Fantastisk fotboll, mardrömsslut gav ändå en historisk poäng för damerna

Bloggen var på plats på damernas hemmamatch i division 1 i lördags, SSIF - TÖLÖ.

Försnack
Valborgsmässoafton och fantastisk väder, som gjort för en eftermiddag på Sandbyvallen. Det tyckte även Tom, Mackan, Robin G, Nicolai och Challe. Vi valde Vallen istället för stadsparken. SSIF skulle in i tredje serieomgången mot Tölö från Kungsbacka. Sandby hade 0 poäng och Tölo 1 poäng efter de två första matcherna. Sandby behövde en seger för att inte halka efter direkt i tabellen.

Första halvlek
Det började inte bra, direkt såg det ut att vara stor skillnad mellan lagen. Tölö hade betydligt mer speed på sina spelare. Tölö kändes snabbare, starkare och skickligare. Det som räddade Sandby i första halvlek var ett fantastiskt slit av alla spelare, ett bra taktiskt försvarsspel, men också lite flyt och bra målvakttspel av "ivar". Tölö gjorde ett mål i första halvlek, ett riktigt vackert fotbollsmål. Ett uppspel på den ena anfallaren som bröstade ner bollen till den andre som kom i hög fart och gled mellan mittbackarna. Fri med Ivar gjorde den vindsnabbe anfallaren inget misstag. Sandby kämpade oerhört och försökte ta sig framåt i motvinden. Sandbys chanser var få i den första halvleken, ett skott från nära håll som missades var det bästa läget. Sandby lyckades kvittera Tölös ledning, efter ett fint samspel lyckades Felicia lobba över Tölö-målvakten och göra ett historiskt mål för SSIF. Det stod 1-1 när domaren blåste av den första halvleken.

Tölö var det bättre laget i den fösta halvleken

Några kramade om målskytten och några kramade om målpassaren efter Sandbys viktiga kvittering

Paussnack
Jag vet inte vad de sa till varandra, men vi herrspelare var överrens om att Tölö var lite bättre och att en 2-1-seger för bortalaget låg nära till hands. Men givetvis trodde vi på våra damer, något byte och framförallt mer självförtroende och tålamod när de hade bollen kunde det lika gärna bli Sandbyseger. På slutet av den första halvleken tappade Tölö sitt grepp, de tröttnade och tappade flytet i passningsspelet. Alltså kunde SSIF med lite justeringar vända matchen till sin fördel. Medvinden kanske skulle ge en behövlig fördel för Sandbytjejerna.

Andra halvlek
Sandby såg heltaggade ut när den andra halvleken började. Direkt visade de enorm styrka i närkampsspelet, var riktiga bollvinnare på mittfältet och visade stor funktionell teknik i mottagning-passningsspelet. Framförallt var det på kanterna som Sandby kom runt, ytterbackackarna Lousie A och Hanna var offensiva och Lina och Höst trampade lätt förbi Tölös ytterbackar. Sandbys cetrala tremannamittfält styrde spelet på ett vackert och fantasifullt sät. Tölös snabba spel och väldigt snabba anfallare syntes inte alls till. I mitten av halvleken kom två Sandbymål, först var det Karolina Höst som snyggt smällde upp bollen i nättaket. Hon gled in från vänsterkanten och drog till från straffområdet, yttersidan satt klockrent bakom Tölös målvakt. Nån i herrlagsklacken jämförde det med Kenneth Anderssons utsideslobb på Brasliliens målvakt, Taffarel, i VM -94. Sandby fortsatte spela väldigt effektivt och vackert, i detta läget av matchen dominerade Höst, Stjärna och Elsa matchen. Höst gled förbi på högerkanten och hittade Elsa snett-inåt-bakåt, från straffområdet placerade Elsa snyggt upp bollen i krysset, 3-1 till SSIF. Matchuret gick upp mot 90 minuter och trots trötthet hos hemmaspelarna kändes seger trygg. Fem byten i matchen och skada på Sandbys duktiga mittback Jannike innebar några minuters övertid. De blev rena mardrömmen för Sandby. 3-2 kom i 95 minuten på ett långskott som landade i nättaket bakom Helena Ivarsson. Sen hade Tölö några nervösa hörnor, på en av dem kom 3-3-målet. Sandby misslyckades att nicka undan hörnan, utanför straffområdet kunde en Tölö-spelare ta på sig hjälterollen efter en snygg volley.

Stjärna och Tozz vinner bollen

Elsa utmanar och tar sig förbi gång på gång i den andra halvleken

Här löper Höst ifrån både domare och Tölö-back, hon spelar sen in till Elsa som gör 3-1.

Matchen
Vi var överrens om att det var en bra fotbollsmatch. Jag och Mackan öste lovord över fotbollen vi fick se. Sandbys upphämtning i den andra halvleken var imponerande. De spelade med kraft, hjärta, bra bolltempo och finess. Framförallt var det den tekniska skickligheten som var grym. Två bra fotbollslag bjöd på en bra fotbollsmatch. Med lite mer flyt och kyla på övertid, så hade de tre poängen stannat i Sandby. Nu blev det chock och bittra miner. 3-3 känns som den tyngsta av förlusterna. Kom ihåg att det var en historisk poäng som Sandby tog och det genom väldigt fin fotboll.

Blåttz topp 5:
5:
Pilan/Tozz - Två viktiga bollvinnare i den andra halvleken. Ingen kom förbi centralt och de hittade sina offensiva kollegor med bra passningar.
4: Stjärna - Visade sin tekniska klass i den andra halvleken, kämpade oerhört och visade sin ex.allsvenska högerfot från den bästa sidan.
3: Elsa - Bäst teknik på planen, bjöd publiken på valuta för pengarna. Väldigt bra andra halvlek.
2: Louise A - Matchens bästa back, löpvillig, offfensiv, stark i närkamperna. Var överallt.
1: Höst - Ingen stoppar henne när hon är på det humöret. Snyggt mål och snygg framspelning. Dominant på plan i den andra halvleken.

Matchens kalldusch:
Med en minut kvar på den första halvleken började vattenspridarna jobba. Alla blev överraskade utom domaren som lät spelet fortsätta. Olle lyckades stända dem snabbt och bjöd på en härlig kommentar i högtalaren: "De har inte fungerat på ett halvår, nu vet vi att de fungerar" Se bilder nedan:

"Ivar" störs inte av vattnet, hon gör en viktig räddning i den 44:e matchminuten.

Matchens bårbärare:
Vi hann bara komma in på den fullsatta Sandbyvallen innan vi fick en uppgift. Chefen, Olle, bad oss vara bårbärare. Vi började med att bära över Mackan till rätt sida, för tog en jävla tid för honom att gå runt. Men vi fick också göra en insats. Jag och Robin G fick bära ut Sandbys fotskadade mittback. Film på det kommer.

Vi började med att bära över Mackan

Matchens hur gick det till?
Domartrion var grym, men var hittade de 7 övertidsminuter? Det fanns inte, alltså kom Tölös kvittering på obefintlig övertid.