Guldveckan, dag 2 - matchreferatet

Försnack:
Förutsättningarna var enkla, seger skulle innebära att seriesegern var säkrad. Det märktes i omklädningsrummet att alla var väldigt fokuserade på seger, vi ville ta den första matchbollen och spela hem serien redan. Vi hade en väldigt stark trupp, Fredrik erkände oxå att det var väldigt svårt att välja ut de elva startspelarna. Efter åska och regn på förmiddagen blev det kvavt, men väldigt bra fotbollsväder när matchen drog igång.
Första halvlek
Det var lite spänt från start, Teckomatorp började starkast. Jag och Sebbe sitter och går igenom massa hundra bilder och skriver referat. Sebbe förklarar det proffsigt att lagen kände på varandra i början. Varken vi eller Tecko tog några risker i sitt spel. Teckos idé var tydlig, deras mittback med nummer 5 skulle hitta deras dukitga högerytter, Filip. Sen satte han högsta fart, antingen inlägg till store anfallaren, eller gick han på egna avslut eller så stack han in bollen till lille teknikern Linus. Det blev aldrig riktigt farligt. Vi hade några bra lägen i första. Månsson hade några nästanlägen och Robin A´s skott tätt utanför var farligt. Conne hade i varje fall ett ok nickläge. Det var 0-0 i paus, det speglade matchen väl.
Paussnack
Vi var helt enkelt laddade för att vinna matchen. Vi sade inte så mycket, vi ville ut och köra. Vi är starka på hemmaplan och bra i andra halvlek. Det gjorde att vi kände stor tro på oss. Sebbe kom in istället för Lai på vänsterbacken.
Andra halvlek
Vi gjorde en väldigt fin andra halvlek. Sebbe säger att vi hade mest boll och bra bred i spelet med en del inläggslägen. Tecko hade inte så många farligheter i denna halvleken heller. Enlig Skånskans fina reportage om oss gjorde vi 1-0 i den 61a minuten. Det var en underbart passning av Eric som Robin tog med i steget och med vänstran hittade det närmsta krysset. Det var ett klockrent fotbollsmål. Robins löpning, Eric speluppfattning, beslut att slå den i exakt rätt läge, samt teknik att sätta passningen med perfekt hårdhet. Sen gjorde Robin inget misstag. Efter målet hade Joel en bra nick som målvakten gjorde matchens räddning på. Sen hade Noah några halvlägen innan Conne satte dit 2-0. Noah höll ner bollen till Robin A som hittade Conne mellan backarna. Conne gick på känsla och placerade bollen säkert i målvaktens vänstra hörn. Vi lyckades spela klart matchen utan problem, och sen utbrast ett jäkla jubel.
Äkta glädje efter Robins 1-0-mål
Publik, Conne, ledare och avbytare känner att Conne satte spiken i kistan.......


Matchen
Teckomatorp var bra, väldigt bra. Bäst var deras högerytter Filip, stämmer det att han är 94a så är han en extrem talang. Deras mittback med nummer 5 var väldigt följsam och grym med fötterna. Deras målvakt ska också ha en stor eloge. Andra halvlek var vi väldigt bra och vann fullt rättvist. En 2-0-seger i detta avgörande läget mot duktiga Tecko är imponerande. Vi gjorde fyra byten där alla våra spelare bidrog till förbättring, medan Teckos byten innebar tvärtom.
Blåttz topp-5:
Alla ska så klart ha en stor eloge att topprestera i en avgörande match........
5: Conne - Drev in ofta med bollen i andra halvlek och gjorde viktiga 2-0-målet
4: Tom - Slet oerhört och har bra och smarta fötter
3: Månsson - som vanligt helhjärtad och stentuff att möta, briljerar igen med sina djupledslöpningar
2: Joel - sånna här matchers kung! Gör rätt i varje läge
1: Robin A - väldigt spelsugen och snyggt 1-0-mål och grym assist till tvåan. Avgörande insatser
Publiken:
Extra stor och helt fantastisk. Publiken, vår tolfte spelare, har hjälpt oss mycket i år!
Firandet:
Helt j*vla underbart! Det glömmer man aldrig, tur det finns på film och bild. Så mäktigt! Champagnen, skriken, dansen, vågen, segerfotot, guldhattarna, tröjorna, kramarna, rysningarna.....................
Telefonsamtalet:
När vi sjöng som mest direkt efter slutsignalen kom ett telefonsamtal till föreningsgården, Gert-Inge svarade. Det var en granne till Sandbyvallen som bad oss dämpa oss lite. HAHA, jösses! Ingen bykänsla där inte........
Sista minuten:
Lindh stod nere i spelargången och sjöng segersånger, han fick med hela publiken att klappa sista minuten. Det var mäktigt.......tack Lindh
Jublet:
När Robins boll letar sig in i nätet uppstår ett jubel som jag aldrig skådat på vallen. Den ljudnivån som råder de tio sekunderna som det tog för mig att springa fram till Robin var magiskt. Gåshud på det läktarvrålet.
Hattarna och tröjorna:
Som jag drömt, som jag längtat, som jag hoppats. Å nu har jag det! Guldhatt och serieseger-t-shirts finns i min ägo. Jag är så stolt över mina nya prylar. Tack Gert-Inge, Olle, Anders, Ingvar m.fl som fixat allt!
Filmen:
Stort tack Ingvar för filmen du gjorde direkt efter matchen. Den kommer alltid finnas nära, den framkallar så mycket känslor. Mäktigt!
Fotograferna:
Sebbes farsa bidrar med fantasttiska bilder nuförtiden, TACK! Tack alla som fotograferar, det är skitkul att ha........

Kommentarer
Postat av: Calle

Sjukt gött gubbar. Jag ser fram emot nästa säsong.

2011-09-13 @ 02:18:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0