2-2 mot Trolle kändes som en förlust, men vi vände faktiskt underläge och är obesegrade på Vallen 2011

Försnack:
Det var årets bästa fotbollsväder som välkomnade oss och Trollenäs till Sandbyvallen. Ingen vind, lagom varmt och strålande sol. Trollenäs är efter förra mötet mot dem det laget som spelat bäst fotboll mot oss och var trevligast att möta. Idag var seger viktigt för att Trollenäs skulle ta den sista kvalplatsen, för oss handlade matchen om att klara en målsättning vi satt upp: Att vara obesegrade på hemmaplan 2011. Innan dagens match hade vi tio raka segrar på hemmaplan.
Första halvlek:
Vi började trögt, Trollenäs chockade oss tidigt med ett ledningsmål. Ett bra inlägg kom in i boxen, Tom störde Trolle-spelaren som inte fick ordning på nicken, bollen touchade Månssons knä och friställde en Trollenässpelare. Han tryckte in bollen intill Jens högra stolpe. Vi var inte med från start, var inte på tå och tog inte löpningarna hela vägen. Vi var inte beredda på att göra jobbet, och det syntes från start. I mitten på halvleken ökade Trollenäs på sin ledning. Det var en tydlig hands på straffområdelinjen som gjorde att Trollenässpelaren fick skottläge. Jag täckte skottet men det friställde en Trollespelare som knoppade in 2-0 till bortalaget. Vi var inte bra första halvtimmen, så Trollenäs ledning var rättvis. Målen var dock turliga och lite fuskiga. En stund kvar till pausvilan tog Månsson en 60 meterslöpning, på vägen väggspelade han med Eric och kom fri med Trollenäsmålvakten. Där gick det fort för månsson och väldigt enkelt. Målvakten stod och tittade när Måns i full fart rundade honom. Det blev villd glädje hos oss och vi trodde på en vändning. Det stod 1-2 i paus, en halvlek där vi avslutade bra. Men vi var inte riktigt där i de flesta lägena, tog inte löpningarna hela vägen.
Tom ligger och blöder efter en smäll på munnen av 8an, men domaren hade full koll händelsen
Paussnack:
Vi snackade lite om domarna, sen bara om att fokusera rätt och vända matchen.
Glädje efter Månssons 1-2-reducering
Andra halvlek:
Vi började väl okej, minns inte så mycket av halvleken. Trollenäs var defensiva och skulle bara försvara sin ledning. De hade ett bra läge med några minuter kvar, en fri Trollenäspojke på bortre stolpen sköt i burgaveln. Vi hade mycket lägen, mest halvchanser. Men vi spelade bra och fick med oss boll och spelare in i straffområdet. Med cirka tio minuter kvar kom Månsson kvittering. Noah slog en grym hörna som Månsson nickade mot mål, Trolles mittback styrde upp bollen i nättaket. Det blev på nytt villd glädje. Vi jobbade för segermålet. Med bara minuten kvar hade vi en nick i stolpen, på returen fick jag ett bra lägen några meter från mål. Men bollen träffade en bit upp på foten, ja på benskyddet faktiskt. Det blev miss och känslan som syndabock sitter faktiskt kvar när ensam mamma söker avnjuts på tv 3 nu. Trollenäs nummer 9 var snabbt framme och hånade mig efter missen, det kan jag vara värd dock. Bloggens fru undrade varför jag kände mig som syndabock, det var väl Christos som var det sa hon? Det blev grinigt på slutet, eller stora delar av matchen faktiskt. Båda lagen var lite osportsliga, värst deras gamle 8a som försökte vrida axeln ur led på Månsson.
Glädje efter Månsson kvitteringsnick
Matchen:
Det var en speciell match, vi ville gärna ta vår 11e raka hemmaseger. Men det satte ett bra Trollenäs stopp för. Trollenäs har en bra spelare, lille Trolle Nilsson. Han är riktigt jäkla bra. Utöver det är det ett gäng ok spelare. Bäst målvakten och mittbacken med nummer 7, den lugne av mittbackarna. Trollenäs är värda att få kvala men det ser inte ut att bli så. Vi krigade till oss ett kryss trots 2-0 underläge och var värda att vinna matchen. Men ett kryss innebär att vi är obesegrade på hemmaplan. Helt fantastiskt!
Blåttz topp-5:
Idag var det svårt, alla kan hämta ut betyget G+. Men bloggens fru har hjälpt till att hitta femman nedan.