första förlusten, mot ett för dagen bättre motstånd

Försnack
Okej fotbollsväder, ganska mycket publik och en plan som är given som puckelpist om Teckomatorp får vinter-os någon gång. Vi var givetvis sugna på åttonde raka segern och ett litet ryck i tabellen. Men Teckos fina start och toppplacering var respektingivande.
Första halvlek
Vi började helt ok första kvarten. Vi var med i närkampsspelet och satte längre bollar mot Robin A och Conne. Som vanligt kom vi enkelt runt på kanterna och fick in bollen. Det ledde till någon halvchans i första halvlek. Teckomatorp gjorde en väldigt bra halvlek. De var tuffa, aggresiva och fick ner bollen på den ojämna marken och spelade faktiskt fin fotboll. De använde speeden på kanterna, fysiken centralt och tekniken som många spelare hade. De spelade på ett tillslag, en del väggspel, ibland upp på felvänd och tillbaka och resultatet blev några halvchanser och två billiga mål. Vid 1-0 brister vi i kommunikationen, hänger inte med i spelvändningen och ett avslut en halvmeter från stolpen innebar 1-0. 2-0 kom från Teckos bästa spelare som drog till från 20 meter. Bra tryck, lite skruv av vinden ställde Jens, 2-0 med tio minuter kvar av halvleken.
Paussnack
Vi var inte med alls, Tecko vann kampen och spelade bättre. Vi har legat under förr och gjort usla halvlekar. Vi visste att vi kunde vända.

Andra halvlek
Denna halvleken hade Tecko inte så mycket alls. Hade de något avslut nära målramen? Vi gjorde en bra halvlek. Men vi var fortfarande för snälla i närkampsspelet, för slarviga med boll och inte riktigt mentalt inne i matchen. Det krävs mer för seger. Men vi jobbade på bra och trodde på det. Vi hade riktigt svårt att få igång passningsspelet på den ojämna planen. Tecko klarade det, så det går inte att skylla allt på. Men vi sparkade håll i luften ett tiotal gånger. Tidiga inlägg och nickskarv gav oss några lägen. Robin A hade en nick rakt på målvakten på Sebbes frispark. Målvakten gjorde en grym reflexräddning. Noah kom in och gjorde en finfin insats, han fixade en straff med 5 minuter kvar. Noah tog sin in framför sin back och blev fälld, kanske lite tveksam straff. Joel satte enkelt straffen i mål, 1-2. Efter målet hade vi några halvchanser men Tecko offrade sig bra.
Matchen
Teckomatorp var bra idag. Vi var inte så bra, framförallt inte i första halvlek. Nu gjorde vi Tecko ännu bättre, men av lagen som vi mött var Tecko det spelskickligaste och mest speediga lag. De hade även en fysisk spelare i varje lagdel. Målisen var ok, mittbackarna gjorde en kanonmatch och mittfält och anfall var väldigt snabbt och bollskickligt. Vi slog för många pass utanför plan eller på täckande motståndare. 2-1 till Tecko får nog ses som rättvist.
Blåttz topp 5:
Tekniskt var det ingen som briljerade, men jag försöker presentera en topplista
5: Anders - Hård som sten
4: Conne - Löpte runt glasögat och kom till många inspel
3: Noah - väldigt fint inhopp, fixade straff
2: Joel - Tuff och taggad
1: Månsson - Kämpade som vanligt bäst, underskattar aldrig en motståndare. Kom i sina djupledslöpningar som vanligt
Alkoholnivån
De Teckomatorpssupportrar som stod närmast "baren" blev fullare och fullare ju längre matchen gick. Fräckt med öl, vin och whiskeyservering.

Stämningen på plan
Den var god, två ganska trevliga lag. Lite gnäll på slutet från båda lagen. Teckos småpågar hade lite trotshumör. Svårt att inte gnälla när domartrion inte var överrens någon gång. Linjemännen och domaren pekade varje gång på olika håll. Förvirrande, blev inte bättre av att domaren vägrade prata om var och vems bollen var.
Dagens fråga
En Tecko-supporter som jag såg var där hela matchen frågade efteråt hur det gick. Verkar farligt att kombinera fotboll, tivoli och loppmarknad som allt ägde rum i Teckomatorp idag.
Dagens Sandbyfans
Det var många, riktigt skoj. Men de hördes inte så mycket denna matchen
Bilder
Kommer i dagarna, bloggens kamera användes inte idag. Men Mattes och Billys vackra bilder presenteras fortast möjligt

Kvällens final
Snart är det Champions league-final. Skönt att glömma dagens förlust en stund. Hjärna och hjärta säger 2-1 till United