SSIF - Dalby 4-3 (1-3)

Jag börjar med..............

+
Helt klart omgivningen. Då menar jag det fantastiska fotbollsvädret, och givetvis den fantastiska publiken. Det var enormt mycket folk på plats, det gör det dubbelt så roligt att spela. De flesta spelarnas föräldrar och flickvänner kollade, många juniorspelare, många ledare, jag såg Lee och Kenneth, Landin var som alltid på läktaren, en handfull HBK:are var där, 2 st Hugossons, pappa och son Wendt, Tillberg, Nordström, f.d backbjässen Ola kollade oss, skadade seniorspelare hejade fram oss och Normannen Danne G och militären Oktay hade påskledigt och passade på att sköta musik,inträdet och lottförsäljningen. Lägg till ett trettiotal Dalbysupporters. Jag glömde säkert nämna hälften, tack alla som stöttade oss!!

-
Skadorna. USCH. Ni är snart tillbaka, vi håller alla tummar för det!

Spelarfrun Amanda i den nysläppta Supporterhalsuken

Försnack:
Det fanns inte så mycket att säga. Fantastiskt fotbollsväder, hemmapremiär, derby, nya matchtröjor...................... det var bra tändvätska det. Givetvis snackade vi om grunderna i vårt spel. Jämfört med förra matchen ville vi vinna fler närkamper och spela vår fotboll mer denna matchen.

Första halvlek:
Vi bestämde direkt, det var klasskillnad i matchupptakten. Vi såg taggade ut, spelade snabbt och rörligt. Vi skapade direkt några bra chanser. Efter cirka sju minuters spel tog vi ledningen. Jag kommer inte ihåg förspelet, men Conne fick fritt skottläge när han kom in från sin kantposition. Titta på bilden, syns bra där.

Conne (mellan vit 4 och 7) placerar in bollen (syns bredvid Sebbes vad, blå nr 18)

Vi fortsatte spela bra efter målet. Robin lobbade sig fram snyggt men avslutningslobben gick precis utanför. Men efter en kvart kom en oväntad kvittering. Efter en Dalbyhörna tryckte sig deras anfallare igenom och plasserade in 1-1-bollen. Det viljemålet stärkte Dalby.

Dalbys duktige anfallare Mattias, trycker sig fram och gör 1-1

Första halvlek var jämn, de hade många hörnor medan vi utnyttjade vårt snabba passningstempo och skapade några lägen. Innan pausvilan hade Dalby gjort två mål till. Ungefär i mitten av halvleken kom två rejäla kallduschar. Det var två kanonskott som sänkte oss. långt utifrån, utan press på skytten fick de till två bra skott. Det var två rena bollträffar, medvinden gav bollen fart och precis innan ribban sjönk båda in i nätet. Vi blev chockade, men Dalbys vilja och två kanonskott gav dem en 3-1-ledning i paus.

En farlig dalby-hörna där 17 nickar högt över

Paussnack:
Min ork var slut, så jag skulle instruera Mange inför hans inhopp, därför vet jag inte vad som sades i paus. Men det sades säkert något väldigt bra, Månsson sa efteråt att det var bra av oss av vi gjorde vad som sades i pausvilan. Inte bara höll med och fortsatte i samma stil. Det tyder på en bra pausvila.

Andra halvlek:
Halvleken var vår, Dalby hade många fasta situationer där de är väldigt farliga. Det var många hörnor, en del farliga frisparkar, samt att de fortsatte bomba från distans. Skotten i andra halvlek var aldrig nära mål. Vi spelade bättre, höll ihop laget, hittade varandra på fötterna och löpte mycket. Framförallt var det tydligt att allas mål var att sätta dit tre bollar. Det jobbade alla hårt för. För varje minut blev hålen liten större i Dalbys backlinje och mellan deras lagdelar. Det utnyttjade vi bra. 2-3 målet kom direkt efter pausvilan, Conne löpte sig fri från kanten. Han spelade in snyggt framför målvakten och bakom backlinjen, på bortre störtade Mackan fram och stötte upp bollen i nättaket.

Mackan, bakom bortre stolpen, har nyss tryckt in 2-3-bollen

Vi öste på för en kvittering. Jag minns att jag sa på bänken att vi ska inte vara nöjda med kryss här, så bra som vi spelar ska vi vinna matchen. Och det jobbade alla väldigt hårt för. Håkan brände av ett kanonskott som tog i ribban och studsade på mållinjen, syns bra nedan...........

Håkans skott är enormt nära 3-3

Vi fortsatte pressa på och vårt tempo i boll och fötter gav oss fler lägen. Kvitteringen kom efter hörna, vår variant blev totalt misslyckad. Men det gjorde ju inget, Robins misslyckade hörna och Erics lata löpning gav 3-3. Det var jäkligt snyggt.

I luften med en behärskat insidesvolley, Eric gör 3-3

Vi gick för ett segermål, det kändes som att det skulle komma. Med kvarten kvar kastade Fredrik sitt block, med orden: "Nu e taktik skitsamma, vilja avgör detta" Underbart sagt. Och segermålet kom med cirka tio minuter kvar. Bollen hamnade hos Tom till vänster i straffområdet, han hittade in till en framstörtande Conne som tryckte in 4-3-bollen. Målet och glädjen efter syns nedan.

Tom spelar in till Conne som sekunden senare sätter segermålet

Å det blev en liten TV-puckshög

Vi hade några halvchanser där vi med bättre beslut kunde punkterat matchen. Istället hade Dalby en farlig frispark med 20 sekunder kvar. Det var skitnervöst att se deras frispark från straffområdeskanten, framförallt eftersom deras kapen Mange har en fantastisk högerfot. Frisparken tog i muren och den efterföljande hörnan blev ofarlig.

Dalby-mange med frisparken som kunde inneburit 4-4

Istället för Dalbykvittering blev det Sandbyglädje, glada avbytare springer in och Sundis ser lättad ut till vänster

Blåttz topp 5:
Idag var alla 15 bra. Verkligen. Högerbackarna Robin G och Rasmus var stabila, Mange och Tom gjorde fina inhopp.
5. Sebbe - Ny härlig insats. Lyste inte men stabil, offensiv och totalt orädd.
4. Håkansson - Löpte mycket, visade vilja i närkamper och offensiva löpningar att han ville vända matchen. tungt skott i ribban.
3. Robin A - Lekte fullständigt med deras högerback, grym med bollen. Hade han passat fria spelare några gånger istället för skott hade han varit matchens lirare.
2. Conne - 2 nya mål och en assist. Efterlängtat, viktigt och väldigt kul att Conne hittat målet flest gånger av alla så här långt (kanske i hela Skåne?)
1. Joel - Efterlängtad comeback, betyder otroligt mycket. Bra som defensiv mittfältare i första och som mittback i andra.

Dagens fördel:
Vi trodde på frispark, men domaren visade med kropp och armar att vi hade fördel. Problemmet var att Dalby hade bollen under hela vår fördel. Fick inte riktigt ihop hur det gick till.