bilder, filmer m.m.

Vi börjar med två filmer från Magalasätematchen, sen lite snack med Jensen, Hugossons fantastiska bilder från matchen och lite referat
Sex frågor till Jens Haglund

Hur inspirerande var det att åka till maglasäte som redan klara seriesegrare?
1.Det var mycket inspirerande men samtidigt var det en skum känsla att matchen kanske inte hade den betydelsen som många andra matcher har haft under seriens gång.

Hur taggad var du inför matchen?
2. Kände att det skulle bli kul att spela igen, helt klart.

Vad tycker du om vår insats?
3. Vi gjorde väl en helt godkänd insats, kanske var det lite för avslappnat i början av första halvlek.

Dem var bra på frisparkar och gjorde båda målen så, vad säger du om målen?
4. Vad jag minns, på första målet, petades bollen till vänster och killen som sköt fick väl en helt ok träff. Dock gick bollen mitt på mig och jag lyckades inte hålla den och en maglasätespelare kunde pilla bollen i mål. Borde hållit bollen dock. Andra frisparken gick i mitt hörn, i förhållande till muren. Maglasätes nyutnämnde frisparkskung fick ännu en gång en bra träff och bollen letade sig längs marken in i mål. Stod nog lite felplacerad men upplevde den som hård.

Speglade 3-2-segern matchen?
5. Vi skulle nog gjort två mål till kanske.

Vilket är ditt starkaste minne från dagen i maglasäte?
6. Bra tryck i segersången i omklädningsrummet efter matchen och Robin A,s rallykörning hem.
Bildbevis när domaren tar en grym löpning framför Månsson när han tar skott. Träffad i röven blev resultatet
Torna Hällestads nästsenaste match
Torna Hällestads IF - Trollenäs IF
Vill börja med att gratulera er i SSIF till seriesegern, mycket imponerande prestation och kan inte säga annat än att tabellen talar ju sitt tydliga språk.
Dagens match för vår del spelades hemma på Tornavallen på en plan som var något vattensjuk efter förmiddagens regnande. Men väl till matchen klarnade det upp och det skapade goda förutsättningar för en trevlig och mycket viktig match för oss i jakten på andra platsen. För dagen hade vi en mycket bra 16 manna trupp och vi visste att Trollenäs saknade några tongivande spelare av olika anledningar.
Matchen börjar i ett relativt högt tempo och båda lagen skapar ett par halvchanser utan den riktiga skärpan i avslutslägena. Deras första riktiga farlighet kommer på en välslagen hörna som en av våra spelare nickar in i eget mål och 1-0 till Trollenäs är ett faktum. En stund efter deras mål löper Daniel Döhle i från Trollenäs duktige mittback som något klumpigt sparkar ner Daniel Döhle och domaren kan inte göra något annat än att blåsa straff och dela ut en målchansutvisning. En straff som Kristian Andersson sätter säkert en första gång men får slå om pga spelare som löpte in för tidigt enligt domaren, men han satte den precis lika säkert även andra gången och resultatet 1-1 stod sig halvleken ut.
I halvlek talar vi om att vi måste höja bolltempot ytterligare och få med våra kantspelare mer i spelet.
Vilket vi gör i början av andra då vi både höjer tempot och får med båda våra kantspelare allt mer i spelet och det är genom just kantspelet 2-1 kommer då jag får en löpboll på kanten och slår in bollen och Kristian Andersson gör 2-1 och sitt andra mål för dagen. Vi fortsätter trumma på och Trollenäs spelarna blir allt mer tröttare och fortsätter att fokusera på långa bollar mot deras snabba spelare utan någon större lycka. 3-1 gör sen Johan Hansson genom att enkelt löpa igenom Trollenäs försvaret och dra in bollen. en stund senare kommer även 4-1 på en frisparksretur där Henrik Jensen är vaken med och drar in bollen. I denna perioden så säker vi tempot avsevärt och är ganska säker på att om vi fortsatt köra på hade siffrorna kunnat bli ännu större men istället ger vi dem chansen genom lite slarv att gör 4-2 genom en riktigt drömskott som borrar sig upp i krysset från cirka 25 meter och 4-2 blir också slutresultatet.
Det som ser riktigt positivt ut för tillfället är att vi ser riktigt stabila och vi även för första gången på mycket länge har fått ha lite kontinuitet i laget och inte fått byta halva laget inför varje match. I nästa omgång väntar ett tufft derby mot Dalby på lördag på konstgräset i Dalby men nu gäller det att fortsätta visa moral och ta trepoängare så vi kan säkra vår andra plats.
Christian, THIF
Teckomatorp – Tjörnarp, av Daniel Jönsson

Dags för hemmamatch och det var Tjörnarp som kom på besök. Vårt stora boogie-team dom senaste åren, då vi på dom tre senaste mötena bara lyckats skrapa ihop ynkliga 2 poäng. Så lite oro fanns innan matchstart.

Men oron skulle visa sig vara helt fel. Från första spark är vi totalt överlägsna och det märks att Tjörnarp är tillsammans med Örtofta och Löberöd nog seriens sämsta lag. I alla fall genom dom matcherna vi har spelat. Dock såg det lite ut som när Arsenal spelar i början, mycket boll men också en del ineffektivitet framför deras mål. Men till slut kom det så förlösande ledningsmålet när Jocke (grym igen) kommer loss på kanten och slår ett inlägg som dimper ner framför Glenns fötter och som enkelt placerar in bollen i mål. Väldigt rättvist. Ett par minuter senare får vi straff när Filip (tror jag) rinner igenom och blir ner-riven. Linus sätter säkert straffen till 2-0 vilket också var halvleksresultatet.

I andra halvlek är vi ännu mer överlägsna och hade inte domarna eller framförallt den ena linjemannnen vinkat så fort en spelare kommer fri hade det kunnat bli 10-0. Kommer inte ihåg riktigt ordningen på målen men har för mig att Glenn gjorde 3-0 efter en dundertavla av deras målvakt. Skottet kom långt utifrån men målvaken lyckades tappa in bollen mellan benen. Sen har jag för mig att Filip gör tre raka mål.Tjörnarps enda målchans kom efter en frispark som dom sköt i stolpen. 6-0 slutade alltså matchen.

Kul att Ralle går in och gör en stabil match, även om motståndet inte var det bästa. Plus även till Filip som gör tre mål. Nu är kvalet nära, men det krävs fullt fokus dom sista två matcherna för att vi ska nå dit. Sen väl där kan allting hända!