Inför SSIF - Örtofta och allt om U-lagssegern igår

Imorgon är det dags för match på Sandbyvallen, det ska bli fantastiskt roligt. Tisdagsmatch mot ett trevligt motstånd. Örtofta har vi haft trevliga matcher mot genom åren. För fem år sedan gjorde de 1-0 efter bara 10 sekunder mot oss på Vallen. Anders Persson, 45+, verkar vara kvar i laget, en stabil och duktig mittfältare. Vi har tre spelare med i skytteligatoppen, men ledaren i skytteligan är Örtoftas Hellborg.

Ett tack till Hugo för referatet från U-lagsmatchen, bra bilder Anders G! Schysst!

En nyhet med året är att Olle har spelare på affischerna som han sätter upp i byn inför herrarnas och damernas hemmamatcher. Med de spelare som pryder affischerna i byn gör jag intervjuer inför den matchen, de intervjuerna publiceras två dagar innan matchen på SSIF.SE. Kolla där eller läs Manges intervju nedan.

MANGE PÅLSSON

1. Du blev matchens lirare mot Lunds BOIS i fredags, hur beskriver du din insats i den matchen?

Ja, tack för det! Jo det var min första match från start i positionen som defensiv mittfältare denna säsongen och jag känner mig ganska trygg i den rollen. Jag lyckades vinna en del boll och några bra passningar.

2. Hur beskriver du lagets insats?

Det var en match som vi skulle vinna om vi spelar som vi kan. Alla kämpade hårt och jag tyckte att vårt passningsspel hade stundtals ett mycket bra tempo och BOIS hade mycket svårt att hänga med dessa stunder. Dessutom två mycket fina mål av laget. Andra halvlek var väl sådär men vi gjorde vad som krävdes för 3 poäng.

3. Hur känns det att vara serieledare?

Det känns mycket bra! Nu är det bara att ånga på och försöka ta en match i taget. Och försöka att inte tänka så mycket på hur det för de andra utan vinna våra matcher och tänka på vårt spel.

4. Hur är läget i truppen inför tisdagens match?

Helt klart positivt, vi kommer in i matchen med 6 raka vinster och vill vinna igen såklart.

5. Matchen mot Örtofta på Vallen på tisdag, vi har sex raka segrar och Örtofta sex raka förluster. Vad blir nyckeln till seger?

Jag tror att vi måste få fart på bollen och hålla i den så mycket som möjligt. På så sätt kommer vi att trötta ut Örtofta och då kommer också chanserna och förhoppningsvis målen.

6. Vad vill du säga till Sandbysupportrarna inför matchen?

Tack för det fina stöd som vi fått i varje match hittills under säsongen! Välkomna till nästa match på tisdag!

TOLLARP - SSIF U, söndagen den 22/5, referat av JOCKE HUGOSON

Tollarp U – Sandby U 1-4 (0-1)
Målskyttar SSIF:
Eric Norling 2, Tobbe, Petter (rättelse, var Adam).

Det blev (citat) ”tre tunga poäng” – (slutcitat, Jens Haglund) borta mot Tollarp för SSIFs U-lag. Tollarp, en liten by vackert belägen längs Europaväg 22, bjöd på en helt fantastisk matta och storpublik samt Engelholmsglass i kiosken.
Inför matchen hände det en hel del. Anders körde på Eriks bil, undertecknad visade upp en imponerande lokalkännedom om Tollarp och i Flyinge sågs en Sandby-profil sovandes i en blå Volvo.

Innan matchen pratade Johnny mycket om att vinna tillbaka bollen snabbt när vi förlorar den, det gick väl sådär.

Tollarp var bra offensivt, hade ett par kreativa mittfältare men dessvärre för deras del var deras försvar riktigt dåligt.
Jag har en väldigt dålig tidsuppfattning men Erik gjorde 1-0 någon gång i första halvlek, säg minut tjugosju, på ett friläge.
Vår insats i halvleken var okej, vi skapade en hel del, borde haft straff när Nicolai, som mittback, revs ner av målvakten när han sprang sig fri. Jens gjorde någon räddning där också, bland annat sköt deras mittback en vass, markerad bredsida som Jens tippade till hörna.
Halvtid, ledning 1-0.

Andra halvlek börjar med att de får en spelare utvisad efter att ha sparkat högt på Eric. Efter det kvitterade Tollarp (läs Töllarp) på ett ordentligt offsidemål som linjedomaren Micke missade helt. Han stod och sov där och eftersom huvuddomaren inte fick någon flagga av linjedomaren kunde han inget annat göra än att godkänna målet. Personligen kändes det som att målet kom efter runt sjuttiofem minuter men efter matchen uppdagades det att målet föll kring minut femtiofem. Vi får tro på det senare.
Efter deras kvittering fick Tollarp energi och tog över matchen under några minuter men deras ork tröt med tiden och vi bestämde oss för att vi inte har åkt till världs ände för att ta en poäng och kunde därför göra både 2-1, 3-1 och 4-1. Ett av målen gör Eric som bryter en dålig passning från deras vänsterback och som han sedan, på Nico-manér, chippar över målvakten. Tobbe gör ett riktigt viljemål när han löper på en svår djupledsboll och deras målvakt rensar rakt på Tobbe som sedan har öppet mål. Tobbe lyckas senare också springa in i stolpen när han firade sitt mål. Sen var det Petters mål, om det nu var han som gjorde det. Det målet innebar 2-1 tror jag och jag kommer inte ihåg mer än att han hade öppet mål.
På det hela taget en godkänd insats. Vi möter ett lag som absolut inte var ofarliga, som sagt vassa framåt men riktigt tafatta bakåt och med en målvakt som spenderade mer tid på våghalsiga utflykter än att befinna sig i eget målområde. Skönt att vi kunde ”kräma ur” lite extra energi och vinna trots deras kvittering.

Topp 5
5. Anders och Johnny
– Fantastiska ledare som ställer upp i vårt och torrt, även i Tollarp. Oersättliga!
4. Micke – trots en diskutabel insats vid Tollarps mål gör han en okej insats längs linjen. Var bestämd vid 50/50-situationer och visade ingen hemmafördel. Bra flaggrörelser.
3. Nicolai – Spelade mittback och gjorde det riktigt bra. Stark i luften, läste spelet och bröt många uppspel.
2. Noah – Livsfarlig på sin kant, oroade ständigt och levererade flera vackra förarbeten längs kanten som borde ha förvaltats bättre av oss i straffområdet.
1. Adam – Suverän insats på vänsterbacken Suverän. Deras högermitt kommer inte sova gott i natt.

Det var fler som gjorde bra insatser givetvis, Tomas och Petter var bollskickliga på mitten, Eric målfarlig där fram, Jens en trygghetsfaktor längst bak med flera kvalificerade räddningar. Jag har säkert glömt någon men ingen föll ur ramen på något sätt. Tre poäng och en lång bortamatch är avprickad ur spelprogrammet.