Ny seger

Försnack:
Det var en härlig fotbollskväll, solen stod lågt, lite vind, lagom varmt, och som vanligt MYCKET folk på Vallen. Vi har aldrig mött Tjörnarp tidigare, Mickes spioneri var det enda vi hade. Men gå ut och spela vårt spel skulle förmodligen leda till 3 poäng. Uppvärmningen hade mer att önska, först fick Månsson ryggont och Målvakts-Johans vad small. Månsson kunde spela en timme, men för Johan blev det dusch och läktaren. Det blev årsdebut för Anton i målet.

Första halvlek:
Vi började inspirerande, vi såg sugna ut och uppträdde proffsigt. Vi hade bestämt oss för att vinna matchen. Vi hade fokus i allt utom när vi kom in i deras straffområde. Vi löpte mycket, vann duellerna, spelade snabbt och fyllde på med mycket folk. Tjörnarps brist på försvarsspel förenklade vårt arbete, men de enorma ytorna försvårade också för oss. Vi är inte vana att bli så fria och ha så många alternativ, det gjorde att besluten på sista tredjedelen inte blev de bästa. De öppna lägena vi fick tog vi inte tillvara på heller. Offensiva ytterbackar och djupledslöpande innermittfältare bidrog till våra många lägen och väldigt trötta motståndare. Vi spelade bra i första, vi var överlägsna, alla såg matchsugna ut. Enda minuset var att det stod 2-0 i halvtid, borde stått minst 4-0. Första målet var en variant, eller? Såg lite ut som Brolins frisparksmål i VM-94. Joel drar en frispark som fastnar i muren, men glider fint igenom densamma och friställer Eric. Han gör inget misstag, 1-0. Tvåan kom efter ett snabbt anfall där världens bästa djupledslöpande mittfältare, Månsson, får ett friläge. Han väljer att vänta in backen och vända bort honom för att få centralt avslutsläge, 2-0.  


Erics skott, bollen under målvakten, på väg in i mål. 1-0


Månsson vände bort trean och satte ditt 2-0-målet


Paussnack:
Vi var överrens om att öka takten, vi ville göra fler mål, vi ville vinna stort.

Andra halvlek:
Vi gick ut och bestämde på samma sätt som i första halvlek, vi var flera klasser bättre. Första kvarten hade vi många lägen, men avsluten var fan sämre än i första halvlek. Eller jag ska nog säga att besluten var sämre, alla ville nog vara den som satte punkt för matchen. Istället kom kallduschen, det kändes igen från föregående matcher. Tjörnarp reducerar till 2-1 efter cirka kvarten spelad. Efter slarv av mig slår de ett inspel bakom vår backlinje där deras bjässe står fri och med en oren träff sätter reduceringsmålet. CHOCK! Det tog fem minuter för oss att komma ur den chocken. Sen tog vi över igen och spelade enkelt hem matchen. 3-1-målet var likt 4-3-målet mot Dalby senast. Återigen Tom som dribblar sig runt på kanten och spelar in snett bakåt. Denna gången var det världens bästa andravågs-mittfältare, Håkan, som kom och placerade in bollen. 4-1 kom på straff sedan Krågan blivit nersparkad. Joel tackade nej, Robin tackade nej, Tom tackade och tog emot. En ok placerad straff, lagom hård, 4-1. Alla våra lägen i matchen minns jag inte, jag minns mitt eget, men vill helst glömma det. Statistiken från matchen säger 30-4 i skott. Det säger allt va? Vi borde vunnit med mer, men fokusen var inte på topp. Kan man kräva det? vi gjorde vårt jobb i varje fall.


Eric på väg mot mål i den andra halvleken

Matchen:
Det var en match mellan ett hemmalag som vill och bör spela i division 5 mot ett bortalag som kom från och bör spela i division 7. Tjörnarp jobbade oerhört hårt, fightades verkligen i 90 minuter. De fick luft under vingarna efter reduceringsmålet och trodde på en vändning. Deras bästa spelare var målvakten, mittbacken Martin med nummer 3 och deras danske anfallare. Vi förstod tidigt att vi skulle vinna, det gjorde vi enkelt. Vi spelade bra, men missade mycket. Tjörnarp kämpade och gjorde det bra, men hade inte så många lägen att missa.

Blåttz topp 5:
5:
Tom - återigen väldigt bra inhopp, straffmål, viktig assist till 3-1. Borde fått en assist till på den geniala framspelningen till mig.
4: Robin G - Stabil på högerbacken, oerhört offensiv i första med bra inlägg.
3: Sebbe - Grym vänsterback, Sandbypubliken har fått en ny favorit, grymma nickdueller
2: Conne - inget mål idag, men aktiv på sin kant. Visar fortsatt fin form.
1: Markus Håkansson - Målskytt, löpvillig, styr spelet med fina passningar. Bäst!



Matchens lirare, Håkansson, driver ifrån sin motståndare


Sebbe i en av sina vunna nickdueller

+
Återigen publiken, riktgt jävla skoj att spela för så många man känner. GRYMT!

-
Att vi släpper in mål mot Tjörnarp.


Matchens onödigaste:
Min snackvarning och Robins skjuta-bort-bollen-varning är onödiga i en sån här match, dumt!

Matchens misshandel:
Deras målvakt ger Joel 2-3 knytnävsslag i bakhuvudet och mot tinningen vid vår hörna. I hockey ger det matchstraff, på byn ger det fängelse. Han valde att göra det på fotbollsplanen, riktigt sjukt!

Matchens Snackigaste:
Den trevlige dansken på topp, snackade mer än vad han kämpade. Svår dansk dialekt, men mycket trevlig och oerhört inte-tävlingsinriktad.

Matchens Kommentar:
Jag frågade dansken varför han sprang runt som fan på topp när han inte såg var bollen var för solen:
- De sir brau ud for traenarän, anners blir hän skidarg (det ser bra ut för tränaren, annars blir han skitarg).


Mathcnes korv:
Det är en kommentar efter förra matchen. Jag glömde ju nämna vissa i publiken när jag berömde dem vid namn. Challe, Bengan, Ingvar, Lotta Mansfield och Ellen. De två sistnämda blev besvikna och får upprättelse genom att betygsätta korven. Det är då korven från Dalbymatchen som betygsätts. Minus för att det tog till 20e matchminuten att få korv och att bröden var för små. Plus för lång och blek korv, mycket god och prisvärd. Personalen får toppbetyg.

Matchens mest avundsjuka:
Jag får ta det på mig, när Tom värmer upp med kebab är det lätt att tappa fokus.


Tom med en fin kebab-rulle

Matchens mest skrämmande:
Morsan skrek som fan när jag fick mitt friläge. Inget avslut på match eller träning i år, då blir det inte lättare när man dessutom blir skrämd.

Referee:
Trion gör en bra insats! Konstigt är dock att Robin A och hans Björn-Borg-liknande motståndare fick varsitt gult kort i matchen. Robin lekte med honom och blev både nersparkad och nerdragen flera gånger. När sen Robin drar bort bollen får han gult direkt. Var är rättvisan?


Robin mot Tjörnarpsbacken, överlägsen seger till Robin

6 dagar kvar:
Om 6 dagar är det match mot GOF i Flyinge, det är också dags för Håkan att äta 14 cheeseburgare på 60 minuter. Det har han lovat att klara. På fredag är det upp till bevis. Välkomna till McD på Norra Fäladen, bloggen kommer vara på plats.




Tjörnarpsbyte redan efter 25 min


Vacker fredagshimmel, å bollen högt över elledningarna


Inte här målvakten slår Joel, eller han gör det här också men det blev värre




Sekunden senare blir Davve fälld, straff och 4-1




En straff som Tom tog hand om



Conne nersparkad precis utanför straffområdet


Joel lurar anfallaren genom att sticka fram foten och bryta bollen



Matchens lirare, Håkansen



Ser riktigt härligt ut


I mitten på första halvlek hade Mange en liten dribblingstur, följ den här:


Han börjar med att dribbla bort domaren



Sen utmanar han Tjörnarps bästa back


Å gör ett litet ryck



Han stannar tvärt.......



Vilket får Tjörnaprsbacken att ramla



Då smet Mange in i straffområdet.....




Och väggspelade med Eric



Följ duellen mellan Robin och högerbacken



Robin tar fart



Rycker ifrån



Tar sig in i straffområdet



Bra inspel som Eric är nära att göra mål på


Offensiva högerbacken Robin G



Robin tar sats vid mittlinjen



Han tar sig enda ner till hörnflaggan och slår ett bra inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0