Underbar premiärseger, men det satt j*vligt hårt inne

Försnack:
Vi kom till Löberöd 90 minuter innan matchstart. Löberöds idrottsplats är riktigt härlig; bra gräs, fräck läktare, klassiska bås och en riktig småbys-arena. Vid halv åtta i morse såg det ut att bli en grym fotbollseftermiddag, istället blev det duggregn och svinkallt. Men det gjorde inget, premiär är premiär. Det var härligt att äntligen se serien starta. Vi hade gott om tid att känna på gräset och läsa deras matchprogram. De verkar inte ha så höga förväntningar på året, de skrev om en jobbig generationsväxling. Men de hade ungefär samma duktiga lag som vi spelade 0-0 mot i Löberöd förra säsongen.

Första halvlek:
Det såg faktiskt ut som förra bortamötet mot Löberöd. De löpte enormt, kämpade kopiöst och spelade väldigt enkelt spel. Deras duktiga mittbackar slog långbollar på deras farlige anfallare med knäskyddet, som skulle skarva till den lille snabbe med underställ. Vi däremot; hade tänkt att spela snabbt på marken, men föll in i samma spel. Skillnaden var att Löberöd vann duellerna och löpte på bollarna. Därför var de klart hetare i första halvlek. Vi kom igång stundtals, en period i mitten av halvleken och lite på slutet. Löberöd var helt enkelt hetare i första halvlek. Löberöd gjorde 1-0 i mitten på halvleken. Lite turligt hamnade bollen hos deras store anfallare som med en höger yttersida från straffområdet placerade in ledningsmålet. Strax efter kom nästa chock, vi hade koll på andrabollen efter en hörna men det var Löberöds kapten som fick tån på bollen och via stolpen tryckte in 2-0-målet. Med halvlekens sista spark fick vi in reduceringsmålet. Sebbe slog en inåtskruvad inläggsfrispark som letade sig in vid bortre stolpen, väldigt skickligt slagen. Davve Jönsson och jag passerade bollbanan. Jag har inte vågat nämna det för ingen hade trott mig; men jag touchade faktiskt bollen med vänstertån. Det påverkade in bollbanan så mycket, så Sebbe kan väl få det målet. Jag är inte bitter.

Paussnack:
Vi hade mycket att förbättra och fick oss en liten utskällning. Vi fick en gratisbiljett tillbaka i matchen med det sena reduceringsmålet. Löberöd var bra, de hade elva bra spelare och i första halvlek var inte vi bra. Framförallt fega i allt. Nervositet? Pga första gången på gräs i år?

Mange, el Krågan, driver upp bollen i slutet av den första halvleken

Andra halvlek:
Vi var mer taggade i andra, vann mer närkamper och fick stundtals igång ett bra passningsspel. Men matchen fortsatte att präglas av långbollar, kamp, frisparkar och maskning. Det hände inte så mycket första 25 minuterna, Löberöd hade en boll inne men blev korrekt avblåst för offside. Med kvarten kvar såg det ut att bli en uddamålsseger för Löberöd, det hände inte mycket i matchen. Men på en lång frispark från Tom stod Conne fri i bortre delen av straffområdet, väldigt behärskat slog han in den med en snygg höger insida. Lite av ett drömmål. 3-2-målet kom strax efter, det var ännu snyggare. Hela anfallet var kontrollerat, till slut kom Mackan loss vid kortlinjen. Med en pass snett inåt kunde Conne efter en fin löpning enkelt stöta in bollen från några meter. Conne gjorde även 4-2-målet. Med sin snabbhet kom han först på bollen, ryckte från backen, rundade målvakten och placerade in bollen.

SSIF-hörna i den andra halvleken

Matchen:
Löberöd var bra. Precis som förra året är målvakten bra, deras innermittfält löpte oerhört och deras anfallare kompletterar varandra bra. I år hade de dessutom skickliga mittbackar, bra ytterbackar, en ny liten innermittfältare som var bäst i Löberöds lag. Vi jobbade på för att få spelet att lossna, sista kvarten blev det helt ok. Men det var skönt att ändå vinna matchen. Beror de på spetskvaliteter? Eller på bra självförtroende? Eller kanske på att vi tränat bra, orkade 90 minuter och hade bra avbytare som alla kom in och bidrog mycket?

Vi tackar efter en svår, tuff och trevlig premiärmatch

+
Publiken! Mycket folk och många Sandbysupportrar. Som vanligt många föräldrar och släkt, de f.d lagledarna var där, sportchef Gert-Inge, Landin, skadade spelare m.fl. Tack alla som åkte till Löberöd och stöttade oss.

-
Att vi inte bjöd alla supportrar på den fotboll som vi kan spela.

Blåttz topp 5:
5. Mange - Jobbade bra på både innermittfält och högerback innan krampen satte stopp för honom.
4. Månsson - kom in efter paus och visade viktig vilja, vann många bollar.
3. Tom - spelade sista 25. Vann alla nickduellerna och slog den viktiga frisparken till 2-2.
2. Sebbe - Kämpade oerhört på sin vänsterkant, en bra match helt enkelt.
1. Conne - Hattrick på en kvart, som dessutom var helt avgörande.