inför Hällestad - SSIF och ett tack till bollkallarna för årets insats

Nedan presenterar jag en intervju med mig själv. Det är Anders Gustavsson som intervjuat mig i min roll som kapten, om årets bollkalle-insats. På detta sättet tackar vi våra ungdomsspelare för årets insats. Bloggen har de senaste veckorna snittat 140-150 unika besökare, därför presenteras intervju även här. Så fler kan läsa om vår tacksamhet!
*
*
På söndag spelas omgång 22 i division 6 mellersta, det är sista matchen. För oss betyder den inte så mycket. Det var 19 dagar sedan vi vann serien. Men givetvis vill vi vinna på söndag. Det är Torna Hällestad på bortaplan som gäller, årets överlägset svåraste match. Dessutom har Hällestad med två grymma offensiva värvningar kryddat sitt lag. Hällestad är klara för kval, och bör klara av det utan problem. Hällestad har en trupp som ska leka hem kvalet, för dem blir matchen mot oss ett bra test, de får nog kvala mot ett lag i vår klass. Hällestad kan förlora sin andraplats om de tappar poäng mot oss och Tecko slår Hörby, men kval blir det för både Hällestad och Teckomatorp. Frågan är om det blir Hörby eller Trollenäs som tar sista kvalplatsen. Jag tror och hoppas att Tecko slår Hörby och Trollenäs slår Tjörnarp. Då tar Trolle sista platsen. I botten får vi hoppas att Lunds BOIS slår Örtofta, då får de kvala sig kvar och Örtofta och Tjörnarp ramlar ur. BOIS ska vara kvar i sexan. På söndag klockan 3 smäller det i Hällestad, en rolig och tuff uppgift. Blir det förlust och 9 poängs serieseger eller vinst och minst 10 poängs serieseger? Vi ska göra allt vi kan, vi har väl endast Joel och Sebbe borta på söndag tror jag. Vi ses i Hällestad
Anders Gustavssons foto och intervju med Nico

*

Hej Mr Blogg, seriesegrare och lagkapten i SSIF herrar – hur känns det nu. Finns det några känslor kvar att uttrycka efter 6 blogginlägg om seriesegern ?

Haha, jag har nog förmedlat alla mina känslor i bloggen, men guldsnacket är absolut inte över. Det kommer publiceras guldinlägg många månader till. Känslorna glömmer jag inte: det var/är enorm glädje och stolthet jag känner. Vi har jobbat hårt, haft många jobbiga år på 2000-talet, så detta är så himla skönt! Som Sandbybo och spelare i föreningen i 20 år är detta det största jag upplevt i min karriär. Guldhatten kommer aldrig lämna platsen på favorithyllan!

Man brukar ju prata om den 12:e spelaren – publiken. Vad har den betytt för laget i år?

Vi har haft bäst stöd och mest supportrar överallt. På vallen har det varit helt fantastiskt stöd hela året, och vi blev ju obesegrade på hemmaplan i år. På bortamatcherna har väldigt många Sandbybor kommit och stöttat oss. Även på div.6-nivå är den 12e spelaren viktig, och vi är väldigt tacksamma för stödet vi fått!

Den 13-16:e spelaren pratas det ju mindre om. Men bollkallarna är ju också en viktig del av matchen/supporten – hur ser du på det?

Bollkallarna är viktiga! Framförallt är det kul att träffa fotbollsgrabbarna i byn, kul att nutiden och framtiden träffas och samarbetar. Sen hör man ju "heja Sandby" av bollkallarna under matcherna, det stärker mig.

Vad kännetecknar en bra bollkalle ?

Att han är SSIF:are och är på våra matcher är det viktiga. Sen är det ju bra om de är snabba att hämta bollen om vi ligger under eller det står lika. Leder vi ska de inte ha så bråttom, då är det en bra bollkalle. Jag var själv en bollkalle som åt godis under matcherna, så det kan jag inte klaga på. Men bollkallar som följer spelet och hela tiden är beredda med ny boll är så klart extra bra!

Hur såg din egna bollkallekarriär ut – några minnen som du vill lyfta fram?

Jag var väldigt ofta bollkalle, och det var väldigt skoj. Det var ju idolerna som sprang där och spelade. På den tiden fanns en del spelare och tränare med ganska hett temperament, nån utskällning då och då fick jag räkna med. Jag minns självklart korven och läsken vi fick i paus!

Hur har årets bollkallar stått sig i konkurrensen?

väldigt bra. Det var 16 år sedan jag var i min bästa bollkalleform, idag känns smågrabbarna snabbare och smartare. Är de 6-8 stycken är de tillräckligt många för att göra ett grymt jobb. De känns glada och trevliga också, det är kul.

På allsvenska matcher pratar man ju att utrusta bollkallarna med hörselskydd – utifrån risken att skada hörseln av knallskotten. Något du tycker vi borde införa på sandbyvallen.

Är det inga avgörande matcher och Lindh är läktaren ska föräldrarna känna sig lugna. Enda problemet på våra matcher är väl att det inte är så högt publikljud, så bollkallarna hör allt som sägs på planen. Det är inte alltid så bra kanske.

Nu får du 3 rader att hälsa och tacka årets bollkallar - vad säger du då?

Det är skitskoj att träffa ungdomsspelarna, se era leenden i sandbydress och bollkalleväst gör oss stolta. Sen gör ni ett bra jobb för oss oxå. Är det något annat lag i serien som haft bollkallar? Jag tror inte det. Spelare, ledare, publik och bollkallar har hjälpts åt att vara obesegrade på Sandbyvallen 2011. Jag håller på med projektet "faddrar", vi ska komma ner och träffa ungdomsspelarna och hålla i en träning. Det kommer jag fokusera på under hösten, så min hälsning blir att vi ses på konstgräset eller i Killebäckshallen i vinter. Då ska vi lira lite boll tillsammans!


Guldhjälte - M.Pålsson

Vi fortsätter intervjuserien med guldhjältarna. Idag är det Mange Pålssons tur. Trots sin ålder (19 år) gör han sin tredje säsong i a-laget. Mange är defesiv mittfältare med vilja, tacklinggspel och känslig högerfot på fasta situationer som sin styrka. Pga konkurrensen vi haft på mittfältet i år har Mange inte startat lika många matcher som i fjol. Men när han startat har han verkligen visat sin klass och fått bra betyg i bloggen. Det är det som gör Mange till den populära person och spelare som han är. Ödmjuk, som alltid gör sitt yttersta på träning och match. Oavsett om han startar eller kommer in som inhoppare, så vet man att man får en 100%-ig insats av Mange............
1. Hur mår guldpojken?
- Jo jag mår bra tack!

2. Vilka känslor får du nu när du tänker fotboll och påminns om att du är en seriesegrare?
- Jag får en känsla av lättnad över att vi är klara och att vi dessutom har en stor marginal ner till våra motståndare. Det är samtidigt väldigt skön och glad känsla så fort det är träning, fest eller match.

3. Hur minns du slutsignalen mot Tecko när seriesegern säkrats?
- Jag minns att det blev ett stort jubbel hos oss och sen kommer jag ihåg kramar och massor av champange över mig, riktigt kul!

4. Varför vann vi serien?
- Vi vann serien eftersom vi litade på vårt eget spel och visste att om vi spelade det så hade vi teknik och kunnande för att slå dem andra.

5. När kände du att seriesegern skulle hamna i Sandby?
- När domaren blåste mot tecko!

6. Vad är du mest nöjd med i ditt eget spel?
- Jag vet inte riktigt, jag har nog blivit lite bättre med boll tror jag.

7. Var det något tillfälle då du tvekade på vår kapacitet?
- Nä faktiskt inte

8. Hur roligt har detta fotbollsåret varit för dig?
- Det har varit väldigt roligt tycker jag

9. Nämn tre saker som gör att du vill dra till Sandby å träna boll?
- Medspelarna, glädjen och sen såklart för att spela boll.

10. Hur går dina tankar kring nästa säsong?
- Jag tror att vi kan spela bra och om vi kan vara lite bättre på att fokusera på vårt eget spel istället för motståndare och domare så tror jag vi kan ta ytterligare ett kliv.

11. Vad krävs för att SSIF ska klara div.5?
- Det krävs att vi är många seriösa på träningarna och kanske någon ny så vi får konkurrens på alla poitioner. En match i taget är alltid viktigt tycker jag.

U-lagsseger på nya konstgräset

Förutsättningar inför matchen;
Oavsett hur det går (har ngn sagt) så är vi en vinnare sett över hela säsongen, ett lag som vinner flera matcher än de förlorar kan se sig som en vinnare…………
och detta har vi redan gjort.
Snogeröd, vinst 5-3 i våras mot ett lag som vi noterade hade kvaliteter i spelvändningar och i distansskott. Var dock litet tröga i backlinjen.
De kom igår med ca 10 A-spelare där de flesta var födda på 80-talet och i dagarna med en nyvunnen div-6 status 2012.
Vi vill jobba vidare i vårt spel med ett kompakt försvarsspel där vi efter bollvinst centralt eller i "hålet" på kanterna snabbt kan ställa om med en diagonalpassning på den bortre ytan och hota med flera spelare i och utanför 16 meterslinjen.
Offensivt jobbar vi vidare med avslutsfaserna;
1. Hur vi tar oss fram, skapar avslutsituationer
2. Att vi tar avslut, gärna från oväntade situationer och avslutar anfallen (vilket även eliminerar kontringsrisken)
3. Hur vi avslutar, fokus på kvalitet och precision
Alltid gäller hårt arbete för att få äga boll och när vi förlorat den ska vi snabbt vinna tillbaka den. Stort engagemang kring bollhållaren och många investeringar i löpningar inte bara för egen skull utan även för att öppna upp ytor för sina medspelare.
Startspelare:
Jens H
Robin G
Larry
Viktor E
Sebbe P
Thomas G
Marcus H
Aythami
Hannes K
Henrik A
Tobbe J
---------------
Lindh (in 46 Tobbe J)
Jim H (in 46 Hannes K)
Jakob G (in 46 Henrik A)
Joel T (in 46 Aythami)
Davve J (in 46 Thomas G)
1:a
Vi får anstränga oss för att skapa de chanser vi gör. Flera anfall rinner ut då inlägg ofta går över vår bortersta spelare. Några halvchanser dock som kanske borde resulterat. Thomas har anammat vissa väsentligheter i spelet……….och gör 1-0 i 41:a och bekräftar att "avslut lönar sig", gärna från oväntade situationer och bollen behöver inte sitta stenhårt i krysset. Mkt kamp och vi står upp bra mot detta nyblivna div 6-lag med många års längre erfarenhet än vad våra spelare har.
Laget är periodvis litet långt och vi saknar spelvändningar och tidiga låga distinkta inlägg bakom deras backlinje.
Vi har sex avslut varav tre innanför ramen.
1-0 Thomas G (41)
2:a
Vi gör fem byten i halvtid. Håller ihop lagdelarna bättre och gör det trångt för S. Vi presterar minst lika bra som i första, har kanske t o m ett vassare anfallspel med många spelare inblandade och med större variation och fantasi. Noterar flera fina sekvenser där vi spelar oss ur trånga situationer och visar ett stort engagemang kring bollhållaren vilket ger oss flera uppspelsalternativ.
Vi tar nio avslut mot mål, varav tre går innanför. Av dessa resulterar två vilket visar på hög effektivitet. En "träffbild" på 50% bör vi sträva efter i framtiden och av dessa ska 50 % leta sig över mållinjen. Säg att vi tar 20 avslut varje match, 10 av dessa går innanför ramen och 5 blir mål…………….en kul tanke!
2-0 "Thami" (80) - snyggt, vilken känslig spansk högerfot!
3-0 Hannes K (89) - inbrytning i hög fart och ett lågt fint avslut!
En gedigen laginsats i en nyttig utvecklingsmiljö mot en icke oäven motståndare. Många goda individuella insatser från samtliga, vill denna gången nämna Jim H, Andreas Lindh (bästa insatsen hittills under min och Anders ledning!) Jakob G och Joel T två duktiga och spännande 95:or som kan gå riktigt långt om de själva vill…………Aythami som visar nya kvaliteter för varje match som avverkas, m fl.
Oerhört trevligt att även se våra "senior" - och A-spelare ger 100%, visar vägen och spelar med stor auktoritet och ett stort hjärta. Ni är viktiga för de yngre spelarna! Alla 16 sp fick minst 45 min speltid!
Tack för en trevlig och underhållande kväll på konstgräsplanen!''
PS När vi avslutar mot Askeröd (div 4 status) på måndag 3 okt kan vi sluta allt mellan 2:a och 6:a efter Harrie/Kävlinge som redan vunnit denna div 3-serie som hållit en hög standard överlag. Oavsett var så har vi i år visat att vi har en uppsjö av unga skickliga, hårt arbetande spelare som om de fortsätter utvecklas positivt kommer att tillföra kvaliteter och konkurrens till SSIF:s seniroverksamhet de närmaste åren…………...
/Anders och Johnny
I måndags kväll var det U-lagsmatch på konstgräset. Johnny bjuder på ett fantastiskt referat nedan. Jag såg den första halvtimmen och fick följande känslor:
* Avundsjuka - det var första matchen på vårt nya konstgräs, det såg riktigt härligt ut. Bollen rullade fint över den jämna mattan. Jag vill verkligen träna där snart!
* Gubbarna - det var kul att se "gubbar" som Jens, Robin G, Håkan och Sebbe visa upp sin kvalite och inställning. A-lagsspelarna visade klassen.
* Klapp-klapp - Det var stundtals väldigt fint passningsspel. En bra plan och tekniska och koncentrerade spelare var en lyckad kombination. Det var kul att se den kvaliteten och viljan på en U-lagsmatch.
* Framtiden - Sandby ställde som vanligt upp med ett väldigt ungt lag, och jag kan säga att framtiden är ljus. Det är en grym miljö spelarna får utvecklas i och hela 16-mannatruppen har de bästa och flesta fotbollsåren framför sig. Det ser bra ut..........
Över till Johnnys referat nu!
U-lagsparet Anders G och Johnny


Förutsättningar inför matchen;

Oavsett hur det går (har ngn sagt) så är vi en vinnare sett över hela säsongen, ett lag som vinner flera matcher än de förlorar kan se sig som en vinnare…………
och detta har vi redan gjort.
Snogeröd, vinst 5-3 i våras mot ett lag som vi noterade hade kvaliteter i spelvändningar och i distansskott. Var dock litet tröga i backlinjen.
De kom igår med ca 10 A-spelare där de flesta var födda på 80-talet och i dagarna med en nyvunnen div-6 status 2012.
*
*
Vi vill jobba vidare i vårt spel med ett kompakt försvarsspel där vi efter bollvinst centralt eller i "hålet" på kanterna snabbt kan ställa om med en diagonalpassning på den bortre ytan och hota med flera spelare i och utanför 16 meterslinjen.
Offensivt jobbar vi vidare med avslutsfaserna;
1. Hur vi tar oss fram, skapar avslutsituationer
2. Att vi tar avslut, gärna från oväntade situationer och avslutar anfallen (vilket även eliminerar kontringsrisken)
3. Hur vi avslutar, fokus på kvalitet och precision
*
Alltid gäller hårt arbete för att få äga boll och när vi förlorat den ska vi snabbt vinna tillbaka den. Stort engagemang kring bollhållaren och många investeringar i löpningar inte bara för egen skull utan även för att öppna upp ytor för sina medspelare.
*
*
Startspelare:
Jens H
Robin G
Larry
Viktor E
Sebbe P
Thomas G
Marcus H
Aythami
Hannes K
Henrik A
Tobbe J
---------------
Lindh (in 46 Tobbe J)
Jim H (in 46 Hannes K)
Jakob G (in 46 Henrik A)
Joel T (in 46 Aythami)
Davve J (in 46 Thomas G)
*
*
1:a
Vi får anstränga oss för att skapa de chanser vi gör. Flera anfall rinner ut då inlägg ofta går över vår bortersta spelare. Några halvchanser dock som kanske borde resulterat. Thomas har anammat vissa väsentligheter i spelet……….och gör 1-0 i 41:a och bekräftar att "avslut lönar sig", gärna från oväntade situationer och bollen behöver inte sitta stenhårt i krysset. Mkt kamp och vi står upp bra mot detta nyblivna div 6-lag med många års längre erfarenhet än vad våra spelare har.
Laget är periodvis litet långt och vi saknar spelvändningar och tidiga låga distinkta inlägg bakom deras backlinje.
Vi har sex avslut varav tre innanför ramen.
1-0 Thomas G (41)
*
*
2:a
Vi gör fem byten i halvtid. Håller ihop lagdelarna bättre och gör det trångt för S. Vi presterar minst lika bra som i första, har kanske t o m ett vassare anfallspel med många spelare inblandade och med större variation och fantasi. Noterar flera fina sekvenser där vi spelar oss ur trånga situationer och visar ett stort engagemang kring bollhållaren vilket ger oss flera uppspelsalternativ.
Vi tar nio avslut mot mål, varav tre går innanför. Av dessa resulterar två vilket visar på hög effektivitet. En "träffbild" på 50% bör vi sträva efter i framtiden och av dessa ska 50 % leta sig över mållinjen. Säg att vi tar 20 avslut varje match, 10 av dessa går innanför ramen och 5 blir mål…………….en kul tanke!
2-0 "Thami" (80) - snyggt, vilken känslig spansk högerfot!
3-0 Hannes K (89) - inbrytning i hög fart och ett lågt fint avslut!
*
*
En gedigen laginsats i en nyttig utvecklingsmiljö mot en icke oäven motståndare. Många goda individuella insatser från samtliga, vill denna gången nämna Jim H, Andreas Lindh (bästa insatsen hittills under min och Anders ledning!) Jakob G och Joel T två duktiga och spännande 95:or som kan gå riktigt långt om de själva vill…………Aythami som visar nya kvaliteter för varje match som avverkas, m fl.
Oerhört trevligt att även se våra "senior" - och A-spelare ger 100%, visar vägen och spelar med stor auktoritet och ett stort hjärta. Ni är viktiga för de yngre spelarna! Alla 16 sp fick minst 45 min speltid!
Tack för en trevlig och underhållande kväll på konstgräsplanen!''
*
*
PS När vi avslutar mot Askeröd (div 4 status) på måndag 3 okt kan vi sluta allt mellan 2:a och 6:a efter Harrie/Kävlinge som redan vunnit denna div 3-serie som hållit en hög standard överlag. Oavsett var så har vi i år visat att vi har en uppsjö av unga skickliga, hårt arbetande spelare som om de fortsätter utvecklas positivt kommer att tillföra kvaliteter och konkurrens till SSIF:s seniroverksamhet de närmaste åren…………...
*
/Anders och Johnny

Guldhjälte - Ralle H

Först vill jag meddela att idag, tisdag den 27 september, är egentligen sista dag för anmälan till guldfesten. Några dagar till kan funka att anmäla sig, sen måste jag beställa mat och tårtor m.m. För att inte missa årets fest bör du betala snarast. Vi är ca 70 betalande hittills, ni cirka 30 som meddelat muntligt bör osså betala. Mer info på ssif.blogg.se/guldfest. Undrar ni vad det blir för fest, så blir det mycket guld och glädje. Mat, sång, bilder, filmer, prisutdelning, dans, överraskningar m.m.
*
Idag fortsätter vi presentera intervjuer med guldhjältarna. Dagens guldhjälte är Rasmus Hansson, ett av årets nyförvärv. 26-årige Rasmus bor i Lund, jobbar i Perstorp och spelade senast i Anderslöv. Han är ytterbacken som konkurrerar med Robin G. Rasmus har hittat formen mer och mer för varje träning och närmar sig storformen. Det är en sympatisk kille som alltid är glad och får en guldstjärna för den senaste lagfesten som han anordnade i sin trevliga 2a nånstans i Lund. Bloggen lämnar över ordet till guldhjälten Rasmus Hansson!

1. Hur är läget med guldpojken?

Det är bra! Förutom att jag dras med en förkylning som inte riktigt vill släppa

 

2. Varför vann vi serien?

Vi vann serien för att vi har ett lag med otroligt bra sammanhållning, stor bredd och alla ger alltid 110% på matcher och träningar.

 

3. Vilket är ditt starkaste minne från guldsäsongen?

Det starkaste minnet måste vara när Conne gör 2-0 mot Teckomatorp och jag inser att vi i stort sett är klara serie segrare!

 

4. Hur har du trivts med din roll som högerback?

Jag har alltid trivts bra i den rollen, det är nog därför jag valt att kämpa mig tillbaka till den rollen efter min fem års uppehåll.

 

5. Hur sammanfattar du din egen insats under året?

Jag får ge mig ett godkänt, att komma in och starta ett par matcher i år trodde jag inte i vintras efter min första träning på fem år.

 

6. Detta är ditt första år i klubben, hur var det att komma till SSIF?

Det har varit helt underbart, trodde aldrig att jag skulle komma in i laget så pass snabbt.

 

7. Har du ångrat att du valde Sandby?

Nä jag har aldrig haft en tanke på en annan klubb sen jag kom hit vilket till stor del beror på den härliga lagkänslan vi har.

 

8. Har guldhatten fått en central plats i lägenheten?
Inte än, den har flyttats runt lite. Jag ska känna efter ett tag till, nästa gång det blir lagfest får du se var det blev!
9. Hur går dina tankar om nästa säsong?
Mina tankar inför nästa säsong är att för egen del ska det bli skoj att påbörja vinterträningen i hyfsad form vilket borde betyda att nästa år är jag med från början. För lagets del tror jag att det kommer bli tuffare motstånd men det kommer inte bli något större problem med det lag vi har idag. Vi har ett ungt lag som hela tiden utvecklas så det ser ljust ut!

2-2 mot Trolle kändes som en förlust, men vi vände faktiskt underläge och är obesegrade på Vallen 2011

Försnack:
Det var årets bästa fotbollsväder som välkomnade oss och Trollenäs till Sandbyvallen. Ingen vind, lagom varmt och strålande sol. Trollenäs är efter förra mötet mot dem det laget som spelat bäst fotboll mot oss och var trevligast att möta. Idag var seger viktigt för att Trollenäs skulle ta den sista kvalplatsen, för oss handlade matchen om att klara en målsättning vi satt upp: Att vara obesegrade på hemmaplan 2011. Innan dagens match hade vi tio raka segrar på hemmaplan.
Första halvlek:
Vi började trögt, Trollenäs chockade oss tidigt med ett ledningsmål. Ett bra inlägg kom in i boxen, Tom störde Trolle-spelaren som inte fick ordning på nicken, bollen touchade Månssons knä och friställde en Trollenässpelare. Han tryckte in bollen intill Jens högra stolpe. Vi var inte med från start, var inte på tå och tog inte löpningarna hela vägen. Vi var inte beredda på att göra jobbet, och det syntes från start. I mitten på halvleken ökade Trollenäs på sin ledning. Det var en tydlig hands på straffområdelinjen som gjorde att Trollenässpelaren fick skottläge. Jag täckte skottet men det friställde en Trollespelare som knoppade in 2-0 till bortalaget. Vi var inte bra första halvtimmen, så Trollenäs ledning var rättvis. Målen var dock turliga och lite fuskiga. En stund kvar till pausvilan tog Månsson en 60 meterslöpning, på vägen väggspelade han med Eric och kom fri med Trollenäsmålvakten. Där gick det fort för månsson och väldigt enkelt. Målvakten stod och tittade när Måns i full fart rundade honom. Det blev villd glädje hos oss och vi trodde på en vändning. Det stod 1-2 i paus, en halvlek där vi avslutade bra. Men vi var inte riktigt där i de flesta lägena, tog inte löpningarna hela vägen.
Tom ligger och blöder efter en smäll på munnen av 8an, men domaren hade full koll händelsen
Paussnack:
Vi snackade lite om domarna, sen bara om att fokusera rätt och vända matchen.
Glädje efter Månssons 1-2-reducering
Andra halvlek:
Vi började väl okej, minns inte så mycket av halvleken. Trollenäs var defensiva och skulle bara försvara sin ledning. De hade ett bra läge med några minuter kvar, en fri Trollenäspojke på bortre stolpen sköt i burgaveln. Vi hade mycket lägen, mest halvchanser. Men vi spelade bra och fick med oss boll och spelare in i straffområdet. Med cirka tio minuter kvar kom Månsson kvittering. Noah slog en grym hörna som Månsson nickade mot mål, Trolles mittback styrde upp bollen i nättaket. Det blev på nytt villd glädje. Vi jobbade för segermålet. Med bara minuten kvar hade vi en nick i stolpen, på returen fick jag ett bra lägen några meter från mål. Men bollen träffade en bit upp på foten, ja på benskyddet faktiskt. Det blev miss och känslan som syndabock sitter faktiskt kvar när ensam mamma söker avnjuts på tv 3 nu. Trollenäs nummer 9 var snabbt framme och hånade mig efter missen, det kan jag vara värd dock. Bloggens fru undrade varför jag kände mig som syndabock, det var väl Christos som var det sa hon? Det blev grinigt på slutet, eller stora delar av matchen faktiskt. Båda lagen var lite osportsliga, värst deras gamle 8a som försökte vrida axeln ur led på Månsson.
Glädje efter Månsson kvitteringsnick
Matchen:
Det var en speciell match, vi ville gärna ta vår 11e raka hemmaseger. Men det satte ett bra Trollenäs stopp för. Trollenäs har en bra spelare, lille Trolle Nilsson. Han är riktigt jäkla bra. Utöver det är det ett gäng ok spelare. Bäst målvakten och mittbacken med nummer 7, den lugne av mittbackarna. Trollenäs är värda att få kvala men det ser inte ut att bli så. Vi krigade till oss ett kryss trots 2-0 underläge och var värda att vinna matchen. Men ett kryss innebär att vi är obesegrade på hemmaplan. Helt fantastiskt!
Blåttz topp-5:
Idag var det svårt, alla kan hämta ut betyget G+. Men bloggens fru har hjälpt till att hitta femman nedan.
5: Nicolai - Kämpade, tog sig framåt och var stabil
4: Anders - osså stabil
3: Jens - osså stabil, tog det som han skulle ta. Bra
2: Tom - kämpade och försökte lira boll mest
1: Månsson - slet mest som vanligt och gjorde båda målen
Klunghörna för Trollenäs som ledde till 3 raka hörnor
Stämningen:
Hatisk, härlig och lite omogen
Efter slutsignalen:
Även då lite hetsk. Domarna fick en del skit, Trollenässpelarna tyckte vi var osportliga. Två trolleledare hörde någon skrika pucko. Ingen aning vem som sagt det, låter lite omoget gjort. Men det sades nog till deras nummer 8 och då är det väl ganska milt sagt.
Kvaldramat:
Ett drama som vi inte varit med i på hela säsongen och som vi egentligen skiter fullständigt i. Men hoppas Trollenäs kan ta den sista platsen från Hörby och göra Tecko och Torna sällskap i kvalet till femman! Vi gillar ju faktiskt Trollenäs........
Programbladet:
Bild på oss i guldhattar efter förra hemmasegern, laguppställningen innehöll alla spelarna i truppen under rubriken: "guldhjältarna". Och under nästa hemmamatch stod det match 2012 i div.5. Härlig läsning! Lägg till vackra ord från tränaren Fredrik. Programbladet kan beställas till lågt pris.
Längden:
Vi hade under största delen av matchen för långt lag. Det var långt mellan lagdelarna, vilket ledde för mig personligen att det blev årets jobbigaste match. Det var stora ytor för varenda spelare att ansvara för.
Hemmafacit:
11 matcher på Sandbyvallen 2011. 10 segrar, 1 kryss. Jösses vad bra vi är!!!!

inför SSIF - Trollenäs

Nedan bjuder vi på en intervju med tränarparet, blandat guldintervju och intervju inför årets sista hemmamatch mot Trollenäs imorgon. Längst ner lite info om guldfesten, det blir många på guldfesten. Nedan ser ni vilka som ska komma, dem som står med där är endast de som betalt.
Anmälda (=betalt 100 spänn):
Niclas Hilner
Fredrik Jönsson
Tobias Jönsson
Tom Hansson
Robin Gustavsson
Annica Johansson
Agne Johansson
Johanna Hansson
Marita Hansson
Torbjörn Hansson
Jim Hansson
Anders Gustavsson
Eva Gustavsson
Tomas Gustavsson
Mattias Mårtensson
Rasmus Hansson
Andreas Lindh
Anders Weirum
Jan Weirum
Kerstin Weirum
Klara Kristoffersson
Jens Haglund
Markus Håkansson
Dennis Jürs
Robin Andersson
Joel Thell
Sebastian Bringhorn
Fredrik Sundblad
Sara Sundblad
Michael Paradis
Tina Paradis
Natasha Paradis
Nicolai Paradis
Noah Paradis
Oskar Svensson
Lars Larsson
Marie larsson
Emma Larsson
Agne Persson
Jesper Larsson
Petter Afzelius
Robin Gustavsson
Daniel Gustavsson
Niclas Gustavsson
Marie Gustavsson
Jakob Grynge
Victor Engdahl
Eva Engdahl
Bo Engdahl
Henrik Håkansson
Johan Lundell
David Ström
Marcus Amasalidis



Robin G och musikvideos

Frågor till Robin G, Robin är veckans affischpojke i byn. Han syns överallt, det är härlig och kaxig text på affischerna i byn: "Klara seriesegrare".
hur är känslan att gå till match som redan klara seriesegrare?
Det är en härlig känsla, fast man har inte riktigt förstått de än eftersom det ändå är 2 matcher kvar. Men annars är det otroligt härligt att veta hur det ligger till.
Hur är läget i guldtruppen?
Det är som det alltid brukar vara i truppen, allt e på topp osv. ännu bättre nu efter serieseger så klart, så läget är bra helt klart.
Vid seger på sönd har vi vunnit alla hemmamatcherna i år. Vad betyder det?
Det är stark och otroligt coolt gjort av oss faktiskt. Men ja vi är starka och trygga på vår hemma bana, fått bra stöd från publiken bla.
Trollenäs är bra, hur vinner vi över dem?
Ja dom är väldigt bra, hade det väldigt tufft borta mot dom, men det är bara till att trampa på som vi gjorde sist, mycket vilja och tålamod så vinner vi!
Hur är känslan att gå till match som redan klara seriesegrare?
Det är en härlig känsla, fast man har inte riktigt förstått de än eftersom det ändå är 2 matcher kvar. Men annars är det otroligt härligt att veta hur det ligger till.
Hur är läget i guldtruppen?
Det är som det alltid brukar vara i truppen, allt e på topp osv. ännu bättre nu efter serieseger så klart, så läget är bra helt klart.
Vid seger på sönd har vi vunnit alla hemmamatcherna i år. Vad betyder det?
Det är stark och otroligt coolt gjort av oss faktiskt. Men ja vi är starka och trygga på vår hemma bana, fått bra stöd från publiken bla.
Trollenäs är bra, hur vinner vi över dem?
Ja dom är väldigt bra, hade det väldigt tufft borta mot dom, men det är bara till att trampa på som vi gjorde sist, mycket vilja och tålamod så vinner vi!
*
*
I lördags var det lagfest, denna gången hos Rasmus i Lund. Det var jäkligt trevligt och alla stack sen till Båten och fortsatte festen tillsammans. Alla utom Lindh som hade bestämt med Måns Zelmerlöv i Lund. Två filmer producerades....................

Guldhjälte - lagledarmatte

I mars försvann lagledarmatte-andersson, in kom lagledarmatte-mårtensson. En glädjespridare försvann, en ny glädjespridare kom. Matte har gjort ett bra jobb och verkar trivas fint. Han bor i Flyinge och hans högljudda bil är Lindhs taxi från träningarna. Matte har ett fantastiskt facit i Sandby - 21 segrar på 23 matcher! Nu bjuder bloggen på en ny guldintervju, en ny hjälte presenteras!

1. Hur sammanfattar du ditt första år som lagledare?


Jag tycker det har gått mycket bra med ledare och spelare


2. vad är det bästa med att vara lägledare för SSIF´s herrar?
Att se er spela jävligt bra och fin fotboll, nästan som Barca ;)

3. Hur känns det att vinna serien ditt första år?
Jo det känns jävligt bra att vinna serien första året men det är ju inte jag som har vunnit serien det är hela laget och hade inte kunnat göra det utan er alla :)

4. När insåg du att det skulle bli serieseger?
Det insåg jag redan förra året när jag kollade på era matcher

5. Minns du hur du reagerade när domaren blåste av Teckomatorpsmatchen och seriesegern var säkrad?
När domaren blåste av matchen stod jag redan med guldhatt och bara sprang in på planen och firade med alla spelarna

6. Du har varit lagledare i 23 matcher (3 var träningsmatcher) och har facit 21 segrar. vad är nyckeln till det fantastiska resultatet?
Jag gör mitt jobb i omklädningsrummet och spelarna gör det på planen ;)

7. Hur tycker du allt gyldfirande varit?
Jo jag tycker de ha varigt bra, men kunde varigt bättre. Det kommer den 7 ju ;)

8. Vilken är den roligaste händelsen förutom guldet på de 6 månader du varit i klubben?
Jo det roligaste minnet är ju helt klart lägret med mig,Micke och Fredrik i en och samma kanot, haha, helt klart bästa minnet ;)

Guldhjälte - A Lindh

Vi börjar med lite reklam för guldfesten, läs mer på ssif.blogg.se/guldfest. Där står allt om festen, samt vilka som anmält sig hittills.
Framöver kommer bloggen presentera intervjuer och bilder på alla guldhjältarna. Vi börjar med Andreas Lindh, nedan följer en stor intervju med vännen. Han har inte gjort någon a-lagsminut i år, men betyder mycket för vår framgång. Han ger alltid 100%, sprider fantastisk stämning och har ett extremt stort SSIF-hjärta! Guldhjälte med andra ord!!!!
På kulturnatten lyckades Lindh få Måns Zelmerlöv att posera i SSIF-halsduk! Härligt Lindh!
Det är 9 dagar sen vi spelade hem serien på Vallen, hur minns du känslan vid slutsignalen?
Fantastisk skön känsla att det äntligen var fixat, för att vi skulle vinna serien har man vetat ett tag så att få springa in och fira med alla underbara pågar ligger där uppe med MFF's guld -04 och -10.

Du hördes mycket från läktaren och gav oss stående ovationer sista minuten, varifrån kommer din äkta kärlek till SSIF?
Ovationerna var ni värda så det var inga konstigheter med det. Ja du vad ska man säga antar att man kan jämföra med när man träffar den rätta tjejen som gör en lycklig, på samma sätt här har jag hittat den rätta klubben och känslan att få vara en del av den gör mig riktigt lycklig.

Vad händer i Lindhs kropp och huvud när SSIF och Malmö spelar, vilka känslor finns där inne?
Känslorna styrs väldigt mycket av spelet går det bra så blir man glad och uppåt men går det sämre blir man frustrerad det blir inte samma fokus som när man är på planen utan känslorna svallar över. Sen skillnaden är på Malmö matcherna kan man sjunga hur högt och mycket man vill oavsett vad det står i matchen i 90 minuter utan att folk ser på en som en idiot eller att klubbens ordförande säger till en.

Du visade stor glädje hela kvällen, vad betyder SSIF för dig?
3. Att man var så glad är inte så konstigt när ens lag har vunnit serien med 3 matcher kvar, sen om det är div. 6 eller allsvenskan kvittar för mig. SSIF betyder verkligen mycket för mig därför det är så underbart att få träffa alla härliga individer i laget flera gånger i veckan och få spela sporten man älskar med dem.

Ditt engagemang är fantastiskt, vad gör dig så engagerad?
Fotboll är min stora passion här i livet och är man passionerad i något är det inte svårt att visa sitt engagemang.


Ditt leende och alla galenskaper betyder så himla mycket, hur ser du själv på din betydelse i truppen?
Hehe ja jag gillar att bjuda på mig. skulle nog tippa att jag kan liknas en långsammare och vitare version av Joseph Elanga under sina andra sejour (hur det nu stavas) i MFF, en kille som inte platsade men alltid visade glädje och sin kärlek till klubben.

Varför vann Sandby serien?
Det e många olika faktorer som ligger bakom det. Ungdoms satsningen de senaste åren, revansch lusten efter förra året, lite mer rutin och så klart våra fantastiska tränare.
Du har gjort en fin säsong i U-laget, kan du sammanfatta den?
Själv är jag väl inte helt nöjd med den, känner att jag kan få ut så mycket mer men säsongen är inte slut ännu så får hoppas på att jag kan göra riktigt bra ifrån mig de sista matcherna.

Vad betyder snacket och tramset i omklädningsrummet för laget?
Oerhört mycket och det ser man ju verkligen efter Åkes " year of terror". När Sundis kom så fick vi börja spela fotboll igen och det kom med en massa glädje och det med 2 bra säsonger.

Kan du beskriva din roll i omklädningsrummet?
Antar att man kan kalla mig lagets clown.


Igår vann du tävlingen efter träningen och belönades med ett frikort som betyder att du slipper pinsamheter på guldfesten, du träffade ribban 3 gånger på 5 försök. Hur enkelt var det att vinna tävlingen?
Pinsamheter för min del på en guldfest med fylle kan inte ens ett frikort rädda mig ifrån, haha. Kan man inte skjuta hårt får man lära sig att placera bollen istället. Enkelt att vinna tävlingen var det inte, blev ju en extra omgång mellan mig och Erik.

Hur går dina tankar inför nästa säsong?
Den här säsongen är inte avslutad ännu så jag är fortfarande fokuserad på denna. Men det ska bli kul att få prova på Sandbys nya konstgräs och sen är det tyvärr så att tanken är att jag ska lämna SSIF nästa säsong för en flytt upp till Småland och flickvännen, så det blir att hitta ny klubb där uppe. Förhoppningsvis hinner jag vara med att spela DM innan jag lämnar. även om jag lämnar så kommer mitt fotbollshjärta alltid att stanna här nere. och jag kommer vara nere så ofta jag kan för att följa min moderklubb.

bilder, filmer m.m.

Vi börjar med två filmer från Magalasätematchen, sen lite snack med Jensen, Hugossons fantastiska bilder från matchen och lite referat
Sex frågor till Jens Haglund

Hur inspirerande var det att åka till maglasäte som redan klara seriesegrare?
1.Det var mycket inspirerande men samtidigt var det en skum känsla att matchen kanske inte hade den betydelsen som många andra matcher har haft under seriens gång.

Hur taggad var du inför matchen?
2. Kände att det skulle bli kul att spela igen, helt klart. 

Vad tycker du om vår insats?
3. Vi gjorde väl en helt godkänd insats, kanske var det lite för avslappnat i början av första halvlek. 

Dem var bra på frisparkar och gjorde båda målen så, vad säger du om målen?
4. Vad jag minns, på första målet, petades bollen till vänster och killen som sköt fick väl en helt ok träff. Dock gick bollen mitt på mig och jag lyckades inte hålla den och en maglasätespelare kunde pilla bollen i mål. Borde hållit bollen dock. Andra frisparken gick i mitt hörn, i förhållande till muren. Maglasätes nyutnämnde frisparkskung fick ännu en gång en bra träff och bollen letade sig längs marken in i mål. Stod nog lite felplacerad men upplevde den som hård.

Speglade 3-2-segern matchen?
5. Vi skulle nog gjort två mål till kanske.

Vilket är ditt starkaste minne från dagen i maglasäte?
6. Bra tryck i segersången i omklädningsrummet efter matchen och Robin A,s rallykörning hem.
Bildbevis när domaren tar en grym löpning framför Månsson när han tar skott. Träffad i röven blev resultatet
Torna Hällestads nästsenaste match
Torna Hällestads IF - Trollenäs IF
Vill börja med att gratulera er i SSIF till seriesegern, mycket imponerande prestation och kan inte säga annat än att tabellen talar ju sitt tydliga språk.
Dagens match för vår del spelades hemma på Tornavallen på en plan som var något vattensjuk efter förmiddagens regnande. Men väl till matchen klarnade det upp och det skapade goda förutsättningar för en trevlig och mycket viktig match för oss i jakten på andra platsen. För dagen hade vi en mycket bra 16 manna trupp och vi visste att Trollenäs saknade några tongivande spelare av olika anledningar.
Matchen börjar i ett relativt högt tempo och båda lagen skapar ett par halvchanser utan den riktiga skärpan i avslutslägena. Deras första riktiga farlighet kommer på en välslagen hörna som en av våra spelare nickar in i eget mål och 1-0 till Trollenäs är ett faktum. En stund efter deras mål löper Daniel Döhle i från Trollenäs duktige mittback som något klumpigt sparkar ner Daniel Döhle och domaren kan inte göra något annat än att blåsa straff och dela ut en målchansutvisning. En straff som Kristian Andersson sätter säkert en första gång men får slå om pga spelare som löpte in för tidigt enligt domaren, men han satte den precis lika säkert även andra gången och resultatet 1-1 stod sig halvleken ut.
I halvlek talar vi om att vi måste höja bolltempot ytterligare och få med våra kantspelare mer i spelet.
Vilket vi gör i början av andra då vi både höjer tempot och får med båda våra kantspelare allt mer i spelet och det är genom just kantspelet 2-1 kommer då jag får en löpboll på kanten och slår in bollen och Kristian Andersson gör 2-1 och sitt andra mål för dagen. Vi fortsätter trumma på och Trollenäs spelarna blir allt mer tröttare och fortsätter att fokusera på långa bollar mot deras snabba spelare utan någon större lycka. 3-1 gör sen Johan Hansson genom att enkelt löpa igenom Trollenäs försvaret och dra in bollen. en stund senare kommer även 4-1 på en frisparksretur där Henrik Jensen är vaken med och drar in bollen. I denna perioden så säker vi tempot avsevärt och är ganska säker på att om vi fortsatt köra på hade siffrorna kunnat bli ännu större men istället ger vi dem chansen genom lite slarv att gör 4-2 genom en riktigt drömskott som borrar sig upp i krysset från cirka 25 meter och 4-2 blir också slutresultatet.
Det som ser riktigt positivt ut för tillfället är att vi ser riktigt stabila och vi även för första gången på mycket länge har fått ha lite kontinuitet i laget och inte fått byta halva laget inför varje match. I nästa omgång väntar ett tufft derby mot Dalby på lördag på konstgräset i Dalby men nu gäller det att fortsätta visa moral och ta trepoängare så vi kan säkra vår andra plats.
Christian, THIF
Teckomatorp – Tjörnarp, av Daniel Jönsson

Dags för hemmamatch och det var Tjörnarp som kom på besök. Vårt stora boogie-team dom senaste åren, då vi på dom tre senaste mötena bara lyckats skrapa ihop ynkliga 2 poäng. Så lite oro fanns innan matchstart.

 

Men oron skulle visa sig vara helt fel. Från första spark är vi totalt överlägsna och det märks att Tjörnarp är tillsammans med Örtofta och Löberöd nog seriens sämsta lag. I alla fall genom dom matcherna vi har spelat. Dock såg det lite ut som när Arsenal spelar i början, mycket boll men också en del ineffektivitet framför deras mål. Men till slut kom det så förlösande ledningsmålet när Jocke (grym igen) kommer loss på kanten och slår ett inlägg som dimper ner framför Glenns fötter och som enkelt placerar in bollen i mål. Väldigt rättvist. Ett par minuter senare får vi straff när Filip (tror jag) rinner igenom och blir ner-riven. Linus sätter säkert straffen till 2-0 vilket också var halvleksresultatet.

 

I andra halvlek är vi ännu mer överlägsna och hade inte domarna eller framförallt den ena linjemannnen vinkat så fort en spelare kommer fri hade det kunnat bli 10-0. Kommer inte ihåg riktigt ordningen på målen men har för mig att Glenn gjorde 3-0 efter en dundertavla av deras målvakt. Skottet kom långt utifrån men målvaken lyckades tappa in bollen mellan benen. Sen har jag för mig att Filip gör tre raka mål.Tjörnarps enda målchans kom efter en frispark som dom sköt i stolpen. 6-0 slutade alltså matchen.

 

Kul att Ralle går in och gör en stabil match, även om motståndet inte var det bästa. Plus även till Filip som gör tre mål. Nu är kvalet nära, men det krävs fullt fokus dom sista två matcherna för att vi ska nå dit. Sen väl där kan allting hända!


Guldveckan, dag 7 - ny seger

Försnack:
Vi åkte till seriens trevligaste idrottsplats för en lördagsmatch mot Maglasäte. Det var en trevlig resa i bussen där vi läste Maglasätes slogan: "välkommen till Skånes fagraste säte, spela boll i maglasäte", samt lyssnade på youtube-klassikern där Magla-tränaren flippar ut efter segern mot Tecko i våras. Vi kom med en bra trupp till Magla och ville verkligen vinna matchen. Det var ändå en konstig känsla att åka till match som redan klara seriesegrare, samtidigt som man var väldigt avslappnad och nöjd redan innan matchen så ville man givetvis utöka avståndet till lagen nedanför.
Första halvlek:
Första halvlek är bra, men vi kan bättre. Det syntes att vi inte gick på 100%, det var typ 90% i allt vi gjorde. Men vi spelade bra, kämpade och höll oss till riktlinjerna. Men lite mer fokus, tryck i närkampsspelet och fart i löpnignarna kunde önskas. Vi skapade en del i första halvlek, mest halvchanser där vi vid inlägg och avgörande passningar saknade koncentration. I mitten på halvleken gjorde Tom 1-0 till oss efter ett bra anfall där vi får tryck på deras tredjedel. Tom tryckte in bollen vid den bortre stolpen. Magla har mest halvchanser i halvleken där deras lille stjärna Mirre drev in från sin vänsterkant och gick på avslut. En nick i ribban och ett mål på frisparksretur blev det också för Magla. 1-1 stod det i paus, lite övertag för oss men en jämn halvlek där 1-1 känns rättvist.
Paussnack:
Vi peppade igång varandra och budskapet och känslan att vi ville vinna matchen gick fram.
Andra halvlek:
Detta var vår halvlek, vi var överlägsna. Vi borde gjort cirka 5 mål, grymma lägen skapade vi. Ganska många rena friläge också, där deras målvakt gjorde många klassräddningar. Det var en härlig och underhållande fotboll vi bjöd på. 2-1 till oss kom i början av halvleken, Månsson nickade in Robin A´s fina hörna. Vi fortsatte spela fint och borde som sagt gjort många fler mål. 3-1 kom när Conne sprang förbi och tryckte in bollen. Maglasäte var väldigt passiva där, ville dessutom ha frispark och kunde fått det men är man så passiva hela backlinjen ska man inte klaga på domaren. Vår spanjor Aythami gjorde debut och hann bara vara på planen några minuter innan han passade fram till Connes mål. Var det hans första bollkontakt som var assist-passen? Vi slappnade av lite bakåt och Magla fick några halvchanser. Vi hade ganska bra koll på händelserna. När matchuret stod på 89 minuter gjorde jag en av mina bästa brytningar för året, men domaren blåste för Maglafrispark. En frispark som Ragge dunkade in till höger om Jens. Direkt på avspark blåste domaren av och vi kunde dansa gulddans för andra matchen i rad.
Matchen:
Maglasäte är bra, passningsspelet och organisationen är väldigt bra. Tyvärr för Maglasätes del har det inte det speltempot som lagen på den övre halvan i tabellen har, samt att de är väldigt ofarliga på den offensiva tredjedelen. Mirres individuella teknik är enda hotet, samt då givetvis fysiken och frisparkarna. Igår var det fripsarkar och gnäll om hands som präglade deras spel. Magla är ett trevligt lag med många bra spelare, enkelt kan man säga att dem skalliga var bäst igår. Kaptenen och mittbacken höll hög klass. Vi gjorde en bra match, hade det varit en match mitt i serien och med fullt fokus hade vi vunnit större. För spelmässigt var detta en av våra bästa matcher, det fanns detaljer i vårt spel som var fantastiska. Det var mycket spel på ett touch, det var tillbakaspel och sen vända spel. Det var mycket flytta boll, vi spelade oss ur situationer och vi vågade spela på felvända spelare överallt på banan som höll emot eller spelade enkelt tillbaka. Vi löste helt enkelt situationerna utan risker.
Blåttz topp-5:
5: Mange - slet oerhört och hade en ny tekniskt fin insats, hittar bra lösningar
4: Robin A - härlig touch, gjorde väldigt oväntade och läckra grejer med grymt resultat
3: Tom - väldigt nyttig på mitten med sin löpkapacitet, teknik och oerhörda slit
2: Anders - Klockren, alltid på rätt plats och inte ett misstag eller någon som passerade på 90 min
1: Månsson - Ny grym insats, viktigt 2-0-mål. Mest imponerande var att han är först och suger åt sig alla bollar, samt lyckas sätta bra passningar om bollen kommer studsande mot honom, på halvvolley eller var som.
*
*
Svanvallen:
Seriens trevligaste idrottsplats. Lite för små omklädningsrum, men trevligt folk och korvlukten från grillarna var grym. Morsan gav korven toppbetyg.
Kommentaren:
När Magla gjorde 2-3 och matchuret stod på 90 min hade vi ingen brådska mot avspark. Då kom kommentaren att vi kommer ändå ramla av femman direkt.
Publiken:
Trots att vi redan är klara seriesegrare var där väldigt många SSIF-supportrar i Maglasäte denna kalla lördagseftermiddag. STORT TACK!
Firandet:
På kvällen var vi 15 stycken som firade seriesegern igen, denna gången hos Rasmus och på båten i malmö.
Maglasätes syn på matchen, genom lagledaren Peter Lindberg


Dagens match mot redan klara seriesegrarna från Södra Sandby gällde inte mer än äran och jag tycker vi sett över hela matchen gör en godkänd insats.
Rejält med omplaceringar i laget denna eftermiddag. Vi bestämde att ställa upp med en 4-3-3 uppställning där den största ändringen var att Linus Schill gick från ytterback till forward. Det skulle visa sig vara ett lyckat drag.
Vi började bra och hade flera fina chanser. Bland annat ett fint läge för Linus efter att vi rullat upp Sandby med bra sidledsspel från Våra andra toppar Mirre och Danne. Tyvärr så straffar Sandby oss efter ca 25 minuter när vi missar i anfallet och dom får en spelvändning. Jerry Räddar i första läget, men vi är otroligt passiva och låter dom få en chans till som dom sätter. 0-1.
Vi fortsätter med bra anfall och skapar chanser. 10 minuter före paus för vi en frispark precis utanför deras straffområde. Jim nyper till, bollen går genom deras mur och målvakten kan inte hålla skottet. På resturen är Linus framme och trycker in bollen. 1-1 och ett härligt mål.
Vi går till paus med oavgjort, men vi kunde haft ledningen då Calle nickar klockrent i deras ribba på en hörna. Sandby har också chanser så resultatet känns ok.
I Paus går Danne och Joel ut och in kommer Liridon och Tobbe Rosenfors. Vi är inte riktigt lika vassa från start och Jerry får göra några riktiga kanonräddningar. men vi straffas efter ca 50 minuter då dom på en hörna gör 1-2. Sandby är stora och starka och man får inte bjuda på för många fasta situationer. Vi håller spelet väl uppe efter deras ledningsmål, men vi lämnar blottor i försvaret när vi satsar framåt. Med ca 20 minuter kvar så slarvar vi i försvarsspelet och en chans som känns som den är över blir till ett friläge och 1-3 är ett faktum. Jag vill inte verka partisk, men det luktade frispark till och i situationen innan.
Det som är bra är att vi fortsätter kriga fast orken tryter. Vi får ett tröstmål en den 90 minuten då Ragge drar en frispark direkt i mål. Man får ändå säga att vi hade bra utdelning på våra frisparkar.
Sammanfattningsvis gör vi en godkänd insats. Södra Sandby är ett bra lag och vi kan bara önska dom lycka till i Div. 5 nästa år. Vi krigar vidare på fredag då det är  dags att spela ner Tjörnarp i Div.7. Tyvärr :-)
P.Lindberg

Guldveckan, dag 5 - känslorna

Vi börjar dagens inlägg med att göra reklam för guldfesten. Anmäl dig idag! Större affisch och mer info finns på ssif.blogg.se/guldfest.
Undrar du något? får du komma? Är du räkallergiker? Vill du hålla tal? Eller någon praktisk fundering? Mejla din fråga till [email protected]
Nu ska vi gå in på guldkänslor. Skuldkänslor har vi inte, vi har varit bäst i år. Å det känns underbart. Några i truppen har valt att svara på Facebook-enkäten om känslorna i söndags. Själv kan jag erkänna att det var en enorm lycka och stolthet från slutsignalen, och den känslan har itne svallnat. Direkt efter slutsignalen var det en enorm lycka, det övergick mer till stolthet som nu är en enormt nöjd känsla att vi klarat det, att herrfotboll i sandby skrivs i positiv bemärkelse igen och att vår härliga trupp lyckats vinna tillsammans.
1. Sammanfatta dina känslor från domaren blåste av matchen och vidare under kvällen:

2. Beskriv känslan att vara segrare av division 6 mellersta?


Fredrik Sundbald
1. Jäkligt skönt. Man blev nästan lite rörd när man såg glädjen. 
2. Glad och stolt. Att vinna en serie är svårare än många tror. Men vi gjorde det!
Rasmus Hansson
1. Glädje som gick över till stolthet under kvällen! 
2. Man kan inte vara annat än stolt, har suttit med ett leende hela dagen på jobbet :D
Sebastian Persson
1: Fruktansvärt skön känsla. Rös i hela kroppen när domaren blåste av, sen var resten av dagen/kvällen riktigt bra!
2: En grym känsla! Extra skönt när man ser tillbaka på alla träningar och matcher som gått under året.
Andreas Lindh
1. fantastisk glädje och riktigt roligt att få fira en serieseger med detta fantastiska lag.
2. att äntligen få fira en serie seger efter alla dessa år är så extremt skönt går knapp att beskriva hur stolt jag är övera allas slit denna säsongen.
Robin Andersson
1. Det var en fantastisk känsla, äntligen är vi tillbaka i femma! Kvällen var bara fylld av glädje. 

2. De är en underbar känsla. De har varit vårt mål hela säsongen och de känns sjukt skönt att vi har lyckats.

Michael Paradis
1. Svårt eftersom man inte var där, men jag har ju sett filmen så jag förstår att känslan var grym. Ja kvällen kom jag ju med på, den var go!
2. Man är bara så himla glad. Så gött att få dela denna glädje med alla härliga personer i och kring laget.
Nicolai Paradis
1. Känslan går knappt att beskriva, det var helt underbart att få höra domaren blåsa av matchen. Kvällen blev bara bättre och bättre:)
2. Det är riktigt skönt, vi alla har kämpat för att vinna serien och det gjorde vi så kan inte kännas mycket bättre än såhär:)
Mattias Mårtensson
Det går knappt att beskriva mycket härlig känsla och är mycket stolt över er grabbar att vi/ni fixade detta :) all min kärlek till herrarna i SSIF ♥
Tom Hansson
1. Det var en euforisk känsla som bara blev starkare och starkare ända till måndagskvällen! Det var lite svårt att ta in det men efter att insupit stämningen under hela söndagen var måndagen ett enda långt lyckorus!

2. Även om det "bara" är div 6 är det alltid härligt att vinna en serie och på det sättet vi gjorde det med endast två (en) förluster känns det ännu bättre att vinna serien. Vi har dessutom hittills slagit alla lag och de flesta lagen två gånger så det finns ingen som kan komma och säga att de var bättre än oss. Inte ens bittra Maglasäte!

Guldveckan, dag 4 - bilderna

Det känns som jag sitter i mjukisbyxor och äter chips med dippa. Sen går jag med händerna bakom ryggen och tittar ut genom fönstret. Sen går jag tillbaka till soffan och kollar VM-krönikan från -94 och doppar ännu fler chips i dippan. Så har det känts hela veckan. Men nu är det inte riktigt så, det är skjorta och jobb som gäller.  Men fan vad jag myser, fan vad jag njuter, fan vad jag kollar på guldbilder och guldfilmer. Jag hade gärnat suttit i mjukisbyxor och ätit chips, nu kan jag inte det hela dagarna. Men mysa kan jag, och det gör jag. Njuta bör jag, och det gör jag!
*
Njut av söndagen den 11e september i bilder..........
Niclas Månsson fri med Teckos målvakt
En bild fylld av hjältar, som stöttade laget i denna viktiga match
Robin hade inga problem att ta sig runt på sin vänsterkant
Domartrion fick fika i paus, en trio som gjorde en mycket bra insats
Äkta glädje när Robin inser att bollen är i nät och vi är väldigt nära femman, 1-0 efter 61 min
Sebbe och Eric var först framme hos Robin, de möttes i luften
Det går inte att beskriva känslan i den klungan, så skönt det målet var
Conne placerar snyggt in 2-0-bollen
Glädjen är stor hos Conne, publik, avbytare, ledare m.fl
Leendet på läpparna på väg fram till Conne avslöjar att vi kände att vi hade båda fötterna i femman
Stefan och Anders stöttade oss och var glada för vår framgång
Delar av den stora publiken som stöttat oss på ett underbart sätt i år
Dragi blåser äntligen av matchen och vi kan börja fira
Tom och Eric rusar in med guldhattar, dem ser rätt glada ut
Det var Champagne i massor så klart
Nicolai fick en Champagne-dusch av Sundis
Tom och Anders visar äkta glädje
Vi gjorde vågen framför vår fantastiska publik
Vi tackade vår fantastiska publik
Lindh gjorde vågen för Tillberg
Applåder, kramar och äkta glädje
En lycklig högerback
Segersången var underbar
Segersången gjorde också att grannarna klagade på den höga ljudnivån, söndag kl 16:49
Delar av det underbara segerfotot
Guldhjälte
Snygg-Tage var också med och firade
Lindh visade äkta glädje efter matchen, vad gör Mackan mellan benen på honom?
Det blev pizza och öl efter matchen
Det var en underbar kväll
Samling i båset på natten, typ 21:00
Mycket sång och dans på läktaren
Lindh hoppade längdhopp. Det var långt......riktigt långt! Tyvärr övertramp
Vid 21:30 rök kläderna också
Vid 22:45 gick vi hem, här 3 st Paradis med guldhatt

Guldveckan, dag 3 - filmerna

Jag minns serievinsten som tioråing, det sprutades Pomac på 7-mannaplanerna i Hjärup. Det blev serievinst som 16-åringar efter seger i Stehag. Sen har det dröjt många år, närmare bestämt tio år och över 1000 träningar. I söndags var det dags igen. Som senior har det blivit en andraplats 2010 och en tredjeplats 2007. Men att vinna en serie, det är så jävla stort. Och jävligt svårt! Att lyckas hålla 11 jagande konkurrenter bakom sig i 22 omgångar. Att lyckas vinna matcher där alla förväntar sig vinst. Att lyckas vinna trots massa skador, avstängningar och bortresta spelare. Att lyckas vinna trots att vi legat under i nio av matcherna. Det är väldigt starkt att vinna serien. Det är också helt fantastiskt jäkla underbart. Jag har tränat 1000 träningar som senior utan att få känna mig som en vinnare. Idag fick jag det. Nu är vi vinnare! Å vi ska njuta, vi ska fira, vi ska festa, vi ska njuta ännu mer. Dessa minnen ska aldrig försvinna, denna stolthet och glädje ska aldrig försvinna. Lyckan går inte att ta miste på: Jag älskar fotboll, jag älskar SSIF, jag älskar att träffa mina bästa vänner 4 dagar i veckan. Nu har vi vunnit en serie tillsammans..................Äntligen och alldelses underbart......................Medan jag torkar tårar kan ni njuta av äkta segerglädje i fyra filmer!
Segerjubel 1
Segerjubel 2
Tränarduschen



Brödrarkramen


Guldveckan, dag 2 - matchreferatet

Försnack:
Förutsättningarna var enkla, seger skulle innebära att seriesegern var säkrad. Det märktes i omklädningsrummet att alla var väldigt fokuserade på seger, vi ville ta den första matchbollen och spela hem serien redan. Vi hade en väldigt stark trupp, Fredrik erkände oxå att det var väldigt svårt att välja ut de elva startspelarna. Efter åska och regn på förmiddagen blev det kvavt, men väldigt bra fotbollsväder när matchen drog igång.
Första halvlek
Det var lite spänt från start, Teckomatorp började starkast. Jag och Sebbe sitter och går igenom massa hundra bilder och skriver referat. Sebbe förklarar det proffsigt att lagen kände på varandra i början. Varken vi eller Tecko tog några risker i sitt spel. Teckos idé var tydlig, deras mittback med nummer 5 skulle hitta deras dukitga högerytter, Filip. Sen satte han högsta fart, antingen inlägg till store anfallaren, eller gick han på egna avslut eller så stack han in bollen till lille teknikern Linus. Det blev aldrig riktigt farligt. Vi hade några bra lägen i första. Månsson hade några nästanlägen och Robin A´s skott tätt utanför var farligt. Conne hade i varje fall ett ok nickläge. Det var 0-0 i paus, det speglade matchen väl.
Paussnack
Vi var helt enkelt laddade för att vinna matchen. Vi sade inte så mycket, vi ville ut och köra. Vi är starka på hemmaplan och bra i andra halvlek. Det gjorde att vi kände stor tro på oss. Sebbe kom in istället för Lai på vänsterbacken.
Andra halvlek
Vi gjorde en väldigt fin andra halvlek. Sebbe säger att vi hade mest boll och bra bred i spelet med en del inläggslägen. Tecko hade inte så många farligheter i denna halvleken heller. Enlig Skånskans fina reportage om oss gjorde vi 1-0 i den 61a minuten. Det var en underbart passning av Eric som Robin tog med i steget och med vänstran hittade det närmsta krysset. Det var ett klockrent fotbollsmål. Robins löpning, Eric speluppfattning, beslut att slå den i exakt rätt läge, samt teknik att sätta passningen med perfekt hårdhet. Sen gjorde Robin inget misstag. Efter målet hade Joel en bra nick som målvakten gjorde matchens räddning på. Sen hade Noah några halvlägen innan Conne satte dit 2-0. Noah höll ner bollen till Robin A som hittade Conne mellan backarna. Conne gick på känsla och placerade bollen säkert i målvaktens vänstra hörn. Vi lyckades spela klart matchen utan problem, och sen utbrast ett jäkla jubel.
Äkta glädje efter Robins 1-0-mål
Publik, Conne, ledare och avbytare känner att Conne satte spiken i kistan.......


Matchen
Teckomatorp var bra, väldigt bra. Bäst var deras högerytter Filip, stämmer det att han är 94a så är han en extrem talang. Deras mittback med nummer 5 var väldigt följsam och grym med fötterna. Deras målvakt ska också ha en stor eloge. Andra halvlek var vi väldigt bra och vann fullt rättvist. En 2-0-seger i detta avgörande läget mot duktiga Tecko är imponerande. Vi gjorde fyra byten där alla våra spelare bidrog till förbättring, medan Teckos byten innebar tvärtom.
Blåttz topp-5:
Alla ska så klart ha en stor eloge att topprestera i en avgörande match........
5: Conne - Drev in ofta med bollen i andra halvlek och gjorde viktiga 2-0-målet
4: Tom - Slet oerhört och har bra och smarta fötter
3: Månsson - som vanligt helhjärtad och stentuff att möta, briljerar igen med sina djupledslöpningar
2: Joel - sånna här matchers kung! Gör rätt i varje läge
1: Robin A - väldigt spelsugen och snyggt 1-0-mål och grym assist till tvåan. Avgörande insatser
Publiken:
Extra stor och helt fantastisk. Publiken, vår tolfte spelare, har hjälpt oss mycket i år!
Firandet:
Helt j*vla underbart! Det glömmer man aldrig, tur det finns på film och bild. Så mäktigt! Champagnen, skriken, dansen, vågen, segerfotot, guldhattarna, tröjorna, kramarna, rysningarna.....................
Telefonsamtalet:
När vi sjöng som mest direkt efter slutsignalen kom ett telefonsamtal till föreningsgården, Gert-Inge svarade. Det var en granne till Sandbyvallen som bad oss dämpa oss lite. HAHA, jösses! Ingen bykänsla där inte........
Sista minuten:
Lindh stod nere i spelargången och sjöng segersånger, han fick med hela publiken att klappa sista minuten. Det var mäktigt.......tack Lindh
Jublet:
När Robins boll letar sig in i nätet uppstår ett jubel som jag aldrig skådat på vallen. Den ljudnivån som råder de tio sekunderna som det tog för mig att springa fram till Robin var magiskt. Gåshud på det läktarvrålet.
Hattarna och tröjorna:
Som jag drömt, som jag längtat, som jag hoppats. Å nu har jag det! Guldhatt och serieseger-t-shirts finns i min ägo. Jag är så stolt över mina nya prylar. Tack Gert-Inge, Olle, Anders, Ingvar m.fl som fixat allt!
Filmen:
Stort tack Ingvar för filmen du gjorde direkt efter matchen. Den kommer alltid finnas nära, den framkallar så mycket känslor. Mäktigt!
Fotograferna:
Sebbes farsa bidrar med fantasttiska bilder nuförtiden, TACK! Tack alla som fotograferar, det är skitkul att ha........

Guldveckan, dag 1 - Filmen

Stort tack Ingvar Andersson för följande film, mäktigt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SERIESEGER 2011 JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Det är 90 minuter sen en helt fantastisk 90 minutersmatch slutade. SSIF - Teckomatorp, 2-0! Det innebär serieseger 2011! Så satans gott. Nu har vi nyss käkat klart, och stämningen är på topp i föreningsgården. Trötta spelare klunkar söndagsöl. Från kontoret på föreningsgården står jag nu och delar med mig av guldkänslor. Det blir mer bilder och filmer i morgon. Nu börjar Lindh sjunga sin egen låt, "Lindh får inte ta den". Conne berättar historien om låten: Lindh snodde en straff förra året i en U-lagsmtach mot LFF. Målvakten limmade straffen avslöjar Tom. Nu hoppas jag det blir in i dimman. Detta är så jävla gött! I omgång 19 fixar vi detta. Så satans gott. Tårar, lite eftersvett och härlig Carlsbergs-smak. Detta är livet. Vi har jobbat jävligt hårt för detta, nu har vi fixat det. Division 6 mellersta var vår från början till slut. Hade vi spelat tennis kan man säga att vi vann serien med 6-0,6-0, 6-0. Detta är Sandby, detta är stort! Ses imorgon kväll. Då blir det bilder och filmer i massor. Älska detta laget, fy fan vad gött!!!!!!!!!

24 timmar kvar till en fantastiskt rolig match

Om 24 timmar är det avspark, SSIF - Teckomatorp i omgång 19 av division 6 mellersta. Det är en vanlig seriematch, men det kan bli en väldigt speciell söndag. Det är nervöst, samtidigt som det blir en av karriärens roligaste matcher. Det gäller att ge absolut allt i varenda sekund av matchen, samt ha kyla i huvud och fötter och ha jävligt roligt. Det kommer bli en tuff match, Teckomatorp ligger trea och slog oss på deras nerbrända hemmaplan i våras. De har en handfull väldigt skickliga spelare. Vi har också en bra trupp, förutom Virre och Mackan som saknats sen omgång 3 är alla i truppen tillgängliga. Inga skador, inga avstängningar, endast Håkan som varit sjuk i veckan. Vi är laddade för en skitrolig söndag. Det hade varit underbart att avgöra redan, det hade varit underbart att avgöra på hemmaplan, det hade varit underbart med en villd söndagsfest. Vi kommer ge allt, och ingen tar något för givet. Efter Örtoftasegern och Skånebolls uttalande att vi till 99% skulle få tre poäng till efter att Hörby spelat med avstängd spelare, kändes det klart. Men nu blev det inga poäng där och vi måste avgöra själv, vilket vi kämpat för hela säsongen och verkligen vill. Imorgon har vi chansen, vi måste vinna en av de återstånde matcherna. Imorgon har vi matchboll 1 av 4. Den ska vi ta, det kommer vi göra allt vi kan för att klara, och det hade varit underbart. Idag känns som dagen innan Limhamnsmatchen för 11 månader sen. Då var det dagen innan den avgörande kvalmatchen och vi var tvungna att vinna för att nå femman. Det är samma läge nu, fast pressen är inte lika stor. Däremot är tron på seger större och självförtroende och tyngden som finns i truppen i år ska ta oss till seger! Jag längtar till imorn, jag längtar till att göra en toppenmatch, jag längtar till femman! Men det kommer bli svårt imorgon, men shit vad roligt det ska bli. Kom igen SANDBY!
Flera spelare har fått två frågor om morgondagens match:
1. Hur är känslan inför slutskedet av division 6 mellersta?

2. Vad krävs av oss för att vinna på söndag och ta hem ligatiteln?


Eric Norling
1. De är en nervös känsla, nervös men riktigt riktigt go!! Kommer bli en grym match på söndag! :)
2. Att vi spelar lugnt och rullar boll så dom får springa istället! Spelar vi bara som vi kan så ska detta inte vara några som helst problem! :)
Fredrik Sundblad
1. Spännande och roligt, men samtidigt lite vemodigt att denna fantastiska säsong snart är slut. 
2. Att springa mycket och utnyttja deras, defensivt, svaga kanter. Våga och ha skitroligt på planen.
Fredrik Sundblad


Nicolai Paradis
1. Nervöst, men känns ändå riktigt roligt och bra, längtar riktigt mycket,

2. Att spela det spel vi kan genom att löpa mer än dem och göra det jobbet som krävs:)
Tom Hansson
1. Känslan är grym eftersom vi har allt i våra egna händer och det enda som krävs är att vi går ut och verkligen kämpar för tre poäng. Samtidigt väldigt nervös då jag känner att en del redan tagit ut segern i förskott.

2. Att vara ödmjuka och verkligen kriga, offra ett ben för att vinna matchen. Och som Fredrik säger, utnyttja deras svagheter som ex. ytterbackarna som borde vara hemma och spela med Harry Potter - kort.
Tom Hansson


Magnus Pålsson
1. Roligt att allt hänger på oss själva på grund av en grym säsong.
2. Att vi bara fokuserar på matchen vi ska spela, inte på vad som händer om dom andra gör si eller så. Fokus på vårt eget och en jävla kämpa insats så tar vi 3 poäng.
Jens Haglund
1. Kul att vi får chansen att avgöra på Sandbyvallen!
2. Kämpa och göra det jobbet som krävs för att ta 3 poäng samt att bjuda hemmapubliken på en bra match.
Rasmus Hansson

1. Spännande, roligt att få avgöra hemma, nervöst.

2. Ta löpningarna, våga utmana och inte ta något för givet så kommer allt gå bra.

 

 

Sebastian Persson

1: det är en bra känsla eftersom vi har det i våra egna händer men samtidigt är det nervöst eftersom det är mycket som står på spel.

2: springa som fan, spela det spelet som vi vet vi kan så kommer det bli bra!

 

Robin Andersson

 

Robin Andersson

1: Känslan är grym. Ska bli gött att få revansch och få avgöra hemma. 
2: Att vi spelar som vanligt och visar att vi är ett mycket bättre lag

 

 

Michael Paradis

1. Vi har en kanontrupp som ser oerhört taggad ut inför uppgiften. Känslan är att vi tar hem det här.
2. Det krävs hårt arbete och många löpmeter, men också att vi tar fram allt vårt fotbollskunnande. Att vi vill vinna den här matchen och är beredda att ta ansvaret för att vi också gör det.


Davve J och TH

Helgens affischpojke är David Jönsson, det är han som ska pryda byn inför matchen på söndag. Jag har tagit ett snack med Davve till hemsidan, men publicerar här också. Längst ner kan ni läsa ett Hällestadsreferat och titta lite på några bilder.
1. Du är tillbaka efter dina fyra lösa tänder, beskriv skadan och hur känns formen nu när du är tillbaka?
1. Det är skönt att vara tillbaka även om det bara varade i två veckor ungefär. 
Det som hände var att när jag skulle springa förbi hörbyspelaren så smällde han upp sin arm. Då fick jag hans armbåge/axel på flabben så två tänder blev lösa och en sprack sen gick det hål på hakan där dem tror att en tand gick igenom så där fick jag sys. Men jag har försökt hålla igång så gott det går och spelade match med u laget i söndes där det kändes rätt bra!

2. Du har varit åskådare de två senaste matcherna, hur beskriver du lagets form?
2. Ja vi har gjort vad som krävts, men jag vet också att vi kan bättre än vad vi har visat dem senaste matcherna 

3. Vad blir avgörande för att ta revansch mot Teckomatorp på söndag?
3. Den matchen gäller det verkligen att ha full koncentration och prestera på topp. För senast var Teckomatorp lite vassare samtidigt som vi gör årets plattmatch. Så det som jag tror kommer bli avgörande i matchen är vår vilja och att vi alltid spelar i 90 minuter!

4. Vid seger säkras seriesegern, vad skulle det innebära för dig?
4. Det hade varit otroligt skönt att göra det redan på söndag när det återstår några omgångar. Sen har jag aldrig vunnit någon serie vad jag kan minnas så det hade varit extra kul att göra det på herrnivå. Sen guldfesten skulle ju vara helt magiskt! 

5. Hur är stämningen i truppen just nu?
5. Den är verkligen på topp som alltid, skojar och har kul och alla verkar jäkligt sugna på att ta hem guldet till byn!
Bortamatch mot Maglasäte är en tuff nöt att knäcka och förberedelserna var inte för våran sida var inte de bästa med ett antal återbud och sena ankomster till Maglasäte så var något efter i planeringen väl på plats. Men trots återbud och avstängningar så är startelvan riktigt bra så laguttagningarna framöver kommer bli svåra. Vi börjar i ett högt tempo och pressar i början tillbaka Maglasäte ordentligt och 1-0 kommer också tidigt genom Johannes Zachrisson som löper igenom Maglasäte försvaret och rullar in 1-0. Efterhand under halvleken jämnas matchen ut spelmässigt utan att Maglasäte får mer utrymme att slå sina krossbollar på sin snabbe och duktige vänsterytter Mirsad utan att komma till några farligheter under första halvlek där vi skapar otroligt mycket chanser både genom fasta situationer och i spelet utan att ha den riktiga skärpan och genom ett par fina ingripande från deras målvakt.
I halvlek talar vi om att tajta ihop laget och täppa igen luckorna mellan lagdelarna och sen vara koncentrerade och ligga rätt när de slår sina krossbollar och sen i anfallsspelet använda kanterna i ännu större utsträckning. Sen betonade vi att vi inte skulle falla in i deras gnäll och små fula spel.
I andra halvlek tar vi åter tag i spelet från början och gör också 2-0 relativt tidigt på en hörna som Kristian Andersson styr in även om domaren har skrivit det som ett självmål. Sen kommer den ända riktiga sekvensen i matchen där vi tappar koncentrationen då de slår en längre boll och våran högerback vill lägga hem den till våran målvakt men detta tillbaka spel fångar duktige Mirsad upp och rullar in 2-1. Dock replikerar vi snabbt genom Kristian Andersson som snyggt och kraftfullt glider in från höger och trycker in 3-1 vid bortre stolpen. Efter detta mål så bjuder vi in Maglasäte igen och de har ett skott i stolpen, men trots detta känns det stabilt och vi fortsätter att producera chanser framåt utan att få in den och 3-1 blir slutresultatet.
Maglasäte skapar inte särskilt mycket och har inget riktigt etablerat spel under 90 minuter men de skall ha en stor eloge för att de inte ger upp och verkligen kämpar i 90 minuter.
Näst omgång kan vara riktigt avgörande då vi om vi gör vårt och får lite hjälp av er i Södra Sandby kan göra ett litet ryck om vi tar en trepoängare mot Teckomatorp och vi gör vårt mot Trollenäs, så ser verkligen fram emot söndagens omgång
Mvh Christian, THIF

Sebbe Persson

Mannen, modellen, pajasen. . . . . . . . Sebbe Persson. Han är fightern som blivit fotbollsmodell. Det finns hundratals bilder på Sebbe i heta matchsituationer, idag bjuds ni på många av dem. Idag har bloggen tagit ett snack med vänsterbacken, vännen och glädjespridaren!
1. Hur är läget med vänsterbacken?
Jodå det är bara bra.

2. Tio poängs ledning med 4 matcher kvar, hur känns det?
Jo det känns ju bra att ha avgörandet i våra egna händer, men som sagt så gäller det att inte slappna av utan att köra på lika hårt som vi gjort under hela säsongen.


3. Finns det något som talar emot att vi ska bli seriesegrare?
Inte som jag ser det! Gör vi bara vad vi ska så ska det gå hur bra som helst.


4. Hur tror du att du reagerar om du blir seriesegrare?
Svårt att säga eftersom jag inte har varit med om det innan... Men förmodar att jag bli riktigt glad och att det blir en sjuhelvetes fest.


5. Vad är nyckeln till att vi lyckats vinna 16 av 18 matcher hittills?
Tror dels att det beror på att vi är ett skickligt lag både offensivt och defensivt, men den största anledningen tror jag är att vi alltid har kul tillsammans ute på planen och det gör det lättare att spela då.

6. Det var ett tag sedan du fick kramp nu, har du haft tur, tagit dina tabletter eller blivit vältränad?
Tror både att det är lite tur, men även att jag har tagit mina piller. Måste snart köpa nya.


7. Vad gör dig till en bra vänsterback?
Jadu säg det? Kanske att jag läser spelet relativt bra och sen att jag vill vinna varje närkamp.

8. Inställningen är ditt signum, varifrån har du fått din grymma inställning?
Tror jag har fått den sedan jag spelade hockey. Största anledningen är nog att jag hatar att förlora.


9. Du har grym på huvudet, hur blev det din specialkompetens?
Ingen aning! Växte rätt bra ett tag så jag fick lite längd, men sen har jag väl rätt bra timing i upphoppen också.


10. Du har armarna på ett väldigt speciellt sätt när du nickar (kolla många av bilderna). Är det meningen el?
Flaksar man med armarna kommer man högre!


11. Vad är din åsikt om komplicerade hörnvarianter?
Skit i dem! Ställer bara till problem!


12. Vad är det bästa med SSIF´s herrlag?
Helt klart sammanhållningen. Underbart lag att spela i!


13. Om vi blir sereisegrare, hur firas det bäst enligt dig?
Med mycket bärs, dans och sång i föreningsgården och sedan en utgång med hela laget! OBS! Glöm inte matkortet Adam
14. Vilket är ditt starkaste minne från året?
Det var nog hemmapremiären mot Dalby när vi vänder och vinner med 4-3
15. Tyngsta minnet då?
Har inte varit så många tunga minnen men ett är förlusten mot tecko borta

Som stark huvudspelare ska du ge läsarna tre tips för att vinna sin nickduell:

1: Hålla koll på bollen

2: timing i upphoppet

3: Komma högre än motståndaren

 


U-laget - Furulund 2-2

I söndags spelade U-laget 2-2 på Sandbyvallen mot Furulund. Bloggen var på plats de första 60 minuterna och fick se en småtrevlig fotbollsmatch. Furulund var fysiskt starkare, men Sandby spelmässigt bättre. Furulund tog ledningen när en snabb a-lagsspelare rann igenom och tryckte upp bollen i nättaket. Det var en 1-0-ledning till Furulund efter den första halvleken. Sandby hade haft en del bra lägen, det var Davve Jönsson som stod för kreativiteten på mittfältet och Noah för avsluten framåt. I andra halvlek kom två snabba Sandbymål, det första var riktigt snyggt. Jesper Larsson väggspelade med Henke A och Jeppes passnings hittade in till Eric som trixade upp det och tryckte dit bollen med en behärskad lobbvolley. Ledningsmålet var också ett distansskott, denna gången från Jakob Grynge, som styrdes på ett Furulundsben och ställde målvakten. Lindh rapporterade från den sista halvtimmen: Sandby hade haft många lägen att göra 3-1, främst genom Eric Norling och Johannes Thomasson. Men sista tio minuterna hade Furulund tagit över spelet och i den 90e minuten kvitterade dem på straff. Lindh berömde Johannes Thomasson, det lilla jag såg av honom kan jag absolut hålla med Lindh. En spännande spelare med finess och fart. En annan 95a, jakob Grynge, gjorde en ny kanoninsats i U-laget. Davve Jönsson och Noah imponerade också som sagt.
U-lagscheferna Anders G och Johnny
Noah stark i närkampen
Bra hörna av Noah som blev resultatlös





matchbilder o referat

Stort tack till Sebbes farsa som presenterar nya grymma matchbilder!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Teckomatorp – Löberöd av Danne Jönsson

Så var det åter dags för en viktig match hemma mot Löberöd. Borta hade vi haft bra koll på dom och vunnit med 2-1 sedan dom gjort mål på slutet.

Matchen börjar precis som den skulle vara hela tiden, vi har bollen. Löberöd backade hem med egentligen hela laget förutom sina två anfallare som fick springa i ensam press. Vi rullar på som vanligt och lyckas göra både 1-0 och 2-0 i mitten på halvleken. 1-0 gjorde Sulan som kommit igång bra med målskyttet nu inför slutspurten och 2-0 kom av en aning mer ovan målskytt. Rosen gled fram och gjorde 2-0. Tyvärr kollade jag bort just när detta målet kom så jag kan inte skriva mer om det. Strax efter 2-0 kom Sulan fri igen men då gjorde målvakten en bra räddning. Vi var totalt överlägsna och Löberöd hade ingenting.

Andra halvlek är precis som den förra. Löberöd har ingenting alls och vi har bollen hela tiden. 3-0 kom efter ett fint anfall där Glenn till slut rundade målvakten och la in den i öppet mål. Sen kommer en lite tråkig situation. Deras målvakt går ut och ska boxa bort ett inlägg, bara det att Viktor är före och blir totalt överkörd av målvakten. Det blir en jäkla krock och båda börjar blöda från ansiktet, med två djupa jack som resultat. Viktor får åka iväg till sjukhus och deras målvakt vet jag inte vad han fick göra. Domaren dömde hur som helst straff men efter att ha sett att det börjat blöda ändrar han sig och dömer nersläpp med förklaringen ”Börjar det blöda kan det inte vara straff och då tar vi ett nersläpp istället”. Fenomenal slutsats. På slutet gör även Linus 4-0 efter att kommit fri mot deras ”målvakt” som fick ta över och enkelt lyckas placera in bollen.

Löberöd var nog det sämsta laget vi mött tillsammans med Örtofta. Så 4-0 kunde varit mer och vi var närmre att göra ett mål till än Löberöd var att göra ett enda.

Serieledarna Sandby borta på söndag. Har inte räknat poäng och liknande men har för mig att dom kan säkra guldet vid vinst mot oss. Vi ska absolut se till att dom får vänta med firandet i alla fall en vecka till!

 

Maglasäte - Torna Hällestad

En mardrömsstart inledde kvällens match mot Torna-Hällestad. Redan efter 5 minuter hade T-H skapat fler chanser och vi såg vilse ut i vårt försvarsspel. 0-1 bar vi med oss hela första halvlek, där vi ändå kämpade, men inte fick in bollen.
I andra halvlek så var undertecknad inte på plats och kan bara redovisa målen.
0-2 föll i den 61 minuten efter en hörna och 0-3 kom bara 6 minuter senare. I anfallet efter så tryckte Mirre in 1-3, men närmre än en stoplträff kom vi inte och matchen slutade 1-3 i T-H favör.
Nu har vi en mycket viktigt match mot Löberöd hemma nästa vecka. Tyvärr är flera spelare borta pga avstängningar och resor, så de som är med kommer få bekänna färg.
Vi får ändå glädja oss åt att U-laget på söndag kan säkra seriesegern vid vinst borta mot Bälinge.
Ciao!
Peter L


Stort steg närmare seriesegern efter 5-1 mot Örtofta


Det var en härlig resa i lagbussen via Igelösa ti Örtofta

Försnack:
Försnacket handlade om att ge järnet, ha roligt och få ut vårt kunnande. Säkra tre poäng var givetvis det viktigaste, men även få med oss en bra målskillnad. Det gick inte att förneka att matchen var mellan ett lag som med all säkerhet åker tillbaka till sjuan och ett lag som förmodligen tar sig tillbaka till femman. Om vi var fokuserade, så skulle den nivåskillnaden visa sig tydligt. Bruksvallen i Örtofta var väldigt fin för dagen, bra plan och varmt och fint fotbollsväder. Lägg till att vi fick ett omklädningsrum där alla fick plats denna gången.
Första halvlek:
Precis som i hemmamatchen mot Örtofta fick vi ett väldigt tidigt ledningsmål. Nicolai drev in från sin vänsteranfallsplats, han tog skott från snäv vinkel som målvakten inte kunde hålla. Nicolais lillebrorsa kom i full fartfrån sin högerkant och stötte in returen. Efter det tidiga ledningsmålet såg det igen ut som i hemmamatchen, vi tappade taget och gick ner oss några nivåer. Det var svårt att möta Örtofta, de spelar på ett sätt som inget annat lag spelar på. Det är vågat att spela så som tabelljumbo, men all kredit för sin våghalsighet. Men sen har de också släppt in överlägset flest mål i serien, 81 stycken. Efter en pass i backlinjen satt de press med fyra spelare, sen låg lagdelarna väldigt tätt och en hög backlinjen hade att ställa offside som enda uppgift. Örtofta skapade inget och vi sprang offside hela tiden. Vi blev slarviga och långsamma, vilket gjorde att vi var offside varje gång eftersom passningen kom för sent. Jag tror det var i mitten av halvleken som 2-0 kom, jag spelade ut till Noah som hade mycket yta på sin högerkant. Noah satte in bollen framför Mange som snyggt tog med sig bollen förbi målvakten och rullade in 2-0. Direkt på avspark sprang deras skyggekung på en boll som jag slarvigt släppte till Jens, Örtofta-Jimmys snabbhet gjorde att han fick en tå på bollen, men Jens räddade till hörna. Vi skapade en del lägen i halvleken, mest när vi kom in från kanten och undvek offside. Jag minns att Månsson och Nicolai hade bra lägen, samt ett rent friläge av Noah som målvakten avstyrde.
Bröderna Paradis fixade 1-0 i den andra spelminuten
Noah fri med Örtofta-målvakten
Paussnack:
Vi ville ut och göra ännu fler mål, segern skulle inte var hotad.
Andra halvlek:
Segern blev hotad, precis som alla matchen på hösten gick vi ner oss rejält under en period. Vi tänker fel, spänner oss och tar inte ansvar. Hela halvleken var svag, som sämst var det nånstans i mitten på halvleken. Då fick Örtofta en frispark sen Sebbe krokat ihop med deras snabbe anfallare på straffområdeslinjen. En stund senare såg linjemannen något som ingen såg och dömde straff efter att han tyckt att Rasmus dragit ner den gamle med mohikanfrisyr. Straffen räddade Jens, men den lille snabbe var först på returen och chippade in 2-1. Det blev nervöst efter målet och Örtofta hade ett läge till. Innan dess hade vi haft många lägen att göra 3-0, bäst var nog Håkanssons läge vid den bortre stolpen, Manges där deras back gjorde en snygg räddning med handen (ingen straff där konstigt nog), Adams några lägen (det bästa efter hans och Erics väggspel), Erics skott en bit över från fri position, Anders kanonskott centimeter från krysset, samt Erics nick när jag slog mitt första inlägg för året (skitroligt faktiskt). Vi radade upp lägen, men koncentrationen var inte bra. Sista fem minuterna fick vi utdelning, 3-1 kom på en snygg mange Pålsson-hörna där jag tog bort målvakt och månsson dök upp och stötte in bollen en halvmeter från mållinjen. Skönt och snyggt! Kort efter kom Tom runt på högerkanten och hans avslut från svår vinkel letade sig fram till Adam på mållinjen vid den bortre stolpen. Adam kunde enkelt peta in 4-1. 5-1 kom efter årets hårdaste skott, Månssons kanon gick ribba och ner, bortom mållinjen enligt linjedomaren. Det var ett rätt beslut, skulle han inte dömt in den, så var Eric där på returen och tryckte in bollen också.
I den 66e minuten räddade Jens straffen som ändå innebar Örtofta reducering
Månsson på rätt plats och stöter in 3-1-bollen
Matchen:
Ingen övertygande insats, men till slut blev det ju storseger och resulatet speglade matchen väl. Vi gjorde vad som behövdes, att släppa in Örtofta i matchen var onödigt. Örtoftas bästa spelare var målvakten, den lille mittbacken med nummer 2, Galne Anders Perssons son på innermittfältet (nummer 7) och den lille snabbe anfallaren med nummer 10. Örtofta jobbar hårt, spelar tätt och fysiskt, samt försöker spela fin fotboll. Någon kreativ mittfältare och förändrad taktik i försvarsspelet, så är Örtofta inget uselt fotbollslag. Där finns hjärta och ok fötter i laget.
Blåttz topp-5:
5: Noah - Gjorde 1-0 och passade fram till 2-0.
4: Jens - Räddade de tre lägena Örtofta hade, en fin straffräddning som bästa insats.
3: Tom - Slet bra och fick vid några tillfälle visa upp teknik och genombrottskraft, ledde bl.a till 4-1-målet.
2: Mange - Var tillsammans med Månsson han som slet klart bäst och visade bäst inställning, snyggt och viktigt 2-0-mål.
1: Månsson - bra både som anfallare och mittfältare, som vanligt underskattar han ingen motståndare och situation. Två bra mål blev det från hans fötter
Matchens lirare, Niclas Månsson, till vänster
Hands:
Mange blev avblåst tidigt i matchen när ett inlägg touchade hans undersida på låret, domaren hörde att en Örtofta-spelare skrek hands och blåste. När deras back räddade ett skott med en grym handbollsräddning och 50 pers skrek, så blev det ingen avblåsning.
Snygg linjedomarstil, men han är perfekt i linje med backlinjen!!!!
Publiken:
Det var storpublik i Örtofta, många tillresta Sandbysfans stöttade oss.
Comebacken:
Stefan Tillberg var tillbaka som ledare, härligt!
Fotografen:
Återigen var det mannen med tandskadan som gjorde en strålande insats, tack Krågan!
Strumporna:
Äntligen har de ljusblåa strumporna som passar bäst till dressen kommit. SNYGGT!
Snygga strumpor, inte lika snyggt på vissa som övertejpar
Firandet:
9 spelare firade segern hos Mittbacks-Anders i Malmö
Tabelläget:
Med tolv poäng kvar att spela om leder SSIF serien med 10 poäng. Vår målskillnad ger oss en fördel, vi har 40 plusmål och Hällestad på andraplatsen har 25. Så är läget, alltså ingen serieseger säkrad denna helgen.

Inför Örtofta - SSIF

*
Imorgon är det dags, det ska bli jävligt skoj att dra till Örtofta. Där är extremt trevligt och mysigt, sveriges minsta omklädningsrum dock. Vi spelar varje match om guldet nu, det är oerhört inspirerande. Vi har legat under mot båda bottenlagen (Tjörnarp och Lunds BOIS) nu på hösten, vi har med en hårsmån lyckats vända mot båda. Örtofta på bortaplan är en tuff nöt att knäcka. För några omgångar sedan fick Örftofta 1-1 mot Trollenäs på bortaplan. Vi har en grym trupp i morgondagens match, endast Robin och Robin avstängda. Resten är tillgängliga. Vi har haft tre väldigt bra träningar i veckan, igår var vi 20 på träningen. Alla, verkligen alla, ska veta att de har stor del i vår framgång. Alla spelar inte varje match, men alla tränar bra och höjer tempo och kvalitet på träningarna. Våra bra träningar i år är grunden till vårt fina spel. Därför hoppas jag att alla i truppen, samt ungdomsspelarna som gjort a-lagsmatcher i år är med och stöttar i slutspurten av serien. Blir det serieseger, ska ju alla vara på plats och dela glädjen! Men först ska Örtofta besgras, och då krävs det en grym insats av oss.
*
*
Sebbes farsa bjuder på några grymma bilder. Hoppas han fortsätter fotografera på matcherna!


krönika och referat

På lördag är det dags för årets 18onde seriematch. Imorgon blir det mer snack om den, men jag kan avslöja Skånebolls avstängningsdom. Robin G fick en veckas avstängning, 2e september till 8e september. Han missar alltså helgens match. Att det blev rött kort för Robin var ett skämt, dessutom automatiskt en matchs avstängning och nu en vecka dessutom. Känns sådär skött! Hörbyspelaren fick två veckors avstängning, för ett slag i huvudet? Jaha!?!? På lördag är även Örtoftas stjärna Anders Persson avstängd efter ett nytt påhopp som han utförde för några veckor sedan. Alltså Robin G och Robin A avstängda för oss på lördag!
*
*
Längst ner bjuder Teckomatorps-Danne på tre referat! Men först en krönika om fotbollslivet i Sandby.......................................
*
*
Jag minns två saker som jag betonat i bloggen under året. Dels förutspådde jag en jämn toppstrid i serien där oavgjorda resultat inte leder långt, att kunna byta ut kryssen mot uddamålssegrar skulle bli en avgörande faktor. Så har det varit för oss, och därför har det inte blivit en jämn toppstrid. Men bakom oss är det väldigt jämt där Teckomatorp och Torna Hällestad verkar göra upp om silvret och de två lagen som spelat bäst mot oss i år (Trollenäs och Hörby) gör upp om fjärdeplatsen. Det kan sluta hur som helst där, men fyra tuffa och skickliga lag är det. Men tio poäng framför ligger Södra Sandby IF, det för mig in på min andra stående punkt. Jag sticker inte ut hakan, jag svävar inte långt iväg. Men jag har drömt! Som senior har det blivit några nedflyttningar, glädjande resultat är kvalsegern efter vår tredjeplats i serien 2007. Men som senior vill jag vinna en serie, jag vill gå runt ett halvår i guldhatt och varje dag ha på min "serieseger 2011 t-shirt"! Det är en dröm, att få göra det med detta härliga gäng vore fantastiskt. Hela året har varit en lång, men leende resa. Nu har vi läge att avgöra, nu kan vi avgöra på egen hand. Och vi kan göra det i början av september. Men sånt läge har lag haft förut, och lyckats. Men också misslyckats. Nu gäller det att tänka rätt, jobba på och njuta av läget. Dagarna går fort, vilket är jävligt skönt. Men det får inte gå för fort, vi måste hinna njuta och känna hur roligt fotboll är när stämningen är på topp och segrarna radas upp. Vi har bara serieseger i blicken och ett hungrigare lag i Sverige får man leta efter. Då syftar jag inte på alla kilona laget lagt på sig under sommaren. Det lyser guld i våra ögon, det är en dröm som vi kommer göra allt för att den ska slå in. Vi kan själv påverka drömmen, och det är jävligt skönt. Än är det 15 poäng kvar att spela om, det är 23% kvar av serien. Nästan en fjärdedel kvar, det är ganska långt fan................ Jag avslutar med en av mina favoritbilder i mitt 26-åriga liv, absolut den bästa i mitt 20-åriga fotbollsliv. Fem minuter efter kvalsegern mot Hammenhög i mitten av oktober 2007 togs nedanstående bild. Det är en sån jävla grym känsla att se den. Jag vill uppleva det igen!!!!!!!!!!!!!
Jag som skrivit denna krönika heter Nico, och fick en glass uppkallad efter mig på Sicilien. Här presenterar jag en bild som togs för den italienska glass-tidningen Gelato- Italia (=italiensk glass). 




Teckomatorp –Trollenäs 1-2

En match som vi hade goda förhoppningar om att vinna eftersom vi hade spelat ut dom borta men ändå lyckats förlora mot.

Trollenäs inleder bäst och lyckas få med sig 2-0 i halvlek. Vi lyckas inte med speciellt mycket och skapar tyvärr inte vidare mycket målchanser alls. Trollenäs har en central linje som känns väldigt stark och som tillhör den absoluta toppen i serien, men resten av laget känns lika svagt som dom i mitten är bra så det är synd vi inte alls lyckas utnyttja det.

Andra halvleken har vi mycket boll i men det hjälper inte så mycket, Trollenäs försvarar sig bra och vi skapar inte speciellt mycket. Bollen går runt runt men inte framåt till målchanser. Det dröjer till dom sista minuterna innan Jesper får in en reducering men närmre kommer vi inte i denna matchen. Förlust igen mot Trollenäs och vi gör tyvärr en riktig skitmatch.

 

Torna Hällestad – Teckomatorp 3-0

En på förhand väldigt svår match, liten plan och med Tornas sorts spel är dom väldigt svårslagna på hemmaplan. Och mycket riktigt, Torna är det bättre laget från första stund och utnyttjar sina inkast, hörnor och frisparkar på ett väldigt bra sätt. Inne i boxen är dom väldigt farliga men ute på banan håller dom en måttlig klass, passningsspelet är inte deras styrka så vi hoppades kunna utnyttja det.

Men det gick som det gick, vi var lite för små och lite för klena i denna matchen för att kunna störa Torna ordentligt. Torna vinner första, andra och ibland även tredje och fjärde bollarna. I hemmamötet lyckades vi störa Torna i djupled och då hade vi större framgång, på denna miniplanen var det lurigare och Torna vann klart rättvist med 3-0. Inget att säga om, vi var inte alls med.

Två väldigt tunga förluster i kampen om en kvalplats, nu finns det inte utrymme till fler tapp om kvaldrömmen ska finnas kvar.

 

Lunds BOIS – Teckomatorp 1-4

En match som kanske inte verkar svår på förhand då det är ett bottenlag vi möter, men dom hade gjort en bra match mot Sandby precis innan och kanske hade fått in nya spelare sen sist vi mötte dom?

Vi börjar nervöst första kvarten, förmodligen beroende på dom två senaste matchernas dåliga resultat. Lunds BOIS är det bättre laget den första kvarten och lyckas även ta ledningen efter ett inspel. Såg slarvigt ut, och kändes väldigt onödigt. Efter första kvarten verkar det som BOIS inte orkar mer, de går ner med hela laget och ställer sig som en köttmur framför eget straffområde. På hörnor hade de alla 11 spelare i eget straffområde. Kanske typiskt ett bottenlag som vill ha poäng? Till slut lyckas vi dock få in kvitteringen. Vi slog en passning som gick mellan ytterback och mittback för första gången på hela matchen och direkt kom Jocke fri och slog ett perfekt lågt inlägg till Filip som styrde in bollen i tom bur.

I andra gör vi mål nästan direkt när Jocke åter en gång slår ett inlägg, målvakten tappar den och Sulan kan slå in bollen i öppet mål. Vi har fortsatt mycket boll men 2-1 är en bräcklig ledning och BOIS lyckas skapa fram några farliga lägen. En hörna där det blir kalabalik inne i straffområdet och en frispark som tar i ribban från långt håll. Inte förrän Sulan gör 3-1 känns det riktigt säkert. Sen kommer 4-1 i slutet, David får göra sitt första mål för TSK efter att lekt Brännberg i B-laget tidigare i veckan.

Nödvändig vinst och nu ser vi fram emot Löberöd på lördag. Vinst är återigen ett måste!

 

 


RSS 2.0