GoF - SSIF, 0-2 (0-0)

Var du inte på plats på McDonalds Norra Fäladen igår vid midnatt, då kan du följa Håkans rekordförsök i föregående inlägget.

Försnack
Fredagsmatch i Flyinge, det betydde: Derby, svårspelad plan, strålande väder och en härlig känsla inför matchen. GoF är bra, alltid, extra bra i år var känslan. De slog Hällestad i omgång två med 2-1, något som vi har svårt för. Dessutom spelar de fysiskt och enkelt, typisk engelskt. Vi kom till spel med en väldigt stark 16manna-trupp.

Första halvlek
Vi började bra, vilket i denna matchen betydde att vi vann förstabollarna och tog hand om andrabollarna. På den hårda och ojämna planen blev duellspelet avgörande för vem som fick halvchansen. Första kvarten var vår kvart, anfallarna var hungriga och vårt mittfält överlägsna i duellspelet. Vi skapade några halvchanser, men det blev inte jättefarligt. I mitten på halvleken höll GoF i taktpinnen några minuter. De vann boll, spelade ut på kanten och försökte vända spelet eller hitta den ensamma anfallaren på djupet eller på huvudet. Det blev bara halvfarligt. Sen tog vi över igen. Jag hade ett skott, tror Håkan eller Robin hade ribbträff (kanske båda), plus Connes två lägen från kanten som båda passerade bortre stolpen. Första halvlek bjöd på sådär spel, men kampsegern och de farligaste lägena stod vi för.

Robin A med ett farligt avslut från dålig vinkel, skottet touchar ribban

Paussnack
Hemmatränaren lät inte nöjd. GoF hade några nivåer till att komma upp i. Vi var nöjda med första, men det gällde att sätta dit bollen, samt försöka hitta lite mer passningar med adress på marken. Samtidigt var vi beredda på ett helt nytt GoF till den andra halvleken.

Andra halvlek
Vi tog tag i det igen, vann kampen och försökte spela. Mest blev det ju chansbollar mot hörflaggorna. De var vi snabba och starka på, det gav oss några halvchanser. GoF började vinna mer och mer närkamper, i mitten av halvleken böljade spelet. Vem skulle ta tag i det sista 20-25 minuterna? Då kom vårt ledningsmål. Conne var först på en lång diagonalcross från Sebbe?, conne skar in och hittade Eric fri framför målet. Eric gjorde inget misstag, 0-1. Efter målet hade GoF ett slumpskott som touchade Anders och tog i stolpens yttersida, det blev inspark till oss. Efter det kunde vi punktera matchen. Det var snyggt, jävligt snyggt. Och jag tror Robin A, Månsson och Conne var med i det vackra förspelet, dribbling, väggspel, volleypass och till slut halvvolley mål av Eric. Återigen var Eric på rätt plats framför målet. Nu var det klart, sista 15-20 gjorde vi 3 byten, GoF likaså. De bytena gjorde att vi hade full koll sista tiden och kunde skriva resultatet till bortaseger med 2-0.
Hörna

Matchen
Det var roligt, alla förutsättningar för en fin match fanns....... förutom planen då. Det gjorde att bollen var mycket i luften. Men div.6 är kamp, så det var bara att acceptera det. Och att vinna kampen mot fysiskt starka GoF är väldigt bra gjort. Vi var bättre idag, 2-0 var rättvist, kanske vi skulle gjort något mål till. En solklar straff i första skulle vi haft. GoF är bra, men har mer att ge. De kommer göra bättre matcher, och vara ett topplag i år. Deras bästa spelare var 3an Jeppson på mitten, väldigt nyttig för GoF. Delad tvåa var kapten Nyhlén och anfallaren/mittfältaren Johan svensson (nr7). De flesta i GoFs lag är samma från senaste årens möten, och deras tre bästa i går har varit med i alla år. Därför är det alltid kul att komma till Flyinge och spela fotboll.

+
Första nollan i år, det kändes riktigt skönt.

-
Planen: hård och hoppig

Blåttz topp 5:
Detta var en lagseger, därför är alla värda ett omdöme. Men givetvis bedöms topp 5 längst ner.
Jens - "Studsbollen" gjorde allt 100%igt, blev aldrig farligt. Bra fötter!
Anders - Seriens jämnaste back, aldrig ett misstag
Nico - snackade som vanligt, inte med domaren idag dock
Robin G - sin bästa halvlek i år, sen satte skada stopp. Bra närkamper, bra passningar på offensiv halva
Mange Pålsson - Spelade andra halvlek som högerback, riktigt bra. Bra passningar, vann ALLA duellerna
Joel - Tuff mittfältare, överlägsen på plan med sina halvvolleys bakom backlinjen när han vann andrabollarna, viktig som vanligt
Markus Håkansson - som vanligt stark och löpvillig, matchbild med mer spel på marken passar hans spelstil bättre
Tom - 22 år nu, för "många" år sedan var han ordinarie mittfältare i femman, den klassen visade han på sina 20 minuter igår. BRA
David Jönsson - riktigt spelsugen på sin vänsterbacksplats sista 20. offensiv, stark och bra med bollen. Grymt inhopp!
Virre Ingemansson - Riktigt bollskicklig, gör det oväntade, lekstuga på kanten.
5. Eric - På rätt plats två gånger = två mål. Spelsugen och många vunna nickdueller
4. Sebbe - Stenhård och offensiv, riktigt bra helt enkelt
3. Conne - Jobbade oerhört, disciplinerad. Som vanligt skapar han mycket och överlägsen sin motståndare.
2. Robin A - Över 20 lyckade klackar, vår Messi, skulle haft straff. Riktigt bra match!
1. Niclas Månsson - GoF´s skräck. oerhört nyttig igår. Bra teknik och snor åt sig alla bollar som kommer i hans närhet. Bäst på plan!
Matchens lirare Niclas Månsson i duell med GoF´s nummer 10

Domarteamet:
De gjorde en väldigt bra insats, fyra solklara frisparkar och en straff missade dem. Hade vi förlorat hade vi kanske gnällt på det, nu får de toppbetyg och vi glömmer missarna..........

Stämningen på plan:
Väldigt bra! Oerhört många dueller, men aldrig fult spel.

Stämningen utanför planen:
Publiken hördes inte så mycket, morsan sparade på skriken. GoF-tränaren hade ett dussintal domarskrik.

Publiken:
Den lokala fotbollen är populär 2011, på varenda match är det mellan 50 och 100 pers i publiken, oftast närmare hundra och ibland lite över. Det är helt fantastiskt att spela inför så många vänner och supportrar.

Matchens yraste:
Sebbe Persson, ska nog ta stolpen eller stanna hemma på fasta situationer, svårare uppgifter fattar inte grabben.

Matchens kramp:
Återigen Sebbe, för andra seriematchen i år. De gamla springer, de unga får kramp. Dagens ungdom?
Segersången:
Vår variant på West Virginia hördes över hela Flyinge. Årets bästa segersångsinsats.