Försnack:
Det var en härlig vårdag i Anderslöv, resan dit var lika dryg som vanligt. Den blev lite roligare av Connes genväg genom Ugglarp, Lindholmen och Fru Alstad. Den senaste tidens storm hade lagt sig lite och förutsättningarna var helt ok. Det var genrep inför seriestarten nästa helg. Vi kom till spel med en väldigt stark 15manna-trupp.

Robin G taggad efter en bra Sandby-uppvärmning

Första halvlek
Vi började svagt, i motvinden var vi väldigt tillbakapressade. Anderslöv rullade bra och bytte kant med bra krossbollar från defensivt mittfält. Vi var slarviga när vi hade bollen och lite fega i duellspelet. Men det som präglade matchstarten var gnället som domarens avblåsningar provocerade fram. Vi lyckades kontrollera det lite bättre än motståndarna och fick en biljett in i matchen. Några bra anfall och några hörnor var det mesta vi skapade i första halvlek. Anderslöv hade inte så mycket bra lägen trots sitt bollövertag. Det är alltid lika svårt att komma ihåg vad som hände i matchen. Samtidigt som Lasse kronér kör "smartare än en femteklassare" frågar jag Robin, Tom och Mackan om första halvleken. Robin G säger att Håkan hade ett skott i stolpen och Conne kämpade till sig ett friläge som målvakten räddade.

Anderslöv-hörna

Paussnack
Mest gällde det att försöka lira mer boll och inte fokusera på alla konstiga domslut. Vi behövde också visa mer stake i närkamperna.

Alla tittar åt olika håll vid ett Anderslöv-inkast

Andra halvlek
Ganska snabbt gick en av sakerna vi pratade om i paus väldigt snett. I en duell vid hörnflaggan blev det gruff mellan Sebbe och hans motståndare. De knuffades lite innan domaren visade rött kort för båda, dåligt skött av domaren. Det andra vi pratade om gick däremot väldigt bra. Vi tog över mer och mer och Anderslöv hade inga farliga avslut. Vi löpte mycket, vann boll, hade många fantastiska anfall med 6-7 passningar innan vi kom till avslut. Sista halvtimmen spelade vi mycket bra. 1-0 kom efter cirka halva halvleken när Tom kom fri med målvakten från kantposition. Enligt Robin och Tom kastade Robin ett inkast till Robin Andersson som genom en överlämning friställde Tom. Tom hade några bra löpningar snett-inåt-båkat med tydligt snack, men han valde att trycka bollen stolpe in via den bortre stolpen. Mackan är helt inne i frågesporten på SVT, men berättade kort om sitt mål. -Det var jävligt snyggt! Alla håller med honom. Chip med skruv säger Tom. Vinden hjälpte till lite, men det sa jag inte högt. 2-0 var ett faktum, en fri Mackan lobbade över målisen. Han firade med en hjulning, han utvecklas varje dag genom sin vikarietjänst på mellanstadiet. 3-0 gjorde Conne, efter en fin framspelning av Robin Andersson. Robin G beskriver det perfekt: Conne lobbade från långt håll över målvakten, den studsade upp i närmsta krysset. 4-0 var på frispark från 25-30 meter, Mange drog till med ett hårt pressat skott. Målvakten hade tagit den, men skruven ställde honom rejält. Skruven kom från en Anderslöv-häl. Självmål, men vi ger Mange målet.

Glada efter Connes 3-0-mål

Matchen
Andra halvlek var bra, sista halvtimmen riktigt bra. Målen kom tätt efter varandra, från 70-90 minuten. Det var en match med mycket luftdueller, försök till bra spel, knepiga domslut, tre röda kort (det sista fick deras anfallare efter massa konstiga svordomar). Våra pigga inhoppare Emil, Tom, Mackan och Rasmus bidrog till en kvalitetshöjning när vi övriga blev trötta. Anfallarna spelade bra, gjorde bra saker när vi hittade dem på fötter eller på djupet. Mittfältet fick många dueller och löpte oerhört. Backlinjen var trygg och samspelt idag. Jens var tillbaka i målet och skapade den tryggheten som vi behöver.

Tom skarvar till Conne som hela tiden var på språng.....