Måndagsreferaten

Måndag har blivit tradition för matchreferat, från U-lagsmatchen och från de lag i serien som vill skriva i bloggen. Tack till er, läs nedan.

Vi börjar med jocke Hugosons referat från U-lagsmatchen i Stehag igår. 2-2

Pre-talk
U-lagsmatch borta på Stehag denna soliga och blåsiga söndagseftermiddag i maj. Här följer några snabba tankar om matchen. Johnny snackade inför matchen om hur man bäst förbereder sig för Lundaloppet och vad som krävs för att klara milen på femtio minuter. Mycket mer motivationssnack behövdes inte.

Första halvlek
Vi började matchen inspirerat, löpte mycket, visade prov på vackra anfallskombinationer och gjorde också ett mål som, väldigt tveksamt, dömdes bort då domaren ansåg att Tobbe gått hårt åt deras målvakt.
Istället gjorde Stehag 1-0 efter mindre bra försvarsspel från undertecknads sida. Deras stora och tröga anfallare lyckades komma förbi en för tillfället ännu trögare mittback, och med en snygg lobb gick bollen i mål förbi en chanslös Henke i målet.

Vi repade oss snabbt spelmässigt och hade en känsla att det här skulle gå att vända. Efter att ha skapat ett antal farliga hörnor lyckades Emil till slut hitta Virres panna på en högerhörna och Virres nick satt rätt upp i krysset. Väldigt vackert och välförtjänt.

Andra halvlek
I paus drack vi vatten och snackade om att hålla bollen mer på marken och hitta Virres fötter.
Det lyckades vi väl med och andra halvlek blev ganska händelserik med chanser åt både håll. Mål blev det också, först tog Stehag ledningen efter passivt försvarsspel där deras spelare tilläts komma till skott, ett skott som placerades snyggt till höger om Henke.
Efter detta hade vi flera lägen att kvittera. Sandby bjöd på ett mönsteranfall när Tom och Virre ”one touchade” sig fram och till sist hittade Tom fram till mig från min vänsterbacksposition men mitt skott tog i insidan av stolproten och trots att Tom var säker på att bollen var på väg in rensades den undan till hörna. På hörnan fick jag återigen ett bra läge när jag helt omarkerad lyckades nicka bollen närmare Borlunda än i mål.
Kvitteringen skulle dock komma i minut 86 och fråga mig inte hur det gick till. Rasmus slog en suverän frispark från egen planhalva som rann igenom deras försvar och på något sätt lyckades Virre få in bollen ur dålig vinkel. Om Virres första mål var vackert var det här skitfult. Kvitteringen var dock både skön och rättvis.

Summa summarum
Matchen var jämn och kunde egentligen ha slutat hur som helst. Det kändes dock som att vi bjöd Stehag på båda deras mål. När domaren, som bortsett från ett par misslyckade ingripanden gjorde en bra match, blåste av var nog varken vi eller Stehag nöjda med poängen. De var säkerligen missnöjda med att ha släppt in mål i slutet av matchen samtidigt som vi tar med oss att vi kvitterar två underlägen.

Idag var det ett par spelare som höjde sig ur mängden. Virre gör två mål och var aktiv matchen igenom. Emil var pigg på sin kant, Tomas och Davve kämpade tappert på mittfältet tillsammans med Tom som, kors i taket, inte drog på sig någon varning. I försvaret har vi en klippa i Rasmus, känns hur säkert som helst med Mr. Perstorp där bak.


Tack för referatet Hugo


GoF´s Philip Nyhlén skickade tränaren Patriks tankar efter matchen. Läs vad GoF-tränaren säger om vår seger.

GOF IF-S Sandby 0-2 Halvtid 0-0

Får börja med att säga att S Sandby verkligen var bra. Jag kan garantera att dom kommer vara på plats 1-3 när serien är slut.
Jag tycker att vi spelar ganska så bra första 15 minuterna,men sedan tar Sandby över mer och mer och har en 3-4 målchanser som går precis utanför Johannes stolpar..Efter ca 30 min har Sandby ett stort bollinnehav och jag känner mig tvungen att placera Johan S på sin vanliga plats som imf. 0-0 står sig halvleken ut och i pausen så pratar vi om att vi MÅSTE bli oerhört mkt tuffare och vilja vinna fler närkamper och andra bollar, vilket jag tycker att vi gör första 15-20 minuterna för att sedan återigen tyvärr låta Sandby ta över dirigent pinnen..0-1 gör dom efter ett vackert anfall/avslut..Sedan kommer 0-2 lite onödigt och för enkelt dels får dom i lugn och ro gå fram med bollen,sedan är vi mv plus 2 backar inne vid deras spelare som trots de tenkelt kan göra mål på första tillslaget.....Jag brukar känna att man "borde tagit i alla fall en poäng" när vi har förlorat,men det gör jag inte efter denna match, vi får vackert gratulera S Sandby till en rättvis seger.
Vi har en hel del att fundera på och jobba med efter denna matchen,men samtidigt ska vi nog inte vara jätte oroliga då Sandby är ett bra lag och som jag skrev ovan,kommer att hamna på plats 1-3.
Det man tyvärr saknade i går var det vi varit så bra på innan i år att vi verkligen har kämpat,gått in till 100% i alla situationer över hela planen i 90 minuter...Men nu släpper vi denna match och börjar ladda inför nästa omgång då vi möter Tjörnarp borta,den SKA vi bara vinna och i så fall har vi 10 poäng av 15 möjliga.


GoF-tränaren


Lunds BOIS - Torna Hällestads IF, Av Christian Svensson

Fredagskvällen var en härlig kväll för fotboll med sol och en sval bris. För motståndet stod Lunds BOIS vilket ofta innebär tuffa och tajta matcher. Ett Lunds BOIS som hittills under presterat resultatmässigt, och vi visste om att trots detta fick vi inte underskatta dem. 

Men i första halvlek gör vi tvärtemot matchplanen vi transporterar boll och är oskärpta i de flesta situationer och detta utnyttjar Lunds BOIS genom att skapa ett par chanser och de gör också fullt rättvist 1-0 på en bra slagen frispark som nickskarvas i mål. I halvlekpausen snackar vi oss samman och bestämmer oss för att vi måste höja oss avsevärt för att ta oss in i matchen igen, och vi gör även ett antal byten för att få in ytterligare energi. 
I andra halvlek spelar vi som ett helt annat lag. Vi spelar snabbare och enklare och pressar successivt Lunds BOIS allt längre ner i banan och de får allt mer förlita sig på långa bollar och vi skapar allt mer chanser. 1-1 kommer i en fin spelsekvens där vi vänder spelet från vänster till höger och därifrån tillbaka spel snett hemåt där Marko Stozinic drar in bollen hårt i bortre. Efter 1-1 fortsätter vi att pressa på och Lunds BOIS kontrar och kommer fram i en del riktigt farliga lägen som vår målvakt avvärjer. I den 86minuten gör vi 2-1 efter att vi tar oss fram längs högerkanten och spelar in bollen till Kristian Andersson  som vänder bort två BOIS försvarare och avslutar säkert. 

För dagen presterar vi ingen bländande fotboll men stort plus för att vi tar oss i kragen efter en bedrövlig första halvlek och tar tag i matchen och tar tre mycket viktiga poäng. Lunds BOIS skall dock också ha en eloge och jag anser att deras tabellposition inte är direkt talande för vad de presterar på planen och tror att får de bara lite flyt och med sig några resultat så kan de ta sig uppåt i tabellen.
I nästa omgång väntar nu Örtofta på lördag klockan 14.00 hemma på Tornavallen och då hittar vi förhoppningsvis tillbaka till det fina spel som presterade mot bland annat Hörby.

/ Christian


Teckomatorp - Maglasäte, 0-1

Fredagskvällens bortamatch mot en av seriens starkaste lag hittils slutade med en rättvis 1-0 seger. Matchen spelades på en svårspelad plan där vi tidigare haft enormt svårt att ta poäng. Men denna kväll hade marginalerna med oss

Matchen började trevande. Ojämna planer får vi nog räkna med framöver, men denna kväll var vi bättre förberedda. Vi inledde matchen respektlöst och var först på de flesta bollarna. Vi försökte spela och inte slå bort bollarna. Efter en kvart fick Teckomatorp ett friläge där man lobbade över Macke, men bollen smet förbi stolpen.

Ragge visade återigen stabilitet och styrka i sitt mittbacksspel. Vi fortsätter att föra matchen, utan att skapa något. Men i den 25 minuten så händer det. En fatastisk fin "fabregas passning" från Ekastiga ställer Mirre fri vid straffpunkten. Mirre hinner få kontroll på bollen och slår en halvvolley klockrent förbi deras målvakt. 1-0 och det kändes rättvist.

Det är svårt att få ett ordnat spel på den guppiga planen, men vi lyckas behålla kylan hela halvleken. Skönt att gå till pausvila med ledning.

Andra Halvlek börjar skakigt och Teckomatorp får tryck på oss. Flera uppoffrande täckningar gör att vi håller undan. Macke spelar stabilt i målet och plockar flera inlägg säkert. Ju längre halvleken går destå mer desperata blir Teckomatorp. Henrik fick Gå ut i Paus och Albert kom in. i slutet byter vi även in "Dansk" för att gå ner på en 4-5-1 uppställning och säkra tre poäng. Inte vackert men effektivt. Teckomatorp luras in i att lägga in långa bollar, men vi håller undan. I slutminuten får Peder ett jätteläge men bränner sin chans. 1-0 känns helt fantastiskt.

Nu ska vi fortsätta och visa Dalby på fredag att detta inte var en tillfällighet.

 

Vill också avsluta med att Tacka alla Sätefans som var på plats. Underbart med att ha så många med sig på bortamatcherna. Även ett stort tack till Teckomatorp, som trots en nedbrunnen klubbtuga kunde genomföra matchen. Talen i paus om gemenskap och sammanhållning i en svår stund imponerade och ni är en förening med stort hjärta. Lycka till med verksamheten och återuppbyggnaden.

 

Peter Lindberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0