svag insats gav 6-0-seger

Försnack
Medans vi bytte om kom den värsta av hagelskurar. Vinden avtog och solen kom fram, det blev fint fotbollsväder lagom till uppvärmningen. Det var fantastiskt att så många tagit sig till sandbyvallen istället för skånederbyt på Swedbank Arena. Jag var lite nervös inför matchstart, det är jobbigt att spela matcher där 3 poäng, hålla nollan och vinna med många mål krävs för godkänt. Det är i sådana matcher något otrevligt sker varje gång. Blir det inte så stor segermarginal som förväntats? Eller blir det storseger, men utan att ha gett max för att visa en bra prestation?
Första halvlek
Som ni ser på bilden nedan där vi firar Manges mål står matchuret på 2.13. Vi tog en tidig ledning, väldigt skönt. Det var efter en hörna som Robin A slog in bollen på nytt, framför målvakten stormade Mange fram och tyckte in ettan. Tyvärr slog vi helt av på tempot efter målet och den efterföljande kvarten var direkt usel. Vi stod stilla, slarvade med boll och fick inte igång något eget spel. I motvinden hade vi svårt att ta oss fram genom planen med bollen under kontroll. Örtofta hade några halvchanser, inget farligt direkt. Ett skott tog i utsidan av stolpen, men från min vinkel såg jag direkt att den inte var på väg in nån gång. Vi tog tag i det lite efter hand, utan att riktigt få igång något spel. Vi var snabbare och skickligare än Öftofta, så med speed och fokus skapade vi spel och lägen lite när vi ville. Eric hade ett läge där han på ett fantastiskt sätt tog sig fram, men ofokuserat avslut. Några chanser till blev det innan Månsson kunde dunka in tvåan från straffområdeskanten. Ett oerhört kontrollerat avslut gav oss 2-0 i halvtid.








Paussnack
Det handlade väl om att höja allt, vi var inte bra. Vi var framförallt inte så intresserade av att göra det bra. Fokus krävdes.


Andra halvlek
Nu var det medvind och vi slapp spela in i den jobbiga solen. Vi gjorde en lite bättre halvlek. Det var fortfarande tempofattigt och enormt slarvigt i mottag-pass, men det räckte. Örtoftaspelarna blev trötta, kanske lite uppgivna och när de fick sin lille vänsterback utvisad i mitten på halvleken tappade de ännu mer. Halvleken kan bäst sammanfattas som en avgjord historia och ett 20-tal offsidespringningar från oss. Mål blev det också, fyra stycken från oss. Först tryckte Conne in trean från 30 meter, sen gjorde Eric två enkla mål innanför straffområdet och Adam avslutade målskyttet med att trycka in en retur. Vi skapade mycket i den andra halvleken, hade koll på läget, missade lite för mycket klara lägen och sprang för mycket offside.


Matchen
Det blev storseger och vi höll nollan, finns inte så mycket mer att säga. Vi kan bättre när det krävs, idag var det långsamt och slarvigt och vi kom in i det. Det ska sägas att mittfält och anfall i Örtofta var bra, kämpade och försökte lira. Örtofta ska ha en eloge för sitt kortpassningsspel. De strävade efter att lira boll och gjorde det stundtals med fina passningar. Men när det närmade sig den avgörande passen kunde vi bryta eller de enkelt felpassa. Örtoftas skyttekung hade kvaliteter, den skallige mittfältaren jobbade stenhårt och var trevlig, den gamle Anders P var bra på både huvud och fötter.


Blåttz topp 5:
Alla bidrog till att vi kunde vinna lätt, vi har helt enkelt så hög kvalitet i truppen att segern aldrig var hotad. Men några toppbetyg blir det inte. Men topp 5 blir det, eller många femteplatser faktiskt.........
5: Mange - Målskytt och utsedd till matchens lirare av matcharrangörerna
5: Anders - Seriös och stenhård hela tiden
5: Eric . Tvåmålskytt och helt ok jobb
5: Månsson - Slet som vanligt, skönt 2-0-mål innan pausvilan
5: Noah och Adam - väldigt pigga inhopp på varsin kant. Adam målskytt och hårt jobbande. Noah assist och lekstuga på sin kant.

+
många valde SSIF - Örtofta istället för Sånederbyt, jag trodde spel inför tomma läktare, men vi hade ett femtiotal supportrar. SKOJ!

-
Underhållningsvärdet var inte så högt

Matchens buse:
Örtoftas gamling och stjärna Anders P tålde inte att jag stod ivägen för honom på en frispark. Av chocken när han backade in i mig tog han full sats med armbågen. eftersom jag fick upp armen och skydda var det min arm som slog in i min mage och därför bara tappade luften kort. Men en sån armbåge e jävligt ful. Många hörde smällen, men Anders P påstod att jag gick in i honom. Hardebergas Davve johansson skadades svårt av en sådan armbåge i kvalmatchen i höstas. Anders P???? Jösses

Matchens kommentar 1:
När Conne blev nersparkad av "lillen", som han kallades, jagade Conne honom. Han såg vettskrämd ut och påstod att Conne slagit honom i huvet, därför varnades Conne. Återigen en Örtoftaspelare som ljög. Usch!

Matchens kommentar 2:
Linjemannen drog bak frisparken 20 meter efter att Eric sprungit offside. "Det är där han tog emot bollen", sa linjemannen. Inte konstigt att vi fick 20 offisideavblåsningar mot oss när linjemannen vinkade när vi tog emot bollen i offsideposition. Eftersom vi var snabbare och de stannade med sin backlinje i försök att ställa offise är det ganska självklart att vi tog emot bollen mellan deras målvakt och siste försvarare. Igår räknades det som offside, synd! Nya regler nästa match.

Målfirande:
Det är jävligt härligt att vi firar varje mål tillsammans. Alla springer fram och vill njuta av målet. Det är grymt härligt att se.......

Varför?
Varför är det så svårt att spela bra fotboll när skillnaden mellan lagen är för stort? Det borde vara enklare väl? Men det blir tempofattigt, rörelsen blir sämre, fokus i mottag-pass blir uselt, närkamperna vinner det sämre laget. Är det "motivation slår klass"? Eller är det helt enkelt underskattning? Men vi var taggade och lovade varandra att ge 100% hela tiden. Var det pga ledningsmålet efter 2 minuter som vi kände att det var klart? Det är en konstig känsla, personligen var jag nervös, taggad och enormt spelsugen. Men ändå blev det aldrig mer än 50% fokus nångång. Dåligt!


Firande av 1-0-målet

Kvällens skandal:
När Gert-Inge berättade i högtalaren om supporterskandalen i Skånederbyt blev jag jävligt besviken. Det betydde att dagens "lilla Skånederby"  på Sandbyvallen är inställt. Att göra som MFF-supportrarna gjorde är fruktansvärt vidrigt. Och jag ska inte kalla dem för MFF-supportrar för det är dem fan inte. Men de förknippas med MFF och det är eorhört sorgligt när man faktiskt hejar på di blåe. Konsekvenserna blir extrema, för oss i Sandby blev den värsta konsekvensen att vi inte får något derby på Sandbyvallen idag. Respekt åt HIF´s Peter Larsson som öste in i högen med polsier för att sätta dit MFF-inspringaren. Men HIF:arna är inte snällare, en polare såg från sin lägenhet när ett stort HIF-gäng slog ner en MFF:are på cykel som passerade dem. På väg hem från Swedbank blev han grovt misshandlad. USCH! Alla säger samma sak. Höj straffen, fängelse och böter och att de måste uppsöka polishuset innan match för att bevisa att de inte är på matchen. Det måste bli som i England. Låt skånederbyt spelas om, utan poliser och vakter. Händer något så uteslut båda lagen från Allsvenskan........ och börja direktsända division 6 . mellersta på viasat.

Kommentarer
Postat av: bängan

Gött med tre poäng, även om det under vissa stunder såg oerhört lojt ut på plan. Men det är klart att det är svårt när man gör ett väldigt tidigt ledningsmål på mot det lag som ligger dead last i serien medans man själv är etta.



Hur som helst. Tre poäng var viktigast av allt.



Ang derbyt var jag helsäker på att det var några HIFare som hade börjat svina å ha sig inne på arenan. Brukar ju tyvärr vara sundets pärlas anhängare som är bovarna i dramat. Och givetvis ska kan de inte bara gå från arenan till centralen utan att spöla lite folk bara för att de håller på fel lag. Helt enig med dig vad det gäller förslagen på lagförslag. Fattar inte att det ska vara så svårt för regeringen att göra något åt detta. Eller kollar Reinfelt bara på hockey?

2011-05-25 @ 22:49:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0