Guldveckan, dag 7 - ny seger

Försnack:
Vi åkte till seriens trevligaste idrottsplats för en lördagsmatch mot Maglasäte. Det var en trevlig resa i bussen där vi läste Maglasätes slogan: "välkommen till Skånes fagraste säte, spela boll i maglasäte", samt lyssnade på youtube-klassikern där Magla-tränaren flippar ut efter segern mot Tecko i våras. Vi kom med en bra trupp till Magla och ville verkligen vinna matchen. Det var ändå en konstig känsla att åka till match som redan klara seriesegrare, samtidigt som man var väldigt avslappnad och nöjd redan innan matchen så ville man givetvis utöka avståndet till lagen nedanför.
Första halvlek:
Första halvlek är bra, men vi kan bättre. Det syntes att vi inte gick på 100%, det var typ 90% i allt vi gjorde. Men vi spelade bra, kämpade och höll oss till riktlinjerna. Men lite mer fokus, tryck i närkampsspelet och fart i löpnignarna kunde önskas. Vi skapade en del i första halvlek, mest halvchanser där vi vid inlägg och avgörande passningar saknade koncentration. I mitten på halvleken gjorde Tom 1-0 till oss efter ett bra anfall där vi får tryck på deras tredjedel. Tom tryckte in bollen vid den bortre stolpen. Magla har mest halvchanser i halvleken där deras lille stjärna Mirre drev in från sin vänsterkant och gick på avslut. En nick i ribban och ett mål på frisparksretur blev det också för Magla. 1-1 stod det i paus, lite övertag för oss men en jämn halvlek där 1-1 känns rättvist.
Paussnack:
Vi peppade igång varandra och budskapet och känslan att vi ville vinna matchen gick fram.
Andra halvlek:
Detta var vår halvlek, vi var överlägsna. Vi borde gjort cirka 5 mål, grymma lägen skapade vi. Ganska många rena friläge också, där deras målvakt gjorde många klassräddningar. Det var en härlig och underhållande fotboll vi bjöd på. 2-1 till oss kom i början av halvleken, Månsson nickade in Robin A´s fina hörna. Vi fortsatte spela fint och borde som sagt gjort många fler mål. 3-1 kom när Conne sprang förbi och tryckte in bollen. Maglasäte var väldigt passiva där, ville dessutom ha frispark och kunde fått det men är man så passiva hela backlinjen ska man inte klaga på domaren. Vår spanjor Aythami gjorde debut och hann bara vara på planen några minuter innan han passade fram till Connes mål. Var det hans första bollkontakt som var assist-passen? Vi slappnade av lite bakåt och Magla fick några halvchanser. Vi hade ganska bra koll på händelserna. När matchuret stod på 89 minuter gjorde jag en av mina bästa brytningar för året, men domaren blåste för Maglafrispark. En frispark som Ragge dunkade in till höger om Jens. Direkt på avspark blåste domaren av och vi kunde dansa gulddans för andra matchen i rad.
Matchen:
Maglasäte är bra, passningsspelet och organisationen är väldigt bra. Tyvärr för Maglasätes del har det inte det speltempot som lagen på den övre halvan i tabellen har, samt att de är väldigt ofarliga på den offensiva tredjedelen. Mirres individuella teknik är enda hotet, samt då givetvis fysiken och frisparkarna. Igår var det fripsarkar och gnäll om hands som präglade deras spel. Magla är ett trevligt lag med många bra spelare, enkelt kan man säga att dem skalliga var bäst igår. Kaptenen och mittbacken höll hög klass. Vi gjorde en bra match, hade det varit en match mitt i serien och med fullt fokus hade vi vunnit större. För spelmässigt var detta en av våra bästa matcher, det fanns detaljer i vårt spel som var fantastiska. Det var mycket spel på ett touch, det var tillbakaspel och sen vända spel. Det var mycket flytta boll, vi spelade oss ur situationer och vi vågade spela på felvända spelare överallt på banan som höll emot eller spelade enkelt tillbaka. Vi löste helt enkelt situationerna utan risker.
Blåttz topp-5:
5: Mange - slet oerhört och hade en ny tekniskt fin insats, hittar bra lösningar
4: Robin A - härlig touch, gjorde väldigt oväntade och läckra grejer med grymt resultat
3: Tom - väldigt nyttig på mitten med sin löpkapacitet, teknik och oerhörda slit
2: Anders - Klockren, alltid på rätt plats och inte ett misstag eller någon som passerade på 90 min
1: Månsson - Ny grym insats, viktigt 2-0-mål. Mest imponerande var att han är först och suger åt sig alla bollar, samt lyckas sätta bra passningar om bollen kommer studsande mot honom, på halvvolley eller var som.
*
*
Svanvallen:
Seriens trevligaste idrottsplats. Lite för små omklädningsrum, men trevligt folk och korvlukten från grillarna var grym. Morsan gav korven toppbetyg.
Kommentaren:
När Magla gjorde 2-3 och matchuret stod på 90 min hade vi ingen brådska mot avspark. Då kom kommentaren att vi kommer ändå ramla av femman direkt.
Publiken:
Trots att vi redan är klara seriesegrare var där väldigt många SSIF-supportrar i Maglasäte denna kalla lördagseftermiddag. STORT TACK!
Firandet:
På kvällen var vi 15 stycken som firade seriesegern igen, denna gången hos Rasmus och på båten i malmö.
Maglasätes syn på matchen, genom lagledaren Peter Lindberg


Dagens match mot redan klara seriesegrarna från Södra Sandby gällde inte mer än äran och jag tycker vi sett över hela matchen gör en godkänd insats.
Rejält med omplaceringar i laget denna eftermiddag. Vi bestämde att ställa upp med en 4-3-3 uppställning där den största ändringen var att Linus Schill gick från ytterback till forward. Det skulle visa sig vara ett lyckat drag.
Vi började bra och hade flera fina chanser. Bland annat ett fint läge för Linus efter att vi rullat upp Sandby med bra sidledsspel från Våra andra toppar Mirre och Danne. Tyvärr så straffar Sandby oss efter ca 25 minuter när vi missar i anfallet och dom får en spelvändning. Jerry Räddar i första läget, men vi är otroligt passiva och låter dom få en chans till som dom sätter. 0-1.
Vi fortsätter med bra anfall och skapar chanser. 10 minuter före paus för vi en frispark precis utanför deras straffområde. Jim nyper till, bollen går genom deras mur och målvakten kan inte hålla skottet. På resturen är Linus framme och trycker in bollen. 1-1 och ett härligt mål.
Vi går till paus med oavgjort, men vi kunde haft ledningen då Calle nickar klockrent i deras ribba på en hörna. Sandby har också chanser så resultatet känns ok.
I Paus går Danne och Joel ut och in kommer Liridon och Tobbe Rosenfors. Vi är inte riktigt lika vassa från start och Jerry får göra några riktiga kanonräddningar. men vi straffas efter ca 50 minuter då dom på en hörna gör 1-2. Sandby är stora och starka och man får inte bjuda på för många fasta situationer. Vi håller spelet väl uppe efter deras ledningsmål, men vi lämnar blottor i försvaret när vi satsar framåt. Med ca 20 minuter kvar så slarvar vi i försvarsspelet och en chans som känns som den är över blir till ett friläge och 1-3 är ett faktum. Jag vill inte verka partisk, men det luktade frispark till och i situationen innan.
Det som är bra är att vi fortsätter kriga fast orken tryter. Vi får ett tröstmål en den 90 minuten då Ragge drar en frispark direkt i mål. Man får ändå säga att vi hade bra utdelning på våra frisparkar.
Sammanfattningsvis gör vi en godkänd insats. Södra Sandby är ett bra lag och vi kan bara önska dom lycka till i Div. 5 nästa år. Vi krigar vidare på fredag då det är  dags att spela ner Tjörnarp i Div.7. Tyvärr :-)
P.Lindberg

Kommentarer
Postat av: Jeppsson

Grattis till guldet!



Det är ni väl värda.

Lycka till i femman grabbar.

Håll nu er där( så vi slipper er )

2011-09-19 @ 07:12:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0