inför Tecko - SSIF

Hej bloggen!

Dagen före toppfighten, imorn ska vi till Teckomatorp. Tecko kallas laget, Teckomatorp heter byn. Förr var panelkungen samtalsämnet, han sålde inte bräder till män i slips, nu talar alla om pyromanen som bränner ner det mesta. Senast rök Teckomatorps klubbhus. Men nu snackas det nog också fotboll i byn. Tecko har startat fantastiskt och är i allra högsta grad en av kandidaterna till att vinna serien. Vi har haft många tuffa matcher i år, men matchen imorgon blir nog den tuffaste hittills. Teckomatorp öppnade serien med 5-1-seger över BOIS och 5-0-seger över Örtofta, respekt från start. Det ryktas om att HIF:aren, landslagsstjärnan och proffset Andreas Jakobsson spelar för Tecko, ingen aning om detta är sant. Det hade varit jävligt skoj att möta honom, igen. Jag mötte honom redan 1997, men då på Center Syd. Jag var tolv, han var fotbollsstjärna (bildbevis nedan)

Missa inte veckans presskonferens, bilder från gårdagens träning och GOF´s ord om krossen över Hörby i onsdags. Allt en bit ned här.........

Center Syd -97, jag & Andy J

Ber om ursäkt för den dåliga ljudkvaliteten, pga blåst

Från gårdagens träning

Referat GoF IF - Hörby FF, av Philip Nyhlén

Hur var känslorna inför matchen?
Vi var taggade till matchen. Efter två oavgjorda matcher där vi har tappat segern i slutminuterna så var det nu dags för en 3 poängare!
Vi saknade 2-3 startspelare. Men eftersom vi har en bra bredd på truppen så behöver man aldrig vara orolig.
För första gången i år så startade 16 åringen Simon matchen som YMF. Vi har två 16 åringar till på bänken.
Jag och Patrik såg Hörby - Löberöd. Vi visste att det var ett kortväxt lag som löpte mycket men som inte var så fysiskt starka. Vi visste också att målvakten var liten och osäker.
Vårt mål med matchen var att utnyttja alla fasta situationer eftersom vi var större och starkare. Spela ut mycket boll på YMF och avsluta mycket mot deras målvakt.

Går det att klaga på förutsättningarna, härligt väder? Planen i Flyinge var väl bra? Det var väl mycket publik på plats?
Förutsättningarna var att man i en halvlek skulle få en kraftig medvind och solen i ryggen. Alltså perfekta förutsättningar för den planhalvan.
Planen i Flyinge blev tyvärr hårt utsatt för vintern. Men den kommer förmodligen att fräschas upp snart. Tyvärr så var där inte jätte mycket folk på plats. Skulle tippa 40-50 personer.

Hur var första halvlek?
Hörby fick välja sidan på myntet och vann. Dem valde att få medvind och solen i ryggen i 1:a halvlek.
Det var Hörby som började matchen bäst. Dem försökte utnyttja sina långa inkast i medvinden. GoF kom knappt över planhalvan den första kvarten. Det blev många insparkar för GoFs målvakt. Det är också Hörby som tar ledningen genom ett långt inkast som skarvas vidare till bortre stolpen där en Hörby spelare nickar bollen i mål.
Hörby fortsätter att trycka på lite och har även en boll i yttersidan av stolpen.
Men sen är det precis som om Hörby slappnar av. Dem tycker kanske att dem har koll på läget och att det känns lugnt.
GoF utnyttjar sina fasta och får ett inkast som kastas långt. Efter lite studsar så får Johan.S bollen och skjuter en medspelare i magen så att bollen går in!!
GoF är bättre med i matchen nu. Det känns som att vi har tagit över spelet lite och känns starkare. Ledningsmålet kommer från ett lång skott av Sebastian. Målvakten är långt ute och kortväxt så han är chanslös!!
Sen får vi ett gyllene läge att göra 3-1 när det återstår 2-3 min av halvleken. Ett inspel till vår anfallare som bara ska lägga bollen i mål. Men på något sätt så gör målvakten en fantastisk räddning där och håller kvar Hörby i matchen.

vad sa ni till varandra i pausvilan?
Vi skulle fortsätta ge våra YMF mycket boll. Vi skulle ligga tätt på dem och försöka sätta dit 3-1 målet.
Vi visste att det var vår tur med medvinden och solen i ryggen. Så mentalt hade vi ett överläge på Hörby redan där. Fortsätta utnyttja våra fasta situationer. Samtidigt som vi skulle vara vaksamma på deras långa inkast.

Hur sammanfattar du andra halvlek?
Underbar och Äntligen!! Vi skapade många lägen direkt och Hörby kom knappt över halva plan i början av halvleken.
Vårt 3-1 mål kom på vår hörnvariant, Patrik.L var lyrisk....Vi spelade bra fotboll och det kändes roligt.
4-1 målet är efter ett inkast som skarvas vidare bakåt och sedan nickas in i målet. Sedan bjuder Hörbys målvakt på en målchans som vi skjuter stolpe, stolpe ut....
5-1 målet tror jag kommer efter ett skott/inlägg som skarvas vidare av en GoF spelare in i mål.
Hörby spelarna blir mer frusterade och börjar spela ful fotboll. Mycket gnäll och sparkande. Även en IMF som slår till vår spelare i huvudet som alla domarna missade.
Tyvärr så fick både vår och Hörby spelare gult kort.....Lite senare så satsar Hörby spelaren riktigt fult och får sitt andra gula kort.
I slutet av matchen så bytar vi ut spelare som står på varningar och våra två andra 16 åringar gör entré i matchen.
Vi får även en frispark som tar i ribban och ner....Så med lite mer marginal så kunde det blivit 7-1 till GoF.

Var resultatet rättvist?
Absolut var det rättvist. För första gången i år så har vi fått lite utdelning på våra målchanser och det var riktigt skönt.
I andra halvlek så kör vi över Hörby.

Vad var avgörande faktor att matchen slutade som den gjorde?
Att vi var större och fysiskt starkare. Vi gör mål på 3 fasta situationer.
Sen utnyttjade vi medvinden och solen bättre i vår halvlek.

Vad är ni nöjda med och vad är ni missnöjda med i ert spel?
Vi är nöjda med vinsten såklart. Sen att vi gör mål på 3 fasta situationer. Vi spelar stundtals bra fotboll i 2:a halvlek.
Vi påverkas inte alltför mycket av Hörbys gnäll och fula spel i slutet av 2:a halvlek. Vi har 5 olika målskyttar.
Alla ersättare kommer in i matchen och gör det bra!
Missnöjda är att vi inte kom upp i nivår under första halvan av 1:a halvlek. Hörby fick dominera för mycket.
Att vi själva släpper in en fast situation och inte får hålla nolllan. Väntar fortfarande på första nollan i år!