Davve J och TH

Helgens affischpojke är David Jönsson, det är han som ska pryda byn inför matchen på söndag. Jag har tagit ett snack med Davve till hemsidan, men publicerar här också. Längst ner kan ni läsa ett Hällestadsreferat och titta lite på några bilder.
1. Du är tillbaka efter dina fyra lösa tänder, beskriv skadan och hur känns formen nu när du är tillbaka?
1. Det är skönt att vara tillbaka även om det bara varade i två veckor ungefär. 
Det som hände var att när jag skulle springa förbi hörbyspelaren så smällde han upp sin arm. Då fick jag hans armbåge/axel på flabben så två tänder blev lösa och en sprack sen gick det hål på hakan där dem tror att en tand gick igenom så där fick jag sys. Men jag har försökt hålla igång så gott det går och spelade match med u laget i söndes där det kändes rätt bra!

2. Du har varit åskådare de två senaste matcherna, hur beskriver du lagets form?
2. Ja vi har gjort vad som krävts, men jag vet också att vi kan bättre än vad vi har visat dem senaste matcherna 

3. Vad blir avgörande för att ta revansch mot Teckomatorp på söndag?
3. Den matchen gäller det verkligen att ha full koncentration och prestera på topp. För senast var Teckomatorp lite vassare samtidigt som vi gör årets plattmatch. Så det som jag tror kommer bli avgörande i matchen är vår vilja och att vi alltid spelar i 90 minuter!

4. Vid seger säkras seriesegern, vad skulle det innebära för dig?
4. Det hade varit otroligt skönt att göra det redan på söndag när det återstår några omgångar. Sen har jag aldrig vunnit någon serie vad jag kan minnas så det hade varit extra kul att göra det på herrnivå. Sen guldfesten skulle ju vara helt magiskt! 

5. Hur är stämningen i truppen just nu?
5. Den är verkligen på topp som alltid, skojar och har kul och alla verkar jäkligt sugna på att ta hem guldet till byn!
Bortamatch mot Maglasäte är en tuff nöt att knäcka och förberedelserna var inte för våran sida var inte de bästa med ett antal återbud och sena ankomster till Maglasäte så var något efter i planeringen väl på plats. Men trots återbud och avstängningar så är startelvan riktigt bra så laguttagningarna framöver kommer bli svåra. Vi börjar i ett högt tempo och pressar i början tillbaka Maglasäte ordentligt och 1-0 kommer också tidigt genom Johannes Zachrisson som löper igenom Maglasäte försvaret och rullar in 1-0. Efterhand under halvleken jämnas matchen ut spelmässigt utan att Maglasäte får mer utrymme att slå sina krossbollar på sin snabbe och duktige vänsterytter Mirsad utan att komma till några farligheter under första halvlek där vi skapar otroligt mycket chanser både genom fasta situationer och i spelet utan att ha den riktiga skärpan och genom ett par fina ingripande från deras målvakt.
I halvlek talar vi om att tajta ihop laget och täppa igen luckorna mellan lagdelarna och sen vara koncentrerade och ligga rätt när de slår sina krossbollar och sen i anfallsspelet använda kanterna i ännu större utsträckning. Sen betonade vi att vi inte skulle falla in i deras gnäll och små fula spel.
I andra halvlek tar vi åter tag i spelet från början och gör också 2-0 relativt tidigt på en hörna som Kristian Andersson styr in även om domaren har skrivit det som ett självmål. Sen kommer den ända riktiga sekvensen i matchen där vi tappar koncentrationen då de slår en längre boll och våran högerback vill lägga hem den till våran målvakt men detta tillbaka spel fångar duktige Mirsad upp och rullar in 2-1. Dock replikerar vi snabbt genom Kristian Andersson som snyggt och kraftfullt glider in från höger och trycker in 3-1 vid bortre stolpen. Efter detta mål så bjuder vi in Maglasäte igen och de har ett skott i stolpen, men trots detta känns det stabilt och vi fortsätter att producera chanser framåt utan att få in den och 3-1 blir slutresultatet.
Maglasäte skapar inte särskilt mycket och har inget riktigt etablerat spel under 90 minuter men de skall ha en stor eloge för att de inte ger upp och verkligen kämpar i 90 minuter.
Näst omgång kan vara riktigt avgörande då vi om vi gör vårt och får lite hjälp av er i Södra Sandby kan göra ett litet ryck om vi tar en trepoängare mot Teckomatorp och vi gör vårt mot Trollenäs, så ser verkligen fram emot söndagens omgång
Mvh Christian, THIF

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0