hån mot Jens och oss Sandbysupportrar och Petters armbåge i ansiktet på Lai vid avbytarbåset, som han sen skröt över efter matchen, mycket svinigt gjort.


High five efter Connes långskot som innebar 2-1


Erics fina frispark, 3-1


Robins frispark, 4-2

Åkarp och Torn tog sig också till semifinal, på Dösjöbros och Lunds FF´s bekostnad. Fyra jämna lag där jag både trott och hoppats på Lunds FF och Dösjöbro som spelade med högre tempo och finare passningsspel.

Till final tog sig Torn och Hardeberga, delad trea blev Hällestad och Åkarp. Torn vann en jämn final, Torn hade några spelare som stack ut och avgjorde. Bäst var en stor trea och bekantingarna Joel och Kindberg. Torn är ett bra inomhuslag, de skickar alltid ett ungt lag som alltid hamnar i toppen.

Sammanfattning:
Turneringens genombrott: Lokomotiv Lund, inga knickers och tekniska spelare överraskade stort

Turneringens överraskning: Hällestad var bra och delad trea var en bra bedrift

Turneringens skräll 1: Hällestads seger mot HBK 1 i gruppspelet

Turneringens skräll 2: Lokomotivs "enkla" seger mot Dösjöbro i gruppen

Turneringens mål: Jag gillade Erics, en långboll som Nicolai i luften volleypassade Eric som i luften volleyputtade bollen i mål, i Handboll kallas det dubbel-japan!

Turneringens prestation: Westes fint ute vid planket, i mottagningen skarvade han runt sin back och fortsatte mot mål.

Turneringens match: Helt klart kvartsfinalen mellan Sandby och Hardeberga, innehöll allt utom Sandbyseger.

Turneringens buse: Behövs ingen beskrivning, alla vet

Turneringes all star team:
Målvakt: Jens
Backar: Tobbe Jönsson, Åkarps kapten
Anfallare: Bäckström, Conne

Turneringens spelare: Som en skadeskjuten 70-åring och med ett ständigt leende, blev jag stort imponerad av Tobbe Jönsson. Han förlorade inte en närkamp, ständigt på rätt plats, slog precisa passar med både höger och vänster, nån fin med höger utsida. Slår man inte bort några bollar, släpper ingen förbi och dessutom gjorde en handfull mål är man turneringens spelare. Väldigt underskattad, blev jag mycket imponerad av Tobbe, fostrad i Sandby såklart.

Torns jubel.....

 



Bilder från turneringen........


Turneringens mål fångat på bild, dubbeljapanen som Nicolai startade, sekunden senare är eric i luften och gör målet


Calle har taktiksnack med sitt lag


Dösjans målvakt, Söderström, vågade dribbla på mittplan trots 1-0-ledning


Jeppa fri med ryggen mot


Anton i Hällestadsmålet med en snygg benparad mot HBK


Tuff duell där även bäckström fick varning, säger mycket om domarnivån, sex stycken Magnetorp borde dömt


Sandbys vits lag, juniorerna. Rutin och tyngd var deras fall, men de spelade tekniskt och fint


Ramsbjer skrev autografer till publiken innan matchstart


Tuff och bra match som slutade 2-1 till Torn


Snygg Loko-frispark i skrällmatchen mot Dösjöbro


Duktige och trevlige HBK-målvakten Ljunberg var offensiv och lossade bössan


Två duktiga röda lirare, Bäckström och Oliver


Jens tog alla skot i Åkarpsmatchen, här hindrar han TV-stjärnan Mladen från att måla


Benny laddar för ett vrål, Rickard vilar och Kocke bjuder på rumpan när han plockar flaskor


Pålsen dansar


Så såg det ut hela kvällen: Ett Sandbylag in, ett Sandbylag ut och lite Hardeberga-lag


Ett av Mackans utbrott på domarna







Kommentarer
Postat av: Weste

Inget hån utan en glädjeyttring.

2010-11-07 @ 20:15:20
Postat av: Micke P

Finns en film på youtube "sandbycupen 2010"

2010-11-07 @ 21:07:58
Postat av: Anonym

Vem fan har tagit ut detta laget?

2010-11-08 @ 16:15:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0