SSIF - Hörby 4-2 (3-2)

Försnack
Serieledarna utan poängtapp mot seriefavoriten som är hungrigare än någon annan efter två raka förluster. Vi var redo för säsongens svåraste match hittills. Det var en regnig och lagom varm måndagskväll på Sandbyvallen, planen var i bra spelskick. Vi var taggade, kom till spel med en bra trupp och gjorde en bra och fokuserad uppvärmning.

Första halvlek
Vi startade fokuserat och var bra med i matchinledningen. Under hela halvleken skapade vi bra lägen med jämna mellanrum. Framförallt kom vi enkelt runt på kanterna och mittfältarnas offensiva löpningar skapade hål och förvirring i Hörbys försvar. Oväntat tog Hörby ledningen efter drygt tio minuters spel. Vi gick bort oss på deras högerkant, deras lille ytter spelade in bollen mellan Jens och backlinjen. Vi blev i numerärt underläge i straffområdet och deras fria spelare på bortre stolpen kunde stöta in ledningsmålet för bortalaget. Vi var fortsatt bra och repliken kom snabbt. Jag tror det var Eric som stod för kvitteringsmålet och Månsson för ledningmålet. Månssons var en framspelning av Robin A där Månsson med de vackra djupledslöpningarna kom fri med målisen och gjorde inget misstag. Erics mål kommer jag inte ihåg, men jag chansar på ett vackert placerat skott innanför straffområdet. Vi hade vänt matchen, rättvist. Vi gjorde en bra halvlek, spelade bäst, var tuffast, hungrigast och skapade många bra lägen. Vi hade ett problem, å det var Hörbys nummer 77, Joakim. Han är den bäste motståndaren vi mött i årets serie och han gjorde på egen hand 2-2-målet. Vi var tre SSIF-backar, men med en snygg vändning och ett väldigt vackert placerat vänsterskott kunde vi inte förhindra Joakim #77. Det tog en minut, sen var vi i ledningen igen. Snyggt samspel, inspel, sen tryckte Eric in 3-2-målet.

Paussnack
Vi gjorde en bra halvlek, men givetvis ville vi lira ännu mer boll och spela tuffare över hela banan. Framförallt hålla koll på 77an. Vi gjorde en mycket bra första halvlek, Hörbys 77a höll ensam dem kvar i matchen.

Andra halvlek
Under stora delar av halvleken såg det ut så här: Vi var trötta, fick inte tag på bollen för att kunna lira det passningsspelet som vi önskade. Hörby hade mest boll, spelade rörligt och intresserat. Ändå var det vi som skapade farligheterna. Hörby hade någon halvchans och farligast var en nick från deras kapten med fem minuter kvar. Han klev upp på anfallet sista minuterna och oroade med sitt skickliga huvudspel, Jens stod för en fin reflexräddning. Vi hade några lägen att punktera matchen, bäst lägen hade Månsson och Robin A. Men vi lyckades inte få in bollen. Det gjorde inte Hörby heller. När klockan närmade sig 90 slog en av deras backar en misslyckad crossboll som Månsson tog ner och slog in i öppet mål. Han  blev hjälte och nersparkad i samma sekund. Matchen var klar, 4-2!

Matchen
Vi var bättre, det var en rättvis seger. Efter första halvlek skulle vi haft en större ledning än 3-2. I andra är vi trötta, slarviga och lite försiktiga. Stora delar av halvleken kontrollerade Hörby. Men i andra hade vi ändå mer kontroll defensivt och Hörby tilläts aldrig kvittera. Vi gav Hörby en chans att komma in i matchen, de tog den inte och vi vann rättvist med 2 bollar. Hörbys bästa spelare var 77an joakim, nämnt honom mycket nu. I andra halvlek var många Hörbyspelare duktiga, mittbackarna var väldigt tuffa med bra fötter, långhårige kantspringaren var duktig, 99an på mitten kom igång i andra. Hörby är väldigt bra, saknar organisation och fysik. Men får de ut allt av sitt material är de topp 3 i serien. Hade de startat med de två duktiga spelarna som kom in efter pausvilan hade de kanske oroat oss ännu mer i första halvlek. Vi tackar för att deras tränare coachade så....... Men: varning för Hörby, luriga och skickliga!

+
Anders G och Gert-Inge. Regnig måndagskväll, men dem två kan man lita på...... fixade inträde, kiosk, programblad, speaker, matchenslirare-utnämning. De hade hjälp, några juniorer såg jag. TACK till alla, vi snackar dagens hjältar!

3: Joel - släppte ingen över bron, hänsynslös i luftspelet. Rutinen behövs
2: Håkansson - Dominant i första halvlek, bra i andra. Visade vägen med tufft spel och fina offensiva löpningar
1: Månsson - Klart bäst! enorm vilja, två mål, världklassdjupledslöpningar

Intervju med matchens lirare

Dagens skönaste:
När Månsson låg ner skadad stod många spelare runt honom. Hörbys Joakim frågade domaren: -Blev det frispark?. -Nä, det blev mål, sa domaren! Haha, spiken i kistan.

Dagens farligaste:
Nummer 8, med understället, byttes in i Hörby efter pasuvilan. Han var en väldigt duktig mittback som borde startat matchen. Bra på huvudet, snabb och bra passningsspel. Men shit vilken kille: drog i tröjan, nöp mig i hängpattarna, tänkte bryta benet på Månsson. Han var duktig, men sånt spel uppskattas inte på Vallen

Stämningen på plan:
Helt ok, som en toppmatch ska vara. Tufft stundtals, gnälligt efter vissa smällar. Båda lagen gnällde för mycket, och för onödiga saker och för långt efter situationerna. Vi måste bli bättre på den biten.

Matchens tips:
Anders pappa sa till mig och Anders på väg till omklädningsrummet efter första halvlek: "Upp i skorna på 77an". Vi låg tätare på honom i den andra halvleken och han kom inte till läge lika lätt.

Dagens publik:
Fantastisk åter igen. Pga regnet samlades de flesta på läktaren. Det såg fullsatt ut. Även denna regniga måndagskväll var nog allas familjer på plats. Lägg till lite ungdomsspelare, seniorspelare och supportrar så förstår ni vårt fina stöd igår.

Matchen bollkallar:
Glada och spralliga smågrabbar gjorde ett bra jobb. Grymt arbete på en måndagskväll. Gladast var de när de fick lämna pris till matchens lirare: Månsson

Matchens kommentar:
När deras nr 77 fick varning med en kvart kvar ville några Sandbyspelare få det till att det var hans andra gula. Han har inte två sa domaren.
- Nä, men han borde haft svarade Robin G.

Matchens OOOOOOOOOOHHHHHHHHHHHHH:
Sandbypublikens O:ande när månssons skarv vid 3-2-ledning smet precis utanför stolpen. Härlig känsla att hela Sandbypubliken försökte skrika in spiken i kistan-målet.