vände underläge till storseger

Innan matchen kom ett oväder med åska och skyfall, det försämrade planen lite. Annars var det helt okej förutsättningar. De hade samma lag som sist och vi saknade bara några få. Pressen har ökat, det är tätt i toppen och varje match känns som en final.

Första halvlek
Vi började uselt, framförallt tog ingen ansvar. De gröna fick styra och ställa, de tog också tidigt ledningen. Det var nog bra för oss, då vaknade vi. De flesta insåg nog att vi spelade på hemmaplan och att denna matchen också gällde 3 poäng. Vi började vinna närkamper, ta löpningar och hittade helt enkelt tillbaka till delar av vårt grundspel. Ljungbyhed jobbade bra, de har rutin, tyngd, bra vilja och en bra spelidé. Men det gällde för oss att sätta press på dem, då slog de bort bollar. Det gällde för oss att spela med högt tempo, då var de för långsamma och tröttnade snabbt. Det gällde också att vi hittade vårt eget spel. Efter cirka tjugo minuter fann vi dessa ingridienser, och väldigt skönt kunde vi gå till pausvila med 3-1-ledning. Robin satte 1-1 (tror det var Conne som smekte in det vackra inlägget). Eric klackade in 2-1 (detta var nog också på connes inlägg). Eric satte också trean efter ett bra inspel av Robin A.

Andra halvlek
Första kvarten var trevande, inget lag tog initiativet. Den kvarten löpte på utan att något hände. Sen stack Conne iväg på ett snabbt inkast, med en grön kille hängandes i tröjan slog han ett bra inlägg som brorsan nickade. Efter en bra målvaktsräddning tryckte Virre in 4-1. Ljungbyhed tröttnade, och trots lågt tempo lyckades vi spela oss igenom dem många gånger. Mackan tryckte in ett mål och Calle placerade in ett. Matchen slutade 6-1. Ljungbyhed hade några halvchanser i andra halvlek. Förutom den första kvarten, så hade vi koll på läget.

Matchen
Vi startade uselt, vaknade sen och kunde kontrollerat hämta upp underläget och utan att gå på max få med oss ytterligare en storseger från Sandbyvallen. Vi har hittat en nivå och trygghet i gruppen där vi är för bra för vissa lag, så var fallet idag. Ljungbyhed kämpade hårt, har en bra målvakt, många kraftpaket i 30års-åldern, en skicklig targetplayer och en väldigt snabb kant-junior.

+
Vi sammanfattar denna veckan: 6 poäng och 12-1 i målskillnad.

-
vår nonchalanta start, samt att det stundtals kändes som en millitärövning. Snaggade män i 30årsåldern bröstade upp sig och ville ha krig

Bäst i blått:
Conne får det priset idag, med sin löpvilja visade han laget att han ville vända matchen. Trots att han mötte en snabb ytterback tog han sig förbi ofta och gjorde några vackra inläggsassist. Viktigt att Eric fick göra två mål, tre inhoppare gjorde mål, Robin A har börjat hitta målet (viktigt och kul), Mackan såg spelsugen ut och fick kröna ett bra inhopp med mål. Oskar (93) Svensson gjorde ett mycket bra inhopp, två assist blev det. Övriga gjorde en stabil insats som bidrog till 6-1-segern.