1. Hur känns det efter premiärsegern igår?
Det känns jävligt skönt att vi fick trepoäng med oss och att vi avslutade så pass bra som vi gjorde, det får vi ta med oss till nästa match.

2. Det satt hårt inne, vad berodde det på att vi hade så svårt att få igång vårt egna spel?
Jag tror att det var lite premiärnerver som gjorde att vi var lite försiktiga i början och hoppades att någon annan skulle ta tag i spelet. Alla i laget vet om att vi har ett bra spel men det kommer inte av sig själv utan man måste jobba för att det ska funka.

3. Sista kvarten gjorde vi (du) tre mål och vi kunde vinna matchen, vad hände i vårt spel sista kvarten som gjorde att Löberöd inte kunde hålla sin 2-1-ledning?
Hela andra halvlek höjde vi pressen och intensiteten i allt vi gjorde och detta ledde till att löberöd inte fick den tid de behövde för att kunna spela bollen dit de ville. Vi vann bollen snabbare och högre upp i banan och kunde komma till fler och farligare lägen. Viljan från hela laget var det som avgjorde denna matchen och det känns jäkligt skönt att även om spelet inte funkade helt hundra så kunde vi vinna matchen.

4. Beskriv känslan när du satte dit 3-2-bollen, kändes det klart då?
  Det var så fruktansvärt skönt att vändningen var ett faktum och så klart extra skönt när man själv får sätta dit den! Precis efter målet kändes det inte helt klart för det var ju bara ett mål men när 4-2 målet kom då var det klart.

5. Det var tre snygga mål du gjorde, kan du beskriva dem kort?
Det första målet var en riktigt bra frispark av Pålsen tror jag som dök ner framför mig bortre och jag satte bara till bredsidan och den gick in i bortre hörnet. 3-2 målet kommer jag inte riktigt ihåg förspelet men mackan kom runt på kanten och spela in den till mig vid straffpunkten och jag bara slog in den i bortre hörnet. 4-2 målet var jäkligt snyggt! Jag fick bollen och jag tror att jag sicksackade förbi två försvarare innan jag rundade målvakten och slog in bollen i öppet mål.

6. Du blev matchens Sandbylirare, hur känns det?
Det är alltid en ära att få den utmärkelsen. men utan mina lagkamrater hade det aldrig kunnat gå.

7. Nu är serien äntligen igång och vi fick med oss tre poäng från premiären, hur viktigt är det?
Det är jättekul att serien är igång. Trepoäng kändes nästan som ett måste i premiären så att man är med direkt så de var fruktansvärt viktiga. Nu väntar en tuff hemmamatch mot Dalby på lördag det ska bli jäkligt skoj och få mäta krafterna mot ett före detta division femlag.

Alden Gasanin, Hörby

Bloggen har fått in två matchreferat, Peter i Maglasäte skriver och filmar mycket för deras hemsida och Christan Svensson har skrivit om matchen Torna Hällestad - Tjörnarp. TACK!!!!

Torna Hällestad - Tjörnarp 3-1, av Christian Svensson

Premiär på Tornavallen

Premiären spelades mot Tjörnarps BoIF, nykomlingar från Div.7, och vinst 3-1 känns som ett bra premiär resultat.

Matchen började lite försiktigt med ett mycket stort bollinnehav från vår sida utan att egentligen komma till några riktiga farligheter medan Tjörnarp backar hem och förlitar sig på långa bollar på deras två anfallare och fysiskt spel. Efterhand så vinner vi mer mark och i den 35 minuten kommer vi runt på högerkanten och bollen slås snett hemåt där Johan Hansson kommer och rakar in bollen. De enda farligheter som Tjörnarp skapar gör de på fasta situationer och då främst på hörnor. I den 44 minuten kommer väldigt ologiskt deras kvitteringsmål efter just en fast situation och lite flipperspel inne i straffområdet. Detta mål fick en direkt att tänka på fjorårets premiär mot Pelagonija som snöpligt slutade 1-1.

Matchbilden från första halvlek håller i sig i andra med ett stort bollinnehav från vår sida och långbollar och fysiskt
spel från deras sida. Men man märker att Tjörnarp blir tröttare och tröttare av att jaga boll då de blir färre och färre som orkar följa med upp och anfalla. Sen i den 54 minuten så kommer en av våra spelare fri mot deras målvakt som river ner vår spelare och straffen är självklar. En straff som Markus Niemi säkert sätter i mål och det står 2-1.

Vi fortsätter hålla i taktpinnen och Tjörnarp blir efter hand allt mer uddlösa fast de försöker flytta fram sina positioner.
Och i den 79 minuten kommer 3-1 av Farhad Hassan efter inspel från vänsterkanten och en härlig premiärseger är ett faktum. Skall jag summera matchen så är det kul att se att vi har tålamod och vågar rulla boll, och det vi måste ta med oss är att omsätta det stora bollinnehavet till kvalitativa målchanser.

Sen våra motståndare för dagen Tjörnarp tror jag kommer tillhöra den nedre regionen i serien men att de med sitt tuffa
spel och sina farliga fasta situationer kommer kriga till sig en hel del poäng. I nästa omgång väntar GOF IF för oss på annandag påsk vilket de senaste åren alltid varit tajta och tuffa matcher så då får vi bekänna färg på riktigt.

Maglasäte IF - Hörby FF 0-3 (0-1)

En fantastisk fin fredagkväll ramade in vår premiärmatch i serien 2011. Mycket folk på läktaren, spänning i luften och ett stort fokus. Tyvärr så slutade kvällen i en dyster 0-3 förlust.

Mycket folk såg Maglasäte - Hörby på konstgräset i Höör

Hörby var taggade från början, men vi stod upp bra de första 15-20 minuterna. Sen så tog Hörby tag i taktpinnen och vi fick jaga mycket boll. Deras kvicka spel på mitten gjorde att vi tappade kontakt mellan lagdelarna. Men jag vill inte påstå att dem skapade särskilt mycket ändå. I den 30 minuten så uppstår det ett missförstånd och deras forward kan glida igenom och göra 0-1. Tyvärr är flera spelare lite för tama i det fysiska spelet och Hörby vinner fler närkamper. Henrik åker på ett gult kort för en tackling som i mina ögon såg ok ut, även om den var hård och det påverkar naturligtvis hans spel. Ändå är det Henrik som har bäst rörelse på mitten och som försöker fördela bollar till spelare som rör sig mindre och mindre. Jocke tar ett gult för snack och det ända positiva med det är väl att det blir pengar till reskassan.

Andra halvlek börjar mycket olyckligt med att vi får 0-2 i baken efter bara några minuter. Hörby styr spelet och vi ägnar oss åt för mycket tjongbollar som lätt plockas ner. 0-3 kommer efter ca 60 minuter på ett inlägg där vi kanske borde kunnat läsa spelet bättre. från sidan ser det lite för lätt ut. Vi gör för många enkla misstag, är inte vän med bollen och hänger med huvena. Alla på bänken kommer in under andra halvlek och sista kvarten äger vi mycket boll och skapar en del chanser. Hörby spelar smart och är farliga i sina kontringar.

Jag tycker att hela laget nu skakar av sig det som jag tolkar som nervositet och ser framåt mot nästa match. + denna kväll till Henrik, som höll hela matchen och till Markus straffräddning. Annars så vet vi nog alla att vi måste lyfta oss. Hörby är ett topplag och kommer förbli så. Vi ska kriga vidare för att hänga med på den övre halvan.