damernas övernattningsmatch och Tobbes allsvenska debut

Nedan berättar damernas målvakt Helena Ivarsson om Sandbys första bortmatch i division 1 och första övernattningsmatchen i damlagets historia. Längst ner bjuder bloggen er på allt om Tobbe Malms allsvenska debut.




Helena "ivar" Ivarsson på ICA i sin målvaktströja

Det var i fredags som damerna spelade match i Eskilstuna.............


1. Sammanfatta dagens match?
Det var en match där vi startade med bra, hög press och hade trycket och det mesta av spelet i första halvlek. Vi rullade riktigt fint emellanåt. Vi hade en hel del bra läge som borde resulterat i mål men vi gick till pausvila med 0-0. I andra tappar vi lite av vår press och aggressivitet och bjuder in dom lite mer till vår planhalva. I 62:e min får dom sitt mål efter ett långt inkast och en rörig situation i straffområdet. Efter det får vi jaga och spelaet blir stressigt eftersom vi vill framåt hela tiden. Men vi tar nya tag nästa match på lördag mot Tölö!!


2. hur var det at bo på hotell med laget inför matchen, kändes det speciellt på något sätt?
Det är både jobbig och kul att åka på så långa bortamatcher. Många mil i buss men med alla härliga tjejer går det snabbt:) Det känns som att matchen är lite extra viktig när man blir tvungen att övernatta. Och då kan hela laget ladda tillsammans på ett annat sätt än när man bara träffas 1,5 timme innan match som i vanliga fall.


3. Laddade ni proffesionellt tillsammans, matchgenomgång kvällen innan match el morgonpromenad på matchdagen?
Vi hade separata genomgångar med de olika lagdelarna på vägen upp i bussen. Sedan tog vi en gemensam sammanfattande genomgång innan matchen.

4. Hur var stämningen, gjorde ni något kul tillsammans på bussen el hotellet?
Det är alltid kul med detta gänget:) Lite spänt och nervöst samtidigt såklart, man går och väntar på dom där första poängen ska trilla in. Det blir mycket film i bussen för att fördriva tid. En del buss- och ordlekar brukar hinnas med samt en och annan "frisörsalong" där det flätas och pillas i håret;) Vi hade inte så mycket tid att göra något på kvällen. Vi var framme vid tio och då blev det mest till att packa in i rummen och sen satt majoriteten och snackade lite i ett av rummen i ca 1 timme. Alla var i säng runt elva/halv tolv. På morgonen var det hotellfrukost och mitt rum passade på att gå upp vid åtta så vi kunde hinna med en promenad innan bussen körde.

5. Vad fick ni för mat och var åt ni?
På vägen upp var det eget ansvar för maten. En del hade med sig pastasallad m.m. och en del passade på att handla lagad mat på rastplatsen vi stannade på. På morgonen var det som sagt frukostbuffé på Scandic och sen fick vi med oss lunchboxar fr hotellet som vi åt på väg till matchen. Efter matchen blev det ett stopp på Max i Linköping.


6. Var det mest jobbigt eller bara kul att ha så lång bortamatch? Jag tycker det är rätt kul med långa bortamatcher - iallafall fram till de sista 3 timmarna i bussen på vägen hem.

7. Kändes det speciellt och extra proffsigt med allt detta bara för en bortmatch?
Det är nog lite olika från spelare till spelare. Vi har ju några spelare som har spelat div 1 och allsvenskan tidigare och dom är ju vana vid långa bussresor och övernattningar. För dom yngre spelarna kan det nog kännas lite speciellt med så mycket runt omkring matchen.


Snygg straffräddning Ivar


När jag såg MFF´s katastrofala insats i söndags såg jag plötsligt Tobbe Malm göra sig redo för ett inhopp. Plötsligt sket jag i hur det gick för MFF, och hoppades bara att det skulle gå bra för Tobbe! Å det gjorde det! Det var ett stort ögonblick, nu berättar Tobbe om sin första allsvenska match...............




1. När fick du veta att du skulle in?
Fick info redan i Paus att jag var aktuell för inhopp, sen dröjde det till 80 innan Simon kallade på mig.


2. Vilka instruktioner fick du av Rolle inför inhoppet?
Bara gå in o köra o slå inlägg ;-)

3. Vad var det första du tänkte när du förstod att du skulle bytas in?
Inte så mycket, mest jag skulle gå in o kämpa.


4. Hur var känslan när du stod på linjen och fjärde domaren visade skylten att du skulle in?
Lite coolt, inte varje dag det händer. Men samtidigt är man sjukt taggad på att komma in och tänker inte så mycket över att det e rätt stort o göra allsvensk debut.


5. Vilka tankar for genom huvudet när du joggade in på planen?
Säga till Jimmy att han skulle va högerytter...hahah nä men att jag skulle in o köra på o hoppades vi skulle kunna kvittera.


6. Första bollkontakten var att du tog dig förbi Johan Larsson och spelade Dardan som klantade bort bollen, men hur kändes din första allsvenska bolltouch?
Lite pirrigt kanske, Rätt skönt första passen gick rätt iaf ;-) hahaha


7. Du hade också en bra högerinlägg, det var klockrent va?
Aa blev lite chockad att det blev så bra :-O Fast Amin o jag har lirat tsm så vi e vana med den varianten så visste direkt vad jag skulle göra när jag slog in den...


8. Hur betygsätter du din egen insats?
Svårt o säga. Mest glad över att debuten e avklarad


9. Du kom in vid underläge 1-0, ni satsade framåt med trebacklinje och när ni fick Yago utvisad rann det iväg till 3-0. Var det en mardrömsdebut för dig?
Det kunde gått bättre, men man kan inte vinna varje match jue.....:( Klart jag e besviken men trots allt glad att jag fick speltid :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0