Damstjärnan, U-lagsreferat och matchbilder i världsklass

I förra inlägget kan du hjälpa oss att hitta en perfekt segersång till bortasegrarna. I detta inlägget bjuder vi er på Louise Anderssons känslor efter damlagets största match genom tiderna, Johnnys referat från U-lagsmatchen igår och nederst enormt fina bilder. Lagledar-Billy fotade 230 bilder med lagledar-Mattes grymma kamera. Det samarbetet resulterade i finfina bilder från premiärmatchen i lördags.


Louise i ett bra läge i andra halvlek

1. Igår var det premiär för er i division 1, hur var känslan när du vaknade och fram till match, mycket nervöst?
Hallå du! Konstigt nog var jag inte speciellt nervös, men det var litta svårare att somna i fredags än vanligt måste jag erkänna. Och visst pirrade det lite extra i magen när vi satt i omklädningsrummet, alla med de nya matchkläderna på, och taggade det sista innan line-up:en, så ska det vara!
 
2. På vilket sätt märktes det innan, under och efter matchen att detta är division 1, sveriges näst bästa serie?
vi fick bananer och digestivekex i omklädningsrummet! riktigt mumsigt. Sen var det ju up-line innan matchstart, roligt att där faktiskt fanns folk på läktaren som kunde applådera när namnen lästes upp, hoppas det kommer vara så hela året!
Under matchen kändes det att tempot var högre, men de var förvånansvärt svaga i närkamperna måste jag säga.
Efter matchen fungerade det som vanligt, roligt dock att vi har återinfört bästaspelar-pris!
 
3. Matchen igår måste varit den största dammatch i SSIF´s historia, du är den enda spelaren med SSIF som moderklubb, hur stolt är du över att spela div.1-fotboll för din moderklubb bara några hundra meter från ditt hem?
Stolt och stolt? jag tycker nog att det är lika roligt som alla andra i laget. Några av spelarna har varit i a-laget långt innan jag tog klivet upp. Men jag måste ju säga att det är riktigt skönt nu när vi ska börja träna i sandby att kunna ta cykeln till träningen och vara där på fem min. 
 
4. Är du lika stolt över att ha synts på stora affischer i hela byn de senaste dagarna?
stolt vet jag inte, men lite roligt är det faktiskt när grannarna kommenterar det. Men jag visste faktiskt inte om att den bilden skulle upp så blev chockad när jag fick höra om de måste jag säga. Ni får kontra med en ännu snyggare bild inför nästa helg tycker jag !! ;D
 
5. Hur påverkas ni av att det skrivs mycket om er, känner ni någon press?
Eftersom att vi är nykomlingar har vi ingen större press på oss, vi kan bara gå ut och spela vårt bästa och se hur långt det räcker.
Men sen tycker inte jag heller att tidningarna bygger upp någon press på oss. Målet för säsongen är trots allt att hamna några placeringar över sträcket, och för att göra det behöver man inte vinna varje match. Vi har 21 matcher kvar att spela! (självklart går vi in för att vinna varje match ändå)
 
6. Kan du beskriva kort hur matchen var igår (ett litet matchreferat)?
Matchreferat är absolut inte min starka sida. Men för din skull ska jag göra ett väldigt kortfattat försök
I första halvlek höll båda lagen ett högt tempo spelade fin fotboll. Trots det höga tempot var det roligt att spela och man hann inte tänkta på hur trött man var. Båda lagen hade någon vass chans som inte förvaltades. 0-0 i paus-vilan.
I andra halvlek tappade tappade vi lite koncentration samtidigt som de blev mer aggressiva. Trots att de gjorde två och tre mål så fortsatte vi kämpa, men tyvärr lyckades de göra även 0-4 innan slutsignalen ljöd. 
 
7. Dagen efter match, vilka är dina starkaste intryck från gårdagens första div-1 match för dig och SSIF?
Det är skönt att premiären är över på ett sätt, nu har vi får spela bort premiärnerverna
Det första jag kommer på är den positiva överraskningen över hur mycket publik det var.. haha :) 


Bloggens foto från damernas premiärmatch

Harrie/Kävlinge - SSIF, herrar U

Mål 1-0 (74) och 1-1 (86) Henrik A
 
Drabbades under söndagen och under dagen åter av en drös sena återbud med giltigt förfall, skador, sjukdomar, arbete och påskresor, men vi fick trots det ihop ett gott gäng med ett stort kunnande.
 
Laget:           Anton G
 
Jesper G     Jesper L      Viktor E       Thomas G
                    Joel L
        Niclas M            Emil J
Henrik A           Marcus A         Fredrik K (95)
 
Avbyt; Tommy M och Jakob G (95)
 



H/K ett ungt relativt tekniskt spelande lag med 16 spelare på pappret varav ett antal som deltog i helgens div 5 derbymatch mot Lödde (2-2)
 
1:a Vi startar med ett kontrollerat passningsspel där vi använder våra mittbackar till att vända spelet och får dem att öppna sig. Spelar med djup och bredd! Har dock svårt att få fast bollen på deras halva gm att vi ibland slår avg passning för tidigt eller för rakt. Deras mv som spelar extremt långt ut (libero?), plockar de flesta bollarna som rinner igenom. Skapar en hel del halvchanser gm inlägg, instick, den vassaste är när Mackan blir helt friställd innanför 16 m men blir felaktigt avblåst för offside.
Ngt avvaktande i presspelet på egen halva, tillät dem att ta emot/vända upp och hitta in mellan våra lagdelar. De skapade dock inte några vassare målchanser. Stabilt och trångt framför Anton.
 
2:a Bestämde att vi skulle ha längre anfall gm uppspel på felvänd Mackan. Alt centrera med tre forwards och ta löpningar med yb på den öppna kantytan. Lyckades skapligt där vi fyller på bra och har många spelare med i anfallet. Får till några vassa lägen som borde resulterat. Samma gäller HK som har ngt större bollinnehav än vi dock utan att skapa de riktigt vassa chanserna. De gör dock första målet efter ett inlägg som Anton halvklarar och där de sen gör mål på returen. Vi replikerar kort därefter där Henrik vinner en duell med deras mv och rullar in bollen i öppet mål.
 
Resultatet får väl anses som rättvist även om HK ägde mera boll. Chansmässigt i antal och status låg vi ganska lika.
 
 
Den "äldre och de ngt äldre" rutinerade seniorspelarna är oerhört viktiga och betyder mycket för tryggheten i vårt spel och såklart för de unga spelarnas utveckling. De senare är ju kanske blivande lagkamrater inom en inte alltför avlägsen framtid…..Tack för er insats och för att ni tar ert ansvar! Samtidigt ska sägas att av flera av de yngre idag spelar ett moget och ett allt bättre seniorfotbollsspel, tänker på Jesper L, Viktor E och Thomas G m fl. Det börjar märkas att några har spelat ett antal seniormatcher de senaste åren!
 
Äldst i laget var faktiskt inte Joel Lutan det var Håkan Jansson i HK, född 1969, gud vad gammalt……….! Båda två lär ha många år kvar på den gröna ytan………
 
 
/Johnny


LÖBERÖD - SSIF, från i lördags


Startspelarna värmer upp



Det var bra fart och kvalitet i uppvärmningsspelet




Conne tar skott på uppvärmningen



Sebbe är lagets kort-kastare



Jens når högst på en Löberödshörna


Anders rensade med benskyddet på mållinjen





Mange är lagets hörnläggare




Davve tog ett oväntat vänsterskott som touchade ribban



Robin i en av många tuffa dueller med deras högerback




Sebbe med ett skruvat inlägg



Vår viktiga 1-2-reducering precis innan pausvilan. Syns det där att jag touchar bollen?



Det syns i varje fall att jag sträcker upp armen och firar mitt mål.......................



Conne med en behärskad volley.............



.......som alla ser gå in i bortre................




..........och då blir målskytten så här glad.



Conne placerar in 3-2-målet på grekens (grenens) vackra pass



Ett fint Löberödsanfall



Conne kommer runda målvakten och lägga in 4-2-bollen




Vi var nöjda och glada när vi förstod att 4-2-målet gav oss 3 poäng




Lyckliga Sandbyspelare




Nöjd matchhjälte

Kommentarer
Postat av: Calle

Sjukt bra bild på Connes målgest.

2011-04-20 @ 02:56:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0