Allt om division 6 mellersta

Hur är läget i SSIF? 22 man på en väldigt bra träning igår och ett väldigt taggat lag inför premiären. Det ska bli skitskoj helt enkelt. Endast en skadad spelare, Nicolai, betyder att skadeläget ser ljust ut. På träningen igår var det tydligt att konkurrensen är stor. På de flesta positionerna finns dubbel uppsättning av kvalitetsspelare. Imorgon inldeder Sandby borta mot Löberöd, en väldigt svår uppgift. Det blev 0-0 i mötet förra året. Löberöd är svåra på deras lilla, men vackra idrottsplats. De sprang flera mil och vi fick inte hål på dem. Vi hoppas på en trevlig match och ett bra premiärresultat. Förra årets premiär var en uddamålsförlust på bortaplan mot Dösjöbro, i år siktar vi på poäng.



SSIF 2011

Division 6 mellersta, nedan tippar bloggen serien, tippningsduell mellan bloggen och Maglasätes Peter Lindberg, lite info om lagen, filmintervju från Maglasäte, tidningsartikel om Löberöd, samt krönikor från grannarna GOF och Torna Hällestad. Njut av bloggens div.6-bibel. Går det att tippa serien? Absolut inte. För det första ser serien omöjligt jämn ut. Dessutom har vi ingen aning om hur lagen förändrats och förbättrats. Inget lag verkar ha försämrats. Ta tippningen med en nypa salt, roligt att tippa och tänka på division.6 mellersta är det utan tvekan. Stort tack till alla lag som bidrar med rolig läsning. Vill fler skriva? Mejla [email protected]

Topp 4
1. Hörby FF
- Hörby kom senast från division 5, deras försäsongsresultat har imponerat. Enligt Maglasäte satsar Hörby på divison 4, då bör de börja med att vinna sexan. Det var länge sedan vi mötte Hörby, men minnena är att det är ett trevligt gäng med en supermysig arena (om de nu inte spelar på konstgräset). Big Brother-Martin är från byn, det skapar extra favorittryck på laget.

2. Torna Hällestads IF
- Sandbys mardrömsmotståndare, jobbar oerhört och är tunga att möta. Deras speed och raka spel är moget för division 5, eller?

3. Sandby IF
- Ungefär samma kvalitet i truppen i år, blev tvåa förra året. Med nya avbytarbås längtar vi till hemmapremiären. Hoppas på toppkänning.

4. GOF IF
- Samspelta som få, blir bättre och bättre. Med några värvningar blir GOF ett topplag under hela serien i år.

Mitten/toppen

Lunds BOIS
- Har de förbättratts från förra säsongen? Då vinner dem serien. Var ojämna förra året, i sina bästa stunder grymma. En mix av många kvaliteter i laget.

Maglasäte
- Säger själv att de satsar på serieseger. Har en underbar idrottsplats och ett bra lag, verkar spetsat truppen ytterligare. Skulle vunnit mot oss på hemmaplan förra året, där hade vi tur. Se upp för Maglasäte i år.

Dalby
- Kom från femman, har de tappat spelare? Dalby har alltid varit väldigt spelskickliga. På deras konsgräs tar de full pott. Kan bli en tuff utmanare.

Teckomatorp
- Ojämna, men tighta och ständigt farliga när de spelar som bäst. Kan om de vill. Hade några riktiga toppspelare förra säsongen.

Mitten/Botten

Löberöd
- Riktigt svåra på sin hemmaplan, löper enormt och har spetskvaliteter. Har nog utvecklat sitt spel, säger själv att de satsar på mittenplats.

Trollenäs
- Kom från femman, borde bli ett topplag här. Men verkar ha tappat många spelare. Har aldrig mött dem som seniorspelare, ska bli jäkligt skoj.

Örtofta
- Mötte dem ofta i sexan för några år sedan, mycket trevligt lag och fin idrottsplats. Seriens minsta omklädningsrum, men trevligaste lag. Spelar trevlig fotboll. Kom från sjuan, bör få det tufft i denna svåra serien.

Tjörnarp
- Aldrig någonsin mött, därför svårt att säga något om dem. Kom från sjuan, kan nog överraska många lag.


Lunds BOIS, ett skickligt lag. vinner de i år?

Omgång 1
Sandbys blogg och Maglasätes skribent Peter Lindberg har tippat första omgången:

Maglasäte - Hörby
Peter Lindberg: 3-2, ssif.blogg.se: 2-2

GOF - Trollenäs
Peter Lindberg: 1-1, ssif.blogg.se: 2-0

Dalby - Örtofta
Peter Lindberg: 3-0, ssif.blogg.se: 2-1

Torna Hällestad - Tjörnarp
Peter Lindberg ?-1, ssif.blogg.se: 4-2

Löberöd - Sandby
Peter Lindberg: 0-4, ssif.blogg.se: 1-2

Teckomatorp - Lunds BOIS
Peter Lindberg: 2-2, ssif.blogg.se: 0-1



Läs Skånskans artikel om Löberöd inför seriestarten:

http://www.skanskan.se/article/20110331/SPORT/703319697/0/-/varken-fagel-eller-fisk-for-loberods-if



Inför Maglasätes genrep mot Höör U

Liten rapport från Maglasäte IS, liten text av Peter Lindberg och lång filmintervju med deras tränare efter onsdagens träning:

Serienstartens närmar sig och vi är otroligt taggade. Bra tryck i truppen. Vi har snittat 20 killar på träningarna från januari till nu och har framförallt en bred trupp. Men vi har också fått spetskompetens och mer rutin. Henrik Bergström från Marieholm och Jim Wissegren senast från Hörby men har även lirat många år i Höörs IS är två rutinerade rävar. Ett spännade nyförvärv från Kosovo är Liridon Jakupi, en Gerd Muller typ som öst in mål i träningsmatcherna.
Premiären mot Hörby nästa vecka är ju lite av årets hemmamatch, direkt. Vi känner ingen press utan allt ligger på dem. Alltid bra att få möta ett lag som flyttats ner en division tidigt.

Läs artikeln om Maglasäte i dagens Skånska Dagbladet:
http://www.skanskan.se/article/20110414/SPORT/704149981/1001/-/derby-direkt--for-maglasate





Läs om Dalby GIF, från Sydsvenskan igår:
http://www.sydsvenskan.se/sport/lokalsport/lundasport/article1442041/Tranartrio-siktar-uppat.html


Dalbys tränartrio



Rapport från GOF IF

Hallå!
 
Säsongen började bra redan under frimånaden. Vi fick många spelare som varit ordinarie i sina tidigare föreningar.
Kokeb.T - Trollenäs IF
Martin.T - Trollenäs IF
Ola Ripa - Nydala IF 
Robin.N - Löberöds IF
Robin.Å - Löberöds IF
Adnan.A - Marieholms IS
Michael.J - FC Helsingcrona
Marcus.A - Hörby FF
 
Tyvärr så "ångrade" sig Robin.N och Robin.Å och ville byta klubb redan i februari månad. Styrelsen löste det hela bra för samtliga parter.
Dem får dock inte medverka i dubbelmöten mot GoF IF. Robin.N gick till Tjörnarp och Robin.Å gick tillbaka till Löberöd.
Vi har haft perfekta förutsättningar vad gäller träningarna. Vi har kunnat träna på konstgräsplan hela tiden. Samtliga tränings och DM matcher har spelats på konstgräs.
Delar av 15-års laget har flyttats upp till seniortruppen. Finns några killar där som troligtvis kommer känna på A-lags fotboll redan detta året.
Tyvärr så har träningsnärvaron skiftat väldigt mycket under året. Ena träningen kunde vi vara 25 st för att nästa gång vara 12 st. Förhoppningsvis var det pga sjukdomar, jobb.
Vi har Patrik som tränare för 3:e året och det märks att spelarna börjar få hans spelidé och spelsystem i ryggraden. 


GOF´s skicklige tränare P. Lundberg

Resultaten under försäsongen har verkligen gått GoFs väg. Vi har enbart förlorat 1 match med A-laget och det var omgång.2 i DM mot Makedoniska IF. Vi har bl.a vunnit över Yngsjö IF, Kyrkheddinge, Örtofta, Vellinge, Spjutstorp, Tjörnarp.
Månadsskiftet mellan Mars-April åkte vi på träningsläger i Yngsjö för 3:e året i rad.
Vi fick känna på gräset för första gången i år! Ett bra läger där vi fick 2 träningspass och en träningsmatch mot Yngsjö.
På Lördagen så åkte vi in till Åhus bowling där vi åt och bowlade.
Man hann bara hem och vända innan första träningspasset på Gårdstånga IP började. Vi har en positiv känsla i truppen och man märker att seriepremiären närmar sig. Det är detta man har längtat efter.
Mina egna tankar om vårt lag är enbart positiva. Vi har bra konkurrans på samtliga platser och truppen till seriepreimären komma vara riktigt bra.
Vi genrepade i Lördags mot Kyrkheddinge. Tyvärr så gjorde vinden att vi hade vars en halvlek.
Det stod 1-1 i halvlek för att sedan sluta med en 3-1 vinst till GoF. Vi känns kompakta och starka och blir bättre för varje match.
Serien i år är riktigt tuff med många derbyn. Känns som att den är betydligt tuffare i år än förra säsongen.
GoF har en tuff serieöppning med Trollenäs i premiären följt av T.Hällestad, Löberöd och S.Sandby. Får vi en bra start där så kan det gå långt.
Jag hoppas vi är ett topp 4 lag tillsammans med Hörby, S.Sandby och Lunds Bois.
Dem fyra bottenlagen är Tjörnarp, Örtofta, Löberöd och Maglasäte.
Seriepremiären mot Trollenäs på Fredag 19:00 på Flyinge IP vinner GoF med 2-0.
  
/Philip Nyhlén



Rapport från Torna Hällestads IF

Hej alla Div. 6 mellersta spelare och anhängare!

Nu närmar sig seriepremiären, och som man har längtat. För egen del har jag haft denna känslan sedan den 16 oktober 2010 när vi snöpligt missade i kvalet till Div.5 mot Öja FF.  Men nu är det en ny säsong med nya förutsättningar och serien ser ut att kunna bli väldigt spännande både om man tittar på lagen och vad de presterat i matcherna under försäsongen. 


 Läget i THIF

Det ser riktigt lovande ut, vi är gott om folk på träningarna och har en härlig stämning och tittar vi på truppen så har vi fått behålla de flesta spelarna från stommen i fjolårets lag och spetsat truppen med några intressanta nyförvärv. 

Inför premiären mot Tjörnarp på lördag är vi fokuserade att få en bra start på säsongen och att redan från början få igång den fina fotboll som vi stundtals presterat under försäsongen. 


 Tippa serien

 Under försäsongen har jag varit och kollat ett antal matcher som seriekonkurrenterna spelat och vad jag sett så kan det bli många riktigt bra och jämna matcher under säsongen. Så när vi summerar serien till hösten tror jag det kan se ut ungefär så här:

Toppskiktet: Torna Hällestads IF, Södra Sandby IF, Hörby FF, Teckomatorps SK

Mellanskiktet: Dalby GIF, Lunds BOIS, Maglasäte IF, GOF IF 

Bottenskiktet: Löberöds IF, Tjörnarps BoIF, Trollenäs IF, Örtofta IS

 
Som avslutning hoppas jag att vi får spännande säsong och att vi tillsammans kan göra Div.6 Mellersta till serien som alla pratar om.

Mvh Christian Svensson, THIF








Kommentarer
Postat av: Tippningskungen

Att du bloggarn eller vem det nu va som tippa att Trollenäs skulle va ett bottenlag tar helt fel, de har fått in några spelare från eslöv som spelat division 3 fotboll förra året så de blir ett topplag helt klart! Sen så finns det inget snack om vilket lag som kommer vinna serien! Dalby vinner serien med buller och bång! Har fått in 6.ans bästa forward ifrån LSK James Adams Bartee Junior. Coolt namn och en riktigt snabb bra avslutare, en riktig målskytt! Så här slutar tabellen enligt mig!



1. Dalby GIF

2. Hörby FF

3. Lunds BOIS

4. Trollenäs IF

5. Torna Hällestad

6. Södra Sandby IF

7. GOF IF

8. Teckomatorps SK

9. Maglasäte

10. Löberöd

11. Örtofta

12. Tjörnarp



Skyttekung: James Adams Bartee Junior (Dalby GIF) Han gör runt 40-50 baljor

2011-04-15 @ 16:20:17
Postat av: Tippningskungen 2

Söderettan damer: tippar tabell



1. Vittsjö GIK

2. QBIK

3. Östers IF

4. Linköping Kenty

5. IFK Kalmar

6. IFK Norrköping DFK

7. Falköpings KIK

8. Eskilstuna United DFK

9. Södra Sandby IF

10. Sils IF

11. Hovås Billdal

12. Tölö IF



Div 1 Södra herrar: tippar tabell



1. Lunds BK

2. Örgryte IS

3. Kristianstads FF

4. FC Trollhättan

5. IF Sylvia

6. Skövde AIK

7. IK Sleipner

8. IF Limhamn Bunkeflo

9. FC Rosengård

10. Motala AIF FK

11. Varbergs BOIS FC

12. Husqvarna FF

13. Norrby IF

14. IK Oddevold



Division 2 Södra Götaland herrar: tippar tabell:



1. BK Olympic

2. Kvarnby IK

3. Högaborgs BK

4. Höllvikens GIF

5. Lindsdals IF

6. Ramlösa Södra FF

7. Karlskorna AIF

8. Ljungby IF

9. GIF Nike

10. IFK Klagshamn

11. Sölvesborgs GOIF

12. VMA IK



CL Tips : Barca går vidare totalt mot real i semin och möter United i final! En final som Barca vinner efter straffar!

2011-04-15 @ 17:47:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0